Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

pip
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pip »

Amúgy ahogy valamelyikötök írta, kiszaladtam Budaörsre, hogy a MM-ban megnézzem a Samsungot + az LG-t. Ott sajnos nem volt mindkettő, ellenben az EW-ben egymás melett áll az LE-32R51B és a 32LX2R. Megvizsgáltam őket HD demóval és TV jellel is, lecsavarva mindent 50-re és kikapcsolva a javító áramköröket. A Samsungnak tompábbak voltak a színei (talán kicsit fakóbbak mint a CRT-ken), míg az LG szép harsány LCD színeket hozott. Aztán egyszercsak bejött egy reklám amelyik fehér háttéren váltogatott dolgokat jelenített meg, na ekkor kiugrott a különbség: az LG fehérje fehér, a Samsung fehérje szürke. Ezutánjött egy film amelyikben a szereplő fekete bőrdzsekije a Samsungon "elmosott" volt míg az LG-n a varrás is tisztán látszott. Ja és a fő poén, hogy a Samsung feketéje inkább volt kék, mint az LG-é.
Alakul az LG LCD tábor...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amúgy ahogy valamelyikötök írta, kiszaladtam Budaörsre, hogy a MM-ban megnézzem a Samsungot + az LG-t. Ott sajnos nem volt mindkettő, ellenben az EW-ben egymás melett áll az LE-32R51B és a 32LX2R. Megvizsgáltam őket HD demóval és TV jellel is, lecsavarva mindent 50-re és kikapcsolva a javító áramköröket. A Samsungnak tompábbak voltak a színei (talán kicsit fakóbbak mint a CRT-ken), míg az LG szép harsány LCD színeket hozott. Aztán egyszercsak bejött egy reklám amelyik fehér háttéren váltogatott dolgokat jelenített meg, na ekkor kiugrott a különbség: az LG fehérje fehér, a Samsung fehérje szürke. Ezutánjött egy film amelyikben a szereplő fekete bőrdzsekije a Samsungon "elmosott" volt míg az LG-n a varrás is tisztán látszott. Ja és a fő poén, hogy a Samsung feketéje inkább volt kék, mint az LG-é.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hála a jó égnek sikerült visszavinnem a Samsung LE-26M51B tévémet.A nagy megrázkódtatások után, újra azon gondolkodom, milyen LCD-t vegyek.

Leírom, hogy mi nem tetszett a Samsung-ba.
- Dinamikus kontraszt élvezhetetlen. (A 3000:1 marketing duma! Még csak meg sem közelíti azt, inkább csak olyan 800:1 talán)
- Nincs rajta DVI-I csati.
- Folyamatosan világító készenléti jel. (nem lehet áramtalanítani)
- A hangszórók elhelyezkedéséből kifolyólag nagyon rossz a hangja és a 2x5W is nagyon kevéske szerintem. Minimum 2x10W kellene, bár az sem fogja leröpíteni a kalapot a fejemről. (Mondjuk arra meg ott van a külön 5.1-es cucc.)
- A fényérzékelő túl sötét képet hoz ezért használhatatlan.
- Színek: az emberek arcán képtelenség élethű bőrszínt beállítani.
- Nincs benne DCDi faroudja, ami az ilyen árban lévő LG-ben már van.
- A PVA panel nekem nem jön be. Szerintem az S-IPS paneleknek sokkal jobb a színhűségük és a válaszidejük is jobb (8ms GTG), és talán még a kontrasztjuk is.

A legtöbb dolog, amit leírtam nem kifejezetten a Samsung hibája, inkább talán az LCD paneleké.

Ha az LG-n kívül más is épít S-IPS panellel LCD tévét, akkor azt légyszi írjátok meg ide a fórumba. Gondolom a Hitachi-nak is vannak ilyen panellel szerelt tévéi, mivel ők készítik az IPS és S-IPS paneleket.

Egyelőre nálam most az LG 26LX2R a befutó, de érdekelnek más márka is, ha jobb a kontrasztja (1200:1), S-IPS panellel szerelt, valamint van rajta DVI-D is a HDMI-n kívül és DCDi faroudja csippel is meg van áldva.

Szóval kiugrottál a Samsungból, hogy beléphessél az LG-be.
Lehet, hogy ezzel segítesz megkönnyíteni a választásomat.
Mikor veszed meg az LG-t?
Amúgy mi a különbség a DVI-I és a DVI-D között?

Bár nem értek hozzá, de az LG a Philipsel gyárt együtt, tehát gondolom a
pf9830-as jó lenne neked (6 ms, 6000:1), de az csak 32"-tól felfelé van, és
mint már olvashattuk korlátozott a PC megjelenítése.

Ha jobban belemerülsz az LG böngészésébe megírod, hogy mi a különbség az
LX2R és az LP1R között?

