Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

SirGin
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SirGin »

hello
szeretem a kultúrált vitákat

nekem ezzel és más technikai dologgal is az a véleményem, hogy
általában később történik meg mint remélnénk,
de korábban mint gondoltuk volna

A HD-vel kapcsolatban:
Azon TV-k akik ugy gondolják, hogy a digitális adással és a felbontás
növelésével ráérnek majd 2010 körül vagy után foglalkozni szerintem
csalodni fognak és valószínűleg sokba fog hirtelen kerülni nekik.

Én személy szerint a NETs adásokban hiszek.

Az H.264-re vagy a WMV3-ra azért van szükség, hogy ez előbb megtörténhessen
kisebb sávszélesség mellett.

Ahogy manapság növekszik évente az elérhető sávszélesség a NETs TV előfizetés már nincs túl messze, szerintem 2010 előtt megtörténik az elérhetősége.
pl. az már tudható, hogy még az idén tesztelik kishazánkben is az ADSL2+ -t

Bye

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor mire is vesszük az lcd/plazmát???Megmagyarázzuk magunknak... Kell mert,...
Együtt élünk a fekete hiányával, a bebukott sötét részekkel, oldalról csökkent beláthatóság, vagyis az lcd tech. minden hátrányával.
De jó nekünk, ha jön haver/rokon ámulhat.
Amíg 720x576 van, a legjobb egy profi crt. pixelplus2,acuity, hipix2.

Azért nem tegyünk úgy mintha a PIXEL PLUS és egyéb rokonai lennének az abszolút jó megoldások.

Én PIXEL PLUS-os Philips CRT-t akartam venni pár éve, (annak idején nagyon belemerültem a témába), az összes crt-hez képest ennek volt a legjobb képe, legélesebb, legrészletezőbb, szinte 3D-s képe volt EISA díjas is volt asszem. El voltam ájulva, kicsit utánaolvastam, volt egy teszt, ami azzal a konklúzióval zárult, hogy ha ennyit tudnak ezek a crt-k akkor inkább maradjunk a 60 Hz-esnél. És igaza volt. Leírta, hogy a 100 hz-el, és a pixel plussal, meg a dinamikus nemtoménmivel csak annyit tettek, hogy igen szebb lett a kép, de jócsomó negatív hatásuk is lett ezeknek, amit egyszerűen nem tudnak kiküszöbölni, javítóáramkörök követik egymást. És maradtak a zavaró hibák. Ezeket a hibákat minden teszt megemlítette, de ugye többségük azzal zárult hogy ezzel együtt lehet/kell élni. Kivéve azt az egy újságot.
Pedig annakidején 750-be került volna, már majdnem megrendeltem, aztán tanulmányoztam a hibáit: rendkívül zajos volt a kép, ill. a legnagyobb hiba: digitális szellemképnek nevezném, amikor megy egy alak pl. keresztül a képernyőn, követi egy digitális zajos árnyék a körvonalát. Egyszerűen nem volt képes a tv elég gyorsan követni az eseményeket, és interpolálni pixel plusozni, dinamikus izélni, és javítani ilyen gyorsan ahogy az események történtek.

Számomra rendkívül zavaró volt a dolog, és úgy döntöttem, hogy bár megvolt a pénzem rá, és nagyon akartam, mégsem veszem meg, mert nem tudtam volna együttélni ezekkel a hibákkal.

Most pedig van egy Samsung LCD-m 220 e-ért, és meg vagyok vele elégedve, közel sincs olyan elviselhetetlen problámája mint a fenti crt-nek.

Ja és nem foglal el értékes helyet az amúgy is kicsi panellakásból.

Na ennyit erről.

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 114

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: DJK »

pl DVD már szebb mint hagyományos televízión.

Ez azért erős túlzás...

82 cm-es új 16:9-es TV-m felső kategória, kvázi progressive scan (ami azért már sormentesített kép azért), egy felsőkategóriás scart kábellel bekötve egy jobbfajta dvd lejátszóval...

Nincs az a 82-es LCD, ami jelenleg ezt überelné, még egy HDMI kimenetes, faroudjával felskálázott 720p lejátszóval sem.

Aki azt mondja, hogy igen az bátran menjen a szemészetre

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Ezt vettem: Sony KLV-S32A10 
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...

Előre is köszi.

Ha visszaolvasol, akkor novemberben ill. december elején már írtam a készülékről.
TSC-nek is ilyen van, Ő is írt már néhány dolgot.

