Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

24. Házimozi & Hifi Show

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Re: 24. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: ANDS »

kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 21:54

Jó ötlet, de.
A HJB-t nem feltétlenül kell hangosítani (talán csak a bőgőt), itt meg ugye egy hangsugárzó bemutatójáról volt szó, amit csak hangosítással lehet bemutatni.
Alapvetően, nekem tetszett a kiállítás, így, ahogy volt, ha visszaolvasod amit írtam, remélem látszik belőle.

Olyan zenekart, együttest nehéz találni, ami széles rétegeknek megfelel, mint pl. az Omega.
Lehet, nem egyetlen együttes lenne a megoldás, hanem több fellépő:
Női énekes, férfi énekes, gitáros, trombitás, stb., sorban, egymás után, aztán a koncert végén egy finálé.
Voltam nemrég több ilyen koncerten is.

De.. olyan műsort nem lehet összeállítani, ami mindenkinek tetszik. Maximum olyat, ami - talán- kevésbé megosztó. Nem gondolom, hogy akkora probléma lenne a Djabe- et hallgatni.
A hangfal megmutatja a tudását, a lényeg, hogy többféle zene is menjen, ne csak klasszikus, mert az van a hifista fogyasztók táplálékláncának a csúcsán.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9506

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ANDS írta:
2025.11.18., kedd 21:16
kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 20:47
..

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető?
Hot Jazz Band

Jó ötlet, de.
A HJB-t nem feltétlenül kell hangosítani (talán csak a bőgőt), itt meg ugye egy hangsugárzó bemutatójáról volt szó, amit csak hangosítással lehet bemutatni.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 20:47
..

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető?
Hot Jazz Band

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Olvasom a SF Suprema és a 901-es brossuráját. Szakember legyen a talpán, aki ezeket a kvalitáshoz méltóan le tudja demózni.
4 Ohm-os mindegyik egysége az SF-nek, ha jó helyre volt dugva, akkor jól is mutatta a teljesítményt. 30W a csöves résznél és 60W a tranyósnál. Ennyi kellett neki abban a helyiségben. A végén a kis vonalaknál 600W és 1.2kW-nál koppannak a mutatók. Alig lehet olyan doboz, ami ezt alacsony torzítással kibírja.
Csodás szerkezet mindkettő, sajnálom, hogy nem előtte olvastam róluk. Jóval túlmutat a bézgitár és a dobszóló spektrumtartományán. Kb olyan, mintha a vidéki földmunkás kapna egy hi-tech traktort, mit csinálna vele - bocs
Csak hogy szarozzak én is valamit. Jó ötlet volt emelvényre rakni? Mert hallottam egy 80-100Hz körüli büfögést többször. Nagyon herótom van attól a rezgéstől. Remélem máskor lesz lehetőség még egyszer hallgatózni ilyet.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1241

Hozzászólás Szerző: pali923 »

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 20:05
Miért nem szabad a PF-ot emlegetni?
Én eddig úgy tudtam, hogy a PF már nem tud összeállni egy közös zenélésre, de amíg mindenki élt, addig sem nagyon akartak jó ideig. :rolleyes:
Gondolom, az volt a cél, hogy legyen valami élő zene, lehetőleg minőségi előadókkal. Azt meg döntse el mindenki, hogy a Djabe ennek mennyire felel meg. Szerintem maradjunk annyiban, hogy ez nem rossz zene manapság Magyarországon.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 20:05
kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 15:41

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető? Egyáltalán létezik-e ilyen HAZAI előadó vagy zenekar?
Vagy az a vélemény, hogy ilyesmivel ne is kísérletezzen a kiállító?
Te nem a világ legjobbjait hallgatod?
Én pl. javarészt igen. Nálam az a zenehallgató-realitás.
Vagy vegyem az olcsó sz@r lemezeket, amikor szűkebb a büdzsé?
Azt kértem, hogy a a realitás talaján maradva ..... gondolkodik.gif

Mindenféle zenét hallgatok, anélkül, hogy érdekelne, hanyadik a "világ legjobbja" rangsorban, távol áll tőlem ez a fajta eltartott kisujjas elitizmus, amit itt előadsz.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1079

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:

Továbbra is érdekelne a javaslat, a realitás talaján maradva és nem Pink Floydot emlegetve, kinek kellett volna élőben játszani hangosított zenét, ami méltó lett volna a kiállításhoz és a kényes audiofil, megalkuvást nem ismerő igényekhez és megis fizethető? Egyáltalán létezik-e ilyen HAZAI előadó vagy zenekar?
Te nem a világ legjobbjait hallgatod?
Én pl. javarészt igen. Nálam az a zenehallgató-realitás.
Vagy vegyem az olcsó sz@r lemezeket, amikor szűkebb a büdzsé?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

kaef2 írta:
2025.11.18., kedd 18:26
KisMarci írta:
2025.11.18., kedd 16:04
kaef2 írta:

A VHK megvan még? 31_1_21.gif
Jó kérdés, esetleg az AE Bizottság is jó lehet?
Azért megnézném a fiatalok arcát, amikor felhangzik demó zeneként a "Mit látsz Laca?" kérdés és a rá adott válasz... :kapdelm:

https://www.youtube.com/watch?v=LUPDVb4Zobc
Usher - Valhalla - Emotiva

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Én már évek óta nem járok erre a sóra, tavaly még voltam a konkurencia kiállításán; elriasztott a kesze-kuszaság. Talan a bérleti díj magyarázhatta azt a szörnyű helyet. Idén az ingyen meghívót sem fogadtam el.
De. Amit soha nem értettem: Miért kell egy audiotechnikai kiállításon hifi - audiofil - high-end rendszerrel koncertet hangosítani?
-Miért nem lehet unplugged koncertet adni, arra való zenészekkel?
-Mit akar ez a koncert megmutatni, bizonyítani?
Jó értem én hogy a banda az egyik kiállító szponzora (vagy fordítva?) de ezzel semmi nem bizonyult be, lásd az alanti hozzászólásokat.
Aki a zenét szereti, annak a hang csalódás volt, aki a high-endért rajong annak a zene.
Lehet érdemes lenne a jövőre újra gondolni. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

A nyeremény sorsolásról lehet tudni valamit?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

KisMarci írta:
2025.11.18., kedd 16:04
kaef2 írta:

Jó kérdés, esetleg az AE Bizottság is jó lehet?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 622

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Luxor Audio írta:
2025.11.18., kedd 15:11
Egy zenei produkciót szabadon lehet véleményezni, ehhez nem is kívánok hozzászólni. De Barabás Tamás muzsikusi kvalitásairól annyit azért leírok, hogy játszhat ő Mozarttól a Metallicáig bármit a mesés hangszerein, az mind mestermunka, ami nagy örömöt okoz nekem és ebben a teljesítményben szerintem bőségesen van objektíven mérhető rész is.

Egy ilyen előadást bevinni abba terembe a felhalmozott technikai körítéssel, arról nekem sincs felemelő privát véleményem (földművesek szemébe a reflektor), de mivel sok helyen ezzel reklámozták a HiFi Showt, teljesen elvetélt ötletnek sem mondanám. Ha ez kell, hát ez kell. Legalább látnak a népek testközelről felsőpolcos zenészeket és hangszereket, pláne ezek összjátékát.
Egyébként a Tamás apukája is basszusgitáros volt, a győri Wagner zenekarban játszott ... én még tinédzser koromban a győri ifiházban voltam többször is a koncertjükön.
Szóval mondhatni a vérében van a csávónak a basszusgityó :D

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 13:51
tollact írta:
2025.11.18., kedd 12:48

Divat lett szidni a Djabe együttest és Égerházi Attila tevékenységét úgy általában. Pedig kevés olyan magyar produkció van napjainkban, ami ilyen szinten viszi jó hírünket. A kiadványaik nemzetközi szinten terjesztésre kerülnek, és népszerűek külhonban is. Nem beszélve arról, hogy olyan nevekkel tartanak évtizedes zenei barátságot, mint pl Steve Hackett, ex-Genesis gitáros. Aki az ő tevékenységét bármi módon megkérdőjelezi, az nagyon nincs képben a kortárs rockzenében....
Öreg zenész-zenekedvelő hifisként igenis szinvonalasnak tartom a produkcióikat, természetesen a műfaj korlátain belül. És a stílus hangfelvételei között is az élvonalba tartoznak. Ezzel a koncertszerű megjelenéssel amúgy szkeptikus vagyok, viszont a reklám-értéke valószínüleg elég magas.
Hidd el, nem divatból szidtam. Hanem a saját véleményemet írtam le.
De ne erőltesd már, hogy mekkora ez a zenei színvonal. Mert akkor ilyesmiket írnék,
hogy KF kérdezte, hogy akkor miféle kierősített zene kellett volna ide?, hát, lett volna mondjuk egy Pink Floyd, valamelyik jó elvontabb progresszívebb dolguk - szerettem őket nagyon - nyilván, ez irreális, de akkor egy PF kaliberű dolog legalább. Hogy ez a Djabe egy klubban lenne ezekkel a világklasszisokkal, akiknek ezeréves lemezei olykor a sókon felbukkannak?, hát ez nagyon elrugaszkodott állítás lenne. Genesis és a Djabe? Ne vicceljetek már.

Ment a múltkori són a 'Nummern', 1981-ből. Nem eszem ezt a fajta zenét sem, de az ütő megállt bennem, akkora ereje volt, nem az erősítőnek, nem az x árú cuccnak, hanem magának a zenének. A Djabe esetén ezt nem éreztem, hiába a 400M szett, meg hogy ott voltak élőben.

És folytassuk akkor a sort. Monteverdi / Bach / Vivaldi, mondanak ezek a nevek valamit? Esetleg közéjük betenni a Djabe-t, mint zenei színvonalat, az meg egyszerűen nevetséges. Hogy nem szerepelt a két nap alatt a három szerzőtől mű max 10 perc, akkor vonjuk le azt a következtetést, hogy a hifisek azt hallgatják, mint ami a kiállításokon? A Djabe-t? Meg kortárs rockzenét? Hogy erre van igény? Hogy arra való lenne a HighEnd hogy ezeket a kierősített elektromos zajokat hallgassa mindenki? Hogy egy zongoraszót a kierősített koncert-élményben keressük azután valamelyik 24 sávos remasterelt szörnyűségben lemezen?

