Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
23. Házimozi & Hifi Show
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3007
Re: 23. Házimozi & Hifi Show
Audio Hobby tracklist5
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
semmi Modern Talking? Milyen kocsma ez?

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.

Audio Hobby tracklist4
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

Audio Hobby tracklist3
- tunerman
- V.I.P.

Audio Hobby tracklist2
- tunerman
- V.I.P.

Audio Hobby tracklist1
- tunerman
- V.I.P.

Audio Hobby tracklist 
Hát a fene se tudja. Lehet, hogy pont így a jó, mert ilyenkor (az egyik show után) van "felpörögve" a piac. (Nem iróniának szántam, bár lehetne az is.)
Én nagyon laikus vagyok, de ha szerveznék másik show-t, azt valamikor február-márciusra tenném. Nagyon közel vannak így egymáshoz.
Persze ezt pont nem ide kellett volna írnom.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Tavaly nyáron legalább 8 alkalommal találkoztam Rezsővel, hogy megbeszéljük milyen módon próbáljuk megreformálni a showt abban az értelemben, hogy több legyen a kiállító. Egy jó pár dologban megegyeztünk, majd semmi nem történt meg belőle.
Vagyis közel 25 év tapasztalata és az elmúlt két év konkrét eseményei alapján írtam, amit.
Nem a zsebében túrkáltam, az EISA díjas termékek kiállítása egy fontos eleme a kiállításnak, kb 20 éve.
Szükség van kiállításokra. Hogy egyre, kettőre, vagy még többre, az kérdés. Az idei két kiállításon meg fog összességében kb 60 kiállító jelenni, elmegy 4-5000 ember, ilyen talán még akkor sem volt, amikor még 3 napig tartott és 3 emeleten rendezték meg 15-20 éve a Hifi Showt. A döglődő hazai hifis új eszköz piaccal jobb nem is történhetett volna, és ebben a 3 fiatal Audio Expo szervezőnek sokkal nagyobb szerepe volt, mint Rezső 22 eddigi Hifi Showjának.
Ez az én véleményem. Nem kell vele egyetérteni és meggyőzni sem szeretnék senkit, hogy értsen egyet velem.
2002 óta veszek részt a Hifi shown kiállítóként, 2022-ben és 2023-ban az én cégeim voltak a legnagyobb kiállítók egyikei a 176 m2 Gold teremben, úgy, hogy nem is mutattunk be hifi eszközöket egyáltalán, hanem előadásokat és mini koncerteket tartottunk, sok milliót elköltve.ANDS írta: ↑2024.10.15., kedd 22:19Nekem, mint látogatónak, teljesen mindegy, ki mennyit keres egy kiállításon, és az is, hogy mennyi pénzt tesz bele, és az égvilágon semmi közöm ahhoz, hogy honnan szerzi a szponzorait.kaef2 írta: ↑2024.10.14., hétf. 07:33Ne felejtsük el, hogy a Hifishow lényege nem igazán a hazai hifizés támogatása, hanem az EISA díjnyertes eszközök bemutatása. Csodálkoznék erősen, ha az ezért kapott pénz nem fedezné egy igen jelentős részét a költségeknek.
Az Audio Expo esetében 3 fiatal tette bele a saját pénzét, nem volt mögöttük olyan támogató, mint az EISA szervezete.
….
De ha valaki évtizedeken keresztül, minden évben megszervez egy hifi kiállítást, arról elég érdekes úgy vélekedni, hogy nem támogatja a hazai hifizést.
Azért meg nem kellene a Rezső show szervezőit megszólni, hogy egy színvonalas belvárosi szállodában, frekventált helyszínen rendezik a kiállítást. Gondolom, ha a Csepel művek egyik hangárjában lett volna a rendezvény, kisebb lett volna az érdeklődés.
Tavaly nyáron legalább 8 alkalommal találkoztam Rezsővel, hogy megbeszéljük milyen módon próbáljuk megreformálni a showt abban az értelemben, hogy több legyen a kiállító. Egy jó pár dologban megegyeztünk, majd semmi nem történt meg belőle.
