Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Budapest Audio Expo vol1

Ki melyik kiállításra látogat el?

Budapest Audio Expora megyek
46
43%
HIFI Showra megyek
6
6%
Mindkettőre megyek
37
34%
Egyik sem érdekel
19
18%

Szavazatok száma: 108

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Re: Budapest Audio Expo vol1

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3663

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Szóval mégegy gondolat: ígértem, hogy a demó zenékkel kapcsolatban is fogok írni.
Még a kezdés előtt ELEX leírt pár javaslatot a korábban általam leírt programmal kapcsolatban itt:
viewtopic.php?p=2901883#p2901883

Na hát ezek mindegyikéről kiderült, hogy 100%-osan igaza van. Hiába tenne be valaki olyan zenét, ami otthon jól szól, az otthoni környezet teljesen más. Otthon nagyon sok zene van, ami azzal vonja be a hallgatót, hogy finom hangok, dallam és harmónia van bennük, ami az aktuális lelkiállapotban nagyon jól tud esni. Ehhez viszont arra is szükség van, hogy az otthoni környezetben adott esetben csend van és nyugalom. A kiállítás nem ilyen. Még ha nincs is beszélgetés, hanem tényleg próbál mindenki csendben lenni, akkor is a sok (siető) embertől, ajtónyitogatástól, máshonnan beszűrődő zenéktől van egyfajta felfokozottság/vibrálás, ami miatt az ilyen harmóniára törekvő, és nem a lehengerlő megszólalással operáló zenék egyszerűen nem mutatnak semmit, teljesen érdektelenné válnak. Nem egy olyan zene volt, amit én otthoni környezetben nagyon szeretek, megpróbáltam feltenni, és szinte mintha kikapcsoltam volna a rendszert, úgy hatott. Pontosan ugyanez a probléma a zene kéréssel is. Szóval sajnos tényleg igaz az, hogy csak is előre összeválogatott zenéket szabad betenni, amik OTT szólnak jól, és amik próbálják kiaknázni a rendszer előnyeit.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

wittao írta:
2024.10.08., kedd 10:26
Aszpirin írta:
2024.10.06., vas. 21:47
Én is csatlakozam azokhoz, akik szerint jó volt. a kiállítás, a tapasztalt hibák ellenére.
Én a második napon (ma), vasárnap jartam be a szobák nagy részét, amikoris sokkal kisebb volt a tömeg, ezért mindenhol kellemes körûlmények között, tömegnyomor nélkül tudtam élvezni a bemutatott hangot és zenét. Sokat gondolkodtam, hogy nekem melyik volt a legjobb, de - bar ebben még a helyszínen is megoszlott a vélemény - én a legtermészetesebbnek és ezáltal végül nálam győztesnek az Allegro Audio Flow One Mk2-re épülő rendszerét hallottam a Holbo+Koetsu forrással és Franco Serblin hangfalakkal. Valamivel halkabban szólt, mint a tipikus többi, és talán ezért volt, aki erőtlennek tartotta, nálam viszont az győzött, a fantasztikus terével és eszméletlen felbontásával, meg valahogy az egész olyan természetes volt. Talán az én szerencsém, hogy épp egy klasszikus, zenekari művet (is) hallhattam, LP-ről, és becsukva a szemem, simán előttem voltak a zenészek, és a hang is nagyon rendben volt.
De azt mar ott megtudtam, hogy nem mindenki hallotta így, szóval nem vagyunk egyformák…

Több nagyon tetsző rendszer volt még, Az ADM-D legfelső emeleti szobája szerintem fantasztikus hallgatási élményt nyújtott, és nemkülönben Sütiék (Sabo Audio), akiknek külön gratulálnék.

Sajnos voltak problémás szobák, a Devialet-szoba nagyon búgott, ezért talán nem lett volna nagy hiba legalább egy-egy basszuscsapdát betenni.
A Moon-okra nagyon kíváncsi voltam, és nem is csalódtam, a rendszer maga szerintemnagyon jól szólt, de a folyamatosan itt-ott bezörgő-rezonáló valamilyen berendezési tárgyak nagyot rontottak az élményen.

Ja, és nagyszerű volt dumálni a korábban ismert vagy kevésbé ismert fórumtársakkal. Viktor, ha olvasod, megvan ám a fénykép a “FYW:)”-ról az új DAC-otok nyákján :D Vidám társaság vagytok, az szent :D

Én egyébként (már?) nem tapasztaltam az egymás túlharsogását, mindenhol, ahol jartam, tökéletesen sikerült a hallgatózás, de lehet, hogy ez is a vasárnapi kisebb iramnak tudható be. Fapaci lesújtó véleményét én nem osztom, és az én tapasztalatom ellentétes vele - egy kivétellel, az pont ahol mi voltunk, a -1-en, ahol a szomszéd úgy bömböltette a rendszerét, hogy sokan a megsüketüléstől való félelmükben nem mentek be - szerintem az teljesen kontraproduktív volt - ráadásul nem volt, akit túlharsognia, mert a szomszédban a nagy alagsori előadóterem volt, ott ha szólt is, nem volt hangos a zene. Ellenben az előadásoknak biztosan nem vált előnyére a szomszédban bömbölő Hotel California :)

Összességében nekem teszett, a helyszín elhelyezkedése is jó, a közeli mélygarázs minden igényt kielégítő, kulturált parkolási lehetőséget biztosít az autóval érkezőknek, és a beszélgetéseim alapján úgy érzékeltem, hogy ezúttal a Rezső-show is komoly kihívóra talált (elég sokan mondták, hogy oda már nem mennek el).
Nagyszeru otlet h. kint voltatok Tamassal. Jot beszelgettunk. Ja es legkozelebb odafigyelunk ki elott emeljuk le a keszulekeink tetejet :) :)
Hát igen...a regisztrációm megvan a másik showra is, de kicsi az esélye, hogy oda is elmegyek. Nekem elég egy évben egy ilyen kiállítás. ( sőt sok is :ohnoohnoohno: )
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2047

