Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVX fórumtalálkozó 2024.05.18

Badics Gergely
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: AVX fórumtalálkozó 2024.05.18

Hozzászólás Szerző: Badics Gergely »

Mint új tag, köszönöm én is a lehetőséget a részvételre - nagyon jól éreztük magunkat Szigony sorstárssal. Az elegáns környezet, a finom falatok, és persze főleg a hasonló érdeklődésű ismeretlen ismerősök társasága - meg persze a hallott előadások - további inspirációval töltöttek fel, hogy még jobban elmélyedjek ebbe a fiatal korom óta érdeklődéssel figyelt hobbiba, amit gyakorolni csak pár éve kezdtem aktívan.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Szuper volt.. :D :D Jó volt megismerni egy csomó új fórumtagot és társalogni velük nagyon nagy egyetértésben, és baráti hangulatban telt el ez a pár óra…
Külön köszönet a szervezésért és a helyszínért a vendéglátás szuper volt …
leborulok.gif leborulok.gif :tutiok:
Az előadások jók voltak lehet belőlük tanulni egy átlagos hifisnek is… :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1312

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Köszönjük a szervezőknek az igényesen lebonyolított, előadásokkal, finom szendvicsekkel és sütikkel megbolondított összejövetelt. :smile53:
Vittem pár lemezt eladni, végül öttel többel tértem haza. :yingyang: :guitar:
Kár, hogy nem voltunk többen.
Talán a váratlanul betoppanó pünkösd hétvége volt benne a ludas... gondolkodik.gif :D
:cheers1:

Angel10
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Angel10 »

Sziasztok!

Köszönjük a meghívást a mai találkozóra! :napsut:

Íme néhány lesifotó:
1716040767813.jpg
1716040767809.jpg
1716040767794.jpg
1716040767788.jpg
1716040767784.jpg
1716040767766.jpg
1716040767755.jpg
1716040767744.jpg

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Vinkler írta:
2024.05.18., szomb. 11:18
IMG_1565.jpeg
Koszonjuk a kepeket, ha tudom, hogy ilyen szinvonalas, tartalmas es meg egy jo rendszer is van, valahogy elutaztam volna oda. Eloszor azt hittem, hogy a kozepsugarzo egy ATC 45-os. :)
Jo lehet szemelyesen megismerni forumtarsakat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2688

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Kishonti István maratoni hosszúságú (2 óra 30 perces) előadását becsülettel végigültem, néha még értettem is amiről szó volt :D
Amit az otthoni hangzás javulásához felvázolt, az nem volt semmi - itt a "holomezők" emberre gyakorolt hatására gondolok. Úgy látom átgondoltabban kell hozzáállnom az otthoni HiFi berendezések használatához, a hallgatásra kiválasztott zenékkel sem lesz a jővőben egyszerűbb a helyzetem :smile29:
TJ.
Csatolmányok
20240518_121710.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8805

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

IMG_1576.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

IMG_1577.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

IMG_1573.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

IMG_1565.jpeg

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Sajnos a 39 fokos laz ledontott a labamrol, ezert a mai eloadas elmarad es en is csak a beallitasra jottem be.

Szep szamban gyulnek az erkezok es a Kishonti Istvan eloadashoz hasznalt kvadrofon rendszer beallitasa is jonak igerkezik, erdemes lesz meghallgatni.

Jo szorakozast!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem tevedsz:

nem latok eszkozbemutatot a programban, a Bang es Olufsent kiveve.

Lemezborzet latok, eloadasokat es sokfele beszelgetesi, ismerkedesi lehetoseget. Szerintem csak a resztvevokon mulik, hogy mikeppen elik meg az esemenyt, ha eljonnek.

Tobb, mint egy tucatszor allitottam ki a hifi showkon idehaza, az utobbi ketton a legnagyobb kiallitokent eszkozoket nem is bemutatva, csak eloadasokat es koncerteket tartva. Ha valamihez, akkor inkabb ehhez hasonlithato ez az esemeny, nem a tipikus showkhoz.