Vagyis közel 25 év tapasztalata és az elmúlt két év konkrét eseményei alapján írtam, amit.
Nem a zsebében túrkáltam, az EISA díjas termékek kiállítása egy fontos eleme a kiállításnak, kb 20 éve.
Szükség van kiállításokra. Hogy egyre, kettőre, vagy még többre, az kérdés. Az idei két kiállításon meg fog összességében kb 60 kiállító jelenni, elmegy 4-5000 ember, ilyen talán még akkor sem volt, amikor még 3 napig tartott és 3 emeleten rendezték meg 15-20 éve a Hifi Showt. A döglődő hazai hifis új eszköz piaccal jobb nem is történhetett volna, és ebben a 3 fiatal Audio Expo szervezőnek sokkal nagyobb szerepe volt, mint Rezső 22 eddigi Hifi Showjának.
Ez az én véleményem. Nem kell vele egyetérteni és meggyőzni sem szeretnék senkit, hogy értsen egyet velem.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Azért ez nem erősebb érvelés annál, minthogy a Nestlé a gyerekek egészségét támogatja, hiszen teletömi vitaminokkal a Nesquik kakaóport.
Mindenesetre kezd ez az ügy hasonló polarizáltságot kiváltani, mint a politikai témák, szóval javaslom hogy hagyjuk ezt az irányt, nyilvánosan legalább is. Inkább örülni kellene szerintem, hogy van egyik meg másik is, van így kicsike verseny, aztán majd a piac eldönti, hogy marad-e mindkettő vagy csak az egyik.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Nekem, mint látogatónak, teljesen mindegy, ki mennyit keres egy kiállításon, és az is, hogy mennyi pénzt tesz bele, és az égvilágon semmi közöm ahhoz, hogy honnan szerzi a szponzorait.kaef2 írta: ↑2024.10.14., hétf. 07:33Ne felejtsük el, hogy a Hifishow lényege nem igazán a hazai hifizés támogatása, hanem az EISA díjnyertes eszközök bemutatása. Csodálkoznék erősen, ha az ezért kapott pénz nem fedezné egy igen jelentős részét a költségeknek.
Az Audio Expo esetében 3 fiatal tette bele a saját pénzét, nem volt mögöttük olyan támogató, mint az EISA szervezete.
….
De ha valaki évtizedeken keresztül, minden évben megszervez egy hifi kiállítást, arról elég érdekes úgy vélekedni, hogy nem támogatja a hazai hifizést.
Azért meg nem kellene a Rezső show szervezőit megszólni, hogy egy színvonalas belvárosi szállodában, frekventált helyszínen rendezik a kiállítást. Gondolom, ha a Csepel művek egyik hangárjában lett volna a rendezvény, kisebb lett volna az érdeklődés.
- tunerman
- V.I.P.

Itt akkor valami jelentős munkahely váltás is lehetett...KisMarci írta: ↑2024.10.14., hétf. 07:44Sajnos ez addig nem fog menni, amíg anyagilag ennyire lefelé csúszunk.
Én pár éve havi kb. 250.000 Ft. tudtam félretenni, amiből futotta egy nyaralásra is.
Jelenleg ez 50.000(!!!) alatt van. Nyaralás már évek óta nincs. Összetört egy fogam, 400.000-be kerülne megcsináltatni, de jelenleg nem tudom kifizetni. Imádkozunk, hogy az öregedő kutyát ne kelljen valamilyen műtétre vinni.
Ja, és az állam bácsi nem fizeti ki a céges pályázatokat sem....
Nem hogy nem fejlesztem a hifit, de megfordult a fejemben, hogy elkezdem anyagi befektetésként kezelni és leépíteni.
