Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
- Különben hogy szerelem fel majd a talpát? Vagy ez mindenképp több emberes meló?
A talp kérdésre: Nálam úgy működött, hogy a talpat összerszerelték és úgy kellett a TV-t rácsúsztatni felülről. Ennyi!
Plazma
Sziasztok!
Most már regisztrált felhasználóként jártatom a szám ...
Kérdéseim:
- Tudja valaki, hogy miért kell egy plazmát állva szállítani?
- Rövid ideig lefektethető?
- Fejre állítható?
- Különben hogy szerelem fel majd a talpát? Vagy ez mindenképp több emberes meló?
Bocs, ha bénákat kérdeztem ...
Köszi,
Üdv
TV: Panasonic TH-42PE55, DVD: Panasonic DVD S97, HIFI: Technics EH750, VCR: Panasonic NV-HD642, Konzol: Sony Playstation 3
Plazma
Kedves Simon Templar!
Köszi a válaszodat tuner - komponens ügyben!! Oké a dolog.
Még egy kérdés: a mai DVD felvevőkben ugye van ilyen kimenet?
Plazma
van ötlete valakinek, hogy hol tudnék hdmi dvi átalakítót venni?
a kácsánál sajna elfogyott :box: és lehet, hogy az idén nem is lesz...
Media Markt-ban minden menyiségben van 13 eft.
uhh
a kácsánál 2800 foncsi
akko' inkább várok 2 hetet...
Ha csak átalakító kell az annyiba kerül. Én kábel árat írtam abból is a 3m-est.
Bocsi.
Plazma
a kácsánál sajna elfogyott :box: és lehet, hogy az idén nem is lesz...
uhh
a kácsánál 2800 foncsi
akko' inkább várok 2 hetet...
...
Plazma
a kácsánál sajna elfogyott és lehet, hogy az idén nem is lesz...
Plazma
a kácsánál sajna elfogyott és lehet, hogy az idén nem is lesz...
...
Plazma
Ekkora a vásznam van otthon, mint ez a plazma... (259 cm képátló, 102 inches)
Jól nézhet ki rajta a UPC Direct :box:
Esküszöm ugyanez jutott eszembe Nekem is!
Plazma
Nekem szerencsére nincs ilyen formátum ugrálós gondom. Eddig minden jól műkösik rajta.Mi az a szolarizációs jelenség??
link
Hát plazma esetében ez nem egészen stimmel...
jóvanna :box:
pedig benne volt a kulcsszó
...
Plazma
Ekkora a vásznam van otthon, mint ez a plazma... :box: (259 cm képátló, 102 inches)
Jól nézhet ki rajta a UPC Direct
Plazma
Ekkora a vásznam van otthon, mint ez a plazma... (259 cm képátló, 102 inches)
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
Nekem szerencsére nincs ilyen formátum ugrálós gondom. Eddig minden jól műkösik rajta.Mi az a szolarizációs jelenség??
link
Hát plazma esetében ez nem egészen stimmel...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
link
...
Plazma
Sziasztok!
Gondoltam ha segíthetek vele leírom a mi történetünket a plazma tv-t illetően.
Hátha segíthetek valakinek aki még vásárlás előtt áll ... Szóval az én tapasztalatom Az LG42PX2 RVA és a pana 42PA50 tekintetében: Lehet hogy a panások megölnek, de!
Azonos beállításokkal és külön, külön optimális beállításokkal is próbálkoztunk. Míg az LG képe tökéletes, tiszta, színhelyes, és leugrik a képernyőről addig a panáé az lg mellett kicsit fátyolos, kevésbé éles, fényerő és kontraszt tekintetében is egy kicsit gyengébb. Mielőtt bárki leordítana: A panának is nagyon szép képe van de nem véletlenül csábultunk el az LG-felé. ... Mindenkinek jó tv-zést akármin is nézi... üdv!
Helló!
Megadnád a tv pontos típusát?
Köszi!
szerintem olvasgasd még egy kicsit és benne lesz.... :smile19:
Plazma
Sziasztok!
Gondoltam ha segíthetek vele leírom a mi történetünket a plazma tv-t illetően.