Hozzászólás Szerző: wittao »

Aszpirin írta:
2024.10.06., vas. 21:47
Én is csatlakozam azokhoz, akik szerint jó volt. a kiállítás, a tapasztalt hibák ellenére.
Én a második napon (ma), vasárnap jartam be a szobák nagy részét, amikoris sokkal kisebb volt a tömeg, ezért mindenhol kellemes körûlmények között, tömegnyomor nélkül tudtam élvezni a bemutatott hangot és zenét. Sokat gondolkodtam, hogy nekem melyik volt a legjobb, de - bar ebben még a helyszínen is megoszlott a vélemény - én a legtermészetesebbnek és ezáltal végül nálam győztesnek az Allegro Audio Flow One Mk2-re épülő rendszerét hallottam a Holbo+Koetsu forrással és Franco Serblin hangfalakkal. Valamivel halkabban szólt, mint a tipikus többi, és talán ezért volt, aki erőtlennek tartotta, nálam viszont az győzött, a fantasztikus terével és eszméletlen felbontásával, meg valahogy az egész olyan természetes volt. Talán az én szerencsém, hogy épp egy klasszikus, zenekari művet (is) hallhattam, LP-ről, és becsukva a szemem, simán előttem voltak a zenészek, és a hang is nagyon rendben volt.
De azt mar ott megtudtam, hogy nem mindenki hallotta így, szóval nem vagyunk egyformák…

Több nagyon tetsző rendszer volt még, Az ADM-D legfelső emeleti szobája szerintem fantasztikus hallgatási élményt nyújtott, és nemkülönben Sütiék (Sabo Audio), akiknek külön gratulálnék.

Sajnos voltak problémás szobák, a Devialet-szoba nagyon búgott, ezért talán nem lett volna nagy hiba legalább egy-egy basszuscsapdát betenni.
A Moon-okra nagyon kíváncsi voltam, és nem is csalódtam, a rendszer maga szerintemnagyon jól szólt, de a folyamatosan itt-ott bezörgő-rezonáló valamilyen berendezési tárgyak nagyot rontottak az élményen.

Ja, és nagyszerű volt dumálni a korábban ismert vagy kevésbé ismert fórumtársakkal. Viktor, ha olvasod, megvan ám a fénykép a “FYW:)”-ról az új DAC-otok nyákján :D Vidám társaság vagytok, az szent :D

Én egyébként (már?) nem tapasztaltam az egymás túlharsogását, mindenhol, ahol jartam, tökéletesen sikerült a hallgatózás, de lehet, hogy ez is a vasárnapi kisebb iramnak tudható be. Fapaci lesújtó véleményét én nem osztom, és az én tapasztalatom ellentétes vele - egy kivétellel, az pont ahol mi voltunk, a -1-en, ahol a szomszéd úgy bömböltette a rendszerét, hogy sokan a megsüketüléstől való félelmükben nem mentek be - szerintem az teljesen kontraproduktív volt - ráadásul nem volt, akit túlharsognia, mert a szomszédban a nagy alagsori előadóterem volt, ott ha szólt is, nem volt hangos a zene. Ellenben az előadásoknak biztosan nem vált előnyére a szomszédban bömbölő Hotel California :)

Összességében nekem teszett, a helyszín elhelyezkedése is jó, a közeli mélygarázs minden igényt kielégítő, kulturált parkolási lehetőséget biztosít az autóval érkezőknek, és a beszélgetéseim alapján úgy érzékeltem, hogy ezúttal a Rezső-show is komoly kihívóra talált (elég sokan mondták, hogy oda már nem mennek el).
Nagyszeru otlet h. kint voltatok Tamassal. Jot beszelgettunk. Ja es legkozelebb odafigyelunk ki elott emeljuk le a keszulekeink tetejet :) :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét Mindenkinek!

Van egy felvetés, ami itt többektől elhangzott, ami nem más, mint hogy a rendszerek egy kiállitáson nem képesek kifutni magukat, csak ízelitőt, egyfajta mintát adnak a tudásukból, ezért nem is az ilyen helyen nyújtott produkciójuk alapján kell végérvényesen megítélni őket. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani veletek néhány mondatban a tapasztalataimat, élményeimet, amik bő egy hete értek, és megerősítették bennek, hogy ez bizony igaz!
Aki kilátogatott az Audio Expora láthatta/hallhatta a Soundmania szobájában a Core Audio - MBL rendszert, amit többen(én is) a kiállítás legjobb hangjának tituláltak. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kb. egy héttel a kiállítás előtt ezt a rendszert az "otthonában", a Soundmania bemutatótermében meghallgathattam. Ahol is a kiállításhoz képest(ahol szerintem elég tisztességes szoba jutott a rendszernek), sokkal jobb körülmények voltak. Mind minőségi elektromos hálózati mind akusztikai szempontból maximálisan ki volt szolgálva, és mindössze ketten, Bálint Ferivel ültünk a kanapén, az ideális hallgatási pozícióban.
- Az igazsághoz hozzá tartozik még, hogy a forrás ott más volt, valamilyen általam ismeretlen streamer, talán PS Audio, de ez nem biztos, nem firtattam. Feri jelezte is, hogy ezt a rendszert hozzák az Expora, de más, komolyabb forrással.-
Nos, amit ott, az ideális körülmények között, de "gyengébb" forrással hallottam, annak kb. a 70%-át ha hallhattuk az Expon!
Bő fél órát hallgattuk, nagyon jó és választékos zenékkel, amikkel fantasztikus élményt nyújtott! Nem csak a hangminőség miatt élveztem baromira, hanem azért is, mert Ferivel a zenei ízlésünk nagyon nagy átfedést mutat, így csupa kedvemre való zenét halgattunk.
Szerencsémre már volt a hifis pályafutásom alatt több ilyen összehasonlítási lehetőségem, de ezt a konkrét esetet ezzel a kiváló rendszerrel azért meséltem el, mert ez friss, és aktuális. Ez a néhány összehasonlítási lehetőség mind azt bizonyította nekem, hogy az ilyen kiállítási körülmények bár lehetnek jók, de messze nem ideálisak, és a kiállított rendszereket elég jól meg lehet ítélni, de a valós tudásukat nem ilyen helyen fogják hozni, ilyen elvárásokat talán nem is táplálhatunk feléjük.

