Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

21. Házimozi & Hifi Show

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 807

Re: 21. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: lacy »

zoli73 írta:
2022.10.25., kedd 11:27
akkor a korábban említett Margit Szigeti Nagyszáló, vagy az Art Hotel is jobb helyszín a jelenleginél.
nem jobb... mindkettőnél katasztrófa a közlekedés és a parkolás.
Mivel ez egy viszonylag sok embert megmozgató rendezvény, így arra is kell gondolni, hogy hogy jut el a látogató a helyszínre. A szigeten a parkolás kiemelten drága, és még hétvégén is fizetős. A helyek korlátozottak, jó idő esetén a legtöbb kiállításra érkezőnek parkolóhely sem jut.
Az Art hotel a rakparton szintúgy tragikus parkolási szempontból, és ott még parkolóházról sem tudok a közelben ellentétben a Mariottal, ahol kettő is van (mármint amiről én tudok)
Tömegközlekedési szempontból sem a legjobb választás, de ezt igazából az tudná leginkább indokolni, aki jár is azokkal :) én autós vagyok (szerintem látszott is az érvelés elejéből)
Mindettől függetlenül a szigat az mindkét közlekedési szempontból nem előnyös.
A mostani régi- új helyszin további nagy előnye, hogy a Nyugati PU ott van mellette így aki pl vonattal oda érkezik az mindjárt rendben is van.
Igazából most én is vonatoztam, bár ennek más oka is volt a praktikumon túl, mert az 5 éves unokám szeretett volna az emeletes vonattal utazni ( még soha nem ült vonaton, vagyis ilyenen erdei keskeny nyomtávoson már igen ) és az a vicces 870 ft az oda-vissza útért nagyjából a parkolásra nem lett volna elegendő a West-endben.
az üzemanyag költségen túl persze ami szintén lett volna.
Igazából nem is lehet olyan hely amelyik mindenkinek egyformán megfelelne a sok szempontot figyelembe véve.
Azt gondolom, ez egy viszonylag jó kompromisszum mint hely, a Mariott nekem sokkal kevésbé jött be pl.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3281
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

istvan01 írta:
2022.10.25., kedd 15:03
alto írta:
2022.10.25., kedd 14:44
Ez épp eléggé komplex, és magas szakmai tudást igénylő feladat (nem is tudja ezt mindenki megfelelő színvonalon megugrani), de teljesen felesleges és kontraproduktív ezt összekeverni a művészettel.
Az én felfogásomban a hangmérnők is alkotó részese az rögzített zenének, de az ne látszódjon ki magában az előadásban, csak annyira. mint pl egy képgaléria rendező mint a művek bemutatója, bemutató helye.
Ha túlzó az alkotási tevékenysége, akkor olybá minősülne, hogy a galéria példában kiállított képeket átfestené, korrigálná, ha másként nem akkor hamisító színekkel világítaná meg.
Igen, valahogy én is így gondolom.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3550

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

alto írta:
2022.10.25., kedd 14:44
Ez épp eléggé komplex, és magas szakmai tudást igénylő feladat (nem is tudja ezt mindenki megfelelő színvonalon megugrani), de teljesen felesleges és kontraproduktív ezt összekeverni a művészettel.
Az én felfogásomban a hangmérnők is alkotó részese az rögzített zenének, de az ne látszódjon ki magában az előadásban, csak annyira. mint pl egy képgaléria rendező mint a művek bemutatója, bemutató helye.
Ha túlzó az alkotási tevékenysége, akkor olybá minősülne, hogy a galéria példában kiállított képeket átfestené, korrigálná, ha másként nem akkor hamisító színekkel világítaná meg.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

chord_ írta:
2022.10.24., hétf. 22:37
tunerman írta:
2022.10.24., hétf. 19:16
" Aki a konzervzenénél többletet vár az élőzenéhez képest, az illúziókat kerget. Ilyen nincs, nem létezik, még a millió dolláros rendszerek sem tudják. "

Már leìrtam máshol is - ameddig el lehet jutni az a felvevő lánc, illetve az A/D konverter hangzásminősége. És csak azt kell valahogy kihallani a rögzített zenéből, hogy az egészet ìrányító ember ugyanolyan fanatikusan akarta a jó hangot mint esetleg én :smile53:
TJ.
Aki sokat jár koncertre, az tudja, hogy a MÜPA 10. sorából hallgatva Savallt, otthon, egy (számomra/számára) jó rendszeren nagyobb élmény jön át, a fotelben ülve, egy AliaVox-ról. Mert a lemez Cardonában, a katedrálisban készült, olyan mikrofonelhelyezéssel, amely olyan dolgokat is rögzített, ami a MÜPA-ban vagy nincs is, vagy túl messze van. Cardonában is messze lett volna.
Akinek sok lemeze van, sok kiadótól, az tudja, (vajon?) hogy vannak egyes hangmérnökök, akik szimplán művészi tevékenységnek gondolják a felvételkészítést; ez ellentmondásban van a valóság 'szolgai' visszaadásával.
Aki egy nem túl jó felvevő A/D konverterrel készült felvételt hallgat, szerintem hiba lenne ugyanannak a láncnak a D/A konverterével hallgatni, és ha sokkal jobb D/A-val hallgatjuk, szerintem lehet 'jobb' hang, mint amit az a hangmérnök valaha is hallhatott az ő lehallgatóláncán.
Aki most ügyesen vitatkozik (-na), az mondhatná, hogy akkor ez a 'művészi', vagy akármilyen plusz ez akkor egy többlet, ez konkrétan a valóság meghamisítása, mert 'nem is úgy szólt', annak azt mondanám, hogy 'igyunk inkább egy sört' :)

Valóban, illúzió. Tekintve, hogy hallásunk egy tanult dolog, és ami ráadásul mindig adaptálódik, ez kissé megbonyolítja a helyzetet, hogy mi az illúzió, meg mi nem. De ha a valóságot kergetitek 'csak' a hangvisszaadásban, az nem lesz meg sosem, és örökös hifis diszkomfort lesz a jutalom. - ez magánvélemény.
A hangmérnöki tevékenység művészi felfogásával nagyon nem értek egyet. Ezzel nem a hangmérnök szerepét akarom megkérdőjelezni, és főleg nincs ebben semmi lenézés, hogy is lehetne, hiszen magam is mérnök vagyok. Arról van szó, hogy amikor zenét hallgatok - vegyük itt példaként mondjuk Perényi Bach szóló csellószonáta felvételét - akkor én Bach mint komponista és Perényi mint előadóművész művészeti koncepciójára vagyok kiváncsi, a zenéjükön keresztül az ő lelkükhöz kerülök közelebb, és cseppet sem érdekel a hangmérnök művészeti koncepciója, sőt kifejezetten nem szeretném, ha az ő tevékenysége művészeti szempontból hatással legyen bármire is. A hangmérnök feladata, hogy a felvétel a lehető leghitelesebben, a lehető legjobb minőségben adja vissza a művészek produkcióját. Ez épp eléggé komplex, és magas szakmai tudást igénylő feladat (nem is tudja ezt mindenki megfelelő színvonalon megugrani), de teljesen felesleges és kontraproduktív ezt összekeverni a művészettel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3550

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Akkor én is hozzá tennék személyes érveim és tapasztalataim alapján, miért csökkent le nálam a hifishow és egykori HES látogatási gyakoriságom is.

1) relatíve kevés kiállító, a belépőjegyért a kíváncsi látogató mindig több rendszert, márkát, szeretne látni, hallani. A több abból a szempontból is hosszabbodik, hogy manapság sokkal több gyártó, márka, technológia érhető már itthonról is mint volt a kezdetekben. Maga a termék információ gyűjtés és beszerzés, vásárlás bármelyikből otthonról csak néhány kattintás, azonban meghallgatni kiállításokon, de még a közeli kereskedőknél is csak nagyon keveset lehet. A kereskedők sem tartanak teljes palettát.

2) egyik látogatói érdek az, amikor a hifis fülébe mocorog a bogár, mit lenne érdemes cserélni, vásárolni, ezért bízik abban, kiállításon talál valami érdekes hangot- rendszerhangot egy döntéséhez. A hifisek elenyésző száma az aki egy komplett rendszert keres, többség egy valami komponenst, ami ugye kiállításon soha nem "kihallgatható" külön. Tehát komponens tapasztalásra nem optimális. Ok, kiállítás után lehet jelentkezni egy-egy komponenst letét ellenében kikérni.

3) Demo zenék. Jaj, ezek a kiállításra gyűjtött, túl fényezett, jól maszterezett zenék, "leány egyszál gitárban, torkába dugott mikrofon" amiktől én frászt kapok, Ezek nem az átlag, többség felvétel nívói, tulajdonképpen félre is vihetik az embert vélemény alkotásban. Látogató hozott zenéit, mióta Artisjus ellenőrei is ott vannak a kiállításon, csak az előre bejelentett, jogdíj perkált zenéket lehet lejátszani.

4) A szálloda szobák átlagában kicsik ahhoz hogy jól berendezhetők legyenek akusztikusan egyszerre 3-4 leültetett ember számára, miközben gyakori hogy bent tolong, szuszog, zörög, ajtó-nyit-csuk, beszélget 10-20 ember is.

5) Egyszerre sok ember számára levegőtlenek a szobák. Kiállításra sokan érkeznek tömegközlekedéssel, nem használják a ruhatárat, kabát és táska szatyor csak növeli a zsúfoltság érzetet. Kabátban még izzadnak is, tovább romlik a levegő.

6) Áram ellátás szálloda szobákban nagyon nem közelíti meg a hifi rendszerekhez ma már alap szintet.

7) egymás melletti szobákban előfordul a kellemetlen áthallás, amit hangerő növeléssel olyankor kompenzálnának, de ez éppen hogy növeli az áthallást.

8) Zene vagy beszélgetés a kiállító képviselővel egyénileg nem működik, mert a többség inkább állandó zenélést szeretne. Jó megoldás persze ha van egy felkészített bemutató előadás egyéni diszkurzusok helyett.

9) Ezen nehézségek mellett ott van a pár perces rendszer hangokról kényszerű szubjektív értékelés. Mert szeretnénk a "hűha", jó lenne rendszert, otthon is ezt, vagy ehhez hasonló hangot birtokolni, de ez szinte soha nem sikerül. Miért, mert ez nagyon szubjektív. A legfontosabb torzító elem az otthoni jól megszokott jó-rossz-elfogadott hang, amit az illető évek alatt jól megtanult, alkalmazkodott hozzá, neki ez referencia. Ennél is nagyobb torzító tényező a csilliárdos rendszertől való árával arányos "nagy" hang elvárás. Ez utóbbi szinte mindig negatív.

10) saját emlékeim szerint a régi HES kiállításoknál fordult elő néhányszor, hogy úgy éreztem, azt a hangot-rendszert szívesen otthon is szeretném, Rezső-showk amelyiken ott voltam, egyikénél sem volt már ez az érzet. Ebbe persze az is tényező, hogy a kezdeti HES-ek óta saját elfogadott otthoni hang minőségem is javult.

11) Leges legvégül. Tudok már a vágyaimon úrrá lenni. A mókus kerék megállítható, bőven elég zeném van már ahhoz ahhoz, hogy inkább abban legyen örömöm és nem a rendszer variálásban. 40éve volt 20-30db LP-m, 36db orsó-szalagom az akkori Akai magnómhoz, ma meg kb 8000 album zene saját fájltárolásban. Nem, nem kell ennyi, még akkor sem ha széles a műfaj érdeklődésem.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fapaci írta:
2022.10.25., kedd 08:43
zoli73 írta:
2022.10.24., hétf. 20:34
De kérdezhetném úgy is, hogy a rendszeresen kiállítók közűl, még senki nem kérdezte meg Soltésztól, hogy "Te Rezső, biztos, hogy ez a legalkalmasabb hely ennek a show-nak a megrendezésére? Biztos hogy ezt csak itt lehet? Valahogy azt érzem, hogy több kiállító leginkább a hely miatt marad távol.
Ezért kérdezem, hogy Soltésznak van valami kötödése ehhez a hotelhez, hogy ennyire ragaszkodik hozzá?
Nem mindig ebben a szállodában volt a HiFi Show, öt évig (2013-2017) a Marriott Hotelben rendezték meg és bár az a helyszín néhány szempontból talán szerencsésebb volt, a szokásos panaszok ott is elhangzottak. Jártam már holland és angol kiállításokon is, ahol az itt hiányolt tágas hely megvolt, de ott meg azért panaszkodott a nép, hogy sokat kell gyalogolni a helyszínek között, a kiállítóknak meg az volt a baja, hogy a nagy termeket nem tudják bezenélni. Magyarán nincs tökéletes választás.

Soltész Rezsőnek biztosan megvan az indoklása a helyszínekre, néhányat el is szokott mondani, pl. hogy melyiket tudja megkapni a hagyományos október végi, november eleji időpontban, mennyiért és milyen háttérszolgáltatásokkal jut hozzá. Kizártnak tartom, hogy szándékosan választ rossz helyszínt, egyszerűen Budapesten ilyenek a lehetőségek. De ha valaki tud jobbat, mindenki örömére szolgálna, ha felfedné.
Én sem azt írtam, hogy mindig itt volt, igen közben volt egy Marriott időszak is, bár én rövidebb időre emlékszem(2-3 év). Nem tudom kiállítói szemmel az a helyszín mennyivel volt jobb, de latogatói szemszögből nem sokkal.
Velem pl. minden ottani alkalommal előfordult, hogy 1-1 szoba kimaradt, mert egyszerűem nem találkoztam vele, nem találtam meg, és csak az itteni beszámolókból láttom, hogy volt olyan szoba is amit nem láttam/hallottam.
De ha már ötletekre van szükség(bár nem tudom mit számít itt az én ötletem, változtat e valamin, az itt ötletelés) akkor a korábban említett Margit Szigeti Nagyszáló, vagy az Art Hotel is jobb helyszín a jelenleginél. Ezen hotelekben sokkal nagyobb szobák voltak mint itt a Rezső Show emeleti szobái, de mégsem voltak "bezenélhetetlenek". Nem is emlékszem, hogy a kiallítók nagyon panaszkodtak, vagy magyarázkodtak volna az akusztika miatt, és az sem volt, hogy beözönlött egy szobába 15-20 ember, és agyonnyomta volna a hangzást. Nem utolsó sorban, a sok kiállító, és sok szoba(amit most mindenki hiányol) miatt, sokkal jobban eloszlott a nép, nem is emlékszem ilyen tumultusra, mint ami itt a Rezső Show-n tapasztalható. Bár azt sem szabad elhallgatni, hogy abban az időben még 3 napig tartott a show.
De tovább megyek. Egyszer(kb. 20 éve) látogató voltam egy "különc" show-n, a Gellért Hotelben, amin csak egy maroknyi kiállító vett részt, akik nem voltak hajlandók sem az akkor meg futó "Csontos féle" High-end showra, sem a Rezső showra betársulni.
Nos, annak ellenére, hogy itt csak néhány szoba/rendszer volt, bennem nagy szép emlékeket hagyott. Szállodai szinthez mérten, igen nagy szobák voltak, és pl. az akkor, ott kiállító Etalon Acoustic szobája előtt beszélgettünk Kelenföldi Zsolttal, aki nagyon elégedetten nyilatkozott a hellyel kapcsolatban.
Tényleg nagyon jó körülmények voltak, nem voltak falra passzírozott rendszerek, ill. hallgatóság, a hangsugárzók több méterre a falaktól, előttük kb. 20 ülőhely, ami még jól körűl is járható, stb.
Véleményem szerint van, lenne sokkal jobb helyszín is a jelenleginél, ami szerintem a kiállítókat is jobban vonzaná, de ehhez a szervező szándéka is kellene.
Soltésznak a jelenlegi, bejáratott helyszín szerintem tökéletesen megfelel, mert az általunk(látogatók), és a kiállítók által megfogalmazott problémák, nem az Ő problémai, ezekkel nem neki kell megküzdeni.
Tehát neki semmi oka a változtatásra, de így meg lassan az egész elsorvad.
Azért reméljük nem így lesz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11083
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
De kérdezhetném úgy is, hogy a rendszeresen kiállítók közűl, még senki nem kérdezte meg Soltésztól, hogy "Te Rezső, biztos, hogy ez a legalkalmasabb hely ennek a show-nak a megrendezésére? Biztos hogy ezt csak itt lehet? Valahogy azt érzem, hogy több kiállító leginkább a hely miatt marad távol.
Ezért kérdezem, hogy Soltésznak van valami kötödése ehhez a hotelhez, hogy ennyire ragaszkodik hozzá?
Nem mindig ebben a szállodában volt a HiFi Show, öt évig (2013-2017) a Marriott Hotelben rendezték meg és bár az a helyszín néhány szempontból talán szerencsésebb volt, a szokásos panaszok ott is elhangzottak. Jártam már holland és angol kiállításokon is, ahol az itt hiányolt tágas hely megvolt, de ott meg azért panaszkodott a nép, hogy sokat kell gyalogolni a helyszínek között, a kiállítóknak meg az volt a baja, hogy a nagy termeket nem tudják bezenélni. Magyarán nincs tökéletes választás.

Soltész Rezsőnek biztosan megvan az indoklása a helyszínekre, néhányat el is szokott mondani, pl. hogy melyiket tudja megkapni a hagyományos október végi, november eleji időpontban, mennyiért és milyen háttérszolgáltatásokkal jut hozzá. Kizártnak tartom, hogy szándékosan választ rossz helyszínt, egyszerűen Budapesten ilyenek a lehetőségek. De ha valaki tud jobbat, mindenki örömére szolgálna, ha felfedné.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

zoli73 írta:
...Miért pont itt, van valami kötődese ehhez a szállodához? ...

- Az én véleményem is az, hogy nem ideális.

... "Te Rezső, biztos, hogy ez a legalkalmasabb hely ennek a show-nak a megrendezésére? Biztos hogy ezt csak itt lehet?
...
na ez az: a helyszínválasztásnak sok szempontja van:

- hangzáslehetöség, szeparáció, szobák, ...szempontjából alkalmasság
- elérhetöség, fekvés
- ár
- egyéb összefonódások, amiknek köze sincs az eseményhez

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

chord_ írta:
2022.10.24., hétf. 17:15
...igen, CD-ről. Hogy van valami többlet, akár még az élő zenéhez képest is, ami miatt egész nap azt várod, mikor ülhetsz már le elé... ...
chord_ írta:
...Aki sokat jár koncertre, az tudja, hogy a MÜPA 10. sorából hallgatva Savallt, otthon, egy (számomra/számára) jó rendszeren nagyobb élmény jön át....
Valóban, illúzió....

alto írta:
2022.10.24., hétf. 18:09
Csak egy dologra reagálnék. Aki a konzervzenénél többletet vár az élőzenéhez képest, az illúziókat kerget. Ilyen nincs, nem létezik...
tunerman írta:
2022.10.24., hétf. 23:27
...ami elveszik egy lánc elején, az végleg elveszik, többé nem lehet visszakapni....
egyrészt csak hangzás tekintetében természetesen az utobbi 2 beidézettel értek egyet, objektiven csak így van/lehet

az elsö kettö beidezettel is lehet egyetérteni: az élményt nem a nagyobb hangzáshüség adja (az nem lehet), hanem egyéb - a pszichére ható - tényezök
simán lehet otthon nagyobb élmény, mert megszokott a környezet, nincs feszengés, tömeg, mások zavaró jelenléte, köhécselése, székreccsenése - amik 1 pillanat alatt lehoz(hat)nak a valóságba; otthon meg lehet szárnyalni

...nyilván ezek hatása egyénfüggö (akár olyan is lehet, akit felspannol a társaság, jobban érzi úgy magát !)

...és a müvészeknél, elöadóknál ugyanígy: van, akit zavar a közönség és lemezfelvételen jobb, van, akit inspirál a közönség, és közönség nélküli lemezfelvételen "mechanikus"

..és lehet ez 1 személyen belül is hangulat-, állapot- és így idöpontfüggö is

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2965

Hozzászólás Szerző: tunerman »

" Aki sokat jár koncertre, az tudja, hogy a MÜPA 10. sorából hallgatva Savallt, otthon, egy (számomra/számára) jó rendszeren nagyobb élmény jön át, a fotelben ülve, egy AliaVox-ról. Mert a lemez Cardonában, a katedrálisban készült, olyan mikrofonelhelyezéssel, amely olyan dolgokat is rögzített, ami a MÜPA-ban vagy nincs is, vagy túl messze van. Cardonában is messze lett volna. "

Elbeszélünk egymás melett, pedig itt is érvényes a régi elv - ami elveszik egy lánc elején, az végleg elveszik, többé nem lehet visszakapni.
Tehát véleményem szerint a felvételi lánc és az A/D konverter minőségét senki sem tudja otthon meghaladni, mert amit nem vettek fel azt nem is lehet visszajátszani.
Ami a mikrofonok pozicióiból kikevert hangot illeti, az a hallgatási helyszín komplex, valóságos és jelenléti lehallgatásához képest szerintem vicces egyveleget eredményez (mint a megbukott Decca próbálkozás a Phase 4 húsz csatornás felvételi rendszerrel).
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1057

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tunerman írta:
2022.10.24., hétf. 19:16
" Aki a konzervzenénél többletet vár az élőzenéhez képest, az illúziókat kerget. Ilyen nincs, nem létezik, még a millió dolláros rendszerek sem tudják. "

Már leìrtam máshol is - ameddig el lehet jutni az a felvevő lánc, illetve az A/D konverter hangzásminősége. És csak azt kell valahogy kihallani a rögzített zenéből, hogy az egészet ìrányító ember ugyanolyan fanatikusan akarta a jó hangot mint esetleg én :smile53:
TJ.
Aki sokat jár koncertre, az tudja, hogy a MÜPA 10. sorából hallgatva Savallt, otthon, egy (számomra/számára) jó rendszeren nagyobb élmény jön át, a fotelben ülve, egy AliaVox-ról. Mert a lemez Cardonában, a katedrálisban készült, olyan mikrofonelhelyezéssel, amely olyan dolgokat is rögzített, ami a MÜPA-ban vagy nincs is, vagy túl messze van. Cardonában is messze lett volna.
Akinek sok lemeze van, sok kiadótól, az tudja, (vajon?) hogy vannak egyes hangmérnökök, akik szimplán művészi tevékenységnek gondolják a felvételkészítést; ez ellentmondásban van a valóság 'szolgai' visszaadásával.
Aki egy nem túl jó felvevő A/D konverterrel készült felvételt hallgat, szerintem hiba lenne ugyanannak a láncnak a D/A konverterével hallgatni, és ha sokkal jobb D/A-val hallgatjuk, szerintem lehet 'jobb' hang, mint amit az a hangmérnök valaha is hallhatott az ő lehallgatóláncán.
Aki most ügyesen vitatkozik (-na), az mondhatná, hogy akkor ez a 'művészi', vagy akármilyen plusz ez akkor egy többlet, ez konkrétan a valóság meghamisítása, mert 'nem is úgy szólt', annak azt mondanám, hogy 'igyunk inkább egy sört' :)

Valóban, illúzió. Tekintve, hogy hallásunk egy tanult dolog, és ami ráadásul mindig adaptálódik, ez kissé megbonyolítja a helyzetet, hogy mi az illúzió, meg mi nem. De ha a valóságot kergetitek 'csak' a hangvisszaadásban, az nem lesz meg sosem, és örökös hifis diszkomfort lesz a jutalom. - ez magánvélemény.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

hzola írta:
2022.10.24., hétf. 15:25
Szívesen meghallgatnám, hogy ez kinél hogyan is szokott működni, hogy hoztok döntést, mi az ami miatt megvesztek valamit, mi számotokra a legfontosabb mikor meghozzátok a döntést (természetesen a hangzás, de azon túl még mi)?
Ez a kérdés nálam pontosan ugyan úgy van, mint a zene kiválasztásánál. Nekem aztán magyarázhatja bárki, hogy pl. a Dj Bobo jobb zenét csinál mint mondjuk a David Byrne, én akkor is az utóbbit fogom hallgatni, mert Ő nekem egyszerűen sokkal jobban tetszik. Aki meg a határozott véleményem ellenére tovább folytatja a győzködést, arra meg aztán méginkább oda se figyelek, mert rájövök, hogy csak hülyének néz és át akar verni. Szerintem nem nagyon kell ehhez a műfajhoz sokat szövegelni, mert az adott hifi berendezésről úgyis elárul mindent a produkciója.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Olvasva a beszámolókat, véleményeket, vélemények ütköztetését, felmerült bennem egy gondolat, kérdés.
Ugye amióta Soltesz Rezső szervezi ezt a hi-fi show-t(ilyen-olyan néven), immár 21. alkalommal, 2 alkalom kivételével mindig ugyan ezen a helyszínen volt? Miért pont itt, van valami kötődese ehhez a szállodához? Tud erről valaki, valami közelebbit?
Sokszor olvasok kritikákat itt is, minap a show-n is több beszélgetés foszlányt is elcsíptem, amik szintén elég kritikusak voltak a helyszínnel kapcsolatban.
Ha ez a hotel tényleg annyira alkalmatlan lenne(leginkább akusztikailag), akkor miért ragaszkodik Soltész mégis ehhez a helyszínhez?
- Az én véleményem is az, hogy nem ideális. Az "M" szint még rendben van, vannak tisztességes méretű szobák, amikben viszonylag nagyobb létszámú látogató is normálisan elfér, de ez csak néhány szoba.
Ha felmegyünk az emeletre, ott már sajnos olyan szerény alapterületű, és belmagasságú szobákat találunk, amiknél a legtöbbünk nappalija, ill. zenehallgató szobája is jóval nagyobb, és mi még csak nem is akarunk egyszerre leültetni benne 10-15 embert.
Ami az alap funkciója ezeknek a szobáknak, arra nyilván tökéletesen megfelel, de amivel egy ilyen show alkalmával megpróbálkoznak a kiallítók, az teljesen reménytelen.
Érthetetlen számomra, hogy miért egy ilyen modern elvek alapján épült szállodában kell ezt eröltetni. Ez alatt értem a gipszkarton falakból összetákolt, alúlméretezett szobákat.
Visszaemlékszem a Csontos István által szervezett High-end show-kra, pl. a Margit Szigeti Nagyszállóban, vagy akár az Art Hotelben nem ilyen egérlyuk méretű szobákban kellett nyomorognia sem a kiállítóknak, sem a nagyerdeműnek. Nem utolsó sorban azokban az epületekben a szobáknak még "valódi" fala van.
Több ismerőssel beszélgettünk már erről, és mindenki úgy vélekedett, hogy ezek a helyek sokkal méltóbb, és praktikusabb helyszínei voltak a show-nak.
Az anyagi vonzatával nem vagyok tisztában, hogy esetleg ezen helyszíneken mennyivel lenne költsegesebb megrendezni, mint a jelenlegi helyén?
De kérdezhetném úgy is, hogy a rendszeresen kiállítók közűl, még senki nem kérdezte meg Soltésztól, hogy "Te Rezső, biztos, hogy ez a legalkalmasabb hely ennek a show-nak a megrendezésére? Biztos hogy ezt csak itt lehet?
Valahogy azt érzem, hogy több kiállító leginkább a hely miatt marad távol.
Szerintem egy ilyen rendezvény akkor lenne igazán sikeres, ha minél több(a jelenleginél sokkal több) kiállítót tudna megnyerni, és mi más lenne az érdeke.
Valami azt súgja nekem, hogy amíg ez a helyszín ad otthont a rendezvénynek, addig ilyen alacsony kiállítói hajlandósággal számolhatunk.
Ne értsetek félre, én ennek is nagyon örülök, de korábban lattuk hogy máshogy is lehet, jobban is lehet, akkor ma miert nem?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2903
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

De azért ez tetszett, mert vicces :D

“Gondoljatok bele, micsoda védőernyő ez a kereskedőknek: az autóiparban ez menne?, nézel egy blokkolásgátlót, hallgatod, próbálod, mondod, keresztbe fordult ám az autó, nem, nem baj, majd még járatni kell, meg a vezetési stílusodon kicsit majd igazítani kell, de, mondod, vizes út volt, a kerék blokkolt, láttam, hallottam, de, mondanák, nem, inkább az út volt rossz, meg az előítéleteid, meg rossz lemezeket hallgattál közben, vagy itt egy alátét, a cipő talpára, ezzel aztán tuti lesz... :)”
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2965

Hozzászólás Szerző: tunerman »

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

chord_ írta:
Részemről, aki látogató volt csak.

Van egy furcsa kettősség, amely szinte mindegyik hifis kiállításra jellemző volt eleddig is.

A szervezés szerintem jó volt, színvonalas, a rengeteg rákészülés, cipekedés, el ne higgyétek, hogy nem gondolunk ebbe bele, - én, amikor otthon át kellett cserélni a hangszóróvezetéket, négykézláb, gubanc-pánikban, 10 perc, és totál elegem van belőle, kb. az egész napra, - és itt sokszor tízpercek voltak, és autóba rakni??? én szívbajt kapnék, ha 10 méterre el kellene vinni a saját cuccot. És óvatosnak kellett lenni, mert drága, qvadrága és sérülékeny dolgokról van szó, ez mindenképp elismerésre méltó.
Meg végignyomni az egészet, bírni a közönségből azokat is, akiknek semmi közük sincs igazából sem a zenéhez, sem a technikához, a zajt, a tömeget, és lelkesnek maradni, nem elfáradni, stb...

Csak az van ám, hogy a magyardolgozat nem attól jó, hogy meddig csináljuk, és hogy mennyi rákészülés volt. Nem attól jó a hang, hogy a szervezők, meg az érintettek egymásnak örülnek, hogy dejóvolt, meg de sokan voltak, ja, járvány után, kiéhezve, fele kiállítónál oszlott el a tömeg, nyilván nem maradt üres fotel.
És megint megfigyelhető volt az, hogy Rezső ügyesen nevezte el ezeket, hogy benne volt, emlékeztek, még a múltkor, hogy 'trend', mert tapintható volt valamiféle hangi trend.
És az is kiderült, néhány telefon-értekezlet után főleg, hogy van egy nem kevés, (?) x % zenehallgató, én is, akiknek ezek a bemutatott hangok az égvilágon semmi példaértékkel, vagy követésre méltó értékkel nem rendelkeznek, mert mi egyszerűen mást keresünk a hangvisszaadásban. Annyira mást, hogy nem arról van szó, hogy jó hang / nem jó hang, hanem valamiféle gondolkodási különbözőségtől.

Nyilván, sok szervezőt/résztvevőt én tisztelek, pl. a Nagy Lacit, de nem azért, mert jó hang volt nála, nem, nekem egyáltalán nem volt jó, de tudom, meg látszik, hogy mániákusan szereti a lemezeket, a zenét, és ezek szeretetébe képes belehúzni másokat, és ez ezerszer lényegesebb, mit az, hogy hogy szól az a kerámiamembrán, mert ha a fertőzés megvan, majd összevásárolja az illető, amit maga akar, és lehet, hogy pont őnála,

vagy Jenő, aki kiállt 1/100 árú lánccal, hogy 'hobbiszoba', és volt egy-egy énekhang, ami tényleg szárnyalt, én ezt először életemben 300b csőből hallottam, de 20 év eltelt azóta, nekünk ez már egyszerűen nem elég, mert kell a teteje, kell a legteteje, meg az alja, kell az egész spektrum, de a lelkesedése ragadós, hogy igenis, 10M alatt is van jó hang, és csinálja, és fejleszt, és szereti a cuccait, imádja a fonnyadthangú szalagos múzeumot, meg a 45 éves régi fullbőr-limuzin Mercedes Philips 100 lejátszót, és addig erőlködik, hogy mindjárt partiba kerül a nagy cápákkal, legalábbis a zene-beszívás területén,

vagy a Koscsó Feri, aki ügyesen rájött, hogy a hanggal úgysem tud itt mindenkit elvarázsolni, pl. az énfajtámat biztosan nem, legyen inkább kommunikáció, előadás, szabadegyetem, legyen élő zene, legyen lelkesedés, legyen hifi-szeretet, a hangot meg mindenki összekalapálja majd otthon.

Ott volt a nagy Harbeth, jómagam kellően elfogult vagyok a BBC hang javára, szóval, ültem ott valamennyit, de hogy ez a dolog micsoda, meg miért szeretjük, az még nekem sem jött le. Mert amiért ez a hangdoboz híres lett, meg az egész BBC iskola, az nagyon nem ez volt; azt itt most nem sikerült megmutatni. Valami nyilván mutatott, sőt, nem teljesített rosszul úgy hifi-ileg, nagy hiba nem volt, de a lényeg énszerintem máshol lett volna. Valami olyasmit képzeljetek el, hogy elsőre szinte semmi különös, nincs csinn-bumm-cirkusz, csak töknormál tónus, és valami határozott furcsaság van, ami annyira erős lesz, hogy szinte kényelmetlen, hogy egyszerűen egy konzervzene nem lehet ennyire élő, ennyire színezetlen és tónushelyes; hogy az énekesnő rejtett gondolatai kijönnek, nem tudom hogyan, de pontosan érzem, hogy egy régi hangszer 300 év alatt beivódott zenéi ott vannak a hangon, igen, ott hallom, mit aki megbolondult, igen, CD-ről. Hogy van valami többlet, akár még az élő zenéhez képest is, ami miatt egész nap azt várod, mikor ülhetsz már le elé... és nem, nem kell hozzá mosógépnyi végfokpár... na, valami ilyen dolog lenne ez a nagy Harbeth.

Ez egy ilyen hobbi: a nem-mérhetőség, a zenei minőség %-ra át nem alakíthatóság ködfelhőiben mindenki elfér; egymásnak ellentétes/ellentmondó ízlések igazságtartalma elvész a relativizálásban, meg hogy ez mennyire szubjektív, meg jaj-az-akusztika. Iszonyú pénzek, a szélhámosság határán egyensúlyozó árazások.
Gondoljatok bele, micsoda védőernyő ez a kereskedőknek: az autóiparban ez menne?, nézel egy blokkolásgátlót, hallgatod, próbálod, mondod, keresztbe fordult ám az autó, nem, nem baj, majd még járatni kell, meg a vezetési stílusodon kicsit majd igazítani kell, de, mondod, vizes út volt, a kerék blokkolt, láttam, hallottam, de, mondanák, nem, inkább az út volt rossz, meg az előítéleteid, meg rossz lemezeket hallgattál közben, vagy itt egy alátét, a cipő talpára, ezzel aztán tuti lesz... :)

Szóval, trend, lehet, tényleg az volt, és nem tudom, az x %, az mennyi, lehet, kevés, ez legyen a kereskedők szakmája; a saját koordináta rendszeremből én ezt tapasztaltam.
Csak egy dologra reagálnék. Aki a konzervzenénél többletet vár az élőzenéhez képest, az illúziókat kerget. Ilyen nincs, nem létezik, még a millió dolláros rendszerek sem tudják. Az egész hifi hobbi arról szól, hogy az élőzene varázsát próbáljuk megközelíteni a saját nappalinkban. Elérni reménytelen, többlet végképp nincs, csak több vagy kevesebb deficit van.
BARTIMEX AUDIO Honlap

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1057

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Részemről, aki látogató volt csak.

Van egy furcsa kettősség, amely szinte mindegyik hifis kiállításra jellemző volt eleddig is.

A szervezés szerintem jó volt, színvonalas, a rengeteg rákészülés, cipekedés, el ne higgyétek, hogy nem gondolunk ebbe bele, - én, amikor otthon át kellett cserélni a hangszóróvezetéket, négykézláb, gubanc-pánikban, 10 perc, és totál elegem van belőle, kb. az egész napra, - és itt sokszor tízpercek voltak, és autóba rakni??? én szívbajt kapnék, ha 10 méterre el kellene vinni a saját cuccot. És óvatosnak kellett lenni, mert drága, qvadrága és sérülékeny dolgokról van szó, ez mindenképp elismerésre méltó.
Meg végignyomni az egészet, bírni a közönségből azokat is, akiknek semmi közük sincs igazából sem a zenéhez, sem a technikához, a zajt, a tömeget, és lelkesnek maradni, nem elfáradni, stb...

Csak az van ám, hogy a magyardolgozat nem attól jó, hogy meddig csináljuk, és hogy mennyi rákészülés volt. Nem attól jó a hang, hogy a szervezők, meg az érintettek egymásnak örülnek, hogy dejóvolt, meg de sokan voltak, ja, járvány után, kiéhezve, fele kiállítónál oszlott el a tömeg, nyilván nem maradt üres fotel.
És megint megfigyelhető volt az, hogy Rezső ügyesen nevezte el ezeket, hogy benne volt, emlékeztek, még a múltkor, hogy 'trend', mert tapintható volt valamiféle hangi trend.
És az is kiderült, néhány telefon-értekezlet után főleg, hogy van egy nem kevés, (?) x % zenehallgató, én is, akiknek ezek a bemutatott hangok az égvilágon semmi példaértékkel, vagy követésre méltó értékkel nem rendelkeznek, mert mi egyszerűen mást keresünk a hangvisszaadásban. Annyira mást, hogy nem arról van szó, hogy jó hang / nem jó hang, hanem valamiféle gondolkodási különbözőségtől.

