Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
Óóóó de. Hosszas huzavona után visszakaptam tegnap a TV teljes vételárát (rengeteg hibája volt). Most azon tűnődöm vegyek LCD TV-t, vagy várjak még fél évet.
Igen, sejtettem hgy erröl van szó, a slim fit crt k, amellett hogy no HDTV, elég problémások, konvergencia,stb. sokan panaszodtak rá. Érdemes lcd tvt venni szerintem most bár ezt neked kell eldönteni, ha itt olvasgatsz, a samsungok, vagy az alábbi sony, Lg mind jók, és ezek már 27" és afölöttiek HDTV valamennyi. Én samsung párti vagyok, max meg vagyok elégedve vele. LE32T51B rulez.
Lcd, Led, Oled TV-k
Na itt a kép, bár már egyszer régebben is be volt linkelve.
Megtaláltam Simon Templar egyik idevágó hozzászólását. Gondoltam idebiggyesztem, utólagos engedelmével, hogy ne kelljen keresgetni.
QUOTE (tsc @ 2005 Nov 24 , 21:58)
Namost, frankón be van égve már néhány jellegzetes alakzat a képernyőn, most tűnt fel, amikor kb. fél éve először rebootoltam a PC-t.
"De ha kikapcsolnád 2 napra akkor valószínűleg teljesen elmúlna. Sacának nem kapcsolt ki az LCD monitora és egész hétvégén rajta volt a Most már kikapcsolhatja a számítógépet felirat. Hétfőn rémülten vette észre, hogy beleégett a képbe. De néhány óra alatt elhalványult és 1-2 nap alatt teljesen eltűnt."
Hála a jó égnek, az LCD tévéknél koránt sem kell annyira rettegni a beégéstől, mint a plazmáknál, de a jelenség azért létezik. (oddman)
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért azt tudni kell, hogy egy LCD tévé sokkal nehezebben ég be, mint egy plazma és általában, ha hagyjuk egy darabig kikapcsolva az LCD tévét, akkor csökken, vagy teljesen meg is szűnhet a jelenség. Végül is talán a beégés szó az LCD tévéknél nem is megfelelő, mivel itt a kristályok rendeződhetnek olyan állapotba, amiből már teljesen nem tudnak visszatérni/visszaállni.
- en LCD-n meg nem lattam beegest, te merre lattal ilyet?
- hogy mivan a kristalyokkal??
A samsung a használati útmutatójának a legelején is figyelmeztet a beégés veszélyére. Bár azt már fentebb is írtam, hogy itt sokkalta több időre van szükség a beégéshez, mint mondjuk egy plazmánál.
Ha már itt tartunk, akkor elmondom, hogy a katódsugárcsöves (CRT) tévék/monitorok is be tudnak égni.
A beégés általában akkor fordul elő, ha napokig vagy hetekig ugyan az az állókép látható az LCD tévén.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért azt tudni kell, hogy egy LCD tévé sokkal nehezebben ég be, mint egy plazma és általában, ha hagyjuk egy darabig kikapcsolva az LCD tévét, akkor csökken, vagy teljesen meg is szűnhet a jelenség. Végül is talán a beégés szó az LCD tévéknél nem is megfelelő, mivel itt a kristályok rendeződhetnek olyan állapotba, amiből már teljesen nem tudnak visszatérni/visszaállni.
- en LCD-n meg nem lattam beegest, te merre lattal ilyet?
- hogy mivan a kristalyokkal??
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG LX2R és Samsung LET51B összehasonlításáról korábban én is írtam véleményt. Több másikat is néztem, ez a kettő tűnt a legjobbnak, de nekem messze az LG tetszett jobban. A nem túl jó TV adást is teljesen élvezhetően jelenítette meg, részletes és plasztikus képe volt. Elég sokat hangolgattam mind a kettőt, egymás mellett...Ami nagyon zavart viszont benne, hogy nem teljes képkitöltés mellett, a szélső sávok bizony szürkék voltak. Nem fekete, ami inkább szürkés, hanem teljesen szürke. Így viszont nem bírok megbékélni vele. Tud valaki olyan LG modellről (26 | 27 | 32), ami olyan jó képpel bír, de feketék a "szélek"?
Azért szürke, mert ez egy beégés elleni védekezés, mint a plazma tévéknél.
Ha fekete lenne, akkor sok idő múlva lehet, hogy lenne egy csúnya csík a fekete rész és a tévéadás képének határmezsgyéjén, ami 16:9-es kép nézésekor zavaró lenne.
Szal ez nem hiba, hanem inkább még egy pozitívum a LG-től.
