Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
- Batka
- V.I.P.
- Értékelés: 202
Plazma
Samsung PS64D8000 a típusa.
Na az már szép nagy darab . Szűkebb panel lépcsőházakba nem is lenne könnyű dobozotsul felvinni
Akkor majd írj róla pár sort! A régit eladod, vagy megy a hálóba?
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
Plazma
Aki inkább az LCD-t javasolja az még nem nézett filmet sötét szobában egy jó plazmán, vagy mondjuk sportközvetítést, vagy SD TV képet nagy kijelzőn stb.., nem kell vele foglalkozni, mindenki azt vesz amit akar. Az LCD technológia ezer éves, a legnagyobb hátrányait ha idáig nem tudták kiküszöbölni, akkor már nem is fogják.
Az OLED meg még annyira gyerek cipőben jár (majd ha lehet kapni egyáltalán), hogy az első szériákból csak a bátrak vegyenek. Elég sok Samu telefon OLED kijelzője beégett már például....
Jelenleg (és még pár évig biztosan) a plazma a legjobb megoldás házimozira és TV-zésre. PC-s használat indokolja csak az LCD-t szvsz.
Ja és a Samu plazmákkal én se tudom mi a baj.. Oké, hogy a Pana kínálatában vannak jobbak, de attól még a Samuk se rosszak, sőt. Én csak a még nagyobb képméret miatt cserélném le a jelenlegi samumat, aminek teljesen elégedett vagyok a képével, de mondjuk egy 75"-os még beférne a helyére.
Na és mi a típusa az új TV-dnek?
Kíváncsi lennék majd egy objektív összehasonlításra a PS50B650 és az új között, csak a 2D képminőséget illetően.
Samsung PS64D8000 a típusa.
Ma fogom beüzemelni. A neten csak jókat olvastam róla, de ez semmit sem jelent.
Várom az új Popcorn A400-as lejátszót, azzal fogja majd megmutatni, hogy mit tud valójában. Addig marad a UPC.
Írok majd róla néhány sort.
- Batka
- V.I.P.
- Értékelés: 202
Plazma
Ezt én sem értem!
Nekem pont holnap érkezik egy jó nagy Samu plazma, bár mostanában a legtöbben magát a plazmát sem tanácsolják...
Aki inkább az LCD-t javasolja az még nem nézett filmet sötét szobában egy jó plazmán, vagy mondjuk sportközvetítést, vagy SD TV képet nagy kijelzőn stb.., nem kell vele foglalkozni, mindenki azt vesz amit akar. Az LCD technológia ezer éves, a legnagyobb hátrányait ha idáig nem tudták kiküszöbölni, akkor már nem is fogják.
Az OLED meg még annyira gyerek cipőben jár (majd ha lehet kapni egyáltalán), hogy az első szériákból csak a bátrak vegyenek. Elég sok Samu telefon OLED kijelzője beégett már például....
Jelenleg (és még pár évig biztosan) a plazma a legjobb megoldás házimozira és TV-zésre. PC-s használat indokolja csak az LCD-t szvsz.
Ja és a Samu plazmákkal én se tudom mi a baj.. Oké, hogy a Pana kínálatában vannak jobbak, de attól még a Samuk se rosszak, sőt. Én csak a még nagyobb képméret miatt cserélném le a jelenlegi samumat, aminek teljesen elégedett vagyok a képével, de mondjuk egy 75"-os még beférne a helyére.
Na és mi a típusa az új TV-dnek?
Kíváncsi lennék majd egy objektív összehasonlításra a PS50B650 és az új között, csak a 2D képminőséget illetően.
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
Plazma
Biztos?
Ezt én sem értem!
Nekem pont holnap érkezik egy jó nagy Samu plazma, bár mostanában a legtöbben magát a plazmát sem tanácsolják...
Plazma
Plazmából melyiket a kettő küzöl?Csak új jőhet szóba és nem akarok többett adni mint ezekért.
Samu PS51E550
Pana TX-P50UT50
- kikesz0616
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Üdv! Segítséget kérnék! Olyan problémám van hogy a plazma tv-m 10-perc után bemákosodik(de lehet nézni),de ha ventillátorral vissza hűtöm akkor jó!! Milehet a baj? Érdemes megcsináltatni? Köszi
Plazma
ST50 nem kérdés.
Az LG-t felejtsd el soha nem is volt jó plazmája.
A Samsungot is hanyagolnám pláne plazma téren.
Projektor:Epson TW-480,vászon:100"Odyssey motoros,TV:Panasonic th 42-px80,Blu ray lejátszó:Philips BDP-9500,erősítő:Denon avr-3806,front:Mordaunt-Short MS908,center:Mordaunt-Short MS902C,hátterek:Mordaunt-Short MS902,sub:Sony SA-WX90,tápkábel:JIB HF 009,HDMI kábel:König 24AWG 10m,hangfalkábel:Kácsa high-Definition,IC kábelek:Audioqest,Kácsa professional
Plazma
Köszönöm a tanácsokat.
