Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Flowerpower »

Hi! 
Nekem semmi problémám ezzel a scale-ezéssel teljesen jó a kép így is.a képarányról anniyt hogy ha 1280*768-ban hajtom akkor tényleg van alul felül fekete csík a videókban,viszont ha 1368*768-ban(de ez lehet 1360 vagy 1372 attol függ mire képes a tvd,ill a vidkari,ezeket a szabvány ill. egyedi felbontásokat hozzá lehet adni powerstrip segítségével az alap felbontásokhoz) akkor ebben az esetben a képarány tökéletes lesz ,ergo csíkok nincsenek sehol.Természetesen ekkor is 1280*768-ban működik a tv,mégis ekkor jó a képarány(nálam)

Te hogyan oldod meg a problémát ?
:kiraly:

Valóban amit írsz az igaz, nekem is van 1360x768, ami elvileg ugye ki kéne hogy töltse a képernyőt, de ehelyett pont akkora részt tölt ki, mint az 1280x768, de legalább kihúzatva jó a képarány.
Én két dolog miatt nem használom mégsem.
1. Nekem ebben vmivel jobban kijön az az idegesítő halvány hullámzás a képben (csak tudnám mi a fenétől van egyáltalán!!! 3 féle pc-vel próbáltam már, plusz lehúzgáltam mindent a tv-ről)
2. Szerintem ha 1366-ot kirakja 1280-ban akkor ott történik vmi adatvesztés. utána kihúzatod teljes képernyőre, van esélye, hogy csúnyább lesz mintha az 1280-ast húzatnád ki!

És ebben az esetben hogyan oldod meg az alsó felső fekete csík problémáját ?

(ahogy néztem nekem is jobban 'riceg' 1360*768ban mint 1280*768-ban)

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hi! 
Nekem semmi problémám ezzel a scale-ezéssel teljesen jó a kép így is.a képarányról anniyt hogy ha 1280*768-ban hajtom akkor tényleg van alul felül fekete csík a videókban,viszont ha 1368*768-ban(de ez lehet 1360 vagy 1372 attol függ mire képes a tvd,ill a vidkari,ezeket a szabvány ill. egyedi felbontásokat hozzá lehet adni powerstrip segítségével az alap felbontásokhoz) akkor ebben az esetben a képarány tökéletes lesz ,ergo csíkok nincsenek sehol.Természetesen ekkor is 1280*768-ban működik a tv,mégis ekkor jó a képarány(nálam)

Valóban amit írsz az igaz, nekem is van 1360x768, ami elvileg ugye ki kéne hogy töltse a képernyőt, de ehelyett pont akkora részt tölt ki, mint az 1280x768, de legalább kihúzatva jó a képarány.
Én két dolog miatt nem használom mégsem.
1. Nekem ebben vmivel jobban kijön az az idegesítő halvány hullámzás a képben (csak tudnám mi a fenétől van egyáltalán!!! 3 féle pc-vel próbáltam már, plusz lehúzgáltam mindent a tv-ről)
2. Szerintem ha 1366-ot kirakja 1280-ban akkor ott történik vmi adatvesztés. utána kihúzatod teljes képernyőre, van esélye, hogy csúnyább lesz mintha az 1280-ast húzatnád ki!

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Flowerpower »

Mindenesetre mi most az LCD TV-k topicban vagyunk, úgyhogy minket most nem érdekel a korhatár karika, right?! (legalábbis beégés szempontjából, egyébként monnyonle) 

Más.

Sony KLV-S32A10 tulajdonosok! (vagyis inkább KLV-SxxA10 tulajdonosok)

Aki eddig kínlódott a TV natív módban (1366x768) hajtásával, VGA bemeneten, ne kínlódjon tovább. NEM lehet. Kész. A Sony kicsit megszívatott minket sajnos, vmelyik fórumon hivatalosan is elismerték, hogy ez nem fog menni.

A legjobb amit tehetünk az 1280x768, utána ha nem tetszik a kétoldali fekete rész, akkor ki lehet scalezni a tv-vel (nem lesz csúnya így sem a kép). Ennek egy hibája van, hogy míg a felbontásod kb. 15:9-es, a tv-den a kép 16:9-es lesz. Ebből az jön, hogy alapból minden lejátszó program kicsit összenyomva fogja a videokat kirakni, de létezik erre is megoldás.

Hi!

:kiraly:

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Én még ilyenkor sem mondanám ezt
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Aki eddig kínlódott a TV natív módban (1366x768) hajtásával, VGA bemeneten, ne kínlódjon tovább. NEM lehet. Kész. A Sony kicsit megszívatott minket sajnos, vmelyik fórumon hivatalosan is elismerték, hogy ez nem fog menni.
Őszinte részvétem. Viva SAMSUNG

Hát igen, ilyenkor én is azt mondom. :kiraly:

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Őszinte részvétem. Viva SAMSUNG :kiraly:
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Mindenesetre mi most az LCD TV-k topicban vagyunk, úgyhogy minket most nem érdekel a korhatár karika, right?! (legalábbis beégés szempontjából, egyébként monnyonle)

Más.

