Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Budapest Audio Expo vol1

Ki melyik kiállításra látogat el?

Budapest Audio Expora megyek
46
43%
HIFI Showra megyek
6
6%
Mindkettőre megyek
37
34%
Egyik sem érdekel
19
18%

Szavazatok száma: 108

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 946

Re: Budapest Audio Expo vol1

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Jó volt a kiállítás. Tömeg volt, nem kicsi, vagyis van rá igény.

Megint lejött az, hogy óriási a divergencia, hogy sokféle 'jó hang' létezhet.
Az is lejött sajnos, hogy az a fajta hangzásideál, amit itt nem annyira kevesen keresünk, az nem, vagy csak nyomokban volt képviseltetve, és itt nem a kiválasztott zenék vagy a túlzó hangerő tehetett erről, hanem a kiállítók belső zenei horizontja.,

Két dolog volt nekem érdekes.
Az egyik, ez a furcsa hangsugárzó, a nemtudoménmivel a tetején, ez az MBL111f, amit, ha jól emlékszem, Core Audio féle dolgok szolgáltak ki. A szoba / akusztika kb. jó volt, semmi riasztó, a hangerő nyilván túl nagy, de lehetett hallani azt, hogy van itt valami őrületes, eleddig nem tapasztalt dinamika, ami a megindulásokat, az ének-belépéseket, vagy a zongorán a forte beütéseket olyan szinten hozta, amit sehol máshol nem hallottam. A színezet, maga a tónus enyhén mesterséges volt, de nem volt rossz, sőt, ebben a kiállítói kavalkádban majdhogynem tetszett.

A másik, ahol a Kalista CD volt, a három lábú spec állványon, azzal az ultra-nagyképű szöveggel kísérve, hogy ezt nem lehet ám 'csak úgy' megvenni, komoly sorban állások vannak érte, (a $70k árával).... előtte meg elhangzott, hogy a digitális, az csak mozaikkockák, az analóg, az meg maga a festmény...
A megszólalás, bizonyos koordináta-rendszerekből nézve, az viszont módfelett gyenge volt. De tényleg nagyon.
Én vagyok akkora sznob, hogy elhiszem, hogy a Kalista, az tényleg jól szól.
Itt ezt nem sikerült mindenkinek megmutatni. Aki mégis kihallotta a hangi kvalitásait, annak én örülök, komolyan.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Robici írta:
2024.10.06., vas. 09:13
A helyszín jó, szerintem összességében jobb mint a Westend (talán az akusztika is de csak árnyalatnyival).
A legnagyobb negatívum az hogy a szobák többségében számomra már az elviselhetetlenség határát súrolta a hangerő (ráadásul icipici szobákban). Egyik kiállítót megkérdeztük mi szükség van erre, azt mondta azért kell, hogy túlordítsák a szomszédot...
Valaki írta itt pár hete, hogy ez a helyszín azért is lesz jobb, mert itt nem papírból (gipszkartonból) vannak a falak. Pénteken a pakolós napon két cég szobájában segédkeztem a rendszerek telepítésében, beállításában. Mindkét szoba falai gipszkartonból épültek, ami önmagában nem lenne probléma, de egészen vicces, 24-26 dB-es áthallást mértem, ráadásul nem a szomszédos, hanem a kettővel odébb elhelyezkedő szoba felé. (Nem irigylem a szálloda vendégeit.) Az apró helyiségben gyorsan elfogy a levegő, a szellőzést nem 8-10 emberre méretezték, ezért ablakot kell nyitni, miáltal már nem csak a szomszéd, hanem a szemben lévő kiállító magánéletébe is betekintést kaphatunk, vagy az utca zaját élvezhetjük. Zenehallgatás ilyen körülmények között reménytelen, de még a beszélgetés is necces, ezért a kiállítókkal egyetértve töröltük a korábban kitalált programokat. Egyiküknél még az is felmerült, hogy inkább ki sem nyitja a szobát.

A nagyobb, vagy különálló, szomszéd nélküli helyiségek nyilván szerencsésebbek, de olyan ugye nem jut mindenkinek. Akik méltatlan méretű és elhelyezkedésű szobát kaptak, két dolgot tehetnek. Háttérzenét szolgáltatnak és inkább az ügyfélkapcsolataikat próbálják ápolni, vagy feltekerik a hangerőt és próbálják túlharsogni a szomszédot (aki persze szintén megküldi a cuccot). Ilyen szobákat kiadni az én szememben hasonlóan inkorrekt lépés, mint a koncerteken jegyet eladni a színpad mellé, vagy a kakasülőre. No de a pénz beszél.

Taarzan írta:
2024.10.06., vas. 08:19
Az első a parkolási nehézség volt amivel találkoztam, pedig tudtam nem üres kézzel fogok eljönni. Sokat köröztem végül két saroknyira a Hernád utcában (talán) sikerült parkolnom.
A hoteltől 150 méterre van a város egyik legnagyobb parkolója, a Múzeum mélygarázs nyolcszáz hellyel.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: pjm »

Robici írta:
2024.10.06., vas. 10:17
Parkoláshoz pedig a párc perc sétára lévő Múzeum Mélygarázs ajánlott, a kiállítás honlapján is szerepel.
Én a Dob utcában álltam meg majd 10 perc séta. Az István, Murányi és társai teljesen tele voltak.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Parkoláshoz pedig a párc perc sétára lévő Múzeum Mélygarázs ajánlott, a kiállítás honlapján is szerepel.

bj13
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: bj13 »

Taarzan írta:
2024.10.06., vas. 08:19
Nem nyomtak a kezembe térképet, sebaj telefonon megvan minden... Bár macera - lezár, ellapozom, elnavigál...
A kabátot végig cipelnem kellett, jó lett volna egy ruhatár..
A karszalagos emberrel szemben lévő asztalon voltak füzetek, benne térkép.
Ruhatár pedig mellette
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Halihó, én is van, vagy 6 éve, hogy ne voltam ilyen rendezvényen, pedig már vagy 25 éve hogy tolom az ipart kiállítás szempontjából. Én még a régieket sírom vissza, de lehet, hogy azért mert akkor még fiatalabb voltam. Fura, hogy mennyire mások a cége, a régi Merlin, Dunyudio, audio Tuning és társai már nincsenek - vagy nincsenek itt.

Ami a hangot illeti, az arány számomra hasonló mint régen, nekem 5-6 szoba tetszett igazán, nálam a top 3 a Flow, a Zebra és az Ablsolute. A sorrend nem ez, de bármelyikkel el lennék itthon.
Kiemelném még a Heed Poporit, a Steinheim dobozok is bejöttek, szórakoztató volt a Hangtér a Dynaudiokkal, bár utóbbiakat ebben a felállásban nem hoznám haza, illetve volt még 2-3 szoba ami tetszett, de a nevük nem jut eszembe.
A Levinsont sajnáltam, nekem az a Nordostokkal nem jött be, mindegy.

Ami fontos, bár én előre tudtam, mivel a 25-be udvaroltam vagy 6 évet, hogy a Damjanich utcában és környékén elég lehetelen a parkolás normál esetben is nem hogy most, így aki teheti, menjen közösségivel. A barangolás itt ott nehézkes az elrendezés és a csoportosan beszélgető hifisták miatt. Néhány szobába tényleg lehetetlen bejutni, pedig végigmentünk háromszor is. Koscsó Ferivel is csak biccenteni tudtunk egymásnak.
A Bejelentkezőset én sem értem, vágom, hogy úri hobbi meg körülmények, de inkább ignoráltuk. Ha nem tetszik kényelmetlen ott ülni 20 percet mert haladnánk, ha infó kell kérdezünk. de mindenki úgy csinálja ahogy gondolja.

Összeségében örülök, hogy kimentem, látszik, hogy van 10-15% utánpótlás, a többiek 40-60 évesek, így tényleg fogyni fog a közönség.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

huszti-zsolt írta:
2024.10.05., szomb. 12:50
Ma 14 órakor és holnap 11 órakor az AudioMe szobában találkozhattak velem, továbbá a Popori Acoustic szobában is meghallgathatták egy Heed láncot!
IMG_1372.jpeg
Nekem tetszett is, gratula!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2691

Hozzászólás Szerző: tunerman »

tonya írta:
2024.10.06., vas. 09:21
tunerman írta:
2024.10.06., vas. 08:49
du. 14 óráig voltam a helyszínen, de volt ahová esélyem sem volt bejutni ennyi idő alatt.
Mivel oda senki sem jutott be, mert zárva volt az ajtó, és egy listára írták annak a nevét aki meg akarta hallgatni a cuccost - beengedés csak 15 órától! Na ne már...
Mint a körzeti rendelőben az orvoshoz a behívás, a nővérke majd szólít a neveden. :smile29:
Értem én, hogy vannak különleges emberek, különleges minőségű berendezések - de ennyire azért nem fontosak számomra.
TJ.
Csak nem a Darsana Audiora gondolsz....? ;) Én is nagyon szerettem volna megfülelni, főleg a facebookon lévő nagy marketing és hype miatt, kétszer futottam neki, de nem sikerült.... ;)

Szándékosan nem írtam konkrétumot, a jelenség volt számomra meglepő.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

tunerman írta:
2024.10.06., vas. 08:49
du. 14 óráig voltam a helyszínen, de volt ahová esélyem sem volt bejutni ennyi idő alatt.
Mivel oda senki sem jutott be, mert zárva volt az ajtó, és egy listára írták annak a nevét aki meg akarta hallgatni a cuccost - beengedés csak 15 órától! Na ne már...
Mint a körzeti rendelőben az orvoshoz a behívás, a nővérke majd szólít a neveden. :smile29:
Értem én, hogy vannak különleges emberek, különleges minőségű berendezések - de ennyire azért nem fontosak számomra.
TJ.
Csak nem a Darsana Audiora gondolsz....? ;) Én is nagyon szerettem volna megfülelni, főleg a facebookon lévő nagy marketing és hype miatt, kétszer futottam neki, de nem sikerült.... ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pár kép.
20241005_135206.jpg
20241005_134159.jpg
20241005_132637.jpg
20241005_130529.jpg
20241005_123229.jpg
20241005_122454.jpg
20241005_121548.jpg
20241005_115458.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pozitívumok: szerintem a kiállítás honlapja igényes, átlátható, valahogy így kellene ezt 2024-ben csinálni. A helyszín jó, szerintem összességében jobb mint a Westend (talán az akusztika is de csak árnyalatnyival). Ha az ember ráérzett az elrendezésre akkor onnantól már tájékozódni se volt nehéz, legalábbis nekem. Örülök, hogy ennyi kiállító volt. A meghallgatásoknál nem pozitívum de mégiscsak jó, hogy látogatók is rengetegen voltak, ami azt mutatja hogy van erre igény. A külön szakmai programok és előadások szintén pozitívum, bár én egyiken se voltam (a többsége nem is érdekelt). De akit érdekel annak biztos, hogy emeli a kiállítás hasznosságát. Az is jó hogy nagyon sok hazai gyártó/kisiparos volt. Igaz hogy sokszor kellett várni, de azért pár perc várakozás után én be tudtam jutni mindenhová ahová megpróbáltam, sőt sokszor egy kis idő után még középre is lehetett ülni. Kevés kiállítóval beszélgettünk de úgy láttam mindenhol kedvesek, segítőkészek.

A legnagyobb negatívum az hogy a szobák többségében számomra már az elviselhetetlenség határát súrolta a hangerő (ráadásul icipici szobákban). Egyik kiállítót megkérdeztük mi szükség van erre, azt mondta azért kell, hogy túlordítsák a szomszédot... Nekem ez pár óra után rendkívül fárasztó volt, a vége felé ha meghallottam kint hogy egy szobában üvölt a zene akkor inkább már be se mentem... Az is újra megerősítést nyert számomra hogy az árnak és a hangminőségnek semmi köze egymáshoz.
Ha egy szobában nem üvöltött a zene és nem éreztem úgy hogy valamelyik tartománytól 5 perc után vérezni akar a fülem (általában a túltolt magasaktól) az nekem már fél siker volt.
Ugyan a Rezső show-ra még elígérkeztem de azt hiszem én ezután több hifis kiállításra nem megyek mert nem az én világom. Bár nekem még így is hasznos volt mert megerősítette bennem azt hogy merre lenne érdemes tovább lépnem, ha akarnék.

Ja a regisztrálásos zárt szobás Gauss Audio-t én is kihagytam, szerintem ők rossz kiállításra jöttek...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2691

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Igy jártam ahogyan,kevesebb mint egy óra elteltével,frusztráltan húzta is haza :angry: életem legszarabb hifishow élménye volt,remélem másnak több sikere volt/vagy lesz ma... [/quote

Vidékiek Budapesten - csatlakozom én is, mivel az elmúlt 32 éves HiFi Show múltam után is tanultam valami újat :rolleyes:
10 órakor kezdtem, mert a szombati nap a szakmai :smile53: , du. 14 óráig voltam a helyszínen, de volt ahová esélyem sem volt bejutni ennyi idő alatt.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Én is írnék pár sort, a tegnapi tapasztalatokról... :rolleyes:

Talán az első,és legfontosabb gondolat...hogy néhány apróságot leszámítva, kifejezetten jól éreztem magam.

Igaz, rászántam az időt is, mert nagyságrandileg 5-6 órát töltöttem a helyszínen. Szinte mindent sikerült is meghallgatnom, annak ellenére, hogy valóban meglepően sokan voltak. Ami jobban érdekelt, oda vagy többször is visszatértem, vagy kivártam a sorom, és mindig kicsit közelebb kerültem a megfelelő hallgatási pozícióhoz. Ami viszont így utólag sorsdöntő volt, mert több esetben is teljesen más képet mutatott egy-egy rendszer, ha sikerült legalább nagyjából jó helyről megfülelni...

A helyszín tényleg egy labirintus... viszont én befelé menet láttam ruhatárat (bár nem vettem igénybe...), és sok szobában az akusztika is csak egy picivel volt jobb, mint a hifisón szokott. Sajnos jónéhány rendszer jóval kisebb helyiségbe kényszerült, mint amit igényelt (érdemelt) volna.

Annak meg kifejezetten örülök, hogy sikerült betömni néhány rést, és olyan dolgokat is meghallgatni, amik eddig valahogy kimaradtak...
Hallhattam végre rendesen Popori féle hangsugárzót, a Magico-ra is nagyon kíváncsi voltam. Bármilyen ciki, korábban még Human Audio-t sem vettem komolyabban fülügyre....
A Sabo rendszerre is kifejezetten kíváncsi voltam, meg persze arra a hatalmas négyszemű hóbagolyra is... :D

Szóval nekem tetszett! Igen, valóban sokan voltak.... szinte minden szobában voltak hangosan beszélgetők... :smile30: , és majdnem minden szobában volt egy "büdös bácsi".... és igen, minden kitartásra szükség volt, hogy sikerüljön valahogy megfelelő pozícióba keveredni. De nekem megérte...
462135079_555764913670936_4075736099611699493_n (1).jpg
461308255_566145029099252_3114778723198715365_n.jpg
461704092_882116563980947_7008996776681993376_n.jpg
461831785_1677023249540214_8112354738219378682_n.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára violin 2024.10.06., vas. 08:59-kor.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Huhh, amíg rajöttem, hogy is vannak az emeletek egyik lépcsőház 2-4-6, a másikban 1-3-5 :) jó kis felfedezős
na ez az :smile53: ,ami nem kicsit megkavart engem is :D

UI:még a Ktema/Flow is jó volt :smile32:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Megosztom a benyomásom én is. Nem a hallottakat akarom lőzungos mondatokba szedni.
Az első a parkolási nehézség volt amivel találkoztam, pedig tudtam nem üres kézzel fogok eljönni. Sokat köröztem végül két saroknyira a Hernád utcában (talán) sikerült parkolnom. Szerencsére nem hangfalat vettem, de kétszer fordultam..
Nem nyomtak a kezembe térképet, sebaj telefonon megvan minden... Bár macera - lezár, ellapozom, elnavigál...
A kabátot végig cipelnem kellett, jó lett volna egy ruhatár..
Huhh, amíg rajöttem, hogy is vannak az emeletek egyik lépcsőház 2-4-6, a másikban 1-3-5 :) jó kis felfedezős - Maze Runner. A kis lányok a folyosón nem túl tájékozottak, lehetett volna naluk egy lista mi merre, mi van az emeleten....
Néha be sem fértem a szobába, alacson növésű lévén próbáltam kommunikáció útján rájönni mi is van bent..
Azonban volt ahova kétszer is visszamentem... és volt ami teljesen kimaradt. Most láttam a Huszti Zsolt hozzászólását, szívesen meghallgattam volna. Sajnálom nem volt több időm, így jó lett volna célzottan keresni, vagy kívárni a bejutást.
De ezeket építő kritikának szántam...

Alapvetően nagy élmény volt, lehet a két óra volt kevés amit rászántam. Érdekes volt hotel elrendezés.
A franco Serblin zseniálisan szólt. Az Audio Mekka Szabó Zoltánnal nagyon jót beszélgettünk a Naim-ról. Az Absolute Sound-nál nagyon barátságosak voltak.
20241005_162408.jpg
20241005_164048.jpg
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

jó reggelt mindenkinek :kave:

csak egy pár gondolat,tegnap (szombat) 14.30-15.30h között voltam kint,sajnos sok kapufa...iszonyatos tömeg,voltak ahol a folyóson 8-10 ember várakozott hogy egyáltalán sikerüljön a szoba előtér részébe belépnie :smile30: ,normális meghallgatásra semmi esélyem nem volt (vagy állva,vagy ha sikerült is vlmilyen oldalszéket megkaparintanom,boldog voltam...(mesterek dolgoznak idehaza,igy az időpont kiválasztását az ütemezte "mikor tudok egy kicsit meglógni,ma is lesznek,nem kutya hanem ebb lenne)

Dóhéjban egy pár rendszer ami igy is,vlmilyen szinten,az én izlésem felé fordult:Magico/Moon,MBL,Limar/Martin Logan vlmilyen dinamikus hangszoró,Popori/Heed Thesis,JBL L100,Naim 300/vlmilyen álló Focal,@süti féle rendszer.....

Megatálni a szobákat,hááát olyan ha szórod a rizsszemeket,majd kitalálsz hogyan tovább,a következő emeletre :smile51:

Igy jártam ahogyan,kevesebb mint egy óra elteltével,frusztráltan húzta is haza :angry: életem legszarabb hifishow élménye volt,remélem másnak több sikere volt/vagy lesz ma...

hi.gif
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3510

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Budapest Audio Expo, 602-es szoba, Koscso Media Engineering Kft/My Reel Club vasárnapi programja.

Kép

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

----
Jó reggelt mindenkinek!
Érdemes kimenni az EXPO-ra! Kicsit macerásabb a hely elérése, mert távol van a centrumtól, a szobák se nagyobbak ebben a tekintetben a Rezső showra hajaz az EXPO. Két dologról szeretnék írni. Az egyik pont a kis szobaméret. Erre szokták fogni, hogy ezért nincs jó hang. Ez nem igaz. Nyilván minden rendszer jobban szól nagyobb szobában, de azt ha fátyolos, torz a hangzás, vagy csak hangokat hallunk, de nem áll össze a zene, azt nem lehet a szobára fogni. Sokan azért járnak ilyen kiállításokra, hogy megnyugodjanak, otthon jobb a hangzás.
A másik dolog, amiről írnék az az új magyar gyártók, kis manufaktúrák megjelenésével kapcsolatos. Én a vállalkozások honlapjait böngészve úgy látom ezek az új cégek is rájöttek arra, hogy könnyebb leírni azt, hogy soha nem hallott élmény az ő termékeiket hallgatni, mint csinálni valami igazán kiemelkedőt. Az árcéduláik is világszínvonalúak, mondjuk azokat sem nehéz megírni, a papir mindent kibír.
Ennyit röviden.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8846

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Úgy gondolom érdemes kilátogatni! Egész napom rohangálós vagy beszélgetős volt, köszönet mindenkinek a jó beszélgetésekért!

Pár kép csak, a többit holnap.
IMG_3242.jpeg
IMG_3243.jpeg
IMG_3245.jpeg
IMG_3246.jpeg
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2869
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Szuper nap volt a mai, holnap is várunk mindenkit, gyertek!
Egy kép, még elég koránról:
IMG_6714.jpeg
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

Eredetileg a Hifishowra mentem volna most is, viszont jobban meggyőztek az itteni kiállítók, pedig a másiknál TV-t is lehet nyerni. Szóval... feltettem a kérdést, hogy van-e itt olyan rendszer, ami jobban szól, mint a saját épített.
Térjünk is a lényegre...
MartinLogan Motion XT F200
Ez meggyőző teljesítményt nyújtott. Ha össze kéne hasonlítani az enyémmel, tegyük fel, ráraknám a saját D/A konverteremet és a saját erősítőmet, lássuk be... jobban szólna.
Ott volt még egy Purifi alumembránú hangszóró, annak igyekeztem az egyéni teljesítményt értékelni, nem pedig a rendszert, amúgy se tetszett kinézetre a klasszikus TV talpas megoldás. Innen is meggyőződtem arról, hogy új hangdoboz projektbe Purifi alumínium membrános hangszórót kell rakni. És akkor talán jobb lesz, mint a Motion XT F200. Viszont az utóbbi akkor jöhet még jól, ha készen kell azonnal hangdoboz. Akkor Motion XT F200 az egyik legjobb választás.

