Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni.
azért ez nem egy akármi
Azt sejtem de én teljesen láma vagyok a kérdésben, mennyivel jobb ez a Kiss HD media player, mintha sima pc röl játszom le ugyanazt az anyagot? / mondjuk pc röl én eleve csak vga-n keresztül tudom rákötni a gépet a tv re közvetlenül, nyilván a dvi vagy hdmi kapcsolat miatt jobb, meg van benne valami felskálázó okosság, azon kivül?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lcd, Led, Oled TV-k
ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni.
azért ez nem egy akármi
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezek szerint elöszö ki kell írni a cuccust aztán lehete nézni?
Nem kell :box: , csak vegyél mellé egy KiSS-DP600-ast, hálózatba kötöd a PC-ddel, és már nyomatod is neki HDMI-m
ez máá nam olyan nagy befektetés egy ilyen millás cucchoz
Miért kell a pc és a tv közé ezt a Kiss horribilis árú akármit betenni. Ettől jobb lesz a kép?
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt egy cikk a Toshiba új SED prototípusáról. amit tegnap mutattak be a CES-en.
http://gear.ign.com/articles/679/679235p1.html
Válaszidő: ~ 1 ms
Jelenlegi képátló: 42" (55" tervezett)
Jelenlegi kontraszt: 10.000:1 kontraszt (100.000:1 tervezett )
Jelenlegi felbontás 720p (1080p tervezett)
Becslések alapján a tömeggyártás beindulása után olcsóbb lesz, mint az LCD és a PDP.
Élettartam nem ismeretes.
Nehezebb, mint az LCD.
Érzékeny a mágnesezésre, mint a CRT.
Ólmot tartalmaz, koncentrációja ismeretlen.
Beég, mint a plazma.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem kell :box: , csak vegyél mellé egy KiSS-DP600-ast, hálózatba kötöd a PC-ddel, és már nyomatod is neki HDMI-m
ez máá nam olyan nagy befektetés egy ilyen millás cucchoz
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Milyen baromság ez a max 1024? Bizti nem olvastad félre?
Na megnéztem a Philips oldalán:
Támogatott képernyőfelbontás
Számítógépes formátumok : 640 x 480, 60 Hz, 800 x 600, 60 Hz, 1024 x 768, 60 Hz
Video formátumok : 640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh, 1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh
Ezek szerint tényleg 1024 a legnagyobb felbontás
Ez azért nagyon gáz...
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem tudod veletelnul, hogy a kinezett Philipd-ekenek HDCP-s-e a DVI illetve egyéb bementete?Fontos lenne.
Bár, ahogyan én nézem a DVI nem tűni kanank , mivel csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről.
Digitális HDCP komp. video be (DVI-I)
Digitális HDCP komp. video be (HDMI)
A HDCP-nek semmi köze a felbontáshoz, mármint ebben az esetben. Milyen baromság ez a max 1024? Bizti nem olvastad félre?
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Arra érdemes odafigyelni, hogy HDCP-s legyen a kiválasztott HD készülék bemenete, mert különben a Blu-Ray és HD-DVD filmeket nem tudja csak SD-ben megjeleníteni. Ha PC-ről szeretné hajtani valaki akkor a DVI bemenete legyen HDCP-s mert különben a Blu-Ray ROM-ba betett filmeket csak 1024x576-ban fogja megjeleníteni.
Nem tudod veletelnul, hogy a kinezett Philipd-ekenek HDCP-s-e a DVI illetve egyéb bementete?
Fontos lenne.
Bár, ahogyan én nézem a DVI nem tűni kanank , mivel csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintetek 102 cm-es tévét milyen távolságról kell nézni, úgy értem mennyi a minimális távolság ami nem ártalmas vagy nem rontja a szemet?(Bár úgy tudom az Lcd már nem rontja a szemet...) Van erre valami szabály,vagy aki ahogy érzi?
A többiek által leírtak mellett azt is figyelembe kell venni, mit nézel rajta. TV műsorhoz nagyobb távolság ajánlatos mint DVD -zéshez, hogy a műsor hibái ne legyenek zavaróak.
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Lcd, Led, Oled TV-k
Arra érdemes odafigyelni, hogy HDCP-s legyen a kiválasztott HD készülék bemenete, mert különben a Blu-Ray és HD-DVD filmeket nem tudja csak SD-ben megjeleníteni. Ha PC-ről szeretné hajtani valaki akkor a DVI bemenete legyen HDCP-s mert különben a Blu-Ray ROM-ba betett filmeket csak 1024x576-ban fogja megjeleníteni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azt viszont nem értem hogy:
Támogatott számítógépes felbontás VGA; SVGA; XGA
Most akkor itt ez a zsír gép, és csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről? Elég röhejesen hangzik...