Nyilván, sok szervezőt/résztvevőt én tisztelek, pl. a Nagy Lacit, de nem azért, mert jó hang volt nála, nem, nekem egyáltalán nem volt jó, de tudom, meg látszik, hogy mániákusan szereti a lemezeket, a zenét, és ezek szeretetébe képes belehúzni másokat, és ez ezerszer lényegesebb, mit az, hogy hogy szól az a kerámiamembrán, mert ha a fertőzés megvan, majd összevásárolja az illető, amit maga akar, és lehet, hogy pont őnála,

vagy Jenő, aki kiállt 1/100 árú lánccal, hogy 'hobbiszoba', és volt egy-egy énekhang, ami tényleg szárnyalt, én ezt először életemben 300b csőből hallottam, de 20 év eltelt azóta, nekünk ez már egyszerűen nem elég, mert kell a teteje, kell a legteteje, meg az alja, kell az egész spektrum, de a lelkesedése ragadós, hogy igenis, 10M alatt is van jó hang, és csinálja, és fejleszt, és szereti a cuccait, imádja a fonnyadthangú szalagos múzeumot, meg a 45 éves régi fullbőr-limuzin Mercedes Philips 100 lejátszót, és addig erőlködik, hogy mindjárt partiba kerül a nagy cápákkal, legalábbis a zene-beszívás területén,

vagy a Koscsó Feri, aki ügyesen rájött, hogy a hanggal úgysem tud itt mindenkit elvarázsolni, pl. az énfajtámat biztosan nem, legyen inkább kommunikáció, előadás, szabadegyetem, legyen élő zene, legyen lelkesedés, legyen hifi-szeretet, a hangot meg mindenki összekalapálja majd otthon.

Ott volt a nagy Harbeth, jómagam kellően elfogult vagyok a BBC hang javára, szóval, ültem ott valamennyit, de hogy ez a dolog micsoda, meg miért szeretjük, az még nekem sem jött le. Mert amiért ez a hangdoboz híres lett, meg az egész BBC iskola, az nagyon nem ez volt; azt itt most nem sikerült megmutatni. Valami nyilván mutatott, sőt, nem teljesített rosszul úgy hifi-ileg, nagy hiba nem volt, de a lényeg énszerintem máshol lett volna. Valami olyasmit képzeljetek el, hogy elsőre szinte semmi különös, nincs csinn-bumm-cirkusz, csak töknormál tónus, és valami határozott furcsaság van, ami annyira erős lesz, hogy szinte kényelmetlen, hogy egyszerűen egy konzervzene nem lehet ennyire élő, ennyire színezetlen és tónushelyes; hogy az énekesnő rejtett gondolatai kijönnek, nem tudom hogyan, de pontosan érzem, hogy egy régi hangszer 300 év alatt beivódott zenéi ott vannak a hangon, igen, ott hallom, mit aki megbolondult, igen, CD-ről. Hogy van valami többlet, akár még az élő zenéhez képest is, ami miatt egész nap azt várod, mikor ülhetsz már le elé... és nem, nem kell hozzá mosógépnyi végfokpár... na, valami ilyen dolog lenne ez a nagy Harbeth.

Ez egy ilyen hobbi: a nem-mérhetőség, a zenei minőség %-ra át nem alakíthatóság ködfelhőiben mindenki elfér; egymásnak ellentétes/ellentmondó ízlések igazságtartalma elvész a relativizálásban, meg hogy ez mennyire szubjektív, meg jaj-az-akusztika. Iszonyú pénzek, a szélhámosság határán egyensúlyozó árazások.
Gondoljatok bele, micsoda védőernyő ez a kereskedőknek: az autóiparban ez menne?, nézel egy blokkolásgátlót, hallgatod, próbálod, mondod, keresztbe fordult ám az autó, nem, nem baj, majd még járatni kell, meg a vezetési stílusodon kicsit majd igazítani kell, de, mondod, vizes út volt, a kerék blokkolt, láttam, hallottam, de, mondanák, nem, inkább az út volt rossz, meg az előítéleteid, meg rossz lemezeket hallgattál közben, vagy itt egy alátét, a cipő talpára, ezzel aztán tuti lesz... :)

Szóval, trend, lehet, tényleg az volt, és nem tudom, az x %, az mennyi, lehet, kevés, ez legyen a kereskedők szakmája; a saját koordináta rendszeremből én ezt tapasztaltam.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2094

Hozzászólás Szerző: wittao »

fapaci írta:
2022.10.24., hétf. 16:36
wittao írta:
2022.10.24., hétf. 14:44
Az, hogy hasonló az akusztikája na ez nem teljesen igaz, fura ezt pont a te tolladból olvasni, aki ezzel foglalkozol.
Talán pont azért írom, mert ezzel foglalkozom.
Ez a ti 168nm-es helyiségetek és a benne levő programok számára tökéletes lehetőség, hiszen ilyen rendezvények heti szinten vannak minden szállodában.
Örömmel venném én is, meg talán mások is, ha pár naponta jeleznéd, éppen melyik szállodában van ilyen rendezvény.
A magyar hifi forgácsolásáról beszélsz, és a ti nonprofitságotokról, miközben valószínű nem egy éveken átívelő karitatív kezdeményezés első etapját láthatták a látogatók, amit ti Ferivel saját zsebből finanszíroztok a köz javára. Reklámozva voltak a megfelelő brand-ek (brandjeitek), amik majd remélhetőleg profitot hoznak más fórumokon. Ha nem így van, akkor nyugodtan győzz meg ennek ellenkezőjéről.
Látod, pontosan ez az a hozzáállás, amire van egy szép magyar szó és aminek szerencsére nyomát sem lehetett érezni a megjelent kiállítók között. Ha mindezt komolyan gondolod, akkor nagyobb a baj ott, mint eddig hittem.
Nem akarom szét OFF-olni a topikot, mivel ez egy olyan kiállítás volt most amin sem kiállítóként, sem pedig látogatóként nem vettem részt. Értsünk egyet abban, hogy totál nem értünk egyet, ezt majd forgathatod úgy ahogy akarod vagy ahogy szoktad :) Kívánom, hogy az üzleti számításotok bejöjjön.
Örülök neki, hogy többen is élvezték a kiállítást, és remélem még sok kiváló kiállítás vár majd a hazai hifis közösségre!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11083
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2022.10.24., hétf. 14:44
Az, hogy hasonló az akusztikája na ez nem teljesen igaz, fura ezt pont a te tolladból olvasni, aki ezzel foglalkozol.
Talán pont azért írom, mert ezzel foglalkozom.
Ez a ti 168nm-es helyiségetek és a benne levő programok számára tökéletes lehetőség, hiszen ilyen rendezvények heti szinten vannak minden szállodában.
Örömmel venném én is, meg talán mások is, ha pár naponta jeleznéd, éppen melyik szállodában van ilyen rendezvény.
A magyar hifi forgácsolásáról beszélsz, és a ti nonprofitságotokról, miközben valószínű nem egy éveken átívelő karitatív kezdeményezés első etapját láthatták a látogatók, amit ti Ferivel saját zsebből finanszíroztok a köz javára. Reklámozva voltak a megfelelő brand-ek (brandjeitek), amik majd remélhetőleg profitot hoznak más fórumokon. Ha nem így van, akkor nyugodtan győzz meg ennek ellenkezőjéről.
Látod, pontosan ez az a hozzáállás, amire van egy szép magyar szó és aminek szerencsére nyomát sem lehetett érezni a megjelent kiállítók között. Ha mindezt komolyan gondolod, akkor nagyobb a baj ott, mint eddig hittem.

Tibor77beat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Tibor77beat »

fapaci írta:
2022.10.23., vas. 22:43
Kedves mindenki! Rengeteg dolgot tudnék írni, ha nem lennék hulla fáradt. Talán majd néhány nap múlva közzéteszem valahol, ami most bennem kavarog. Elképesztő két napot éltünk át veletek. Ilyen népszerűségre, támogatásra, bátorításra, ennyi köszönetre és pozitív hullámra egyáltalán nem voltunk felkészülve. Döbbenet, elérzékenyülés, hebegés és habogás. Nagyon hálásak vagyunk annak a sok száz látogatónak, akik betértek hozzánk a HiFi Show forgatagában. A két nap alatt háromszor lett fátyolos a látásom (pl az alábbi képek készítésekor is), amit egy magamfajta mogorva férfiember nem szívesen vall be, de én most mégis.

Minden további szó helyett két fotó! Szerintem minden bennük van, amiért ezt az egész My Reel Club történetet elkezdtük, csináljuk és folytatjuk.
Én sajnos betegség miatt nem tudtam kimenni, de ezúton is gratulálok - jó látni a sok érdeklődőt.

hzola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 82

Hozzászólás Szerző: hzola »

[/quote]
Szerintem totál felesleges egy ilyen TÖMEGRENDEZVÉNYbe ilyen dolgokat belelátni. Esetleg, ha kétszer-háromszor ennyi kiállító lett volna, fele ennyi emberre.
Nyugodt, odakoncentrált zenehallgatás egy ekkora nyüzsgésben képtelenség. (Szombati nap ugye.) Ha nem hallom rendesen a produkciót, akkor meg miről beszélgessünk a kiállítókkal. Én személy szerint már annak is örültem, hogy láthattam azokat a frankó technikákat, amik ki voltak állítva.
A My Reel Club többek között azért tudott lenyűgöző lenni a show-n, mert volt hozzá tere, moderált és színvonalas programjai, műsorai stb. Mondjuk a High-End-re felvázolt jövőképük (aktív dobozok, D-osztályú erősítéssel és beépített sztrímerrel a sok száz millió letölthető zeneszám elérése érdekében) nekem egyáltalán nem tetszett, de hát a világ már csak ilyen, hogy nem tetszhet mindenkinek minden. Az élőzenés prezentációk, a hangszer készítésről szóló előadás nagyon-nagyon szuperek voltak.
Összességében nekem mindenki nagyon tetszett, főleg akik az én ízlésemnek megfelelő műfajban prezentáltak és köszönöm szépen mindegyikőjüknek azt a sok munkát, odafigyelést, amit a szórakoztatásom érdekében belefektettek ebbe a hifiről és zenéről szóló hétvégi rendezvényükbe.
[/quote]

Számomra sem a kiállításon történő zenehallgatásról szól egy ilyen esemény, sőt arra ezt a környezet teljesen alkalmatlannak gondolom, ettől függetlenül egy-egy jó zenére szívesen benn maradok itt- ott, de semmiképp sem egy ennyire provizore összetákolt akusztikailag teljesen rossz szoba alapján alkotnék véleményt az ott hallottakról, és ez alapján hoznék bármilyen végleges döntést. Nekem csak és kizárólag a jelenlévő közösség, amely alapvetően a hifi és zenehallgatás körül központosul, és a technikai fejlesztések, rendszerek, és új gyártók megismerése a lényeges egy ilyen eseményen, és ha ott az eladó, gyártó, és terméke között úgy érzem, hogy megvan az összhang lépek következő szintre.
Ami mondjuk az, hogy felveszem a kapcsolatot a gyártóval - forgalmazóval, elmegyek meghallgatni a készüléket, beszélgetni, kölcsönkérni otthoni meghallgatásra, és majd utána meglátom, hogy milyennek ítélem meg saját otthoni környezetben.
Volt már ilyen többször, és eddig még nem bántam meg a végén a döntésemet. Természetesen annak tudatában, hogy biztosan van mindég mindennél jobb készülék a piacon.
Egy példa erre: legutóbbi kiállításon hallottam a 72 audio phono-ját és trafóit --- rendszerét, én személy szerint a kiállításon hallott hangtól nem voltam elájulva, de szimpatikus volt Zsolt és a készülékei és a filozófiája, kölcsönkértem trafóját és utána phonot, illetve voltam nála és közösen hallgattunk a remek lp gyűjteményéből néhány gyöngyszemet aztán kialakult valami, és a végén vásárlásig fajult a történet. :-) Nálam ez így szokott menni. Hasonló volt a helyzet Human Audio Büdszenti Péterrel (RIP) mikor a libretto cd lejátszómat megvettem tőle.
Szívesen meghallgatnám, hogy ez kinél hogyan is szokott működni, hogy hoztok döntést, mi az ami miatt megvesztek valamit, mi számotokra a legfontosabb mikor meghozzátok a döntést (természetesen a hangzás, de azon túl még mi)?
Analóg:Garrad 401
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hzola írta:
2022.10.24., hétf. 14:27
fapaci írta:
2022.10.24., hétf. 13:02
cables írta:
2022.10.24., hétf. 07:35
Valahol egy ilyen rendezvény lényege a közvetlen emberi kommunikáció lenne kiállító és a látogatók között.
Egyetértek ezzel, egy ilyen programtól én is a kommunikációt, ismerkedést, közösségi kapcsolódást várom…..

Sajnálom, sőt bosszant is, hogy a hazai gyártók, kereskedők egy része úgy döntött, nem lesz jelen a kiállításon, inkább annak farvizét, lendületét és marketingjét meglovagolva saját rendezvényeket szerveztek a hétvégére, vagy apátiába menekültek. Ez szerintem se nem korrekt, se nem előremutató, tovább forgácsolja és megosztja a hazai HiFi hobbi közösséget, márpedig pont most kellene erősen összetartani, amikor sok ág húz minket. Bizonyára sokan azt is gondolták, az idei kiállítás érdektelenségbe fullad, márpedig a látogatók számát és lelkesedését tekintve alig maradt el a nyugalmasabb békeidők rendezvényeinek számaitól, ami szép fricska a kétkedőknek.

Azt is lényegesnek tartom leírni, hogy a kiállítók között ezúttal kimondottan jó volt a viszony, mindenkitől segítőkészséget, baráti hangvételt tapasztaltam, nem volt nyoma a régi sértődöttségnek, ellenségeskedésnek, vagy csak nem jöttek el azok, akik ezt generálni szokták.

Minden fokozható, mindennél lehet jobbat csinálni. Ha valakinek sikerül, mindannyian örülünk majd. De amíg ezt senki nem tudja megugrani, addig szerintem ezt a kiállítást kell tolni.
Maximàlisan egyetèrtek azzal amit írsz, hogy ugyan olyan amilyen, de az hogy külön külön erre az idôpontra ràszervezetten pàrhuzamos bemutatók zajlottak itt-ott szerintem sem igazàn korrekt dolog ès hosszú tàvon nem gondolom, hogy jó irànyba vezet. Pont az lenne a lènyege egy ilyen bemutatónak sztm. hogy adott esetben olyan gyàrtó forgalmazó kèszülèkeit is megismerem akihez magamtól el nem mennèk, de itt felkeltheti az èrdeklôdèsemet.
régen is 2 hifishow volt,párhuzamos időben emlékeim szerint (Margitsziget/L'Art Hotel vs Hilton vs Gellért)..volt hogy nem ugyanazon időpontban voltak..a MOC-nál is van a fő rendezvény,és van egy kisebb,ugyanazon időben,más célzott közönségnek/termékekkel..a Bristol-i shownál is van ilyen,emlékeim szerint..nem egy ördöngős dolog ez....én semmi gondot nem látok benne,sőt a vidékieknek előnyös is lehet,hogy ugyanazon napon,elmehet 2 rendezvényre...én igy látom..

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2094

Hozzászólás Szerző: wittao »

fapaci írta:
cables írta:
Valahol egy ilyen rendezvény lényege a közvetlen emberi kommunikáció lenne kiállító és a látogatók között.
...

A körülményeket lehet kifogásolni, de szerintem nem érdemes ráfeszülni. A szállodai szobák akusztikája nagyjából olyan (rossz), mint a hifisták szobáinak többsége, tehát erre hivatkozni nem igazán reális. Ráadásul a nagyobb, jobb adottságokkal rendelkező szobák egy része üresen maradt, nem kérték őket a kiállítók. A szállodai szellőzést nyilván nem 2 ezer emberre méretezték, de a helyiek próbálták kezelni a helyzetet lehetőségeikhez mérten. Sajnos ha nagy teljesítményen járatják a szellőző rendszert, az nagy zajjal és a délelőtti órákban fagyhalállal jár, ezért mi is visszavetettük, de mivel szinte folyamatos teltházzal, 50-100 vendéggel mentünk, délutánra sajnos nálunk is elfogyott a levegő. A fotókat nézegetve úgy látjuk, minden probléma dacára jó néhányan órákon át is velünk maradtak.

Sajnálom, sőt bosszant is, hogy a hazai gyártók, kereskedők egy része úgy döntött, nem lesz jelen a kiállításon, inkább annak farvizét, lendületét és marketingjét meglovagolva saját rendezvényeket szerveztek a hétvégére, vagy apátiába menekültek. Ez szerintem se nem korrekt, se nem előremutató, tovább forgácsolja és megosztja a hazai HiFi hobbi közösséget, márpedig pont most kellene erősen összetartani, amikor sok ág húz minket. Bizonyára sokan azt is gondolták, az idei kiállítás érdektelenségbe fullad, márpedig a látogatók számát és lelkesedését tekintve alig maradt el a nyugalmasabb békeidők rendezvényeinek számaitól, ami szép fricska a kétkedőknek.

Azt is lényegesnek tartom leírni, hogy a kiállítók között ezúttal kimondottan jó volt a viszony, mindenkitől segítőkészséget, baráti hangvételt tapasztaltam, nem volt nyoma a régi sértődöttségnek, ellenségeskedésnek, vagy csak nem jöttek el azok, akik ezt generálni szokták.

Minden fokozható, mindennél lehet jobbat csinálni. Ha valakinek sikerül, mindannyian örülünk majd. De amíg ezt senki nem tudja megugrani, addig szerintem ezt a kiállítást kell tolni.
Gondoltam csak reflektálok erre, mert ha nem is közvetlenül, de indirekt azért sikerült megszólítani.
A mostani hifi kiállítás pár éve abban az akusztikailag alkalmatlan valamiben zajlik... még csak törekvés sincs arra, hogy esetleg máshová tegyék. Másmilyen formában, akármilyen módon.
Az, hogy hasonló az akusztikája na ez nem teljesen igaz, fura ezt pont a te tolladból olvasni, aki ezzel foglalkozol. Minden felső terem hátsó fala, amire csempe van ragasztva merevítés nélkül döng és egy óriási búgó kiemelést ad 45-50Hz között. Nehéz vele értelmesen bármit is kezdeni.
A magyar hifi forgácsolásáról beszélsz, és a ti nonprofitságotokról, miközben valószínű nem egy éveken átívelő karitatív kezdeményezés első etapját láthatták a látogatók, amit ti Ferivel saját zsebből finanszíroztok a köz javára. Reklámozva voltak a megfelelő brand-ek (brandjeitek), amik majd remélhetőleg profitot hoznak más fórumokon. Ha nem így van, akkor nyugodtan győzz meg ennek ellenkezőjéről. Csak azért mondom, mert a "mi nem készülékeket árulunk" és a nap végén a Danley-ket meg lehet hallgatni dolog bennem azért kettősséget szül a logók össztüzében. Hangsúlyozom maga a kezdeményezés nagyszerű, de ki lehet bújni nyugodtan a fa mögül, amibe kis bicskával a lehetséges profit kifejezés van belevésve.

Nekünk egyáltalán nem a látogatókkal, látogatók számával volt gondunk és nem ez volt az oka, hogy nem mentünk. Nem is pénzügyi, bár hozzáteszem fele ennyiért sem állítottunk volna ki. Mondom mindezt úgy, hogy 10-et meghaladó számú céggel egyeztettem a kiállítás előtt, jönnek-e vagy sem, ha nem miért nem. Senkinek sem az anyagi oldallal volt problémája. Egyszerűen csak elég volt a helyszínből. Ez a ti 168nm-es helyiségetek és a benne levő programok számára tökéletes lehetőség, hiszen ilyen rendezvények heti szinten vannak minden szállodában.

Harmadsorban szabad ország, szabad döntések, ha valaki úgy ítéli meg inkább cukorral issza a kávét és nem édesítőszerrel, az az ő dolga. Ergo ha nem ülünk fel egy vonatra, az nem jelenti azt, hogy egy másikra nem fogunk...

Végül ahogy elnéztem és olvastam sokan nagyon várták, sokan nagyon jól érezték magukat és ez a lényeg.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 502

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Két pozitív és egy negatív élmény a kommunikációval kapcsolatban:

- A negatívum az, hogy az egyik nagyobb (direkt nem nevesítem, hogy melyik) szobában a hátsó sorban önfeledten beszélgetett két idősebb úr, akik szerintem nagyothallók lehettek, mert próbálták a ZENÉT túlkiabálni.
(Ki is jöttem és visszamentem egy nyugodtabb időszakban.)

- Az első pozitívum a TMP Audiónál ért, amikor belecsöppentem egy tájékoztatóba a termékekről és fejlesztési irányokról a SZOBA ELŐTTI FOLYOSÓN. Itt nem zavart senkit a beszélgetés és nem kellett hangoskodni sem.

- A másik pozitívum a Muzix Audiónál volt, amikor érdeklődtem "a fadobozos fejhallgató" felől. Készségesen válaszoltak, hogy ez egy Ultrasone 15. Miután az ára miatti arckifejezésemet látták, nem csak hogy ajánlották az Ultrasone 11-et, hanem ELMENTEK MEGKERESNI és kb 2 perc múlva bekötötték, hogy össze is tudjam hasonlítani. Le a kalappal manapság az ilyen vevőközpontú hozzáálláson egy kiállítás forgatagában!
Usher - Valhalla - Emotiva

hzola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 82

Hozzászólás Szerző: hzola »

fapaci írta:
cables írta:
Egyetértek ezzel, egy ilyen programtól én is a kommunikációt, ismerkedést, közösségi kapcsolódást várom…..

Maximàlisan egyetèrtek azzal amit írsz, hogy ugyan olyan amilyen, de az hogy külön külön erre az idôpontra ràszervezetten pàrhuzamos bemutatók zajlottak itt-ott szerintem sem igazàn korrekt dolog ès hosszú tàvon nem gondolom, hogy jó irànyba vezet. Pont az lenne a lènyege egy ilyen bemutatónak sztm. hogy adott esetben olyan gyàrtó forgalmazó kèszülèkeit is megismerem akihez magamtól el nem mennèk, de itt felkeltheti az èrdeklôdèsemet.
Analóg:Garrad 401
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”