Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: kpal »

Szerintem Coxy kicsit túlvariálod-bár ha itt visszaolvastál megértem. A 3-4 évvel ezelőtti plazmák is jó képpel rendelkeztek tv-n és dvd-n is. Manapság már nem tudsz mellényúlni. Összesen 3 plazmagyártó maradt, mindhárom korrekt tévéket csinál jó áron. A paramétereket , színmélységet, kontrasztot meg ilyesmi parasztvakítást felejtsd el, semmit nem ér. Az én plazmámnak (5 éves) 4000:1 a kontrasztja a 60-as értékből 18-ason használom. HD-n gyönyörű képe van, pedig csak 1024x768-as. Az állókép felbontás messze nem a legfontosabb paraméter. 10 éve egy barco projin olyan képet láttam amire azóta is emlékszem, pedig csak 576sor volt 3m képátlón. Sokkal fontosabb a mozgásfelbontás ami a plazmán sokkal jobb mint az LCD-n, persze erről a gyártók nem nagyon beszélnek.
A jol müködő tv-t nem kell lecserélni itt van példának a tv-d ugy mint az enyém.
TV: LG 50PC51 MOZI: LG LHT-760IA FELVEVŐ: Philips 3305

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: fullaki »

Bocsi Cexy!

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szerintem Coxy kicsit túlvariálod-bár ha itt visszaolvastál megértem. A 3-4 évvel ezelőtti plazmák is jó képpel rendelkeztek tv-n és dvd-n is. Manapság már nem tudsz mellényúlni. Összesen 3 plazmagyártó maradt, mindhárom korrekt tévéket csinál jó áron. A paramétereket , színmélységet, kontrasztot meg ilyesmi parasztvakítást felejtsd el, semmit nem ér. Az én plazmámnak (5 éves) 4000:1 a kontrasztja a 60-as értékből 18-ason használom. HD-n gyönyörű képe van, pedig csak 1024x768-as. Az állókép felbontás messze nem a legfontosabb paraméter. 10 éve egy barco projin olyan képet láttam amire azóta is emlékszem, pedig csak 576sor volt 3m képátlón. Sokkal fontosabb a mozgásfelbontás ami a plazmán sokkal jobb mint az LCD-n, persze erről a gyártók nem nagyon beszélnek.

cexy
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: cexy »

pepemint
Nos az a baj hogy mindkettőt ugyanolyannak látom... a Samsungban van plusz médialejátszó, de az nem érdekel... a Samsungban van DTS kimenet és 18 bites színmélysége van, az LG csak 16 bites, -24p-s vagy mi, a Samsung ezt nem tudja- jobb a kontrasztja. Kb ugyanaz... mindkettőnek tetszik a képe... Samsung 3, LG 2 év garanciát ad.
Egyik mellet sem szól semmi (amit felfognék hogy mit jelent vagy mi a jelentősége) ezért nem tudok dönteni... Te melyiket választanád?
Amúgy mennyit kéne várnom az árzuhanásra amit említettél?

Dimitrij
Nekem is az LG jön be jobban, de eddig mindenki azt mondta hogy a Samsungok jobbak, de az említett két modell (Samsung, LG) közül nem biztos hogy így van?!
Amúgy TV-t nem nézek kivéve sportot, azt viszont analógon. Szinte csak filmet néznék egy WD TV HD-ról...

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Nekem szimpatikusabb a linkelt LG. Ha teheted, nézd meg egymás mellett egy áruházban (ez a része a legnehezebb).
Egyébként milyen forrásból néznél rajta, és mit? Ha TV, akkor analóg, vagy digit?
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

pepemint
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: pepemint »

fullakiIgen tényleg van, de azokat sehogy nem bírom kifizetni... de köszi!

