Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Van szerintetek olyan szervízkód amely az eddigi működési időt mutatja?
Egész biztosan. Csak sajnos nem tudom. Én amikor megvettem a crt-tévémet, 370 óra volt benne. Most kb. 6600 van. 5 percenként felülírja a számláló.
Köszi az infot mindenkinek!
Szerintetek egy kiállítási darab új készüléknek számít, vagy alap lehet a reklamációra?
Üdv
Ha nem kaptad meg "kedvezményesen", akkor igen, alap lehet. :kiraly:
köszönöm, azt hiszem bizonyosságot csak a szervízkód alapján kaphatok
Üdv
TV : SAMSUNG PS-50Q92H
DVD : Pioneer DV-400 Receiver : Pioneer VSX-1015
Front : JBL E80, Center : JBL EC25, Surround : JBL E10, Sub : JBL E150P
Plazma
Egész biztosan. Csak sajnos nem tudom. Én amikor megvettem a crt-tévémet, 370 óra volt benne. Most kb. 6600 van. 5 percenként felülírja a számláló.
Szerintetek egy kiállítási darab új készüléknek számít, vagy alap lehet a reklamációra?
Üdv
Ha nem kaptad meg "kedvezményesen", akkor igen, alap lehet. :kiraly:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Plazma
Üdv
Plazma
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Plazma
Hahóóóó, arcom felderült... hol tudom megnéyni, kipróbálni és magamévá tenni? Ha reklám akkor magánba.... köszi
Itt
de az lehet a gond, hogy "csak" megrendelésre van 42"-es... 50"-es viszont jön a jövőhéten. Mondjuk azzal is lehet látni, hogy mit tud a márka.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
Üdv Mindenkinek!
Most sikerült beszereznem egy új Panasonic TH-42PA50E plazmát. :kiraly: ...
Nekem nem ez van, de elég gázos, amit írtál! Drukkolok, hogy ne úgy legyen, ahogy gondolod!
Plazma
Üdv Mindenkinek!
Most sikerült beszereznem egy új Panasonic TH-42PA50E plazmát.
Segítségeteket szeretném kérni, ugyanis kételyeim vannak. Furcsa volt hogy a megrendeléskor az eladó viselkedése(photohall) amit nem részleteznék. A készüléket Kecskemétről egy üzletből szállították fel, pedig nekem a központi raktárat említette mint kiszállítási raktárt. Sajnos nem voltam itthon amikor a tv-t behozták, nem tudtam ellenőrizni a dobozon a ragasztószallag épséget.
Ami viszont tényleg fura volt, hogy a tv belső csomagolása elég pocsék volt. A tv nekem használtnak tűnik. Volt némi kosz, valami barna ragasztóanyag pötty a káva tetején.
Kérdésem az lenne azokhoz a szerencsésekhez akik bontottak ki ilyen plazmát, hogy volt-e a tv sarkán sarokvédő ragasztás, tudjátok az az átlátszó ragasztó (a samsung lcd tv-n láttam ilyet)?
A rögzítő távtartók három darabra voltak törve és úgy voltak elhelyezve a dobozban 40 cm-enként. Nem tudom ez normális-e?
A távirányító alsó fekete része enyhén karcos.
Hát ezek a kételyek gyötörnek
Kérem akinek ilyen plazmája van es maga csomagolta ki írja meg tapasztalatait.
Minden infó érdekelne ami a csomagolással kapcsolatos, mód felhasznált anyagok stb...
Üdv
Plazma
Ha a viszonylag nagy méret miatt (pl. nagy nappali, vagizás a haverok előtt, gyenge szem) választottátok a plazmát lehet, hogy jobb megoldás lett volna egy 4:3 oldalarányú hátsó kivetítésű (projektoros) TV ezeket max 250 környékén megkapod, kicsit nagyobb mint a plazma, de 4:3-as és nem ég be.
Szerinted ezt a forumot házimozi fanatikusok vagy TV néző fanatikusok látogatják? Ha felteszed magadnak ezt a kérdést, akkor talán magad is kitalálhatod, és nem tartasz baromnak mert 16:9-es TV-t vettem. (Természetesen DVD nézésére használom) Sajnos Magyarországon még nincs 16:9 jellel sugárzó TV adás, így nincs sok választásom.
