Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Panasonic tx-p50u30e ről mi a véleményetek, mekkora előrelépés lenne nekem? köszi

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pasallusz »

Mit írjak annak akinél a 127cm ugyanaz mint 152cm és egy boltban tesztel neon lámpák alatt?

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Plazma

Hozzászólás Szerző: Geri »

Hát ne vegyél akkor Plazmát , nem erőlteti senki,
Én csak az LG 60PX950 es változatát tudtam megnézni de érdekes brutál éles kép volt rajta magasan verte az 50"Led tv-éket ami mind Samsung volt éppen mellette, érdekes
Amúgy LG 50PZ570 nem ugyanaz mint LG 60PZ550 mert eddig 550 es sorozatról beszéltél és erre össze hasonlítod önmagát egy 24CM errel kisebb 570 es sorozattal. lehet nem is plazmát teszteltél?
Amúgy ott ültél egy full neon csöves eletronikai boltban akkor gratulálok, amúgy összehasonlításod olyan mint ha egy A osztályos Mercit egy E osztályoshoz hasonlítanád, tök ugyanaz, Merci grat neked.

ez egy igazán értelmes hozzászólás volt.

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hát ne vegyél akkor Plazmát , nem erőlteti senki,
Én csak az LG 60PX950 es változatát tudtam megnézni de érdekes brutál éles kép volt rajta magasan verte az 50"Led tv-éket ami mind Samsung volt éppen mellette, érdekes
Amúgy LG 50PZ570 nem ugyanaz mint LG 60PZ550 mert eddig 550 es sorozatról beszéltél és erre össze hasonlítod önmagát egy 24CM errel kisebb 570 es sorozattal. lehet nem is plazmát teszteltél?
Amúgy ott ültél egy full neon csöves eletronikai boltban akkor gratulálok, amúgy összehasonlításod olyan mint ha egy A osztályos Mercit egy E osztályoshoz hasonlítanád, tök ugyanaz, Merci grat neked.

Az összes beállítási lehetőséget végigzongoráztam, de a mellettük lévő olcsóbb samsung LED-hez képest elbújhatott mindhárom. NAgyon komolyan elbizonytalanodtam hogy van-e értelme plazmát venni.

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Ragaszkodsz a 3D-hez illetve a 60"-hoz ?
Mert ha nem és elég egy 50" de minőségi plazma akkor a TX-P50G30E ajánlom ! http://panashop.hu/items/details/38760/
Teszt : http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1308122639

Most olvasom ragaszkodsz a 60"-hoz! hát belépő készüléket nem ajánlok szóval a 60PZ250 kiesik. Ha ebből a kettőből kellene választanom akkor a Samsung PS59D550 lenne az! Igaz a tesztek alapján a fekete szint nem a legjobb de ha a méret a lényeg...

Nem ragaszkodom a 3D-hez, sőt! Ha lenne lehetőség hogy kicsivel olcsóbban lehetne kapni, tőlem kivehetnék belőle De az új típusoknál már alap. Az 59"-t minimumnak lőttem be, de ma volt szerencsém kb. 2 órán át tesztelni (usb-hdd mkv, blu-ray lejátszó blu-ray) LG 50PZ570 (ugyanaz mint a 60PZ570) és a Samsung PS51D550 és PS51D6900 (szinte ugyanazok mint az 59) plazmákat és lesujtóan rossz volt a képük! Az összes beállítási lehetőséget végigzongoráztam, de a mellettük lévő olcsóbb samsung LED-hez képest elbújhatott mindhárom. Nem lehetett élesre belőni semelyiket - ezalatt azt értem hogy a kontúrok/élek, főleg embereknél mindig "kásásak" maradtak. Az AVSforumon található hosszú-hosszú topicokban található beállításvariációkat is mind egyesével végigpróbáltam, de ugyanaz volt az eredmény. NAgyon komolyan elbizonytalanodtam hogy van-e értelme plazmát venni.