Köszi

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Hála a jó égnek sikerült visszavinnem a Samsung LE-26M51B tévémet.
A nagy megrázkódtatások után, újra azon gondolkodom, milyen LCD-t vegyek.

Leírom, hogy mi nem tetszett a Samsung-ba.
- Dinamikus kontraszt élvezhetetlen. (A 3000:1 marketing duma! Még csak meg sem közelíti azt, inkább csak olyan 800:1 talán)
- Nincs rajta DVI-I csati.
- Folyamatosan világító készenléti jel. (nem lehet áramtalanítani)
- A hangszórók elhelyezkedéséből kifolyólag nagyon rossz a hangja és a 2x5W is nagyon kevéske szerintem. Minimum 2x10W kellene, bár az sem fogja leröpíteni a kalapot a fejemről. (Mondjuk arra meg ott van a külön 5.1-es cucc.)
- A fényérzékelő túl sötét képet hoz ezért használhatatlan.
- Színek: az emberek arcán képtelenség élethű bőrszínt beállítani.
- Nincs benne DCDi faroudja, ami az ilyen árban lévő LG-ben már van.
- A PVA panel nekem nem jön be. Szerintem az S-IPS paneleknek sokkal jobb a színhűségük és a válaszidejük is jobb (8ms GTG), és talán még a kontrasztjuk is.

A legtöbb dolog, amit leírtam nem kifejezetten a Samsung hibája, inkább talán az LCD paneleké.

Ha az LG-n kívül más is épít S-IPS panellel LCD tévét, akkor azt légyszi írjátok meg ide a fórumba. Gondolom a Hitachi-nak is vannak ilyen panellel szerelt tévéi, mivel ők készítik az IPS és S-IPS paneleket.

Egyelőre nálam most az LG 26LX2R a befutó, de érdekelnek más márka is, ha jobb a kontrasztja (1200:1), S-IPS panellel szerelt, valamint van rajta DVI-D is a HDMI-n kívül és DCDi faroudja csippel is meg van áldva.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Helló!Megjött a Wiewsonic N3260W az Ex. Dig.-ba.
Hónap végére igérték,de 3 nap lett.
Holnap megyünk megnézni, ill. kipróbálni.
Remélem, hogy csupa jó dologról számolhatok be.

Pont olyan, mint a Samsung 32R51.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lufi »

Wiewsonic=Viewsonic

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lufi »

Helló!
Megjött a Wiewsonic N3260W az Ex. Dig.-ba.
Hónap végére igérték,de 3 nap lett.
Holnap megyünk megnézni, ill. kipróbálni.
Remélem, hogy csupa jó dologról számolhatok be.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
CRT-s Slim-ről nem beszélhetett, mert ugye ez egy LCD-s topic...
Különben is van neki saját topicja.

Pénteken néztem a 40 és 32 collos Samsung Roma-n a Jégkorszak-ot, hát én nemtom, milyen forrásból nyomták, de piszokjó képük volt

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Tényleg támogatja, elnéztem, sorry. 
De sajnos attól még fennáll az hogy bizonyos TV-re is odaírja a HD minőséget, közben semmi köze nincs a HD Readyhez sem. Pont egy ilyen Samsung TV kerültma vissza végleg a szervízbe. Ha minden igaz akkor jövőhéten a pénzt is visszakapom.

Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

De sajnos attól még fennáll az hogy bizonyos TV-re is odaírja a HD minőséget, közben semmi köze nincs a HD Readyhez sem. Pont egy ilyen Samsung TV kerültma vissza végleg a szervízbe. Ha minden igaz akkor jövőhéten a pénzt is visszakapom.

Erről valóban volt szó korábban, hogy sok 480p-s és 512p-s plazmára, projektorra is odaírják. Ezért kell arra a pár dologra (felbontás, HDCP-s bemenet) odafigyelni.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

Tipikus Samsung vakítás: "Szuper HD képmínőség" 
Közben a leírás szerint nem HD-Ready, természetesen a képcső sem HD.
Ugyanezen kiváló szavakat intézte a SlimFit CRT-re...

HDTV sztenderdek:

HDTV1: 1280x720
HDTV2: 1920x1080

Az LE-40M61B kijelzőjének 1366x768 felbontása van, tehát bőven eleget tesz a HDTV1 minimum elvárásnak (már ha egyáltalán az LE40M61B-vel kapcs. írtál...)

Szerintem a gáz ott van, amikor még a 480 sor felbontású TV-kre is nyugott szívvel odabiggyesztik a HD Ready feliratot!