Igen a méret beleszólt a választásba, de attól még nem én vagyok a Győzike show főszereplője (vagizás, haverok, buli, fanta). De Te olyan TV-t veszel magadnak amilyet akarsz, én e mellett döntöttem.
Ne haragudj de szerintem egy kicsit féreértettél, Én nem téged támadlak a hozzászólásommal, csupán tisztában voltál azzal mikor vetted a készüléket, hogy Magyarországon 4:3-as jel jön (és ebben is fogod nézni), viszont néha használod dvd-vel,valamint a beégés veszélyét is ismerted.
Akkor miért ért váratlanul, hogy most kezdődik a panel beégése, viszont igazad van olyan TV-t veszel amilyet akarsz, főként ha félévente vagy évente tudsz veni helyette egy másikat.
Ha pedig elmondásod szerint házimozi fan vagy akkor jobb párosítás lett volna egy hagyományos 4:3-as 100Hz-es TV + projektor (a plazma árán már egész jót vehetsz)
..........de ne érts fére nem akarok tippeket adni
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Teljesen magamba vagyok zuhanva.... Napok óta olvasgatom a fórumot, nézem a netet és egyre jobban az kezd kirajzolódni előttem, hogy nem lehet 2 tuneres plazmát venni 5-600 eFt körül, ami nem LG vagy Samsung. Jól látom, vagy csak elkerülte a figyelmem. Ja 37" vagy 42" méretben vagyok érdekelt és kövezzetek meg, de ezüst szinben. /aki nős, az megért/
Pedig van...
Relisys RP42AB20 = 489EFt
Relisys RP42AB30 = 529EFt
Relisys RP42AB50 = 579EFt
Itt egy link
Hahóóóó, arcom felderült... hol tudom megnéyni, kipróbálni és magamévá tenni? Ha reklám akkor magánba.... köszi :kiraly:
Plazma
Samsung 42" Plasma TV PS42D55 tudna valaki erről véleményt írni?
Ha netán a PS-42D5S -t akarod kérdezni és ha nincs más forrás, nézd meg ezt:
http://asia.cnet.com/reviews/home_av/tv ... 27p,00.htm
Mediocre "10000:1 !!!!!!!!!!!!"
mona on 24/08/2005, 12:02 AM
Samsung specs this unit's contrast ratio at an unrealistic and not-so-modest 10,000:1. We measured the contrast ratio of this unit at 1675:1--quite a difference.
Azért ez se semmi ! Hogyan lesz 10000 -res kontrasztból 1675 ........
Ez olyan lehet, mint az erosítoknél 280 W áramfelvételnél 7x 130W kimeno teljesítmény ? :kiraly:
Plazma
Samsung 42" Plasma TV PS42D55 tudna valaki erről véleményt írni? :kiraly:
Mediocre "10000:1 !!!!!!!!!!!!"
mona on 24/08/2005, 12:02 AM
Samsung specs this unit's contrast ratio at an unrealistic and not-so-modest 10,000:1. We measured the contrast ratio of this unit at 1675:1--quite a difference.
Azért ez se semmi ! Hogyan lesz 10000 -res kontrasztból 1675 ........
Plazma
Samsung 42" Plasma TV PS42D55 tudna valaki erről véleményt írni?
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő
Plazma
Panasonic 42PA50-esem van. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez is képes a beégésre, ha nem figyelsz oda. Mivel a TV adást 4:3-ban nézzük ezért, ha 16:9-es formátumban nézek valamit és éppen fekete a jel akkor halványan látszik két oldalt a 4:3-as kép határvonala. Nem zavaró és csak közelről látható de azért ott van. Korhatárt jelző karikával illetve csatornalogoval nem találkoztam.
Tanácsom nézd kinagyítva a TV adást hogy elkerüld. Feleségem szerint egy 400-500 ezer forintos TV-nek ilyen problémákkal nem kellene küszködnie és hagy nézze úgy ahogy akarja. Szerintem meg ha már elköltöttünk kicsit több mint fél milliót (akkor még ennyi volt) akkor figyeljünk már oda.
Ha jól emlékszem talán T-Boy mondta korábban, hogy nála is jelentkezett beégés majd egyszer egyszerűen eltűnt. Nekem csak egy pár hónapja van még meg de remélem idővel eltűnik.
