Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SERVICE TOPIK

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hm..

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Tami »

- nah.. szoltak, hogy megjott a trafo, berakva, TV megy - ami problema, hogy kisebb a fenyereje mint elotte, amar becsukodnak a feketek, valszeg be kell lepnem a szervizmenube es allitani kicsiket rajta
Van magán a kimenőtarfón két poti, az egyikkel lehet a summa fényerőt állítani ha jó lemlékszem. Vagy a közelben a panelon, szóval a lényeg, hogy a távval a fényt belövöd középre, és a panelos potival meg beállítod arra a szintre, ami tetszik, így ez lesz a középértéke, és innen le is meg fel is lehet állítani, ha kell
- ez igy van a kepzeletbeli "nagykonyvben" is leirva, csak ezen a TV-n nincs alaplapi poti, az offset ertekeket menubol kel basztatni, minden elektronikus allitasu.
- a trafon a a felso poti a focus ez tiszta ugy.
- az alsora SCREEN van rairva, na ezt ha tekerem az elso tartomanyban amikor meg van kep nincs nagy valtozas, a masodik poti tartomanyban kililul a kep es elojonnek az ominozus ferde csikok mikozben a kep eltunik a homalyban es egyontetu lilas kepet latok vekony ferde csikokkal..

- sokat nemtudok allitani rajta sajna, menubol tudtam kicsit igazitani de nem 100%-ban olyan mint a regi.. nezheto szepen, csak a szemem bantja
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

SERVICE TOPIK

- meger, 10 rugobol kijon igy ha meg kihuz a TV 5-6 evet az jolesz, most nincs kedvem uj tv-t venni.
- nah.. szoltak, hogy megjott a trafo, berakva, TV megy
- ami problema, hogy kisebb a fenyereje mint elotte, amar becsukodnak a feketek, valszeg be kell lepnem a szervizmenube es allitani kicsiket rajta

Van magán a kimenőtarfón két poti, az egyikkel lehet a summa fényerőt állítani ha jó lemlékszem. Vagy a közelben a panelon, szóval a lényeg, hogy a távval a fényt belövöd középre, és a panelos potival meg beállítod arra a szintre, ami tetszik, így ez lesz a középértéke, és innen le is meg fel is lehet állítani, ha kell

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SERVICE TOPIK

- meger, 10 rugobol kijon igy ha meg kihuz a TV 5-6 evet az jolesz, most nincs kedvem uj tv-t venni.
- nah.. szoltak, hogy megjott a trafo, berakva, TV megy
- ami problema, hogy kisebb a fenyereje mint elotte, amar becsukodnak a feketek, valszeg be kell lepnem a szervizmenube es allitani kicsiket rajta
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SERVICE TOPIK

T A M I . H U

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

- koszi.. HQ video megigerte beszerzi nekem kulfoldrol.., nem tudom mi ebben a trafoban a kulonleges, hogy ennyire nemkaphato ...  az ara is kicsit huzoska de most nincs kedven ujabb TV-t venni inkabb kicserelem benne a trafocskat.

Gyártó Típus Originál
OREGA 4033047
Rendelési információk: (2006.07.12 17:36)
Nem tartjuk raktáron, csak rendelésre szállítjuk
Árak: Nettó Bruttó
1 db vagy több esetén: 8092,80 Ft/db 9711,00 Ft/db
2 db vagy több esetén: 7839,90 Ft/db 9408,00 Ft/db
További
kedvezmények: 3, 5 db fölött

Megér neked majd 10rugót?Legalább vmi komolyabb tv?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SERVICE TOPIK

Hornos kft Vác.... a többit keresd ki...
- beszeltem veluk, nincs nekik sem.
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SERVICE TOPIK

- koszi.. HQ video megigerte beszerzi nekem kulfoldrol.., nem tudom mi ebben a trafoban a kulonleges, hogy ennyire nemkaphato ... az ara is kicsit huzoska de most nincs kedven ujabb TV-t venni inkabb kicserelem benne a trafocskat.
T A M I . H U

Vendég

SERVICE TOPIK

- tippet kerek, hol tudok ilyet venni?  [Thomson sorkimeno..]
Hq video
Hq Nedis
Sini

- koszi.. a dolog kezd kilatastalan lenni

- HQ Video nemismeri a tipust: Orega 40330-47
- HQ Nedis ismeri de: "Továbbiakban nem forgalmazzuk"
- Sini csak viszonteladokkal all szoba
- a kis szervizek nem állnak szoba az emberrel, mondvan vigyem be majd megcsinaljak, csak en nem szeretnem bevinni, csak egy trafot venni

- tovabbra is ha van valakinek tippje, otlete, ha van olyan katalogusa, ahol kiolvashato mivel helyettesitheto a trafo.. kerem jelezze

Hornos kft Vác.... a többit keresd ki...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Tami

PÜ ment trafó ügyben.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SERVICE TOPIK

- tippet kerek, hol tudok ilyet venni?  [Thomson sorkimeno..]
Hq video
Hq Nedis
Sini

- koszi.. a dolog kezd kilatastalan lenni

- HQ Video nemismeri a tipust: Orega 40330-47
- HQ Nedis ismeri de: "Továbbiakban nem forgalmazzuk"
- Sini csak viszonteladokkal all szoba
- a kis szervizek nem állnak szoba az emberrel, mondvan vigyem be majd megcsinaljak, csak en nem szeretnem bevinni, csak egy trafot venni

- tovabbra is ha van valakinek tippje, otlete, ha van olyan katalogusa, ahol kiolvashato mivel helyettesitheto a trafo.. kerem jelezze
T A M I . H U

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

- tippet kerek, hol tudok ilyet venni? [Thomson sorkimeno..]
Hq video
Hq Nedis
Sini

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SERVICE TOPIK

- tippet kerek, hol tudok ilyet venni? [Thomson sorkimeno..]

T A M I . H U

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: kovibali »

kovibali! Szerintem egyáltalán nem károsodik a centered, legfeljebb zavaró lehet a búgás. De ha csak közelről hallod, akkor nem vészes.
Hát örülnék ha nem károsodna, mert egyszerűen nem tudom máshova tenni a centert. Lehet, hogy hamarosan máshova kerül a cucc, ott majd megpróbálom úgy megoldani, hogy OK legyen. Üdv

UPSakku.hu

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

kovibali! Szerintem egyáltalán nem károsodik a centered, legfeljebb zavaró lehet a búgás. De ha csak közelről hallod, akkor nem vészes.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Tisztelt Fórumosok !Van egy kis problémám! Végre a helyére került a center sugárzóm.(Wharfedale Diamond 8C),közvetlenül a TV alatti polcra.A jelenség a következő:
Ha be van kapcsolva a TV, az erősítő pedig ha ki-, ha be van kapcsolva a center hangszóróiból zizegő, sercegő hang hallatszik.
Ha kiveszem a polcból a centert kb. 30 cm után megszűnik a hang.
Ha kikapcsolom a TV-t akkor is egyből megszűnik.

Mit lehetne ezzel kezdeni? Máshova nem nagyon tudom rakni. Károsodhat-e a hangsugárzó ha így használom.
Légyszi segítsetek valami hasznos infóval!

Én ugyanígy jártam egy B&W centerrel. Sajnos a keresztváltóban lévő tekercset szórja meg a tv, ezért búg. Még be sem volt kötve a centerem, csak feldobtam a tv tetejére és máris zúgott. A hangfalgyártók odafigyelhettek volna

Megoldás, nálam a keresztváltó kiépítése volt. Kb 1m-re a tv-től helyeztem el és innentől a centerig kettős kábelezést használtam.
Tehát: erősítő, keresztváltó,kettős kábelezés, center. ez a jel útja és megszűnt a búgás Kicsit macerás megoldás, de működik. Ja és bármikor visszaépíthető a keresztváltó.

Hát én ennek nem merek nekiugrani.
Károsíthatja a centersugárzót, ha így használom?Csak akkor hallom, ha TV mute és pár cm-re odahajolok a TV-hez. Érdekes, előtte WH2 volt és azzal nem volt semmi gáz.

UPSakku.hu

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Tisztelt Fórumosok !Van egy kis problémám! Végre a helyére került a center sugárzóm.(Wharfedale Diamond 8C),közvetlenül a TV alatti polcra.A jelenség a következő:
Ha be van kapcsolva a TV, az erősítő pedig ha ki-, ha be van kapcsolva a center hangszóróiból zizegő, sercegő hang hallatszik.

Mit lehetne ezzel kezdeni? Máshova nem nagyon tudom rakni. Károsodhat-e a hangsugárzó ha így használom.