Old Dirty Bastard
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Old Dirty Bastard »

Mert ha nem és elég egy 50" de minőségi plazma akkor a TX-P50G30E ajánlom ! http://panashop.hu/items/details/38760/

Most olvasom ragaszkodsz a 60"-hoz! hát belépő készüléket nem ajánlok szóval a 60PZ250 kiesik. Ha ebből a kettőből kellene választanom akkor a Samsung PS59D550 lenne az! Igaz a tesztek alapján a fekete szint nem a legjobb de ha a méret a lényeg...
A/V:Denon AVR 1404; Loudspeakers : Front : Yamaha NS-45E , Surround+Center : Yamaha NP-60 Subwoofer : Yamaha YST-SW 315

Old Dirty Bastard
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Sziasztok!

A közeljövőben tervezek plazma tv-t venni, 60" a kiszemelt méret, a következő három típust néztem ki:

LG 60PZ250

LG 60PZ550

SAMSUNG PS59D550

Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban? Leginkább az LG foglalkoztat, de ha van olyan típus ami szerintetek ebben az árkategóriában - 300e-400e - jobb, szívesen megismerném!

Köszönettel

A/V:Denon AVR 1404; Loudspeakers : Front : Yamaha NS-45E , Surround+Center : Yamaha NP-60 Subwoofer : Yamaha YST-SW 315

Old Dirty Bastard
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Erre a célra tökéletes panasonic tx-p42u30e !

hellótok szeretnék tv-t venni lcd vs plazma dilema 42"es panasonic tx-p42u30e ezt néztem ki vagy lg lk450 vs 530 de nem tudok dönteni gépeznék is rajta de nem sokat heti max pár óra az is inkább film netre ott a monitor

irjátok le véleményetekett

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok!

A közeljövőben tervezek plazma tv-t venni, 60" a kiszemelt méret, a következő három típust néztem ki:

LG 60PZ250

LG 60PZ550

SAMSUNG PS59D550

Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban? Leginkább az LG foglalkoztat, de ha van olyan típus ami szerintetek ebben az árkategóriában - 300e-400e - jobb, szívesen megismerném!

Köszönettel

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Plazma

Hozzászólás Szerző: fater80 »

hellótok szeretnék tv-t venni lcd vs plazma dilema 42"es panasonic tx-p42u30e ezt néztem ki vagy lg lk450 vs 530 de nem tudok dönteni gépeznék is rajta de nem sokat heti max pár óra az is inkább film netre ott a monitor

irjátok le véleményetekett
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Plazma

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nem akarlak elkeseríteni, de nem jól választottál. Ha nem jó a fekete (nem részletes), elmosódottak az arcok, stb, akkor az a tv nem jó. A fehér fehér egy plazmán is, ha nem az, akkor nem jó a tv. Ilyen problámákkal nem kéne küzdeni semmilyen tv-nél, annak már nincs élvezeti értéke.

…Nálam is elszakadt a cérna és megvettem egy plazmát. Mégpedig a legolcsóbbat ami létezik, és nevessetek ki, de az LG 42PT353 mellett döntöttem. Kár hogy már senki nem gyárt 37"-es méretűt, ha lenne olyat vettem volna.

Vélemény?

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Plazma

Hozzászólás Szerző: blakey »

A GT30-ast hova sorolnád? Az mindent csinál, legalábbis az a példány amit tesztelgettem.

…A ciripelésről én mindenhol csak azt olvastam hogy pont az alap készülékek hibája ez!…

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Plazma

Hozzászólás Szerző: batagy »

Szia

Nekem nehezen értelmezhető az, hogy, ha valaki komoly hangfallal rendelkezik, azaz igényes a hallott hanggal kapcsolatosan, az miért nem ilyen következetes a képpel kapcsolatosan is .