Megvagyok elégedve a készülékkel.

Van egy két apróság amit jobban is megoldhattak volna.
- HDMI csatit tehették volna hátra (oldalt van, ha bedugsz valmit oldalt kilóg a kábel)
- PC felbontás 1280x768 (két szélén fekete függőleges csík, de kihúzható, de nem natív, ami csak a desktop esetében lehet probléma, ha felhasználói programokon dolgozol. Filmnézés esetén jó)
- DVI-HDMI kábellel csak 480p üzemmódban tudtam meghajtani a TV-t PC-ről (de még nem hallottam, hogy másnak más típusú LCD-t sikerült volna nagyobb felbontásban. De nem kizárt. Az sem, hogy én bénáztam el valamit.)

A kép szép nagyon. Sőt a TV képpel is megvagyok elégedve. Oldalról is jól látható. Tényleg!!!
A hangja is elég jó a készüléknek. Féltem, hogy a beépített hangszórók gyengék lesznek.

Valószínűleg ma is ugyanezt a készüléket venném meg.

Ha konkrét kérdésed van, akkor kérdezz bátran.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Pontosan...kiegésziteném azzal, hogy jó antennajelnél is a tv képe is szép az lcd nek, pl. a természetfilm csatornákat nálunk öröm nézni rajta, van a lakásban egy elég jó képü crt tv, jó nem hi-pix2, pixel plus normál 50 hz philips, elég fapados az lcd hez képest, mintha be lenne zoomolva, homályosabb kisebb felbontásu a képe.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A sony KLV-SxxA10E tudja a 14:9 képarányt tévécsatorna nézésekor?

Igen tudja a 14:9-et. Bár én ezt az üzemmódot nem szoktam használni.
A Sony TV-k az alábbi üzemmódot támogatják:

4:3 - hagyományos TV
14:9 - alul felül levág, de oldalt még van csík
Zoom - alul felül levág és teljesen kitölti a képernyőt
Wide - kihúzza a képet 16:9-re (oldalt nyújtott
Smart - ez egy érdekes és elég jó üzemmód.
Kb. úgy működik, hogy a kép mondjuk mint egy monoszkónyi területen 4:3 arányú. A többi részen be van torzítva. Egy ici picit meg levág a képből.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

"Vannak, akik szeretnek PC-n nagyképernyőn játszani " 
Jogos. De a többség szvsz, nem a játékra használja.

HD felbontású konzol is köthető az LCD-re.
Így szoktam játszani. Csak kevés időm van rá.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, 
"Nem hiszem, hogy évente tv-t cserélnák."
Senki sem mondta, hogy vegyél.

" A HD meg szerintem hamar hódítani fog, már ma is van jelentősége."
Tehát lesz 16:9 magyar HD adás? 10 éven belül? addig 2x is vehetsz új tv-t.
Nem lesz. Még sima 4:3 földi digitális sem fog változni 2010-ig.
Annyi hódit a HD, hogy már nem is mpeg2-ben, hanem divx-ben és h262-ben kezdik nyomni, hogy olcsóbb legyen, mert kicsi az érdeklődés, és drága a sáv.

Szerintem aki egy jó crt tv-t lecserél bármilyen LCD-re, az meg is érdemli.
Mondjuk, egy pana 32pd50-es crt tv-nek a táskáját sem viheti bármilyen lcd.
Ha egymás mellé rakod megdöbbentő,mennyivel szebb,jobb,részletgazdag,kontrasztosabb a crt. Ilyen ilyen szöveg szokott jönni:
khm, zajos az antenna,stb.

Nem baj, sokan esznek a Mekiben műanyag kaját, és kurvára meg vannak elégedve vele, ilyen az ízlésük. Nem is fáj nekem, amíg nem hintik az igét,hogy de kva finom...

Végülis a projinak is szvsz,akkor van értelme ha van "nagy moziszoba", stb.
Egy normál(50-80 m2) lakásba felesleges, mert útban van.Nem lehet jól elhelyezni.
Mindegy, majd kapok ezért a projisoktól..

Üdv: Kalac

Sok mindenben jó a meglátásod, de mégis olyan mintah HD illetve a topichoz ragaszkodva, LCD ellenes lennél.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy ha nincs HD TV-d nem lesz HD adás sem.
Ez visszafelé is igaz. Minnél több ember készül fel az adás vételére, annál hamarabb fognak ilyen jelet biztosítan.