![]()
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
A korábbi évekhez képest most több hirdetést látni, hallani, ennyi haszna már biztosan volt az Audio Expo megjelenésének.zoli73 írta: ↑2024.10.14., hétf. 08:26Az Audio Expo a látogatók számát alapúl véve, sikeresnek tekinthető.kaef2 írta: ↑2024.10.14., hétf. 07:33Ne felejtsük el, hogy a Hifishow lényege nem igazán a hazai hifizés támogatása, hanem az EISA díjnyertes eszközök bemutatása. Csodálkoznék erősen, ha az ezért kapott pénz nem fedezné egy igen jelentős részét a költségeknek.
Az elmúlt két évben (2022, 2023) az én cégem volt a 176 m2-es bálteremben az egyik legnagyobb kiállító ott. A két alkalommal összesen közel 10 milliós összeget hagytam ott úgy, hogy semmilyen eszközt nem akartam bemutatni, tavaly például 17 előadás és 6 koncert volt a program. 2002 és 2013 között egy tucat alkalommal voltam a Penna műszaki igazgatójaként kiállítóként jelen. Elég jól ismerem tehát a szervezők hozzáállását. Tavaly nyáron egy fél tucat alkalommal találkoztunk Rezsővel és több kollégával, hogy a show megújulásában segítsünk, mert hát elszürkült az egész az évek folyamán. Sok minden történik most is a háttérben, ebben a formájában ennek a shownak valószínűleg ez az utolsó éve. Egy év múlva ilyenkor megtudjuk sikerült-e megújulni. Jó lenne, ha igen. Hátha sikerülne az amúgy eléggé lelassult hazai hifis piacot (az új eszközök vásárlására gondolok) egy kicsit fellendíteni.
Ha a "Rezsőshow" látogatottsága is hozza a sokéves átlagot, akkor szerintem még nem kell temetni, erre egy hét múlva talán már tudjuk a választ.
Én is úgy gondolom, hogy némi megújulásra szükség van, és talán a "versenytárs" felbukkanásával erre van is valós esély.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Az Audio Expo a látogatók számát alapúl véve, sikeresnek tekinthető.kaef2 írta: ↑2024.10.14., hétf. 07:33Ne felejtsük el, hogy a Hifishow lényege nem igazán a hazai hifizés támogatása, hanem az EISA díjnyertes eszközök bemutatása. Csodálkoznék erősen, ha az ezért kapott pénz nem fedezné egy igen jelentős részét a költségeknek.
Az elmúlt két évben (2022, 2023) az én cégem volt a 176 m2-es bálteremben az egyik legnagyobb kiállító ott. A két alkalommal összesen közel 10 milliós összeget hagytam ott úgy, hogy semmilyen eszközt nem akartam bemutatni, tavaly például 17 előadás és 6 koncert volt a program. 2002 és 2013 között egy tucat alkalommal voltam a Penna műszaki igazgatójaként kiállítóként jelen. Elég jól ismerem tehát a szervezők hozzáállását. Tavaly nyáron egy fél tucat alkalommal találkoztunk Rezsővel és több kollégával, hogy a show megújulásában segítsünk, mert hát elszürkült az egész az évek folyamán. Sok minden történik most is a háttérben, ebben a formájában ennek a shownak valószínűleg ez az utolsó éve. Egy év múlva ilyenkor megtudjuk sikerült-e megújulni. Jó lenne, ha igen. Hátha sikerülne az amúgy eléggé lelassult hazai hifis piacot (az új eszközök vásárlására gondolok) egy kicsit fellendíteni.
Ha a "Rezsőshow" látogatottsága is hozza a sokéves átlagot, akkor szerintem még nem kell temetni, erre egy hét múlva talán már tudjuk a választ.
Én is úgy gondolom, hogy némi megújulásra szükség van, és talán a "versenytárs" felbukkanásával erre van is valós esély.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nagyon sajnálom, az vigasztalhatna esetleg, hogy nagyon sokan vannak ebben a cipőben.KisMarci írta: ↑2024.10.14., hétf. 07:44Sajnos ez addig nem fog menni, amíg anyagilag ennyire lefelé csúszunk.