Aztán az említett Soundmaniás látogatásom során hallottam egy másik rendszert is, ami bármíly meglepő, még az MBL-nél is jobban tetszett!
Mit tetszett! Lehengelelt, elvarázsolt, kijózanított! Olyan élmény volt, amiben még nem igazán volt részem! Egy óriási rácsodálkozás volt, ami alapjaiban változtatta meg a jó hangról, zenei reprodukcióról eddig kialakult elképzelésemet, és ennek az eszkőze elsősorban egy hangsugárzópár volt, amibe nem titkolom, "beleszerettem", de sajnos ez viszonzatlan marad. sad.gif
Őszintén sajnálom, hogy Feriék nem ezt a rendszert hozták ki, de azért ahogy látom/hallom, a Core Audio - MBL rendszer is sokak számára elvitte a showt!
Köszönöm a figyelmet!

Ui: Mivel ez itt off, így azt a "titokzatos" hangsugárzót nem itt kellene kitárgyalni, hanem például az általános hifi topicban, ezért is nem linkeltem ide.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2024.10.07., hétf. 16:12
kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 13:16
TotoDIY írta:
2024.10.07., hétf. 13:01

Hi-Res POP és ROCK felvételekkel próbálkoznék... Én legalábbis.
Például...
Mariah Carey - Without You
Metallica - Nothing Else Matters
Billy Idol - White Wedding (Pt. 1)
4 Non Blondes - What's Up
Pink Floyd, többi Metallica, stb...
És lenne ott Hi-Res vs. LP összehasonlítás is...
Meg sérült membránú hangszóró a nap végén, ha minden jól megy... :D
De ez magánvélemény.
Pink Floyd volt, George Michael-Tony Bennett duó, Simple Red, Billie Idol, Lisa Stansfield, Sade, Hot Chocolate, Balogh Kálmán, Keith Jarrett, Canonball Adderley, King Crimson, Yes, Dream Theatre, Muddy Waters, szintén. És persze a saját My Reel Club felvételeink. Klasszikus zenére minimális volt az igény, egy Bach orgona album mellett, talán csak Cecilia Bartolli volt. A legnagyobb sikere a Muddy Watersnek volt, ahogy láttam.

A hangsugárzónkénti 6000W erősítő teljesítmény, a hangszórók átlag 100 dB/W/m érzékenysége, a 18 inches mélysugárzó 19 Hz-es -3 dB ponttal, nem volt egyáltalán semmilyen használt hangerőn megterhelve. 134 dB a hangsugárzó max peak hangnyomása, 85 dB-nél hangosabban nem használtuk.
Én kedvelem a beírásaidat de miért kell.ezeket az adatokat SZINTE állandóan bepötyögnöd?
Most azért például, mert a poszt amire válaszoltam a nap végén sérült membrános hangsugárzókat vizualizált az említett zenék esetében, ami a mi hangsugárzónkat biztosan nem érinti. Talán akad az olvasók között olyan, aki most hall először a hangsugárzóról. Meg ha csak annyit írok, hogy nálunk biztosan nem fordulna elő ettől a zenéktől a hangszóró membránjának sérülése, akkor valaki biztosan abba kötött volna bele, hogy miért irok ilyet, mivel minden hangszóró membrán tönkremehet. Próbáltam tehát megadni azokat a jellemzőket, amik garantálják, hogy a membrán tönkremenetel nem következhet be.

Meg hát amúgy is szólásszabadság van, vagy mifene.
Ajánlom az egér görgőjéenk a használatát. Vagy az adminoknak a bejelentést.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 13:16
TotoDIY írta:
kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 12:30
A zene választás az akusztikai problémák megoldásánál sokkal nehezebb kérdés.
Nincs rá jó megoldás.
Legfeljebb az, ha a kiállító megadja előre mondjuk félóránként, hogy milyen zenéket fog játszani.
Nálunk szombaton fél öttől zárásig előre beharangozott jazz történi fontosságú zenék playlistája ment. Ami a Tidalon bárki számára elérhető, itt is megadtam az elérhetőségét. Kb 10 ember hallgatta nagyjából végig, úgy, hogy előre megmondtam, hogy nem a felvételek hangzása a válogatás központi szempontja, hanem a történelmi fontossága, zenei minősége.
Kb tízszer ennyien fordultak ki a szobából pár másodperc után, mint ahányan végig ülték zárásig.
Például...
De ez magánvélemény.
Pink Floyd volt, George Michael-Tony Bennett duó, Simple Red, Billie Idol, Lisa Stansfield, Sade, Hot Chocolate, Balogh Kálmán, Keith Jarrett, Canonball Adderley, King Crimson, Yes, Dream Theatre, Muddy Waters, szintén. És persze a saját My Reel Club felvételeink. Klasszikus zenére minimális volt az igény, egy Bach orgona album mellett, talán csak Cecilia Bartolli volt. A legnagyobb sikere a Muddy Watersnek volt, ahogy láttam.

