Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Budapest Audio Expo vol1

Ki melyik kiállításra látogat el?

Budapest Audio Expora megyek
46
43%
HIFI Showra megyek
6
6%
Mindkettőre megyek
37
34%
Egyik sem érdekel
19
18%

Szavazatok száma: 108

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Re: Budapest Audio Expo vol1

Hozzászólás Szerző: Robici »

Snipi írta:
2024.10.07., hétf. 10:51
Erre a "farokméregetéses hangerőre" szerintem be lehetne vezetni egy egyszerű szabályt. (Eggyel több vagy kevesebb már édes mindegy.) A kiállítás "házirendjében" ami jó hosszú volt, és 99%-a a látogatók irgumburgulásával foglalkozik (de most ez is mindegy) talán a kiállítókra is lehetne egy olyan szabályt lefektetni, hogy x db-nél nem lehet hangosabb az "előadás".
Mondjuk miattam meg még max 1-2 ember miatt kár lenne szankcionálni a kiállítókat, ha a többségnek ez így tetszett. Én nem akarok semmi jónak az elrontója lenni. :napsut:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8896

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

zoli73 írta:
2024.10.07., hétf. 08:38

Akkor leírom neked is, amit Istvánnak már leírtam.
A REL subokkal túltólt mélyhangok, a Házimozi Studio szobájában voltak, nem a Dream Audio-nál. Ne kenjük már rájuk, ne ismételgessük, mert még rájuk ragad, ez terjed el hibásan.
Köszönöm!
Nálam spec a Dreamaudio szoba benne volt a top 3 ban.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3458

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

TotoDIY írta:
2024.10.07., hétf. 11:29
Ugyanazzal a telefonnal felvett videókról beszélünk. Tisztában vagyok vele, hogy élőben nem pont ugyanaz. Pláne, ha nincs meg hozzá a jó minőségű fejhallgató. Ettől függetlenül meg lehet nézni állásfoglalás nélkül is. Más nincs, én nem fogok menni kiállítani. :napsut:
Tegyél egy képzeletbeli próbát úgy, hogy fogod a rendszered minden darabját, elszállítod egy idegen helyre, pl egy zajos, nyüzsgő, mászkálós szálloda szobába, és próbáld ott is ugyan annak és jónak (ami neked megszokott jó) hallani. El fogod sírni magad.
Van még egy tényező, a kiállítás kritizálók 90%-a elköveti, hogy ő a saját rendszerét (5-10év alatt összenövesztve) jobbnak hallja azért is, mert elfogadta, neki ez a jó és hozzá szokott.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Luxor Audio írta:
2024.10.07., hétf. 10:26
Aszpirin írta:
2024.10.07., hétf. 09:32
Szerintem én írtam akkor félreérthetően, mert annyit akartam leírni, hogy ez az egymás túlharsogása (vasárnap, amikor én jártam a kiállítói szobákban, mert bár mindkét napon kinn voltam, nem az volt az elsődleges célom, hogy mindkét napot a kiállítói szobákban töltsem), részemről nem volt tettenérhető, ezért nem értek egyet a kijelentéseddel.
Okay, de írom ismét, nem velem van vitád, hanem azokkal, akik érzékelték az általam előzetesen sejtett (itt nem, de a korábbi években részemről is visszatérően megtapasztalt) áthallási problémát és ezt szóvá is tették:

"a hangerőversenyben megnyilvánult farokméregetés tényleg zavaró volt, egyes kiállítóktól sokkal több önmérséklet lett volna elvárható."

"A legnagyobb negatívum az hogy a szobák többségében számomra már az elviselhetetlenség határát súrolta a hangerő (ráadásul icipici szobákban). Egyik kiállítót megkérdeztük mi szükség van erre, azt mondta azért kell, hogy túlordítsák a szomszédot..."

Szóval nem értem, miért felém lépsz fel ilyen offenzív módon. Nyilván zavart okoz, hogy Luxor Audio néven írok ide, miközben ez a cég nem is szerepelt ezen a rendezvényen (ennek okait korábban leírtam), nem ennek képviseletében voltam kint pénteken sem.
Mivel az idézett mondatommal megszólítva lettem, így ha kérhetem ne ez az egy, alig néhány perces incidens alapján ítéljük meg a rendezvént. Én is csak azért emlitettem, mert éppen tanúja voltam, másoknak(mint pl. Aszpirin), erről tudomása sem volt.
Az általad emlitett, gipszkarton falú szobákban én semmi ilyen zavaró áthallást nem tapasztaltam, pedig minden szobában legalább kétszer megfordultam.
Elhiszem, hogy Te mit mértél a bepakolás/beállítás napján, de a kiállítás napján erre panaszt sem hallottam, pedig beszélgettem néhány emberrel.
Azt meg nem is merem feltételezem, hogy olyankor mértél, amikor a szomszéd éppen tesztelt, mit enged a szoba.
A kommentekből talán leszűrhető, hogy az elégedett emberek(látogatók, kiállítók) vannak túlnyomó többségben. Kritikak bár vannak, de elenyészőek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki benézett hozzánk is! :napsut: Jó volt látni, hogy ennyien kíváncsiak a kiállított dolgainkra. Sajnos szombaton szinte végig tömve volt a szobánk, és sokan csak az ajtóban tudtak tolongani. Kiállítóként ennek persze van egy pozitív vetülete is, de a továbbiakban törekedni fogunk rá, hogy nagyobb helyet tudjunk biztosítani az érdeklődőknek.
Első alkalommal kiállítóként nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ezeket próbáljuk majd a jövőben kamatoztatni!
Ami nagyon fontos, hogy örültünk mindenkinek, aki jött. Akiknek tetszett és pozitív visszajélzést is kaptunk, azoknak természetesen kiemelten is köszönjük, de mindenki másnak is -még akár úgy is, ha esetleg nem tetszett, amit hallottak- örültünk, mert nekünk ez volt az első alkalom, ahol be tudtuk mutatni, hogy mi az, amit mi csinálunk, ahogyan gondoljuk! Jövőre is szeretnénk majd megismételni.
Szóval még egyszer köszönet mindenkinek a részvételért!

Volt aki privilégizált helyzetéből adódóan külön hallgathatta meg a setupot! :)
IMG_6728.jpeg
IMG_6726.jpeg
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

Ugyanazzal a telefonnal felvett videókról beszélünk. Tisztában vagyok vele, hogy élőben nem pont ugyanaz. Pláne, ha nincs meg hozzá a jó minőségű fejhallgató. Ettől függetlenül meg lehet nézni állásfoglalás nélkül is. Más nincs, én nem fogok menni kiállítani. :napsut:
DIYAUDIO.HU

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

TotoDIY írta:
2024.10.07., hétf. 11:09
Itt az összehasonlító videó, amit ígértem. Kiállítás egyik legjobbja és a saját rendszerem, saját elektronikával. Szerintem nem kell sokat hozzáfűzni. Tudom, hogy lehetne még javítani. :rolleyes:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=UtroRjnI0co
Telefonnal felvett YT videó alapján kellene egyértelműen állást foglalni két rendszer közötti különbségről?
Ez remélem komoly, mert viccnek durva lenne.
Csak a Marantz! :-D

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

TotoDIY írta:
2024.10.07., hétf. 11:09
Itt az összehasonlító videó, amit ígértem. Kiállítás egyik legjobbja és a saját rendszerem, saját elektronikával. Szerintem nem kell sokat hozzáfűzni. Tudom, hogy lehetne még javítani. :rolleyes:
Ezzel mire akarsz kilyukadni?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

DIYAUDIO.HU

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Bocs, hogy beleugatok, hiszen évek óta nem járok kiállításokra, több ok miatt is, a legsúlyosabb sajnos ma már egészségügyi ... na mindegy nem is ez a lényeg.
Erre a "farokméregetéses hangerőre" szerintem be lehetne vezetni egy egyszerű szabályt. (Eggyel több vagy kevesebb már édes mindegy.) A kiállítás "házirendjében" ami jó hosszú volt, és 99%-a a látogatók irgumburgulásával foglalkozik (de most ez is mindegy) talán a kiállítókra is lehetne egy olyan szabályt lefektetni, hogy x db-nél nem lehet hangosabb az "előadás". Lenne egy ember aki jár körbe-körbe (rendezőségi tag) és méricskél, és ha hangosabb akkor először (és mondjuk másodszor?) szépen megkéri az illetőt a volume tekerentyű kissé alacsonyabb pozícióba helyezésére, majd mondjuk harmadikra szépen felkérnék a távozásra, és mondjuk jövőre sem kell jönni. Persze udvariasan, és ezt előre leírva, nem úgy ahogy - ha a pletyka igaz - pár éve a rezsősón csinálták, hogy egyszerűen lekapcsolták az adott szoba (terem) áramellátását.

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Aszpirin írta:
Luxor Audio írta:
2024.10.07., hétf. 08:43
Némi félreértést érzek soraid mögött. A kiállításról nem írtam véleményt, mivel kint sem voltam, csak a pénteki pakolásban segédkeztem. A bömböltetést sem én kifogásoltam, hanem többen mások. A szobák közötti, néhol tényleg durva áthallást műszerrel mértem, tehát ez sem véleményt tükröz, hanem az objektív valóságot. Számomra ez fontos info volt, mert így tudom, hogy ha esetleg kiállítunk a jövőben, melyik szobákat kell megcélozni, vagy elkerülni.

Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan és lelkesen kimentek körülnézni, hallgatózni és a szokásos lehúzás helyett sok pozitív beszámolót lehet olvasni. Én a kiállítói oldal véleményére vagyok nagyon kíváncsi, mert a program jövőjét leginkább ez fogja meghatározni, no meg ők voltak kint legtöbb ideig, nekik van átfogó képük a programról. A napokban kiderül.
Nem volt félreértés részemről, mert olvastam amit írtál: "A helyszínen tapasztalt körülmények miatt ezt a programot töröltük."
Utána pedig, hogy a kiállítóknak csak annyi maradt, hogy vagy háttérzenét adnak a kiállításra érkezőkkel való beszélgetéshez, vagy próbálják egymást túlharsogni (most ezt azért nem pontosan idéztem, mert nem kerestem vissza, szóval cáfolj meg, ha nem ezt írtad)

Szerintem én írtam akkor félreérthetően, mert annyit akartam leírni, hogy ez az egymás túlharsogása (vasárnap, amikor én jártam a kiállítói szobákban, mert bár mindkét napon kinn voltam, nem az volt az elsődleges célom, hogy mindkét napot a kiállítói szobákban töltsem), részemről nem volt tettenérhető, ezért nem értek egyet a kijelentéseddel. Objektív mérésen alapul vagy sem. Láthatóan/hallhatóan megtalálták a kiállítók a harmadik utat. Én személy szerint mindegyik emeleti kiállítói szobában zavartalanul élvezni tudtam a hallgatózást vasárnap (vagy ha nem, az nem a szomszéd általi túlharsogás miatt volt).

A másik mondatodhoz hozzáfűzésként: bár nem vagyok/voltam (klasszikus) kiállító, ha az lennék, én a közönségnek állítanék ki, és kíváncsi lennék a közönség visszajelzéseire. A pozitívakra megerősítésként, a negatívakra pedig még inkább, hogy esetleg van-e pont, ahol fejlődhetek. Nyilván laikusként mondom ezt, és kibicnek minden könnyű. Mellesleg én másfél óra kivételével végig ott voltam a hivatalos kiállítási időben.
Viszont: mi itt felületet adunk ezekra a visszajelzésekre, és úgy tűnik, az AVX közönségének azon része, aki közönségként volt ott, ezt a visszajelzést kiegyensúlyozottan meg is adja, és az eddigiek alapján nekem nem az jött le, hogy a többség lehúzta volna. Talán még a szervezők is beleolvasnak, ki tudja... és ők is hasznosnak találjaák a visszajelzéseket, mert a végcél nekik is az kell(ene) legyen (hosszútávon mindenképp), hogy a közönség szeresse a kiállítást.

Biztosan mindenki hiányolta a nagy Luxor Audio-t, de a mi, a közönség szerencséjére voltak azért olyan kiállítók is bőven, akik a helyszínen tapasztalt körülmények ellenére úgy döntöttek, hogy kiállítanak. Én is kívámcsi vagyok, hogy ezek után hogyan élték ők meg az egészet, megérte-e a fáradságot.
Én kiállítóként sikeres kiállítást könyvelek el. Nem azért mert ott eladtam a kiállított rendszert, hanem mert sokkal több érdeklődő volt a szobánkban mint az eddigi másik helyszíneken. A hangoskodást a szomszéd szobából effektust én nem érzékeltem zavarónak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
Szerintem én írtam akkor félreérthetően, mert annyit akartam leírni, hogy ez az egymás túlharsogása (vasárnap, amikor én jártam a kiállítói szobákban, mert bár mindkét napon kinn voltam, nem az volt az elsődleges célom, hogy mindkét napot a kiállítói szobákban töltsem), részemről nem volt tettenérhető, ezért nem értek egyet a kijelentéseddel.
Okay, de írom ismét, nem velem van vitád, hanem azokkal, akik érzékelték az általam előzetesen sejtett (itt nem, de a korábbi években részemről is visszatérően megtapasztalt) áthallási problémát és ezt szóvá is tették:

"a hangerőversenyben megnyilvánult farokméregetés tényleg zavaró volt, egyes kiállítóktól sokkal több önmérséklet lett volna elvárható."

"A legnagyobb negatívum az hogy a szobák többségében számomra már az elviselhetetlenség határát súrolta a hangerő (ráadásul icipici szobákban). Egyik kiállítót megkérdeztük mi szükség van erre, azt mondta azért kell, hogy túlordítsák a szomszédot..."

Szóval nem értem, miért felém lépsz fel ilyen offenzív módon. Nyilván zavart okoz, hogy Luxor Audio néven írok ide, miközben ez a cég nem is szerepelt ezen a rendezvényen (ennek okait korábban leírtam), nem ennek képviseletében voltam kint pénteken sem.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2024.10.07., hétf. 09:51
Az pici Cabasse nem erre a kiállításra való. A hozzá hasonló Devialet DSP gömb sugárzója csak egy hajszállal volt jobb. De annál azt éreztem, a kicsit erőltetett basszusa minden mély hangot egyen hangúvá formál.
Hát a Devialet döngött rendesen. Én mindig érdeklődéssel állok az ilyen "lifestyle" cuccokhoz, mert milyen jó hogy "minden egyben" van, meg kinézetre is érdekesek, de aztán mindig az derül ki mikor megszólalnak, hogy nagyon nem én vagyok a megcélzott vásárlóközönség. Annyi baj legyen. :-)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2024.10.07., hétf. 09:25
Én úgy mentem ki hogy majd kérek komolyzenét mivel engem az érdekel, de az első negatív élmények után (hangerő, magaskiemelés) úgy voltam vele hogy inkább hagyjuk. Egyébként én két helyen hallottam, az egyik a Stenheim Alumine-hangfalas lánc volt, a Kiállítás képei szólt orsós magnóról (számomra szokványos hifis hang volt), az icipici szobában bemutatott Cabasse rendszeren meg Cecilia Bartoli énekelt de az még ennyire se hagyott bennem mély nyomot.
Az pici Cabasse nem erre a kiállításra való. A hozzá hasonló Devialet DSP gömb sugárzója csak egy hajszállal volt jobb. De annál azt éreztem, a kicsit erőltetett basszusa minden mély hangot egyen hangúvá formál.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5976

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Luxor Audio írta:
2024.10.07., hétf. 08:43
Némi félreértést érzek soraid mögött. A kiállításról nem írtam véleményt, mivel kint sem voltam, csak a pénteki pakolásban segédkeztem. A bömböltetést sem én kifogásoltam, hanem többen mások. A szobák közötti, néhol tényleg durva áthallást műszerrel mértem, tehát ez sem véleményt tükröz, hanem az objektív valóságot. Számomra ez fontos info volt, mert így tudom, hogy ha esetleg kiállítunk a jövőben, melyik szobákat kell megcélozni, vagy elkerülni.

Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan és lelkesen kimentek körülnézni, hallgatózni és a szokásos lehúzás helyett sok pozitív beszámolót lehet olvasni. Én a kiállítói oldal véleményére vagyok nagyon kíváncsi, mert a program jövőjét leginkább ez fogja meghatározni, no meg ők voltak kint legtöbb ideig, nekik van átfogó képük a programról. A napokban kiderül.
Nem volt félreértés részemről, mert olvastam amit írtál: "A helyszínen tapasztalt körülmények miatt ezt a programot töröltük."
Utána pedig, hogy a kiállítóknak csak annyi maradt, hogy vagy háttérzenét adnak a kiállításra érkezőkkel való beszélgetéshez, vagy próbálják egymást túlharsogni (most ezt azért nem pontosan idéztem, mert nem kerestem vissza, szóval cáfolj meg, ha nem ezt írtad)

Szerintem én írtam akkor félreérthetően, mert annyit akartam leírni, hogy ez az egymás túlharsogása (vasárnap, amikor én jártam a kiállítói szobákban, mert bár mindkét napon kinn voltam, nem az volt az elsődleges célom, hogy mindkét napot a kiállítói szobákban töltsem), részemről nem volt tettenérhető, ezért nem értek egyet a kijelentéseddel. Objektív mérésen alapul vagy sem. Láthatóan/hallhatóan megtalálták a kiállítók a harmadik utat. Én személy szerint mindegyik emeleti kiállítói szobában zavartalanul élvezni tudtam a hallgatózást vasárnap (vagy ha nem, az nem a szomszéd általi túlharsogás miatt volt).

A másik mondatodhoz hozzáfűzésként: bár nem vagyok/voltam (klasszikus) kiállító, ha az lennék, én a közönségnek állítanék ki, és kíváncsi lennék a közönség visszajelzéseire. A pozitívakra megerősítésként, a negatívakra pedig még inkább, hogy esetleg van-e pont, ahol fejlődhetek. Nyilván laikusként mondom ezt, és kibicnek minden könnyű. Mellesleg én másfél óra kivételével végig ott voltam a hivatalos kiállítási időben.
Viszont: mi itt felületet adunk ezekra a visszajelzésekre, és úgy tűnik, az AVX közönségének azon része, aki közönségként volt ott, ezt a visszajelzést kiegyensúlyozottan meg is adja, és az eddigiek alapján nekem nem az jött le, hogy a többség lehúzta volna. Talán még a szervezők is beleolvasnak, ki tudja... és ők is hasznosnak találjaák a visszajelzéseket, mert a végcél nekik is az kell(ene) legyen (hosszútávon mindenképp), hogy a közönség szeresse a kiállítást.

Biztosan mindenki hiányolta a nagy Luxor Audio-t, de a mi, a közönség szerencséjére voltak azért olyan kiállítók is bőven, akik a helyszínen tapasztalt körülmények ellenére úgy döntöttek, hogy kiállítanak. Én is kívámcsi vagyok, hogy ezek után hogyan élték ők meg az egészet, megérte-e a fáradságot.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2024.10.07., hétf. 08:47
Ezért is vártam volna inkább klasszikus nagyzenakari, kamara zenét és opera éneket, de ha volt is egy két helyen, nekem nem volt részem benne.
Én úgy mentem ki hogy majd kérek komolyzenét mivel engem az érdekel, de az első negatív élmények után (hangerő, magaskiemelés) úgy voltam vele hogy inkább hagyjuk. Egyébként én két helyen hallottam, az egyik a Stenheim Alumine-hangfalas lánc volt, a Kiállítás képei szólt orsós magnóról (számomra szokványos hifis hang volt), az icipici szobában bemutatott Cabasse rendszeren meg Cecilia Bartoli énekelt de az még ennyire se hagyott bennem mély nyomot.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 08:44
Ki mennyire venné sértésnek, ha a letöltéshez és az ingyenességhez némi munka járulna és egy kb 25-30 kérdésből álló kérdőívet ki kellene tölteni általában a kiállításos élmények, kompromisszumok felmérése kapcsán?
Meg lehetne adni a kérdőív végén 10 olyan tracket is, amit a kitöltő szívesen hallgatna kiállításokon.
Én ezt még ingyen letöltés nélkül is szívesen kitöltöm.

A szubhoz csak annyit, hogy tényleg volt egy kiállító ahol emlékszem a folyosón várakozás közben nekidőltem a falnak és tisztán lehetett érezni hogy még ott is remegnek a falak... Na oda már be se mentem. Az nekem ott kint a folyosón is megadta azt az élményt amit a kiállítók el akartak érni. :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

shany írta:
2024.10.07., hétf. 08:18

Coreaudio szoba: itt három zeneszámot is meghallgattam ( sajnos nem a legjobb pozícióban ). Számomra is a legtisztább, leganalitikusabb hangot jelentette a kiállításon. Folyamatosan azon gondolkodtam a hallgatózás közben, hogy milyen módon éri el a rendszer ezt a hatást ( pl. végig éreztem egy magas kiemelést, "dögös" színezettséget, a körsugárzás sajátos térképzését, stb...). Az egyértelmű volt, hogy nagy hangerőre, dinamikára képes a rendszer
A túlzóan emelt szubhangzás párosulva a csilapítatatlan kis szobákkal kevés kivétellel mindenütt zavart engem. A másik zavaró az ilyen kiállítási bemutatókon a csilivili hangzás erőltetése elektronikával és ilyen stílusú zene választással. Ezért is vártam volna inkább klasszikus nagyzenakari, kamara zenét és opera éneket, de ha volt is egy két helyen, nekem nem volt részem benne.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Készült a tavalyi Hifi Shown, a Kishonti István-féle 4 mikrofonos technológiával (Kobak) felvett 6 koncertekből egy Best Of válogatás, amit esetleg ingyenesen letölthetővé tennénk 44,1k/16 bit flac formátumban. Ez az élő koncertek 4 csatornás PCM-ben rögzített változatának (volt sztereó DSD256 és szalagos rögzítés is) kevert és enyhén, lájtosan maszterelt verziója lesz.

Ki mennyire venné sértésnek, ha a letöltéshez és az ingyenességhez némi munka járulna és egy kb 25-30 kérdésből álló kérdőívet ki kellene tölteni általában a kiállításos élmények, kompromisszumok felmérése kapcsán?
Meg lehetne adni a kérdőív végén 10 olyan tracket is, amit a kitöltő szívesen hallgatna kiállításokon.