Ez tényleg röhejes mivel PC-ről nyomnék HD filmeket nem majd BLUE-rayről vagy a vetélytársáról.
Látott már valaki ilyen, hogy 1024x768-as kép , hogy jelenik meg az 1920x1080-on (remélem nem ablakos hanem legalább full screen)
Lcd, Led, Oled TV-k
Azt viszont nem értem hogy:
Támogatott számítógépes felbontás VGA; SVGA; XGA
Most akkor itt ez a zsír gép, és csak max 1024x768-as felbontást enged PC-ről? Elég röhejesen hangzik...
Lcd, Led, Oled TV-k
Amiket én kinéztem:PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Ezekről mi a véleményetek?
Természetesen más típus is szóba jöhet
Köszi előre is a válaszokat.
Hát elég zsír egy cucc, az biztoss....
Részlet a speckóból:
Ethernet-UTP5, UPnP, USB, WiFi (op.) multimédiás kapcsolatok
DivX 5, JPEG, MP3, MPEG1, MPEG2, MPEG4, Diafájlok (.alb), XviD lejátszási formátumok
Ezek szerint ez (akár WiFi-n keresztül) hálózatba köthető? És akkor is van HDCP? És HD is nézhető akkor így?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Lehet hogy kicserélil a plazma TV-met. Le tudom vásárolni.
Mivel meguntam a "zümmögését" , így elsősorban LCD TV vennék Ti mit ajánlotok
Feltételek
94-107cm érdekelne ár egyelőre nem fontos
8ms panel legalább de 6ms jobb!
legalább 170es nézési szög
legalább 1366x768 felbontás de 1920x1080 jobb
DVI bemenet + VGA bemenet PC-nek
HDMI bemenet műholdvevőnek (későbbre)
Komponens / SCART bemenet DVD felvevőnek
Lehetőleg 2 sztereó hangfal minimum (de hangfal nélkül is megoldható későb lesz úgy is házimozi)
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Szerintem jó, mert:
Szép a képe,
Van rajta DVI és HDMI is (a legtöbb olcsóbbon vagy az egyik vagy a másik van)
Van rajta kártyaolvasó (az alap ismert 5-6 féle típus: SD, CF, MMC .... jpg és mp3-hoz)
2.1 hangszóró beépítve
1920x1080-at tud felbontásban (full HD kompatibilis)
6ms válaszidő
Amire figyelj:
A DVI-on nem hiszem, h tudod használni a számgépet (HDCP vagy más védelem miatt lehet, h nem megy - nézz utána, kérdezz utána)
Köszi a választ neked is és Visior nak is.
Pénz az meglátjuk mennyi lesz a fletétel, hogy a SAMSUNG plazmát visszcseréljék ,mert akkor le lehet vásárolni (tavaj elég borsos áron vettem) az árát ,majd nem elég a 92-cms-re
DVI-on még a SAMsung-on is tudok számítógépezni, miért lenne egy jobb tV-n ez probléma.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Feltételek
Lehetőleg 2 sztereó hangfal minimum (de hangfal nélkül is megoldható későb lesz úgy is házimozi)
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Ha megvan a pénz rá, akkor jelenleg jobb lcd tv-t nem kapsz tudtommal, a kontrasztja is kimagasló a többi lcd-hez képest.
TV: Sony KDS-55A2000 Erősítő: Sony STR-DB795S DVD: Sony DVP-NS930S Front: Sony SA-VS200 Surround: Sony SA-VS200 Center: Sony SA-VS200 Subwoofer: Sony SA-VS200
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Feltételek
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Szerintem jó, mert:
Szép a képe,
Van rajta DVI és HDMI is (a legtöbb olcsóbbon vagy az egyik vagy a másik van)
Van rajta kártyaolvasó (az alap ismert 5-6 féle típus: SD, CF, MMC .... jpg és mp3-hoz)
2.1 hangszóró beépítve
1920x1080-at tud felbontásban (full HD kompatibilis)
6ms válaszidő
Amire figyelj:
A DVI-on nem hiszem, h tudod használni a számgépet (HDCP vagy más védelem miatt lehet, h nem megy - nézz utána, kérdezz utána)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok:
Feltételek
PIP 2 tuneres
Amiket én kinéztem:
PHILIPS 37PF9830
PHILIPS 42PF9830
Lcd, Led, Oled TV-k
Tehát ilyenformán 3 m-röl a 27" samsungom szintén mozi feeling csak a leghátsó sor
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintetek 102 cm-es tévét milyen távolságról kell nézni, úgy értem mennyi a minimális távolság ami nem ártalmas vagy nem rontja a szemet?(Bár úgy tudom az Lcd már nem rontja a szemet...) Van erre valami szabály,vagy aki ahogy érzi?
