Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DTV Magyarországon

Vendég

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nálam is megvolt, és tényleg jó a minőség is (pedig messze vagyok), a szolgáltatások is, legkivált az időzíthetőség az EPG-dal.

Valami azt súgja, hogy a programcsomagok végleges árait látva már nem leszek ilyen happy...

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Balha »

UP! 
Megvolt a dekódercsere. Az eddigi f**talicska analóg jel helyett kristálytiszta a kép. Én tökéletesen elégedett vagyok. Jöhet a plazma TV.

:kiraly:

...

honlaca
Isten Hozott! :)

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: honlaca »

UP!

Megvolt a dekódercsere. Az eddigi f**talicska analóg jel helyett kristálytiszta a kép. Én tökéletesen elégedett vagyok. Jöhet a plazma TV.

Babilon5

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Babilon5 »

"Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kérte az Alkotmánybíróságot, hogy törölje el a médiatörvény azon rendelkezéseit, amelyek a Magyar Köztársaság Alkotmányába, illetve az európai közösségi jogba ütköznek, mert aránytalan mértékben korlátozzák a véleménynyilvánítás szabadságát, mint alkotmányos alapjogot, illetve akadályozzák a digitális televíziós szolgáltatások és a digitális műsorterjesztés kialakulását Magyarországon.
Az információszabadság térnyerése érdekében folyik a kormányzati előkészítő munka a digitális televízió-műsorszórás széles körű elterjedésének biztosítására. A szakmai előkészítés során az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) alkotmányos aggályokat tárt fel a médiatörvény egyes rendelkezéseivel kapcsolatban, továbbá nyilvánvalóvá vált, hogy a médiatörvény bizonyos rendelkezései ellentétesek az európai uniós joggal is. Utóbbi felvetés megalapozottságát jelzi az EU Bizottsága által 2005. október 14-én, pénteken kezdeményezett eljárás is.

Az előkészítő munka során kialakult szakmai álláspontok alapján a miniszter úgy ítélte meg, hogy a médiatörvény több ponton sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, mint alkotmányos alapjogot és akadályozza a digitális televíziós szolgáltatások és a digitális műsorterjesztés kialakulását. Mindezek alapján az informatikai és hírközlési miniszter úgy döntött, hogy a digitális műsorterjesztésről szóló törvényjavaslat előkészítésével párhuzamosan az Alkotmánybíróság (AB) állásfoglalását kéri. Döntésében komoly szerepet játszott, hogy az IHM-nek a médiatörvényt érintő korábbi törvénymódosítási törekvései - feltehetően politikai érdekellentétek miatt - sikertelennek bizonyultak, ugyanakkor a digitális televíziózás hazai és uniós jelentősége miatt elengedhetetlen az AB politikai érdekektől független, jogi álláspontjának megismerése. Ez egyben elősegítheti az EU által is felvetett probléma gyors és hatékony kezelését, tekintettel arra, hogy az AB - a belső jog és az európai jog összeütközése esetén - többek között "jogalkotási kényszert" (mulasztásos alkotmánysértést) állapíthat meg.

Az AB-beadványokkal kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy két önálló, mégis összefüggő eljárás indítása indokolt. Az első eljárás azt indítványozza, hogy az AB vizsgálja meg, vajon a médiatörvényben foglalt egyes szabályok a jelenlegi technológiai és társadalmi körülmények között nem korlátozzák-e aránytalan mértékben a véleménynyilvánítás szabadságát, mint alkotmányos alapjogot.

A második eljárás a médiatörvény bizonyos rendelkezéseinek európai uniós normákkal való összeférhetetlenségén alapul. Eredményes eljárás esetén az analóg műsorterjesztés is felszabadulhat a ma már indokolatlan korlátozások alól, így jelentős változásokon mehet át, és új befektetések előtt nyithat kaput."

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Azért NEM szabad összehasonlítani az analóg sugárzással a mostanit. Olyan képre lehet számítani, mint amit a digitális műholdon láthattok (persze nem a UPC-re gondolok, annál jobb).
Érdemes teljes bekötéső SCarttal rákötni a TV-re, és így RGB jelet is képes kiadni a gép!

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Balha »

esetleg egy jobb minőségű dekóder?

már alig várom , hogy végre ideérjen/elérjen, erre teljesen elveszitek a kedvemet...
...

honlaca

DTV Magyarországon

Úgy látszik ebből se lesz megváltás, köszi a kommentet.

Miami
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -1

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Miami »

Hali! 
Leírhatná valaki, akinél már cserélt dekódert az AH,hogy milyen az adás minősége, elsaősorban az érdekelne, hogy plazmán milyen.