Hali Egri kolléga!
Hát pedig következetes akartam lenni, csak nem biztos hogy sikerült. Mint mondtam, én SD TV adás képéből szeretnék a legjobbat. Ezt tűztem ki célul, erre optimalizáltam, ennek mentén jutottam ehhez a modellhez.

A ciripelésről én mindenhol csak azt olvastam hogy pont az alap készülékek hibája ez!
Eléggé random, ahogy olvasom, hogy melyik ciripel. A gond az hogy üzletben ezt nem lehet meghallani az ottani háttérzajok miatt, így ez mindig lutri.

Amikor otthoni körülmények közt nézel tv-t akkor látszik legjobban LCD és Plazma közti fekete és fehér különbsége, bárhol olvasod LCD-LED nics fekete és tényleg nincs is csak egybe sötét szürke paca, míg plazmánál ez szépen elkülönül különösen FullHD plazmánál.LCD_LED fehérje szemetbántóan erős és ez irritálja szemet és ez mindig kontraszt kárára állítható csak.
Boltban meg általában több méterről nézed és neon lámpa mellett vagy éppen energia takarékos LED fény mellett és az jól áll nekik hisz testvérek és így kellőképpen kiegyensúlyozzák egymást, de este eljő igazság
LED nél fehér olyan hamu szürkés LCD-nél kékes árnyalatú. Plazmánál a színek tényleg pasztel szinűek azaz élethűek mint a festményeknél,bársonyosan melengető természetes színek, de LED-LCD nél olyan pirosak jönnek elő amelyek nem is léteznek a pirosak mindig átmennek ciklámenbe és minden színnél a ciklámen hatás előjön, de lassan ezek azért hatnak természetesnek, mert sokat ülünk számítógép előtt és ezek megölik szép színérzékünket, és már a művi színek tünnek természetesnek

Kösz az infókat, boltban mindig becsapós az LCD-LED, de otthon jó ha nem folyik ki az ember szeme a fényerőtől. A ciklámen infó is hasznos.

A 42PT353 fényerejével egyébként nincsen gondom, és a színekben is sikerült olyat beállítani, ami tetszik és közel áll a CRT-mhez. Két gondom van a képpel. Az egyik a fehér, ami nem igazán fehér, hanem szürkés, de ez kevésbé zavar, meg lehet szokni. A másik, ami jobban zavar, a részletek elmosása, az emberi arcok "simasága".

Ha nehéz Ne pakolgasd ez nem virágváza :)Falra vele és ott gyönyörű mint egy festmény :)az enyém 60kg de kit érdekel ez? a fal tartja nem én
Igaz! Végül is nem kell pakolászni.

Ha fullHD lenne akkor 2méteren látnád a különbséget így esélyed sincs meglátni , egy élmény :)színorgia :)persze akinek nincs annak nem is hiányzik

bocs őszinte véleményemért azért sok örömet hozzá

Inkább köszönöm a véleményedet! Végre kommentelt valaki, örülök neki. Mint írtam, engem a méret nem motivál. A felbontással kapcsolatban meg azt gondoltam, hogy SD adásra jobb, ha Ready, legalábbis a Prohardver fórumon ezt sulykolják. Már sejtem, hogy ez nem biztos hogy igaz. A helyzet az, hogy látni a FullHD hiányát. Ha pl apró kockás ruhát visel valaki a képen, és ha lassan mozog a képrészlet, akkor villódzik a ruha, ahogy a pixelről pixelre mozog a kép.

Egyelőre az a tervem hogy eladom. Megpróbáltam visszavinni, de nem vették vissza. Ha eladom, nyilván bukni fogok rajta. Ez a tanulópénz. Bár én eredetileg Pana hívő voltam, a prohardver fórumon annyira erőltetik a Panát, hogy már csak attól is elment a kedvem a Panától. De bizony most az a tervem, hogy egy Pana 42S30-ast meg fogok nézni valamikor. Kár hogy a Panáknál 50 Hz-es probléma van, illetve a 2:2-es pulldownt se tudják. De lehet hogy még így is jobb, mint az LG hátrányai.

