Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SERVICE TOPIK

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok. Kérdésem lenne: Az otthoni DVD lejátszóm (Orion a márkája a k*rva dögnek!) karistolni kezdte a DVD lemezeimet, és lejátszhatatlanná tette őket. Amikor észrevettem, azonnal kidobtam, habár nem értem az okát. Beleér (lehetséges-e?) a lézerleolvasó?Körkörös karcok láthatók a dvd felületén. Kérdésem: Lehet-e valahogy megjavítani ezeket a lemezeket? Valami polírozással, vagy mittudomén...

Segítsetek, ti szakértők!
üdv. Pozsonyi Pista, 30-9311656 vagy picom@chello.hu

Attól tartok. hogy a tálcáról még nem kiemelve vagy már letéve is forgott még benne a lemez. A tálca egyenetlenségei + egy kis por maradandó emléket hagyhat a lemezeken.
Polírozni a gyári nyomású lemezeket szokták. Esetleg meg lehetne próbálni másolatot készíteni róluk, hátha 1-2 jobb képességű PC-s olvasó még be tudja gyűrni a lemezen lévő anyagot.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick »

Köszi a hozzászólásokat, az erölködöt beküldtem a szervízbe.

Üdv, Mick

...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

picom
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: picom »

Sziasztok. Kérdésem lenne: Az otthoni DVD lejátszóm (Orion a márkája a k*rva dögnek!) karistolni kezdte a DVD lemezeimet, és lejátszhatatlanná tette őket. Amikor észrevettem, azonnal kidobtam, habár nem értem az okát. Beleér (lehetséges-e?) a lézerleolvasó?
Körkörös karcok láthatók a dvd felületén. Kérdésem: Lehet-e valahogy megjavítani ezeket a lemezeket? Valami polírozással, vagy mittudomén...

Segítsetek, ti szakértők!
üdv. Pozsonyi Pista, 30-9311656 vagy picom@chello.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Nekem a régi TV-m csinált ilyet, az tápegység gond volt. Lehet proci gond is, mivel ezek az erősítők bekapcsolás után ellenőriznek minden tápfeszt, és csak utána kapcsolják a végfok kimenetét a hangfalakra.
Én is a tápra gondoltam először, de azt írta, hogy a feszültségek beljebb is rendben voltak.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: qqriq »

A DENON honlapján disztributorok alatt:

Hungary A.I.D.A. Audio Kft.
1112 Budapest
Olt u. 37.
HUNGARY
TEL : 36-1-248-2030
FAX: 36-1-248-2039

Próbáld meg őket.
Nekem a régi TV-m csinált ilyet, az tápegység gond volt. Lehet proci gond is, mivel ezek az erősítők bekapcsolás után ellenőriznek minden tápfeszt, és csak utána kapcsolják a végfok kimenetét a hangfalakra.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Sziasztok! 
...már ezer éve nem jártam erre. Azért kerestem fel a fórumot mert bedöglött az erösítöm és gondoltam hogy valaki tudna tippeket adni. Szóval egy Denon AVR-1801-esröl van szó. Az erösítö a héten üzem közben leállt. Ha most bekapcsolom, a processzor elindul, tehát a kijelzön megjelenin a szöveg, egy pár másodperc után viszont leáll és az ON/STANDBY - LED kb. 2 Hz-es ritmusba villogni kezd. Van egy pár álláspontom, csakhogy még nem szedtem darabokra és kapcsolási rajz nélkül nem tudom a vezetékeket a nyákon továbbnyomozni. Az 5 végfokok tranzisztorjait összehasonlótás képpen lemértem (egyenlöre csak egy multiméterrel), de nem találtam külömbséget. Legalábbis abbol indultam ki gogy az egyik végfokkal van baj. Az elöerösítö nyákot is lekapcsoltam a mainboard-rol, semmi eredményel. A végfok tápja müködik, valami +/-42V -ot mértem. A processzor tápjaval is minden rendben (2x LM7805). Viszont van egy +/-15V -os táp (7815, 7915) azok bemenetén csak 2-3V feszültség van. Az a kérdés hogy honnan és milyen körülmények között lesznek ezek az alkatrészek táplálva? Ha belegondolok hogy a többlet energia höként távozik, a +/-42V magasnak tünik a +/-15V elöállításához. [(42-15V)*I]

Van valakinek valami ötlete? Ha nem marad más hátra. szétszedem darabokra, reménykedve, hogy megtalálom a hibát. A másik lehetöség még a beküldés, már fel is vettem a kapcsolatot a Denon képviseletével, kíváncsi vagyok hogy mit írnak vissza.

