Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Erősiteném némiképpen a "T" samsung pozitiv jellemzését. / nekem a 27" van/. Nem vártam sokat a kabel tv adásoktól, de kellemes meglepetés ért milyen szépen, részletgazdagon jönnek az adások, föleg a jobb jeleknél. Semmiféle utánhuzás nem tapasztalható, gyönyörü szinek, éles kép. Nem gondoltam volna hogy a pal adás alacsony felbontását ilyen szépen felskálázza hogy az apró részletek /bőr ráncai, stb/ ennyire láthatóak lesznek, azért ilyen kép egyik eddigi crt tv men sem volt, pedig volt pár 100hz, philips, grundig.

Bati
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Bati »

...de mivel a mostani TV-m örök darabnak tünik...
Elektronikában nincs olyan, hogy örök darab - szerintem -

eladhatatlan ezért irtam "örök darab"-ot
nálam hal majd meg

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

még soha senkinek nem kellett tisztítania a készülékét?Jó nektek...

Az LCD TV-m csak holnap lesz meg, ezért azt még nem kellett eddig tisztítani.
De a 19"-es TFT monitoromat már sokszor.

Vileda márkájú antisztatikus törlőkendőt (számítógépek tisztításához) használok.
Nem olcsó, de nagyon jó.
Ha nincs összefogdosva akkor ezzel szárazon át kell törölni és már szuper is.

Ha netán valaki hozzányúl a kijelzőhöz - szerencsére ez ritka - akkor a sarkára szoktam tenni egy nagyon kevés vizet. De csak annyira, hogy enyhén nedves legyen és nem vízes. Az újlenyomatot így taávolítom el. Utána szárazzal áttörlöm az egészet.
Ja és ezzel a tisztító kendővel semmi mást nem tisztítok. Csak a monitor kijelzőjének a tisztítására használom.
Ha a kendőt kimosod, akkor elveszti ezen kiemelkedő tulajdonságait.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

...de mivel a mostani TV-m örök darabnak tünik...
Elektronikában nincs olyan, hogy örök darab - szerintem -

Bati

Lcd, Led, Oled TV-k

még soha senkinek nem kellett tisztítania a készülékét?Jó nektek...

szia
a SAMSUNG-hoz adnak 1 törlökendöt és szigoruan csak vizzel ajánlják a tisztitást

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gusson »

még soha senkinek nem kellett tisztítania a készülékét?
Jó nektek...

TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Bati

Lcd, Led, Oled TV-k

hat erre csak annyit tudok mondani hogy ahogy telik az ido annal jobbak lesznek az lcd-k.DE mar most is ellehet viselni :kiraly: :taps:

de mivel a mostani TV-m örök darabnak tünik
az LCD meg nem tünik tökéletesnek
ezért várakozo állasponton vagyok habár az étkezöbe lehet veszek egy 26-27"ost ha tálálok nekem teszö áru minöségüt

starmiklos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: starmiklos »

hat erre csak annyit tudok mondani hogy ahogy telik az ido annal jobbak lesznek az lcd-k.
DE mar most is ellehet viselni :kiraly:

Bati

Lcd, Led, Oled TV-k

sziasztok 
sokat gondolkozom manapság az LCD tv-n
és a hétvégén nagy szerencse ért hazakerült hozzám 1 SAMSUNG LE32R41B
és 2 napig egymás mellett ment a SONY Sony KV-36FS76 mel

.......

bocsi ha hosszu voltam

szia

amit te most leirtal egy simpla crt es lcd jellemzes.
mindegyiknek van elony es hatranya.
szereny velemenyem szerint ket lcd hasonlits ossze

arra valoszinüleg 0% esélyem van hasonlo körülmények között
a boltokban meg reális képet nem kapok sohasem
igazábol az érdekelt hogy lehet-e eggyüttélni 1 LCD-vel??????