Én pár éve havi kb. 250.000 Ft. tudtam félretenni, amiből futotta egy nyaralásra is.
Jelenleg ez 50.000(!!!) alatt van. Nyaralás már évek óta nincs. Összetört egy fogam, 400.000-be kerülne megcsináltatni, de jelenleg nem tudom kifizetni. Imádkozunk, hogy az öregedő kutyát ne kelljen valamilyen műtétre vinni.
Nem hogy nem fejlesztem a hifit, de megfordult a fejemben, hogy elkezdem anyagi befektetésként kezelni és leépíteni.
![]()
Sajnos ez addig nem fog menni, amíg anyagilag ennyire lefelé csúszunk.

Usher - Valhalla - Emotiva
Igaz, kösz a helyesbítést. :) Az arányokon és a lényegen ez csak egy kicsit árnyal. :)Bécó írta: ↑2024.10.13., vas. 19:12Mi is igazán forgalmazók és gyártók is vagyunk! (Allegro Audio)kaef2 írta: ↑2024.10.13., vas. 16:00(((Sajnálom, ha bosszúságot okoztam, de még nem találkoztam emberrel, aki azért rótt volna meg, hogy a könnyebb olvashatóság érdekében 3 pontba szedve válaszoltam. Mindig tanul az ember valamit. Akkor most tagolás nélkül írok, nehogy ismét kiboruljon bárki is.))) Semmilyen törésvonalat nem érzekelek, és némileg mesterkélt a felosztás ilyetén. Több, mint 40 kiállító volt az Audio Expon, ezek között igazi forgalmazó talán csak a Limar, a Dream Audio, Audio Partner, Sound Mania, Audio Centrum, L'Auditeur, Házimozi Stúdió, Ultimate AV, Octogon Audio és az Absolut Sound volt. Vagyis a kiállítók kb egy negyede. A többiek hazai gyártók, vagy közvetlen gyártói képviseletek, mint az Audio-Technica. A Hifi Shown lesz kb 7 forgalmazó, akik közül többen az Expon is jelen voltak a 17 kiállítóból. Azok, akik fizetnek és a pénzük befizetésével anyagi kockázatot vállalnak, így döntöttek. Anélkül, hogy valami mesterkélt felosztásba egyáltalán belegondoltak volna. Ha az átfedéseket leszámítjuk (volt pár mindkét helyen kiállító cég) akkor azt lehet mondani, hogy kb 60 kiállító vette a fáradtságot, hogy megmutassa magát, a kb száz közeli ezzel foglakkozó cégből. Ez nagyszerű dolog szerintem, aminek örülni kell. Talán még a Csontos István által rendezett kiállítások idejében sem volt ilyesmi. A két kiállításon kb 4-5000 ember jelenik majd meg várhatóan, a kb egy - két tízezres hazai potenciális vásárlói körből (lesznek persze átfedések). Akkor, amikor az új hifi eszközök hazai eladásai nagyjából az évtizedes mélypontjukon lehetnek.Ottokár írta: ↑2024.10.13., vas. 14:40
Nem vitatkozni szeretnék, csak behoztam egy-két látogatói (vásárlói-felhasználói) szempontot is. De kényszerítve érzem magam, hogy továbbmenjek, főleg, ha pontokba szedett reflexiót kapok, aminél jobban csak a vastagon szedett, ne adj Isten aláhúzott szöveg borít ki.A D50 jó helyszín arra, hogy a DIY és kezdő kiállítók bontogassák szárnyaikat. Hogy a Magico-k és hasonlók miért kerülnek ide? Az én olvasatomban arról van szó, hogy betámadtatott a Soltész féle show, aminek hátterében pozícionális, presztízs és anyagi érdekek állhatnak. Holott, az igazi törésvonal a kisgyártók - fejlesztők és a nagyforgalmazók között van.