lacy írta:
2024.05.17., pén. 12:06
kaef2 írta:
2024.05.17., pén. 08:12
Szerintem ha ismernéd a helyszínt, és az Audio Forum hozzáállását a hasonló eseményekhez, meggondolnád a leírtakat.
Az Audio Forum elegáns, mondhatni világszínvonalú, közel 500 nm nagyságú hely, legalább 7 egymástól jól elkülönülő helységgel.
Feri nem ugyanarról beszélünk
Voltál az általam szervezett AV Evőn, az egészen más mint ami most lesz
ez egy mini Soltész nélküli hifiSó
Én az emberekre a történetekre a fóruon túli dolgokra volnék kíváncsi, ami itt kb talán említve sem lesz
Nincs baj a hellyel a tulajdonosával, és hidd el értékelem a gesztust, de ez akkor sem egy klasszik fórumos találkozó hanem egy minihifisó..
érezze mindenki jól magát ez kívánom, és legyen sikeres a nap de az első beharangozónál kb erről szó sem volt.
Az ezzé vált, és ez nem az amit én szeretnék.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2024.05.17., pén. 20:36

65 db kitűzőt viszek magammal. A többit mindenki megoldja szerintem. :rolleyes:
:tutiok:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Rock60 írta:
2024.05.17., pén. 20:31
Vinkler írta:
2024.05.17., pén. 16:50

Én úgy gondolom, hogy jó lesz, elég sok időt töltöttem a szervezéssel, azért, hogy mindenki jól érezhesse magát. Egy találkozóról volt szó, tematikus, találkozóról, ami lett is.
A következő máshol lesz, más szellemiségben, de ezt is elmondtam már az elején. Lehet, hogy az szimpatikusabb lesz számodra, akkor majd oda várunk szeretettel. :tutiok:
Köszönjük a szívélyes fogadtatást, én azt gondolom, mindenki jól érezheti magát - aki akarja. :smile53:
Mivel érzésem szerint a fórumozók 95 % - a nem ismeri egymást személyesen, van a bemutatásra valamilyen forgatókönyv, vagy terv ? / Pl. kitűző, vagy mittudomén... gondolkodik.gif /
65 db kitűzőt viszek magammal. A többit mindenki megoldja szerintem. :rolleyes:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2024.05.17., pén. 16:50

Én úgy gondolom, hogy jó lesz, elég sok időt töltöttem a szervezéssel, azért, hogy mindenki jól érezhesse magát. Egy találkozóról volt szó, tematikus, találkozóról, ami lett is.
A következő máshol lesz, más szellemiségben, de ezt is elmondtam már az elején. Lehet, hogy az szimpatikusabb lesz számodra, akkor majd oda várunk szeretettel. :tutiok:
Köszönjük a szívélyes fogadtatást, én azt gondolom, mindenki jól érezheti magát - aki akarja. :smile53:
Mivel érzésem szerint a fórumozók 95 % - a nem ismeri egymást személyesen, van a bemutatásra valamilyen forgatókönyv, vagy terv ? / Pl. kitűző, vagy mittudomén... gondolkodik.gif /

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

cables írta:
2024.05.17., pén. 17:32
Az egyes előadások időpontját csak én nem látom, vagy nincs kijelölve?
Nincs kőbe vésve a program. 11-kor lesz az első előadás, Kishonti István kezd a tervek szerint.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

Az egyes előadások időpontját csak én nem látom, vagy nincs kijelölve?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

lacy írta:
2024.05.17., pén. 12:06
kaef2 írta:
Szerintem ha ismernéd a helyszínt, és az Audio Forum hozzáállását a hasonló eseményekhez, meggondolnád a leírtakat.
Az Audio Forum elegáns, mondhatni világszínvonalú, közel 500 nm nagyságú hely, legalább 7 egymástól jól elkülönülő helységgel.
Én az emberekre a történetekre a fóruon túli dolgokra volnék kíváncsi, ami itt kb talán említve sem lesz
Nincs baj a hellyel a tulajdonosával, és hidd el értékelem a gesztust, de ez akkor sem egy klasszik fórumos találkozó hanem egy minihifisó..
érezze mindenki jól magát ez kívánom, és legyen sikeres a nap de az első beharangozónál kb erről szó sem volt.
Szerintem teljesen félreértelmezed a dolgot. Az egész helyiség a beszélgetéseknek lesz alárendelve. A székek, kanapék mind-mind a baráti beszélgetéseknek lettek berendezve. Az egész nap erre van szánva. Az, hogy mellette van lehetőség meghallgatni különteremben előadásokat és van lehetőség lemezeket vásárolni szintén egy különteremben, netán még zenét is hallgatni, aki akar, azt azért nem nevezném Rezsőshownak. Semmi esetre sem!
Az, hogy nem egy csárdába, kocsmában, dunaparton került megrendezésre, az tény, de ettől még nem kéne degradálni és olyan dolgokat belelátni, ami nem valós, és előre elhatározni sem szerencsés, hogy márpedig ez ilyen, vagy olyan lesz. Én úgy gondolom, hogy jó lesz, elég sok időt töltöttem a szervezéssel, azért, hogy mindenki jól érezhesse magát. Egy találkozóról volt szó, tematikus, találkozóról, ami lett is.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

kaef2 írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető a helyszín. Aki esetleg autóval érkezik, azt megnyugtatom, hogy a körzetben a hétvégi parkolás ingyenes és a bemutató terem előtti utcában, valamint a szomszédos hatalmas parkolóban, bőven lesz lehetőség a parkolásra. :car-fiat: :smile32:
IMG_1539.jpeg
IMG_1542.jpeg
IMG_1543.jpeg

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Tavaly számos olyan előadást, bemutatót csinálhattam, például a Djabe zenészeivel, kiadójával, ahol kb 20 ember volt és ennyi ember egyszerűen elveszett a komplexumban.
Soha fel sem merült, hogy ha olyan eszközt hozunk be, aminek semmi köze nincs a cég portfoliójához, hogy az baj lenne.
Most is hozunk majd hazai fejlesztésű erősítőt, hozunk 4 csatornás kimenetű DAC-ot, a 4 csatornás felvételek demójához, mert így praktikusabb megfelelő minőségben a zenei mintákat is bemutató előadásokat megtartani, mintsem az ott lévő eszközöket használni. Az előadások amúgy is leginkább a többi tértől teljesen elkülönülő (hátsó) házimozi teremben lesznek, nem fognak semmilyen más tevékenységet zavarni a komplexum területén.

A magam részéről nem nagyon tudok ettől méltóbb, praktikusabb helyet egy ilyen eseményhez, ahol ráadásul ingyen kapja meg a szervező a helységeket.

Azt, hogy a hely egy "forgalmazóhoz" tartozik, nem látom problémának.
Ők egy B and O előadást fognak tartani, kvázi ez az ára annak hogy ingyen meglegyen a helység. Ha nem érdekes, akkor nem kell leülni meghallgatni. Lehet beszélgetni az új ismerősökkel vagy Kishonti István hangmérnökkel. Esetleg velem is.

Szóval szerintem most a kiváncsiságnak erősebbnek kellene lennie az emberben, mint az úgyisszarlesz érzésnek.

lacy írta:
2024.05.16., csüt. 23:21
nemtomm írta:
2024.05.16., csüt. 21:19
Szerinted miért jön ilyen sok ember el…legalább megtudja ki van a nick nevek mögött és jól elbeszélget velük és nagyon megváltozik a véleménye remélem pozitív irányba néhány témaváltás után :tutiok:
Egyébként előre is gratulálok a szervezés és a helyszín megválasztása sztem kitűnő lesz…ahogy elnézem a képeket a házigazda nagyon készül …sok csillagot neki… :tutiok:
Akkor találkozóra fel…. :D
nos nekem itt ment el a kedvem...
mivel már elég sok ilyen - na jó nem ilyen - de személyes találkozót szerveztem, már az avx előtti időkben is (meg az utániban is) rengeteg fórumost ismerek személyesen, igaz, itt sok új arc lesz - lenne
De a találkozó nekem nem erről és így szól(na)
előadások, lemezbörze, lemezmosás, hifi bemutató mindez egy forgalmazó helyiségében..
20 ember felett káosz és hangzavar támad na ja az előadások miatt majd lesz csend de akkor hol az ismerkedés és a dumaparty
ez két sőt akár három különböző rendezvény lehetne, a fórum(os) találkozó meg az emberekről szóljon
Amikor az első (meg a második meg a sokadik) AV evő-t szerveztük, pont az volt a lényeg, hogy ne olyan témákat beszéljünk ki és meg, amit a fórumon írásban úgyis megtettünk és teszünk. Ettől aztán mindegyik kiváló és jelentősen szórakoztató lett.
Szóval másnak indult de a jószándék oda vezetett ebben az esetben, hogy a szervezők túl sok mindent akartak "egybeönteni" ami nekem meg sok(k)
Kérek elnézést de én nem ilyen lovat akartam :)
Így azt hiszem kihagyom
sajnos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

:)
Mindenki azt lát bele, amit szeretne.