Dimitrij
Tudom hogy kb hülyét csinálok magamból a variálásaimmal, de lehet igazad van, megveszem azt a mi tetszik és amire futja...
Úgy érzem végre eldöntöttem, hogy plazma lesz. De azt nem tudom melyik legyen. Ez az LG vagy ez a Samsung?!
Segíthetnétek a döntésben, tudom hogy általában a Samsung jobb plazmákat csinál, mint az LG, de e két termék esetében az LG meggyőzőbbnek tűnik. Nektek mi a véleményetek?
Előre is köszi, mindenkinek!

Számodra melyik mellett és ellen mi szól? Egyébként türelem áresést terem. Jönnek a 3D-s tévék, (már a Saturnban és a Media Marktban is van), lenyomják a FullHD-s cuccok árát rendesen. Ha nem sürgős, pláne, ha a 3D egyáltalán nem vonz, akkor szerintem várj!

cexy

Plazma

fullaki
Igen tényleg van, de azokat sehogy nem bírom kifizetni... de köszi!

Dimitrij
Tudom hogy kb hülyét csinálok magamból a variálásaimmal, de lehet igazad van, megveszem azt a mi tetszik és amire futja...
Úgy érzem végre eldöntöttem, hogy plazma lesz. De azt nem tudom melyik legyen. Ez az LG vagy ez a Samsung?!
Segíthetnétek a döntésben, tudom hogy általában a Samsung jobb plazmákat csinál, mint az LG, de e két termék esetében az LG meggyőzőbbnek tűnik. Nektek mi a véleményetek?
Előre is köszi, mindenkinek!

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Basszus... teljesen elbizonytalanodtam. Igazad van. Viszont akkor plazmáról le is mondok, pedig tetszett a képe és még az idióta 100 Hz/50Hz miatt sem kellett volna aggódnom... Plazmából csak 50"-ből van full HD az meg csak akkor kéne kéne ha ingyen adnák, az hatalmas, irtó hülyén nézne ki egy ekkora Tv a szobámban.LCD-ből meg legalább egy 40-es jó lenne pl. LE40C530, de ez már sokkal drágább 160e... Nem tudom mi legyen... 1 hónapot még várok a vásárlással úgyis vizsgaidőszakom van, hátha lejjebb megy 10-15 rugót...
Köszi a segítséget!

Szerintem ne engedd, hogy elkapjon a gépszíj... A FullHD-nak egyrészt a tartalom miatt még legalább 4-5 évig nincs túlzott jelentősége, másrészt pedig egy 1366x768-as panelon a 1080p-s anyag is szinte észrevehetetlenül gyengébb csak, mintha FullHD kijelzőn jelenne meg. És akkor még azt nem is kalkuláltam bele, hogy már 50"-on sincs látható különbség 3m-ről, nemhogy egy 42"-oson (1080p vs. 720p). És ezek főképp gyári Blu-Ray anyagokra vonatkoznak, nem az ötödére-tizedére tömörített netes vackokra.
Nyugodtan vedd meg azt, ami tetszik és amire van pénzed. Plazma esetében kevésbé lehet ráfaragni, mint LCD-nél. Ha hosszútávra gondolkodsz, akkor nézz ki egy 50"-ost, azok most a legjobb ár-érték arányúak és pár év múlva még eladható lesz, nem úgy, mint egy standard 42-es...
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

1. Ha sokat nézel tévéadásokat, illetve konzervfilmeket, mindenképpen jobb választás a plazma.2. Egy főtévének használt ekkora méretű plazmánál is szerintem már ugyanolyan fontos, hogy fullHD felbontású legyen, mint egy LCD-nél, ilyen szempontból nincs különbség. Ha valaki elhatározza, hogy semmi mást nem akar nézni, mint SD felbontású tévéadásokat, illetve DVD-t, akkor megfelelő a HD-ready tévé. Ugyanez a helyzet, ha esetleg nem főtévének, hanem hálóba/gyereknek/nagyinak (nem kívánt törlendő) veszed a készüléket. Az igaz, hogy jelenleg még kevés a nagyfelbontású adás, de ez fokozatosan változik, és pár éven belül már azok lesznek túlsúlyban.
Szóval szerintem ha hosszútávra és főkészüléknek vásárolsz tévét, akkor ekkora méretnél ha teheted, válassz egy fullHD készüléket!

