Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
biztos örül F41, hogy a Panán és Sony-n működik, de sajnos a két Philips sem egyforma...
system
SERVICE TOPIK
Viszont ha netán a Stop gombal leállítom, és utánna kikapcsolom a lejátszót, akkor onnan folytatja. Ezzel még soha nemvolt probléma.
A panám is ilyen, de ha kétszer nyomok stop gombot és úgy kapcsolom ki, akkor elölről kezdi.
Ja és van a távcsin pozíció memória gomb is... ha netán másik lemezt tennék utánna be.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
SERVICE TOPIK
Gondolod, hogy lennie kell olyan opciónak, hogy a megállított filmet ne elölről, hanem a megállítás helyétől folytassa?
Én ezt arra értettem, hogy az utolsó öt lemezt "megjegyzi".
A Sony-kon(a harmadikat nyűvöm) be lehet állítani. Igaz, hogy ezekből az első 40-et, a másik kettő 50 lemezt jegyez meg... Én nem használom egyébként ezt az opciót. Viszont ha netán a Stop gombal leállítom, és utánna kikapcsolom a lejátszót, akkor onnan folytatja. Ezzel még soha nemvolt probléma.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
SERVICE TOPIK
A "resume play" úgy működik a Philipsnél, hogy a bekapcs után, miután felismerte, hogy dvd és ezt kiírja, meg kell nyomni a "play"-t. Egyébként újrakezdi.
Hát ezaz,hogy nem írja ki. Csak akkor,ha leállítom a filmet a stop gombbal.Ha ki is kapcsolom, majd vissza,akkor először beolvassa a lemezt (ekkor kell ugyebár lenyomni a play-t) és ha megnyomom a playt ki írja, hogy not possibile now.
Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
Hi-Fi: Grundig Space Fidelity PA-6, MiniDisc:Sony MZ-N510
SERVICE TOPIK
A "resume play" úgy működik a Philipsnél, hogy a bekapcs után, miután felismerte, hogy dvd és ezt kiírja, meg kell nyomni a "play"-t. Egyébként újrakezdi.
system
SERVICE TOPIK
Az angol leírás egy az egyben ua.,mint a magyar. Ha jól tudom csak nekem van ez a típus itt. .Valaki árul Philips dvd-t az adás-vételben, lehet,hogy vele kell felvennem a kapcsolatot.
Vagy megszokom a jelenlegi helyzetet.
Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
SERVICE TOPIK
Gondolod, hogy lennie kell olyan opciónak, hogy a megállított filmet ne elölről, hanem a megállítás helyétől folytassa? Ezt minden gép tudja,vagy nem?Amúgy ilyen opciót én nem találok a leírásban, úgyszintén reset funkció sincs.
Na most mi fenét csináljak?
angolban sincs szöveg róla?
van olyan gép, ahol a stop, előre funkciót kell lenyomni a gépen pl, vagy sokáig lenyomni a stby gombot, kihúzni a gépet, majd újra áram vissza, ezek mindenféle variációi.
(kinek van még ilyen, vagy hasonló gépe az aláírás szerint?hátha vki tud segíteni)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
SERVICE TOPIK
Gondolod, hogy lennie kell olyan opciónak, hogy a megállított filmet ne elölről, hanem a megállítás helyétől folytassa? Ezt minden gép tudja,vagy nem?
Amúgy ilyen opciót én nem találok a leírásban, úgyszintén reset funkció sincs.
Na most mi fenét csináljak?
SERVICE TOPIK
Vajon mi lehet a baja?
Be van kapcsolva ez az opció rajta? Ha igen, és mégse jó, akkor próbáld Reset-elni a lejátszót az alapmenüben.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
SERVICE TOPIK
Az aláírásomban szereplő Philips dvd-nél jelentkezett az alábbi probléma.
A leírás szerint megjegyzi 5 lemez esetében,hogy hol lett leállítva.
Nos valami oknál fogva, nemhogy akkor nem folytatja onnan, ahol leállítottam, ha kiveszem a lemezt, hanem akkor sem, ha bent hagyom és szimplán kikapcsolom.
Vajon mi lehet a baja?