Üdv!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szia

Nekem nehezen értelmezhető az, hogy, ha valaki komoly hangfallal rendelkezik, azaz igényes a hallott hanggal kapcsolatosan, az miért nem ilyen következetes a képpel kapcsolatosan is .
Sokan olyan hangfalat vásárolnak ami papíron 20-22000 Hz -ig adnak ki hangot de közben a hallható tartomány az csak 20-20000Hz. A képpel kapcsolatosan már ezen FullHD megjelenítők adják vissza az igazi képet és nem egy Ready készülék, nehezen hiszem hogy ne lenne kedvenc filmed amit ne a legnagyobb legszebb felbontásban SZemmel Láthatóan néznél meg.Ha nem lenne látható akkor nem is erőltetnék a gyártók. Amikor otthon kényelmesen leülve beállítod fotelt akkor látod 720p ill 1080p közti különbséget, és minél nagyobb tv-é képátlója annál jobban látszik, így inkább 37"-es méretű Tv vásárlás mondatodra nem is reagálnék, az már nekem olyan fekete-fehér tv is jó mondat(kép-kép-látod mi történik)
Nekem jók a F1 közvetítések is , mintha benne ülnék F1 autóban 130×75cm képpel, nekem egy élmény
A ciripelésről én mindenhol csak azt olvastam hogy pont az alap készülékek hibája ez!

Amikor otthoni körülmények közt nézel tv-t akkor látszik legjobban LCD és Plazma közti fekete és fehér különbsége, bárhol olvasod LCD-LED nics fekete és tényleg nincs is csak egybe sötét szürke paca, míg plazmánál ez szépen elkülönül különösen FullHD plazmánál.LCD_LED fehérje szemetbántóan erős és ez irritálja szemet és ez mindig kontraszt kárára állítható csak.
Boltban meg általában több méterről nézed és neon lámpa mellett vagy éppen energia takarékos LED fény mellett és az jól áll nekik hisz testvérek és így kellőképpen kiegyensúlyozzák egymást, de este eljő igazság
LED nél fehér olyan hamu szürkés LCD-nél kékes árnyalatú. Plazmánál a színek tényleg pasztel szinűek azaz élethűek mint a festményeknél,bársonyosan melengető természetes színek, de LED-LCD nél olyan pirosak jönnek elő amelyek nem is léteznek a pirosak mindig átmennek ciklámenbe és minden színnél a ciklámen hatás előjön, de lassan ezek azért hatnak természetesnek, mert sokat ülünk számítógép előtt és ezek megölik szép színérzékünket, és már a művi színek tünnek természetesnek
Ha nehéz Ne pakolgasd ez nem virágváza :)Falra vele és ott gyönyörű mint egy festmény :)az enyém 60kg de kit érdekel ez? a fal tartja nem én
Ha fullHD lenne akkor 2méteren látnád a különbséget így esélyed sincs meglátni , egy élmény :)színorgia :)persze akinek nincs annak nem is hiányzik

bocs őszinte véleményemért azért sok örömet hozzá

Vélemény?

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Sziasztok!

Nálam is elszakadt a cérna és megvettem egy plazmát. Mégpedig a legolcsóbbat ami létezik, és nevessetek ki, de az LG 42PT353 mellett döntöttem. Kár hogy már senki nem gyárt 37"-es méretűt, ha lenne olyat vettem volna.