Igazából nem ragaszkodnék a full hd-hez, csak az a gond, amit írtok is itt: amennyivel olcsóbb,
annyival gyengébb is. Mivel jelenleg már hd ready-ből csak 1-1 belépő szintű van, akkor attól
tartok, hogy ugyanott leszek, nem olyan a felbontása mert fölösleges, de általában a képminősége sem
olyan jó. Hisz a hd ready Panasonic és az ST50 között is ugyanaz az árkülönbség, gondolom ez Panasonic-on
belül is érvényes, hogy amennyivel olcsóbb, annyival gyengébb is.
42"-ost nem szeretnék, ahhoz túl messziről TV-zek, ha már egyszer sokat költök akkor legyen nagy
Remélem bejön ez a karácsonyi akció, gondolom panashop-nál, MM-ban még nem is láttam ST50-est.
- attila12345
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 37
Plazma
Pioneer 507 plazma,és ez már majdnem annyira jó, mint egy régi sony trinitron tévé.
Plazma
/ 125cm tv 185cm távolságból tudja megkülönböztetni a pixeleket egy átlagos szemű ember ,én kb.3m nézem és a hd ready felbontást se látom/
Melyik típusod van neked?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- attila12345
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Ne ess abba a hibába,hogy ugyanazt kapod az lg-vel mint a panával csak olcsóbban.
Az lg pont annyit is ér amennyivel olcsóbb, és ha segít ,nem kell feltétlenül full hd venned, inkább legyen jobb minőségű a tv.
/ 125cm tv 185cm távolságból tudja megkülönböztetni a pixeleket egy átlagos szemű ember ,én kb.3m nézem és a hd ready felbontást se látom/
Plazma
Köszi a tanácsokat. Én is elsősorban az olcsósága miatt szimpatizálok vele, amit láttam belőle
ill amit olvastam róla a Panasonic ST50-essel szemezek, csak hát az több mint 100e plusz.
Aztán ez az LG-ből a második legkisebb, legkisebb fullhd, szóval ez is majdnem a belépőszint.
Samsung-al valahogy nem szimpatizálok, még a Panasonic UT50-ese jönne szóba, de az is drágább már
(az LG-nél legalábbis).
Ha jársz a West End-ben, meg tudod szaglászni az TX-P50ST50E-t.Én megtettem, és elég meggyőző a képe.
Vagy ott a 42"-os modell 200K-ért.
Amúgy nem titok a hamarosan induló karácsonyi akció...Kb 20-30 ezret le lehet vonni ezekből az árakból, így még barátibb lesz az ára.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Plazma
Köszi a tanácsokat. Én is elsősorban az olcsósága miatt szimpatizálok vele, amit láttam belőle
ill amit olvastam róla a Panasonic ST50-essel szemezek, csak hát az több mint 100e plusz.
Aztán ez az LG-ből a második legkisebb, legkisebb fullhd, szóval ez is majdnem a belépőszint.
Samsung-al valahogy nem szimpatizálok, még a Panasonic UT50-ese jönne szóba, de az is drágább már
(az LG-nél legalábbis).
Plazma
Én is tavaly bepróbálkoztam egy LG plazmával, igaz alap modellel (42PT353), és nem tetszett, elmosta a képeket, a fehér valóban volt teljesen fehér, illetve az analóg hangkimenet a SCART-on torzított. Hamarjában el is adtam.
Én se ajánlom az LG-t.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- attila12345
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Szia! LG plazmát szerintem ne vegyél,inkább samsung vagy panasonic.
Én régebben láttam LG plazmát,a fehér az szürke volt rajta! De legalább olcsó volt,ennyi teknika fért bele.
üdv.attila
Plazma
Sziasztok,
plazma TV vásárlásán töröm a fejem, de jó lenne valami anyagilag kedvező megoldást
találni. Neten nézegetve, olvasgatva az LG 50PA550/50PA6500-al szimpatizálok.
Van ezzel valakinek tapasztalata? Általában egész jókat olvastam róla.
Köszi,
Robi
- attila12345
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Pioneer 507 plazmám van egy ideje, ez egy 5 éves modell, müszaki paraméterei már a ciki kategóriába esnek, ha akár a tescó leggagyibb kínálatát nézzük is / hd ready / 1366/768 /sorfelbontás, 4000/1 kontrasztarány - igen-igen!! nem soktrillió az egyhez, stb.
DE A MAI NAPIG semmi másra nem cserélném le,CSAK PIONEER 5090 -re a legendás 9.szériára.
Csodálatosan telt ,élvezetes képe van, nemrégen vett egy ismerősöm egy panasonic drága 600hz készüléket ,de azt a fajta egységességet még ez sem tudja. Egyébként ha a prospektus adatokat nézzük, a pioneer 75hz ill. 100hz frissítéssel tud üzemelni!!!! ÉS 75hz BEÁLLÍTÁSNÁL SZEBB A KÉPE!!! ennyit a vevőcsalogató prospektusokról.
