Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
23. Házimozi & Hifi Show
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2773
Re: 23. Házimozi & Hifi Show
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Vasárnap délután bóklásztam a szobák és a kiállítók között. Sok nézelődő volt, az átlag életkor 50 feletti volt, sajnos kevés fiatalt láttam. A korombeli szivarok is tidalt nyomattak a telón, dugták fel a spéci fejhallgatókra, aranyos látvány volt a 70 + os úr a 27 milliós fejhallgatóval a fején.
Türelmesek voltak a kiállítók, sok szép rendszert meghallgattam, Soltész Rezső szuper volt, köszönet a sok szervező, kiállító lelkesedésének, nagy élmény volt.
Nagy hatással volt rám a 4 harbeten bemutatott zenei előadás, respekt a kiállítók fanatizmusának, ezért az élményért még külön is fizettem volna.
Jó volt megnézni, meghallgatni a szép technikákat, csodás hangfalakat, izgalmas volt a sok szalagos magnó látványa, cd játszót nem nagyon láttam. Meglepett a lengyel Unitra néven futó új eszközök látványa, akaratlanul néztem körbe, vidi, orion van-e?
Több szobába nehezen fértem be, de zárás előtt már lehetett jobb helyekre középre ülni. Sokan vették a lemezeket, mint a cukrot, ezek szerint még sokaknak van lemezjátszójuk otthon.
Sok ilyen rendezvényen vettem részt a 90-es évektől, remélem, sokáig lesznek még ilyen szép élményt adó kiállítások, szorítok Rezső!

Türelmesek voltak a kiállítók, sok szép rendszert meghallgattam, Soltész Rezső szuper volt, köszönet a sok szervező, kiállító lelkesedésének, nagy élmény volt.
Nagy hatással volt rám a 4 harbeten bemutatott zenei előadás, respekt a kiállítók fanatizmusának, ezért az élményért még külön is fizettem volna.
Jó volt megnézni, meghallgatni a szép technikákat, csodás hangfalakat, izgalmas volt a sok szalagos magnó látványa, cd játszót nem nagyon láttam. Meglepett a lengyel Unitra néven futó új eszközök látványa, akaratlanul néztem körbe, vidi, orion van-e?

Több szobába nehezen fértem be, de zárás előtt már lehetett jobb helyekre középre ülni. Sokan vették a lemezeket, mint a cukrot, ezek szerint még sokaknak van lemezjátszójuk otthon.
Sok ilyen rendezvényen vettem részt a 90-es évektől, remélem, sokáig lesznek még ilyen szép élményt adó kiállítások, szorítok Rezső!

tunerman írta: ↑2024.10.24., csüt. 07:42Rövid videó összefoglalók a 2024 HiFi Show kiállítókról:
https://www.google.com/search?client=ms ... =2.81#ip=1
TJ.
Valaki írta, hogy ezt a sót TJ leette, vagy hasonlót...
Azoknak, akik akkor még nem éltek, régen a high end shown ilyen szobák (is) versenyeztek. Most egyedüli indulóként, rajt-cél győzelmet aratott...
Gratula Jenő, ez nagyon ott volt
youtu.be/Q4CFJGcTE_w
Azoknak, akik akkor még nem éltek, régen a high end shown ilyen szobák (is) versenyeztek. Most egyedüli indulóként, rajt-cél győzelmet aratott...
Gratula Jenő, ez nagyon ott volt

youtu.be/Q4CFJGcTE_w
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2773
Rövid videó összefoglalók a 2024 HiFi Show kiállítókról:
TJ.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Nem, azt csak egyszer, egy meghallgatás erejéig vittük fel, és meglepően jól teljesített.
ANDS írta: ↑2024.10.23., szer. 00:54Én hallottam nála szólni ezeket a monstrumokat, a szélessávú kék hangfalra nem emlékszem. Az is ott van nála a tetőtérben?kaef2 írta: ↑2024.10.22., kedd 16:55Egy jó ismerős házában készült a fotó, a tetőtérben. Ő is jelen van itt, ha gondolja, majd elárulja kinek a munkája és pénze van a képen látható rendszerben. Én nem venném magamra ezt felhatalmazás hiányában.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 16:07
jó,mert a csevegőben hifisóznka,mi meg csevegünk,de egye fene
itt azért sokat segít neki a tetőtéri beépítés és kap egy kis rásegítést is a körülötte lévő hangszóróktól, de a bázistáv itt se nagy. mellé nagyobb a membránfelülete, az ott még éppen képes megszólalni. Mi is csináltunk "hangot" a Műcsarnokban, bazi nagy területen egy t-amppal és egy pár ALR Jordan Entry S minidobozzal, amikor egy videóprogramot kísért. meg tudott szólalni, de én pl az enyémet nem annyira javasolnám egyetlen megoldásnak, ha valakinek nagy szobája van.
bár azok a tölcséres valamik érdekesebbnek tűnnek nekemabban kinek a keze van benne?
Nem, azt csak egyszer, egy meghallgatás erejéig vittük fel, és meglepően jól teljesített.
Én hallottam nála szólni ezeket a monstrumokat, a szélessávú kék hangfalra nem emlékszem. Az is ott van nála a tetőtérben?kaef2 írta: ↑2024.10.22., kedd 16:55Egy jó ismerős házában készült a fotó, a tetőtérben. Ő is jelen van itt, ha gondolja, majd elárulja kinek a munkája és pénze van a képen látható rendszerben. Én nem venném magamra ezt felhatalmazás hiányában.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 16:07jó,mert a csevegőben hifisóznka,mi meg csevegünk,de egye fene
itt azért sokat segít neki a tetőtéri beépítés és kap egy kis rásegítést is a körülötte lévő hangszóróktól, de a bázistáv itt se nagy. mellé nagyobb a membránfelülete, az ott még éppen képes megszólalni. Mi is csináltunk "hangot" a Műcsarnokban, bazi nagy területen egy t-amppal és egy pár ALR Jordan Entry S minidobozzal, amikor egy videóprogramot kísért. meg tudott szólalni, de én pl az enyémet nem annyira javasolnám egyetlen megoldásnak, ha valakinek nagy szobája van.
bár azok a tölcséres valamik érdekesebbnek tűnnek nekemabban kinek a keze van benne?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Egy jó ismerős házában készült a fotó, a tetőtérben. Ő is jelen van itt, ha gondolja, majd elárulja kinek a munkája és pénze van a képen látható rendszerben. Én nem venném magamra ezt felhatalmazás hiányában.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 16:07jó,mert a csevegőben hifisóznka,mi meg csevegünk,de egye fene
Húú azok a tölcséren nekem is megakadt az ujjam a telefon pörgetés közberevox írta: ↑2024.10.22., kedd 16:07jó,mert a csevegőben hifisóznka,mi meg csevegünk,de egye fene

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
jó,mert a csevegőben hifisóznka,mi meg csevegünk,de egye fene

bár azok a tölcséres valamik érdekesebbnek tűnnek nekem

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Szub nélkül hallottuk a Kéket azért már kb 60 m2-en is, nem volt rossz, persze kompromisszumokkal.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 13:57isten őrizznincs ilyen szándékom, hogy bárkit rábeszéljek, csak mesélek (meg a 150kHz kapcsán került elő). amúgy meg, ja, ez nem ezo. az ezo vonalat nem képviselem (nem akarok ezzel senkit megbántani, aki ezo, bár azt se tudom, mi az ezotéria határa a hifiben). azt gondolom, mindenre van magyarázat, legfeljebb nem tudjuk, vagy nem jó helyen keressük. akár ideértve az ezotériát is, ahonnan már csak egy picike ugrás a parapszichológia tudománya.
de,hogy hifisózzunk, Ferinél a szubbal kiegészített egyutas egyébként jól illeszkedett. nem sokáig hallgattam ,de amíg ott voltam, nem éreztem,hogy külön életet élne a szub. De abba a nagy terembe agylövés is lett volna szub nélkül betenni. most olvastam el én is a hangFAL-amról szóló cikket... 30m2-től nagyobb szobába ne tegyükazér, na... persze, lehet bárhova, csak akkor is tartsuk a kb max 1,5 méter bázistávolságot és 2-3 méterről halgassuk
de 30m2-re szerintem ne vegye meg senki (bár már nem is tudja, megszűnt a gyártás)

láttam ott a fotókon egy mikorfont. majd megmondom Lacinak, mérjen rá. Gondolom méregette, de lehet csak karaokizottkaef2 írta: ↑2024.10.22., kedd 13:48
A mély hang átvitel "megsaccolása" trükkös dolog és mérés nélkül igen ritkán találja el az ember, sőt megmérni sem egyszerű. Az idehaza található süketszobák nem igazán mérnek hitelesen kb 80 Hz alatt, tudomásom szerint. Az ehhez értő kollégáim, barátaim ezért is mérnek egy csarnok közepén, a levegőben, távol a falaktól.
Óvatosan ezért azt javasolnám, hogy ne dobálózzunk számokkal, ha ezt hasraütés alapján tesszük.

de az nyilván csak egy szobában mért,falhoz közeli, hitelesnek nem tekinthető dolog lenne és nem lesz akkora horderejű projekt,hogy ezzel a problémával komoly laborba kelljen vonulni (max ráir 45Hz-et,abba nem lehet belekötni

halfnote.hu
halfnote.hu
isten őrizz

de,hogy hifisózzunk, Ferinél a szubbal kiegészített egyutas egyébként jól illeszkedett. nem sokáig hallgattam ,de amíg ott voltam, nem éreztem,hogy külön életet élne a szub. De abba a nagy terembe agylövés is lett volna szub nélkül betenni. most olvastam el én is a hangFAL-amról szóló cikket... 30m2-től nagyobb szobába ne tegyük

halfnote.hu
halfnote.hu
Óvatosan ezért azt javasolnám, hogy ne dobálózzunk számokkal, ha ezt hasraütés alapján tesszük.
A mély hang átvitel "megsaccolása" trükkös dolog és mérés nélkül igen ritkán találja el az ember, sőt megmérni sem egyszerű. Az idehaza található süketszobák nem igazán mérnek hitelesen kb 80 Hz alatt, tudomásom szerint. Az ehhez értő kollégáim, barátaim ezért is mérnek egy csarnok közepén, a levegőben, távol a falaktól.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 11:33ezt én lőttem be kb. az enyém tud 40Hz-18 kHz-et papíron... ez ettől mélyebbre megy egyértelműen. nekem sajna nem fér oda a hálószobába 1 centi híján, nem lehet tőle az ablakot kinyitni,magas és az asszony megmondta, hogy hova tegyem amúgy is azt a "nagy xart"![]()
amiben az enyém más, hogy baromi könnyű a membrán és gyors a hangszóró, valaki mondta,hogy talán a leggyorsabb dinamikus hangszóró, ami létezik. az biztos,hogy tud érdekes dolgokat, de alul azért még tweeterrel kiegészítve se érzek dobot.
http://hifimagazin.net/furuyama-audio-labs-supreme
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Félreértés ne essék, fel tudok én is sorolni pár dolgot, ami teljesen ezó és működik. Annyira, hogy beavatatlanokon is, teljesen megismételhetően. Viszont ez itt nem ezó, hanem egy teljesen műszaki dolog elvileg.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 12:57az a baj, mindent meg akartok magyarázni, hogy és miért működik, vagy sem. Nem Te, úgy általában aki ebbe a hifibe kicsit attól többet ért a műszaki háttérhez, mint a laikus (hátulütője, ha valamivel a matek nem jön ki, ki se lesz próbálva) Nem kell mindent megmagyarázni, vagy mindent érteni. De, ha valakiben él a tudásszomj, persze, tegye meg. Ettől a TakeT Batpuret fogod,bekötöd az erősítő végére, párhuzamosan a hangsugárzóddal és ülsz a seggeden és nem érted, mi történtsutemenyx írta: ↑2024.10.22., kedd 12:19
Nekem mindegy, de a korrekt megoldás, amikor tényleg azt csinálja, hogy kiterjeszti a magasátvitelt, az akkor lenne, ha mind érzékenységben, mind fázisban egyeztetve lenne a magassugárzóval. Ha egyik sincs meg, attól még persze biztosan történik valami, ami hallható, de talán éppen azért nem használod egyeztetett érzékenységgel, mert akkor már a fáziskülönbség miatt elcseszné az amúgy korrekt magasat. Illetve a másik, hogy nem csak a frekvencia és a fázis számít, hanem eltérő anyagú hangszórók eltérően is szólnak pusztán az anyaguk miatt is. Emiatt is lehet zavaró, az összképet elrontó egy sugárzó, még ha korrekt is az illesztés.![]()
A LIVE meg ezt hatványozottan teszi. A LIVE manuálban annyi van,hogy meg kell próbálni felcserélni a hangszóróvezetéket, de általában helyesen bekötve működik jól. szerintem kb egy hónapja van meg,lehet annyi se, egyelőre még nem vagyok abban a helyzetben, hogy állítgassam, de főleg időm nincs rá. Meg hozza,amit vártam, így nem ingerel semmi, hogy "meddig kellene feltekernem".
de még mindig, csak mesélek. Már félre ne menjen, de mesélni csak én tudok, mert nekem van, míg más a matekkal rágja a ceruza végétde ezt csak tényleg azért sütöttem el, mert tök jól hangzik
bár van benne némi igazság
OFF lesz... gyorsan valami...Volt a hifiShown is Batpure
![]()
De meggyőztél, ki fogom próbálni!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
az a baj, mindent meg akartok magyarázni, hogy és miért működik, vagy sem. Nem Te, úgy általában aki ebbe a hifibe kicsit attól többet ért a műszaki háttérhez, mint a laikus (hátulütője, ha valamivel a matek nem jön ki, ki se lesz próbálva) Nem kell mindent megmagyarázni, vagy mindent érteni. De, ha valakiben él a tudásszomj, persze, tegye meg. Ettől a TakeT Batpuret fogod,bekötöd az erősítő végére, párhuzamosan a hangsugárzóddal és ülsz a seggeden és nem érted, mi történtsutemenyx írta: ↑2024.10.22., kedd 12:19
Nekem mindegy, de a korrekt megoldás, amikor tényleg azt csinálja, hogy kiterjeszti a magasátvitelt, az akkor lenne, ha mind érzékenységben, mind fázisban egyeztetve lenne a magassugárzóval. Ha egyik sincs meg, attól még persze biztosan történik valami, ami hallható, de talán éppen azért nem használod egyeztetett érzékenységgel, mert akkor már a fáziskülönbség miatt elcseszné az amúgy korrekt magasat. Illetve a másik, hogy nem csak a frekvencia és a fázis számít, hanem eltérő anyagú hangszórók eltérően is szólnak pusztán az anyaguk miatt is. Emiatt is lehet zavaró, az összképet elrontó egy sugárzó, még ha korrekt is az illesztés.

A LIVE meg ezt hatványozottan teszi. A LIVE manuálban annyi van,hogy meg kell próbálni felcserélni a hangszóróvezetéket, de általában helyesen bekötve működik jól. szerintem kb egy hónapja van meg,lehet annyi se, egyelőre még nem vagyok abban a helyzetben, hogy állítgassam, de főleg időm nincs rá. Meg hozza,amit vártam, így nem ingerel semmi, hogy "meddig kellene feltekernem".
de még mindig, csak mesélek. Már félre ne menjen, de mesélni csak én tudok, mert nekem van, míg más a matekkal rágja a ceruza végét

OFF lesz... gyorsan valami...

halfnote.hu
halfnote.hu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nekem mindegy, de a korrekt megoldás, amikor tényleg azt csinálja, hogy kiterjeszti a magasátvitelt, az akkor lenne, ha mind érzékenységben, mind fázisban egyeztetve lenne a magassugárzóval. Ha egyik sincs meg, attól még persze biztosan történik valami, ami hallható, de talán éppen azért nem használod egyeztetett érzékenységgel, mert akkor már a fáziskülönbség miatt elcseszné az amúgy korrekt magasat. Illetve a másik, hogy nem csak a frekvencia és a fázis számít, hanem eltérő anyagú hangszórók eltérően is szólnak pusztán az anyaguk miatt is. Emiatt is lehet zavaró, az összképet elrontó egy sugárzó, még ha korrekt is az illesztés.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 11:39ez a matek. a valóság meg más. azóta megvettem a LIVE-ot is, ami 100dB-ig állítható (50-től). a 102dB-es Avantgardeokkal 70dB-n használom. lehet,majd feltekerem 72-73-ra, de még a finomahngoláshoz nem szoktam meg kellően, egyelőre nem piszkálom.sutemenyx írta: ↑2024.10.22., kedd 11:12Az a gond ezzel, hogy 70dB erzekenysegu. 2db tud 73dB-t, 4db-76dB, 8db-79dB, 16db-82dB, 32db-85dB, 64db-88dB, 128db-91dB, 256db-94dBrevox írta: ↑2024.10.22., kedd 10:57
supertweeterrel annyi. mondtam, hogy turpisság van benne. a nélkül úgy emlékszem, 18Khz viszont az árát a supertweeter nemigazán dobja meg a maga 23-25ezer/pár és egy kis famunka költséggel. beépítve nem lesz, mert érdemes külön dobozban tartani, nem minden esetben kell az előlappal párhuzamosan állítani, a tökéletesebb sztereóhoz. Másodsorban, ez a tweeter olyan olcsó, van, aki 2-t, 3-at használ, leutánozva -töredékáron- a gyártó csúcsmodelljét, a LIVE-ot,ami 360°-ban körbe sugároz.
Szoval olyan 3-500db ilyet batpure tweeter kellene, hogy összemérhető legyen egy érzékenyebb szélessávú hangerejével. És ott meg már egyaltalan nem lesz elhanyagolható az általa jelentett kapacitív terhelés sem.
de nem akarok erről senkit megggyőzni, csak mesélek![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
ez a matek. a valóság meg más. azóta megvettem a LIVE-ot is, ami 100dB-ig állítható (50-től). a 102dB-es Avantgardeokkal 70dB-n használom. lehet,majd feltekerem 72-73-ra, de még a finomahngoláshoz nem szoktam meg kellően, egyelőre nem piszkálom.sutemenyx írta: ↑2024.10.22., kedd 11:12Az a gond ezzel, hogy 70dB erzekenysegu. 2db tud 73dB-t, 4db-76dB, 8db-79dB, 16db-82dB, 32db-85dB, 64db-88dB, 128db-91dB, 256db-94dBrevox írta: ↑2024.10.22., kedd 10:57supertweeterrel annyi. mondtam, hogy turpisság van benne. a nélkül úgy emlékszem, 18Khz viszont az árát a supertweeter nemigazán dobja meg a maga 23-25ezer/pár és egy kis famunka költséggel. beépítve nem lesz, mert érdemes külön dobozban tartani, nem minden esetben kell az előlappal párhuzamosan állítani, a tökéletesebb sztereóhoz. Másodsorban, ez a tweeter olyan olcsó, van, aki 2-t, 3-at használ, leutánozva -töredékáron- a gyártó csúcsmodelljét, a LIVE-ot,ami 360°-ban körbe sugároz.
Szoval olyan 3-500db ilyet batpure tweeter kellene, hogy összemérhető legyen egy érzékenyebb szélessávú hangerejével. És ott meg már egyaltalan nem lesz elhanyagolható az általa jelentett kapacitív terhelés sem.
de nem akarok erről senkit megggyőzni, csak mesélek

halfnote.hu
halfnote.hu
ezt én lőttem be kb. az enyém tud 40Hz-18 kHz-et papíron... ez ettől mélyebbre megy egyértelműen. nekem sajna nem fér oda a hálószobába 1 centi híján, nem lehet tőle az ablakot kinyitni,magas és az asszony megmondta, hogy hova tegyem amúgy is azt a "nagy xart"

amiben az enyém más, hogy baromi könnyű a membrán és gyors a hangszóró, valaki mondta,hogy talán a leggyorsabb dinamikus hangszóró, ami létezik. az biztos,hogy tud érdekes dolgokat, de alul azért még tweeterrel kiegészítve se érzek dobot.
http://hifimagazin.net/furuyama-audio-labs-supreme
halfnote.hu
halfnote.hu
Nagyon nagyon nagyon csodalkoznek azon a 30 Hz-en, meg - 10 dB-n is.
Szivesen megmerjuk barmelyik emlitett hazai egyutast annak az 5000 m2-es csarnoknak a kozepen, felemelve a foldtol, ahol a nagy feher “hobaglyot” illetve a szelessavu plus szub kombot mertuk.
Nagyon nagyon nagyon csodalkoznek azon a 30 Hz-en, meg - 10 dB-n is.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Az a gond ezzel, hogy 70dB erzekenysegu. 2db tud 73dB-t, 4db-76dB, 8db-79dB, 16db-82dB, 32db-85dB, 64db-88dB, 128db-91dB, 256db-94dBrevox írta: ↑2024.10.22., kedd 10:57supertweeterrel annyi. mondtam, hogy turpisság van benne. a nélkül úgy emlékszem, 18Khz viszont az árát a supertweeter nemigazán dobja meg a maga 23-25ezer/pár és egy kis famunka költséggel. beépítve nem lesz, mert érdemes külön dobozban tartani, nem minden esetben kell az előlappal párhuzamosan állítani, a tökéletesebb sztereóhoz. Másodsorban, ez a tweeter olyan olcsó, van, aki 2-t, 3-at használ, leutánozva -töredékáron- a gyártó csúcsmodelljét, a LIVE-ot,ami 360°-ban körbe sugároz.
na,itt van az,hogy én nem tudok építeni, kb a második sorban elvesztettem a fonalatsutemenyx írta: ↑2024.10.22., kedd 10:42Á, dehogy. Tekintsünk el az elírási hibától, nyilván nem 150kHz-re gondoltál, hanem csak 15kHz-re.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 10:08szerintem a TJ Lowthere is kb tudja és ez is (lent,nem írom le feleslegesen kétszer). (semmi közöm hozzá, csak "felfedeztem" és rávettem,hogy ebből készítsen másnak is, ne tartsa magában). de a turpisságra rá fogsz jönni
![]()
https://halfnote.hu/blogs/revox/rlc-206h-ujragondolva
Az Acousta doboz egy backloaded horn. 50-100Hz között szépen “rájátszik” a driverre, de -3dB pontja 60Hz környékén, és a -6dB pontja is valahol 50-60Hz közt van, ráadásul nagyon meredeken esik, mert ott már “elvesz” a doboz. 40Hz-en már nem szól szinte semennyire. Az enyém ha messze van a saroktól, 37-38Hz közt van a -6dB pontja, sarokban 32Hz körül, de onnantol lefelé meredeken esik akkor. Felül kb 14-15kHz-ig megy, de csak a kiegeszito magas miatt. Anélkül az RFT L3060 kb 5-6kHz-ig hasznalhato. Az alnico-s lowther P6M felül kb 12kHz-ig megy kb, a ferrites PM6 elmegy 15k fölé is, csak jellemzően +10dB emelés van 8k-tól.
Különben a PM6 ferritest be lehet tenni reflexdobozba, ekkor 38-40Hz megy még neki megfelelő szobaakusztika mellett, de a 30Hz úgy is csak vágyálom.
Orion PD201-ről tudok még nyilatkozni, az ugyanakkora (20cm), mint a Lowther PM6/P6M, csak 3-4x nehezebb membránnal. Az refelexdobozban, sarokban 35-37Hz, nem sarokban kb 40Hz-ig szól. Felül 11kHz a vége, ráadásul van 7-8kHz-nél egy ronda beesés az átvitelen, de amúgy kedves hangú dolog.

de a 150 az 150,... a TakeT leírása szerint... nem mértem meg

halfnote.hu
halfnote.hu
supertweeterrel annyi. mondtam, hogy turpisság van benne. a nélkül úgy emlékszem, 18Khz viszont az árát a supertweeter nemigazán dobja meg a maga 23-25ezer/pár és egy kis famunka költséggel. beépítve nem lesz, mert érdemes külön dobozban tartani, nem minden esetben kell az előlappal párhuzamosan állítani, a tökéletesebb sztereóhoz. Másodsorban, ez a tweeter olyan olcsó, van, aki 2-t, 3-at használ, leutánozva -töredékáron- a gyártó csúcsmodelljét, a LIVE-ot,ami 360°-ban körbe sugároz.
halfnote.hu
halfnote.hu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Á, dehogy. Tekintsünk el az elírási hibától, nyilván nem 150kHz-re gondoltál, hanem csak 15kHz-re.revox írta: ↑2024.10.22., kedd 10:08szerintem a TJ Lowthere is kb tudja és ez is (lent,nem írom le feleslegesen kétszer). (semmi közöm hozzá, csak "felfedeztem" és rávettem,hogy ebből készítsen másnak is, ne tartsa magában). de a turpisságra rá fogsz jönni
![]()
https://halfnote.hu/blogs/revox/rlc-206h-ujragondolva
Az Acousta doboz egy backloaded horn. 50-100Hz között szépen “rájátszik” a driverre, de -3dB pontja 60Hz környékén, és a -6dB pontja is valahol 50-60Hz közt van, ráadásul nagyon meredeken esik, mert ott már “elvesz” a doboz. 40Hz-en már nem szól szinte semennyire. Az enyém ha messze van a saroktól, 37-38Hz közt van a -6dB pontja, sarokban 32Hz körül, de onnantol lefelé meredeken esik akkor. Felül kb 14-15kHz-ig megy, de csak a kiegeszito magas miatt. Anélkül az RFT L3060 kb 5-6kHz-ig hasznalhato. Az alnico-s lowther P6M felül kb 12kHz-ig megy kb, a ferrites PM6 elmegy 15k fölé is, csak jellemzően +10dB emelés van 8k-tól.
Különben a PM6 ferritest be lehet tenni reflexdobozba, ekkor 38-40Hz megy még neki megfelelő szobaakusztika mellett, de a 30Hz úgy is csak vágyálom.
Orion PD201-ről tudok még nyilatkozni, az ugyanakkora (20cm), mint a Lowther PM6/P6M, csak 3-4x nehezebb membránnal. Az refelexdobozban, sarokban 35-37Hz, nem sarokban kb 40Hz-ig szól. Felül 11kHz a vége, ráadásul van 7-8kHz-nél egy ronda beesés az átvitelen, de amúgy kedves hangú dolog.
Akkor minek kellett hozzá a szupertweeter? Szerintem valamit elírtál, 15 lesz inkább az a 150.
Szerintem 15kHz lesz a megoldás, bár így is szép teljesítménynek mondható.