Egyébként jó az irány, a "B" sorozatú (és főleg a fullHD-s panellel szerelt) Samsungok nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek! 

Basszus... teljesen elbizonytalanodtam. Igazad van. Viszont akkor plazmáról le is mondok, pedig tetszett a képe és még az idióta 100 Hz/50Hz miatt sem kellett volna aggódnom... Plazmából csak 50"-ből van full HD az meg csak akkor kéne kéne ha ingyen adnák, az hatalmas, irtó hülyén nézne ki egy ekkora Tv a szobámban.
LCD-ből meg legalább egy 40-es jó lenne pl. LE40C530, de ez már sokkal drágább 160e... Nem tudom mi legyen... 1 hónapot még várok a vásárlással úgyis vizsgaidőszakom van, hátha lejjebb megy 10-15 rugót...
Köszi a segítséget!

Tévedés!
A Panának van full hd 42"-os plazmája és igen jó képpel rendelkezik SD adással is.

cexy

Plazma

1. Ha sokat nézel tévéadásokat, illetve konzervfilmeket, mindenképpen jobb választás a plazma.2. Egy főtévének használt ekkora méretű plazmánál is szerintem már ugyanolyan fontos, hogy fullHD felbontású legyen, mint egy LCD-nél, ilyen szempontból nincs különbség. Ha valaki elhatározza, hogy semmi mást nem akar nézni, mint SD felbontású tévéadásokat, illetve DVD-t, akkor megfelelő a HD-ready tévé. Ugyanez a helyzet, ha esetleg nem főtévének, hanem hálóba/gyereknek/nagyinak (nem kívánt törlendő) veszed a készüléket. Az igaz, hogy jelenleg még kevés a nagyfelbontású adás, de ez fokozatosan változik, és pár éven belül már azok lesznek túlsúlyban.
Szóval szerintem ha hosszútávra és főkészüléknek vásárolsz tévét, akkor ekkora méretnél ha teheted, válassz egy fullHD készüléket!

Egyébként jó az irány, a "B" sorozatú (és főleg a fullHD-s panellel szerelt) Samsungok nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek! 

Basszus... teljesen elbizonytalanodtam. Igazad van. Viszont akkor plazmáról le is mondok, pedig tetszett a képe és még az idióta 100 Hz/50Hz miatt sem kellett volna aggódnom... Plazmából csak 50"-ből van full HD az meg csak akkor kéne kéne ha ingyen adnák, az hatalmas, irtó hülyén nézne ki egy ekkora Tv a szobámban.
LCD-ből meg legalább egy 40-es jó lenne pl. LE40C530, de ez már sokkal drágább 160e... Nem tudom mi legyen... 1 hónapot még várok a vásárlással úgyis vizsgaidőszakom van, hátha lejjebb megy 10-15 rugót...
Köszi a segítséget!

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Plazma

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Hello! 
Most készülök TV-t venni! Egy darabig LCD-t szerettem volna az alacsonyabb fogyasztás miatt, de ma nézegettem őket MM-ban és végül plazma mellett döntöttem. Kinéztem egy Samsung PS42C450 típusú TV-t. Nem tudom ez mennyire jó választás. Olvastam hogy a Panasonic legjobb jelenlegi gyártó, de ott ilyen árban kevesebb szolgáltatást kapok (pl nincs médialejátszó - ez persze nem fő szempont de jó ha van). Szóval mit gondoltok a Samsungokról illetve erről a típusról?
Még egy kérdés: Eddig Full HD-s LCD-t néztem, ez viszont csak sima 720p, mennyire fontos plazmánál az 1080p?

Előre is köszi a segítséget!