Azért azt tudni kell, hogy egy LCD tévé sokkal nehezebben ég be, mint egy plazma és általában, ha hagyjuk egy darabig kikapcsolva az LCD tévét, akkor csökken, vagy teljesen meg is szűnhet a jelenség. Végül is talán a beégés szó az LCD tévéknél nem is megfelelő, mivel itt a kristályok rendeződhetnek olyan állapotba, amiből már teljesen nem tudnak visszatérni/visszaállni. No ezt aztán jól megmagyaráztam.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
Óóóó de. Hosszas huzavona után visszakaptam tegnap a TV teljes vételárát (rengeteg hibája volt). Most azon tűnődöm vegyek LCD TV-t, vagy várjak még fél évet.
Lcd, Led, Oled TV-k
OFFTOPIC:
budapesti LCD TV és plazma tulajoknak:
elindult Budapesten az Antenna Digital adása, (az Antenna Hungária "gyermeke") az földi analóg "lavóros"-rendszer digitális utódja - DVB-T (digitális földi: Digital Video Broadcasting - Terrestial) Új box-szal, előfizetéssel foghatóak az adók.
A TÖBBIEKNEK (nem budapestiek):
Az egyik miniszter 2008-at ígért a DVB-T országos adás beindítására.
Az alap DVB-T set-top-box ára kb. 12 ezer lesz. Kezdésként 10 tematikus csatorna. 2007 végére várhatóan elkészül a rendszer a már meglévő analóg földi gerincadókon. Később, gondolom 2012-ig 30-ra növelik a csatornák számát, az analóg földi antennás adás akkor végképp megszűnik. (3 adó) Remélhetőleg jó minőségű képe lesz az új digitális adásoknak. (Én meg reménykedem, h esetleg 16:9-es képarány átkapcs. is lesz)
Egy nagy kérdés, az állam mennyire támogatja majd a rendszert, mennyire lesz kifizetődő, meg ezt a rendszert "gyilkolászó" (mert szerintem az lesz) fizetős kábel TV társaságok mellett mennyire tud megélni.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG LX2R és Samsung LET51B összehasonlításáról korábban én is írtam véleményt. Több másikat is néztem, ez a kettő tűnt a legjobbnak, de nekem messze az LG tetszett jobban. A nem túl jó TV adást is teljesen élvezhetően jelenítette meg, részletes és plasztikus képe volt. Elég sokat hangolgattam mind a kettőt, egymás mellett...
Ami nagyon zavart viszont benne, hogy nem teljes képkitöltés mellett, a szélső sávok bizony szürkék voltak. Nem fekete, ami inkább szürkés, hanem teljesen szürke. Így viszont nem bírok megbékélni vele. Tud valaki olyan LG modellről (26 | 27 | 32), ami olyan jó képpel bír, de feketék a "szélek"?
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Mi ez a ménku˝sok malac körülötte?
A nejem azt mondja,hogy még a szemeteket is levegyétek róluk!
És ha tudnátok,hogy még mennyi van?
OFFTOPIC:
9 elefánt kell, nem malac!!!
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
tsc: A sony KLV-SxxA10E tudja a 14:9 képarányt tévécsatorna nézésekor?
A PAL 3D fésűsszűrő a sony-ban egy progresszív képet előállító (deinterlacer) csipp akar lenni, ami olyasmi, mint a faroudja?
OFFTOPIC:
Lufi nektek tényleg malacotok van!
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Mi ez a ménkűsok malac körülötte?
A nejem azt mondja,hogy még a szemeteket is levegyétek róluk!
És ha tudnátok,hogy még mennyi van?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Mi ez a ménkűsok malac körülötte?
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Meg van!
Egyenlőre csak a tv adókat kerestem meg,hogy az asszony tudja nézni a müsorait.
Minden 50-re van állítva alapból a tv-én,de egyenlőre igy is szupi..Holnap,meg hétvégén majd elszórakozom vele.A tv tunerja szerintem tökéletes.Ettől féltem a legjobban,de kellemesen csalódtam.
Késöbb még beszámolok róla.
Képet,hogy a bánatba lehet beszúrni?
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát van egy Abit Radeon 9550-es, meg egy alaplapi Intel, ami a 865G chipsetben van, meg egy másik alaplapi ami a laptopomban van (az is vmi Intel chipsetes gagyi). Na jó, ezek szerint csak a Radeon ami a szódával elmegy kategória, de a HTPC-be véletlenül se akarok vmi nagy, melegedős új cuccot tenni, mert kicsi a ház (Barebone PC!) és a ventillátor hangját se bírom ki.