Üdv, Mick

Nem lehet, hogy a led villogása egy szervízüzenet? Ha igen esetleg erre kellene rákeresni. Szerintem csakis valami zárlat lehet. Az én Kenwood erősítőm a végfoknál lévő zárlat esetén (mikor a kábelek összeértek) jelzett sűrű ledvillogtatással.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Múltkor meghalt a 80gb-os maxtor vinyóm... Esetleg nincs valakinek adatmentéssel foglalkozó ismerőse? Néztem cégeket, de azok valami nagyon durva áron dolgoznak, annyit meg persze nem ér meg.  
Egyébként hardware-s hiba lehet, mert amikor indulna a gép akkor elkezd kattogni,
és tovább se lép. Lehet, hogy kiakadt a fej vagy ilyesmi.

Köszi a segítséget.

Először vidd el egy számítógépes szervizbe, mert a kiakadt fejet helyre tudják tenni.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Múltkor meghalt a 80gb-os maxtor vinyóm... Esetleg nincs valakinek adatmentéssel foglalkozó ismerőse? Néztem cégeket, de azok valami nagyon durva áron dolgoznak, annyit meg persze nem ér meg.

Egyébként hardware-s hiba lehet, mert amikor indulna a gép akkor elkezd kattogni,
és tovább se lép. Lehet, hogy kiakadt a fej vagy ilyesmi.

Köszi a segítséget.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Ha valakit netán érdekelnek  kapcsolási rajzok, szervíz könyvek, a Schaltungsdienst Lange oldalra érdemes ellátogatni. 
Üdv, Mick

Jó pénzért itthon is tudok venni. Pár hónapja szünt meg Pesten egy szerviz, a teljes adattára eladó volt. Az elektrONline-ról most is bármit le lehet kérni, sokszor ingyen is küldik.

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SERVICE TOPIK

Ha valakit netán érdekelnek kapcsolási rajzok, szervíz könyvek, a Schaltungsdienst Lange oldalra érdemes ellátogatni.

Üdv, Mick

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Sziasztok! 
...már ezer éve nem jártam erre. Azért kerestem fel a fórumot mert bedöglött az erösítöm és gondoltam hogy valaki tudna tippeket adni. Szóval egy Denon AVR-1801-esröl van szó. Az erösítö a héten üzem közben leállt. Ha most bekapcsolom, a processzor elindul, tehát a kijelzön megjelenin a szöveg, egy pár másodperc után viszont leáll és az ON/STANDBY - LED kb. 2 Hz-es ritmusba villogni kezd. Van egy pár álláspontom, csakhogy még nem szedtem darabokra és kapcsolási rajz nélkül nem tudom a vezetékeket a nyákon továbbnyomozni. Az 5 végfokok tranzisztorjait összehasonlótás képpen lemértem (egyenlöre csak egy multiméterrel), de nem találtam külömbséget. Legalábbis abbol indultam ki gogy az egyik végfokkal van baj. Az elöerösítö nyákot is lekapcsoltam a mainboard-rol, semmi eredményel. A végfok tápja müködik, valami +/-42V -ot mértem. A processzor tápjaval is minden rendben (2x LM7805). Viszont van egy +/-15V -os táp (7815, 7915) azok bemenetén csak 2-3V feszültség van. Az a kérdés hogy honnan és milyen körülmények között lesznek ezek az alkatrészek táplálva? Ha belegondolok hogy a többlet energia höként távozik, a +/-42V magasnak tünik a +/-15V elöállításához. [(42-15V)*I]

Van valakinek valami ötlete? Ha nem marad más hátra. szétszedem darabokra, reménykedve, hogy megtalálom a hibát. A másik lehetöség még a beküldés, már fel is vettem a kapcsolatot a Denon képviseletével, kíváncsi vagyok hogy mit írnak vissza.

Üdv, Mick

Ne babráld szét, vidd a márkaszervizbe!!!

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SERVICE TOPIK

Sziasztok!

Üdv, Mick

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Egy kérdésem lenne:Egy ismerősömnek van egy Hyundai 3806B tipusú lejátszója. Próbáltunk több filmet is nézni rajta (Most már elég, Sebezhetetlen, Novocain) és többször is akadt a film. Mikor a menüt behozta már akkor is akadt és közben furcsa kattogó hangot adott (keresett valamit talán?), majd ha nagy nehezen előjött a menü és elindítottuk a filmet akkor is akadt. A lemezek eredetiek, karcmentesek és a saját lejátszóm problémamentesen lejátsza.
Esetleg frissiteni kellene a szoftverjét? - azt nem nagyon találtam a neten.

Előre is kösz az infót.