Amikor a szüleim vettek anno színes TV-t - nem az elsők között - még utána is rengeteg fekete-fehér TV adás volt a TV-ben.
De az emberek megvették, mert ebbe az írányba fejlődött a technika.

A 16:9-es TV-t vagy az MP3 lejátszót is felhozhatjuk példaként.
Lassan már mindenki - a többség biztosan - MP3-at hallgat CD helyett.
Pedig a CD minősége jobb, mert nincs tömörítés. Sőt sokan azt vallják, hogy a fekete korong az igazi, ahol még analóg formában rögzítik a hangokat.

Vagy akik jó pár évvel ezelőtt vettek DVD lejátszót 100.000 Ft körül (amilyet ma 8.000-ért lehet kapni) és csak 1-2 filemet vettek hozzá 6.000 Ft-ért darabját.

Szerinte az itt fórumozók többsége nem sznobságból vette. Hanem mert szereti a "hitech" dolgokat, érdekli a házimozi...

Sokan vagyunk itt, akik örülnek, ha csak 1-2 filmet is megnézhetnek otthon HD minőségben.
Az tény, hogy az LCD a jó minőségű jelet jeleníti meg szépen.
A gyenge antenna jel, nem a kedvence.
De azért nem olyan rossz a helyzet. Nálunk kábeltévé van, de elég jó és élvezhető a képminőség LCD-n. Az ennél jobb jelforrások, pl DVD már szebb mint hagyományos televízión.

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pip »

Dehogy kapsz... Miért kéne mindenben egyetértenünk?
Ráadásul írsz olyan dolgokat is, amik jogosak.
HD: 16:9 adás mikor lesz? Nem tudom. De pl a foci vb-re lesz hd adás, kettőről tudok. Mikor lesz HD lemez? Már van, elérhető, akár még szinkronnal is. Persze nem általános, de küszöbön áll az elterjedés.
CRT-LCD? Mondasz valamit, én egy 50Hz-es sony-t cseréltem (úgy kell nekem), de még megvan Néztem őket egymás mellett. TV-re jobb a sony, filmre az LCD (nekem!).
Nem járok a mekibe, még jobban meghíznék.
Projektor? Ebben nincs igazad. Eddigi összes mozival kapcsolatos beruházásom közül ez érte meg legjobban. Jelentős a különbség bármilyen egyéb megjelenítő vonatkozásában. Egyszerűen a rabja lettem...Láttál te már sötét szobában kivetített képet?
Igazam van? Nem tudom. A nejem pl. valószínűleg neked adna igazat...

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kalac »

Sziasztok,

"Nem hiszem, hogy évente tv-t cserélnák."
Senki sem mondta, hogy vegyél.

" A HD meg szerintem hamar hódítani fog, már ma is van jelentősége."
Tehát lesz 16:9 magyar HD adás? 10 éven belül? addig 2x is vehetsz új tv-t.
Nem lesz. Még sima 4:3 földi digitális sem fog változni 2010-ig.
Annyi hódit a HD, hogy már nem is mpeg2-ben, hanem divx-ben és h262-ben kezdik nyomni, hogy olcsóbb legyen, mert kicsi az érdeklődés, és drága a sáv.

Szerintem aki egy jó crt tv-t lecserél bármilyen LCD-re, az meg is érdemli.
Mondjuk, egy pana 32pd50-es crt tv-nek a táskáját sem viheti bármilyen lcd.
Ha egymás mellé rakod megdöbbentő,mennyivel szebb,jobb,részletgazdag,kontrasztosabb a crt. Ilyen ilyen szöveg szokott jönni:
khm, zajos az antenna,stb.

Nem baj, sokan esznek a Mekiben műanyag kaját, és kurvára meg vannak elégedve vele, ilyen az ízlésük. Nem is fáj nekem, amíg nem hintik az igét,hogy de kva finom...

Végülis a projinak is szvsz,akkor van értelme ha van "nagy moziszoba", stb.
Egy normál(50-80 m2) lakásba felesleges, mert útban van.Nem lehet jól elhelyezni.
Mindegy, majd kapok ezért a projisoktól..

Üdv: Kalac

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem csak a HD miatt jó az lcd. Nekem bejön az lcd kijelzők képe, éles, konturos, hi-tech érzetet keltő, senki sem azért vesz pl. lcd tv t hogy a rokonok előtt arcoskodjon, arra egy bazi nagy plazma sokkal alkalmasabb, vagy egy projis tv...