Előzmények:
Nekem sima SD TV adásra kell, illetve DVD-re és SD formátumú filmekhez. PC kizárva, azzal nem fogom használni. Sokat olvasgattam már régóta, itt a topikban is tárgyaltuk többször is, hogy erre a HD ready jobb-e vagy a Full HD. Ebben nem tudtam egyértelmű konklúziót levonni, némelyek állították, hogy SD-re talán jobb is a HD-Ready, mások az ellenkezőjét. Meg azt is hogy nem is ez számít, hanem a felkonvertálás minősége. A Pana TX-P42C3, Samsung PS43D450 és LG 42PT353 kerültek szóba, mint mindegyikből az alap modellek. Nos az LG-kkel kapcsolatban sokszor dícsérték más fórumokon is, hogy általában nagyon jó a képfeldolgozó rendszere, jó a deinterlacing stb. Az angol AV forumon is megérdeklődtem előtte, a Pana C3 pl. nem tudja a 2:2 (PAL) és 3:2 pulldown-t se detektálni rendesen, ha film módot használunk. Van valami 50 Hz bugja is. A Samsung D450 állítólag szintén nem tudja a 2:2 pulldown-t detektálni. Az LG-nél pl. van 24p támogatás is.

LG-nek a tunerjét sokszor dícsérték. Másik amitől féltem, hogy mennyire fog zúgni. A Samsungra írták mások hogy zúg. A Pana-ról meg az volt írás, hogy kevés a beállítási lehetőség. Nem tudom ez utóbbi mennyire igaz.

Eleinte a Samsung D450 felé húzott a szívem, de amikor néztem a MM-ben a Samsungot, nekem egyáltalán nem tetszett, úgy tűnt, hogy az élek teljesen életlenek a TV adásnál. A képszíneket és feketeéket nem vettem figyelembe, gondoltam hogy majd úgyis otthon be kell állítani. Megjegyzem, hátha érdekel valakit, hogy a Corvin bevásárlóköpontban lévő Euronics Mega-ban ki van rakva egymás mellett mind a három, a D450, a C3 és a PT353 is. Ott elég korrektül össze lehet őket hasonlítani, már ha engedik állítgatni. Ott is Samsung tűnt a leggyengébbnek nekem az SD adáson, de nem állítgattam rajra semmit, szóval amivel ment, csak azt néztem.

Érdekes egyébként, hogy mindegyik boltban, nekem úgy tűnik, hogy az LCD/LED TV-knek mindig sokkal jobb képe van. Sokkal mélyebb feketéjük és jobb fehérjük. Hogy lehet ez? Amelyik boltban az LG-t vettem, ott a képe kifejezetten mosottnak tűnt, gyenge fehérrel, az LCD-khez képest. De gondoltam otthon jobb lesz.

Otthoni tapasztalatok:
Pozitív:
- Nagyon tetszik a menürendszere, logikus. Sokmindent lehet állítani, gamma-t is meg ilyeneket.
- Szerintem nagyon jó a tunerja. Az MPEG2 SD csatornák között gyorsan vált, az MPEG4 HD-kra már 1-2 másodperc is eltelik, de engem nem zavar.
- SD adásokon a képe, meg kell mondjam pozitívan csalódtam, egész jó! Ha valami 4:3-as formátum, akkor a két oszlop oldalt szürke színű, ez se zavar engem. Persze bele is lehet nagyítani. Persze a bejáratás ideje alatt ez a sávos használat nem javasolt.
- Az is tetszik, hogy nem szúrja ki a szememet a fényerő. Ez tényleg szemkímélő. Állítólag LCD-k nagyon fényesek, nem tudom ez mennyire igaz.
- HD Ready-ség: 2-2.5 méterről nézem. Ilyen távolságról nem zavar a FullHD hiánya. Két esetben láthatóvá válik a HD Ready felbontás, még ilyen távolságról is, ha statikusan megjelenik egy ferde, nagy kontrasztú él, pl. V betű szára vagy hasonló. Ilyenkor néha látni, hogy recés a pixelek mentén. De csak ha nagyon nézem. Az is lehet hogy MPEG kódolásból adósik a rece, mert néha viszont egyáltalán nem látom hogy recés lenne. De ez engem speciel nem zavar, el tudok tőle vonatkoztatni. A másik jelenség, amikor esetleg zavaró a felbontás hiánya, amikor aprórészlet-gazdag kép lassan mozog a képernyőn, pl. fűszálas terület lassan zool-olódik, ilyenkor ezeken a területeken villoghat a részlet. De eddig összeségében teljesen jó a HD ready. Pláne ha Full HD az adás, akkor kifogástalan a kép! De szerintem az SD TV kép is sokkal jobb mint amire számítottam!