és ez mennyire jo LCD

starmiklos

Lcd, Led, Oled TV-k

sziasztok 

.......

bocsi ha hosszu voltam

szia

amit te most leirtal egy simpla crt es lcd jellemzes.
mindegyiknek van elony es hatranya.
szereny velemenyem szerint ket lcd hasonlits ossze

Bati

Lcd, Led, Oled TV-k

sziasztok

tehát 2 napig néztem egymás mellett
és hát ha lehet mégjobban elbizonytalanodtam

ha nem untatlak benneteket felsorolnék 1-2 észrevételemet

DVD-röl
gyári DVD egyértelmü LCD fölény kivéve sötét jelenetek ott sokkal több a részlet a SONY-in
hamar meglehetne szokni a FEKETE hiányát az LCD-n de igy egymás melett azért látszik a hiánya
másolt DVD: LCD rendkivül zajos kép SONY fölény
TV (UPC kábel): jobb minöségü jelnél egyértelmü LCD fölény de amint rosszabb a jel nagyon zajosodik ott már egyenrangu a SONY ha nem jobb picivel

ha feliratok vannak a képen akkor szinte nézhetetlenné válik a SONY (ami eddig nekem tesszett) az LCD melett

a dinamikus contraszt: amennyit segit annyit árt is ennek tudom be a sötét részek összemosottságát de a világos részeken elkáprásztat

a szinhüség az ugye relativ a de a foci meccseken a fü mindig zöldebb a SONY-n
viszont az LCD-n meg eltudom olvasni a mezeken az aprobetüs hirdetéseket is

összefoglalva fogalmam sincs mit tegyek de mivel a SONY-im eladhatatlan ezért megkönnyiti a döntésemet
de ha nem lenne ez a gátlo tényezö akkor sem tudnék egy könnyen dönteni mert igen jo dolog az LCD de mindig ott van valami "DE" ami csak a hosszabb együttélés során jön elö

egyébbként a magyar nyelvü tályékoztato azzal kezdödik hogy
[/b]Megjegyzés: Ha a képernyÖ bal és jobb oldala, valamint a közepe
huzamosabb ideig marad rögzített, a fénysugárzás is változik, aminek
eredményeképpen ezek a zélek maradandó nyomot hagynak.
TEHÁT NEM SZABAD HUZAMOSSABB IDEIG 4:3-BAN NÉZNI MERT BE ÉG!!!!!
számomra ez felháborito mert nem szeretem ennyire moletten az embereket nézni

ezek után csak azt szeretném kérdezni hogy ez a SAMSUNG az LCD-k között az élmezönyt képviseli???
mert ha igen akkor még várnom kell
de ha van jobb akkor még körülnézek

bocsi ha hosszu voltam

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

A samsung oldalán láttam link, a 10 bit processing 6.4 billion Colors márketing dumát....

- olvass el a Pioneer plazma prosijat
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

monitoromat, akkor is tiszta para voltam, a várható hibás pixelek miatt, de hál istennek nem találtam egyet sem. Láttam már pár pixel hibás monitort, és engem kifejezetten idegesít, amikor mondjuk egy piros beragadt pixel éktelenkedik a fekete képernyő közepén. Persze ezt csak akkor lehet látni, ha éppen sötétebb a jelenet, de ennyi pénzért én nem akarok ilyen hibás panelt kapni.

Megnyugtatásul :kiraly: egy idézet az R -es széria Használati Útmutatójából (a nyelvtani hibákkal együtt):

"A TFT LCD képernyő alképpontokat tartalmazó panelt használ (3.147.264), melynek gyártása kifinomult technológiát alkalmaz. A képernyőn mégis lehet néhány világos vagy sötét képpontot.Ezek a képpontok nem befolyásolják a termék teljesítményét."

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

starmiklos

Lcd, Led, Oled TV-k

...... 
PC-hez az egyik legjobb LCD monitort ő árulja jelenleg a 19" kategóriában. Igaz Samsung képcsöves. A P19-2. Bár már azért van pár overdrive-os LCD monitor a piacon, amik mind ott vannak a topon (S 193P3+, Viewsonic 191b2...)

Üdv!

OFF:

Charles: Ha mar ilyen szepen felsoroltad az overdrive monitorokat akkor hagy emlitsem meg a DELL 1905FP v2-t. DE csak azert mert nekem ilyen van (igaz ez nem samsungos panel de a v1 az volt)

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

A samsung oldalán láttam link, a 10 bit processing 6.4 billion Colors márketing dumát.