Hátha segíthetek valakinek aki még vásárlás előtt áll.
Kb 3 hete úgy döntöttünk hogy karácsonyra megajándékozzuk magunkat egy plazmával. Ez leginkább azért történt mert a főnökömnél voltunk vacsorázni ahol egy pana 42PA50 figyelt a nappali falán. Akkor beleszerettünk és elhatároztuk magunkat. Elmentünk a Cora-ba (ahol talp nélkül 449.000.-) hogy megvegyük. Legnagyobb megdöbbenésemre akkor toltak ki targoncán 3 db panát FEKTETVE, egymásra rakva! Azt hittem elájulok. Senki nem szólt nekik hogy ezt nem szabad? Na mindegy. Úgy döntöttem hogy akkor inkább egy műszaki áruházban vesszük meg az áhított tv-t mert kicsit barbárnak tartottam ezt a cora-s esetet.
Az EW-ben sajnos nem volt de azt mondta az eladó nézzünk körül mert van egy két jó darab és nem csak a pana létezik. Rossz döntés volt körülnézni! Néhány perces vizsgálódás után megláttunk egy samsung PS42V6S tipusú plazmát. A kép nagyon szép volt az adatai rendben voltak, nézegettük kapcsolgattuk,állítgattuk, teszt cd, tv adás egyebek. Hát ha nincs pana jó lesz a samsung is gondoltam én. Kifizettük, hazavittük. Este aztán jött a döbbenet. A tv adásoknál még csak csak elfogadható kép volt (kivéve a piros színt mert az valahogy vibrált és túl erős volt)
viszont kipróbáltuk néhány dvd-vel. Gyűrűk ura 1. Hát valami borzalom! A sötét felületeken irdatlan rozsdaszerű foltok vagy sávok, az arcok és a bőr szine az okkertol a barnáig foltos, gandalf haja és szakálla kékesen vibrál, na kész, én sírtam a férjem veszekedett hogy minek kellett ezt a szart megvenni. Kétségbeesetten nyomkodtuk a távirányítót beállítottuk többféleképpen a képet gyakorlatilag nulla eredménnyel.
Másnap délután összepakoltuk és visszavittük. Az eladó kedves volt, rögtön visszavették a samsungot és közölték hogy válasszunk másikat nyugodtan, van vagy 30 féle. Csodák csodája addigra megjött a pana. Boldogan nézegettük egészen addig amig mellette meg nem láttunk egy LG-t. Gyönyörű kép, kontrasztos, szép szinek, szóval nagyon tetszett de azért a pana is szép volt. Na gondoltam, most nem fog ki rajtam a teszt cd! Hazarohantunk és összeválogattam néhány olyan dvd-t amiről tudtam hogy tele van sötét jelenetekkel! Vissza az áruházba és próba. Két és fél órát játszadoztunk és üldögéltünk, velünk szemben a két plazmával. Azonos beállításokkal, sötét jelenetekkel nyúztuk mindkét cuccot. Szóval az én tapasztalatom Az LG42PX2 RVA és a pana 42PA50 tekintetében: Lehet hogy a panások megölnek, de!
Azonos beállításokkal és külön, külön optimális beállításokkal is próbálkoztunk. Míg az LG képe tökéletes, tiszta, színhelyes, és leugrik a képernyőről addig a panáé az lg mellett kicsit fátyolos, kevésbé éles, fényerő és kontraszt tekintetében is egy kicsit gyengébb. Mielőtt bárki leordítana: A panának is nagyon szép képe van de nem véletlenül csábultunk el az LG-felé. Jött az ominózus gyürük ura próba! Jó sötét jelenet, ég a tűz, dölnek a falak, jön a szörny (Plazma kipróbálásához nagyon ajánlom ezt a filmet mert tele van sötét jelenetekkel!, Senki ne higgyen a teszt cd-k nek a csupa világos jelenettel meg a napfényes virágoskertekkel!!) Szóval, a panán egy picit lehetett látni azokat a barnás elmosódásokat főleg a gyors jeleneteknél valamint az arcon és bőrön is egy kicsit érezhető volt az a bizonyos bőrszín probléma. Nem úgy mint a samsungon de azért egy picit látszott.