Köszi

Tesóméknál cseréltek beltéri. Valamivel jobb a kép, mint elötte, de az LCD TV-n azért még ez sem egy fáklyás menet. Az biztos, hogy nézhetőbb most a kép.

Microsoft is not an answer, it's a question. The answer is: NO!

TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre

honlaca

DTV Magyarországon

Hali!

Leírhatná valaki, akinél már cserélt dekódert az AH,hogy milyen az adás minősége, elsaősorban az érdekelne, hogy plazmán milyen.

Köszi

oktoj

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: oktoj »

Nekem meg az egyik szemem sír, a másik nevet.
Egyetértek. MIért gondolod, hogy a Swisscomnak nem érdeke a DVB-T?
Kicsit félreérthető voltam. Arra gondoltam, hogy az analóg szogláltatóknak (RTL, TV2) nem érdeke, mivel így gyakorlatilag versenytárs nélkül vannak az ingyenes szórásban, és ez rettentő nagy biznisz. Mivel a törvényalkotásra várunk ez ügyben (a meglevő médiatörvény nem szól a digitális műsorszórásról), szeretett törvényalkotóinkat ismerve a fenti két szolgáltatónak rengeteg lehetősége van a dolgok hátráltatására, és élni is fognak ezekkel.

A Swisscom számára is konkurenciát jelet az ingyenes szórás sokszorozódása, de szerencsére felismerték, hogy addig is a digitalizálással előbbre jutnak, és haladnak is vele (ld. Mr_Rob). Hurrá (majd megírom, ha ideértek)!

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Eljött az ősz, de sok újságot nem hallottam erről a digitalizálásról. Vajon hogy állhat? Mr_Rob, tudsz valamit?
Szeptember 1-én a rendszer elindult! Egyenlőre gyakorlatilag letükrözték azokat az adókat, amik analógban voltak.
Idézet a honlapukról:
Elkezdődött a digitális dekóderek cseréjeAz AntennaMikro-ügyfelek analóg dekódereit 2005. szeptember 1-jétől kezdve folyamatosan digitálisra cseréljük. A csere előfizetőink részére teljesen ingyenes. Nem kell új szerződést sem kötni, csupán időpontot kell egyeztetni munkatársainkkal, akik telefonon keresik fel önöket. Amint felszerelik az új dekódert, előfizetőink máris élvezhetik a digitális minőségű televíziózást. Decemberben pedig jóval több csatornát nézhetnek plusz költség nélkül.

Vendég

DTV Magyarországon

Eljött az ősz, de sok újságot nem hallottam erről a digitalizálásról. Vajon hogy állhat? Mr_Rob, tudsz valamit?
Ha az Antenna Hungária Antenna Digital szolgáltatására gondolsz, ne felejtsük el, hogy az AH-nak új tulajdonosa van, aki lehet hogy máshogy gondolja ezt a témát. A kérdés az hogy az AH milyen messzire jutott el az előkészületekben (berendezések beszerzése, ilyesmi), és az új tulajdonos még vissza tudja-e fordítani a folyamatot (ha egyáltalán akarja). Lehet, hogy csak újragombolnak néhány dolgot (olcsóbb beszerzés az új tulajdonoson keresztül, mittudomén), mielőtt elindulnak.

Erre a szolgáltatásra igaz a médiatörvény 1/3-os szabálya, vagyis csak az ország egyharmadát fedhetik le vele.

A földfelszíni digitális televíziózás ügyében viszont elég lassan haladnak a dolgok, igaz, a 2012-re tervezett átállási időpont még messze van, de még ahhoz képest is. Itt is az AH új tulajdonosán (is) fog múlni sokminden.

Hát nem tudom, a Swisscomról nehezen tudnám elképzelni, hogy a digitalizálással ellentéteset gondolna, inkább talán örvedezik, hogy a koncessziók meghosszabbítása (ami persze a TV2 ,eg az RTLKlub érdekeit szolgálja a legjobban) neki is hasznos. Persze aminek ők örülnek, az lényegében a DVB-T igazi terjedésének hátráltatása. Ezért aztán szerintem folytatja az A-M digitalizálását.

Egyetértek. MIért gondolod, hogy a Swisscomnak nem érdeke a DVB-T?

oktoj

DTV Magyarországon

Ha az Antenna Hungária Antenna Digital szolgáltatására gondolsz, ne felejtsük el, hogy az AH-nak új tulajdonosa van, aki lehet hogy máshogy gondolja ezt a témát. A kérdés az hogy az AH milyen messzire jutott el az előkészületekben (berendezések beszerzése, ilyesmi), és az új tulajdonos még vissza tudja-e fordítani a folyamatot (ha egyáltalán akarja). Lehet, hogy csak újragombolnak néhány dolgot (olcsóbb beszerzés az új tulajdonoson keresztül, mittudomén), mielőtt elindulnak.