Negatív:
- Hát bizony ez is zúg sajnos! Inkább ciripelésnek mondanám! Az erőssége a fehér színtől függ. Szerintem a tápból jöhet. Azért nem olyan vészes, a CRT TV-em ennél hangosabban sípol. 2m távolságból csak akkor hallani ha csend van és késő este. Ha viszint közelmegyek, akkor hallani rendesen bármikor. Kár hogy pont ilyet fogtam ki, erre azt írták máshol is, hogy lutri, minden típusú plazmánál.
- A fehér szerintem határozottan kevés. Nem eléggé fehér. Nem közelíti meg a CRT fehérjét. De lehet hogy majd még állítgatni kell.
- Nagy a tömege. Nehéz pakolászni. Egyedül el se bírtam hozni a boltból.
- Csak 2 db HDMI bemenet van, de nekem elég lesz.
- Analóg audio-ja torzít! Nagyon sz*r a benne lévő DAC. A saját hangszóróján nem jön ez ki annyira, a dobozhang miatt. De ha SCART-ról kivezetem az erősítőre, észrevettem, hogy aránytalanul hangos a kimenet és emiatt jelentősen betorzít! Utána kipróbáltam az optikai kimeneten keresztül, olyan erősítővel ami tudja fogadni, azon teljesen jó , halk és tiszta a hang. Tehát az a konklúzióm hogy ezt az LG-t csakis az optikai csatlakozón keresztül megengedett hallgatni.
- Az emberi arcokat pasztellos színben és kicsit elmosva mutatja. Kicsit fura. Mindenkinek olyan sima arca van. Nem jönnek elő rendesen rajta az arcon lévő részletek, pl. izzadtségcseppek vagy ráncok. Ezt is írták az AVforums.com-on is.

Nem eldöntött:
- Mindenki szerint az LG-k feketéje gyenge, de én ezt egyelőre nem tapasztaltam. Legalábbis, úgy közepes beállításokkal nekem eléggé fekete. Viszont, a sötét részleteken belül mintha elvesznének a részletek. Vagy erre értik, hogy gyenge a feketéje? Ha meg a fényerőt növelem, akkor még csökken a feketeség és még mosottabb lesz a kép. Lehet állítani a fekete szintet is, de azt csak HDMI bemenet esetén. TV adásnél nem engedi változtati a fekete szintet. De igazából szín kérdésekben még nem akarok nyilatkozni, mert először be kell járatni, aztán bekonfigurálin. Avforums.com -on is írják, hogy az LG-nél elsőre csalódottak az emberek, de egy hónapi bejáratás után sokkal jobb lesz a helyzet.

Azt hogy meg vagyok-e elégedve, fogalmam sincs! Most direkt bejáratós DVD-t futtatok rajta, ez egyszínű képeket tartalmaz, és 30 másodpercenként váltja őket. Ezt kéne elvileg 100-150 óráig. Addig is a jó öreg CRT-t nézem. Egyelőre szokni kell. De az is lehet hogy majd eladom, ha nem tetszik. Meglátom.

Most legutóbb felmerült bennem, hogy lehet a 42PW451-et kellett volna-e venni, mert bár engem a 3D egyáltalán nem érdekel, de azt írják, hogy a 3D-s panel jobb akkor is, ha 2D-s képet használunk rajta.

Aztán, Pana boltban láttam a TX-P42G30-ast, Neoplazma panellel, na , az, legalábbis a boltban, sokkal jobbnak nézett ki. De az 200eFt.