Az LG-n ugyanez tökéletes volt a börszinek szépek, nem voltak elmosódott részek, részletgazdagabb, szebb kép, a fekete szín tényleg fekete stb. Ráadásul: Az eladó közölte hogy nyugodtan vegyük meg az LG-t ha tetszik mert erre is vonatkozik a 3 napos cseregarancia és ha mégis másképp döntünk akkor vigyük vissza és vegyük a panát. Így már kicsit megnyugtatóbb volt választani. (Ezért kicsit szívembe zártam az EW-t). Az LG-nek a menüje is jobban tetszett meg a formavilága is azon túl hogy szép volt a kép. Meg azért nyomott a latban hogy a hangszórói nagyságrendekkel szebben szóltak mint a panáé (SRS), akkor még ott volt a HDMI csatlakozó a 3 scart és a két s videó és rgb csati. Szóval hazavittük azzal hogy van három napunk dönteni. Ennek két hete. Azóta megy egyfolytában az LG a nappaliban és boldogan nézzük a kanapéból és eszünkbe se jutna visszavinni. Rengeteg dvd-t, DIVX-et, és mindenfélét megnéztünk rajta, gyakorlatilag full igénybevételnek van kitéve mert szabadságon vagyok és egyfolytában nyúzom. Még valami a panáról: Tisztában vagyok vele hogy az egyik legkiforrottabb típus aminek időközben lett egy kis pátosza mert nem nagyon volt vetélytársa és megbizható volt meg már egy kis multja is van. Mi mégis az LG-t választottuk mert számunkra egyszerűen szebb és többet tud. a Pana guruktól pedig kérem hogy ne vegyék sértésnek amit leírtam! Ez csak az én tapasztalatom, én is úgy indultam hogy panát veszek! Még valami: Olvastam itt a fórumon hogy többen panaszkodnak hogy zúg az LG, hát lehet hogy az valami más tipus mert a mienk tökéletesen csendben van az éjszaka közepén letekert hangerővel hallgatóztam hátha hallom a zúgást, hát semmi. Az automata képformátum pedig tökéletesen működik rajta mert ezt is írta valaki hogy neki nem müködött, hát a miénken működik. Mindazonáltal szivesen venném ha írnátok erről a típusról ti hozzáértők., vagy olyan aki már használja egy ideje mert kiváncsi vagyok hogy más is úgy szereti e mint mi? Mindenkinek jó tv-zést akármin is nézi... üdv!
Helló!
Megadnád a tv pontos típusát?
Köszi!
Plazma
Nekem szerencsére nincs ilyen formátum ugrálós gondom. Eddig minden jól műkösik rajta.
Mi az a szolarizációs jelenség??
Plazma
Nahát-nahát! 30-50 pénzzel többet fizetni a plazmákért!? Pedig csak egy kis utánajárás kellene! Vagy kérdezni... S pl. a talp már "ingyen" lenne...
Ettől függetlenül éljenek az új plazma-tulajok! Helló a klubban!
Nahát ne rontsd el mások örömét. De ha tudsz, akkor adj tanácsot a többieknek, akik még csak most állnak a nagy döntés előtt. Hova kell menni hát plazmát venni, és hogy kell alaposan utána járni?
Csak azért "mertem" ezt írni, mert ha visszaolvasol, akkor láthatod, elég sűrűn közzétettem ebben a topikban a plazma árakkal kapcsolatos tapasztalataimat!
Ezután is szívesen segítek bárkinek! Aki kérdezett, annak válaszoltam! Utólag nehéz... :box:
Plazma
Ti mit ajánlanátok, ha szépen megkérdezem?? Hogyan érhető el a legjobb antenna-jel leadás?
Amit leírtál abból az következik, hogy a VHS magnóban jobb tuner van, mint a plazmában. Van ilyen. Azt a tunert kell használni amelyik jobb képet ad.
A komponens kábel valóban jó képet ad, de nem valószínű, hogy a VHS magnódon van komponens kimenet. Még az sem valószínű, hogy S-Video vagy annál jobb kimenet volna rajta. Értelemeszerűen a meglévő legjobbat kell használni ebben a növekvő sorrendben: kompozit (1xRCA) < S-Video (4 pólusú, vagy scart), RGB (scart) < komponens (3xRCA).