A led tévékkel egyébként semmi bajom ,csak nem film nézésre valók!!!!!!!! hanem inkább játékra,annak úgy is mindegy, nem látszik akkor hogy mű képe van.
Elnézést ,ha valakinek felkavartam a lelki világát,de nekem ez volt a sokéves tapasztalatom.
Plazma
Köszi, továbbítom. Te mit használsz manapság?
Most épp ledes lcd-t.
Plazma
Meg kell nézni, ha tetszik, akkor semmi gond.
Köszi, továbbítom. Te mit használsz manapság?
Plazma
Közelről nézve olyan lesz, mint egy crt, mai tv-khez képest gyenge felbontással, sd-re, dvd-re jó, de hd-re nem a legjobb. Meg kell nézni, ha tetszik, akkor semmi gond.
Aprókban lehet ilyet. De nem lehet képcsorbítás-mentesség, hiszen 480 sor.. Az kevesebb mint amit ráküld az ember. Európában legalábbis. Persze nem úgy értem én se, hogy levág valamit is a képből, de a kevesebb az kevesebb. Persze látni kéne egymás mellett kettőt. Egy régi meg egy mai felbontású tv-t. Itt sokatoknak volt régen is plazmája már, csak valami emlék.
Plazma
Ilyen plazmát hol lehet venni? Érdemesebb egy mai hd-ready-t venni, minimum. Képi csorbitás nem lesz.
Aprókban lehet ilyet. De nem lehet képcsorbítás-mentesség, hiszen 480 sor.. Az kevesebb mint amit ráküld az ember. Európában legalábbis. Persze nem úgy értem én se, hogy levág valamit is a képből, de a kevesebb az kevesebb. Persze látni kéne egymás mellett kettőt. Egy régi meg egy mai felbontású tv-t. Itt sokatoknak volt régen is plazmája már, csak valami emlék.
Plazma
Sziasztok, tolmácsolok egy kérdést. Én nem értek ehhez, de mostmár engem is érdekel, íme:
"Plazma EDTV 852x480 esetén 3:2 pulldown hiánya milyen gonoszságokat okozhat? Ennek csak HD tartalom esetében van szerepe vagy egyéb források esetében is? Gondolok itt DVD-re. Ezenkívűl normál tartalmak /SD adások/ mennének rajta. Ettől még megvehetem, mik a hátrányai így? mert amit vennék azok közül egyik tudja, másik nem, de a legtöbbről meg infó sincs."
Azthiszem röviden annyi, hogy a DVD képe milyen csorbítást szenved el fent nevezett felbontáson.
Ilyen plazmát hol lehet venni? Érdemesebb egy mai hd-ready-t venni, minimum. Képi csorbitás nem lesz.
Plazma
Azért annyira nem vészes, de előfordul, hogy a táp környékén zúg valami, esetleg világos háttérnél, magas kontrasztnál előjön. Nálam hallható volt, ill. sokkal komolyabb plazmánál is hallottam. Villogás szinte minden plazmánál van, panák egy picit jobban villognak, de optimális beállítással szinte észrevehetetlen.
Erre a zúgásra én is kíváncsi vagyok. Mai modelleknél is él a jelenség? Hallottam olyat is, hogy a filmben lévő szereplők beszédhangjával azonos mértékű volt a zúgás/cirregés.. Az azért már teljesítmény, nem? Nálam ez kizáró ok lenne. Villogást viszont eddig minden modellnél láttam.
Plazma
Erre a zúgásra én is kíváncsi vagyok. Mai modelleknél is él a jelenség? Hallottam olyat is, hogy a filmben lévő szereplők beszédhangjával azonos mértékű volt a zúgás/cirregés.. Az azért már teljesítmény, nem? Nálam ez kizáró ok lenne. Villogást viszont eddig minden modellnél láttam.
Azért az durva lenne. Az enyém zúg ciripel, ami annyit jelent, hogy csendes környezetben (pl. hajnalban, csukott ablakok, nincs tevékenység a lakásban, párom még alszik tehát a TV is kifejezetten alacsony hangerőn megy) na így zavaróan hallatszik. Ha már van a lakásban valami "alapzaj" vagy normál hangerejű tévézés folyik, akkor nem hallani. Szóval igazából mindegy. Világos képtartalmaknál felerősödik, sötéteknél megszűnik: Az alulméretezett, gagyi tápok miatt ciceregnek ezek a tévék. Samsugokra jellemzőbb, Panákra kevésbé.
Villogás pedig a NeoPDP-s Panáknál erősebb (de ez is csak "100Hz-es CRT-szintű"), én a sajátomon csak világos színű állóképek esetében vettem észre. Ami azért elég ritka, bizonyos játékok menüi pl.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda