szerintem a TJ Lowthere is kb tudja és ez is (lent,nem írom le feleslegesen kétszer

https://halfnote.hu/blogs/revox/rlc-206h-ujragondolva
szerintem a TJ Lowthere is kb tudja és ez is (lent,nem írom le feleslegesen kétszer
Melyik az a hangszóró ami 30Hz-től 150kHz-ig átvisz?
nem teljesen erre gondoltam, de nem érdekes :)chord_ írta: ↑2024.10.22., kedd 08:48Szerintem meg nem.
Egy séta ezen a kiállításon, vagy a múltkori Expón, és 5 perc után belátható az ellenkezője.
Nem gondolnám, hogy a kiállítók többségének torz értékrendje lenne. Mozognak a saját vonalaik mentén, lelkesednek, mutatják a 'jó hangot', zenélnek, ez így jó is.
Feri leírta miért és hogy tették. Este már lusta voltam írni, de ha elbírja a topic, mint apró kitérőt, ez a kérdés megér egy misét, mivel azt látom, ez a dolog kezd egy kicsit felfutni, de illúzióim nincsenek vele kapcsolatban, nagy karriert nem fog befutni, de lesz pár ember,aki majd másként látja a világot. Kezdeném azzal, amit tegnap a saját posztomban zárszóként írtam:
Szerintem meg nem.
Az eredeti egy utas ez a képen.ANDS írta: ↑2024.10.21., hétf. 20:07Érdekes, erről nem tudtam, hogy szélessávú.kaef2 írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:52…
És kint volt a kiállításon ez a deszka model is. A teteje Zsenák István-féle 6,5 inches egy utas. Ő készítette a szubos verziót is, itt most aktív hajtással, a részletek a videó leírásában megtalálhatóak. Egy Fiio M15s DAP volt a forrás.
https://youtu.be/08Crn8Z8zvE?si=of46N93NFJu_iNnF
Valamiért több cég is kiegészíti a szélessávú hangszórót egy magas - vagy egy mélynyomóval, csak akkor az mitől szélessávú?
Elvileg a szélessávú dobozokban régen nem volt hangváltó.
túlgondoljátok ezt a "hang" dolgot. a jó mindenkinek tetszik, ha nincs borzalmasan torz értékrendje, vagy nem a "csakazértse tetszik" áll fenn (legtöbbször ez játszik, meg a saját rendszer megerősítésének igénye, vágya). mellesleg a jó "hang" nem stílusfüggő. Jenőnél én zárás után toltam Tankcsapdát is, igaz a punk and rollt (tehát nem metáltchord_ írta: ↑2024.10.21., hétf. 22:14Ugyan már.
Történetek.
Nem kell egymást zsibbasszuk; én is írok eleget.
Előítéletek?, igen, nélkülük a cipőnket sem tudnánk megkötni. Így élünk, nincs ezzel semmiféle gond.
Hangilag pedig csak saját magadból indulsz ki, az ízlésedből, a preferenciáidból, amit a mindenféle külső / belső körülmények alakítanak / alakítottak ki - élükön a megélt rendszerekkel, és legfőképp, a zenékkel, amelyekkel körbeveszed magad. Nem, nem amiket demóra nyomsz, hanem amelyeket igazából szeretsz.
Ugyan már.
Ahogy lentebb már írtam, nekem sajnos az Etalon szobája, az eldugottsága miatt kimaradt,(a külön regisztrációhoz kötött beléptetést, én nem tartom túl szimpatikusnak, nem örülnék, ha többen is rászoknának) pedig kíváncsi lettem volna rá. Már csak azért is, mert hozzám is közel áll az a hangzás, amit Ők képviselnek, évekig hallgattam Etalon elő-végerősítő párost elégedetten. Viszont a hangsugárzóik számomra nagy talányok, folyamatos útkereséseknek érződnek.O_S írta: ↑2024.10.21., hétf. 13:45Ritkán írok, de ez most kikívánkozik belőlem, és az élmény forrása is megérdemli, hogy szóba kerüljön a beszámolók között.
Kint voltam mindkét eseményen, mindenhol a kellemes élmények győztek.
A legnagyobb hatással az Etalon rendszere volt rám.
Itt előre jelentkezni kellett egy zártajtós bemutatóra, én vasárnap 11-re kaptam időpontot.
Ott voltam időben, de csak ketten üldögéltünk, szólt valami szokásos demo zene, szépen, kellemesen.
A rendszer olyan törékenynek tűnt, kíváncsi voltam, hogyan szól rajta egy nagyzenekar.
Kértem egy Mahler szimfóniát, meg is kaptam az V. elejét.
Nem volt az igazi, nem volt benne energia, mintha a szomszédból szólt volna.
Aztán Sallai úr eszmélt, hogy valami előadással készült, és végül el is mondta, majd demozta, hogy
miért lett az új hangsugárzójuk egyutas.
A demo kamarazenékkel indult, majd következett egy Sosztakovics szimfónia, amit már a legjobb ülésből
hallgathattam.
Ekkor ért egy olyan élmény, amilyet én még kiállításon nem tapasztaltam. Ez az eddig félreismert rendszer olyan
energiával, hangtömeggel, dinamikával lepet meg, ami örök emlék marad.
A tiszta, részletgazdag hangzás kamarazenén is meg volt, most megjött hozzá az energia is.
Eddig nem hittem el, hogy egy szélessávú hangszóró erre képes.
Köszönet érte az Etalon csapatának.
Érdekes, erről nem tudtam, hogy szélessávú.kaef2 írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:52…
És kint volt a kiállításon ez a deszka model is. A teteje Zsenák István-féle 6,5 inches egy utas. Ő készítette a szubos verziót is, itt most aktív hajtással, a részletek a videó leírásában megtalálhatóak. Egy Fiio M15s DAP volt a forrás.
https://youtu.be/08Crn8Z8zvE?si=of46N93NFJu_iNnF
És kint volt a kiállításon ez a deszka model is. A teteje Zsenák István-féle 6,5 inches egy utas. Ő készítette a szubos verziót is, itt most aktív hajtással, a részletek a videó leírásában megtalálhatóak. Egy Fiio M15s DAP volt a forrás.ANDS írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:34A szélessávú hangszóróból csodálatos hangot is ki lehet hozni, nem mindenkinek sikerül, de többeknek igen.
Etalon hangja nekem már 2012 óta tetszik, de nagyon jó a Sonido is(Varga István gyártja).
Aztán Sabo audio (Süteményx) is csinált emlékeim szerint jó hangú szélessávú hangfalakat.
Régebben az Orion is.
Most Tunerman is összerakott egy szélessávú hangfalat.
A szélessávú hangszóróból csodálatos hangot is ki lehet hozni, nem mindenkinek sikerül, de többeknek igen.
A kiállítóknak nagyon jó, hogy két kiállítás van, kétszer tudják megmutatni magukat, sokkal több az esélyük az eladásra, nem a duplája, sokkal több. De nem két héten belül lesz vásárló sok emberből, lehet, hogy csak egy év múlva.Luxor Audio írta: ↑2024.10.21., hétf. 10:31….
A kiállítók a maguk részét egyre inkább megteszik, erre jó példa volt ez a rendezvény….
Némelyik terem simán hozta a nyugati rendezvények színvonalát és maga a szervező gárda is beletolt sok mindent, pl. az előadásokkal.
…..
Péntekig biztos voltam benne, hogy nem lesz több Soltész-féle HiFi Show, de most elbizonytalanodtam. A szervező csapat a kezdeti riadalom után felvette a kesztyűt, számomra többet adtak az elmúlt évekhez képest. ….
És ami legalább ennyire fontos, hogy a közönség soraiban sok, a korábbinál jóval több volt a fiatal, de nők is meglepő arányban jelentek meg (és nem mindegyikük volt egy férfihez csatolva), szóval lehetséges, hogy az évek óta tartó kihalási sirámaink okafogyottak….
a fülemben
Veled az élen... :)
az a probléma, a hifisták 99%-a hisz valamiben
Mindenképpen jó volt, hogy egy ilyen hangot is hallhattak a látogatók, lehet hogy van aki ezzel a filozófiával még nem is találkozott korábban. Azért annyi előnye Jenőnek mindenképpen volt, hogy sokkal kevesebb volt a kiállító és azon a szárnyon rajta kívül más nem is volt (csak a Kácsa, de ők nem zenéltek). Így sokkal kevesebb volt a szomszédból átszűrődő zaj.
Ha az országos látogatói érdeklődésre gondolsz, akkor bizonyára negyedévente is megtelne egy kiállítás, ráadásul sok külföldi szót is lehetett hallani, szóval gondolkodhatunk akár országon kívül is. (Bár a Münchenből Bécsbe költöző High-End kiállítás felvet kérdéseket.) De nem az országnak kell elbírnia több ilyen rendezvényt, hanem a kiállítóknak, akik a költségek nagy részét állják. Ők pedig akkor fogják bevállalni a nem kis terhet, ha némi bevételt is generálnak ezek a rendezvények. Másik megoldás, hogy a szervezők felemelik a belépőjegyek árát 10-15e Ft környékére és a látogatóknak kell eltartaniuk a kiállításokat, de ez ügyben szkeptikus vagyok.
Félreértetted Feri, én csak arról írtam, hogy gyakorlatilag NFB-s elektronikák vannak a felvételi láncban - NEM javasoltam én semmitA negatív visszacsatolás nagyon sokadrangú probléma a felvételi láncban. Nem véletlen, hogy senki nem csinál enélkül aktív elektronikát a pro audió iparban.
A negatív visszacsatolás nagyon sokadrangú probléma a felvételi láncban. Nem véletlen, hogy senki nem csinál enélkül aktív elektronikát a pro audió iparban. Ha 25 évnyi hangfelvételkészítési és 2018 óta kiadási gyakorlattal mondhatom, biztosan nincs az első száz probléma között a fontossági sorrendben.tunerman írta: ↑2024.10.21., hétf. 08:06chord_ írta: ↑2024.10.20., vas. 21:23Valóban, egy nagyon különleges hangot állított elő, amely valamelyest kilógott az egyen- feszesbasszus-gyorstranziensek-hangosság-nyomulós trendből.
A tisztán akusztikus zenének itt akkora előnye volt, hogy a rendkívül igényesen felvett Diana Krall lemez a komolyzene után egy halom műanyag-hangnak tűnt... és ez nem ízlés kérdése. Vagy éppen pont? Nem tudom így hirtelen.:)
Néhány gondolat azokról a hangfelvételekről amiket hallgatunk:
- gyakorlatilag minden hangfelvétel negatív visszacsatolású (NFB) erősìtéstechnikával készül, ezek hangzásminőségét lejátszó oldalon a no NFB-s láncon jól lehet detektálni
TJ.
chord_ írta: ↑2024.10.20., vas. 21:23Valóban, egy nagyon különleges hangot állított elő, amely valamelyest kilógott az egyen- feszesbasszus-gyorstranziensek-hangosság-nyomulós trendből.
A tisztán akusztikus zenének itt akkora előnye volt, hogy a rendkívül igényesen felvett Diana Krall lemez a komolyzene után egy halom műanyag-hangnak tűnt... és ez nem ízlés kérdése. Vagy éppen pont? Nem tudom így hirtelen.:)
Az ország tuti elbír két HiFi kiállítást, rövid időkülönbséggel is, ebben biztos voltam. Hosszú távon kérdéses csak, hogy megmarad- e mindkettő…Luxor Audio írta: ↑2024.10.20., vas. 08:46….Én 13 órakor mentem ki a Showra, akkor a bejáratnál egy méretes sor kígyózott. A tegnapi előadásomon akkora tömeg volt, amilyet ott még soha nem láttam, pedig abban a teremben volt már néhány rendezvény(ünk) és a szomszédban is zajlottak éppen a programok. ….
A magam részéről örülök, hogy nem sikerült meghekkelni a HiFi Showt és a folytatás a békés egymás mellett élésről fog szólni mindannyiunk érdekében.