A VHS magnókon általában csak a leggyengébb kompozit kimenet szokott lenni, ez 1xRCA-n vagy scarton vezethető. Az S-VHS magnókon és komolyabb VHS magnókon szokott S-Video kimenet lenni. Ennél jobb még azokon sem nagyon.
Plazma
Sziasztok!
Nem kifejezetten plazma kérdést szeretnék feltenni nektek, de kapcsolódik ahhoz. Szóval vettem egy Pana PA40-est, amire egy videomagnót és DVD lejátszót tettem.
DVD film esetében egészen kiváló benyomásaim vannak, ezt vártam.
TV (UPC) nézésénél azt tapasztaltam, hogy :
- ha simán a TV-tunerbe dugom be az antennát, akkor jó az MTV1 és MTV2 meg ilyenek, de pl. HBO, RTL Klub elég szar
- ha videomagnóról scart-tal csatlakoztatom (így szoktam, most is így van) akkor az MTV 1 és ilyenek tök szar, viszont pl. HBO, RTL Klub kifejezetten jó...
Nincs antennaerősítőm meg ilyesmi...
Egy ismerősöm azt tanácsolta vegyek komponent kábeleket, az a legjobb...
Ti mit ajánlanátok, ha szépen megkérdezem?? Hogyan érhető el a legjobb antenna-jel leadás?
Köszi
Plazma
Kicsi126-nak szerintem teljesen igaza van. Én is LG tulaj vagyok 4 napja (42PX3RV) és semmi bajom nincs a készülékkel (eddig). A képe gyönyörű (Denon 1905-s dvd-vel dvi-hdmi kábellel), teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Pana-nak nagy hátránya számomra, hogy nincs rajta se dvi se hdmi bemenet.
Így állandóan ki-be kéne dugdosnom a komponens kábeleket mért sajnos 2 készülékem van amit az LG-nél megoldok úgy hogy egyiket komponensel a másikat hdmi-vel, a Pana-nál meg cserélgetnem kellene amit már rohadtul utáltam a régi tv-nél is. Legyen mindennek helye, és ne kelljen bemászkálni a tv mögé. Számomra ez volt a döntő ok, ami miatt az LG-t választottam.
Ezt csak azért írom, mert most egy kicsit meg akarom védeni az LG-t. Ebben a fórumban sajnos csak rosszakat írnak róla. Av fórumon utánanézve (min 100 hozzászólás) senki nem írt róla rosszat. Mindenki meg van vele elégedve. Állítólag az egyel korábbi széria volt rossz. Én azt mondom, hogy ezért a pénzért (450-500 eft, amiket ezen a pénzen vesz most a nagy többség, sajnos csak belépő kategória, de sok magyar ember számára még ez is elérhetetlen, én úgy gondolom, hogy a jó plazmák 800 eft-nál kezdődnek, csak számomra már nem ér annyit egy tv)szerintem egy jó képességű plazmát kapsz, amiből igen szép képet lehet kihozni megfelelő háttérrel.
Szóval aki ebben az árkategóriában gondolkozik az ne hagyja ki a sorból az LG-t sem. Megér egy pillantást.
Az LG mindenképp megér egy pillantást...Nekem sokáig az volt,be is jött.Sokan anyáztak itt rá,nekem semmi bajom nem volt vele.Viszont azért megemlíteném,hogy a Panán sokat kell csiszolni,hogy jó legyen...PL. a 3 gyári beállítás közt ég és föld a különbség.Ha éppen mondjuk mcinema állásba nézed a boltban,mellette az LG simán jobb....Viszont nekem úgy tűnt,az LG inkább hajlamos szolarizációs jelenséget produkálni,..De nem vészes.
Na mindegy,meg kell nézni,jól be kell állítgatni,aztán gyí..
Na a HDMI nekem is fontos volt,ezért is lett többek közt LG.De most már a Panán is megoldódott ez a probléma,úgyhogy most az van.