1. Ha sokat nézel tévéadásokat, illetve konzervfilmeket, mindenképpen jobb választás a plazma.
2. Egy főtévének használt ekkora méretű plazmánál is szerintem már ugyanolyan fontos, hogy fullHD felbontású legyen, mint egy LCD-nél, ilyen szempontból nincs különbség. Ha valaki elhatározza, hogy semmi mást nem akar nézni, mint SD felbontású tévéadásokat, illetve DVD-t, akkor megfelelő a HD-ready tévé. Ugyanez a helyzet, ha esetleg nem főtévének, hanem hálóba/gyereknek/nagyinak (nem kívánt törlendő) veszed a készüléket. Az igaz, hogy jelenleg még kevés a nagyfelbontású adás, de ez fokozatosan változik, és pár éven belül már azok lesznek túlsúlyban.

Mindenki magának hülye...

cexy

Plazma

Hello!

Most készülök TV-t venni! Egy darabig LCD-t szerettem volna az alacsonyabb fogyasztás miatt, de ma nézegettem őket MM-ban és végül plazma mellett döntöttem. Kinéztem egy Samsung PS42C450 típusú TV-t. Nem tudom ez mennyire jó választás. Olvastam hogy a Panasonic legjobb jelenlegi gyártó, de ott ilyen árban kevesebb szolgáltatást kapok (pl nincs médialejátszó - ez persze nem fő szempont de jó ha van). Szóval mit gondoltok a Samsungokról illetve erről a típusról?
Még egy kérdés: Eddig Full HD-s LCD-t néztem, ez viszont csak sima 720p, mennyire fontos plazmánál az 1080p?

Előre is köszi a segítséget!

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok! 
Az április elején vásárolt Samsung ps50b530-on /plazma/ észrevettem tegnap egy pixelhibát.
A jobb szélétől kb 15cm-re középen egy pixel fekete.
Körülbelül fél méterről látszik,de csak akkor észrevehető, ha
fehér a kép.Ami viszont érdekes, hogy nem minden szögből látszik.
Beszéltem a szervízzel, sajnos egy pixel miatt nem cserélik ki a panelt, ha jól értettem 3 fekete, vagy 1 fehér pixel a limit és az se mindegy, hogy a képernyő melyik részén van.
Érdekelnének a tapasztaltok,vélemények, észrevételek pixelhibával kapcsolatban.
Találtam több programot a neten köztük a Jscreenfix nevű progit, ami pixelenként intenzíven váltogatja az RGB színeket. Kipróbálni nem mertem, nehogy nagyobb kárt okozzak.
Valaki használta esetleg plazmánál?
A szervíz szerint van rá esély, hogy amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is tűnik a hibás pixel.
Tulajdonképpen 3m-ről semmi nem vehető észre, még 1080p esetén sem, de mégis bosszantó dolog, másfél hónap után, az ember ösztönösen azt részt nézi, hogy látszódik-e. 
A szervíznek mondtam, hogy csak bizonyos szögekből látszik csak, emiatt olyan érzésem van, mintha a panel és az üveg között lenne valami "piszok" de megnyugtattak, hogy ez kizárt, biztos hogy pixelhiba.

Üdv!

Hi
Passzolom a pixel hiba kérdést.Várjál egy kicsit türelemmel hátha tényleg elmúlik, már én is hallottam hogy elmúlt, hangya focit játszass vele

Megnéztem Avatart 1080p-be , nem energia takarékosan-mozi beállításban, majdnem kiégett a retinám olyan éles kép volt, sajnos a fekete szín tényleg kevés , egyre jobban észre veszem, LCD-ét már alig bírom nézni olyan sz@r plazmához képest a minősége, Gyüjtök Pioneer plazmára, 2020-ra meg is lessz :taps:

Jut eszembe ha bekapcsolad a hdmi feketeszintet akkor azzal már kicsit mélyebb lesz.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mégis lecserélted mi is volt a bja az előző LG-nek ?

Dehogy cseréltem, csak a szomszédnak megtetszett és musthave...

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Nekem is bántotta eleinte a szemem a kép mig ben kalibráltam a gyári beállitás pocsék és még lejebb is vettem a fényerét mert kicsit sötétebbkéet jobban szeretem. A pioneer-t meg hagyd akkora  már  a kuka mellett lesz .Jó az LG nekem is bevált és igen a fekete kicsit kevés állitólag a legujabb LG-k már jobb feketével rendelkeznek.

Ma vettünk egy LG 50PQ2000 gépet, sz@réhugyé' dobták a GRX-ben.
Ez már 600Hz-es, de pont ugyanúgy vibrál, mint az én régi 100Hz-esem. Sőt, ennél is látom azt a jelenséget, hogy ha egyre nagyobb részén lesz fehér a kép, annál jobban csökken a fényerő! Így megnyugodtam, hogy ez általános (LG) plazma jelenség, nem az én régi PC55-öm hibás.
Azt nézzétek meg vásárláskor, hogy fedő üveglap mögött nem tükröződik-e a kép? Ugyanis ezek az új káva nélküli dizájnos szarok elég balfaszul vannak tervezve ilyen szempontból. Ezt a PQ2000-et pl. oldalról nem is lehet nézni, mert szellemképes a tükröződés miatt. Egyébként korrekt darab, rohadtnagy fényereje van és gyönyörű az UPC Digitalos képe. Óriási hátránya, hogy a fekete csíkokat nem vágja le automatikusan! Ez, gondolom, a SCART-os jel miatt van. Sőt, nincs egyáltalán olyan üzemmód (a 16:9 sem ilyen), hogy le tudja vágni a csíkokat. Na ez nagy ciki.

Mégis lecserélted mi is volt a bja az előző LG-nek ?

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Nekem is bántotta eleinte a szemem a kép mig ben kalibráltam a gyári beállitás pocsék és még lejebb is vettem a fényerét mert kicsit sötétebbkéet jobban szeretem. A pioneer-t meg hagyd akkora már a kuka mellett lesz .Jó az LG nekem is bevált és igen a fekete kicsit kevés állitólag a legujabb LG-k már jobb feketével rendelkeznek.

Ma vettünk egy LG 50PQ2000 gépet, sz@réhugyé' dobták a GRX-ben.
Ez már 600Hz-es, de pont ugyanúgy vibrál, mint az én régi 100Hz-esem. Sőt, ennél is látom azt a jelenséget, hogy ha egyre nagyobb részén lesz fehér a kép, annál jobban csökken a fényerő! Így megnyugodtam, hogy ez általános (LG) plazma jelenség, nem az én régi PC55-öm hibás.
Azt nézzétek meg vásárláskor, hogy fedő üveglap mögött nem tükröződik-e a kép? Ugyanis ezek az új káva nélküli dizájnos szarok elég balfaszul vannak tervezve ilyen szempontból. Ezt a PQ2000-et pl. oldalról nem is lehet nézni, mert szellemképes a tükröződés miatt. Egyébként korrekt darab, rohadtnagy fényereje van és gyönyörű az UPC Digitalos képe. Óriási hátránya, hogy a fekete csíkokat nem vágja le automatikusan! Ez, gondolom, a SCART-os jel miatt van. Sőt, nincs egyáltalán olyan üzemmód (a 16:9 sem ilyen), hogy le tudja vágni a csíkokat. Na ez nagy ciki.

kpal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok! 
Az április elején vásárolt Samsung ps50b530-on /plazma/ észrevettem tegnap egy pixelhibát.
Beszéltem a szervízzel, sajnos egy pixel miatt nem cserélik ki a panelt, ha jól értettem 3 fekete, vagy 1 fehér pixel a limit és az se mindegy, hogy a képernyő melyik részén van.
Találtam több programot a neten köztük a Jscreenfix nevű progit, ami pixelenként intenzíven váltogatja az RGB színeket. Kipróbálni nem mertem, nehogy nagyobb kárt okozzak.
A szervíz szerint van rá esély, hogy amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is tűnik a hibás pixel.
Tulajdonképpen 3m-ről semmi nem vehető észre, még 1080p esetén sem, de mégis bosszantó dolog, másfél hónap után, az ember ösztönösen azt részt nézi, hogy látszódik-e. 
A szervíznek mondtam, hogy csak bizonyos szögekből látszik csak, emiatt olyan érzésem van, mintha a panel és az üveg között lenne valami "piszok" de megnyugtattak, hogy ez kizárt, biztos hogy pixelhiba.

Üdv!

Hi
Passzolom a pixel hiba kérdést.Várjál egy kicsit türelemmel hátha tényleg elmúlik, már én is hallottam hogy elmúlt, hangya focit játszass vele

Megnéztem Avatart 1080p-be , nem energia takarékosan-mozi beállításban, majdnem kiégett a retinám olyan éles kép volt, sajnos a fekete szín tényleg kevés , egyre jobban észre veszem, LCD-ét már alig bírom nézni olyan sz@r plazmához képest a minősége, Gyüjtök Pioneer plazmára, 2020-ra meg is lessz :taps:

Nekem is bántotta eleinte a szemem a kép mig ben kalibráltam a gyári beállitás pocsék és még lejebb is vettem a fényerét mert kicsit sötétebbkéet jobban szeretem. A pioneer-t meg hagyd akkora már a kuka mellett lesz .Jó az LG nekem is bevált és igen a fekete kicsit kevés állitólag a legujabb LG-k már jobb feketével rendelkeznek.

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pasallusz »

Sziasztok! 

Üdv!

Hi

roberto85

Plazma

Hozzászólás Szerző: roberto85 »

Sziasztok!

Üdv!

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

A PG szériában szerintem már nem lehet állítani az oldalsáv színét, ( a PT szériánál már nem lehetett ).Egyébként a digi tv (műholdas) már néhány adót valós 16:9 -ben ad, m1, m2, már egy ideje, a eurosport 1, 2 nél tegnap vettem észre, szóval semmi vész, csak olyan 5 éves csúszásban vannak a magyar műsorszórók. A másik hülyeségük meg ugye a földi digitális adók, mától beraktak pár csatornát (AXN, cool, NG, stb.) de kódolva. Szerintem előbb rendes tartalommal kellene feltölteni ( értelmes adók sokaságával ), aztán lehetne érte pénzt kérni.

rosszul tudod , van egy (LG 32 PG7000) tv-ém is ott lehet állítani a színt, nekem UPC Digital dvr em van , ott ingyenes az AX és NG és COOL is :taps:
ja és 4:3 ra visszatérve , UPC mediaboxot bállítottam letter a képet és a TV-ét pedig 16:9 re így állandóan magának állítja be a képet és így egész jól húzza szét a széleket :taps:

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

na jó, akkor inkább csak annyit mondok, hogy a magyar tv-adók hülyesége, hogy még mindig 4:3-mal kinozzák a tv nézőketnem akartalak amúgy megsérteni, ne hari, csak már falnak megyek a 4:3tól, mikor már szinte nem kapsz ilyen képarányú tv-t, akkor sem állnak át szélesre, mert mari néni piripócson a munika sót nem akarja alul-felül fekete csíkokkal nézni

oksa elástam a csatabárdot, na én attól megyek falnak amikor a 16:9 e filmet vetítik le 4:3 ba, ez imádja azRTL, de mire jó ez ?

