Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

22. Házimozi & Hifi Show

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Re: 22. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: zenta »

Nem tudom, hányan hallottátok Huszti Zsolt előadását (vasárnap, 13 óra, Gold terem) a hifi és a zenehallgatás összefüggéseiről? Érdekes volt, jó volt. Gondolatai sok meddő vitát tesznek értelmetlenné.
-------------------
Más, ha már bejegyzésre ragadtattam magam:
– Érdemes volt elmenni.
– Kapalapom emelem Takács Jenő előtt. Ez volt az a szoba, ahol igazán jó volt zenét hallgatni, nehéz volt felállni, továbbmenni. Máshol inkább csak hangokat hallottam (nekem tetszőket és nem tetszőket).
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2895
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Valószínűleg kicsit hiányzik némelyekből az empátia. Az szerintem nem nagyon van meg, hogy emberek csinálják a dolgot, akik nem robotok és nem arra vannak alapvetően beállítva, hogy 2napig daráljanak. Valószínűleg nagy százalékban jelen van az, hogy így sikerült, ennyire futotta, de nem nagyon kéne többet elvárni, mint amit magától is elvár valaki. Kicsit bele kéne gondolni, hogy milyen kicipelni oda a sok szart, idegesen összelőni a dolgokat -ha épp nem megy agyalni és szenvedni vele-, azután végigülni két napot, magyarázni, kémlelni a reakciokat, hülye kérdésre nem elküldeni mindenkit másova, majd aztán amikor vége - sem hátradőlni, hanem egyből nekilátni csomagolni és cipekedni. Merthogy arra sincs ám további nap.
Szóval az egész egy erőltetettmenet. A kanapéról nyilván könnyű pofázni, de ahogy előttem már mondta valaki máshol, mással kapcsolatban - a lelátóról mindig belövik a gólhelyzetet.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nekem személy szerint tetszett...jó volt látni ennyi embert akit még mindig érdekel a hifi...mindig ez van... elmegyünk és jól leúzúnk mindenkit azt jó van, de már állig várjuk a következőt. 😃🔊😵💫... és eltelik pár év és a lehúzott termék itt van a nappaliba és el vagyok tőle ájulva 😃
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

chord_ írta:
2023.10.17., kedd 10:36
fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 23:00

De az az erős negatív véleménycunami, amit a kiállítók kapnak egy ilyen esemény után, szerintem hungarikum és ember/cég/kereskedő legyen a talpán, akinek nem veszi el a kedvét a következő évi regisztrációtól. A l'auditeur rendre jól szerepel ezeken a rendezvényeken, szerintem most is sikeresek voltak, én is rengeteg köszönetet kaptam, de még ott is felmerült, hogy idén voltak kint utoljára.
Azért ne legyen már a közönség hibás abban, hogy nem mindig sikerül az ízléscentrumokat eltalálni!
Vagy, ha konkrétan rossz hang volt valahol.

És ne sajnáltassák már magukat a kiállítók ennyire. Ha kiállnak a közönség elé, vállalják fel a dolgaikat. Alapvetően az ő üzleti érdekeik és az exhibicionizmusuk az, amelyik életre hív egy ilyen kiállítást. Hogy nekünk, a népnek, az istenadta népnek megmutassák, és lehetőséget adjanak a sok 10M rendszerek között járkálni, fülelni, hogy az otthoni szir-sz@r rendszerek után lássuk már, hogy hol tart a világ? Hát, szerintem ez inkább a kiállítókért szerveződött, nem a közönségért. Ők akarják megmutatni magukat. Nem szívességből teszik, higgyétek el. Ők akarják, hogy tömeg legyen a szobáikban. Hogy dicsérjék őket, hogy deq..vajóhang volt, ott, náluk, nem a szomszéd szobában. A nép, az csak bámészkodni akar, nem vásárolni, el szeretne bűvölődni a hang-Kánaántól.

És gondoljatok bele.
Adottak, 'szinte korlátlan', 100M fölötti rendszer-lehetőségek. Össze lehet rakni úgy dolgokat, hogy tényleg, az utolsó elosztó is az 1000E kategória, a vezetékek meg olyanok, ami a hifi-industry sok-sok éves kutatásainak az esszenciája. A készülékek nagy része mérnöki mestermű.
Adottak stábok, akik nem ma kezdték, sokmindent látottak-hallottak, vélhetően tudják, hogy mit mivel érdemes összedugni. Nekik ez a szakmájuk, csak jelzem.
Adott a hifis tapasztalatuk, adott a sokéves hifi-közönség-ismeretük, a pszichés mozgások ismerete, a közönség esetleges alulműveltségének ismerete, a kiállításokon végbemenő jó / rossz dolgok élményanyaga, a poszt-beszólogatások emléke. Mert 22. alkalom, ugye?
Adottak a jó zenék, bármilyen arany nyomású SACD/HDCD/stb. simán kézügyben, letöltött HD anyagok tonnaszám. Ismerve a hangminőségüket, a hangmérnökeik dilijeit, stb... még saját, igen nívós felvétel is akadt.
Adottak a szobák, amelyek erősen hasonlítanak a mi lakószobáinkhoz.
Adottak olyan akusztikai trükk-ismeretek, amelyekről nekem biztosan fogalmam sincs.
Adott annak az ismerete, hogy ez egy 120M rendszer, a többségnek nem fog talán tetszeni, de ez így törvényszerű ebben a szegmensben, ha 1-2 vásárló akad majd, akkor üzletileg OK.
Adott az a tény, hogy a 98%-nak ezek az árak, teljesen lőtávolon kívülre repítik a kiállított dolgokat, vagyis, soha-soha-soha nem fogják ezek az emberek megvenni a kiállított dolgokat, soha nem fogja őket komolyan érdekelni, max annyira, mint az autósújságokban a luxusautók tesztjei. De fülük azért van, és néhányuk járt már pl. valamilyen akusztikus koncerten is.