Én is megnéztem az LG-t, tényleg nagyon szép a képe, és összességében a szolgáltatásai is jobbak, mint a panának. Nagyon közel álltam ahhoz, hogy az LG-t válasszam. De a fórumokat olvasva, beszélgetve sok-sok emberrel, az a kép alakult ki bennem, hogy a panasonic megbízhatóbb. PE55 már HDMI-t, és digitális tunert is tartalmaz, a menüje gagyibb, mint az LG-é, de hát ez van. Ha az LG gyerekbetegségei megszüntek, akkor szerintem egy jó kis gép lehet, de a panasonic már egy jó ideje jó kis gép! :box:
Plazma
Nahát-nahát! 30-50 pénzzel többet fizetni a plazmákért!? Pedig csak egy kis utánajárás kellene! Vagy kérdezni... S pl. a talp már "ingyen" lenne...
Ettől függetlenül éljenek az új plazma-tulajok! Helló a klubban!
Nahát ne rontsd el mások örömét. De ha tudsz, akkor adj tanácsot a többieknek, akik még csak most állnak a nagy döntés előtt. Hova kell menni hát plazmát venni, és hogy kell alaposan utána járni?
Részemről végigtúrtam a netet, végigjártam a boltokat, és ahol a legolcsóbb volt, és még a bizalom megvolt, ott veszem a plazmát + talpat + DVD lejátszót. Lehet, hogy keményebben kellett volna alkudozni, de arra meg nem mindenki képes ám ...
Plazma
Kicsi126-nak szerintem teljesen igaza van. Én is LG tulaj vagyok 4 napja (42PX3RV) és semmi bajom nincs a készülékkel (eddig). A képe gyönyörű (Denon 1905-s dvd-vel dvi-hdmi kábellel), teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Így állandóan ki-be kéne dugdosnom a komponens kábeleket mért sajnos 2 készülékem van amit az LG-nél megoldok úgy hogy egyiket komponensel a másikat hdmi-vel, a Pana-nál meg cserélgetnem kellene amit már rohadtul utáltam a régi tv-nél is. Legyen mindennek helye, és ne kelljen bemászkálni a tv mögé. Számomra ez volt a döntő ok, ami miatt az LG-t választottam.
Ezt csak azért írom, mert most egy kicsit meg akarom védeni az LG-t. Ebben a fórumban sajnos csak rosszakat írnak róla. Av fórumon utánanézve (min 100 hozzászólás) senki nem írt róla rosszat. Mindenki meg van vele elégedve. Állítólag az egyel korábbi széria volt rossz. Én azt mondom, hogy ezért a pénzért (450-500 eft, amiket ezen a pénzen vesz most a nagy többség, sajnos csak belépő kategória, de sok magyar ember számára még ez is elérhetetlen, én úgy gondolom, hogy a jó plazmák 800 eft-nál kezdődnek, csak számomra már nem ér annyit egy tv)szerintem egy jó képességű plazmát kapsz, amiből igen szép képet lehet kihozni megfelelő háttérrel.
Szóval aki ebben az árkategóriában gondolkozik az ne hagyja ki a sorból az LG-t sem. Megér egy pillantást.
Az LG mindenképp megér egy pillantást...Nekem sokáig az volt,be is jött.Sokan anyáztak itt rá,nekem semmi bajom nem volt vele.Amit itt páran emlegettek,hogy össze vissza ugrál a kép (formátumváltás),nekem az életbe nem csinálta..Viszont azért megemlíteném,hogy a Panán sokat kell csiszolni,hogy jó legyen...PL. a 3 gyári beállítás közt ég és föld a különbség.Ha éppen mondjuk cinema állásba nézed a boltban,mellette az LG simán jobb....Viszont nekem úgy tűnt,az LG inkább hajlamos szolarizációs jelenséget produkálni,..De nem vészes.
Na mindegy,meg kell nézni,jól be kell állítgatni,aztán gyí..
Na a HDMI nekem is fontos volt,ezért is lett többek közt LG.De most már a Panán is megoldódott ez a probléma,úgyhogy most az van.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Plazma
Sziasztok!
Gondoltam ha segíthetek vele leírom a mi történetünket a plazma tv-t illetően...
Kinek a pap, kinek a paplan!