Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Plazma
Plazma
Sziasztok!
Segítsen rajtam valaki!
Samsung PS-50B850 és HT-C6930 összekötésével van problémám.
Ha HDMI-vel kötöm össze őket NINCSEN KÉP a tv-n! A menü sem jön be.
Az összes bemeneten kipróbáltam! A tv-felismeri, hogy összekötöttem őket, de semmi!
Több kábellel is próbálkoztam.
Előre is köszi a válaszokat!
Ki kellene találni, hogy ki a hunyó. Rá kellene dugni a tévére egy másik HDMI-s eszközt, és/vagy a házimozit HDMI-vel egy másik tévére. Ha mindkét esetben van kép, akkor gáz van...
Egy olyanra tudok még gondolni (bár ez eléggé teoretikus), hogy nem ismerik fel egymást az eszközök. A HDMI protokoll része az is, hogy a két készülék azonosítja egymást (innen tudják például, hogy mekkora felbontást állítsanak be, és hogy ki fog skálázni). Ha ez az azonosítás bármelyik fél részéről nem történik meg rendesen, a rendszer letiltja a kapcsolatot.
Ha az előbb említett eset állna elő (vagyis a két készülék mással hajlandó működni, csak egymással nem), akkor én megpróbálkoznék egy firmware frissítéssel!
Mindenki magának hülye...
Plazma
Hali!
PS50B850
Ha hosszabb ideig (20-30 perc) állókép van a tévén, és úgy kapcsolom ki, akkor bekapcsoláskor a kép beugrásáig látszik halványan a "beégett" kép, de már egy perc normál használat után teljesen eltűnik, mintha ott sem lett volna. Olyan beégést, ami tényleg beégés (tehát "örökre vasalva"), szerintem ezeken a mai tévéken csak nagyon durva behatással (pl. max. cellafénnyel egy fekete-fehér sakktábla napokon keresztül) lehetne előidézni. De ez sem biztos, mert sok helyen látok plazmákra kitett kameraképeket (amin pedig elég sok statikus részlet van), és azokon több hónap használat után sem látszik a beégés.
Szerintem ezen kár rugózni, ha tévézésre/filmnézésre használod a plazmát, biztosan nem fog beégni!
Köszi! pvil
Plazma
Üdv Mindenkinek!
Samsung "B-C" sorozatú plazma tulajoktól kérdezném, mennyire jelemző ezekre a készülékekre a beégés?
Terveznék a közeljövőben egy ps-42c430 vásárlást, a felhasználás jellemzően 95%-ban tv és dvd nézés,
leginkább gyerek és az asszony használnák, a maradék 5%-ban pedig én.
Főleg ehez kapcsolódó tapasztalatokra vagyok kíváncsi!
Jöhetnek az infók privátban is!
Köszönettel: pvil
Hali!
PS50B850
Ha hosszabb ideig (20-30 perc) állókép van a tévén, és úgy kapcsolom ki, akkor bekapcsoláskor a kép beugrásáig látszik halványan a "beégett" kép, de már egy perc normál használat után teljesen eltűnik, mintha ott sem lett volna. Olyan beégést, ami tényleg beégés (tehát "örökre vasalva"), szerintem ezeken a mai tévéken csak nagyon durva behatással (pl. max. cellafénnyel egy fekete-fehér sakktábla napokon keresztül) lehetne előidézni. De ez sem biztos, mert sok helyen látok plazmákra kitett kameraképeket (amin pedig elég sok statikus részlet van), és azokon több hónap használat után sem látszik a beégés.
Szerintem ezen kár rugózni, ha tévézésre/filmnézésre használod a plazmát, biztosan nem fog beégni!
Mindenki magának hülye...
Plazma
Üdv Mindenkinek!
Samsung "B-C" sorozatú plazma tulajoktól kérdezném, mennyire jelemző ezekre a készülékekre a beégés?
Terveznék a közeljövőben egy ps-42c430 vásárlást, a felhasználás jellemzően 95%-ban tv és dvd nézés,
leginkább gyerek és az asszony használnák, a maradék 5%-ban pedig én.
Főleg ehez kapcsolódó tapasztalatokra vagyok kíváncsi!
Jöhetnek az infók privátban is!
Plazma
Sziasztok!
Segítsen rajtam valaki!
Az összes bemeneten kipróbáltam! A tv-felismeri, hogy összekötöttem őket, de semmi!
Elvileg ha rendesen össze van kötve a cókmók akkor a tv automatikusan odakapcsol mikor bekapcsolod a lejátszót vagy épp amit.
Ha mégsem akkor addig nyomkodd a gombot (amivel váltod a megjelenített "csatornát" pl hdmi1 hdmi2 tudod) amig nem látod azt amit kéne.
Plazma
Sziasztok!
Segítsen rajtam valaki!
Plazma
Mi társasházunk is ilyen méretekkel rendelkezik.
bocsánat, lemértem mindent újra
a nappali amúgy 5×8 méter(amerikai konyhás) a nézési távolság 4m-es,de a fal távolság 4,7m-es és a fal részlet amin a plazma van az 2,5m-es:)
Plazma
Köszönöm , társasház, 3méteres a fal és én 3,5méterről nézem a képet, sztem nem olyan nagy
erőlködő:YamahaRX-V640,Center és Front:Wharfedale ,Rear és Sub:JBL,
Média lejátszót használok:WD HD Media Player Center
de van egy Panasonic-S53 DVD és egy Sony RDR-GX3 Recorder is.
a képfeltöltést először nem értettem, de menetközben rájöttem, csak ottfelejtettem a kérdezést:)
Mi társasházunk is ilyen méretekkel rendelkezik.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
Plazma
Jól néz ki a TV-d meg a lakás!
Innen a fotóról nézve, az SD adás nem néz ki rosszul, de nyilván innen nem lehet egzaktan megállapítani.
Egyszer lehet elmegyek hozzád Egerbe megnézni.
Egy kérdés: látom 4:3 képnél a két oldalon egyszer fehér, egyszer fekete, egyszer meg kék a szín. Ez hogy lehet? Mitől függ ez? Te állítod be? Az a célja hogy ne égjen be az oldalsó fekete sáv?
köszi, egyszer megnézheted
kérdésre válasz: nem állítható oldalt a szín, a szürke árnyalatát látod és most lett először fekete mivel a közszolgálati m1 így sugározza ezt a dél koreai sorozatot(ezen én is meglepődtem, lassan hozzá szoktam szürke oldalakhoz, de egyből feltűnt fekete megjelenése és igen a beégés miatt van, vagyis inkább a ghostolás miatt, a ghostolást meg nem nevezném hibának, az csak egy jelenség 1másodpercig)
az SD adás igenis ilyen jó rajta hiszen ez Plazma ,álló képnél LCD is ilyen , csak ha annak SD adás mozogását kell leadnia akkor van baj vele, mert ha egyszer meglátod hibát az örökre zavarni fog és ott már 82cm-nél kijön hiba :)tudom mert a hálószobában az van
Plazma
a fényképező csak 5MegaPixeles, tehát nem tud fullHD-t visszaadni, már gyúrunk kamerára és fényképezőre :)hogy kell képeket felrakni?
Megjegyezném, hogy a FullHD az 2 MPixel...
Plazma
Ma érdekes meglepivel szolgált a közszolgálati m1 TV, egy dél Koreai sorozatnál jobb és bal oldalon fekete volt a kép 4:3-nál nem úgy mint az RTL-nél ahol még mindent 4:3 as arányban vetítenek, valaha fognak ezek váltani, a közszolgálatnak megy csak nekik nem? vicc
Jól néz ki a TV-d meg a lakás!
Innen a fotóról nézve, az SD adás nem néz ki rosszul, de nyilván innen nem lehet egzaktan megállapítani.
Egyszer lehet elmegyek hozzád Egerbe megnézni.
Egy kérdés: látom 4:3 képnél a két oldalon egyszer fehér, egyszer fekete, egyszer meg kék a szín. Ez hogy lehet? Mitől függ ez? Te állítod be? Az a célja hogy ne égjen be az oldalsó fekete sáv?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Plazma
Jo a lakas, tetszik! A tv is ott van, de az erolkodot nem kellene ennyire bezarni a hutes miatt bar lehet igy jobban vedve van a gyerkoc miatt
Köszi, nekem is tetszik:) az erölködőn fél év múlva lettek meg a bass és treble gombok de az input gomb azóta sincs meg még jó, hogy létezik távirányító
Ma érdekes meglepivel szolgált a közszolgálati m1 TV, egy dél Koreai sorozatnál jobb és bal oldalon fekete volt a kép 4:3-nál nem úgy mint az RTL-nél ahol még mindent 4:3 as arányban vetítenek, valaha fognak ezek váltani, a közszolgálatnak megy csak nekik nem? vicc
Plazma
Jo a lakas, tetszik! A tv is ott van, de az erolkodot nem kellene ennyire bezarni a hutes miatt bar lehet igy jobban vedve van a gyerkoc miatt
NAD T778
Plazma
Wow ez nagyon ott van és neked látszik jó nagy hely van a szobában .Ez most társasház vagy kertes ? Jaés a képek jók hiába csak 5mpx -es. Milyen házimozi van a TVhez ?
A képfeltöltést nem vágom.
Köszönöm , társasház, 3méteres a fal és én 3,5méterről nézem a képet, sztem nem olyan nagy
erőlködő:YamahaRX-V640,Center és Front:Wharfedale ,Rear és Sub:JBL,
Média lejátszót használok:WD HD Media Player Center
de van egy Panasonic-S53 DVD és egy Sony RDR-GX3 Recorder is.
a képfeltöltést először nem értettem, de menetközben rájöttem, csak ottfelejtettem a kérdezést:)
Plazma
a fényképező csak 5MegaPixeles, tehát nem tud fullHD-t visszaadni, már gyúrunk kamerára és fényképezőre :)hogy kell képeket felrakni?
Wow ez nagyon ott van és neked látszik jó nagy hely van a szobában .Ez most társasház vagy kertes ? Jaés a képek jók hiába csak 5mpx -es. Milyen házimozi van a TVhez ?
A képfeltöltést nem vágom.
Plazma
Nem raksz fel pár képet a hogy is néz ki a 150cm-es nálad ? Csak egy kis kedvcsinálónak másoknak.
Plazma
Szeva
Plazmán még 60"(150cm-nél sem látni úgy SD adás hibáit nem úgy mint LCD-nél 32"(82cm-en)
ha meg már plazma akkor meg nem mindegy hogy nagy vagy kicsi, akkor már inkább minél nagyobb és annál nagyobb a mozi élmény :)mert hát ez a cél az otthoni mozi hatás , azt meg minden fórumon elismerik az otthoni mozizás 150cm-nél kezdődik a többi csak népámítás és csak üzletpolitika persze tudom mindenhová nem fér be 150centis TV de nem is azért vesz az ember kisebb plazma TV-ét hogy kisebb legyen azSD adás hibája.sztem Plazmánál mindegy az SD méret :)TV-ét nézni Plazmával, Filmek és Konzol :LCD vagy Plazma (de ha nagyban akarod nézni akkor már csak Plazma), Konzol és PC : LCD a nyerő
Nem raksz fel pár képet a hogy is néz ki a 150cm-es nálad ? Csak egy kis kedvcsinálónak másoknak.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Plazma
Egy ismerősöm szeretne tv-t venni!
Sok szó esik a 106 cm-es plazmákról...
Neki egy mérettel kisebb is jó (ill pont az lenne a jó), 100 körüli plazma kellene!
Kábeltévéhez és dvd-hez!
Én a Panák képét láttam eddig a legszimpatikusabbnak (a Samu pl nagyon mesterséges nekem).
Mik a vélemények?! Előre is köszi!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Plazma
Szeva földi!
A moziélmény valóban jó és tisztában vagyok a felbontás - nézési távolság összefüggéssel is.
De épp azért nézegettem a kisebb méretűeket, hogy az SD adás hibái minél kisebb mértékben jöjjenek ki rajta.
Szeva
Plazmán még 60"(150cm-nél sem látni úgy SD adás hibáit nem úgy mint LCD-nél 32"(82cm-en)
ha meg már plazma akkor meg nem mindegy hogy nagy vagy kicsi, akkor már inkább minél nagyobb és annál nagyobb a mozi élmény :)mert hát ez a cél az otthoni mozi hatás , azt meg minden fórumon elismerik az otthoni mozizás 150cm-nél kezdődik a többi csak népámítás és csak üzletpolitika persze tudom mindenhová nem fér be 150centis TV de nem is azért vesz az ember kisebb plazma TV-ét hogy kisebb legyen azSD adás hibája.sztem Plazmánál mindegy az SD méret :)TV-ét nézni Plazmával, Filmek és Konzol :LCD vagy Plazma (de ha nagyban akarod nézni akkor már csak Plazma), Konzol és PC : LCD a nyerő
Plazma
1. Mi az oka, hogy Plazmából nincsen 32"-es?
2. Látom hogy a Plazmánál a HD Ready TV az 1024*768 felbontású. (Míg LCD-nél 1366*768). Az 1024*768 nem is 16:9 arány! Ezek szerint ennél a pixelek nem négyzet alakúak? Az miért van? Ez nem okoz valami hátrányt?
Kösz
Hali!
1. Ennek gyártástechnológiai okai vannak: kisebb méretben egyszerűen nem éri meg plazmát gyártani.
2. Igen, a pixelek nem négyzet alakúak. Nem, nem okoz hátrányt, a plazmák jól viselik, ha nem natív felbontásban hajtják, nem úgy az LCD. Szintén üzleti okai vannak.
Plazma
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szeva egri kolléga!
Óriási tévedésben vagy
ez nem az óriás TV-ék pártolásáról szól, otthon szeretnél Mozi élményt kapni!vagy nem? én igen :)az meg hogy valami Full HD vagy nem kicsi Tv-nél teljesen mindegy, ugyanis egy 107cm es Tv-ét 1m-ről kellene nézned folyamatosan hogy láthassad a FullHD-ét, ugyanis a 107cm -ert 1-métertől távolabb nézve már csak Hd attól közelebb Full Hd, na már most egy 32"-ost fél méterről kellene nézned hogy láthassad a fullHD-ét , akkor meg már mindegy hogy HD vagy FullHD mert úgyse fogod nézni fél méterről, a többi így csak nép ámítás :)150cm-ert 3méterről kell nézni és akkor tényleg FULL HD és bombasztikus, azért hogy az LCD-ét is eltudják adni és a számítógépeket is kitudják szolgálni azért lettek a kisméretű LCD-ék de a történet nem arról szólt, hanem az otthoni házimozizásról!!
egy mozi meg tudtommal óriási vásznon jelenik meg jól tehát ezért a nagy méret és ezért IS nincs kicsi plazma meg ne is legyen
a többire már nincs erőm válaszolni, sztem lényegtelen kérdések, szám mizéria
Üdv
Szeva földi!
A moziélmény valóban jó és tisztában vagyok a felbontás - nézési távolság összefüggéssel is.
De épp azért nézegettem a kisebb méretűeket, hogy az SD adás hibái minél kisebb mértékben jöjjenek ki rajta.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Plazma
Üdv!
Úgy látom hogy többnyire az az általános vélemény, hogy SDTV TV adásra inkább Plazmát ajánlanak, az LCD-vel szemben.
Én nem vagyok óriásméretű TV párti, korábban mindig a 32"-es LCD-ket nézegettem, de most hogy a Plazmákat keresgélem, észrevettem hogy Plazma nincs is 32"-es méretben. Panasonic-ból a legkisebb Plazma 37"-es, de az is HD Ready csak. Full HD Panasonic Plazma 42"-es a legkisebb.
2. Látom hogy a Plazmánál a HD Ready TV az 1024*768 felbontású. (Míg LCD-nél 1366*768). Az 1024*768 nem is 16:9 arány! Ezek szerint ennél a pixelek nem négyzet alakúak? Az miért van? Ez nem okoz valami hátrányt?
Kösz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szeva egri kolléga!
Óriási tévedésben vagy
ez nem az óriás TV-ék pártolásáról szól, otthon szeretnél Mozi élményt kapni!vagy nem? én igen :)az meg hogy valami Full HD vagy nem kicsi Tv-nél teljesen mindegy, ugyanis egy 107cm es Tv-ét 1m-ről kellene nézned folyamatosan hogy láthassad a FullHD-ét, ugyanis a 107cm -ert 1-métertől távolabb nézve már csak Hd attól közelebb Full Hd, na már most egy 32"-ost fél méterről kellene nézned hogy láthassad a fullHD-ét , akkor meg már mindegy hogy HD vagy FullHD mert úgyse fogod nézni fél méterről, a többi így csak nép ámítás :)150cm-ert 3méterről kell nézni és akkor tényleg FULL HD és bombasztikus, azért hogy az LCD-ét is eltudják adni és a számítógépeket is kitudják szolgálni azért lettek a kisméretű LCD-ék de a történet nem arról szólt, hanem az otthoni házimozizásról!!
egy mozi meg tudtommal óriási vásznon jelenik meg jól tehát ezért a nagy méret és ezért IS nincs kicsi plazma meg ne is legyen
a többire már nincs erőm válaszolni, sztem lényegtelen kérdések, szám mizéria
Üdv
Plazma
Üdv!
Úgy látom hogy többnyire az az általános vélemény, hogy SDTV TV adásra inkább Plazmát ajánlanak, az LCD-vel szemben.
Én nem vagyok óriásméretű TV párti, korábban mindig a 32"-es LCD-ket nézegettem, de most hogy a Plazmákat keresgélem, észrevettem hogy Plazma nincs is 32"-es méretben. Panasonic-ból a legkisebb Plazma 37"-es, de az is HD Ready csak. Full HD Panasonic Plazma 42"-es a legkisebb.
Kösz
-
Vendég
Plazma
Üdv Mindenkinek!
A MM szórólapján az első oldalon van egy samsung ps42c430 plazma és ott azt írják usb -ről lejátsza az mkv fáljokat, akinek van ilyen próbálta már? Hogyan működik? Vagy csak elírás az egész dolog?
Nekem 650-es Samsung van. Szépen le tudja játszani az mkv fájlokat, de mégsem használom médialejátszónak.
Régóta nem használom erre, amikor megvettem kipróbáltam. 1080p-s mkv egy kicsit gyengébben fut, mint a TVIX-en.
De a legnagyobb hátránya, hogy nem kezeli a DTS-t!!!
Elvileg lehet a szoftverét frissíteni, de azt még nem próbáltam.
Köszönöm, elvileg a kezeli: dts-t is 2.0 csatornán.
Az enyém még nem kezeli! Tegnap felbuzdulva kipróbáltam! Nem tetsztett most sem! Nem mondom, hogy akad v. szaggat, de mozgásoknál nem az igazi! Persze az új típus lehet, hogy jobb ilyen szempontból!
Plazma
Üdv Mindenkinek!
A MM szórólapján az első oldalon van egy samsung ps42c430 plazma és ott azt írják usb -ről lejátsza az mkv fáljokat, akinek van ilyen próbálta már? Hogyan működik? Vagy csak elírás az egész dolog?
Nekem 650-es Samsung van. Szépen le tudja játszani az mkv fájlokat, de mégsem használom médialejátszónak.
Régóta nem használom erre, amikor megvettem kipróbáltam. 1080p-s mkv egy kicsit gyengébben fut, mint a TVIX-en.
De a legnagyobb hátránya, hogy nem kezeli a DTS-t!!!
Elvileg lehet a szoftverét frissíteni, de azt még nem próbáltam.
Köszönöm, elvileg a kezeli: dts-t is 2.0 csatornán.