A hangsugárzónkénti 6000W erősítő teljesítmény, a hangszórók átlag 100 dB/W/m érzékenysége, a 18 inches mélysugárzó 19 Hz-es -3 dB ponttal, nem volt egyáltalán semmilyen használt hangerőn megterhelve. 134 dB a hangsugárzó max peak hangnyomása, 85 dB-nél hangosabban nem használtuk.
Én kedvelem a beírásaidat de miért kell.ezeket az adatokat SZINTE állandóan bepötyögnöd?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1025

Hozzászólás Szerző: BLX »

Vasárnap tudtam kilátogatni a kiállításra. Jól éreztem magam, azt kaptam, amit vártam. Kis ízelítőt, inspirációt, gondolatébresztőt. :drum: A helyszín szerintem jó volt. :smile32: Sajnáltam kicsit, hogy nem lehet kártyával jegyet venni. Következő alkalommal is szívesen kilátogatnék. Köszönet a szervezőknek és a kiállítóknak. :smile53:

Ezeket a szobákat emelném ki, számomra most ezek voltak különböző okok miatt érdekesek:
My Reel Club/KME: Bese Attila - Alisca Orange előadása Tetródás csöves RIAA korrektor témában, Hi-Mod Audio: 3 utas aktív hangsugárzó aka hóbagoly :D
Allegro Audio
Sabo Audio

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2024.10.07., hétf. 15:23
kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 15:14

Mindenben egyetértünk. A fánkot nem kóstoltam, de a mini Rákóczi túrós isteni volt.
Az tényleg isteni volt! Meg a fetás burgonyasaláta is! 36_3_1.gif
Volt az is tényleg, de nem kostoltam,..

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8986

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 15:14

Mindenben egyetértünk. A fánkot nem kóstoltam, de a mini Rákóczi túrós isteni volt.
Az tényleg isteni volt! Meg a fetás burgonyasaláta is! 36_3_1.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2024.10.07., hétf. 14:06
Szóval kiállítói szemmel:

Tavasz óta készültem nagyon aktívan, hogy meg tudjunk jelenni, de akkor még nem léteztek készülékek, csak korábbi prototípusok ilyen-olyan dobozokban, ilyen-olyan kábelek, mindenféle csatlakozókkal. Tehát készülékház semmi sem volt, minden azóta készült. Nyár elején még csak látványtervek és szerelési koncepciók voltak, a készülékek belsejeiről tudtam csak, hogy működnek és milyenek. Egy ilyen készülékház gyártást több prototipus kör kell, hogy megelőzzön, mert esélytelen, hogy egyből minden jó legyen. Nem haladt jól a dolog nyár folyamán, így a Soltész féle show-ra történt szobafoglalásomat júliusban inkább lemondtam. Egyszerűen meghiúsultnak láttam, hogy olyan készülékeket tudjak kitenni, amik kifogástalan külsővel rendelkeznek. Később aztán végülis összeállt a 0. prototípus doboz, és jól is nézett ki, habár hemzsegett a hibáktól. Közben pedig augusztus folyamán többször beszéltem wittao-val és a szervező Zeke Attilával, és végül augusztus végére úgy tűnt, -ha iszonyú rohanással is, de- talán ki tudnék vinni valami értékelhető, jól kinéző dolgot, és közben az is látszott, hogy amúgy nagy esemény lesz. Sok kiállítóval, teltházzal, egyre inkább úgy tűnt, hogy nem szabad kihagynom a lehetőséget. Így végül augusztus utolsó napjaiban döntöttünk úgy, hogy ha vért izzadva is, de vágjunk bele. Nagyon nagy szerencsém volt, mindenki, minden ismerősöm segített ahogy tudott, és mellém szegődött két barátom is a kiállítás lebonyolításához.
Így ezúton is szeretnék köszönetet mondani Fábián Zsoltnak, akit itt a fórumon -CB- néven, vagy korábbról cannonball néven ismerhettek, illetve egy másik barátunknak, Gál Mirkónak, aki hihetetlen fokú rendezvényes tapasztalatával, fizikai erejével és kölcsönbe hozott felszerelésével is segített. Nélkülük semmi esélyem nem lett volna ilyen színvonalon részt vennem az expón, sőt talán sehogy.
Ezt csak azért írtam le, mert a szeptember az gyakorlatilag non-stop sokismeretlenes gyártással, gyártatással, 26 kör módosítással, újragyártással, aggodalmakkal, idegeskedéssel, néha csalódottsággal -vagy akár megsemmisültség érzéssel- telt. A kiállítás bepakolási és kipakolási rendje is módosult, mert egyszerűen nem lehetett máshogy, ez is óriási fejtörést okozott, mert semmi tapasztalattal nagyon kellett volna a minél több setup idő.
Lényeg a lényeg, halálraizzadtan sikerült időben bepakolni az autókba, és a helyszínre menni a megadott időszeletre, ahol elvileg a szervezők intézték a becuccolást, de még mindig kétségekkel vezettem odáig, hogy mennyi csúszás lesz, lesz-e elég időnk, stb-stb.
Onnantól, hogy odaértünk gyakorlatilag csak profizmust tapasztaltunk, minden időre úgy volt, ahogy ígérték, fél óra alatt fenn voltunk a szobában (kipakolásnál visszafelé pedig tegnap ugyanez volt).
Végigpróbáltunk 3 falat, hogy hol fog jól szólni a motyó, és gyakorlatilag 4óra alatt, este 7-re mi már készen voltunk mindennel.
A napközbeni eseményekre nem volt sok rálátásom, de az én szemszögemből minden nagyon flottul ment mindkét nap. A büfében lévő fánk is finom volt. Szóval én csak hálát és köszönetet tudok nyilvánítani a szervezők felé, a mi szemszögünkből abszolút korrekt és profi volt a lebonyolítás!
IMG_6713.jpeg

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

revox írta:
2024.10.07., hétf. 14:33
én kértem, meg is néztem, elég szignifikáns a difi a két rendszer között. Az egyik szól a másik él, természetesebb.
Ugye én vagyok most az egyetlen, aki leginkább különbséget tud tenni, mert hallottam őket élőben és a jó hang visszaadású fejhallgatón keresztül egyaránt. :D És igen, amit akartam volna mutatni, sajnos van difi, viszont az is hozzátartozik, hogy milyen pozícióból készül a felvétel, azért fejmagasságban jobban megjönnek a magasok. Meg nincsenek frekvencia kiemelések, EQ-s csalás. Meg vannak az ötleteim, hogy hol tudok még javítani rajtuk. A pénz nincs hozzá. :D
De állítom, hogyha most megcsinálnám Purifi alumínium membránosokkal egy hasonló hangdobozt, mint amilyen az F200, úgyis csak leginkább a negatív kritika érkezne, ez tény. Helyzet az, hogy mély hangszórónál szerintem jobb több kisebb alu, mint egy nagyobb papír. Középnél pedig szerintem a Purifi alu az egyik legjobb. Erősítőnél, DAC-nál pedig... saját D-osztály irányába kellene elmozdulni, egy olyan erősítő megalkotása lehetne a cél, ami maga a D/A is. Ezzel sok elemet kikerülhetünk, de hangerő szabályozást normálisan kellene megoldani. Nyilván így LP-zni nem lehetne. Majd apránként. :smile53:
DIYAUDIO.HU