Eredmény?
Hát, az, ami volt.:)
Nekem amúgy tetszett.
Le lehetett mérni, mindenkinek a maga számára, hogy hol is tart a honi Hifishow 'hangja'.
Mindenben egyetértve veled, csak kétdolgot jegyeznék meg.
1. A kiállítók/demózók közűl itt ketten is jelen vannak, Jenő és Fapaci, de én egyikőjüktől sem hallottam semmiféle siránkozást, önsajnáltatást, sem itt írásban, sem a Shown személyesen.
2. Shoha ne mond, hogy soha! Igen, nyílvánvaló, hogy a Showra kilátogató közönség kb. 98%-a nem potenciális vevőként érkezik, de ez az idő múlásával megváltozik ám! Csak nézd meg az egyes fórumtagok aláírásaiban felsorolt rendszereket. Rengeteg van olyan, ami a 15-20-25 évvel korábbi Showk ünnepelt sztárjai voltak. Amik előtt csorgattuk a nyálunkat, hogy "hú ha egyszer nekem ilyenem lehetne"! Sokunknak(igen, magamat is beleértem) idővel már elérhetővé, megfizethetővé váltak. Ennyi év elteltével is ezek a készülékek high-end készülékek maradtak, magas színvonalat képviselnek mint hangminőség, mint megépítettség terén, még ma is.
Az elmúlt időben, amióta Show-t/Showkat rendeznek kishazánkban, nem emelkedett annyit a hangminőség színvonala, hogy e tekintetben pl. egy 20 éves erősítő, ami a maga korában tényleg csúcs volt, ma ne lenne alkalmas minőségi zenehallgatásra, értéktelen szemét volna.
Ha megnézed az aprót, a sok átlagos cucc között, bizony sok nagyon komoly portéka feltűnik. Valaha ezek is voltak új készülékek, sok nullás árcédulával, tehát azért mégiscsak van ezekre is kereslet, valakik megveszik mindig az újat.
Ne jelentsük ki, hogy soha.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
2023.10.17., kedd 10:36
Azért ne legyen már a közönség hibás...
Sarkítasz. Semmilyen szórakoztató műfajban sincs sok értelme a közönséget hibáztatni, de emberileg lehetne magasabb színvonalon viselkednie mindenkinek.

És ne sajnáltassák már magukat a kiállítók ennyire. ... szerintem ez inkább a kiállítókért szerveződött, nem a közönségért.
Hány kereskedőt látsz itt panaszkodni? A fórumról régen leléptek, máshol sem látom őket nyilatkozni a kiállításról széles közönség előtt, pedig nyilván lenne mondandójuk.

Egy zenei koncert kinek az érdeke? A zenekaré, vagy a közönségé? Kiért szerveződik a HiFi show? Ha jól sikerül, szerintem mindenki jól jár vele. Szavaidból kicsit azt a hozzáállást érzem ki, amit az egyszerű gyalogos is képvisel, mikor féktávon belül, magasan tartott orral lelép az autó elé, hiszen "úgyis megáll".

Adottak stábok, akik nem ma kezdték, sokmindent látottak-hallottak, vélhetően tudják, hogy mit mivel érdemes összedugni. Nekik ez a szakmájuk, csak jelzem.
Milyen szakmára gondolsz? A kereskedő, a rendszermérnök, a színpadi technikus, meg az akusztikus nem ugyanaz a szakma. Szerintem egy kezemen elfér azon hazai kereskedők száma, akik rendesen képesek installálni egy lejátszó rendszert. A webshopok világában ez már nem standard kereskedői képesség.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2914

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Adottak a jó zenék, bármilyen arany nyomású SACD/HDCD/stb. simán kézügyben, letöltött HD anyagok tonnaszám. Ismerve a hangminőségüket, a hangmérnökeik dilijeit, stb... még saját, igen nívós felvétel is akadt.

Az irónizáló felsoroláshoz csak annyit tennék hozzá, hogy én viszont csak sima CD lemezekkel nyomultam, sőt volt közöttük ingyenes lapmelléklet is (Zorán Aréna 2011) :smile29:
Mert ha kihallani a zenét ebből is - többet nem kivánhat az emberfia.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: chord_ »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 23:00

De az az erős negatív véleménycunami, amit a kiállítók kapnak egy ilyen esemény után, szerintem hungarikum és ember/cég/kereskedő legyen a talpán, akinek nem veszi el a kedvét a következő évi regisztrációtól. A l'auditeur rendre jól szerepel ezeken a rendezvényeken, szerintem most is sikeresek voltak, én is rengeteg köszönetet kaptam, de még ott is felmerült, hogy idén voltak kint utoljára.
Azért ne legyen már a közönség hibás abban, hogy nem mindig sikerül az ízléscentrumokat eltalálni!
Vagy, ha konkrétan rossz hang volt valahol.

És ne sajnáltassák már magukat a kiállítók ennyire. Ha kiállnak a közönség elé, vállalják fel a dolgaikat. Alapvetően az ő üzleti érdekeik és az exhibicionizmusuk az, amelyik életre hív egy ilyen kiállítást. Hogy nekünk, a népnek, az istenadta népnek megmutassák, és lehetőséget adjanak a sok 10M rendszerek között járkálni, fülelni, hogy az otthoni szir-sz@r rendszerek után lássuk már, hogy hol tart a világ? Hát, szerintem ez inkább a kiállítókért szerveződött, nem a közönségért. Ők akarják megmutatni magukat. Nem szívességből teszik, higgyétek el. Ők akarják, hogy tömeg legyen a szobáikban. Hogy dicsérjék őket, hogy deq..vajóhang volt, ott, náluk, nem a szomszéd szobában. A nép, az csak bámészkodni akar, nem vásárolni, el szeretne bűvölődni a hang-Kánaántól.

És gondoljatok bele.
Adottak, 'szinte korlátlan', 100M fölötti rendszer-lehetőségek. Össze lehet rakni úgy dolgokat, hogy tényleg, az utolsó elosztó is az 1000E kategória, a vezetékek meg olyanok, ami a hifi-industry sok-sok éves kutatásainak az esszenciája. A készülékek nagy része mérnöki mestermű.
Adott a hifis tapasztalatuk, adott a sokéves hifi-közönség-ismeretük, a pszichés mozgások ismerete, a közönség esetleges alulműveltségének ismerete, a kiállításokon végbemenő jó / rossz dolgok élményanyaga, a poszt-beszólogatások emléke. Mert 22. alkalom, ugye?
Adottak a szobák, amelyek erősen hasonlítanak a mi lakószobáinkhoz.
Adottak olyan akusztikai trükk-ismeretek, amelyekről nekem biztosan fogalmam sincs.
Adott annak az ismerete, hogy ez egy 120M rendszer, a többségnek nem fog talán tetszeni, de ez így törvényszerű ebben a szegmensben, ha 1-2 vásárló akad majd, akkor üzletileg OK.
Adott az a tény, hogy a 98%-nak ezek az árak, teljesen lőtávolon kívülre repítik a kiállított dolgokat, vagyis, soha-soha-soha nem fogják ezek az emberek megvenni a kiállított dolgokat, soha nem fogja őket komolyan érdekelni, max annyira, mint az autósújságokban a luxusautók tesztjei. De fülük azért van, és néhányuk járt már pl. valamilyen akusztikus koncerten is.

Eredmény?
Hát, az, ami volt.:)
Nekem amúgy tetszett.
Le lehetett mérni, mindenkinek a maga számára, hogy hol is tart a honi Hifishow 'hangja'.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: nehai »

Már jó régen még a covid előtt voltam kinn utoljára, pár szóban mivel réges-régen magam is voltam segédként demozó és "kiállítóként" a DIY szobában bemutató ember, tudom milyen meló és stressz (nekem volt elsőre) van ebben az anyagi részen kívül, ráadásul egy jól összelőtt rendszer néha nagyon szr tud lenni máshol felállítva (kitudja miért), amit ott kezelni már nem lehet. A zenékkel is mindig csak a baj van, tök mindegy mit játszol le, lesz akinek az nem lesz jó, ezt is átéltem :).

Magam részéről mindenhová többször is visszamentem, hogy más zenével esetleg más pozicióból is meglehessen hallgatni egy-egy összeállítást, hogy jobb legyen az összkép. El tudtam volna viselni több kiállítót, viszont legalább nem volt tömeg. A hang a szokásos show-n elvárható volt.

Szeretném megköszönni a kiállítóknak és a szervezőknek a befektetett munkáját, legyen jövőre is. :smile53:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2023.10.16., hétf. 21:28
Ezért nem is értem miből gondolod, hogy aki itt leírta a tapasztalatait, az 3 perc hallgatás után véleményez, csak éppen befülel ide-oda.

Utalást teszel a "mostoha" körülményekre. Ezt nem tudom pontosan mire érted...
Örülök, hogy sokat voltál nálunk, de akkor bizonyára Te is tapasztaltad, hogy sokan belépnek a szobába, lőnek két fotót, majd távoznak, még a következő zeneszámot sem várják meg, de este teletolják a Facebookot a 3 szavas véleményükkel. Az AVX ennél azért még mindig feljebb van színvonalban, lásd pl. Süti iménti beszámolóját!

Mostoha körülményként nem a kiállításra gondoltam. Nem állnék be azok sorába, akik mindent a szobákra, a szervezőkre és a szállodára fognak, hiszen ők minden évben maximálisan segítik a kiállítókat, még este 10-kor is ott rohangáltak körülöttünk. A hotelszobákra sem kellene panaszkodni, hiszen nem igazán térnek el egy átlagos akusztikájú lakószobától, igazából csak a helyiségek közötti erős áthallás és a zajos szomszéd szokatlan. Aki képtelen egy ilyen szobában elfogadható szinten megszólaltatni a rendszerét, az bátran keressen másik hivatást! Mondom ezt úgy, hogy idén az "én szobám" sem sikerült tökéletesre és az okát is tudni vélem, de utólag könnyű okosnak lenni.

De az az erős negatív véleménycunami, amit a kiállítók kapnak egy ilyen esemény után, szerintem hungarikum és ember/cég/kereskedő legyen a talpán, akinek nem veszi el a kedvét a következő évi regisztrációtól. A l'auditeur rendre jól szerepel ezeken a rendezvényeken, szerintem most is sikeresek voltak, én is rengeteg köszönetet kaptam, de még ott is felmerült, hogy idén voltak kint utoljára. Szerintem kár lenne mindenkit elmarni, mert ez nagyon hasonlítana a nyuszika esetére a medve fűnyírójával, de ezt nyilván nem neked címzem.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2895
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Részemről pozitív, hogy van ilyen rendezvény, összeségében jó élmény volt még úgy is, hogy igazából csak 1-2dolgot tudok megemlíteni, ami megfogott a dallmayr lattén és a cuki személyzeten kívül. Jó azt látni, hogy hol mi van, ki mivel foglalkozik, ha van benne újdonság, ha nincs.
Az egyik ami megfogott, az a Jenő StellaVox magnója volt, amiről hallatszott, hogy dimenzionálisan jobb mindenben, mint a maxra tuningolt cd100 trial run, pedig azt is ismerem, hasonlom van - és nem, nem lehetett volna felhozni egy cd jatszot valahonnan, mert egészen vicces fos hang keletkezett volna azonnal. Pl a dreamaudios digitalis lancot nem is értem, hogy hogy gondolta a gyártoja. Gőzöm nincs már mi volt az, de szerintem az iphone jobban szolt volna tidalrol, ha rádugjuk. Ezt csak azért merem állítani, mert meghallgattam ott a Techdas pörgetőt is a Koetsu szedővel, amit már ismertem korábbról. Az nagyon jól szólt, a hangfallal és az erősítéssel sem volt gond.
Szoval az a CD100 nagyon is rendben van, aki ott ugy gondolja, hogy szűk keresztmetszet van, az leginkább a lowther sugárzót hibáztathatja. Középtartományban őrületes felbontás és sebesség van, sztatikusokkal vetekszik nagy érzékenység mellett, de hiányzik a hangkép tetejéböl is egy kicsi, az aljából meg sok. Aki ezt nem birja, annak nem tetszik. Éppen ezért is volt lélegzetelállító/fantasztikus/kivételes/meglepő/hihetetlen/megrázó, hogy a Stellavox-szal viszont olyat zenél, hogy ezek a hátrányok mind hátrasorolódnak a sor végére. Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogy tud megszólalni, ha 35Hz-15kHz lesugárzására alkalmas hangszóróra kötik.
A másik, ami megfogott, az épp fapacinál a kerámiasugárzós doboz volt. Nem voltam ott sokáig, hogy ne rontsam a levegőt, de valami klasszikus darab ment, és egyből bevonzott az irtózatos sebessége és torzítatlansága. Rendkívül finoman és részletgazdagon szólt, lebegtek a hangok a levegőben - ez egy csodálatos dolog. Nemtudom milyen lett volna jazz-en vagy rockon vagy akármin, de az ott abban a 2percben nagyon oké volt.

Volt még pár “aha, nemrossz, egészjó” installáció és csomó, amiről meg lehetne rosszakat írni, de szerintem semmi értelme, mert egyrészt nem mérvadó a preferenciám, másrészt nem is ez a célja a dolognak. Örülni kell, hogy a gyártók/forgalmazók veszik a fáradtságot és befizetik a nem kevés zsetont, hogy aztán napokon keresztül logisztikázhassanak meg készülhessenek lélekben egy kétnapos nettószívásra, ahol 2600x kell ugyanazt elmondani, aranyosnak kell látszani, és nem lehet egész nap cigizni/inni/kávézni/csajozni.

Szóval köszi mindenkinek, aki tevőlegesen hozzájárult!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

VibaVoice írta:
2023.10.16., hétf. 21:07
tunerman írta:
2023.10.16., hétf. 20:15
Mint írtam, nincs új a nap alatt...
Itt teljesen OFF folytatni a témát, megvan ennek a helye.
viewtopic.php?f=28&t=52905
Ott ha kiváncsi vagy továbbra is a különbségekre - megbeszélhetjük.
TJ.
Egyetértek!
Off!
Tessék idefáradni:
viewtopic.php?f=28&t=52905&p=2823177#p2823177
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 10:38
marconi írta:
2023.10.15., vas. 20:30
És meg kell említsem a legrosszabb ár érték arányt elnyerő Fapaci féle L'auditeur szobát...
Tehát kiderült, hogy a 150 milliós rendszer nem szól százszor "jobban", mint a másfél milliós. Ebben egyetértünk, előre borítékolhattuk volna, már ha bármiféle versenyt akarunk indítani.

Életemben egyszer indultam neki, hogy végigjárom a HiFi Show-t, a 4. szoba után értelmetlennek könyveltem el és feladtam a dolgot, soha többé nem vágtam neki, pedig sokszor kint voltam a helyszínen. Most is csak 3 rendszert hallottam, az általam demózott mellett a két szomszédos szobát, ahova áthívtak, hogy mondjak valamit. Mindegyiken felismertem a lejátszott zenét. Nem volt dolgom véleményezni, nekem ahhoz másik üzemmód, más körülmények kellenek. Csodálom azt, aki így is képes rá. A sajátom helyett idéznék néhány véleményt, amik ugyanabban a szobában születtek:

"Hát ezmi volt? Eskü az én kis gagyi rendszerem többet tud."

"Nálatok volt értékelhető térhatás és basszus, sehol másohl."

"Jól szólt, de nem fogott meg, nem jöttem lázba, de kösznöm, hogy hallhattam egy igazi Highend rendszert!"

"Nekem nagyon tetszett , mindket szobaban nalatok volt interakcio a bemutatot tarto es a kozonseg között . Igy partnernek erzi magat a közönség , nem mellesleg extra infohoz is jut a zenékről, készülékekről. Több ilyet kellene..."

A vélemények közötti különbség szerintem hatékonyan indokolja az álláspontomat. A többség érezhetően azért jött, hogy valamilyen gyors ranglistát felállítson ahhoz viszonyítva, amit otthon megszokott. Szerencsére néha kialakult nálunk egy-egy jó beszélgetés is zenehallgatásról, muzsikákról, felvételekről. Nekem a készülékek technikai bemutatása mellett ez volt a célom és köszönöm, hogy páran partnereim voltatok benne!

Tegnap este hazafelé (miután a kiállítók biztosították egymást arról, hogy nem olvasnak kommenteket, de sokan nyilván nem tudták megállni) az a fura gondolat ugrott be, hogy mi lenne, ha egyszer a kiállítók véleményeznék a látogatókat és otthoni rendszereiket, ott kialakulna-e bármiféle egyetértés. Ezt persze soha nem tudjuk meg.

Nekem ez a show is azt a tanulságot hozta, amit az elmúlt néhány évben mindig: a nem éppen barátságos körülmények ellenére még mindig vannak kereskedők és gyártók, akik kitartanak és próbálják életben tartani a hazai HiFi-t. Nem tudom, meddig sikerül még nekik, de érezhetően fogy az erejük. Nincs már meg az a pezsgő lendület, ami érezhető volt 8-10 éve.
Elnézest, hogy ilyen megkésve reagálok, de meló közben csak átfutni van időm a témát fél szemmel, kommentelni nem.
Érdekes dolog, hogy azt írod, Te magad látogatóként nem tudnád végighallgatni a szobákat, de azért elhiheted, sokunknak ez nem jelent megoldhatatlan feladatot, elvégre egy évben, csak egyszer van, Mi erre gyúrunk! :D . Ezért nem is értem miből gondolod, hogy aki itt leírta a tapasztalatait, az 3 perc hallgatás után véleményez, csak éppen befülel ide-oda.
Sajnos idén nem tudtam annyi időt ott tölteni(pedig szerettem volna), mint a tavajin(nyitástól-zárásig), de nem gondolnám, hogy felületesen hallgattam csak bele a rendszerek produkciójába. A "Te szobádba" kétszer is visszamentem, az ominózus 6. szinfónia lemezt is hallottam, összességében úgy ¾ órát tölthettem nálad. El kell mondjam, a változatos műsoroddal nagyon elégedett voltam, feltűnt, hogy kerülöd a hatásvadász felvételeket, zenéket.
Nem titok, van olyan rendszer, amivel már előítéletes vagyok, ez az Audio Note, mert már vagy 25X hallottam, különféle konfigurációban, de még soha nem tetszet. Ennek ellenére most is adtam neki 4 zeneszámnyi lehetőséget, de sajnos most sem került hozzám közelebb.
Utalást teszel a "mostoha" körülményekre. Ezt nem tudom pontosan mire érted, de a rendszer felállitására nem nagyon lehet panaszod, a legtöbb zenehallgató csak álmodik ilyen instalációról, ilyen szabadon felállított hangsugárzóról, mint nálad volt látható.
Visszatérve a beszámolókra, véleményekre, szerintem szó sincs itt rangsorról, pláne nem versenyeztetésről. Mindenki, aki megosztotta a tapasztalatait(én is) szimplán leírta mi tetszet neki, mi kevésbé, és mi egyáltalán nem.
Szívesen meghallgatnám, hogy Te hogy képzeled el a korrekt beszámolót. Tudod itt lelkes amatőrök írták le a tapasztalataikat, nem profi szakírók, bloggerek.
Az interaktivitásról, amit az egyik véleményben fogalmaztak meg feléd, megjegyzem ilyen több más szobában is volt. Én néhány helyen ki is használtam a stream "mindenhatóságát" és kértem konkrét zeneszámot, mikor nekünk szegezték a kérdést, mit szeretnénk hallgatni. Jól jött fogódzónak a jól ismert zene.
A rendszer demózó egyénekről is ejtsünk szót. Én az olyanokat tartom jónak(mert ide is kell ám tehetség), akinek megvan az előre összeválogatott kollekciója, de a hallgatóság felé is nyitott, kezdeményező. Ne feledjük, itt sokszor, több tíz milliós rendszerek vannak, egyesek életükben most látnak/hallanak először ilyet, még a demózóval a szemkontaktust sem merik felvenni, annyira meg vannak illetődve, nem hogy kérjenek valamit. Itt a jó demózó, jó érzékkel tudja oldani a feszültséget.
Aztán vannak a távolságtartó robotok, akik némán cserélgetik a lemezeket, nyomkodják a távirányítót, tabletet, és van az, amilyennel szombaton is találkoztam(vagyis nem), aki szinte "sunyin", a tömegben megbújva nyomkodja a távirányitót, telefont és hiába keresem, nem tudom felfedezni ki Ő.
150 milliós vs. 1,5 milliós rendszer? Természetesen nem fog 100X jobban szólni(nem is tudom azt hogy csinálná), de azért egyértelműen ki kellene domborodjon a minőség különbség, de sajnos ez nem mindig van így. Most is volt ilyenre példa.
Végezetűl, igen, meg kell becsüljük, hogy kishazákban van ilyen rendezvény, és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki lehetővé teszi ezt nekünk!
Csak reménykedjünk benne, hogy ez minél tovább így lesz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 50
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: VibaVoice »

tunerman írta:
2023.10.16., hétf. 20:15
TJ.
Egyetértek!
Off!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

tunerman írta:
2023.10.16., hétf. 17:17
VibaVoice írta:
2023.10.16., hétf. 16:31
tunerman írta:
2023.10.16., hétf. 15:42

Ez a "no NFB" világa, de erre figyelmeztetett mindenkit a "underground High Fidelity" felirat, aki az ajtón belépett. :smile29:
Jelenleg az a legnagyobb probléma, hogy ez terület valóban underground státuszt kapott, nem oktatják az elvet, hiányzik is minden oktatási anyagból.
TJ.

Nem vitaindítónak szánom, de az átfogó visszacsatolás nélküli elő, illetve végerősítők igen régóta léteznek. Én az 1998-as High-End Shown egy ilyen felépítésű erősítőel szerepeltem, és nem én voltam az első! Pár évvel korábban Sallai Laci "Etalon" erősítője is átfogó visszacsatolás nélküli erősítő volt, illetve még korábban, Bay Zolinak is több hasonló felépítésű erősítője volt.
A jó dolgok rég fel lettek már tálalva!
Szakirodalom bőven akad a visszacsatolás nélküli erősítők működéséről, tervezéséről, csak időt kell rá szánni!
Nincs itt vita.
Azok globális NFB-t nem használó erősítők.
Vissza kell olvasni, hogy a 7242 tube PSE miben más mint amiket felsoroltál.
viewtopic.php?f=52&t=190336&start=75
TJ.
Kedves Jenő!
Igazad van!
Az a 7242-es kapcsolástechnika valóban mentes a helyi visszacsatolásoktól is.
Ami probléma maradt, az a transzformátor, illetve az elektroncső használata. Ez csak az én véleményem, illetve tapasztalatom.
Nem sokan, de páran építettek olyan végerősítőt, amiben a feszültség erősítésére 1/20 áttételű transzformátort használtak. Az erősítő áramerősitő fokozattal kezdődik, ami a transzformátort hajtja meg. Innen a hangszórót meghajtó áramerősitő fokozatra kerül a hangfrekvencias jel. Ebben a megoldásban sincs sem helyi, sem átfogó visszacstolás.
Kizárólag áramerősités történik.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

VibaVoice írta:
2023.10.16., hétf. 16:31
tunerman írta:
Gyakorlatilag egy más koncepció, egy nyílt szembefordulás a 'Trenddel', a 'Hatalommal'.
Forradalom? Valami olyasmi.
Ez a "no NFB" világa, de erre figyelmeztetett mindenkit a "underground High Fidelity" felirat, aki az ajtón belépett. :smile29:
Jelenleg az a legnagyobb probléma, hogy ez terület valóban underground státuszt kapott, nem oktatják az elvet, hiányzik is minden oktatási anyagból.
TJ.

Nem vitaindítónak szánom, de az átfogó visszacsatolás nélküli elő, illetve végerősítők igen régóta léteznek. Én az 1998-as High-End Shown egy ilyen felépítésű erősítőel szerepeltem, és nem én voltam az első! Pár évvel korábban Sallai Laci "Etalon" erősítője is átfogó visszacsatolás nélküli erősítő volt, illetve még korábban, Bay Zolinak is több hasonló felépítésű erősítője volt.
Szakirodalom bőven akad a visszacsatolás nélküli erősítők működéséről, tervezéséről, csak időt kell rá szánni!
Nincs itt vita.
Azok globális NFB-t nem használó erősítők.
Vissza kell olvasni, hogy a 7242 tube PSE miben más mint amiket felsoroltál.
viewtopic.php?f=52&t=190336&start=75
TJ.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 16:04
Százmilliós szinten már kell valami egyénit, különlegeset vinni a hangzásba, ami néhány embert megfog, másokat meg felbosszant. Ilyen összegek látványa mindenkiből szélsőséges reakciókat hoz ki, nincs árnyalás, nincs átmenet, kizárólag 1 vagy 10 pont.
Kíváncsi lennék, mit mondana az egyszeri hifista, ha úgy hallaná ezeket a gépelyeket, hogy nem ismeri az árcédulát. Biztosan van aki hasraesik ezektől magától az ár tudatától is, és van ennek az ellenkezője is, akik 100-szor akkora minőséget várnak. Kérdés, milyen lehet az arányuk? gondolkodik.gif

Pedig tényleg az lenne a természetes, ha az ilyen árú termékek hangját mindenki elismerné, még akkor is, ha van ami jobban tetszik. Én sem vágyom Ferrarira, de elismerem, hogy jó gépészeti alkotás komoly műszaki tartalommal, gyorsan is megy, meg még szép is. Egy százmilliós hifire ez miért nem igaz mindig? Legalábbis sokan így gondolják.
Ferrarival nem megyek családi kirándulásra vagy síelni, arra van másfajta autó. No de mennyire más a funkciója egy 150millás rendszernek az én egymillásomhoz képest? Annak is csak jól kéne szólnia.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

tunerman írta:
Gyakorlatilag egy más koncepció, egy nyílt szembefordulás a 'Trenddel', a 'Hatalommal'.
TJ.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

chord_ írta:
2023.10.16., hétf. 14:39
Nem sok értelme van kritizálni a drága rendszerek nem-tetszett hangját; énszerintem mindig akad olyan, akinek meg nagyon tetszett. Szóval, a szubjektivitás irányába elszaladhat a dolog, és, a kiállítók nyilván ezt nyomják, Fapaci is mondja...
Ilyen pénzekért már nem elég azt ígérni a vevőnek, hogy mindenből a legjobbat kapja technikailag, hiszen az nem feltétlenül kerülne ennyi pénzbe, meg ugye ilyesmit bárki tud mondani. Mondják is. A vevő a varázsigék apró töredékét sem érti, de szereti betanulni őket: toroid, zero negative feedback, jitter, zajszűrés, MQA, DSD... Miért pont az? Csak! Ezeket lehet lobogtatni pár évig, aztán cserélik őket másra, közben egy lépést sem mentünk előre. A hétvégén beraktam néhány MP3-at, de ha nem mondom, kevesen vették volna észre.

Százmilliós szinten már kell valami egyénit, különlegeset vinni a hangzásba, ami néhány embert megfog, másokat meg felbosszant. Ilyen összegek látványa mindenkiből szélsőséges reakciókat hoz ki, nincs árnyalás, nincs átmenet, kizárólag 1 vagy 10 pont. Látszott az arcokon is. Nem tömegtermék, nem akarnak belőle sokat eladni, nem is tudnak sokat gyártani, mert nagyon pepecs. Ferrariból is kevés készül, nem is jó kb semmire, de van, aki rákattan és akarja.

Sokáig azt hittem, minél feljebb jutunk árban, annál kisebb lesz a szórás. Tévedtem, a sok nullás árcímkék szférájában határozottabb a széttartás, mint a legtöbbünk számára elérhető/elfogadható pármilliós kategóriában. Ha nem értjük, szomorkodhatunk ezen, de mivel soha nem adnék tízmilliókat HiFi-re, nem érint.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
Csatolmányok
Audio Hobby - underground High Fidelity.jpg
Audio Hobby - underground High Fidelity.jpg (65.64 KiB) Megtekintve 3027 alkalommal

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

chord_ írta:
2023.10.16., hétf. 14:39

Azon agyaltam, hogy talán át-tanulható lenne ez a hang otthonra?, nem tudom. Meg hogy de jó lenne, ha elszakadna ettől az avítt CD100-tól, és valami igazi jó CD játszót ide betennénk, pl. lentről felhoznék egyet gyorsan, bedugnánk....
Ja, nem ismerem annyira a Jenőt, de ez kb. akkor lesz majd, amikor piros hó esik... vagy a hétfő után szerda jön...

Az tényleg tanulságos lenne...bár ezt már mások megtették. :D
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

marconi írta:
2023.10.16., hétf. 13:54
dixie-chicken írta:
2023.10.16., hétf. 13:34
tunerman írta:
2023.10.16., hétf. 08:42

....miért van itt mindig tömeg?
1. Állandó rákérdezés a hallgatóság felé - milyen zenét szeretnének?
2. Több mint 80 db CD-vel, és 8 mesterszalag másolattal készültem
3. Végül, de nem utoljára:
- Callas, Kogan, Gabetta, Ashkenazy, Midori, Ghiaurov, Du Pré, Cziffra,
- Miles Davis, John Coltrane, Oscar Peterson, Gal Costa, Paco de Lucia, MJQ, Arné Domrénus, João Gilberto, Big Dady Wilson, Erik Truffaz + magyarok: Malek Andrea, Pege Aladár, Sztevanovity Zorán.
TJ.
azé az 1-es pontal egy kicsit vitatkoznék :D be lett dobva a Stabat Mater,aztán Stravinsky minden kérdezés nélkül 31_1_21.gif ..de betudom ezt a szombati korai látogatásunknak...eccé majd beteszünk egy Captain Beefheart "Trout mask replica"-t, ellenciánozásnak :fekverohog:

:kiss:
Nálam szinte ugyan ezen a rendszeren (ezen erősítő prototípusa, más kábelezés) az is jól szól! :)
És sajnos azzal is szembesülni lehet mennyit vesz el a hotelszoba, a nappalimhoz képest.
maradjunk annyiban hogy nem jó időben,nem jó helyen voltam/bad timing ;) ..TJ vlszinű még a nyitás hatása alatt volt,és nem ment a random kérdezés,zsánercsere stb...tény és valóság láttam Miles,Coltrane,Getz/Gilberto feliratozásokat a szallagok dobozán...lehet az én hibám :smile51: ,de a Stabat Mater-t ilyen helyen nem használnám....magas koncentrálást igénylő anyag,nem ilyen rendezvényekre való zene (vagy csak nem az én idegrendszeremnek bocs.gif )...

de ez szigorúan szwsz,magánvéleményem.. :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Jó volt. Kellemes hangulat, szolidabb tömeg.
Óriási megszólalási sokféleség - ez maga a válasz a mindig felmerülő értetlenkedésekre.

Lejött az, ismét, hogy vagyunk páran (jópáran, kevesen, nem tudom), akik picit mást keresünk, picit többet, valami mélyebbet, valami szebbet, jobbat, amikor a megszólaláskor az ember elkezd komolyan gondolkodni a zenéről, vagy magáról a hangról, szóval, ez nem a hifis fősodor része, tehát, itt hiába is kerestük.

Nyilván, én is hallottam, hogy voltak nagyon magas minőségű megszólalások, csak úgy kiragadva, pl. a L'auditeur nagy rendszere, ahol tényleg a hibátlan, jó értelemben vett hifisós hangot hallottam, sőt, talán elő ízben, olyan LP hang is akadt, ami előtt kalapomat megemelem, nem azért, mert jó LP hang, hanem mert egyszerűen jól szólt, meg sem lehetett különböztetni a jó digitálistól. De értitek?, jó volt, de nem vinném haza. De ha valaki mégis hazaviszi, nagy baja nem lesz vele, biztos vagyok benne.

Aztán, irány a kicsi szobájuk, itt meg zavarba jöttem, mert annyira kiestem a rezonanciából, hogy komolyan elkezdett érdekelni, hogy miért nem kiabálja be valaki, hogy 'a király meztelen!', hogy nekik ez tényleg a jó hang, vagy csak én fanyalgok itt...