Erre a szolgáltatásra igaz a médiatörvény 1/3-os szabálya, vagyis csak az ország egyharmadát fedhetik le vele.

A földfelszíni digitális televíziózás ügyében viszont elég lassan haladnak a dolgok, igaz, a 2012-re tervezett átállási időpont még messze van, de még ahhoz képest is. Itt is az AH új tulajdonosán (is) fog múlni sokminden.

Hát nem tudom, a Swisscomról nehezen tudnám elképzelni, hogy a digitalizálással ellentéteset gondolna, inkább talán örvedezik, hogy a koncessziók meghosszabbítása (ami persze a TV2 ,eg az RTLKlub érdekeit szolgálja a legjobban) neki is hasznos. Persze aminek ők örülnek, az lényegében a DVB-T igazi terjedésének hátráltatása. Ezért aztán szerintem folytatja az A-M digitalizálását.

Vendég

DTV Magyarországon

oktoj

DTV Magyarországon

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Indul ! Remélem lesz vidéken is !AntennaDigital

Akkora lefedettsége lesz, mint az analóg mikrónak, tehát ahol az elérhető volt, ott a digit is menni fog!

A vidéket úgy is lehet érteni, hogy a vidéki adótornyokra is telepítenék...
Álmodik a nyomor...

Nem hinném. Elég komoly monopol helyzetet tudna kialakítani

Vendég

DTV Magyarországon

Akkora lefedettsége lesz, mint az analóg mikrónak, tehát ahol az elérhető volt, ott a digit is menni fog!

A vidéket úgy is lehet érteni, hogy a vidéki adótornyokra is telepítenék...
Álmodik a nyomor...

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Az alap ára tudomásom szerint nem fog változn, hisz azt le fogja cserélni. A prémiumok biztos többe fognak kerülni, de nem kell félni, nem fognak elszállni az árakkal!

oktoj

DTV Magyarországon

Üldözési mániám van, ha azt hiszem, hogy drágább lesz?

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Vendég

DTV Magyarországon

Indul ! Remélem lesz vidéken is !
AntennaDigital

Babilon5

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Babilon5 »

Az 51-es csatornán reklámfilmet és kísérleti HDTV adást nyomat az AH.

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: kalac »

Ha a mérnökökön múlik, akkor nagyon jó lesz a kép, ebben bízhatunk!
Igen, DVB-C szabvány lesz.

Köszönöm, de sajnos nem valószínű, h a mérnök fogja meghatározni a csatornák számát a TS-ben...
Max. a sorrendjét..
2Mbitből nem lehet szép kép... márha jut ennyi egyáltalán egy csatira majd...
Azért én szurkolok...

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Az egéy volt kb. egy harmicas (új fej, új tányér, analóg antenna, kábelezés - itt egy kép).  Ha időnként "kockás" az adás a digitálison, az nem a gyenge jel miatt van?
Igen, de az már azt jelenti, hogy a határon van. Nagyon kicsi az átmenet a jó és a rossz között.

Egyébként ahogy nézem a fej az egy Tátrai, azzal nem lesz gond!

Rob,

Nem mondták, h nem publikus...

Félek,h itt is alacsony lesz a bitrate, azaz elöször kockaesQ, majd maszatolás...
Kérdés, millen forrásból veszik a csatikat? Végül is DVB-C lesz on air?
btw, ah elnézegetem a híreket (DVB-T) 2-3 évig itt nem lesz semmi...

Kalac

Ha a mérnökökön múlik, akkor nagyon jó lesz a kép, ebben bízhatunk!
Igen, DVB-C szabvány lesz.

Vendég

DTV Magyarországon

Az egéy volt kb. egy harmicas (új fej, új tányér, analóg antenna, kábelezés - itt egy kép).  Ha időnként "kockás" az adás a digitálison, az nem a gyenge jel miatt van?
Igen, de az már azt jelenti, hogy a határon van. Nagyon kicsi az átmenet a jó és a rossz között.

Egyébként ahogy nézem a fej az egy Tátrai, azzal nem lesz gond!

Rob,

Nem mondták, h nem publikus...

Félek,h itt is alacsony lesz a bitrate, azaz elöször kockaesQ, majd maszatolás...
Kérdés, millen forrásból veszik a csatikat? Végül is DVB-C lesz on air?
btw, ah elnézegetem a híreket (DVB-T) 2-3 évig itt nem lesz semmi...

Kalac

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”