A kitöltés eredményeit az Audio Expo szervezőinek segítségével megosztanám (erről ők még nem tudnak, de talán rá lehet venni őket) a többi kiállítóval is és természetesen egy összefoglaló blog posztban, némileg rövidített változatban az érdeklődő audiofil közösséggel is. A kiállítók megkapnák a teljes adatcsomagot.
Mindenki okulására.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2024.10.06., vas. 21:47
Fapaci lesújtó véleményét én nem osztom, és az én tapasztalatom ellentétes vele - egy kivétellel, az pont ahol mi voltunk, a -1-en, ahol a szomszéd úgy bömböltette a rendszerét, hogy sokan a megsüketüléstől való félelmükben nem mentek be - szerintem az teljesen kontraproduktív volt - ráadásul nem volt, akit túlharsognia, mert a szomszédban a nagy alagsori előadóterem volt, ott ha szólt is, nem volt hangos a zene.

istvan01 írta:
2024.10.07., hétf. 07:03
... 3-3 méretes nagy REL szub ládát is bepakoltak. Miért kell 3-3? Az érthető, szub sztereóban elhelyezve a térleképzést basszusban is segíti. Erre a feladatra a kb 25m2 szobára bőven elegendő 1-1szub, pláne abból a 1/2 m3-es REL-ekből. Tudva és készülve arra, hogy a szobákat nem lehet pár db ideiglenes akusztika panellel rendbe tenni, akkor majd szub DSP-vel sikerül?
A szubsugárzó(k) elhelyezésének nincs sok köze a sztereó térleképezéshez (kis térben). Több hangsugárzót nem a nagyobb teljesítmény, hangnyomás érdekében alkalmaznak, hanem hogy homogén hangeloszlást érjenek el, ami igen fontos az ilyen szobákban, ahol a hallgatók egészen más helyzetben tudnak helyet foglalni, valaki a falakhoz közel, más meg a szoba közepén és ugye sokan megállnak leghátul. Ha sikerül a térben jól elhelyezni több szubsugárzót, akkor - konyhanyelven fogalmazva - kiegyenlítik egymás kiemeléseit, hiányait a hallgató pozícióban. A digitális korrekció néhány problémán tud enyhíteni, de pl. azt nem tudja lekövetni, hogy éppen ketten, vagy huszonketten vannak a helyiségben és ki hol helyezkedik el, pedig ez igencsak elhangolja az akusztikai paramétereket. A helyzet e szempontból sokkal inkább hasonlít a koncerthangosításra, mint az otthoni zenehallgatásra.

Akusztikai panelekkel lehet próbálkozni, de ezek elhelyezése, beállítása időigényes, az ilyen akcióknál pedig időből nagyon kevés jut (főúleg ha a két napos hajsza előtt még aludni is szeretnél valamennyit). No meg a kiállítók többsége nem akusztikai szakember, ez a fotókon is szépen látszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2024.10.07., hétf. 08:47-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

shany írta:
2024.10.07., hétf. 08:18
istvan01 írta:
Egy kritikai észrevétel, vagy inkább koncepció hiba. A harmadik emeleti Dream Audio szobaban (601) 3-3 méretes nagy REL szub ládát is bepakoltak. Miért kell 3-3?...
Zárt térben a mély tartományban, 1-2 mélyhangszóró estében, durva lokális hangnyomás minimumok és maximumok alakulna ki. Minél több pontból van "gerjesztve" a szoba, annál inkább leromlik ez a hatás, szétterülnek és ellaposodnak a helyi mély-kiemelések, mély-kioltások. Magyarán sokkal egyenletesebb lesz a mélyenergia eloszlása a szobán belüli hallgatási pontokban. pl.:
https://hk.kef.com/blogs/news/multiple-subwoofers
A helyi akusztikai szakértők nyilván pontosabban el tudják mondani.

Coreaudio szoba: itt három zeneszámot is meghallgattam ( sajnos nem a legjobb pozícióban ). Számomra is a legtisztább, leganalitikusabb hangot jelentette a kiállításon. Folyamatosan azon gondolkodtam a hallgatózás közben, hogy milyen módon éri el a rendszer ezt a hatást ( pl. végig éreztem egy magas kiemelést, "dögös" színezettséget, a körsugárzás sajátos térképzését, stb...). Az egyértelmű volt, hogy nagy hangerőre, dinamikára képes a rendszer ( nekem ez alapvető kritérium ), hogy nagyon nagy teljesítményű erősítő hajtja, és hogy ez egy igen drága technika.

A másik oldalon a Koscso Media Engineering Kft/My Reel Club szobában - bár teljesen naturális felvételekkel - a Hi-Mod Audio 3 utas aktív hangsugárzó és a hozzá kapcsolt rendszer egy teljesen lecsupaszított hangzást adott: látszólag a felvételt önmagát. Se nem többet, se nem kevesebbet. Ha feljebb tekerték a hangerőt, akkor hangosabb lett, bármilyen negatív hatás-, torzítás-, színeződés nélkül. Itt gyakorlatilag semmilyen technikát nem éreztem a hang mögött...otthon is ilyesmire törekszem.

( a Dream Audios rendszer is tetszett a maga módján, sajnos a szubtartomány néhol teljesen levált a hangképről. )
Akkor leírom neked is, amit Istvánnak már leírtam.
A REL subokkal túltólt mélyhangok, a Házimozi Studio szobájában voltak, nem a Dream Audio-nál. Ne kenjük már rájuk, ne ismételgessük, mert még rájuk ragad, ez terjed el hibásan.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2024.10.07., hétf. 08:12

Pont írni akartam, hogy a Dream Audioban nem voltak REL szubok, ott Kudos hangsugárzó volt, ha jól emlékszem. A Házi Mozi Stúdió használta Lyngdorf hangsugárzókkal a REL szubokat.
Akkor bocsi, tévesen pozicionáltam az emelettel feljebbi REL szubokat. (A labirintus szerű keresgélésben még térkép szerint sem volt könnyű tájékozódni mi-merre) De ha a REL szubok mégis távolabb voltak Soundmánia/Coreaudiohoz képest, akkor szub(farok) méregetés még kevésbe high-end showra való.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

istvan01 írta:
Egy kritikai észrevétel, vagy inkább koncepció hiba. A harmadik emeleti Dream Audio szobaban (601) 3-3 méretes nagy REL szub ládát is bepakoltak. Miért kell 3-3?...
Zárt térben a mély tartományban, 1-2 mélyhangszóró estében, durva lokális hangnyomás minimumok és maximumok alakulna ki. Minél több pontból van "gerjesztve" a szoba, annál inkább leromlik ez a hatás, szétterülnek és ellaposodnak a helyi mély-kiemelések, mély-kioltások. Magyarán sokkal egyenletesebb lesz a mélyenergia eloszlása a szobán belüli hallgatási pontokban. pl.:
https://hk.kef.com/blogs/news/multiple-subwoofers
A helyi akusztikai szakértők nyilván pontosabban el tudják mondani.

Coreaudio szoba: itt három zeneszámot is meghallgattam ( sajnos nem a legjobb pozícióban ). Számomra is a legtisztább, leganalitikusabb hangot jelentette a kiállításon. Folyamatosan azon gondolkodtam a hallgatózás közben, hogy milyen módon éri el a rendszer ezt a hatást ( pl. végig éreztem egy magas kiemelést, "dögös" színezettséget, a körsugárzás sajátos térképzését, stb...). Az egyértelmű volt, hogy nagy hangerőre, dinamikára képes a rendszer ( nekem ez alapvető kritérium ), hogy nagyon nagy teljesítményű erősítő hajtja, és hogy ez egy igen drága technika.

A másik oldalon a Koscso Media Engineering Kft/My Reel Club szobában - bár teljesen naturális felvételekkel - a Hi-Mod Audio 3 utas aktív hangsugárzó és a hozzá kapcsolt rendszer egy teljesen lecsupaszított hangzást adott: látszólag a felvételt önmagát. Se nem többet, se nem kevesebbet. Ha feljebb tekerték a hangerőt, akkor hangosabb lett, bármilyen negatív hatás-, torzítás-, színeződés nélkül. Itt gyakorlatilag semmilyen technikát nem éreztem a hang mögött...otthon is ilyesmire törekszem.

( a Dream Audios rendszer is tetszett a maga módján, sajnos a szubtartomány néhol teljesen levált a hangképről. )

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3573

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

zoli73 írta:
2024.10.07., hétf. 07:53
istvan01 írta:
Egy kritikai észrevétel, vagy inkább koncepció hiba. A harmadik emeleti Dream Audio szobaban (601) 3-3 méretes nagy REL szub ládát is bepakoltak. Miért kell 3-3? Az érthető, szub sztereóban elhelyezve a térleképzést basszusban is segíti. Erre a feladatra a kb 25m2 szobára bőven elegendő 1-1szub, pláne abból a 1/2 m3-es REL-ekből. Tudva és készülve arra, hogy a szobákat nem lehet pár db ideiglenes akusztika panellel rendbe tenni, akkor majd szub DSP-vel sikerül? Ok, azzal kicsit lehet rásegíteni, de erre is bőven elegendő 1-1szub. Amikor ott jártam, szólt az a terpesztett háromlábon állványos sugárzó, a szubok szintje enyhe kiemeléssel hozzá volt igazítva. Ezzel együtt ez a szoba is döngött. /Szerintem akkor jó a szub level, ha nem halljuk külön a szubot, keresni kelljen ha mégis van valahol a helységben/