A helyszín kiválasztásánál szempont volt, hogy kialakítható legyen beszélgetős rész, bandázós rész, rágcsálós rész, stb. és mivel csak egy av fórum vagyunk gondoltam szólhat egy picit arról is. :rolleyes:

Több nagyobb helyiséggel is rendelkezik a bemutatóterem, ami tökéletesen alkalmas a beszélgetésekre, aki pedig kíváncsi az előadásokra, az részt vesz, aki nem az beszélget. Mivel egy egész napos találkozóról van szó, miért ne tarkíthatnánk színvonalas előadásokkal, gondoltam. :smile28: A lemezbörze azért ötlött fel, mert volt egy olyan helyiség, ami adta a workshop ötletet és mivel itt sokan össze fogunk gyűlni, meg lehet nézni, hallgatni az érdekelt lemezt, ráadásul postaköltséget is meg lehet spórolni , ezért úgy gondoltam érdekelheti a fórumosokat. Nem is értem miért feccöltem annyi energiát a lemezmosó és a hozzá tartozó eszközök beszerzésébe (ami vadi új, tegnap lett kibontva), bár bízom benne, hogy pár fórumtársnak tudok vele örömet szerezni. Apropó, most jutott eszembe, hogy a házigazda ezért beszerzett pár új lemeztasakot is (mert megkértem rá), hogy az elmosott lemezek, már új tasakba kerülhessenek. Skandalum! :D

Nagy vonalakban ennyi. Nem lehet mindenkinek megfelelni, nem is kell.
Persze, ha meggondolnád magad, szeretettel várunk.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2024.05.17., pén. 06:24
Hozzáállás kérdése szvsz. Csak lesz tán' ott 2-3 helyiség, vagy folyosó vagy bármi. S ha igen, mindenki azt csinál amit akar. Akit az előadás érdekel, az meghallgatja. Eközben aki lemezt akar válogat - amennyiben külön helyiségben lesz. Aki beszélgetni akar beszélget. Én 15-20 éve voltam show látogató, megvolt mindhárom a fentiek közül pont olyan mértékben amilyenben jól esett.
na pont erről írtam..
Fórum(os) találkozó, nem pedig hifishow..

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: pjm »

Hozzáállás kérdése szvsz. Csak lesz tán' ott 2-3 helyiség, vagy folyosó vagy bármi. S ha igen, mindenki azt csinál amit akar. Akit az előadás érdekel, az meghallgatja. Eközben aki lemezt akar válogat - amennyiben külön helyiségben lesz. Aki beszélgetni akar beszélget. Én 15-20 éve voltam show látogató, megvolt mindhárom a fentiek közül pont olyan mértékben amilyenben jól esett.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm írta:
2024.05.16., csüt. 21:19
Szerinted miért jön ilyen sok ember el…legalább megtudja ki van a nick nevek mögött és jól elbeszélget velük és nagyon megváltozik a véleménye remélem pozitív irányba néhány témaváltás után :tutiok:
Egyébként előre is gratulálok a szervezés és a helyszín megválasztása sztem kitűnő lesz…ahogy elnézem a képeket a házigazda nagyon készül …sok csillagot neki… :tutiok:
Akkor találkozóra fel…. :D
nos nekem itt ment el a kedvem...
mivel már elég sok ilyen - na jó nem ilyen - de személyes találkozót szerveztem, már az avx előtti időkben is (meg az utániban is) rengeteg fórumost ismerek személyesen, igaz, itt sok új arc lesz - lenne
De a találkozó nekem nem erről és így szól(na)
előadások, lemezbörze, lemezmosás, hifi bemutató mindez egy forgalmazó helyiségében..
20 ember felett káosz és hangzavar támad na ja az előadások miatt majd lesz csend de akkor hol az ismerkedés és a dumaparty
ez két sőt akár három különböző rendezvény lehetne, a fórum(os) találkozó meg az emberekről szóljon
Amikor az első (meg a második meg a sokadik) AV evő-t szerveztük, pont az volt a lényeg, hogy ne olyan témákat beszéljünk ki és meg, amit a fórumon írásban úgyis megtettünk és teszünk. Ettől aztán mindegyik kiváló és jelentősen szórakoztató lett.
Szóval másnak indult de a jószándék oda vezetett ebben az esetben, hogy a szervezők túl sok mindent akartak "egybeönteni" ami nekem meg sok(k)
Kérek elnézést de én nem ilyen lovat akartam :)
Így azt hiszem kihagyom
sajnos

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”