![]()
Ne felejtsük el, hogy a Hifishow lényege nem igazán a hazai hifizés támogatása, hanem az EISA díjnyertes eszközök bemutatása. Csodálkoznék erősen, ha az ezért kapott pénz nem fedezné egy igen jelentős részét a költségeknek.
Attól még messze vagyunk.
Ha a pici magyar hifi piac el tud tartani több tucat kereskedőt, akkor elbír két kiállítást is.
Jelenleg a Rezső show az 1. helyezett, “A hifi kiállítás”, huszonéves múlttal.
És a verseny tök normális, jó is a fogyasztónak. Hajrá egyik, ne hagyd magad másik :)
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
Mi is igazán forgalmazók és gyártók is vagyunk! (Allegro Audio)kaef2 írta: ↑2024.10.13., vas. 16:00(((Sajnálom, ha bosszúságot okoztam, de még nem találkoztam emberrel, aki azért rótt volna meg, hogy a könnyebb olvashatóság érdekében 3 pontba szedve válaszoltam. Mindig tanul az ember valamit. Akkor most tagolás nélkül írok, nehogy ismét kiboruljon bárki is.))) Semmilyen törésvonalat nem érzekelek, és némileg mesterkélt a felosztás ilyetén. Több, mint 40 kiállító volt az Audio Expon, ezek között igazi forgalmazó talán csak a Limar, a Dream Audio, Audio Partner, Sound Mania, Audio Centrum, L'Auditeur, Házimozi Stúdió, Ultimate AV, Octogon Audio és az Absolut Sound volt. Vagyis a kiállítók kb egy negyede. A többiek hazai gyártók, vagy közvetlen gyártói képviseletek, mint az Audio-Technica. A Hifi Shown lesz kb 7 forgalmazó, akik közül többen az Expon is jelen voltak a 17 kiállítóból. Azok, akik fizetnek és a pénzük befizetésével anyagi kockázatot vállalnak, így döntöttek. Anélkül, hogy valami mesterkélt felosztásba egyáltalán belegondoltak volna. Ha az átfedéseket leszámítjuk (volt pár mindkét helyen kiállító cég) akkor azt lehet mondani, hogy kb 60 kiállító vette a fáradtságot, hogy megmutassa magát, a kb száz közeli ezzel foglakkozó cégből. Ez nagyszerű dolog szerintem, aminek örülni kell. Talán még a Csontos István által rendezett kiállítások idejében sem volt ilyesmi. A két kiállításon kb 4-5000 ember jelenik majd meg várhatóan, a kb egy - két tízezres hazai potenciális vásárlói körből (lesznek persze átfedések). Akkor, amikor az új hifi eszközök hazai eladásai nagyjából az évtizedes mélypontjukon lehetnek.Ottokár írta: ↑2024.10.13., vas. 14:40Nem vitatkozni szeretnék, csak behoztam egy-két látogatói (vásárlói-felhasználói) szempontot is. De kényszerítve érzem magam, hogy továbbmenjek, főleg, ha pontokba szedett reflexiót kapok, aminél jobban csak a vastagon szedett, ne adj Isten aláhúzott szöveg borít ki.kaef2 írta: ↑2024.10.13., vas. 14:24