Ahol még zavarba jöttem, az a sokat emlegetett Jenő-féle szoba. Audio-hobby. Mert tavaly, az számomra egy nem-szeretem hang volt, egy sufnituning, nem érdekelt, még meg is jegyeztem, hogy ja, a nagycápákkal nehéz ám kikezdeni. Most meg a küszöbről, hallom, hogy valami Zorán, vagy valami hasonló kaliberű zene ment, és, az konkrétan jól szólt. Kétszer is visszamentem, saját lemezt is berakott, finomodott a véleményem: alja nem sok, teteje sem, nem tudom, hogy 12.5 kHz fölött történik-e bármi is, de középen van valami, valami nagyszerű, ami nagyon különlegesen élő, ami teljesen hiányzott a drága rendszerekből. Az esetleges hiányt a tudatunk könnyebben pótolja az ideálissal, a jelen lévő hamisságot át-írni az igazira, az nehezebben megy. Gyakorlatilag egy más koncepció, egy nyílt szembefordulás a 'Trenddel', a 'Hatalommal'.
Azon agyaltam, hogy talán át-tanulható lenne ez a hang otthonra?, nem tudom. Meg hogy de jó lenne, ha elszakadna ettől az avítt CD100-tól, és valami igazi jó CD játszót ide betennénk, pl. lentről felhoznék egyet gyorsan, bedugnánk....
Ja, nem ismerem annyira a Jenőt, de ez kb. akkor lesz majd, amikor piros hó esik... vagy a hétfő után szerda jön...

Aztán, benyitva a szomszédos AN szobába, az fájdalmas volt. Bizony, 10 perc, vagy 15, már át lehet picit szokni az adott hangra, az 'átlagról' meg leválni, szóval, a kontraszt igen erős volt.

Nem sok értelme van kritizálni a drága rendszerek nem-tetszett hangját; énszerintem mindig akad olyan, akinek meg nagyon tetszett. Szóval, a szubjektivitás irányába elszaladhat a dolog, és, a kiállítók nyilván ezt nyomják, Fapaci is mondja,

Tehát kiderült, hogy a 150 milliós rendszer nem szól százszor "jobban", mint a másfél milliós. Ebben egyetértünk, előre borítékolhattuk volna, már ha bármiféle versenyt akarunk indítani.

én meg pl. azt mondhatnám erre, magánvéleményként, hogy nem szól 100-szor jobban, hanem egyenesen rosszabbul szól, és itt egy inkorrekt ízlés-irányítás történt, az ár, az meg horror, és erre mentség semmi sem lehet, bár, hangsúlyozva, hogy nem igaz / hamis kapuk vannak, hanem egy másik koordináta-rendszer.
- a Barabási meg erre azt mondaná, hogy nem kell izgulni, az igazi jó minőség majd kifutja magát, vagyis, aki a 100M-t kicsengette, és tényleg jó a cucc, akkor minden OK, hiába fújtunk, végül is örülünk, ha meg nem, akkor majd az is ki fog derülni, és majd vesz egyet, ami tényleg jó, mindössze bekerült egy plusz lépcsőfok, ki fogja bírni...:)

A zenékről csak annyit, hogy kicsit eluralkodott az elektromos-kíséretű akármilyen-zene, vagyis, a lány / gitárral, meg a szokott hifis lemezek valóban visszább csúsztak, de az énekhang / elektomos gitár + szintetizátor / dobgép / stb.., akkor ez most jobb helyzet?, mondjuk a hangzáshűség megítéléséhez elég az énekhang?, nem tudom, lehetséges.
Komolyzene?, hát, az nagyon kevés volt.
De hát, a fősodorral kell haladni, úgy tűnik.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2749

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 13:06
-CB- írta:
2023.10.16., hétf. 12:33
Össze kell állítani egy fix listát, amitől nem hánysz, és a rendszer is kellő minőségben tudja tolmácsolni, aztán abból lehet választani, vagy tematikus zenéket játszol a saját döntésed alapján, mint ahogy Anno egy szórakozóhelyen volt kiírva: DJ is not a jukebox.
Nálam félszáz trackből lehetett választani, két nap alatt két esetben teljesítettem extra kérést, pedig volt, hogy egyszerre hárman böködték a hátamat. Volt, aki pendrive-ot dugott az orrom alá és nem akarta megérteni, hogy nincs időm másolgatni. A lejátszott anyagok között voltak csicsás és "érdekes" felvételek is, amik szerintem jól megmutatták a rendszer képességeit, előnyeit, hátrányait annak, aki 3 percnél többet szánt a kérdésre. Ha az lett volna az elvárás, hogy csupa extra anyag szóljon, akkor biztosan nem én ácsorogtam volna ott.
Azt azért elismerem, hogy kicsit meg is lepődtem amikor hallgattam a "Te szobádat", mert (akkor éppen) nem szokványos zenék voltak. Szerintem ez dicséretes, bár kicsit kétélű fegyver egy són. Minden rendszernek megvannak a kedvenc zenei anyagai, és olyanok is amikkel könnyen sarokba lehet szorítani.
Minden tiszteletem és elismerésem pl Jenő rendszere iránt, de ő azokat a zenéket preferálta amik az ő rendszerén jól szólnak. (Ok, Ő eleve ezeket tekinti zenének, de ebbe most ne menjünk bele... ;) :napsut: )
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

KisMarci írta:
2023.10.16., hétf. 12:19
Lehet hogy Bonn városához (Beethoven szülőhelye) Bécs már Balkán... :rolleyes:
Metternich herceg mondta annak idején, hogy a Balkán az ő bécsi kastélyának délkeleti sarkánál kezdődik. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”