SERVICE TOPIK
Jo-jo vilagos! Csak egy kis csodara vágytam, gondoltam kis beruhazassal valami fejlodest elerhetek. Tegnap voltam az MM-ban, aztan hanyatt vagtam magam a kabel aranak lattan...igy inkabb nyugton maradok.
SERVICE TOPIK
Olyat olvastam a Hifi-Test magazinban, hogy a YUV elsosorban a plazma, LCD tv-k es projektorokhoz ad nagy elorelepest, de ha hagyomanyos kepcsoves TV-vel osszekotod...
Mert ezeken van YUV bemenet!
Ez ugyanolyan fából vaskarika, mintha azt gondolnád, hogy pl. jobb lesz az RGB-ről átalakított kompozit kép, mint a kompozit kimenetről levett, mert azt olvastad, hogy az RGB kimenet sokkal jobb képet ad.
Átalakító akkor kell, ha nincs olyan kimenet a forráskészüléken, amit a vevőkészülék (jelen esetben megjelenítő) fogadni tud. A lefelé konvertálás nem lesz jobb kábellel, mint a gyári kimenetről. Ha mégis, akkor a különbség inkább a kábel minőségében keresendő, mintsem a kimenet típusában.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
SERVICE TOPIK
AZért az is érdekes lehet, hogy a tv tudja-e egyáltalán fogadni a yuv jelet....
Épp azért kell az átalakító, mert nem tudja...
Ha van egyáltalán értelme.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
SERVICE TOPIK
AZért az is érdekes lehet, hogy a tv tudja-e egyáltalán fogadni a yuv jelet....
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
- GTomi
- V.I.P.

SERVICE TOPIK
Olyat olvastam a Hifi-Test magazinban, hogy a YUV elsosorban a plazma, LCD tv-k es projektorokhoz ad nagy elorelepest, de ha hagyomanyos kepcsoves TV-vel osszekotod (en pl egy Philips Matchline-al szeretnem), akkor elesebbek a kulunbozo szinek kozotti kontrasztok. Egyszerubben: Nem mosodik ossze annyira a kontur, ha egy piros polos holgy all egy zold soveny elott...stb.Kicsit reklamozos szovegnek tunt ezert gondoltam, jobb ha tapasztaltabb szemelyek nyilvanitjak ki a velemenyuket a dologrol.
Csatoltam egy pelda fotot az adapterkabelrol. Szerintem most mar nem kell hazilag kesziteni az ilyet.
szerintem próbáld ki elôször a sima scart-tal, egy olyan-referencia képminôségu"- filmnél, filmeknél, ahol piros van zöld elött, hogy egyáltalán be kell-e fektetned egy átalakítóba.
a zöld miatt a repülô tôrök klánja ebbôl a szempontból(bambusz erdôben a harc rész, illetve a vége felé a természeti képeknél) jó is lehet, de persze ez csak egy példa volt.
ilyneket én is találtam a neten, de pl. MMben nem van, ahol azért van egy-két jó minôségu" kábel is.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
SERVICE TOPIK
Olyat olvastam a Hifi-Test magazinban, hogy a YUV elsosorban a plazma, LCD tv-k es projektorokhoz ad nagy elorelepest, de ha hagyomanyos kepcsoves TV-vel osszekotod (en pl egy Philips Matchline-al szeretnem), akkor elesebbek a kulunbozo szinek kozotti kontrasztok. Egyszerubben: Nem mosodik ossze annyira a kontur, ha egy piros polos holgy all egy zold soveny elott...stb.
Kicsit reklamozos szovegnek tunt ezert gondoltam, jobb ha tapasztaltabb szemelyek nyilvanitjak ki a velemenyuket a dologrol.
Csatoltam egy pelda fotot az adapterkabelrol. Szerintem most mar nem kell hazilag kesziteni az ilyet.
- GTomi
- V.I.P.

SERVICE TOPIK
Ha a keresobe beirom, hogy YUV to SCART, akkor feldob egy csomo kabelt talalti eredmenykent. En tulnyomoreszt Oehlbach vezetekeket hasznalok es naluk is lattam ilyen tipust.