Természetesen voltak még versenyzők, hazai ESL jól szerepelt, viszont igenis sok volt a kis amatőr! Azt is látom, hogy sokan csak LP-zni mernek, mert a D/A konverter legtöbb esetben nem szól olyan szépen... persze lehet jobbakat mutatni bizonyos D/A konverterekkel, de szintén nem amatőröknek való dolog... LP-vel egyszerűbb. Zeneválasztás viszont nem volt szerintem a legtöbb helyen jó, így pedig nehezebb eladni bármit is.
DIYAUDIO.HU

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Ma 14 órakor és holnap 11 órakor az AudioMe szobában találkozhattak velem, továbbá a Popori Acoustic szobában is meghallgathatták egy Heed láncot!
IMG_1372.jpeg

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

kaef2 írta:
2024.10.05., szomb. 07:21
Pár javaslat a ma kezdődő Budapest Audio Expo meglátogatásához:

- a szobákban meleg lesz, a folyoókon kevésbé, tessék rétegesen öltözködni
- mivel sok a légúti megbetegedés manapság, jó lehet betartani az ilyen betegségek esetén javasolt higiéniát és etikettet.
- a szobai meleg miatt lehet, hogy nyitva lesznek az ablakok, vagyis a szokásos kiállítási szobai zaj esetleg emiatt időnként magasabb lehet
- vizet, kaját behozni nem lehet a kiállítás területére, a szálloda büféjében lehetséges ezeket megvenni
- emiatt lehet, hogy az eszközöket hangosabban kell használni attól. mint ami még jól esik nekik - vagyis befolyással lesz a hangzásra
- ne a világ legjobb hangjának megtalálása miatt menjünk a kiállításra, arra a kiállítások eredendően nem alkalmasak
- ne sértődjünk meg, ha nem teszik be a zenét, amit szeretnénk
- mivel a kiállítók többsége a streaminghez mobil internetet fog használni, nem zárhatóak ki fennakadások a streaming során
- a szoba akusztika általában nem rossz, ha leülünk zenét halgatni, lehet, hogy élményben is részünk lehet
- az amúgy is magas szobai zaj miatt ne beszélgessünk a szobákban zene hallgatás közben, ha lehetséges

Jó szórakozást kívánunk minden látogatónak és sok sikert a szervezőknek.
Éppen indulni készültem a kiállításra.
Szerencsére végigolvastam ezt a hozzászólásodat, és meggyőztél, hogy be ne tegyem a lábam.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8846

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Előadás közben.

.
IMG_3237.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3510

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Pár javaslat a ma kezdődő Budapest Audio Expo meglátogatásához:

- a szobákban meleg lesz, a folyoókon kevésbé, tessék rétegesen öltözködni
- mivel sok a légúti megbetegedés manapság, jó lehet betartani az ilyen betegségek esetén javasolt higiéniát és etikettet.
- a szobai meleg miatt lehet, hogy nyitva lesznek az ablakok, vagyis a szokásos kiállítási szobai zaj esetleg emiatt időnként magasabb lehet
- vizet, kaját behozni nem lehet a kiállítás területére, a szálloda büféjében lehetséges ezeket megvenni
- emiatt lehet, hogy az eszközöket hangosabban kell használni attól. mint ami még jól esik nekik - vagyis befolyással lesz a hangzásra
- ne a világ legjobb hangjának megtalálása miatt menjünk a kiállításra, arra a kiállítások eredendően nem alkalmasak
- ne sértődjünk meg, ha nem teszik be a zenét, amit szeretnénk
- mivel a kiállítók többsége a streaminghez mobil internetet fog használni, nem zárhatóak ki fennakadások a streaming során
- a szoba akusztika általában nem rossz, ha leülünk zenét halgatni, lehet, hogy élményben is részünk lehet
- az amúgy is magas szobai zaj miatt ne beszélgessünk a szobákban zene hallgatás közben, ha lehetséges

Jó szórakozást kívánunk minden látogatónak és sok sikert a szervezőknek.

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”