Most vettem bele egy Inno3D GeForce FX5500-at aminek passzív hűtése van, remélem ezzel is jó lesz, mert ha más nem ez legalább HALK lesz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Számítógépről használva mennyire éles a képe, ahhoz képest, hogy natív felbontást nem lehet belőle kicsikarni?
Teljesen éles, ne olyat képzelj el, mint amikor az lcd monitort nem a saját felbontásában használod és életlen mosott valamit rak ki.
Épp 2-3 napja sikerült végre elérnem hogy a htpc-m képe tökéletes legyen a Sony-n.
Kellett hozzá egy földhurok leválasztó kütyü a kábeltv hálózatra, hogy a borzalmas villogás elmúljon, utána még egy mezei ősöreg Geforce2 MX200, mert a másik két videokártyámmal volt a képben egy halvány de elég idegesítő csíkozódás, pedig azok jobb kártyák. Ezzel a gagyival meg nincs, videót nézni meg ez is tökéletes, úgyhogy végre happy és elégedett vagyok a pc-tv kapcsolattal.
Izolátorom (földhurok leválasztó) már nekem is van, tényleg érdemes venni.
Milyen típusú a másik két videokártyád, amivel csíkozott a kicsike?
Lcd, Led, Oled TV-k
Számítógépről használva mennyire éles a képe, ahhoz képest, hogy natív felbontást nem lehet belőle kicsikarni?
Teljesen éles, ne olyat képzelj el, mint amikor az lcd monitort nem a saját felbontásában használod és életlen mosott valamit rak ki.
Épp 2-3 napja sikerült végre elérnem hogy a htpc-m képe tökéletes legyen a Sony-n.
Kellett hozzá egy földhurok leválasztó kütyü a kábeltv hálózatra, hogy a borzalmas villogás elmúljon, utána még egy mezei ősöreg Geforce2 MX200, mert a másik két videokártyámmal volt a képben egy halvány de elég idegesítő csíkozódás, pedig azok jobb kártyák. Ezzel a gagyival meg nincs, videót nézni meg ez is tökéletes, úgyhogy végre happy és elégedett vagyok a pc-tv kapcsolattal.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már volt róla szó, de áruházban általában nagyon rosszul vannak beállitva a tv k, te is be tudod ugy állitani-leveszel kontrasztot szint stb-hogy ronda legyen, egyszerüen nem foglakoznak vele...
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezt vettem: Sony KLV-S32A10
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...
Előre is köszi.
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...
Előre is köszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Nekem a Power Strip használatával sikerült végre összehoznom a natív meghajtást a tv-men, számítógépről. Egy ideig érdekes jelenség volt, hogy az 1366x768 beállítás a számítógép ki- majd újra bekapcsolása után azt eredményezte, hogy a kép harmada lelógott balra a panelről. Aztán találtam a tv menüjében a pc-mód alatt egy olyat, hogy automatikus beállítás, megnyomtam, erre visszaugrott a kép a megfelelő helyre. Azt, hogy ezt mi okozza, most sem tudom, de legalább megvan a gyógyszer.
Most egészen elégedett vagyok az eredménnyel, egyelőre így hagyok mindent, bár a Power Strip funkcióinak még a felét sem néztem át. Hihetetlen, hogy egy kevesebb, mint másfél megabájtos progival mindent(!) meg lehet csinálni a videókártya-kimeneteiddel. Felülírhatsz gyakorlatilag mindent a számítógép videókártya-működésében...
Battlestar: gratuala a Sony-hoz! Nagyon szép ez a tv!
Joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
battlestar: Most akkor samsung-ot, vagy sony-t vettél?
Ha jól emlékszem, nekem ami nagyon tetszett az LG LP1R-ben az, hogy HDMI és DVI csati is volt rajta. Ja és a 2 tuneres PIP.
A sony nekem is tetszik, mert a legszebb a design-ja és a legjobban használható a távirányítója.
Úgy tudom, hogy a sony-nak 1000:1-es a kontrasztja. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy a sony-ban nincsen dinamikus kontraszt ugye? Soha többet nem veszek olyan LCD-t, ami dinamikus kontraszttal éri el a magasabb kontrasztot.
Azért azt megjegyezném, hogy a sony is építhetett volna DCDi faroudja csippet a készülékébe, mivel jó drágán adja a portékáját.
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy mi a különbség a DVI-I és a DVI-D között?
A DVI-I digitális és analóg jel átvitelére képes csatlakozó, a DVI-D pedig csak digitális jel átvitelre képes csatlakozó.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha jól emlékszem, nekem ami nagyon tetszett az LG LP1R-ben az, hogy HDMI és DVI csati is volt rajta. Ja és a 2 tuneres PIP.