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

Nemigen értünk egyet, de nem baj.
Nem hiszem, hogy évente tv-t cserélnák. Legutóbb több, mint 6 éve vettem. A HD meg szerintem hamar hódítani fog, már ma is van jelentősége. Egyébként is általánosságban írtam, hogy nem árt, ha lehet PC-ről nagy felbontású képet átvinni. A képminőség egyéb vonatkozásaival kapcsolatban nem vitatkozom.

Lehet, nem jó már a szemem, de az is, hogy megszoktam a PC-t, nemigen internetezek tv-ről. De lehetne.

Nálunk DVI-HDMI kábel megy a tv-re, pedig elég nagy a távolság. (A család szeret LCD-n mozizni, én inkább projin.) Ha én dolgozok, nem zavarjuk egymást. Ritkán resetelek, inkább az mókás, ha néha az "egér nyila" átmegy a filmre. De az se baj.

Üdv: Pip

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Jóregg,

Bár ez nem a HD fórum,de..

"És a hd? A többség nem egy évre vesz tv-t."
Na ebből csináltak a gyártók jó marketinget! Azzal áltatják az emberek az egyébként helyén lévő eszüket, hogy kell majd a HD-hoz. Hah!
Mire lesz értelmes arányú (értsd. legalább annyit nézel HD adást mint SD-t), addig már rég 2 forint lesz az "50-es HD LCD/Oled. Magyarországról beszélek!

Tudom, Astra HD1, prosieben,stb. De nézd meg, a fizetős HD1, csak a Quali-TV QS1080Ixxx-s hulladék beltérivel+kártyával fogható. Próbáltam, a Tesco gazdaságos dvdjátszók jobb képpel bírnak!. Botrányosan primitív menü, hulladék kép.És kva. drága. Ott drága tv-d és rosszul leszel, hogy ezt rá kell kötni, pislogsz nagyokat.
A HD1 műsora tartalmilag pedig...
Magyar adás meg 10 éven belül nem lesz.
Akkor mire is vesszük az lcd/plazmát???
Megmagyarázzuk magunknak... Kell mert,...
Együtt élünk a fekete hiányával, a bebukott sötét részekkel, oldalról csökkent beláthatóság, vagyis az lcd tech. minden hátrányával.
De jó nekünk, ha jön haver/rokon ámulhat.
Amíg 720x576 van, a legjobb egy profi crt. pixelplus2,acuity, hipix2.

Van nekem is pár gigányi HD-s film,promó,demo. 1x, 2x megnézed,aztán mi van?
Nézed SD-ben a tv-t/dvd-t. Az a pár HD-s csatorna ami most még ingyenes, sem mindig/teljesen HD,sok a simán felhúzott film.
Meghát, a család nem minden tagja beszél angolul/németül.

"Én próbáltam a netet, nem kell nagy szoba. Normál beállításnál 3m-nél távolabb nem látom jól."

Felbontás és szem kérdése. Próbáltál már 1920x1080-ban netezni, dolgozni?
Katasztrófa! Minden a bal felső sarokban van, az index.hu a képernyő bal harmadát foglalja. Ha pedig 1440x900 (16:9) vagyis kissebb a felbontás, akkor pedig "nagyok" a pixelek. Szerintem. El is adtam.

Nekem a jel a dolgozóból jön, a képernyő osztott. Vidáman dolgozok, ha a család filmezik. (Vidáman??!! dehogy!! Mennék én is filmezni!!)

Nekem is volt, így de elmúlt. Kényelmetlen, örülnek, ha restart/egyéb dolog van. Meghát, dvi-on lenne az igazi, abból meg nincs olyan hosszú kábel.
Nem jó.

"A többivel egyetértek."
Ez jó, szvsz, idővel a fentiekkel is fogsz, bár amikor anno nekem mondtak ilyesmiket, én sem hittem el.

Kalac

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

LCD TV-k összehasonlító teszt (képátló: 37"-40" méret kategóriában): 

ez jó volt thx
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

Szal, lassan helyükre kerülnek a dolgok.

"Jogos. De a többség szvsz, nem a játékra használja."

És a hd? A többség nem egy évre vesz tv-t.

Én próbáltam a netet, nem kell nagy szoba. Normál beállításnál 3m-nél távolabb nem látom jól.