Inkább szokások, ajánlások vannak, semmint "szigorú" szabályok. Ha jól emlékszem, valami olyasmit olvastam LCD-re, hogy legalább a képátló 4-5-szöröse a minimálisan ajánlott távolság. Na ezt én pl. nem tartom be, mert a franciaágy végében (na jó, + 20 cm ) van a 102 centis LCD, tehát kb. az átmérőnek a duplája a nézési távolság, sztem ez az ideális. Én inkább látószögben fogalmaznék, távolságtól függetlenül. Egy moziban is a látószög számít inkább, nem maga a távolság. Nekem ez ideális, ennél bizony közelebb ülve már az aktív látómezőn kívülre esik a kép széle , így viszont mozi feeling.
A 4-5 x képátlótávolság tudtommal a crt k re volt ajánlott , éspedig a sugárzás miatt. Általánosságban pedig egyedi izlés szerinti szerintem, moziban is van aki az első sorba szeret ülni, van aki egészen hátra. Van aki szereti befogni az egész képet és a kisebb látószög hive mig más pont ellenkezőleg, nincs univerzális szabály erre.
Lcd, Led, Oled TV-k
Inkább szokások, ajánlások vannak, semmint "szigorú" szabályok. Ha jól emlékszem, valami olyasmit olvastam LCD-re, hogy legalább a képátló 4-5-szöröse a minimálisan ajánlott távolság. Na ezt én pl. nem tartom be, mert a franciaágy végében (na jó, + 20 cm ) van a 102 centis LCD, tehát kb. az átmérőnek a duplája a nézési távolság, sztem ez az ideális. Én inkább látószögben fogalmaznék, távolságtól függetlenül. Egy moziban is a látószög számít inkább, nem maga a távolság. Nekem ez ideális, ennél bizony közelebb ülve már az aktív látómezőn kívülre esik a kép széle , így viszont mozi feeling.
Lcd, Led, Oled TV-k
A CRT monitorok - mivel azokhoz általában közelebb ülünk, 80% port beszippantanak a képernyőjükre, 20%-ot kitaszítanak - az emberke szemébe.
Félreértés ne essék, számítógépes használatra nagyon jó az LCD. Én sajnos grafikai célokra használnám és arra még mindig nem jók, de már alakul.
Filmet nézni nem lehet rajtuk.
Akkor én rosszul csinálom mert jó sok filmet nézek rajta. És ha nem egészen szutyok, agyontömöritett minőség, teljesen élvezhető.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
A CRT monitorok - mivel azokhoz általában közelebb ülünk, 80% port beszippantanak a képernyőjükre, 20%-ot kitaszítanak - az emberke szemébe.
Félreértés ne essék, számítógépes használatra nagyon jó az LCD. Én sajnos grafikai célokra használnám és arra még mindig nem jók, de már alakul.
Filmet nézni nem lehet rajtuk.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóval jó a Loewe - ha nem lenne káros sugárzása a CRT-nek - nálam is szóba jöhetne.
a tv képernyô átmérôjének 4* de inkább 5* távolságából, már nem káros a sugárzása.
ez az ajánlott távolság.(az más kérdés, hogy "hátrafelé" mekkora )
Amennyit nálunk megy (napi 30-40 perc) nem káros a sugárzása. Már a TV filmeket is vetítőn nézzük, csak a napközbeni Híradó vagy esetleg ebéd közbeni TV nézés miatt kapcsoljuk be a CRT-t.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóval jó a Loewe - ha nem lenne káros sugárzása a CRT-nek - nálam is szóba jöhetne.
a tv képernyô átmérôjének 4* de inkább 5* távolságából, már nem káros a sugárzása.
ez az ajánlott távolság.(az más kérdés, hogy "hátrafelé" mekkora )
Ez nem egy "feng shui-dili" nálam, de bizonyított,
h minden CRT a kikapcsolása után is 48-72 óráig
elektromágneses sugárzást bocsájt ki.
Ettől pl. az érzékenyebb emberek rosszul, nyugtalanul alszanak.
Ezért van, h a gyerekek szeme "bevérzik", ha a sokáig játszanak a számgépen.
Másik példa: az imént említett jelenség miatt egy Pápán dolgozó titkárnő bőrgyógyászától kapott egy szakorvosi véleményt, ami bizonyította a porallergiáját. Miután az irodai CRT monitorát lecserélte a cége LCD-re - az addigi bőrgyógyász által felírt krémek nem segítettek az allergia megszűnésében - a porallergiája megszűnt, mivel nem használta tovább a CRT monitort napi 10-14 órában, s ezzel nem kapott jókora adag port az arcbőre.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony