Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
ja vállalhatja, csak nem mind1, hogy a magyar lg szarvízek nem javítják, hanem németo-ba, vagy a csigazabálókhoz viszik ki 2-3 hónapra
Jól emlékszem, hogy márkakereskedésnél dolgozol? :taps:
Mindenki mérlegelje, hogy fontos-e neki, hogy gond esetén 1-2 hétig nincs tévéje vagy 1-8 hétig. 30-200eFt különbségért...
már 1 hónapja nem dolgozom minőséget olcsón :taps:
viszont továbbra is úgy vélem, hogy aki ezeket az "áruházakat" támogatja azzal, hogy náluk vásárolja meg olcsóbban a cuccost, az az országot nyomja még lejjebb a kakiba
mivel ezekért az olcsóbb cuccokért nem fizetnek szinte semmit sem itthon a beszállítók, éves szinten súlyos százmilliókkal károsítják meg a nemzetgazdaságot, akárcsak a szlovák rendszámú emberkék
és most nem a kereskedő beszélt belőlem
még dolgoztam, mikor beszéltem lg-s képviselővel, mert haverék lg plazmát szerettek volna(vmellik 3000est), javasolt fogy ára 330ezer pénz volt, főnökkel lebeszéltem, adjuk oda besz. ár fölött picivel, kaptak egy 290ezres árat, kiröhögtek, hogy a gipszjakab bt-nél 195ezer a tv, megnéztem, télleg annyi, vitatkoztunk 1 nagyot, megrendelte, persze nem hivatalos garival. szóval az lg-s képviselő is azt mondta, tudják ezeket az árakat, nem tudnak mit csinálni, egyetlen lehetőségük, hogy nem engedik meg a javittatást itthon, szívjon vele a gazdája
másik dolog: nonszensz, hogy még be sem jöttek hivatalosan az új tv-k, már tele volt velük a net
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
Válaszd inkább az S20-ast, az sokkal jobb, és mindössze 5 eFt-al drágább, szintén 5 év garival.
Hmmm.
Visszaolvasgattam, és többen azt javasolták, hogy felesleges ilyen méretben az 1080p-t erőltetni, mert nem látszik a különbség csak esetleg nagyon közelről.
Felbontásban mi a különbség az 1024x768 ill. a 1366x768 felbontású plazmák közt? Vagy teljesen mindegy melyikret nézem?
Mert ha tényleg nem érdemes erőltetni az 1080p-t és egy 40-50k a zsebemben maradna, az lenne a legoptimálisabb, mert a régi tv-mért olyan 60-70 körül kapnék talán.
Szóval ebből a kategóriából tudtok olyat ajánlani, amit érdemes megnézni?
Ahogy olvastam, a belépő szintűek között a Pana elég gyenge, ott érdemesebb Samu meg LG közül szemezgetni. Ez tényleg így van?
Plazma
Nézegettem pl. a Panasonic TX-P42U20E készüléket ami FullHD, van benne kétféle tuner, adnak rá 5 év garanciát ami azért nem rossz. Vagy mit érdemes még nézegetnem?
Válaszd inkább az S20-ast, az sokkal jobb, és mindössze 5 eFt-al drágább, szintén 5 év garival.
Plazma
Hirtelen felindulásból, így még a foci VB előtt nézegettem a TV-ket. Méretben most egy 27" Samsung van, a gondom az, hogy marha pici. Vettem HD lejátszót, fogom az M1 adását HD-ben de nem mutatkozik meg ekkora méretben a különbség. Kb. 2.5-3m-ről szoktam nézni a filmeket.
Ezeken a plazmákon sporteseményeknél nincs olyan utánhúzás amiről 50hz-es LCD-knél beszélnek néha?
Elsősorban filmezésre lenne a készülék (divx-ek, mkv-k (720p, 1080p)) a hagyományos tv adások vétele annyira nem prioritás. Méretben pedig 40" illetve 42" a kitűzött cél. Árban 175 körül max. Jó lenne még ha lenne benne DVB-C esetleg DVB-T tuner is, de médialejátszás USB-ről vagy ilyesmi nem szempont. Full HD felbontás viszont nem ártana.
Mit tudtok javasolni ebben az árkategóriában? (150-175k)
Nézegettem pl. a Panasonic TX-P42U20E készüléket ami FullHD, van benne kétféle tuner, adnak rá 5 év garanciát ami azért nem rossz.
Vagy mit érdemes még nézegetnem?
Plazma
ja vállalhatja, csak nem mind1, hogy a magyar lg szarvízek nem javítják, hanem németo-ba, vagy a csigazabálókhoz viszik ki 2-3 hónapra
Jól emlékszem, hogy márkakereskedésnél dolgozol?
Mindenki mérlegelje, hogy fontos-e neki, hogy gond esetén 1-2 hétig nincs tévéje vagy 1-8 hétig. 30-200eFt különbségért...
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
- Megyer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 29
Plazma
Ma sikerült az LG 50PK250-et megnéznem. Nem tetszett, megint az a tapasztalatom, hogy egy adott gyártó képméreten belüli belépő modellje nem jó választás (számomra).Az 50PK750-ről vélemény ? Ezt is megnézem, mert most sokkal jobban érdekel, mit tapasztalok.
Majd írj, hogy mit tapasztaltál!
Plazma
Ha webshop-ban akarsz tv-t venni érdeklődj ha LG plazmát veszel mert ha nincs benne a Magyar LG kft akkor itt nem ér semit a gari !
Azért erre kíváncsi lennék, mit lépne a fogyasztóvédelem...
A forgalmazónak kell vállalnia az egy év jótállást. Ha nem magyar hivatalos LG (vagy akármilyen) viszonteladó, akkor nem az. Kevesebbet vagy többet egyik sem nyújt.
Különbség csak az alkatrészellátottságban lehet, ill. a javítási időkben.
Én is ilyenre gondoltam.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
Ha webshop-ban akarsz tv-t venni érdeklődj ha LG plazmát veszel mert ha nincs benne a Magyar LG kft akkor itt nem ér semit a gari !
A forgalmazónak kell vállalnia az egy év jótállást. Ha nem magyar hivatalos LG (vagy akármilyen) viszonteladó, akkor nem az. Kevesebbet vagy többet egyik sem nyújt.
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Plazma
Ma sikerült az LG 50PK250-et megnéznem. Nem tetszett, megint az a tapasztalatom, hogy egy adott gyártó képméreten belüli belépő modellje nem jó választás (számomra).
Az 50PK750-ről vélemény ? Ezt is megnézem, mert most sokkal jobban érdekel, mit tapasztalok.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Plazma
3 méter nézési távolság túl közeli lenne 50"-hoz? (most 42"-t nézek 4. éve és már kicsinek érzem) 70% SD adás T-Home IPTV / 30% HD filmek WDTV-ről / 10% Xbox360 az arány.
Ha valaki látta, szívesen venném, ha írna pár sort.
Mely modelleket érdemes még megnéznem? Köszönöm.
én 60"-t nézek 3,5méterről, nekem bejön nagyon.
Nálam UPC digital és WDTV-t és PS3 is van. a WDTV az brutálisan jóóóóóóó, de a UPC is azt nyújtja mint előtte a képcsöves 80cm-es , nekem a plazma jobban bejön mint azLCD, de játéknál vigyázni kell nagyon. max 10perc és az állókép ottmarad, ja és a legjobb BlueRay lejátszó a PS3, eddig még a legszebb képet azon láttam , tehát simán jó 3méterről az50" , sőt 1év és az50" is kicsi lesz, a WDTV-n különösen :taps: jobb mint a moziban :taps: élesebb
Plazma
Én is az LG plazmákról kérdeznék, elnézést ha itt már volt róla szó... Tehát, 50PK760 és 50PK750 között mi a külömbség? Miért van az LG honlapján a 760as és miért találkozni kereskedők honlapján a 750-sel? Jó lenne tudni, hogy van-e benne magyar menü és hogy hány scart csatlakozója van? Ez utobbi nem mindegy nekem és van ahol egyet, van ahol kettőt írnak az adatoknál. Segítő hozzászólásaitokat köszönöm.
A 750-ben nincs bluetooth, és net, magyar menü van, és 2db Scart vana rajta. A 750 kintről hozott tévé, egyéb különbség nincs.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Megyer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 29
Plazma
Én is az LG plazmákról kérdeznék, elnézést ha itt már volt róla szó... Tehát, 50PK760 és 50PK750 között mi a külömbség? Miért van az LG honlapján a 760as és miért találkozni kereskedők honlapján a 750-sel? Jó lenne tudni, hogy van-e benne magyar menü és hogy hány scart csatlakozója van? Ez utobbi nem mindegy nekem és van ahol egyet, van ahol kettőt írnak az adatoknál. Segítő hozzászólásaitokat köszönöm.
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Plazma
LG 50PK250 és 50PK550 között van akkora a képminőség különbség, hogy megéri a többletköltséget, vagy inkább a szolgáltatások miatt drágább (Bluetooth)? Nem volt alkalmam egymás mellett látni őket, de pénteken egy 250-est fogok megnézni.
Mióta láttam, mit tudott egy 42SL8000, igaz nem plazma, azóta az LG is közel áll hozzám.
Az 550-es THX-es, talán lehet jobb a képe vagy ez megint csak egy plussz eladási érv?
3 méter nézési távolság túl közeli lenne 50"-hoz? (most 42"-t nézek 4. éve és már kicsinek érzem)
70% SD adás T-Home IPTV / 30% HD filmek WDTV-ről / 10% Xbox360 az arány.
Ha valaki látta, szívesen venném, ha írna pár sort.
Mely modelleket érdemes még megnéznem? Köszönöm.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Plazma
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Plazma
TV: Panasonic TX-29PX20 DVD: Panasonic DVD-S47/LG RH-177, VHS: Samsung SV-621X, SND: Jazz DE 007/Genius HT5.1 LP: Pioneer PL-6/Ortofon OM5, AMP: Onkyo A-9210, CD: Philips CD618, SP: Orion HS-280, MC: Orion SM-1025/Aiwa AD-F220, FM: Orion ST-1025
Plazma
Lehet mégis 50"-es lesz, csak azt nem tudom van-e egyáltalán megbízható webshop ami árul ilyen tévéket elfogadható áron. A végén még csatangolhatok Szegedfalván TV után
Ha wbshop-ban akarsz tv-t venni érdeklődj ha LG plazmát veszel mert ha nincs benne a Magyar LG kft akkor itt nem ér semit a gari !
Plazma
Figyelgessétek a Pana 42 g20, 50 g 20 modelleket, utána csak azokat akarjátok figyelgetni.
Plazma
Lehet mégis 50"-es lesz, csak azt nem tudom van-e egyáltalán megbízható webshop ami árul ilyen tévéket elfogadható áron. A végén még csatangolhatok Szegedfalván TV után
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Plazma
Az a gond, hogy a számítógépem csak 1360x768-at tud. És a normál 1024x768 az 4:3-as arányú így kényelmetlen lenne 1024-et használni.TV-m még nincs, de szerintem 42"-es LG plazma lesz.. :taps:
Akkor etesd 720p jellel. A mostani nVidia és ATI driverek már szokták ismerni ezt a felbontást (vagy mehet persze manuálisan is az 1280x720 60Hz).
És akkor a TV fogja szépen lerendezni a skálázást.
Vegyél 50-est, azzal nincs ilyen gond! :taps:
Az a felbontás valóban ok. Kérdés, hogy mit jelent ez a képminőség szempontjából, mármint ez a skálázás. Amúgy pénztárca és hely szempontjából is 42" a limit
Plazma
Az a gond, hogy a számítógépem csak 1360x768-at tud. És a normál 1024x768 az 4:3-as arányú így kényelmetlen lenne 1024-et használni.TV-m még nincs, de szerintem 42"-es LG plazma lesz..
Akkor etesd 720p jellel. A mostani nVidia és ATI driverek már szokták ismerni ezt a felbontást (vagy mehet persze manuálisan is az 1280x720 60Hz).
És akkor a TV fogja szépen lerendezni a skálázást.
Vegyél 50-est, azzal nincs ilyen gond! :taps:
Plazma
Plazmával szokott pixelhiba gond lenni? (esetleges online rendelés kockázatai miatt kérdem)
Ha hibás, akkor egy egész sor vagy oszlop kakál be. Ilyenből sokat láttam már, mindegyik rögtön észrevehető.
Online rendelésnél van 8 napod visszaküldeni. (bár hogy a visszaszállítás díja kit terhel, azt már elfelejtettem, ennek nézz utána!)
Plazma
Plazmával szokott pixelhiba gond lenni? (esetleges online rendelés kockázatai miatt kérdem)
Ritka a pixel hiba . De az nem tesz jót a plazmának ha fektetve szállitják. ( ez a dobozon is rajta van csak sokan nem veszik figyelembe) Lehetőleg szolj az online boltnak ahol veszed hogy lehetőleg állitva küldjék házhoz a tv-t.
Plazma
Plazma
Egyébként számítógéphez kötve hdmi-t használva milyen felbontást kell beállítani, hogy jó legyen a képarány és a képminőség 720p-s anyagokkal?
Ha támogatja a TV, akkor próbáld meg a natív 1024x768-at (vagy 1366x768-at, a valóságtól függően). Ilyenkor a TV scaler-e nem dolgozik, mert pixelre pontos az illesztés. Ebben az esetben a PC fogja az upscaling műveletet elvégezni, tehát amikor a külső megjelenítőn (a TV-n) teljes képernyősre állítod a videolejátszó programodat, akkor a számítógép végzi az átméretezést. Az - megfelelő videolejátszó programmal - jobban paraméterezhető, emiatt szebb végeredményt (képminőséget) nyújt.
Sajnos nem mindegyik TV-nek van PC-t támogató HDMI bemenete, és amelyiknek van, annak sem minden csatlakozóján tudja. Ilyenkor kénytelen vagy 720p vagy 1080p jelet kiadni a TV-re.
Az a gond, hogy a számítógépem csak 1360x768-at tud. És a normál 1024x768 az 4:3-as arányú így kényelmetlen lenne 1024-et használni.
TV-m még nincs, de szerintem 42"-es LG plazma lesz..