Ha már a gyári lemezekkel is szenved, mit csinálna az írottakkal? Nem akarom a haverodat elkeseríteni, de szerintem nagyon gagyi játékost vett. Mindenképpen be kell vinni a márkaszervizbe a készüléket, ideig-óráig meg tudják javítani.

szetib2

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: szetib2 »

Egy kérdésem lenne:
Egy ismerősömnek van egy Hyundai 3806B tipusú lejátszója. Próbáltunk több filmet is nézni rajta (Most már elég, Sebezhetetlen, Novocain) és többször is akadt a film. Mikor a menüt behozta már akkor is akadt és közben furcsa kattogó hangot adott (keresett valamit talán?), majd ha nagy nehezen előjött a menü és elindítottuk a filmet akkor is akadt. A lemezek eredetiek, karcmentesek és a saját lejátszóm problémamentesen lejátsza.
Esetleg frissiteni kellene a szoftverjét? - azt nem nagyon találtam a neten.

Előre is kösz az infót.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Sziasztok!Lenne 1 kisebb probléma a cd játszómmal!  :taps:  Technics SL-PG 4 a jószág.
Hallgatom a lemezt és néha ugrik egyet, olyan mintha egy pillanatra beletekernék.
Van, hogy 1 track-en belül 2x csinálja, de van olyan is, hogy 5-6 track-et lejátszik szépen, aztán ugrik 1-et. Ha visszatekerem oda ahol ugrott mégegyszer meghallgatni, akkor nem ugrik! Mi lehet a gáz?
A készüléket kb. fél éve vettem és nagyon szupi állapotban van.Keveset használták(állítólag),úgy néz ki mint az új! Eddig semmi gond nem volt vele. Amúgy mindent beolvas gyorsan, akármelyik track-re léptetem egyből, nem gondolkodik.
PLZ. Mindenki!!!! Mi lehet a gixer? 

Hát fárad az olvasófej vagy karcos a lemez. Esetleg poros a fej, tisztítólemezt neki!
Havernál hasonlót csinált a Marantz CD, ott meg valamilyen áramköri lapocska volt kilazulva.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Sziasztok!
Lenne 1 kisebb probléma a cd játszómmal! :taps: Technics SL-PG 4 a jószág.
Hallgatom a lemezt és néha ugrik egyet, olyan mintha egy pillanatra beletekernék.
Van, hogy 1 track-en belül 2x csinálja, de van olyan is, hogy 5-6 track-et lejátszik szépen, aztán ugrik 1-et. Ha visszatekerem oda ahol ugrott mégegyszer meghallgatni, akkor nem ugrik! Mi lehet a gáz?
A készüléket kb. fél éve vettem és nagyon szupi állapotban van.Keveset használták(állítólag),úgy néz ki mint az új! Eddig semmi gond nem volt vele. Amúgy mindent beolvas gyorsan, akármelyik track-re léptetem egyből, nem gondolkodik.
PLZ. Mindenki!!!! Mi lehet a gixer?

UPSakku.hu

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 89

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Ma délután a kedvenc CD-im hallgatása közben, a H/K HD750 lejátszóból "kiáradó" muzsika elkezdett halkan  torzítani, majd ez a torzítás egyre erősödött addig-addig míg teljesen érthetetlen lett az egész, majd meg állt a CD lejátszó.   Újra indítottam a lejátszást, azt írja No Disc, mi van....  Kis idő elteltével mintha mi sem történt volna, indul a Cd, szépen muzsikál, úgy a második-harmadik számig, utána kezdődik minden előről.   Próbáltam mindenféle CD-vel(Írott, gyári, újraírott)  az eredmény ugyanaz! Mi lehet a baja........?

Vagy csak elmozdult, és nem tud kielégítően ráfókuszálni...

Hát lehet....... :taps:. Ma du. beadtam Alisca-ékhoz, törjék ők is a fejüket

Üdv,
arsenlupin

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ma délután a kedvenc CD-im hallgatása közben, a H/K HD750 lejátszóból "kiáradó" muzsika elkezdett halkan torzítani, majd ez a torzítás egyre erősödött addig-addig míg teljesen érthetetlen lett az egész, majd meg állt a CD lejátszó. Újra indítottam a lejátszást, azt írja No Disc, mi van.... :taps: Kis idő elteltével mintha mi sem történt volna, indul a Cd, szépen muzsikál, úgy a második-harmadik számig, utána kezdődik minden előről. Próbáltam mindenféle CD-vel(Írott, gyári, újraírott) az eredmény ugyanaz! Mi lehet a baja........?

Vagy csak elmozdult, és nem tud kielégítően ráfókuszálni...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Elöregedett a lézer diódád ?!   
Egyik pillanatról a másikra :taps: !

Üdv,
arsenlupin

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

Ma délután a kedvenc CD-im hallgatása közben, a H/K HD750 lejátszóból "kiáradó" muzsika elkezdett halkan torzítani, majd ez a torzítás egyre erősödött addig-addig míg teljesen érthetetlen lett az egész, majd meg állt a CD lejátszó. Újra indítottam a lejátszást, azt írja No Disc, mi van.... Kis idő elteltével mintha mi sem történt volna, indul a Cd, szépen muzsikál, úgy a második-harmadik számig, utána kezdődik minden előről. Próbáltam mindenféle CD-vel(Írott, gyári, újraírott) az eredmény ugyanaz! Mi lehet a baja........?

Elöregedett a lézer diódád ?! :taps:
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Ma délután a kedvenc CD-im hallgatása közben, a H/K HD750 lejátszóból "kiáradó" muzsika elkezdett halkan torzítani, majd ez a torzítás egyre erősödött addig-addig míg teljesen érthetetlen lett az egész, majd meg állt a CD lejátszó. Újra indítottam a lejátszást, azt írja No Disc, mi van.... :taps: Kis idő elteltével mintha mi sem történt volna, indul a Cd, szépen muzsikál, úgy a második-harmadik számig, utána kezdődik minden előről. Próbáltam mindenféle CD-vel(Írott, gyári, újraírott) az eredmény ugyanaz!
Mi lehet a baja........?

Üdv,
arsenlupin

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Valamikor réges régen najánlottam, hogy pár évente mindent érdemes kifújatni sűritett levegővel.Mielött ezekkel a kenő hatású spraykkel befújná az ember elötte is érdemes kifújni levegővel, mivel ha csak spray-el fújod be, akkor a kosz, por benne marad, és tovább karcolja a poti csúszkáját.
Én a kocsiban lévő cd-t is meg szoktam fujatni, amikoir megy az ember a benzinkútra egy picit be kell fújni a nyiláson, hogy kitkarítsa.
Ha van idő (és nem garos a cucc) akkor érdemes levenni a burkolatot betenni hátra a csomagtartóba és egy kuton végigfújni levegővel.
A cd/dvd olvasófejére és mechanikájára vigyázni kell!
Nem kaphat közvetlenül erős levegőt!

Hát én ezt nem tenném a helyedben......! Az egyszerű mezei kompresszorok vizes levegőt termelnek, sőt egyébb szennyeződés is kerülhet beléjük, úgy mint olaj, fémdarabok....stb. Persze ezek nagyon miniatűr szennyeződések, de akkor is azok és okozhatnak"meglepetéseket". Jobban jársz a tisztított, sűrített levegős spray-kel, melyek erre a célra jobban megfelelnek!

Üdv,
arsenlupin

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Valamikor réges régen najánlottam, hogy pár évente mindent érdemes kifújatni sűritett levegővel.
Mielött ezekkel a kenő hatású spraykkel befújná az ember elötte is érdemes kifújni levegővel, mivel ha csak spray-el fújod be, akkor a kosz, por benne marad, és tovább karcolja a poti csúszkáját.
Én a kocsiban lévő cd-t is meg szoktam fujatni, amikoir megy az ember a benzinkútra egy picit be kell fújni a nyiláson, hogy kitkarítsa.
Ha van idő (és nem garos a cucc) akkor érdemes levenni a burkolatot betenni hátra a csomagtartóba és egy kuton végigfújni levegővel.
A cd/dvd olvasófejére és mechanikájára vigyázni kell!
Nem kaphat közvetlenül erős levegőt!

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt inkább szakemberre bíznám, aki szépen kitisztítaná, és megoldaná ezt a problémát vagy ha esetleg szükséges kicserélne egy ilyen kapcsolót. Egyáltalán ki lehet? 
Tudtok ajánlani egy megbizható helyet, ahol tényleg értenek is egy ilyen alapos tisztításhoz átnézéshez???
Kontárra nem nagyon bíznám.

Ha jössz HFK-zni, megcsinálom Neked.
Amúgy a kontaktspray nem olyan rossz, csak vigyázni kell, és nem mindegy milyent használsz. Kontakt WL csak tisztító, nincs benne olaj ami állítólag kenő hatású. Én ezt használom minden ilyenre, még soha nem volt gond belőle.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Tudtok ajánlani egy megbizható helyet, ahol tényleg értenek is egy ilyen alapos tisztításhoz átnézéshez???Kontárra nem nagyon bíznám.

Előre is köszi!

no, ez engem is érdekelne, sajnos az enyém is kontaktos itt-ott.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Lezárt

Vissza: “Szervízek”