Én ugyanígy jártam egy B&W centerrel. Sajnos a keresztváltóban lévő tekercset szórja meg a tv, ezért búg. Még be sem volt kötve a centerem, csak feldobtam a tv tetejére és máris zúgott. A hangfalgyártók odafigyelhettek volna

Megoldás, nálam a keresztváltó kiépítése volt. Kb 1m-re a tv-től helyeztem el és innentől a centerig kettős kábelezést használtam.
Tehát: erősítő, keresztváltó,kettős kábelezés, center. ez a jel útja és megszűnt a búgás Kicsit macerás megoldás, de működik. Ja és bármikor visszaépíthető a keresztváltó.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

"szórhat" a tápegysége a TV-nek. Ha a rádióra is be van kötve a koax, akkor azon is visszaküldhet valami jelet.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Elvileg a centernek is árnyékoltnak illene lennie...

ez tényleg fura...

nem tudom, lehet-e kapcsolat, de elôfordul, hogy rádiót hallgatok, hallgatunk és a tévé be van kapcsolva(mert mondjuk egy lemezbe belenézek, vmit keresek egy filmben), akkor sípol a rádióadás. ha kikapcs tévé, megszünik a "zaj" , de amúgy nem zavarja az erölködött.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Hi YvsMad!Hol tudnék beszerezni ilyet? Milyen anyagokat értesz lágyacél alatt?
Ez vagy-vagy megoldás, vagy általában be szokott válni?A TV-t sajna nem tudom feljebb tenni, már így is nagyon magason van.Előre is köszi a választ!

Nem javaslom, hogy vegyél egy 1m x 2m-es táblát.
Kérdezd meg az ismerőseidet, hogy nem tudnának-e szerezni (mérd le a polcot is, hogy mennyi kell hozzá).
[Lágyacél (v. a szakzsargonban biliacél) alacsony szakítószilárdságú, ötvözetlen szerkezeti acélt jelent, kb. A38, B38B, Fe235B, SS400, S235JRG1, stb. a különböző szabványok szerint. 0,5-1 mm körüli lemezvastagságot keress.]
Az árnyékolás be szokott válni, pl. a magnókazettákban is ilyen van a szalagot nyomó filc alatt, hogy leárnyékolja a magnófejet a szalag többi részétől. A készülékházak is ilyen anyagból készülnek (az előlap kivételével).

Megpróbálok beszerezni vmit!
Szerinted káros lehet a hangfalra vagy az erősítőre ha addig így használom?

UPSakku.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hi YvsMad!Hol tudnék beszerezni ilyet? Milyen anyagokat értesz lágyacél alatt?
Ez vagy-vagy megoldás, vagy általában be szokott válni?A TV-t sajna nem tudom feljebb tenni, már így is nagyon magason van.Előre is köszi a választ!

Nem javaslom, hogy vegyél egy 1m x 2m-es táblát.
Kérdezd meg az ismerőseidet, hogy nem tudnának-e szerezni (mérd le a polcot is, hogy mennyi kell hozzá).
[Lágyacél (v. a szakzsargonban biliacél) alacsony szakítószilárdságú, ötvözetlen szerkezeti acélt jelent, kb. A38, B38B, Fe235B, SS400, S235JRG1, stb. a különböző szabványok szerint. 0,5-1 mm körüli lemezvastagságot keress.]
Az árnyékolás be szokott válni, pl. a magnókazettákban is ilyen van a szalagot nyomó filc alatt, hogy leárnyékolja a magnófejet a szalag többi részétől. A készülékházak is ilyen anyagból készülnek (az előlap kivételével).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Egy lágyacél árnyékoló lemezt (0,5-1 mm) kell a polc alsó oldalára rögzíteni (csavar, ragasztó, szög - ahogy tetszik), így mivel nem feltűnő helyen van, az esztétikumot sem rontja.
Ha nem megoldható az árnyékolás, akkor távolabb kell tenni egymástól a centert és a tévét (pl. feljebb a tévét egy pót polcra, 15-20 cm is elég).

Hi YvsMad!
Hol tudnék beszerezni ilyet? Milyen anyagokat értesz lágyacél alatt?

UPSakku.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Egy lágyacél árnyékoló lemezt (0,5-1 mm) kell a polc alsó oldalára rögzíteni (csavar, ragasztó, szög - ahogy tetszik), így mivel nem feltűnő helyen van, az esztétikumot sem rontja.
Ha nem megoldható az árnyékolás, akkor távolabb kell tenni egymástól a centert és a tévét (pl. feljebb a tévét egy pót polcra, 15-20 cm is elég).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Tisztelt Fórumosok !
Van egy kis problémám! Végre a helyére került a center sugárzóm.(Wharfedale Diamond 8C),közvetlenül a TV alatti polcra.A jelenség a következő:

UPSakku.hu

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Ok, 5letem csak a központi antennára vonatkozott. Még esetleg megpróbálhatod a sub vagy az erősítő hálózati dogóját megfordítani a konnektorban. Csodák lehetnek....

Lezárt

Vissza: “Szervízek”