A másik érdekes, szinte minden boltban, valahogy az LCD/LED-ek mindig jobban néznek ki. Nekem úgy tűnt, hogy a feketéjük és fehérjük is jobb, mint a 42PT353-é. De lehet hogy otthon viszont kiszúrná a szemem a fényerő. De gondolom le lehet venni. A 42PT353 egyelőre eléggé halványnak tűnik.

Összefoglalva: szerintem egész jó, de két fő dolog ami zavar egy kicsit, egyik a ciripelés, másik az arcok elmosása.

Vélemény?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Plazma

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Értem, köszönöm a válaszokat.
Akkor elgongolkozom a vásárláson...

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

nálam Ps3 és Media Player megy folyamatosan beégés nélkül 14hónapja

Sziasztok!

Ennek a készüléknek most már nagyon kedvező az ára:

LG 50PV350 plazma 50" full HD 600 Hz.

Mennyire jellemző ezekre a készülékekre a beégés?

Köszi!

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mi is a hatodik éve tapossuk, nincs beégés...Ment rajta Xbox, most pc...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Sziasztok!

Köszi!

A panám több mint három éves, napi legalább 8 óra üzemidő xbox-tól média player-ig mindent kap és semmi beégés.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Plazma

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Köszi!

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A megvásárolt készülék: Panasonic TX-50C3E (plazma, hd ready).

Köszönet a leírásért! Bizalomgerjesztő a téma!

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Gartula és sok örömet hozzá

Fórumtársi üdvözlettel: Jenő

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Majd várjuk a pontos modell típust, ha sikerül megvenni és utána egy kis leírást a tapasztalatokról!

A Panashop- nál vásároltam, az előre egyeztetett napon meg is érkezett (állítva, spaniferrel rögzítve), sérülés mentesen a doboz is!

Én UPC analóg előfizető vagyok, így az analóg adások képe változó, olyan amilyen a forrás. A természet csatornák képe nagyon tetszik, elég meggyőző volt amikor kidugta a fejét a vízből, nyitott szájjal, sok-sok foggal, a nagy fehér cápa. Szép a mozgások visszaadása, nincs után húzás és a beégésnek a nyomát sem látom.
DVD-ről scart-tal (Neotech KHS-562, 1m hosszú) összekötve szép képet ad.
Úgy 2 hete van meg a készülék. Egyre jobban tetszik. Mielőtt megvettem volna az 50" tv-t kicsit féltem hogy a 42"-hoz képest pixelesebb képet kapok majd (ami igaz is 1méteren belül, de már 2méteren kívül nem számot tevő, most olyan 2,5m a távolság, a szoba átrendezése után 3,8-4,2m lesz), de nem bántam meg az 50" hd ready-t, sőt örülök, hogy hallgattam a méret a lényeg szó-szólóira, valóban nagyobb élmény a nagyobb méret, jelen esetben az 50" képernyő. Természetesen mindenkinek a saját ízlése szerint kell beállítani. Most az intelmek szerint: minden képi beállítás 50% alatt van egy kicsit, a bejáratás alatt.
Érdekes, hogy a service menüben nem látom az üzemidőt és a bekapcsolások számát (a valós kb:56 óra és 25 bekapcsolás)

Fórumtársi üdvözlettel: Jenő

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Köszönöm szépen a tapasztalatokat, véleményeket, nagy segítség volt, néhány fölösleges körtől mentettetek meg!
Mivel Én inkább tv-zek, a LCD kiesett. Maradt az 50" Pana plasma , vagy ready vagy full.

Űdv: Jenő

Majd várjuk a pontos modell típust, ha sikerül megvenni és utána egy kis leírást a tapasztalatokról!

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Köszönöm szépen a tapasztalatokat, véleményeket, nagy segítség volt, néhány fölösleges körtől mentettetek meg!
Mivel Én inkább tv-zek, a LCD kiesett. Maradt az 50" Pana plasma , vagy ready vagy full.

Űdv: Jenő

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”