Ne haragudj, de ha 4:3-ban nézitek a TV-t mi a francért kellet 16:9-es TV-t venni főleg plazmát.
De ha már így tettél, akkor is -de mondjuk írod Te is,hogy főként a feleséged használja 4:3-ban - legalább Te mikor egyedül TV-zel akkor használd 16:9-ben ezzel hátha tudod egy kicsit nyújtani a valószínűleg rövid ideig élő plazma paneled életét.
Ha a viszonylag nagy méret miatt (pl. nagy nappali, vagizás a haverok előtt, gyenge szem) választottátok a plazmát lehet, hogy jobb megoldás lett volna egy 4:3 oldalarányú hátsó kivetítésű (projektoros) TV ezeket max 250 környékén megkapod, kicsit nagyobb mint a plazma, de 4:3-as és nem ég be.
Szerinted ezt a forumot házimozi fanatikusok vagy TV néző fanatikusok látogatják? Ha felteszed magadnak ezt a kérdést, akkor talán magad is kitalálhatod, és nem tartasz baromnak mert 16:9-es TV-t vettem. (Természetesen DVD nézésére használom) Sajnos Magyarországon még nincs 16:9 jellel sugárzó TV adás, így nincs sok választásom.
Igen a méret beleszólt a választásba, de attól még nem én vagyok a Győzike show főszereplője (vagizás, haverok, buli, fanta). De Te olyan TV-t veszel magadnak amilyet akarsz, én e mellett döntöttem.
Plazma
Teljesen magamba vagyok zuhanva.... Napok óta olvasgatom a fórumot, nézem a netet és egyre jobban az kezd kirajzolódni előttem, hogy nem lehet 2 tuneres plazmát venni 5-600 eFt körül, ami nem LG vagy Samsung. Jól látom, vagy csak elkerülte a figyelmem. Ja 37" vagy 42" méretben vagyok érdekelt és kövezzetek meg, de ezüst szinben. /aki nős, az megért/
Pedig van...
Relisys RP42AB20 = 489EFt
Relisys RP42AB30 = 529EFt
Relisys RP42AB50 = 579EFt
Itt egy link
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Plazma
Teljesen magamba vagyok zuhanva.... Napok óta olvasgatom a fórumot, nézem a netet és egyre jobban az kezd kirajzolódni előttem, hogy nem lehet 2 tuneres plazmát venni 5-600 eFt körül, ami nem LG vagy Samsung. Jól látom, vagy csak elkerülte a figyelmem.
Ja 37" vagy 42" méretben vagyok érdekelt és kövezzetek meg, de ezüst szinben. /aki nős, az megért/
Plazma
Panasonic 42PA50-esem van. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez is képes a beégésre, ha nem figyelsz oda. Mivel a TV adást 4:3-ban nézzük ezért, ha 16:9-es formátumban nézek valamit és éppen fekete a jel akkor halványan látszik két oldalt a 4:3-as kép határvonala. Nem zavaró és csak közelről látható de azért ott van. Korhatárt jelző karikával illetve csatornalogoval nem találkoztam.
Tanácsom nézd kinagyítva a TV adást hogy elkerüld. Feleségem szerint egy 400-500 ezer forintos TV-nek ilyen problémákkal nem kellene küszködnie és hagy nézze úgy ahogy akarja. Szerintem meg ha már elköltöttünk kicsit több mint fél milliót (akkor még ennyi volt) akkor figyeljünk már oda.
Ha jól emlékszem talán T-Boy mondta korábban, hogy nála is jelentkezett beégés majd egyszer egyszerűen eltűnt. Nekem csak egy pár hónapja van még meg de remélem idővel eltűnik.
Ne haragudj, de ha 4:3-ban nézitek a TV-t mi a francért kellet 16:9-es TV-t venni főleg plazmát.
De ha már így tettél, akkor is -de mondjuk írod Te is,hogy főként a feleséged használja 4:3-ban - legalább Te mikor egyedül TV-zel akkor használd 16:9-ben ezzel hátha tudod egy kicsit nyújtani a valószínűleg rövid ideig élő plazma paneled életét.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
ha arra járok, akkor általában vissza szoktam állítani öket az eredeti képarányra :smile19: :smile19: :smile19:
Még jó, hogy nincs nálad kalapács. :kiraly:
Miért nem fagyasztasz meg egy kontrasztos képet és nyomod fel a fényerőt inkább? :smile19:
én ezzel nem rombolom a készüléket(csak az imidzsét :smile19: ), hiszen mindent csak a valós(vagy sztem megfelelő) állapotra állítok vissza
ügyes volt, aki kitalálta, hogy nyomjuk csak föl a kontrasztot és a fényerőt, hogy szikrázzon az a képernyő...
hátha így megveszik...