Egy Yamaha S557-t szeretnek rakotni a TV-re. Ugy gondolom neki azert nem nagyon szabad rakoncatlankodnia.
valószínüleg nem lenne feltünô a változás.
én is kerestem már yuv-scart átalakított, vmikor régebben és ha jól emlékszem, akkor talán Lacy fórumtárs csinált egyet magának, vagy csináltatott, már nem emlékszem.
emlékeim szerint, alapból nem kapni ilyet.
nem valószínu" , hogy szembetünô változás lenne a scart-scart, yuv-scart között.
De miért is akarod, így átalakítani?
SERVICE TOPIK
Ha a keresobe beirom, hogy YUV to SCART, akkor feldob egy csomo kabelt talalti eredmenykent.
En tulnyomoreszt Oehlbach vezetekeket hasznalok es naluk is lattam ilyen tipust.
Egy Yamaha S557-t szeretnek rakotni a TV-re. Ugy gondolom neki azert nem nagyon szabad rakoncatlankodnia.
- GTomi
- V.I.P.

SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Szakvelemenyetekre lennek kivancsi. Ha a DVD-lejatszot aminek YUV kimenete is van a SCART mellett, akkor erdemes-e beruhaznom egy YUV-SCART adapter kabelbe , hogy a Tv-vel e modon kossem ossze? Vagy nem kapok erdembeli javulast a kep minoseget illetoen? (A hang nem szamit) Maradjak inkabb a jo oreg SCART-SCART osszekotesnel?
Elore is koszi az infot.
hát nem nagyon fogsz találni yuv-scart átalakitott.
Scart-scart is jó, a yuv egy olcsóbb lejátszó esetén pedig felejtős.
SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Szakvelemenyetekre lennek kivancsi. Ha a DVD-lejatszot aminek YUV kimenete is van a SCART mellett, akkor erdemes-e beruhaznom egy YUV-SCART adapter kabelbe , hogy a Tv-vel e modon kossem ossze? Vagy nem kapok erdembeli javulast a kep minoseget illetoen? (A hang nem szamit) Maradjak inkabb a jo oreg SCART-SCART osszekotesnel?
Elore is koszi az infot.
SERVICE TOPIK
Továbbiakban az igaz, hogy törekedni kell a mihamarabbi javításra, de nincs cserekészülék, nincs határidő stb. Még igazi szankció sincs, ha valaki elhúzza a javítást, mert bármikor lehet külső alkatrészbeszállító késésére hivatkozni, meghogy csak megrendelésre hozzák az alkatrészt, bla-bla.
Egy darabig valóban, mondhatja ezt, de azért 30 nap után már bátran kijelenthető, hogy jelentős kényelmetlenséget okoznak vele, és ebben az esetben már lehet kérni árleszállítást vagy elállhatsz a vásárlástól.
Azt még tudni kell, hogy jelentéktelen hiba esetén nem lehet elállni a szerződéstől.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
-
Vendég
SERVICE TOPIK
Olyan 95%, hogy nem, meg kell őket kérdezni, vagy megteszik vagy nem.Eseteleg utánajárással, rá lehet őket kényszeríteni, de a gyárat is be kéne vonni, hogy ismerjék el, hogy az egész eu-ra kiterjed a jótállás, szóval szerintem érdemes először megkérdezni a márkaszervízt, majd írni pár levelet a gyárnak, ha az sem segít, akkor esetleg abban az országban ahol vetted lehetne eljárást kezdeményezni a cég ellen versenyhivatalszerűség mindenhol van, de nem tudom emnnyire kapkodna egy német hivatal egy német céggel szemben azért mert itt nálunk nincs a reklámmal ellentétben szervize.
Esetleg még az EU-nál is lehetne valamit kezdeni (ha gondolod megkérdezek egy ottani ügyekben jártas jogászt... )
A probléma az, hogy annak az országnak a jogszabályai alapján kell eljárni ahol vetted, hiszen te nem az itteni szervízzel állsz szerződésben, hanem a bolttal akitől vetted a készüléket...
Elnézést, de rosszul kérdeztem.
Hazai boltban vásárolt készülék esetére vonatkozik a kérdés. A bolt nem a gyártó hazai hivatalos képviseletén keresztül szerezte be a készüléket, hanem külföldről. A többi stimmel.
SERVICE TOPIK
A terjedelem miatt mégcsak megbocsátunk, de a tartalom miatt nem. Amiket leírtál mág régen nem hatályossak, remélem Faby nem ezek alapján ment be verni az asztalt, mert ki fogják dobni...
Köszi a választ, kicsit el voltam havazva azért nem reagáltam...
Nem, nem mentem be verni az asztalt, mert válaszoltak a fogyvédők a kérdésemre, és valóban, a lentebb hivatkozott jogszabály(ok) 2003. november 22. (vagy valami hasonló dátum, lusta vagyok copy-paste) hatályát veszítette, állítólag az EU miatt, szerintem szerviz lobbi lehetett mögötte, csak ráfogták az EU csatlakozásra.
Szóval a kötelező cserekészülék megszűnt, a szervíznek a 15 napra csak törekednie kell, ha jelentősen túllépik, akkor lehet ellenük fellépni.
A fogyvédők semmit nem fognak tenni (illetve ha nagyon jelentős a késés, valamint más szabálytalanságokat is elkövetett a szervíz, és nem reagálnak a problémádra érdemben, akkor be lehet őket is fenyíteni.... )
Amit tudnod kell, hogy már az első alkalommal is kérhetsz cserét ezt a bolt csak és kizárólag azzal utasíthatja el, hogy az neki aránytalan többletköltséget jelentene a javításhoz képest, pénzt csak akkor kérhetsz vissza, ha se megjavítani, sem ugyanolyanra cserélni nem tudják.
Azon kívűl, hogy vered az asztalt érdemben, csak a 30. nap körül tudsz tenni bármit, is, ehhez az kell, hogy a 15 nap múlva bemenj és a vásárlók könyvébe leírd, hogy mi a probléma, azt, hogy a bolt nem törekedett arra, hogy 15 napon belül megjavítsa a készüléket.
Utána a 30. napon a békéltető testülethez mehetsz, ha az sem segít, akkor bíróság.
Továbbiakban az igaz, hogy törekedni kell a mihamarabbi javításra, de nincs cserekészülék, nincs határidő stb. Még igazi szankció sincs, ha valaki elhúzza a javítást, mert bármikor lehet külső alkatrészbeszállító késésére hivatkozni, meghogy csak megrendelésre hozzák az alkatrészt, bla-bla.
Így aztán türelmesen várok, mire visszakapom a kütyüt tuti lejár a garancia (1 hónap volt hátra mikor beadtam, már eltelt 3 hét), aztán ha utánna is vacakol, megyek, veszek másikat.
Ennyi, gondolom, sokkal vidámabb nem lettél tőle...
Nem, nem lettem vidámabb, de most igazából kissebb gondom is nagyobb ennél.
TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612
Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100
----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!
SERVICE TOPIK
Olyan 95%, hogy nem, meg kell őket kérdezni, vagy megteszik vagy nem.
Eseteleg utánajárással, rá lehet őket kényszeríteni, de a gyárat is be kéne vonni, hogy ismerjék el, hogy az egész eu-ra kiterjed a jótállás, szóval szerintem érdemes először megkérdezni a márkaszervízt, majd írni pár levelet a gyárnak, ha az sem segít, akkor esetleg abban az országban ahol vetted lehetne eljárást kezdeményezni a cég ellen versenyhivatalszerűség mindenhol van, de nem tudom emnnyire kapkodna egy német hivatal egy német céggel szemben azért mert itt nálunk nincs a reklámmal ellentétben szervize.
Esetleg még az EU-nál is lehetne valamit kezdeni (ha gondolod megkérdezek egy ottani ügyekben jártas jogászt... )
A probléma az, hogy annak az országnak a jogszabályai alapján kell eljárni ahol vetted, hiszen te nem az itteni szervízzel állsz szerződésben, hanem a bolttal akitől vetted a készüléket...
-
Vendég
SERVICE TOPIK
pjotr!
EU-s tagországból behozott, számlával és EU-s garancialevéllel rendelkező készüléket a magyar szakszervíz köteles-e javítani?