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy ahogy valamelyikötök írta, kiszaladtam Budaörsre, hogy a MM-ban megnézzem a Samsungot + az LG-t. Ott sajnos nem volt mindkettő, ellenben az EW-ben egymás melett áll az LE-32R51B és a 32LX2R. Megvizsgáltam őket HD demóval és TV jellel is, lecsavarva mindent 50-re és kikapcsolva a javító áramköröket. A Samsungnak tompábbak voltak a színei (talán kicsit fakóbbak mint a CRT-ken), míg az LG szép harsány LCD színeket hozott. Aztán egyszercsak bejött egy reklám amelyik fehér háttéren váltogatott dolgokat jelenített meg, na ekkor kiugrott a különbség: az LG fehérje fehér, a Samsung fehérje szürke. Ezutánjött egy film amelyikben a szereplő fekete bőrdzsekije a Samsungon "elmosott" volt míg az LG-n a varrás is tisztán látszott. Ja és a fő poén, hogy a Samsung feketéje inkább volt kék, mint az LG-é.
Nem akarom lehúzni az LG-t. Csak a tapasztalataimat írom le.
A fő lényeg, hogy neked tetszik. Novemberben én még pont fordítva tapasztaltam.
Ha visszaolvasol november 24-én épp egy LG LP1R-be voltam "szerelmes".
A technikai paraméterei nagyon jók. Az LG csúcskészüléke.
Pont azért nem vettem meg amiket itt írsz. Csak én pont fordítva láttam.
Az LG-n a fekete lilás volt a fehér pedig szürkés.
Mindezt a Fukarban tudtam összehasonlítani.
Az LP1R és a 32R51B készülékeket 2 készülék választotta el egymástól.
Sokat állítgattam én is, default, képjavítók ki...
Egy másik helyen tudtam az S32A10E és 32R51B készülékeket összehasonlítani.
Az alapján hoztam meg a döntést.
Minden esetben azonos jelforrásról mentek a készülékek.
De mi lenne ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Akkor mondjuk 32"-es LCD TV-ből csak egy félét gyártanának mert a többi senkinek sem kellene.
A samsung-nak valószínű azért volt egy kicsit kékes a színe, mert hűvösre (cool1-re) volt állítva a színhőmérséklete, vagy mi.
A samsung hiányosságaihoz tartozik még, hogy hiányzik belőle a 14:9 képméret is. Lehet, hogy ez csak egy apróság, de nekem ez is kellett volna. Végül is én a sok apró hiányossága miatt váltam meg a samsung-tól. Legközelebb már nagyon meggondolom, hogy mit is vegyek.
LX2R és az LP1R különbségei: hu.lge.com
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy ahogy valamelyikötök írta, kiszaladtam Budaörsre, hogy a MM-ban megnézzem a Samsungot + az LG-t. Ott sajnos nem volt mindkettő, ellenben az EW-ben egymás melett áll az LE-32R51B és a 32LX2R. Megvizsgáltam őket HD demóval és TV jellel is, lecsavarva mindent 50-re és kikapcsolva a javító áramköröket. A Samsungnak tompábbak voltak a színei (talán kicsit fakóbbak mint a CRT-ken), míg az LG szép harsány LCD színeket hozott. Aztán egyszercsak bejött egy reklám amelyik fehér háttéren váltogatott dolgokat jelenített meg, na ekkor kiugrott a különbség: az LG fehérje fehér, a Samsung fehérje szürke. Ezutánjött egy film amelyikben a szereplő fekete bőrdzsekije a Samsungon "elmosott" volt míg az LG-n a varrás is tisztán látszott. Ja és a fő poén, hogy a Samsung feketéje inkább volt kék, mint az LG-é.
Nem akarom lehúzni az LG-t. Csak a tapasztalataimat írom le.
A fő lényeg, hogy neked tetszik. Novemberben én még pont fordítva tapasztaltam.
Ha visszaolvasol november 24-én épp egy LG LP1R-be voltam "szerelmes".
A technikai paraméterei nagyon jók. Az LG csúcskészüléke.
Pont azért nem vettem meg amiket itt írsz. Csak én pont fordítva láttam.
Az LG-n a fekete lilás volt a fehér pedig szürkés.
Mindezt a Fukarban tudtam összehasonlítani.
Az LP1R és a 32R51B készülékeket 2 készülék választotta el egymástól.
Sokat állítgattam én is, default, képjavítók ki...
Egy másik helyen tudtam az S32A10E és 32R51B készülékeket összehasonlítani.
Az alapján hoztam meg a döntést.
Minden esetben azonos jelforrásról mentek a készülékek.
De mi lenne ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Akkor mondjuk 32"-es LCD TV-ből csak egy félét gyártanának mert a többi senkinek sem kellene.