Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pasallusz »

én véletlenül megállítottam upc-dvr-t és úgy felejtettem 1órát a plazmatv-ét, még csak egy másodpercig se volt semmi beégés szerűség vagy hozzá hasonló, tv adásnál nem tud beégni egyáltalán, ha beégéshez hasonló kép maradvány látszódik az csak a nagy felbontású képeknél fordulhatna elő több félórás álló képnél,pl: pausba teszed PS3-at vagy X360-at és a fordulatszám mérő az autós játékból pölö 6óra játék és sok ott hagyás után ottmaradt (5éves fiam játszik és nem megállítja csak otthagyja ahol megáll autó és elmegy pisilni aztán szöszmötöl valamit és 20perc után folytatja- na akkor be kellett kapcsolni fehér képet :)de nem beégett csak szellem képet láttál egy kicsit, csak én izgulok hogy a fiam be ne égesse, hogy úgy felejti a drágaszágomat a 60"-t, mert akkor én mit nézek és így száműztem róla Ps3-at :)meg hát ha ő játszik akkor én is arrébb voltam küldve drágaszágomtól
a plazmánál háttérvilágítás meleg hatású fény ami nem irritálja szemet valósul meg, míg Led vagyLCD nél ez piszkos fehér és olyan kékes ködbe vesző fehér ami egy idő után bántó szemnek, plazmánál:mozi hatással nézem filmeket mert annyira szép míg LCD-nél élénkre kell venni hogy legalább hasonló szépséget,élénkséget,élességet(fekete mélység nincs) eltudjon érni de attól még így is fény évekre van

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

de! ezért nem vettem plazmát. nálam van, hogy napi 12-14 órát megy a tv, nagyrészt rtl k. az lcd meg nem tetszik...
olvass itt

Akkor nálam miért nem ég be? Itt is egész nap megy a tévé, logo már minden csatornán van...

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Plazma

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Értem is mi a helyzet a rtl jel beégésével?Akkor az sem jellemző?

de! ezért nem vettem plazmát. nálam van, hogy napi 12-14 órát megy a tv, nagyrészt rtl k. az lcd meg nem tetszik...
olvass itt

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Plazma

Annak nem szabad beégnie, mert akkor már rég betiltották volna a plazmagyártást, ha ennyitől minden tévé beégne...Én nagyon sokat tévézem,nálam a plazmával 5 éve megy, semmi ilyen jellegű problémám nincs...

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: bean »

Badarság, h nem jó konzolhoz,én évekig Xbox 360-al nyúztam a plazmát, semmi baja nem lesz tőle...Sokkal inkább akkor lehet gond, ha huzamosabb ideig állókép van a képernyőre téve...Attól előfordulhatnak beégések...

Vendég

Plazma

Sziasztok.
Olvasgatom itt a fórumot és lenne egy kérdésem.
Sokan írják, hogy a Plazma mozira jó.Ez király, mert én is arra szeretnék tv.Azt is olvasom, hogy konzolra(Xbox360 van)nem igazán.Ennek mi az oka annyira gáz a képe a játéknak?Nem tudja olyan jól megjeleníteni a játékot, mint a LCD?
Mind a kettőt szeretném használni, bár a filmeket nagyobb %-ban.Valamint olvastam, hogy nem szabad 10-15 percnél tovább hagyni a játékot pause állapotba, mert beég a plazma tv.És mi van a sima tv nézéssel?Ha pl a RTL Klub-ot nézem mondjuk 4 óráig akkor beég a RTL jelzés jobb felső sarokba?
Remélem csak több ostoba feltevéseket írok és ilyenről nincsen szó.
Nincs ezeknél a tv-nél mondjuk képernyőkímélő, hogy mikor pause van a játéknál akkor 1 perc után bekapcsol és nincs gond?Vagy az nem megoldás ha pause állapotba egyszerűen kikapcsolom a tv..
Csak, mert van mikor ott felejtem most egy sima régi tv nyomom vele.

Badarság, h nem jó konzolhoz,én évekig Xbox 360-al nyúztam a plazmát, semmi baja nem lesz tőle...Sokkal inkább akkor lehet gond, ha huzamosabb ideig állókép van a képernyőre téve...Attól előfordulhatnak beégések...

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bean »

Sziasztok.
Olvasgatom itt a fórumot és lenne egy kérdésem.
Sokan írják, hogy a Plazma mozira jó.Ez király, mert én is arra szeretnék tv.Azt is olvasom, hogy konzolra(Xbox360 van)nem igazán.Ennek mi az oka annyira gáz a képe a játéknak?Nem tudja olyan jól megjeleníteni a játékot, mint a LCD?
Mind a kettőt szeretném használni, bár a filmeket nagyobb %-ban.Valamint olvastam, hogy nem szabad 10-15 percnél tovább hagyni a játékot pause állapotba, mert beég a plazma tv.És mi van a sima tv nézéssel?Ha pl a RTL Klub-ot nézem mondjuk 4 óráig akkor beég a RTL jelzés jobb felső sarokba?
Remélem csak több ostoba feltevéseket írok és ilyenről nincsen szó.
Nincs ezeknél a tv-nél mondjuk képernyőkímélő, hogy mikor pause van a játéknál akkor 1 perc után bekapcsol és nincs gond?Vagy az nem megoldás ha pause állapotba egyszerűen kikapcsolom a tv..
Csak, mert van mikor ott felejtem most egy sima régi tv nyomom vele.

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Plazma

Hozzászólás Szerző: robert99 »

A legnagyobb gond az, hogy a Pioneer leállt a plazmák gyártásával.
Én anno ilyet vettem 50"-os képátlóval (PDP-LX-5030 KURO)
Szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, ezért nem is sorolom.
Viszont -ha jól tudom,- a Panasonic vette meg a technológiát.
Ennek kéne utánajárni és megnézni ezeket a készülékeket is, amiben benne van a Pio technológiája.
Ha valaki tud valamit, ne sajnálja!! :-)
Én úgy voltam vele, hogy amíg az LCD-nél van egy olyan paraméter, hogy válaszidő, nincs miről beszélni.
Még ha többet is fogyaszt a plazma, a képe még mindíg magasan jobb, mint az LCD-é.
A következő téévém (remélem jó sokára) szintén plazma lesz.

Full HD-ben a Planet Earth sorozat rendesen 3D-nek hat, ettől jobbat nem kívánok.
A mostani 3D-s Tv-k még nincsenek annyira jók, hogy bátran vegyek egyet.
Próbáltam demo-kat nézni egy Sony és egy Samsung készüléken, de 1 perc után úgy fájt a fejem, hogy nem is bírtam tovább.
A szemem meg olyan piros lett, mint a húsvéti nyuszié!

Panasonic ST30, GT30 & VT30
Ezek ha minden igaz mar nagyon kozel allnak a pio minoseghez,
Tavasszal jelennek meg..

Csipike
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Csipike »

A legnagyobb gond az, hogy a Pioneer leállt a plazmák gyártásával.
Én anno ilyet vettem 50"-os képátlóval (PDP-LX-5030 KURO)
Szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, ezért nem is sorolom.
Viszont -ha jól tudom,- a Panasonic vette meg a technológiát.
Ennek kéne utánajárni és megnézni ezeket a készülékeket is, amiben benne van a Pio technológiája.
Ha valaki tud valamit, ne sajnálja!! :-)
Én úgy voltam vele, hogy amíg az LCD-nél van egy olyan paraméter, hogy válaszidő, nincs miről beszélni.
Még ha többet is fogyaszt a plazma, a képe még mindíg magasan jobb, mint az LCD-é.
A következő téévém (remélem jó sokára) szintén plazma lesz.

Full HD-ben a Planet Earth sorozat rendesen 3D-nek hat, ettől jobbat nem kívánok.
A mostani 3D-s Tv-k még nincsenek annyira jók, hogy bátran vegyek egyet.
Próbáltam demo-kat nézni egy Sony és egy Samsung készüléken, de 1 perc után úgy fájt a fejem, hogy nem is bírtam tovább.
A szemem meg olyan piros lett, mint a húsvéti nyuszié!

Honnan tudod, hogy egy vezetékben merről merre folyik az áram??? Lépj rá! Amerről púposodik, arról jön!!

Kép: Pioneer PDP-LX 5090,
Hang:Pioneer WSX-1020, PIONEER CT-740kazettás, Infinity Primus 5.0, JAMO SW-6000A
Forrás: Pioneer BDP- 430, ASUS HDP-R1, UPC/Philips set top box

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sajnos nem annyit fogyaszt egy 65"-os Plazma:)

# Maximális teljesítményfelvétel: 635 W
# Működési fogyasztás (IEC 62087 Edition 2): 414 W
# Készenléti állapot: 0,4 W

de olyan a képe hogy magad alá pislantasz örömödben csak szuperlatívuszokban tudnék róla beszélni
a Led és Lcd-ék egy förmedvény képeit mutatják hozzá képest és ő már 3d-és és lejátsza az mkv fájlokat is, én a 60"-os elé pont 3méterre(addig fullHD) rakom fotelt és onnét nézem és egyáltalán nem fárassza szemem, nem úgy mint 24"-os Led monitorom ja és nem beszélve 32"-os LCD másodlagos tv-émről(elaludni jó rajta)

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

3D japánok már azt is űberelték és ott csak 10 wattot fogyaszt egy 65" plazma :bebebebebebe:

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szia
Nekem nagyon bejött 60"-os plazma, rákötöttem egy WD Media Playert(nekem ne búgjon sehol semmi hűtőventilátor) arra csatlakoztattam egy 2.5"-os HDD-ét(csendes estéken még ezt is hallom suhogni) amit NTFS-be megformáztam így a nagy BluRay Rip-es filmeket is megtudom nézni, vannak akik még ezeket is jobban betömörítik 4GB alá, most néztem meg Star Wars IV. részét 1080p-be 16GB os méretben BluRay Full HD-ban(nemrég jelent meg), brutális és olyan mint egy gyémánt a retinád izzik a gyönyörtől még a nyelvedben is érzed mennyire szép kép van rajta, ha csak ránézel beizgulsz tőle:)az ettől szebb kép már csak ízlés dolga, de nekem az álmok megvalósítása amikor vettem augusztusban még a 152cm es képátló is sok volt de már most a nagyobbat is megvenném akkora élmény már most ilyen nagyban nézni és nem csak beszélni róla nekem a LED és LCD egy művi kép, van és így látom is a különbséget nagyon, 3D tv egy kalap szar népámítás. Az Avatar itthon megnézve meg a színek orgiája nem kell hozzá 3D anélkül is olyannak tűnik a 16:9-es képarány miatt és a neon színek bűvöletében. 65"os LED ről még nem is hallottam , én 400ezerért vettem a60"os plazmát és álomszép kép van rajta nekem LCD és LED TV ekkora méretben elérhetetlen árban van, ja akkor még nem is volt ekkora méretben.Eladónak el kell adnia a legújabb népámítást és most az energiatakarékosság a divat szó és e köré épül minden és cica itt van elásva. Nem soká letöltődik star wars V.része

Sliders
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Sliders »

Sziasztok!

Egy teljesen komplett házimozi vásárlásán van a sor. A helyzet az, hogy láttam rengeteg Tv-t. A 3D TV-nek hirdetett TV-ken a 3d-sítés számomra inkább csak remegést vált ki semmiféle térérzetem nincs. Nem tudom hogy ti is így vagytok-e ezzel? Tehát nekem az ilyenfajta 3D nem kell! Vagy a rendes 3D anyagok azért jól jelennek meg vele?

Segítsetek nekem. Sok kérdés nem tiszta. Tulajdonképpen az újabb LED-es TV-k vagy a Plazma a jobb döntés. A fogyasztás nem szempont. Én megalomán vagyok ezért már régóta szemezek a SAMSUNG PS-63C7000 YW TV-vel. Ez elvileg 3D plazma. Vagyis az Avatar 3D 3d-s lesz?
A Media Marktban valamelyik eladó mondta hogy a LED TV-knek jobb a képe ez igaz? Mennyire? A 3D LED tv-kből az 55-ös a legnagyobb ami még emberi árban van. Megéri? a Plazma annyival rosszabb? Miért kerül ez a TV csak 700e-be míg a led akár 1 millió is lehet ami 65"-os? Mi a különbség? Mindegyiken van HDMI mindegyik FULL hd, akkor hol van a cica elásva?

Ami fontos kérdés még. Sok TV-nél írják hogy HDD-ről képes lejátszani divxet illetve mkv-t. De csak FAT-ot látnak. Akkor hogyan lehet mégis 4GB-nál nagyobb anyagot lejátszani róla. a TV-k sok fajta kódeket ismernek, értem én azt hogy MKV lejátszása zökkenőmentes legyen.
Egy Panasonic boltban azt mondták hogy a DLNA segítségével egy hálózatra csatlakoztatott PC könyvtárát lehet tallózni vele. Pontosan mi ez a DLNA és a PP-t tényleg lehet általa vezérelni? Hogyan kell ezt elképzelni?
Azért kérdezem mert nálam otthon van központi szerver gép és ha onnan meg lehet hívni fájlokat az nagyon faxa lenne főleg ha BD ISO-kat is.
Mi is az a DLNA?

Egy TV-n mit kell még figyelni? Legyen rajta USB, PCMCIA, Ethernet csatlakozó HDMI (lehetőleg 1.4a), és még mi az amit érdemes jól megnézni, átnézni?

Nincs külön topicja, de szeretnék vásárolni a TV-hez házimozi erősítőt is. Amit kinéztem az egy Denon - AVR-1911. Ez az erősítő képes a Blu-ray lemezek által elérhető összes hangot megfelelően kikódolni és megszólaltatni?
Ne haragudjatok a hülye kérdésért. Az odáig rendben van hogy a BD játékost, a PC-t, az XBOX-ot az erősítőhöz kapcsolom, de a TV-t magát is oda kell kapcsolni mert számomra nem világos hogyha nincs külön oda csatlakoztatva a TV akkor sima műsorok esetében a TV hangszórója fog szólni nem a központi hangrendszer? Vagy ez hogy van?
Amúgy az erősítő jó választás? Mennyire jók a Denonok? Esetleg jobb van?

Elnézéseteket kérdem a láma kérdésekért, de jobb kérdezni mint hülyeséget csinálni Segítsetek kérlek.

baliska
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: baliska »

szevasztok.

Segítség kellene.plazma tv vásárlásán töröm a fejem,de abban nem igazán vagyok otthon hogy milyen szempontok alapján kellene választanom csak tv-zésre illetve dvd menne rajta,később blu ray.Technikai adatai és a pénzem alapján az lg 42 pj 350-esen gondolkodom,de ez nincs kőbe vésve.Kb 120.000 ft-om lenne erre a célra több sajna nem.
Használtban nem gondolkodom attól félek kissé.

szami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Plazma

Hozzászólás Szerző: szami »

Köszi!
Megfogadom a tanácsot.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Ha néhanapján fél órákat netezel egy modern plazmán, semmi baja nem lesz tőle! Maximum ghostol utána egy-két percig, de utána nyomtalanul eltűnik a netezésed nyoma a képernyőről... Én is rendszeresen meg szoktam nézni ezt-azt a HTPC-n (ha már be van kapcsolva), és semmi baja a cuccnak (már mint a rákapcsolt plazmának). Az a lényeg, hogy egyszerre fél-egy óránál többet ne nagyon legyen statikus tartalom a képernyőn, és akkor semmi maradandó nem történik!
Mindenki magának hülye...

szami
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Köszi, akkor ez felejtős lesz. Marad mozira. ...de arra szuper!

stef
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: stef »

Ne netezz plazmán!
Samsung PS64F8500 :: NAD M10 :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

szami
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Sziasztok!

Vettem egy LG 50PK350 plazmát és az lenne a kérdésem, ha számítógépet kötök rá és
netezek rajta előfordulhat, hogy a böngésző kerete (ami nem változik) beég?
Van egy funkció a TV-n: időnként a képet néhány pixellel elmozdítja.
Ez esetleg adhat valamilyen fokú védelmet?

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Ráadásul a prezentáció fehér alapon fekete kerettel fut rajta...

Azért azt lássuk be, hogy az "általános használatnak" eme módja cseppet sem életszerű, így ezek a készülékek nem erre vannak tervezve!
Az ilyen jellegű használatot még az LCD-k is megsínylik, nemhogy a plazmák...

OFF

Ha a prezentáció készítőjének lett volna egy kis műszaki vénája, úgy készítette volna el azt, hogy lehetőleg két-három diánként változzanak a sablon fix részei, variálta volna a háttérszíneket, a betűk méretét, színét, elhelyezkedését, így nem égett volna be a képernyő!

ON

stef
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

A beégést és a ghost-olást sokan összekeverik. Azt próbáltátok, hogy néhány perc "hangyázás" (analóg tunerre kapcsolni antenna nélkül), vagy szürkesávos söprés után is látszanak a prezik? Szerintem nem...

Az pedig más kérdés, hogy prezentációs célra plazmát használni felettébb botorság, ugyanis az nem arra való!

Tudjuk hogy nem arra való, de nálunk "csak" plazma van erre a célra
Egyébként láthatóan beégés és nem ghosting, ezt már nem hozza ki semmilyen "hangyázás". Ráadásul a prezentáció fehér alapon fekete kerettel fut rajta...
Samsung PS64F8500 :: NAD M10 :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Sziasztok,
Nálunk a cégnél a PS63C7000 úgy be van égve, hogy csak na... Napi 8 órában .pps prezentáció megy rajta, kb 10mp-es képváltásokkal.
Úgyhogy be tud égni.

A beégést és a ghost-olást sokan összekeverik. Azt próbáltátok, hogy néhány perc "hangyázás" (analóg tunerre kapcsolni antenna nélkül), vagy szürkesávos söprés után is látszanak a prezik? Szerintem nem...

Az pedig más kérdés, hogy prezentációs célra plazmát használni felettébb botorság, ugyanis az nem arra való!

stef
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ettől függetlenül nekem naggggyon kéne!

stef
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok,
Nálunk a cégnél a PS63C7000 úgy be van égve, hogy csak na... Napi 8 órában .pps prezentáció megy rajta, kb 10mp-es képváltásokkal.
Úgyhogy be tud égni.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Köszi! pvil

Még annyit tennék hozzá, hogy ennél a panelnél a ghostolás is szinte észrevehetetlen, átlagos képtartalomnál gyakorlatilag nincs! Mondjuk ebben nem átlagos panel van (van előtte egy spéci filter - Ultra FilterBright Plus-nak nevezi a Samsung - is, ami miatt kikapcsolt állapotban nagyobb külső fénynél is sötétnek látszik, mint a többi plazma), tudtommal még a "C" sorozat sem használja, ezért maradt meg a 800-as család a "B", tehát a tavalyi szériából.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”