A 601 szoba alatt 401-es szobában Soundmánia/Coreaudio rendszer szólt. Nekem az egyik legjobb hangzást produkálta az elektronikus zenékkel is. Az egyik zene végén a bent ülőktől elnézést kérve indult egy dögös basszusú zene jól feltekert hangerővel. Miért, mert vissza akart válaszolni a felettük olykor felnyomott REL szubok hangnyomására.
Az egymás melletti szobák áthallása is durva zavaró tényező az ilyen szálloda szobáknak, de akkor legyen emeleten át is szándékosan? Neee már.
A hangzásban, és a túltolt sub témában egyetértve veled jelezném, hogy egy kicsit összekeveredtek a dolgok.
Az említett esetkor én is ott voltam a Soundmania/Core Audio szobában, de valamiért Ők is tévedésben voltak. Felettük egy szintel valóban a Dream Audio szobája volt, de a REL sub-okkal megtámogatott rendszer a Házimozi Studio szobájában volt, és teljesen máshol. Javaslom a térkép tanulmányozását. gondolkodik.gif
Amúgy ez a hangerőversenyben megnyilvánult farokméregetés tényleg zavaró volt, egyes kiállítóktól sokkal több önmérséklet lett volna elvárható.
Pont írni akartam, hogy a Dream Audioban nem voltak REL szubok, ott Kudos hangsugárzó volt, ha jól emlékszem. A Házi Mozi Stúdió használta Lyngdorf hangsugárzókkal a REL szubokat.

A hangerő kapcsán (habár volt 6000W az aktív hangfalainkban. és 100 dB/W/m érzékenységű hangsugárzók), mi úgy döntöttünk, hogy viszonylag halkan fogunk lejátszani. A szoba legtávolabbi sarkában általában 83-85 dB hangos volt a maximális hangosság. A túl hangos zene szerintem nagyobb probléma, mint az esetleg halk.

Csak az utolsó fél órában voltunk ettől hangosabbak, kicsit a magunk kedvére téve ezzel. Az a kb 6-8 ember aki ott volt még a szobában akkor, végigülte azt a félórát.

Úgy tűnik az ADM Audio felkérésére kint leszünk a Blue teremben a másik Hifi Shown is. Ott 60m2-en lehet majd meghallgatni a violin által nagyon frappánsan hóbagolynak nevezett hangsugárzót 2 hét múlva, az ADM Audio által biztosított elektronikákkal.
Ha minden jól alakul.

Kép

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
Egy kritikai észrevétel, vagy inkább koncepció hiba. A harmadik emeleti Dream Audio szobaban (601) 3-3 méretes nagy REL szub ládát is bepakoltak. Miért kell 3-3? Az érthető, szub sztereóban elhelyezve a térleképzést basszusban is segíti. Erre a feladatra a kb 25m2 szobára bőven elegendő 1-1szub, pláne abból a 1/2 m3-es REL-ekből. Tudva és készülve arra, hogy a szobákat nem lehet pár db ideiglenes akusztika panellel rendbe tenni, akkor majd szub DSP-vel sikerül? Ok, azzal kicsit lehet rásegíteni, de erre is bőven elegendő 1-1szub. Amikor ott jártam, szólt az a terpesztett háromlábon állványos sugárzó, a szubok szintje enyhe kiemeléssel hozzá volt igazítva. Ezzel együtt ez a szoba is döngött. /Szerintem akkor jó a szub level, ha nem halljuk külön a szubot, keresni kelljen ha mégis van valahol a helységben/

A 601 szoba alatt 401-es szobában Soundmánia/Coreaudio rendszer szólt. Nekem az egyik legjobb hangzást produkálta az elektronikus zenékkel is. Az egyik zene végén a bent ülőktől elnézést kérve indult egy dögös basszusú zene jól feltekert hangerővel. Miért, mert vissza akart válaszolni a felettük olykor felnyomott REL szubok hangnyomására.
Az egymás melletti szobák áthallása is durva zavaró tényező az ilyen szálloda szobáknak, de akkor legyen emeleten át is szándékosan? Neee már.
A hangzásban, és a túltolt sub témában egyetértve veled jelezném, hogy egy kicsit összekeveredtek a dolgok.
Az említett esetkor én is ott voltam a Soundmania/Core Audio szobában, de valamiért Ők is tévedésben voltak. Felettük egy szintel valóban a Dream Audio szobája volt, de a REL sub-okkal megtámogatott rendszer a Házimozi Studio szobájában volt, és teljesen máshol. Javaslom a térkép tanulmányozását. gondolkodik.gif
Amúgy ez a hangerőversenyben megnyilvánult farokméregetés tényleg zavaró volt, egyes kiállítóktól sokkal több önmérséklet lett volna elvárható.

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”