Üdv:
Hook

Hook

A fizikai felbontás önmagában édeskevés. Az hogy mennyi a fizikai felbontás, még nem garancia a képminőségre. Főleg nem a HD képminőségre (már ha láttál már HD képcsöves készüléken bármit is). Javaslom olvasd el a HD-Ready szabvány-t:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?ai ... 4FtCINRQiB

Jelenesetben a Samsung műszaki adatait nézve szó sincs, hogy támogatja a HD videójel mondjuk 720p-s formátumát (1080i-t meg végképp nem). Kvázi így hajra kenhető az a felbontás, és PC-t rákötve bűvészkedhetsz, de ugye akkor nem biztos hogy a teljes felbontást használhatod DVI-n, mert marad csík, ahogy már valaki jelezte.

Nagyon tévedsz!!!

Támogatja a 720p meg a 1080i video formátumokat is!
...és bármilyen HDMI kimenettel rendelkező lejátszót DVD Video, HD-DVD, Blu-Ray, stb ráköthetsz HDMI-HDMI kábellel, és az LE40-M61B minden gond nélkül megjeleníti a 720p vagy akár az 1080i video anyagokat!

Én meg azt javaslom neked, hogy ne közölj olyat amiben nem vagy biztos, mert megvezeted a kevésbé járatos fórum látogatókat!
...vagy inkább kérdezz!
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A fizikai felbontás önmagában édeskevés. Az hogy mennyi a fizikai felbontás, még nem garancia a képminőségre. Főleg nem a HD képminőségre (már ha láttál már HD képcsöves készüléken bármit is). Javaslom olvasd el a HD-Ready szabvány-t:http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?ai ... 4FtCINRQiB

Jelenesetben a Samsung műszaki adatait nézve szó sincs, hogy támogatja a HD videójel mondjuk 720p-s formátumát (1080i-t meg végképp nem). Kvázi így hajra kenhető az a felbontás, és PC-t rákötve bűvészkedhetsz, de ugye akkor nem biztos hogy a teljes felbontást használhatod DVI-n, mert marad csík, ahogy már valaki jelezte.

Varázslatos módon beszélsz butaságot.

Az adott Samsung LCD TV felbontása 1366x768 pixel azaz megfelel a HD felbontás követleményének. Mivel rendelkezik HDCP-s bemenettel ezért akár a márciusban megjelenő Toshiba HD-DVD-t is rákötheted és tökéletesen fogja megjeleníteni a 720 soros progresszív jelet.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

HDTV sztenderdek:

Az LE-40M61B kijelzőjének 1366x768 felbontása van, tehát bőven eleget tesz a HDTV1 minimum elvárásnak (már ha egyáltalán az LE40M61B-vel kapcs. írtál...)

Szerintem a gáz ott van, amikor még a 480 sor felbontású TV-kre is nyugott szívvel odabiggyesztik a HD Ready feliratot!

Üdv:
Hook

Hook

A fizikai felbontás önmagában édeskevés. Az hogy mennyi a fizikai felbontás, még nem garancia a képminőségre. Főleg nem a HD képminőségre (már ha láttál már HD képcsöves készüléken bármit is). Javaslom olvasd el a HD-Ready szabvány-t:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?ai ... 4FtCINRQiB

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

HDTV sztenderdek:

Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A dvd amire rá van írva, hogy 16:9 ugyanúgy jelenik meg mintha 4:3-as tvn nézném, azaz alul fölül fekete csík van. Ez miért? (DVD 16:9-re állítva de mégsem) ???  

Hello

Ez teljesen normális, mert a DVD film amit néztél anamorf szélesvásznú 2,35:1 képarányú volt (elég sok film van ilyen). Ugyan annál a filmnél 4:3 tv-n még vastagabb fekete csíkot láthatnál alul-felül. A 1,77:1 képarányú filmeknél nem lesz fekete csík sehol 16:9 TV-n, viszont 4:3 TV-n természetesen ezeknél a filmeknél is lenne...

Más:
Gratulálok a TV-hez, de a kompozit video átvitel produkáélja a leggyengébb képminőséget. Ha nincs HDMI összeköttetési lehtőséged, akkor használj inkább komponens (Y,Pb,Pr), vagy Scart RGB-t, meglátod, még inkább elégedett leszel!

Üdv:
Hook

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Az hogy széles képernyős TV-n felül-alul még mindig csík van DVD film esetén, azért is lehet, mert a legbrutálisabban szélesvásznú filmek még a 16:9-nál is "szélesebb vásznúak" (asszem 21:9; a pontos arányt majd mások ideírják), vagyis ha nem használ valaki automata képaránybeállítást (amikor a TV függőlegesen magától széthúzza a képet, hogy ne legyen csík), találkozhat csíkkal.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Bár sokszor nem a válaszidő a hibás hanem a tömörítés.Klasszikus példa amikor a stáblista szaggatottan mozog még a hagyományos képcsöves tévéken is.