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4405
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

TotoDIY írta:
2024.10.07., hétf. 11:29
Ugyanazzal a telefonnal felvett videókról beszélünk. Tisztában vagyok vele, hogy élőben nem pont ugyanaz. Pláne, ha nincs meg hozzá a jó minőségű fejhallgató. Ettől függetlenül meg lehet nézni állásfoglalás nélkül is. Más nincs, én nem fogok menni kiállítani. :napsut:
én kértem, meg is néztem, elég szignifikáns a difi a két rendszer között. Az egyik szól a másik él, természetesebb.

szerintem nagy füles se kell hozzá, mert a telefonba bedugtam a headsetet.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
a youtube videó nem ad tökéletes képet, főleg, ha szélsőséges hangok is megjelennek (nálam az Avantgardeok szubszekciója néha úgy megbrunnyogtatja a legalsó polcos samsung telefonomat, hogy sírva nyomom be újra, hogy ez tényleg így búg, de nem. Ettől eltekitve, nem kel hozzá nagy hallás, hogy azt ki tudjuk hámozni, mennyire életszerű egy rendszer megazólalása, vagy mesterkélt.

de ettől sokkal tovább merek menni: nemrég egy sráccal "futotam ösze" a kibertérben, aki nem boldogult az audio note rendszerével. hívott egy szakembert is, hogy mérje ki, hol a hiba és gyógyítsa meg. (a mélyek leuraltak mindent, de csak búgtak, böfögtek). a szaki mért, grafikonokat mutogatott, majd közölte, hogy ebben ennyi van, de végülis,másnak még xarabb, így örüljön ennek is :D

emberünk elkeseredettségében már vett is egy új, felhájpolt CD pörgetőt, mondván az AN egy rakat x.
Azzal kezdtük, hogy feltett töb felvételt streemerről és CD-ről.
első lépésben a hangsugárzók helyeit (a videó alapján. Kérés volt, hogy a szoba jól látszódjon) 20-25 centikkel mozgattuk el.
második lépésben ezt 2-3 centis mozgatással és beforgatással finomítottuk.
harmadik lépésben az egyik hangsugárzón kellett még picit befele fordítani.

és az AN rendszer és persze a CD is elkezdett szólni. Vagyis a tulaj leseggelt és a kukaérett CD2 muzsikát varázsolt a szobába. helyszínen egyszerűbb lett volna, de tűzoltásnak jó. De baromira nem a frekimenet volt a ludas, hanem a rosszul beállított sztereó.

hogy képes e mindenki youtube alapján nagyvonalakban döntést hozni? nem biztos. főleg. ha nem tudja ösztönösen, mire kel figyelni. a tonalitást hagyjuk, a természetesség viszont ott lesz. ha ott van.
hogy a rövid kitérő után visszakanyarodjak a kiállítások világára. a legutóbbi müncheni showt is így néztem meg, csak a képet nem néztem. amikor érdekes hangot hallottam, megnéztem mi szól. de nem nyúltam mellé, Nagra és hasonlókra kaptam fel a fejem. De, hogy örüljenek honfitársaim is, a Heed rendszerre is odalapoztam. Nem volt a világ legnagyobb felbontása, sőt második se, de a maga egyszerű módján kiegyensúlyozottanm helyesen szólt az a konfig.

köszi a videót. majd még nézem youtube, hátha kerül elő más is.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Luxor Audio írta:
2024.10.07., hétf. 10:26
Aszpirin írta:
2024.10.07., hétf. 09:32
Szerintem én írtam akkor félreérthetően, mert annyit akartam leírni, hogy ez az egymás túlharsogása (vasárnap, amikor én jártam a kiállítói szobákban, mert bár mindkét napon kinn voltam, nem az volt az elsődleges célom, hogy mindkét napot a kiállítói szobákban töltsem), részemről nem volt tettenérhető, ezért nem értek egyet a kijelentéseddel.
Okay, de írom ismét, nem velem van vitád, hanem azokkal, akik érzékelték az általam előzetesen sejtett (itt nem, de a korábbi években részemről is visszatérően megtapasztalt) áthallási problémát és ezt szóvá is tették:

"a hangerőversenyben megnyilvánult farokméregetés tényleg zavaró volt, egyes kiállítóktól sokkal több önmérséklet lett volna elvárható."

"A legnagyobb negatívum az hogy a szobák többségében számomra már az elviselhetetlenség határát súrolta a hangerő (ráadásul icipici szobákban). Egyik kiállítót megkérdeztük mi szükség van erre, azt mondta azért kell, hogy túlordítsák a szomszédot..."

Szóval nem értem, miért felém lépsz fel ilyen offenzív módon. Nyilván zavart okoz, hogy Luxor Audio néven írok ide, miközben ez a cég nem is szerepelt ezen a rendezvényen (ennek okait korábban leírtam), nem ennek képviseletében voltam kint pénteken sem.
Nem vitatkoztam, mindössze megemlítettem, hogy nem értek veled egyet abban, hogy mik a választási lehetőségei egy kiállítónak (mégyegyszer: szerinte vagy háttérzenét tenni beszélgetéshez, vagy túlharsogni a szomszédokat). Ha ezt elolvastad, akkor látod, hogy mi az, amivel nem értettem egyet VELED. Ennek bizony Te kerítettél nagy feneket. Amiket Te itt leírtál, abból - szerintem valószínűleg szándékoltan, még ha nem is írtad le - az jöhet le a többségnek, aki nem volt ott, hogy lehetetlen meghallgatni a szobákban kiállított hangrendszereket, mert "bábeli" a hangerő-zűrzavar, egymást túlharsogni próbáló kiállítókkal. (annyira, hogy te a magad részéről kivonultál a helyszínről, a "helyszínen tapasztalt körülmények miatt"). Ilyenről SZERINTEM szó sincs, a kiállítók megtalálták a módját, hogy ne zavarják (ennyire) egymást (egy általam ismert kivételt is leírtam). Ha a Te méréseid azt hozták ki "objektíve", hogy nem érdemes ott kiállítani, én a magam részéről az is elraktározom információként. És a témát befejeztem, lezárhatod egy saját végszóval, ha jónak látod.
Szerk.: A kiállítást látogatókkal én bizony nem vitatkoztam (sőt, még a kiállítókkal sem), veled ellentétben :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Szóval kiállítói szemmel:

Tavasz óta készültem nagyon aktívan, hogy meg tudjunk jelenni, de akkor még nem léteztek készülékek, csak korábbi prototípusok ilyen-olyan dobozokban, ilyen-olyan kábelek, mindenféle csatlakozókkal. Tehát készülékház semmi sem volt, minden azóta készült. Nyár elején még csak látványtervek és szerelési koncepciók voltak, a készülékek belsejeiről tudtam csak, hogy működnek és milyenek. Egy ilyen készülékház gyártást több prototipus kör kell, hogy megelőzzön, mert esélytelen, hogy egyből minden jó legyen. Nem haladt jól a dolog nyár folyamán, így a Soltész féle show-ra történt szobafoglalásomat júliusban inkább lemondtam. Egyszerűen meghiúsultnak láttam, hogy olyan készülékeket tudjak kitenni, amik kifogástalan külsővel rendelkeznek. Később aztán végülis összeállt a 0. prototípus doboz, és jól is nézett ki, habár hemzsegett a hibáktól. Közben pedig augusztus folyamán többször beszéltem wittao-val és a szervező Zeke Attilával, és végül augusztus végére úgy tűnt, -ha iszonyú rohanással is, de- talán ki tudnék vinni valami értékelhető, jól kinéző dolgot, és közben az is látszott, hogy amúgy nagy esemény lesz. Sok kiállítóval, teltházzal, egyre inkább úgy tűnt, hogy nem szabad kihagynom a lehetőséget. Így végül augusztus utolsó napjaiban döntöttünk úgy, hogy ha vért izzadva is, de vágjunk bele. Nagyon nagy szerencsém volt, mindenki, minden ismerősöm segített ahogy tudott, és mellém szegődött két barátom is a kiállítás lebonyolításához.
Így ezúton is szeretnék köszönetet mondani Fábián Zsoltnak, akit itt a fórumon -CB- néven, vagy korábbról cannonball néven ismerhettek, illetve egy másik barátunknak, Gál Mirkónak, aki hihetetlen fokú rendezvényes tapasztalatával, fizikai erejével és kölcsönbe hozott felszerelésével is segített. Nélkülük semmi esélyem nem lett volna ilyen színvonalon részt vennem az expón, sőt talán sehogy.
Ezt csak azért írtam le, mert a szeptember az gyakorlatilag non-stop sokismeretlenes gyártással, gyártatással, 26 kör módosítással, újragyártással, aggodalmakkal, idegeskedéssel, néha csalódottsággal -vagy akár megsemmisültség érzéssel- telt. A kiállítás bepakolási és kipakolási rendje is módosult, mert egyszerűen nem lehetett máshogy, ez is óriási fejtörést okozott, mert semmi tapasztalattal nagyon kellett volna a minél több setup idő.
Lényeg a lényeg, halálraizzadtan sikerült időben bepakolni az autókba, és a helyszínre menni a megadott időszeletre, ahol elvileg a szervezők intézték a becuccolást, de még mindig kétségekkel vezettem odáig, hogy mennyi csúszás lesz, lesz-e elég időnk, stb-stb.
Onnantól, hogy odaértünk gyakorlatilag csak profizmust tapasztaltunk, minden időre úgy volt, ahogy ígérték, fél óra alatt fenn voltunk a szobában (kipakolásnál visszafelé pedig tegnap ugyanez volt).
Végigpróbáltunk 3 falat, hogy hol fog jól szólni a motyó, és gyakorlatilag 4óra alatt, este 7-re mi már készen voltunk mindennel.
A napközbeni eseményekre nem volt sok rálátásom, de az én szemszögemből minden nagyon flottul ment mindkét nap. A büfében lévő fánk is finom volt. Szóval én csak hálát és köszönetet tudok nyilvánítani a szervezők felé, a mi szemszögünkből abszolút korrekt és profi volt a lebonyolítás!
IMG_6713.jpeg

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

TotoDIY írta:
kaef2 írta:
Nincs rá jó megoldás.
Legfeljebb az, ha a kiállító megadja előre mondjuk félóránként, hogy milyen zenéket fog játszani.
Nálunk szombaton fél öttől zárásig előre beharangozott jazz történi fontosságú zenék playlistája ment. Ami a Tidalon bárki számára elérhető, itt is megadtam az elérhetőségét. Kb 10 ember hallgatta nagyjából végig, úgy, hogy előre megmondtam, hogy nem a felvételek hangzása a válogatás központi szempontja, hanem a történelmi fontossága, zenei minősége.
Kb tízszer ennyien fordultak ki a szobából pár másodperc után, mint ahányan végig ülték zárásig.
Például...
De ez magánvélemény.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11014
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vinkler írta:
2024.10.07., hétf. 12:09
Én csak annyit tennék hozzá, hogy speciel még nem jártam olyan "hifi" kiállításon (Nem csak itthon, külföldön sem), ahol ne lett volna áthallás egy másik helyiségből.
Persze, akusztikai áthallás mindig van, csak a mértéke és a hallgatók érzékenysége változó. Engem tavaly is nagyon zavart, mikor éppen Saint-Saëns - csendes részekben bővelkedő - orgona szimfóniáját játszottam le egy ősrégi felvételről, a szomszédban éppen AC/DC dübörgött elnyomva a "zenekarom" nagy részét. Aki akkor ott volt velem, átélhette ezt. Aki pár peccel korábban, vagy később érkezett, simán hangoztathatja, hogy ilyen probléma nincs is.