1. Idehaza senki nem ad el rengeteget.
2. A kiállítók legalább egynegyede olyan volt, aki jó eséllyel még semmit nem adott el.
3. 1 millió forintos lánc a tömegtermelés kategóriája lenne, ha lehetne ilyesmit csinálni . De nem lehet. 27% csak az ÁFA. Ez azt jelenti, hogy nettó 750e körüli összegből kellene összerakni forrás - erősítő - hangsugárzó - és tartozékok láncot. Kézművesileg, megismételhető minőségben, garanciával ez szinte lehetetlen.A D50 jó helyszín arra, hogy a DIY és kezdő kiállítók bontogassák szárnyaikat. Hogy a Magico-k és hasonlók miért kerülnek ide? Az én olvasatomban arról van szó, hogy betámadtatott a Soltész féle show, aminek hátterében pozícionális, presztízs és anyagi érdekek állhatnak. Holott, az igazi törésvonal a kisgyártók - fejlesztők és a nagyforgalmazók között van.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2790
Egy kiállítás jó megszervezése valóban munka (időigényes) feladat, főleg az első alkalommal. Többedjére már inkább rutin munka. De azt nehezen tudom elképzelni, hogy a kiállítás szervezője ráfizetne, de még azt sem hogy nonprofit formában történne a dolog. Sajnos az történt, hogy a Rezső Show elkényelmesedett, belepunnyadt és jött valaki (valakik) akik a magyar viszonyokra jobban illeszkedő (értsd olcsóbb) showt tudtak összehozni, ami nem nagyon ment a minőség rovására. Vagy Rezsőék is csinálnak a jövőben egy újratervezést, vagy majd meglátjuk..... Az idő eldönti.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Egyetértek. Voltaképpen a Rezső Show eliminálása és a területen az új gazda felbukkanása folyik.ANDS írta: ↑2024.10.13., vas. 18:25A piaci verseny adott, mindenkinek jogában áll kiállítást szervezni. Nyilván mindenki, aki befektet, hogy kiállítson, abban reménykedik, hogy a befektetése megtérül. Van, akinek erre több pénze van, és van, aki erre kevesebbet tud áldozni. Nem biztos, hogy a DIY kiállítók el tudnak tartani egy kiállítást, ha minden költség őket terhelné. Minél több a kiállító, annál kevesebb költség jut egy cégre.Ottokár írta: ↑2024.10.13., vas. 14:40Nem vitatkozni szeretnék, csak behoztam egy-két látogatói (vásárlói-felhasználói) szempontot is. De kényszerítve érzem magam, hogy továbbmenjek, főleg, ha pontokba szedett reflexiót kapok, aminél jobban csak a vastagon szedett, ne adj Isten aláhúzott szöveg borít ki.kaef2 írta: ↑2024.10.13., vas. 14:24
1. Idehaza senki nem ad el rengeteget.
2. A kiállítók legalább egynegyede olyan volt, aki jó eséllyel még semmit nem adott el.
3. 1 millió forintos lánc a tömegtermelés kategóriája lenne, ha lehetne ilyesmit csinálni . De nem lehet. 27% csak az ÁFA. Ez azt jelenti, hogy nettó 750e körüli összegből kellene összerakni forrás - erősítő - hangsugárzó - és tartozékok láncot. Kézművesileg, megismételhető minőségben, garanciával ez szinte lehetetlen.A D50 jó helyszín arra, hogy a DIY és kezdő kiállítók bontogassák szárnyaikat. Hogy a Magico-k és hasonlók miért kerülnek ide? Az én olvasatomban arról van szó, hogy betámadtatott a Soltész féle show, aminek hátterében pozícionális, presztízs és anyagi érdekek állhatnak. Holott, az igazi törésvonal a kisgyártók - fejlesztők és a nagyforgalmazók között van.
Meghúztál egy határt egymillió forintnál. Nyilván, lehet annyiért is kapni komplett láncot, aztán lesz, akinek tetszik a hangja, ês lesz, aki szerint gagyi. De mit tehetnek a gyártók vagy a kiállítók arról, hogy a pénznek mekkora a vásárlóértéke?
Nyilvánvaló, ha valaki megrendez egy, a Rezső- show- hoz hasonló témájú eseményt, hasonló időpontban, akkor az úgy gondolkozik, hogy neki is megéri, és meg tudja ő ezt olcsóbban és jobban is csinálni.
Majd kiderül, jelenleg háromesélyes (mindkét kiállítás hosszú távon fennmarad, egyik vagy a másik megy a süllyesztőbe), a piac fogja eldönteni.
Egyébként szerintem baromi munkaigényes egy kiállítást megszervezni, lebonyolítani- ráadásul éveken, évtizedeken át. Nem biztos, hogy megéri.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.