Nekem a jel a dolgozóból jön, a képernyő osztott. Vidáman dolgozok, ha a család filmezik. (Vidáman??!! dehogy!! Mennék én is filmezni!!)

A többivel egyetértek.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

[...]Amúgy meg le akarom cserélni a DENON DVD-1400-asomat egy 1920-asra, így a nagyobb felbontású DVD lesz megspékelve farudja-val HDMI-n, szóval jó lesz a képe a DVD-nek is.
[...]

Nagyobb felbontáson gondolom a felskálázott jelet érted...

Nem, a DVD nagyobb felbontását a TV-nél.
De persze a DVD felskálázva még álatabb.

Mi a helyzet a véleményekkel?
oddman neked nem véletlenül egy le-26m51-ed volt és most az lg 26lx2r-el szemezgetsz? Melyik a jobb szerinted és miért? Mit szolsz az LG inteligens szem problémához? Az is sz@r mint a Samsung dinamikus kontrasztja?

Mostanság a Sony KLV-S26A10E és az LG 26LX2R lcd tévék között vacillálok.
Nekem a Sony sem tűnik rossznak, de még párszor megnézem, mielőtt újra beleugrok egy vásárlásba.

Hook a samsung-nak tényleg jó a feketéje, de ettől még a színek nem valami jók rajta.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

"Vannak, akik szeretnek PC-n nagyképernyőn játszani "

Jogos. De a többség szvsz, nem a játékra használja.

Még egy kis vélemény:
1. a "32 "47-es netán "50-es LCD túl nagy ahhoz, hogy közel ülj hozzá, és internetezz,dolgozz stb.( jó nagy szoba kell hozzá)
2. Amin játszol gép, erősnek kell lennie,bivaly cpu+vga= sok meleg = ezek hűtése hangos. Vagyis a hifi torony alatt/mellett nem praktikus. Valamint ha a család tv-t néz, Te nem gépezel? Vagy mindig hurcolgatod a gépet/hosszú kábelek?

Szal, lassan helyükre kerülnek a dolgok.

Bocsika a dupla postért, hibát jelzett...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Senki többet???

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

nem küldöm el még1x

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

[...]Minek dugjak rá pc-t?
[...]

Vannak, akik szeretnek PC-n nagyképernyőn játszani

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hook,

Karácsony előtt elmentünk a budaőrsi EW-be, hasonló célból.
HD-tesztek után 2 játekos maradt: PHILIPS 37PF9840 és a Sony KDL-V40A11.
Ezután antenna bedug, és tv adás zsüriz. Merthát, ne felejtsük a legfontosabbat:
90 %-ban 720x576-ot nézünk! TV adás vagy dvd.
Itt egyértelműen a philips vitte a pálmát.
De ennek az ára nagyon durva, még Német-o.-ból 700e körül jön meg.

Pár észrevétel:

"PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut"
Minek dugjak rá pc-t? Ha meg htpc, akkor meg divx/dvd a legtöbbet nézett anyag, azoknak meg minek nagyobb? 480x352-es divx és tsai...

"Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom. "

Nézd meg a 32pd50-ed közelről. nem kicsit szemcsés.
De ez a titka a 3-métertől szuperéles képnek.

Valamint még egy nagyon fontos dolog: a PHILIPS 37PF9840-nek natív 1920x1080-as a panelja!

Ne add el a Panádat, meg fogod bánni.

Kalac

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Tegnap bementem a dunakeszi EW-be LCD-TV-ket tesztelni. Az összes számomra érdekes készülék (lsd. alul) - nem kis örömömre - mind egymás mellett figyelt a polcon, fej -fej mellett. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani veletek szubjektív véleményem (zárás előtt 2 órán keresztül csekkoltam élesben a főbb jellemzőket saját beállításokkal).  

LCD TV-k összehasonlító teszt (képátló: 37"-40" méret kategóriában):

KÉSZÜLÉKEK:

- PHILIPS 37PF9830 (999ezer)
- SAMSUNG LE-40M61B (799ezer)
- LG LZ-37LZ55 (460ezer)
- LG LZ-37LP1R (750ezer)

MŰSORFORRÁS:

- HD generátor, LG XD Engine demo anyag, 1920x1080i video formátum (természetesen szinkronban minden készüléken);

JELÁTVITEL:

- Komponens Y,Pb,Pr (kivétel a Philips, mert ennél HDMI-HDMI, mivel a HD generátoron csak egy HDMI csatlakozási lehetőség volt, de ez nem gond mert a komponensen keresztül is simán megy az 1080i);