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

A PG szériában szerintem már nem lehet állítani az oldalsáv színét, ( a PT szériánál már nem lehetett ).
Egyébként a digi tv (műholdas) már néhány adót valós 16:9 -ben ad, m1, m2, már egy ideje, a eurosport 1, 2 nél tegnap vettem észre, szóval semmi vész, csak olyan 5 éves csúszásban vannak a magyar műsorszórók. A másik hülyeségük meg ugye a földi digitális adók, mától beraktak pár csatornát (AXN, cool, NG, stb.) de kódolva. Szerintem előbb rendes tartalommal kellene feltölteni ( értelmes adók sokaságával ), aztán lehetne érte pénzt kérni.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

na jó, akkor inkább csak annyit mondok, hogy a magyar tv-adók hülyesége, hogy még mindig 4:3-mal kinozzák a tv nézőket
nem akartalak amúgy megsérteni, ne hari, csak már falnak megyek a 4:3tól, mikor már szinte nem kapsz ilyen képarányú tv-t, akkor sem állnak át szélesre, mert mari néni piripócson a munika sót nem akarja alul-felül fekete csíkokkal nézni

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

na de hol lehet beállitani a fekete oldalszéleket?

Sajnos ebben nem tudok segíteni, nálam teljesen más a szerviz menü felépítése, és az is megeshet, hogy nincs is ilyen opció benne, csak én emlékszem rá rosszul. Én nem használom a letterbox módokat, idegesítenek a csíkok. Az LG-nek (legalábbis az enyémnek) nagyon-nagyon jó a TV adások képarányának kezelése, gyönyörűen megtalálja a fekete csíkokat alul-fölül, amiket akkor is levág, ha logo vagy korhatár karika lóg beléjük. Ha nem 16:9, akkor a levágás után szépen nyújt a széleken.
4:3-nál ízlés kérdése, mi már hozzászoktunk a széles vállakhoz.

ezt a 4:3-azást sosem értettem :taps:
van valakinek egy 106 centis tv-je, de zavarja a barátokköztben zsófi rögbilabda feje, ezért nézi inkább 20-25 centivel kisebb képen ugyanazt, holott, teljesen hozzá lehet szokni, engem anno kb 2 napig zavart a 16:9, azóta tojok rá, főleg, hogy alig van értelemes műsor, ami 4:3-at igényelne

nemtom de én szeretem ha valami kerek akkor legyen kerek, lehet mivel rajzot is tanultam bántja a szememet az aránytalanság, nekem fáj a kerek helyetti lapos tojás, , de engem meg még mindig érdekelne a beállítási megoldás is, én arra tettem fel kérdést és nem emlékszem hogy a te meg nem értésedre lettem volna kiváncsi, de ugye nem baj ?ja amúgy 152cm-es a TV.

1. vannak a műsorszórásban normális műsorok is(pl: tegnap este a Duna TV-én a Honfoglaló:Színházak csatái, vetélkedő műsort) sajnos 4:3-ban közvetítik, így szeretném én is abban nézni :)Trokán Péter nyomott tojás fejjel nekem hülyén néz ki
, én szeretném úgy látni őket ahogy élőben is kinéznek . pl: Foma1, nekem tetszenek a kerek kerekek
2. ha egy filmet amit 4:3-ra irtak és 16:9-ben néz valaki arról csak az jut eszembe amikor a paraszt nézi a tv-jét és kiabálja ,"nehogy má 4:3-ba nézzem a 4:3 as adást, mikor én az egész 16:9-es Tv-ét kifizettem"

én jó tanácsot kértem. észt, másnak, én is tudok osztani :taps:

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

ezt a 4:3-azást sosem értettem :taps: van valakinek egy 106 centis tv-je, de zavarja a barátokköztben zsófi rögbilabda feje, ezért nézi inkább 20-25 centivel kisebb képen ugyanazt, holott, teljesen hozzá lehet szokni, engem anno kb 2 napig zavart a 16:9, azóta tojok rá, főleg, hogy alig van értelemes műsor, ami 4:3-at igényelne

Pedig zsófinak pont akkor van rögbilabda feje, amikor 4:3-ba nézzük.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”