Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

akkor nincs senkinek véleménye erro˝l :grundig

OFFTOPIC:

ha jól tudom, már csak a (Grundig) márkanév létezik
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

azt gondolják a regisztrálatlan "hozzászólók" (is), hogy mindenkinek a kisujjában van a "tudás" minden LCD megjelenítôvel kapcsolatban ???

Itt is csak a tapasztalatokat lehet megosztani, illetve esetleg ha valaki mélyebben beleásta magát egy-egy témába. másképpen nem megy....
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ja és 200 ezer alatt persze.
- es lehetoleg hazhozszallitassal +installacioval stb.

Az már nem gond. Hazahozom én. Ezek már elég könnyüek...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

akkor nincs senkinek véleménye erro˝l :grundig

OFFTOPIC:

ha jól tudom, már csak a (Grundig) márkanév létezik

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

- es lehetoleg hazhozszallitassal +installacioval stb.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ajánljatok nekem legalább 32" 8ms nél nem nagyobb válaszidejü lcd tv t , jó tunerrel. /majd egy év mulva nézzek vissza mi?/

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Még mindíg nem írtatok a Philips (37pf9830) és Sharp 37"-os lcd-kről semmit, s én közben arra gondoltam, hogy lehet, hogy pár évre veszek egy olcsóbb 32"-t, amíg azok ára lejebb kúszik.

Ehhez mit szóltok? fatévé

Jópofa, nem??

Holnap megyek a Hi-fi Show-ra, este okosabb leszek!!!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

kicsit bővebben? mennyire tartod jó márkának a grundigot?egyébként van ahol olcsóbb.....persze akkor is sok pénz ha azt nézzük!!

Nos, én nem vagyok mérvadó, mert max 200 e amit hajlandó lennék kiadni, abban a kategóriában meg a 27" samsung max és társai elérhetők, az általad belinkeltnek az adatai nagyobb méretben kb megfelelnek ezeknek, ugyhogy szerintem jó, de ez csak teljesen a magánvéleményem, ha tudsz kicsit várni, a 32" panelek ára jócskán csökkenni fog és minőségben, gyorsaságban stb szebb, jobb, olcsóbb lesz. egy fél-egy éven belül még számitok egy nagyobb áresésre az LCD tv-k árában, föleg a nagyobb paneleknél, ezért még várok kicsit. De ha most kell tv gyorsan akkor ugye meg kell venni, annyi amennyi. Sok noname vagy kevéssé ismert márka ugyanazt a panelt rakja a tv be mint egy Samsung vagy egy Grundig és jóval kedvezőbb áron megkapod, talán érdemes körülnézni azok táján is...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

kicsit bővebben? mennyire tartod jó márkának a grundigot?
egyébként van ahol olcsóbb.....persze akkor is sok pénz ha azt nézzük!!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

akkor nincs senkinek véleménye erről :grundig

Dehogynem, jó ez,ha lenne ennyi zs-m megvenném...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

akkor nincs senkinek véleménye erről :
grundig

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A sebességröl nem is szólva, most jönnek a 8 ms válaszidejü tv k, alsóbb árkategóriában, a monitoroknál már közelit a nullához, kis tulzással, de már 4 ms böven vannak, szóval nem egy kiforrott teknika ez még...
Szerintem a sebességet messze túl szokás lihegni. KIZÁRT, hogy észrevenné bárki is egy valódi 4, 8 vagy akár 12ms-os kijelző közötti különbséget (persze olyan jelet lehet készíteni, ahol ez megjelenik, hasonlóan a stroboszkóphoz, de ez gyakorlatilag bármilyen sebességnél megtehető), különösen, ha figyelembe vesszük, hogy mi is volna az a jelforrás, ami ilyen gyors képet produkál. A DVD technológia szerintem ilyen észrevehető mozgások tekintetében előbb lesz szűk keresztmetszet. (összetett képek gyors mozgását még a moziban is szaggatottnak látom)

Másrészt szerintem a 4/8 és egyéb csodaszámokat (a 100Hz-es CRT ugye 10ms-os, de az egészen másért jobb az 50Hz-esnél) legalább fele részben a marketing osztályok fejlesztik a termékekbe. (mennyinek mérjem főnök?)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A sebességröl nem is szólva, most jönnek a 8 ms válaszidejü tv k, alsóbb árkategóriában, a monitoroknál már közelit a nullához, kis tulzással, de már 4 ms böven vannak, szóval nem egy kiforrott teknika ez még...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Mir érdemes most venni szerintetek, egy jobb crt t /pixel plus, hi-pix stb/ vagy lcd t inkább, mert én is gondoltam ilyen kis samsung 27" lcd re, de még teljesen nem sikerült magamévá tenni az ötletet. Az lcd megjelenitők , amik azért nativ felbontásukban jók igazán, mt szólnak a mi csoda pal felbontásu tv adásainkhoz? DVD hogy néz ki rajt? Még elég huzós az áruk...megannyi aggály..

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Pár napja vettem egy sansung LCD tv-t, 68 cm-es képátló 16:9 arány. Ennek ellenére DVD-vel összekapcsolva ha 16:9-es filmet játszom le, nem teszi ki teljes képernyőre, hanem ugyan úgy felül-alul fekete csík van a képernyőn. Ha átkapcsolom 4:3-ba akkor meg rendesen levágja a két szélét is, és középen van egy kis négyzet, amiben megy a film. Ez miért van? Nem túl új a DVD lejátszóm, de ez lehet baj???
Előre is kösz

Szerintem a DVD lejátszó menüjében állítsd át a megjelenítő típusát 4:3 Letterboxról 16:9-re.

Vagy még az is lehet, hogy nem anamorf szélesvásznú DVD lemezt nézel azok sajnos ilyenek.