R G B
256 x 256 x 256 = 16.7 millió szín
R G B B/W
1024 x 1024 x 1024 x 6 = 6.4 milliárd szín

Most akkor pontosan mi is az a 6-os szorzó a végén?
Meg azt sem értem, hogy miért 1024, mikor ennyi biten pontosan 2048 különböző színt lehetne ábrázolni és a 6 helyett pedig 8-at is lehet ábrázolni ennyi biten.

R G B B/W
2048 x 2048 x 2048 x 8 = 68.7 milliárd szín (lenne)

Szal szerintetek ez csak valamilyen marketinges duma lehet?
Ha valaki tudja, hogy miért csak ennyi az annyi, akkor az ne tartsa vissza magát és ragadjon billentyűt.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Charles »

Joepapa, örülök, hogy egy T sorozatú Samsungról ilyen jó véleménnyel vagy...

Amikor én néztem tv adás szempontjából nem láttam különbséget az R és a T tv között. M nem volt az Auchanban...

Még elválik mi lesz..

Egyébként látatlanban szídjátok a Fujitsu-Siemens LCD tvt? Vagy az ára sok? Annyira rossz lenne?

PC-hez az egyik legjobb LCD monitort ő árulja jelenleg a 19" kategóriában. Igaz Samsung képcsöves. A P19-2. Bár már azért van pár overdrive-os LCD monitor a piacon, amik mind ott vannak a topon (S 193P3+, Viewsonic 191b2...)

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Örömmel tudatom, hogy lcd tulaj lettem.
Gratulálok!

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Charles »

Hi 
Senkinek nincs ilyen samsungja?/LE-27t51b /

Help

Hello!

A hétvégén alkalmam volt megnézni egy ilyet az egyik Auchanban.

Szerintem jók a színei, és a kép is szép volt, már amennyire egy analóg TV2 földi adás elosztóval szép lehet egy LCD tv-n. Persze az összes LCD tv-n ez ment és mosott volt a kép mindenhol, még az R-es Samsungon is...

Viszont a közelben levő 100Hz-es CRT-knek is elég szar volt a képük, mert a vétel ott is gyenge volt...

199-ért talán nem lenne rossz vétel... DVI is van rajta, bár HDMI nincs... elvileg nem nekem lenne, hanem anyámnak, aki tv-t néz csak és haldoklik a videóton. De azért vsz. én is kipróbálnám számítógépről, DVI-vel...

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

starmiklos

Lcd, Led, Oled TV-k

gratula joepapa

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gusson »

Mivel lehet tisztitani az LCD kijelzot (ujjlenyomat, maszat, stb)?
Gondolok itt valamilyen nedves tisztitasra, ami nem art a panel feluletenek.

TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

gratula, bár én is itt tartanék már... (bár valszeg a héten lesz nekem is vmi)
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

Na sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy lcd tulaj lettem. Végül a számomra fontos nyugalom és a szemre -nekem- nem látható különbség miatt a Samsung LE32T51B mellett döntöttem.

Az Electro Worldben vettem meg, 10% önrész mellett 10 havi 0% THM-es hitelre. Azt hiszem, így jártam a legjobban.

Első tapasztalatok: A készülék maga nagyon robusztus, jól összerakott darab. Egy dolog zavar picit: a ház hátsó oldala nem fekete, mint elölről, hanem szürke. Mindegy, odatoltam a szekrényen a fal elé, így nem látszik Egy bajom van most: nem tudom hova tenni a center hangszórót, egyelőre függőlegesre állítva ott hagytam a tv mellett a szekrényen

A távirányító is szép darab, de nagyon könnyű, bár én rögtön átkódoltam a Kameleon6-omat, vitt is minden funkciót elsőre a Samsung kóddal. A beállítás az automata hangolásnak köszönhetően abszolút semmi fáradságomba nem került, ellenben a tv csatornák sorba rakása már egy kicsit macerásabb volt.

A képminőséget egyelőre kábel tv adással illetve scart RGB-n keresztül olcsó dvd-vel teszteltem.