Ez inkább a normál 100hz káros mellékhatása. Erre találták ki a mozgáskompenzációt a CRT-knél.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

[...]A Samsungban (32R51) pedig lassab LCD panel van. (Ha jól emlékszem 12 ms.)
[...]

Itt azt írják, hogy 8 ms-os.

Igazad van itt tényleg 8 ms van feltüntetve.
Novemberben vásároltam LCD TV-t és úgy emlékeztem, hogy csak az M sorozatú Samsungoknál 8 ms. (M sorozatút meg is vettem volna, de akkor nem volt, csak 2 hetes szállítási határidővel.)

De érdekes módon itt meg sem említik.

Bocsi a téves információért.

Egyébként szerintem tényleg fontos a válaszidő.
A 8 ms, még mindig lassú. Egy hagyományos képcsöveshez képest mindenképp.
Sajnos lehet látni nagyon gyors váltásoknál, vagy ha valaki a kezét mozgatj a képernyőn vagy ha egy panoráma képet mozgatnak.
Bár sokszor nem a válaszidő a hibás hanem a tömörítés.
Klasszikus példa amikor a stáblista szaggatottan mozog még a hagyományos képcsöves tévéken is.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Sziasztok! 
Boldog tulajdonosa lettem egy Samsung LE-40M60B LCD tv-nek. Lenne egy pár kérdésem, és előre is kösz a segítséget.
Sajna a magyar nyelvű leírás az hiányzik. Honnan lehet ilyet szerezni? Sehol nem találtam a neten. 
A dvd-m kompozit csatlakozón keresztül kötöttem a tv-re. Nem rossz a képe, de szerintetek nem érdemesebb inkább scart-al összekötni? 
A dvd amire rá van írva, hogy 16:9 ugyanúgy jelenik meg mintha 4:3-as tvn nézném, azaz alul fölül fekete csík van. Ez miért? (DVD 16:9-re állítva de mégsem) ???
Ha valami sötétebb jelenet van akkor látszódik, hogy a TV autómatikusan csökkenti, illetve növeli a fényerőt. Engem ez marhára zavar, hol lehet ezt kipacsolni?

Előre is köszi a helpet, és ne haragudjatok a láma kérdésekért, nem vagyok profi 

Köszi
Q

A használati utasítást innen töltheted le, le van benne írva, hogyan kapcsolhatod ki az automatikus fényerő szabályozást.

A DVD-hez a legjobb egy faxa komponens (RGB) kábel, ha lehetséges, ha nem, akkor egy faxa scart. Persze a legeslegjobb egy digitális HDMI csatis DVD lejátszó lenne, a helyedben gyúrnék egy Denon 1920-ra (70-80e), vagy esetleg egy KiSS DP-600-ra (90-100e). Van külön topicja a HDMI-s játékosoknak is.

A 16:9 problema a DVD lejátszóból eredhet sztem, ott kellene még állítani valamit.
(próbál ki esetleg PC-ről lejátszani... )

Üdv
BF
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Boldog tulajdonosa lettem egy Samsung LE-40M60B LCD tv-nek. Lenne egy pár kérdésem, és előre is kösz a segítséget.
Sajna a magyar nyelvű leírás az hiányzik. Honnan lehet ilyet szerezni? Sehol nem találtam a neten.
A dvd-m kompozit csatlakozón keresztül kötöttem a tv-re. Nem rossz a képe, de szerintetek nem érdemesebb inkább scart-al összekötni?
Ha valami sötétebb jelenet van akkor látszódik, hogy a TV autómatikusan csökkenti, illetve növeli a fényerőt. Engem ez marhára zavar, hol lehet ezt kipacsolni?

Előre is köszi a helpet, és ne haragudjatok a láma kérdésekért, nem vagyok profi

Köszi
Q

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

8, 12, még a 16 is jó ha nincs utánhuzás, nem mindegy? Ha meg van hiába 4.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

[...]A Samsungban (32R51) pedig lassab LCD panel van. (Ha jól emlékszem 12 ms.)
[...]

Itt azt írják, hogy 8 ms-os.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

LE27T51B 12 ms rt. semmiféle utánhuzás nem tapasztalható filmeknél, pörgös fps játékoknál sem /személyes tapasztalat/, ezért ilyen szempontbol teljesen jó lehet még akár a 16 ms is, csakhát ugye ennél az adatnál sokszor nem annyi amennyi ezért néha lassabb lehet egy papiron jobb válaszidejü tv. Legjobb megnézni gyors jeleneteknél vásárlás előtt, és ha nem huz utána akkor jó. Ez amugyis amolyan pszichológiai dolog is lehet, sokan a 4 ms nél is vélnek látni utánhuzást más meg a 24 ms nél se. Vagy gyorsabb az agyuk :-))

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”