Vagy 2.35:1 arányú filmet játszol le és az bizony a 16:9-es LCD TV-n is szélesvásznú.

Köszi megnézem.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Pár napja vettem egy sansung LCD tv-t, 68 cm-es képátló 16:9 arány. Ennek ellenére DVD-vel összekapcsolva ha 16:9-es filmet játszom le, nem teszi ki teljes képernyőre, hanem ugyan úgy felül-alul fekete csík van a képernyőn. Ha átkapcsolom 4:3-ba akkor meg rendesen levágja a két szélét is, és középen van egy kis négyzet, amiben megy a film. Ez miért van? Nem túl új a DVD lejátszóm, de ez lehet baj???
Előre is kösz

Szerintem a DVD lejátszó menüjében állítsd át a megjelenítő típusát 4:3 Letterboxról 16:9-re.

Vagy még az is lehet, hogy nem anamorf szélesvásznú DVD lemezt nézel azok sajnos ilyenek.

Vagy 2.35:1 arányú filmet játszol le és az bizony a 16:9-es LCD TV-n is szélesvásznú.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Előre is kösz

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Hello! 
Egy Sony katalógusban 2 tv-n akadt meg a szemem:

KLV-S32A10, 399e

és az érdekesebb

KF-42SX300 369e... 

Ez elég olcsónak tűnik, bár XGA felbontást írnak.
Bravia mind2...

Melyik milyen?

Üdv!

Az SX300-as korábbi LCD-projektoros modell. :kiraly: Felbontás: 1366x768
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Charles »

Hello!

Egy Sony katalógusban 2 tv-n akadt meg a szemem:

KLV-S32A10, 399e

és az érdekesebb

KF-42SX300 369e...

Ez elég olcsónak tűnik, bár XGA felbontást írnak.
Bravia mind2...

Melyik milyen?

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

Nem is tudom,hogy LCD projis tévé ide passzol e...De hátha.De azok közül a legjobb,amit eddig láttam.1280x720-as,HDMI,komponens,VGA,ilyesmik vannak rajta,és nem rossz,nem rossz.. :kiraly: 

Sziasztok!

Na de jó, hogy előkerült ez a tv! Pont ezzel szemezek. Egész pontosan a 42"-os mérettel. Láttam dvd-ről meghajtva az 50"-os méretűt egy üzletben. Annak rendkívül meggyőző a képe. Tv jellel látta már valaki? 42-es méretben alternatíva lehet ez a képminőségben egy sd plazmához? Elég "jónak" tűnt az ára. Mondjatok már valamit nekem erről a 3 lcd technikáról... most akkor ez mit is jelent?

Köszi!

Joepapa

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

persze media classic-kla minen féle irányba manipulálható de ahhoz kevés a 2500+ barton meg a 6800gt
Nem biztos, hogy kevés a 2500+ barton (persze való igaz, 3200+ on járatva értem, az többnyire gond nélkül megy ezeknek), a vidkar meg nem sokat számít, ilyenkor nem az dolgozik (nekem csak Atlantis Radeon 9600-om van)

Nem okoskodni akarok, nekem ugyan 3200+ van pillanatnyilag, de nem sokkal megy többet (kb 3400+), mint a 2500+om ment (3200+).

Nekem is szaggattak a HD-k, sokmindent kipróbáltam (iuVCR, MPlayer, stb, az Elecardot pont nem próbáltam), míg végül a HDTVPump progi / Mediaplayer Classic párosítás hozta meg a győzelmet: prociterhelés 80-90% között ingadozik, és nem szaggat még az ominózus nagysándoros HD sem.

Hozzáteszem, telepítettem egy rakás codecet (pl a Wind MediaPlayer 10-et is telepítettem emiatt), valamint az AC3Filter-t is. Ezek együttesen segítettek a gondnélküli HD lejátszásban (mind wmw mind .ts file-ok)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Flowerpower »

A hétvégén láttam az osánban egy közönséges Orion 16:9-es LCD TV-t. 4:3-as adás ment rajta. Feltűnt, hogy a kép két szélén rettenetesen fekete a fekete csík. Mint egy kikapcsolt LCD-n. Ez valami trükk a háttérvilágítással vagy csak én néztem be a dolgot a viszonylag erős környezeti fény miatt?
Inkább az utóbbi.

Az ilyesmi akkor igazán jön ki, mikor otthon éjjel tv-zel, lekapcsolt villanynál. Akkor lehet, hogy ez a tv is egész másképp fest.

Megoldás: LCD tv-vel nem érdemes töksötétben tv-zni.

*.ts fájlokat mivel nézed meg ? elecarddal vagy simán media playerrel ? nekem jelen pill. elecard-al az igazi de ott nem lehet változtatni a képernyő méretét ha 1280*768-ban van a tv,ergo alul felül fekete csík.....
persze media classic-kla minen féle irányba manipulálható de ahhoz kevés a 2500+ barton meg a 6800gt :kiraly:

Vicces ez a sony tv szerintem nagyon jó a képe de ez a pc-s inkompatibilitás ,pontosabban szarakodás egész jó

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

A hétvégén láttam az osánban egy közönséges Orion 16:9-es LCD TV-t. 4:3-as adás ment rajta. Feltűnt, hogy a kép két szélén rettenetesen fekete a fekete csík. Mint egy kikapcsolt LCD-n. Ez valami trükk a háttérvilágítással vagy csak én néztem be a dolgot a viszonylag erős környezeti fény miatt?
Inkább az utóbbi.

Az ilyesmi akkor igazán jön ki, mikor otthon éjjel tv-zel, lekapcsolt villanynál. Akkor lehet, hogy ez a tv is egész másképp fest.

Megoldás: LCD tv-vel nem érdemes töksötétben tv-zni.

Celtis
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Celtis »

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”