zoli73 írta:
2024.10.07., hétf. 11:45
Elhiszem, hogy Te mit mértél a bepakolás/beállítás napján, de a kiállítás napján erre panaszt sem hallottam, pedig beszélgettem néhány emberrel. Azt meg nem is merem feltételezem, hogy olyankor mértél, amikor a szomszéd éppen tesztelt, mit enged a szoba. A kommentekből talán leszűrhető, hogy az elégedett emberek(látogatók, kiállítók) vannak túlnyomó többségben. Kritikak bár vannak, de elenyészőek.
Mint láthatod a beszámolókban, valaki még egy kiállítót is kérdőre vont, tehát a jelenség létezik akkor is, ha Te - szerencsédre - nem találkoztál vele. Áthallás mérést csak teljes csendben lehet végezni, én is így jártam el. A kapott eredmény és a látogatók által tapasztalt helyzet közötti viszony laza, miként a hallott produkciókról írt hozzászólások közötti korreláció is. Jól van ez így, máskor is így volt, soha nem lesz másként. Egyértelmű, hogy a rendezvény látogatóinak általános benyomása pozitív, ezt nem is vontam kétségbe, okom és alapom sincs rá, szóval felesleges tőlem védeni a történetet.

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kaef2 írta:
Nincs rá jó megoldás.
Például...
De ez magánvélemény.
DIYAUDIO.HU

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2024.10.07., hétf. 12:05
sutemenyx írta:
2024.10.07., hétf. 11:38
Nagyon köszönjük mindenkinek, aki benézett hozzánk is! :napsut: Jó volt látni, hogy ennyien kíváncsiak a kiállított dolgainkra.
Szabad egy rövid hallgatás után hangzás jellemzőt mondanom a szobátokról? Szerintem itt is nagyobb részt a hangsugárzó határozta meg a hangzást, mint ahogy szerintem a többi szobában is. A Krizsi Laci kezenyomát magán viselő papír kétutas, egyetlen kondis hangváltós hangfal teljesen másként szólt, mint a ma divatos kis átmérős, minden féle csodaszerrel megerősített, gyenge hatásfokú hangsugárzók. De, ez önmagában még nem mindenben előny, ahogy hallottam. Basszusa nem volt elég megfogott, a kis magas kónuszos sugárzó nem szólt elég magasan és tisztán. Levegősnek sem hallottam annyira, legalábbis ahogy én szeretném.
Én így hallottam, és nem bántásból. Azért gratula.
Persze, no para!

Nincs köze hozzá, maximum véletlen egybeesés, hogy a koncepció ugyanaz. A hangsugárzó története lassan 7évre nyúik vissza, akkoriban egy véletlen folytán vettem két darab ilyesmi hangszórót, és hallottam meg, hogy ez nagyon tud valamit, amire nekem szükégem van. Egyszerűen arról van szó, hogy én ezt szeretem, ezen hallok mindent, amit szeretnék a fejlesztésekhez, és ezen szeretek zenét hallgatni is. A magas sugárzó tekintetében nagyon kompromisszumos a dolog. Igazad van, 14-15kHz fölött nemigen szól már sajnos. Hallás kérdése, hogy ez mennyire gond. Viszont anyagában ugyanaz, mint a nagy, tehát könnyen integrálódik a hangképbe, és tudja azt a nagy érzékenységet is, amire szükség van. Sajnos nincs olyan selyemdóm, ami tudná ezt az érzékenysèget, a nyomókamrás fém magasaknak pedig nagyon más hangja van, egyszerűen leesnek a hangképről. Az air motion magasak közt lenne 1-2tipus, ami tudna jó lenni, de azok pedig borzasztó sérülékenyek. Megfogott basszus kérdésében nem értek egyet, szerintem az egyik fő előnye éppen ez. Szombaton volt az utolsó 40percben psytrance bemutató is (egyébként teltházas szobával :) ), ami sok bpm-es kickbass-re épülő zene, és azt rettenetesen nagyon jól és gyorsan tudja, utózengés/rengés nélkül. Alapvetően hifire tervezett hangsugárzóknál ez nagyon ritka, többnyire ilyen zenéken letérdelnek a hifi cuccok -ártól függetlenül-. Ezért lettem volna nagyon kíváncsi a hóbagoly hangfalakra, de egyszerűen nem bírtam feljutni az 5-6 szintekre sajnos.
Mindenesetre nem tudom éppen ott akkor mit hallottál, de törekedtem rá, hogy “látványos” zenéket mutassak, amikben sokszor nagy, öblös, zsíros mélyhangok vannak. Fogok írni nemsokára egy posztot, hogy kiállítói szemszögből én hogyan láttam a rendezvényt, és ott ezt a jelnséget is tervezem megemlíteni, hogy ez egyébként miért tendencia a legtöbb kiállítónál, hogy látványos zenét mutatnak.
Mindenesetre köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

TotoDIY írta:
2024.10.07., hétf. 12:04
istvan01 írta:
2024.10.07., hétf. 11:49
TotoDIY írta:
Ugyanazzal a telefonnal felvett videókról beszélünk. Tisztában vagyok vele, hogy élőben nem pont ugyanaz. Pláne, ha nincs meg hozzá a jó minőségű fejhallgató. Ettől függetlenül meg lehet nézni állásfoglalás nélkül is. Más nincs, én nem fogok menni kiállítani. :napsut:
Tegyél egy képzeletbeli próbát úgy, hogy fogod a rendszered minden darabját, elszállítod egy idegen helyre, pl egy zajos, nyüzsgő, mászkálós szálloda szobába, és próbáld ott is ugyan annak és jónak (ami neked megszokott jó) hallani. El fogod sírni magad.
Van még egy tényező, a kiállítás kritizálók 90%-a elköveti, hogy ő a saját rendszerét (5-10év alatt összenövesztve) jobbnak hallja azért is, mert elfogadta, neki ez a jó és hozzá szokott.
Miért sírnám el magam? Maximum akkor, ha nem működik... :rolleyes: Volt már ilyen régebbi D/A esetében, csak azért.
Nincs miért elsírni magam, akkor se volt... Viszont ha látogatók közül lenne olyan, aki megnyomkodná a hangszóróm membránját, de úgy, hogy az beszakadna, hát akkor valóban elsírnám magam... Elhiheti bárki, tisztában vagyok az akusztikai korlátokkal, ahogy a YT-s korlátokkal is, de nincs más, és nem mindenkinek akarnék kiállítani. (nem az objektív kritika miatt)