Megállapítások: 3 méterről nézve a tv-t a nappaliban a kábel tv (Fibernet) felülmúlta a várakozásaimat - azt hittem, rosszabb lesz. Közelről természetesen minden lcd vs. tv-jel nyűg látható, de a kanapén ülve már nem. Továbbá a tv képe közepes kontraszt-fényerő-élesség-szín beállításnál is kifejezetten élénk, őszintén szólva megdöbbentően dinamikus látványt nyújt. Sport1-en illetve RTL-en focimeccs is jól nézhető volt, az említett távolságból az utánhúzás a gyors kameramozgás ellenére sem volt érezhető. Hozzáteszem, valószínűleg ez volt az első és utolsó alkalom, hogy focimeccs ment rajta. Majd esetleg a VB-döntőt nézem legközelebb... :taps: Normál televíziózásra tehát a megfelelő távolságból teljesen rendben van. Szépen nyújtja ki a tv képét teljes képernyőre, nem zavaró. Kb. 2 percembe került megszokni, hogy 16:9-ben nézek híradót :kiraly:

DVD képe: RGB-n hajtva egy kicsit kemény volt a kép, át kellett állítanom az energiatakarékos üzemmódra a tv-t és le kellett vennem a kontrasztból meg az élességből. Így viszont igen szép, még mindig éles és jó minőségű képet ad, lcd tv-khez hűen különösen a világos jelenetek gyönyörűek, a sötét képek esetében azért nem 100%, de ezt mindenki tudja.

Összességében az első tapasztalataim nagyon jók - igaz, a java még hátra van, mivel ki akarom próbálni pc-ről analógban és digitálisban is, illetve össze akarom kötni komponens bementen a dvd-vel. Csak kábelek kellenek majd hozzá.

Üdv!
Joepapa

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Csak nem találtál pixelhibát?Egyébként úgytudom,hogy 3pixelhiba fölött cserélik,de ebben azért nem vagyok teljesen biztos.
Még nem találtam pixelhibát, mivel még meg sem vettem a készüléket, csak kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a legrosszabb esetben. Amikor vettem az első LCD monitoromat, akkor is tiszta para voltam, a várható hibás pixelek miatt, de hál istennek nem találtam egyet sem. Láttam már pár pixel hibás monitort, és engem kifejezetten idegesít, amikor mondjuk egy piros beragadt pixel éktelenkedik a fekete képernyő közepén. Persze ezt csak akkor lehet látni, ha éppen sötétebb a jelenet, de ennyi pénzért én nem akarok ilyen hibás panelt kapni.
Ha valaki már vett M51-es sorozatú Samsung LCD tévét, az leírhatná, hogy talált-e pixelhibát.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

Ilyen Fujitsu-Siemensek nem tudom hogy jönnek Nektek a képbe...  
Lehet, hogy a Média Marktban egy 100-assal olcsóbb, mint a Sony, de akkor inkább veszek pl. Rea4-től egy Sony-t és máris pont annyiba kerül mint a Fujitsud a MM-ban.

Vagy ha valaki még bevállalósabb, akkor 250-ért Samsungot az ApróNet-ről.

...nekem nem is jön képbe, akkor már inkább marad a mostani 51cm-es TV-m , de komolyan, én se nagyon ajánlanám a Fusi-t. Jobban megéri Rea4 kollegától venni 300k körül a Sony Braviat!!

üdv: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ilyen Fujitsu-Siemensek nem tudom hogy jönnek Nektek a képbe...  
Lehet, hogy a Média Marktban egy 100-assal olcsóbb, mint a Sony...

:kiraly:
Azt is ott árulják ahol a Sonyt, meg a Samsungot.
Biztos nincs nagy múltja a TV gyártásban, de szerintem akkor lennék elvakult ha meg sem nézném ezeket a készülékeket. Egyébként elég szép képe volt. Jók a technikai paraméterek. Nagyon érdekes volt az ALU design. Acél talpazat!!!

De ha figyelmesen olvastad, akkor jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy márkatársak leszünk. :taps:

Sony S32A10E

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”