TESZT (lényeg):

Minden LCD-t - lehetőség szerint - egyforma szintre állítottam be az EW-ös kollega segítségével, tehát színhőmérséklet: MORMAL, a képbeállítások Samsung: KIEMELT; LG: DINAMIKUS; Philips: GAZDAG (ezeket a kiválasztott beállításokat, gyári default értékeken hagytam);
Fényérzékelő…stb. varázslatokat kikapcsoltam, kivéve a Dinamikus kontraszt módot - már ahol volt, aztán figyeltem minden irányból mindent…

LE-40M61:

Ez volt a legkevésbé érzékeny a nézési szögre - szinte bárhonnan lehet nézni, és ennek volt a legfeketébb feketéje. Ennél semmilyen szögből nem kékült el a fekete szín.
A kontraszt és a telítettség enyhén visszafogottabb, mint a többinél (a Philipstől mindenképp), de talán ez miatt tűntek természetesebbnek a színek, pl. emberi bőr, piros ruha...stb
A demóban a nő barna haja is itt volt a legéletszerűbb, plusz szálanként látszódott a hajszerkezet, míg az LG-eknél mintha egybe lenne az egész.
A Fehér szín viszont ennél volt a legkevésbé fehér, picit szürkés sárgás árnyalatba húz, ne egyáltalán nem vészes mértékben!
Két óra után úgy tűnt ezt tudnám a legtovább bámulni…
Nincs külön DVI bemenet, csak HDMI-n keresztül.
PC bemenet van D-Sub-on 1360x768 felbontásban
1 tuneres PIP

LG LZ-37LZ55 és LG LZ-37LP1R:

Ezeket azért veszem egybe, mert képminőség tekintetében nem véltem felfedezni említésre méltó különbséget a kettő között. (LZ55 jófármán csak szolgáltatásokban gyengébb az LP1R-től, nincs pip, nincs két tuner…stb)
Kellőképpen kontrasztos és dinamikus kép, a színvilága - hasonlóképpen a Philipséhez - eltúlzott, túltelített, mert azért a valóságban nem így néznek ki a dolgok. pl. a nő piros fürdőruhája az életben biztos nem így „világít” mint a képen (persze nem feltétlen baj, ha vannak tartalékok a cuccban)
A részletgazdagságra sem lehet panasz, kb egyenlő a Samsunggal, viszont érdekes, hogy a nő hajának ábrázolásnál a Samsungot, a nő testének bemutatásakor az LG-t véltem részletgazdagabbank. A legnagyobb az LG-eknél a fekete színnel van. A demoban van egy olyan rész, amikor, csak az LG logo látható középen a fekete háttérben, itt jól megfigyelhető, hogy csak enyhén oldalról nézve is (kb. 45fok nézési szögből) kékül a fekete, és 90fok nézési szög felett pedig egyenesen ordít a kékes szín.
A fekete szín problémától eltekintve OK., A fehér színnel nincs probléma, szinte világít.
A 37LZ55 az árverseny miatt kihagyták a pip szolgáltatást, és a két tunert is, az előlapon nincsenek AV és S-video bemenetek.
Az LP1R szolgáltatások tekintetében full extrás, sőt mind a kettőben van külön HDMI és DVI bemenet a hátoldalon. PC monitorként is használható mind a két típus (katalógus szerint XGA felbontásban).
Mind a kettőt ellátták DCDi Faroudja chip-el.

PHILIPS 37PF9840:

Színvilág és a kontraszt az LG-ekkel közel azonos, sőt kontraszt téren még sztem felül is múlja azokat (a Samsungot viszont egyértelműen).
Ennek a feketéje határozottan jobb mint az LG-eknek, de nem jobb a Samsungétól. A Philips már nem annyira érzékeny a nézési szögre, mint az LG-ek, de nem olyan jó e téren mint a Samsung. (ez azért is érdekes, mert a Philips az LG-vel közösen fejlesztette ki az S-IPS panelt)
A Philips feketéje kb. 120 fok nézési szögtől kezd el kékülni.
A Fehér szín csakúgy mint LG-nél itt is OK.
Részletgazdaságban messze veri a mezőnyt. Pl. a demóban amikor a kamera a nő testét pásztázza közelről, a kar résznél még a pihe szőrszálak is látszódnak, az apró anyajegyekről nem is beszélve, vagy érdemes megnézni a nő arcát - megdöbbentő a különbség a többiekhez képest! A kutyás jelenetnél, a kutya orrán lévő redők is jól tükrözik a Philips nagyobb felbontási készségét. Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom.
Kinézetre és anyagminőségre messze ez a legjobb.
A cucc full extrás szintén:
2 tuneres PIP
DVI bemenet
HDMI bemenet
Motorosan forgatható asztali állvány
Ambilight2
PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut

ÖSSZEGZÉS:

Az LZ55 az ára miatt erősen megfontolandó, nagyon jó képet kapunk ennyi pénzért, cserébe le kell mondani pár extra szolgáltatásról.
A felsőbb szintről mindent összevetve, és az árat is figyelembe véve, én a Samsungot választanám (ill. ezt is fogom megvenni az már biztos) a fekete szín tudása és a széles nézési szöge miatt (persze ha lenne annyi pénzem amennyi nincs, akkor a PF9830-at vinném 42” méretben! Ha más nem örülnék neki akkor amikor HD minőségben nézhetném a Barátok köztöt

MÁS:Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom.

DVD ről nem lehet kipróbálni őket szinkronban, csak mindegyiket saját DVD lejátszójával, viszont TV-adás kérhető mindegyikre (ajánlom!)
A hangjuk mindegyiknek fos, de hát ez nem is lehet szempot!
A Sony KDL-V40A11 és KLV-W40A10 LCD tv-éket is láttam már korábban, de ezeknek teljes más a képük a fent említett LCD-ekhez képest, sokkal visszfogottabb színek jellemzik és a kontrasztosság sem érződik náluk annyira (a Sony fanok ezt úgy hívják "természetesebb képmegjelenítés"...kinek-hogy...)

ui.: ...mindenkinek adott a lehetőség "nézelődésre", én láttatlanban és más váleményére alapozva egész biztosan nem vennék semmit, nem még hogy LCD tv-t! (TV-t nem egy évre vesz az ember!! Legalábbis az átlag nem!)

Üdv:
Hook

Hook,

Karácsony előtt elmentünk a budaőrsi EW-be, hasonló célból.
HD-tesztek után 2 játekos maradt: PHILIPS 37PF9840 és a Sony KDL-V40A11.
Ezután antenna bedug, és tv adás zsüriz. Merthát, ne felejtsük a legfontosabbat:
90 %-ban 720x576-ot nézünk! TV adás vagy dvd.
Itt egyértelműen a philips vitte a pálmát.
De ennek az ára nagyon durva, még Német-o.-ból 700e körül jön meg.

Pár észrevétel:

"PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut"
Minek dugjak rá pc-t? Ha meg htpc, akkor meg divx/dvd a legtöbbet nézett anyag, azoknak meg minek nagyobb? 480x352-es divx és tsai...

"Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom. "

Nézd meg a 32pd50-ed közelről. nem kicsit szemcsés.
De ez a titka a 3-métertől szuperéles képnek.

Valamint még egy nagyon fontos dolog: a PHILIPS 37PF9840-nek natív 1920x1080-as a panelja!

Ne add el a Panádat, meg fogod bánni.

Kalac

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

[...]Amúgy meg le akarom cserélni a DENON DVD-1400-asomat egy 1920-asra, így a nagyobb felbontású DVD lesz megspékelve farudja-val HDMI-n, szóval jó lesz a képe a DVD-nek is.
[...]

Nem, a DVD nagyobb felbontását a TV-nél.
De persze a DVD felskálázva még álatabb.

Mi a helyzet a véleményekkel?
oddman neked nem véletlenül egy le-26m51-ed volt és most az lg 26lx2r-el szemezgetsz? Melyik a jobb szerinted és miért? Mit szolsz az LG inteligens szem problémához? Az is sz@r mint a Samsung dinamikus kontrasztja?

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Sziasztok! 
Meg tudnátok mondani, hogy pontosan mire jó az a bizonyos izolátor (földhurok leválasztó)?
Végigolvasva a topicot többször is megemlítettetek egy a bejövő koaxcsati és a tv csatlakozója közé szerelt szűrőt, ez lenne az?

Mekkora? Kell-e hozzá 220? Hol lehet kapni? Mennyibe kerül?

Köszi!

Izolátor, galvanikus-leválasztó vagy földhurok-leválasztónak is hívják ezt az eszközt.
földhurok-leválasztó működése
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

[...]

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”