Amúgy meg, ahogy eddig is leírtam, kiállításon nem is az akusztika volt a legrosszabb, hanem a zeneválasztás. De ez szubjektív. Jobb rendszerek képességei így is "átjöttek" ...
Nincs rá jó megoldás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaef2 2024.10.07., hétf. 12:36-kor.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 539

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Egy biztos. Ezt évek óta gondolom magamban, és kicsit ezért is félek elmenni ilyen rendezvényre, főleg most már így félvakon.
Le a kalappal a kiállítók bátorsága előtt - és itt nem arra gondolok, hogy van bátorságuk megmutatni az esetleges saját termékeiket vagy azt amit árulnak - , hogy esetlegesen több 10 milliós rendszereket "közszemlére tesznek" kitéve annak a veszélynek, hogy valaki kárt tesz bennük. És nem biztos, hogy direkt vagy azért mert az illető már virágos jókedvében van, hanem egyszerű bénázásból. Hány öreg bicebóca hifista van (elnézést kérek magamtól is :D ) aki esetleg egy rossz lépés vagy botlás miatt ráfekszik egy ilyen berendezésre, és több év munkája és rengeteg pénz megy a levesbe. Ezzel szemben viszont a kordonnal elkerített messziről csodálható különféle csodalények mutogatása meg szerintem puszta bunkóság. Szóval nehéz ezt összerakni. Megmutatni, kiszolgálni, reklámozni mindezt úgy, hogy lehetőleg legyen mindenki elégedett (de legalább közelítse azt) anélkül, hogy az anyagi kár jelentős legyen.
Én pl anno amikor még jártam kiállításokra sosem mentem a kiállított cuccokhoz mondjuk 180 centinél közelebb. (Kb. ez az a távolság, hogyha elperecelek, akkor se a kiállított többmilliós berendezésekre esek.)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8986

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
2024.10.07., hétf. 10:26

Okay, de írom ismét, nem velem van vitád, hanem azokkal, akik érzékelték az általam előzetesen sejtett (itt nem, de a korábbi években részemről is visszatérően megtapasztalt) áthallási problémát és ezt szóvá is tették.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy speciel még nem jártam olyan "hifi" kiállításon (Nem csak itthon, külföldön sem), ahol ne lett volna áthallás egy másik helyiségből.

Egyébiránt ott a lehetőség, ha zavar valakit a szomszédok brummogása, hogy a kiállítást követően elmegy az adott kiállító bemutató termébe, ahol nagy eséllyel nyugodt, csendes körülmények között lesz lehetősége meghallgatni a kiszemelt rendszert. Az érdeklődés felkeltésére alkalmas egy ilyen rendezvény.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

sutemenyx írta:
2024.10.07., hétf. 11:38
Nagyon köszönjük mindenkinek, aki benézett hozzánk is! :napsut: Jó volt látni, hogy ennyien kíváncsiak a kiállított dolgainkra.
Szabad egy rövid hallgatás után hangzás jellemzőt mondanom a szobátokról? Szerintem itt is nagyobb részt a hangsugárzó határozta meg a hangzást, mint ahogy szerintem a többi szobában is. A Krizsi Laci kezenyomát magán viselő papír kétutas, egyetlen kondis hangváltós hangfal teljesen másként szólt, mint a ma divatos kis átmérős, minden féle csodaszerrel megerősített, gyenge hatásfokú kónuszos hangsugárzók. De, ez önmagában még nem mindenben előny, ahogy hallottam. Basszusa nem volt elég megfogott, a kis magas kónuszos sugárzó nem szólt elég magasan és tisztán. Levegősnek sem hallottam annyira, legalábbis ahogy én szeretném.
Én így hallottam, és nem bántásból. Azért gratula.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2024.10.07., hétf. 12:09-kor.

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

istvan01 írta:
2024.10.07., hétf. 11:49
TotoDIY írta:
Tegyél egy képzeletbeli próbát úgy, hogy fogod a rendszered minden darabját, elszállítod egy idegen helyre, pl egy zajos, nyüzsgő, mászkálós szálloda szobába, és próbáld ott is ugyan annak és jónak (ami neked megszokott jó) hallani. El fogod sírni magad.
Van még egy tényező, a kiállítás kritizálók 90%-a elköveti, hogy ő a saját rendszerét (5-10év alatt összenövesztve) jobbnak hallja azért is, mert elfogadta, neki ez a jó és hozzá szokott.
Miért sírnám el magam? Maximum akkor, ha nem működik... :rolleyes: Volt már ilyen régebbi D/A esetében, csak azért.
Nincs miért elsírni magam, akkor se volt... Viszont ha látogatók közül lenne olyan, aki megnyomkodná a hangszóróm membránját, de úgy, hogy az beszakadna, hát akkor valóban elsírnám magam... Elhiheti bárki, tisztában vagyok az akusztikai korlátokkal, ahogy a YT-s korlátokkal is, de nincs más, és nem mindenkinek akarnék kiállítani. (nem az objektív kritika miatt)

Amúgy meg, ahogy eddig is leírtam, kiállításon nem is az akusztika volt a legrosszabb, hanem a zeneválasztás. De ez szubjektív. Jobb rendszerek képességei így is "átjöttek" ...
DIYAUDIO.HU

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”