Sony KLV-S32A10 tulajdonosok! (vagyis inkább KLV-SxxA10 tulajdonosok)

A legjobb amit tehetünk az 1280x768, utána ha nem tetszik a kétoldali fekete rész, akkor ki lehet scalezni a tv-vel (nem lesz csúnya így sem a kép). Ennek egy hibája van, hogy míg a felbontásod kb. 15:9-es, a tv-den a kép 16:9-es lesz. Ebből az jön, hogy alapból minden lejátszó program kicsit összenyomva fogja a videokat kirakni, de létezik erre is megoldás.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Szerintem az ORTT- nek kellene kötelezni a tvk-et, hogy bizonyos időközönként vegyék le a korhatárt és a logoikat. ugyanúgy, ahogy másra is kötelezik oket....
Meg lehet nézni a UPC digitálison műholdról... Ha egy időbe megy ugyanaz a műsor a magyar, és a lengyel HBO-n, csak a magyaron van korhatár karika. :kiraly:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

zulu11
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zulu11 »

Szerintem az ORTT- nek kellene kötelezni a tvk-et, hogy bizonyos időközönként vegyék le a korhatárt és a logoikat. ugyanúgy, ahogy másra is kötelezik oket....

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

Indítsunk útjára egy polgári engedetlenségi mozgalmat: egy bizonyos napon ne nézzünk olyan műsort, ahol ezek a korhatáros karikák vannak!Aztán cse...ék meg a hirdetők is a hülye reklámjaikat, amelyekkel megszakítják a filmeket, ha csökkenni kezd a nézettség!

Én eddig sem néztem reklámot
A polgári engedetlenségnek csak akkor lenne értelme, ha elég nagy lenne a támogatottsága. Eddig nem volt, hiszen akit zavart a sárga karika az sem mert pampogni, nehogy rámondják hogy a fiatalság megrontója :-). Most esetleg műszaki indokkal lehetne indítani valamit, de mint korábban is írtam, ezzel valószínűleg a multikkal találnánk szembe magunkat, tehát kicsi az esélye hogy bármi eredményt lehessen elérni.

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Én ilyet még az életbe se láttam,se nyugaton,se keleten.
ebben tévedsz Romániában is van :kiraly: igaz nyugaton nincs.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: simi »

Nincs valakinek ötlete,mi afenét lehetne tenni ez ellen?
Helyes!
Indítsunk útjára egy polgári engedetlenségi mozgalmat: egy bizonyos napon ne nézzünk olyan műsort, ahol ezek a korhatáros karikák vannak!
Aztán cse...ék meg a hirdetők is a hülye reklámjaikat, amelyekkel megszakítják a filmeket, ha csökkenni kezd a nézettség!
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Mr.Baker

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Mr.Baker »

ez lcd projis  
vagy tudtad?

Láttam..Így elsőre jónak tűnik...

bocsi ezt a sony-ra írtad, most látom, hogy ez ne mbravia-s vagy mi, de árban elég jó..

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Nem az van, hogy ha valami néha mozog, akár pár pixelt is, akkor NEM ég be?

A beégés attól lehet, hogy egy pixel fixen világít sokáig, nagy intenzitással. Ha egy korhatár logót pár pixellel arréb visznek, attól még a belső pixelei ugyanúgy folyamatosan sárgák maradnak.
Nagy szívás ez a korhatár logó akárhogy is nézzük. Fix hogy nem azért van ott amiért mondják, hanem hogy csökkentse a film élvezhetőségét . Így jobban meggondolja a zember, hogy felvegye-e videóra a műsort, amin ez a nagy sárga pötty éktelenkedik A KúlTV -ben már a kép harmadik sarkába is odabiggyesztették a film címét, de szerintem nem kell sokáig várnunk arra sem, hogy a negyedik sarokba is tegyenek valamit :kiraly:

Jozs

Ez az,ami engem is bosszant,de rohadtul..Mármint a szemét karikák.Nincs valakinek ötlete,mi afenét lehetne tenni ez ellen?Kinek kéne írni,anyázni,vagy valami?Vajon ki volt az az igazi állat,aki úgy gondolta,ez majd megvédi gyermekeinket a káros műsoroktól?Én ilyet még az életbe se láttam,se nyugaton,se keleten.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A beégés attól lehet, hogy egy pixel fixen világít sokáig, nagy intenzitással. Ha egy korhatár logót pár pixellel arréb visznek, attól még a belső pixelei ugyanúgy folyamatosan sárgák maradnak.
Nagy szívás ez a korhatár logó akárhogy is nézzük. Fix hogy nem azért van ott amiért mondják, hanem hogy csökkentse a film élvezhetőségét . Így jobban meggondolja a zember, hogy felvegye-e videóra a műsort, amin ez a nagy sárga pötty éktelenkedik A KúlTV -ben már a kép harmadik sarkába is odabiggyesztették a film címét, de szerintem nem kell sokáig várnunk arra sem, hogy a negyedik sarokba is tegyenek valamit :kiraly:

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Charles »

"A "beégési témához" hozzászolva, már a gagyinak tartott sony pfm-42b1e-ben is van egy olyan "rotációs" (nem tudom pontosan mi a neve) funkció amit ha bekapcsolsz egy-két pixelnyi képet elmozdít, így nem fog beégni és egyáltalán nem zavaró ha megfelelő távolságból nézed a képet. Persze ez csak kompromisszum."

Ezzel kapcsolatban, végre valaki megmagyarázhatná, hogy ez a pár pixelnyi elmozdulás miért akadályozza meg a beégést? A TV logója attól még ugyanott marad, pár pixellel eltolva. Magyarul - logikusnak tűnik, hogy - a beégés ugyanúgy meglesz, csak kicsit "mosottabban". Ez max akkor működne, ha a logó csak néhány pixel széles vonalakból állna, vagy ilyesmi. Ha pl. egy nagy kitöltött kör (tekintsük ezt az esetet), akkor az elmozgatás segítségével már nem egy kör fog beégni, hanem a négy körnek a közös része (főleg).

Vagy nem?

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

"A "beégési témához" hozzászolva, már a gagyinak tartott sony pfm-42b1e-ben is van egy olyan "rotációs" (nem tudom pontosan mi a neve) funkció amit ha bekapcsolsz egy-két pixelnyi képet elmozdít, így nem fog beégni és egyáltalán nem zavaró ha megfelelő távolságból nézed a képet. Persze ez csak kompromisszum."

Ezzel kapcsolatban, végre valaki megmagyarázhatná, hogy ez a pár pixelnyi elmozdulás miért akadályozza meg a beégést? A TV logója attól még ugyanott marad, pár pixellel eltolva. Magyarul - logikusnak tűnik, hogy - a beégés ugyanúgy meglesz, csak kicsit "mosottabban". Ez max akkor működne, ha a logó csak néhány pixel széles vonalakból állna, vagy ilyesmi. Ha pl. egy nagy kitöltött kör (tekintsük ezt az esetet), akkor az elmozgatás segítségével már nem egy kör fog beégni, hanem a négy körnek a közös része (főleg).

Vagy nem?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

ez lcd projis  
vagy tudtad?

Láttam..Így elsőre jónak tűnik...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Balha »

ez lcd projis

vagy tudtad?
...

Mr.Baker

Lcd, Led, Oled TV-k

"bravia" ez már hdtv-s csak nem tudom mért van 11-e és 12-es végződésű is...

Mr.Baker

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezt a tv-t látta már valaki?? Valszeg az 50sx 300 helyett van..

http://avplanet.hu/KDF-E50A11

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

PureVideo-val), nem tudom, de nem zárom ki a lehetőséget, hogy hardver illetve driver problémák miatt nem olyan szép a képem DVI-HDMI-n keresztül. Ad absurdum még az is lehet hogy a megjelenítőben van a "hiba", rosszul fogadja/konvertálja a HDMI jelet (azért ezt nem tartom valószínünek).

Nem esetleg ezzel kapcsolatos a gond ? (idézet a FAQ -ból) :

"Az Intel javasolt egy védelmi komponenst a DVI-hez, ez a High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP). Egy új szabvány, a HDMI kombinálja a DVI-t és a HDCP-t. [...] A HDCP hitelesítést, kódolást és a kulcsvisszavonást is támogatja. A lejátszóban és kijelzőben található speciális hardver kódolja az adatokat, mielőtt átküldi azokat a kábelen. Ha a HDMI kimenet azt érzékeli, hogy a csatlakoztatott monitor nem támogatja a HDCP-t, akkor csökkenti a védett tartalom képminőségét. "

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszi BIG FOOT ! Így már valamivel nyugodtabb vagyok. Ma megnéztem egy üzletben, különösebb zavaró hibát nem láttam. Valami demo cucc ment rajta, és annyi azért feltűnt, hogy az éles kontrasztú képrészletek mintha kicsit darabosan mozogtak volna. Szívesen megnéztem volna egy TV híradót is mondjuk (az ismerősöm gyakorlatilag csak TV -zésre használná), de sajna nem volt rá lehetőség. Köszi mégegyszer.

Jozs

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Idézném a plazma topicból, "saca" hsz-át.

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Az előző válasz tőlem volt! :kiraly:

Én pont így olvastam, hogy a LOGO részt tudják mozgatni plazmán, nem pont a logót talán...

De sok tv az egész képet mozgatja valóban.

Üdv!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”