...
Plazma
itt szegeden a mm-ban a nem főhelyen lévő plazmáknál/lcd-knél általában nem 16:9-es képarányú filmeket nyomatnak fullra kirakva
ha arra járok, akkor általában vissza szoktam állítani öket az eredeti képarányra :smile19: :smile19: :smile19:
Ennyi erővel küldhetnél nekik egy Önéletrajzot is, hát ha van egy "jól fizető" állás... :kiraly:
Cuccaim
Plazma
Még jó, hogy nincs nálad kalapács.
Miért nem fagyasztasz meg egy kontrasztos képet és nyomod fel a fényerőt inkább? :smile19:
Plazma
És honnan kategória? Millió fölöttől? Nem mindenki milliárdos...Szerintem már elértük azt a szintet, hogy a "szegényebb" népnek is gyártsanak plazmát és a 400e Forintos tv is kategória legyen.
Ettől függetlenül köszönöm a választ.
Üdv: Réti bika
Ahogy már előttem mondták. A beégés szempontjából nincs olyan, hogy 400 ezer Ft-os kategória. Ennyiért vannak régi és új paneles készülékek is különböző beégési faktorral.
Plazma
itt szegeden a mm-ban a nem főhelyen lévő plazmáknál/lcd-knél általában nem 16:9-es képarányú filmeket nyomatnak fullra kirakva
...
Plazma
Ez azért érdekes...Főleg az, hogy pél a MM-ban miért megy minden tv teljes kitöltöttséggel, ha marhaság?
Én még nem láttam a MM-ban egy demo tv-t se szálesvászonnal menni
Mert a demo anyagok általában mind 1.78:1 képarányúak és torzítás nélkül kitöltik a teljes képernyőt. Pont azért demo anyagok.
Plazma
Ha meg DVD-t nézek CSAK, nehogy már azért legyen ekkora tv-m, hogy alul felül összesen 30 cm fekete csíkot bámuljak???????
Arra csak nem válaszoltál, hogy a TV-t 16:9 képernyő módba kapcsolva (és a DVD-n is beállítva a 16:9 kijelző módot) jelentkezett-e a probléma.
Ilyenkor a 16:9 formátumú film a teljes képernyőt kitölti. A szélesebbek, pl. 2.35:1, alul-felül fekete csíkkal, de torzítás nélkül jelennek meg, de szerintem nem ugrálhat. Vagy tévednék?
amikor így kirakta fullra ( felnagyította), akko' ugrált...
sztem
Bármilyen hihetetlen is, de az illető képes volt magát a 2:35-ös képet függőlegesen kinyújtani csak azért, hogy kitöltse a 16/9-es képernyőt. Én fél percig sem bírnék ilyen torzított képet nézni megnyújtott, patiszonfejű figurákkal. Brrr! :kiraly: Nem is értem egyáltalán minek tesznek ilyen funkciót a készülékekbe.
Ez azért érdekes...
Főleg az, hogy pél a MM-ban miért megy minden tv teljes kitöltöttséggel, ha marhaság?
Én még nem láttam a MM-ban egy demo tv-t se szálesvászonnal menni
Amúgy ha a DVD 16:9 re van állítva, és szélesvásznú a film, nem tölti ki a tv-t...
És IGEN, akkor ugrált, amikor TERMÉSZETELLENESEN nyújtottam
Plazma
És honnan kategória? Millió fölöttől? Nem mindenki milliárdos...Szerintem már elértük azt a szintet, hogy a "szegényebb" népnek is gyártsanak plazmát és a 400e Forintos tv is kategória legyen.
Ettől függetlenül köszönöm a választ.
Üdv: Réti bika
Ahogy már előttem mondták. A beégés szempontjából nincs olyan, hogy 400 ezer Ft-os kategória. Ennyiért vannak régi és új paneles készülékek is különböző beégési faktorral.