Véleményem szerint nem, a hifiben sokkal-sokkal finomabb / érdekesebb területekre vezet el a tisztán akusztikus zene, amit az életben soha kierősíteni nem kellett.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

tollact írta:
2025.11.18., kedd 13:05
ANDS írta:
2025.11.17., hétf. 01:45

Vasárnap délután már jó volt a hangja. Kértem Tidal- ről egy Gloryhammer számot, “The Land of Unicorns”.
Lejátszották, feltekert hangerővel. (Jó, nem sokkal zárás előtt). Probléma, erőlködés nélkül letolta a rendszer. Páran, akik az egyhangszeres demozenéken ellazultak, hirtelen felébredtek, néhányan kisiettek a teremből.
Óriási élmêny volt ezt a zenét ilyen cuccon hallgatni. Köszönöm az êlményt Jancsa Attilának.
Akkor ez hasonló lehetett, mint mikor jó sok évvel ezelőtt az egyik Csontos-féle high-end show-n az Ongakura épülő Audio Note rendszeren betette Ear a Prodigy- Woodoo People számát :) Volt ám döbbenet...
Nem láttam döbbent arcokat.
Jancsa Attila arcát mondjuk az első néhány másodpercben nem láttam:)) Később mondott ugyan valamit, de azt meg a zenétől nem hallottam:))

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tollact írta:
Divat lett szidni a Djabe együttest...
...
Ezzel a koncertszerű megjelenéssel amúgy szkeptikus vagyok, viszont a reklám-értéke valószínüleg elég magas.
Fokozom: divat lett a magabiztos hülyeség.

Egy zenei produkciót szabadon lehet véleményezni, ehhez nem is kívánok hozzászólni. De Barabás Tamás muzsikusi kvalitásairól annyit azért leírok, hogy játszhat ő Mozarttól a Metallicáig bármit a mesés hangszerein, az mind mestermunka, ami nagy örömöt okoz nekem és ebben a teljesítményben szerintem bőségesen van objektíven mérhető rész is.

Egy ilyen előadást bevinni abba terembe a felhalmozott technikai körítéssel, arról nekem sincs felemelő privát véleményem (földművesek szemébe a reflektor), de mivel sok helyen ezzel reklámozták a HiFi Showt, teljesen elvetélt ötletnek sem mondanám. Ha ez kell, hát ez kell. Legalább látnak a népek testközelről felsőpolcos zenészeket és hangszereket, pláne ezek összjátékát.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Érdemes megvenni, és akkor nem gurul el:
gytároló.jpg
gytároló.jpg (57.51 KiB) Megtekintve 592 alkalommal
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 233

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

chord_ írta:
2025.11.18., kedd 13:51
(...)
És folytassuk akkor a sort. Monteverdi / Bach / Vivaldi, mondanak ezek a nevek valamit? Esetleg közéjük betenni a Djabe-t, mint zenei színvonalat, az meg egyszerűen nevetséges. Hogy nem szerepelt a két nap alatt a három szerzőtől mű max 10 perc, akkor vonjuk le azt a következtetést, hogy a hifisek azt hallgatják, mint ami a kiállításokon? A Djabe-t?
(...)
Már csak leírom.
A Bach egy sz@r, nagyon barokkos, túloz és túl monumentális.*
Ne vicceljünk már, hogy lesz.rozunk valamit csak azért mert nem hallgatjuk?
Mindennek megvan a maga helye... Te melyik orgona művét, vagy koncertót vitted volna be a hotelba?

youtu.be/Di2k06uNU1U

Hogy egy zongoraszót a kierősített koncert-élményben keressük azután valamelyik 24 sávos remasterelt szörnyűségben lemezen?
Hű... Te miért mész hifi show-ra, kiállításra?

* Bocsánat, irónia. Nagyra becsülöm mind a három zeneszerzőt és hallgatom is a darabjaikat.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 622

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Na mindegy leírom ... Nekem annyi "gondom" van a Djabe-vel, hogy a Barabás Tomi előző zenekara a Tea nekem bemondta a terített piros durcmarsh-ot és ezt a szintet nálam a Djabe nem éri el. Emiatt feltehetőleg az elvárásaim nagyon magasra tevődtek.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1079

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tollact írta:

Divat lett szidni a Djabe együttest és Égerházi Attila tevékenységét úgy általában. Pedig kevés olyan magyar produkció van napjainkban, ami ilyen szinten viszi jó hírünket. A kiadványaik nemzetközi szinten terjesztésre kerülnek, és népszerűek külhonban is. Nem beszélve arról, hogy olyan nevekkel tartanak évtizedes zenei barátságot, mint pl Steve Hackett, ex-Genesis gitáros. Aki az ő tevékenységét bármi módon megkérdőjelezi, az nagyon nincs képben a kortárs rockzenében....
Öreg zenész-zenekedvelő hifisként igenis szinvonalasnak tartom a produkcióikat, természetesen a műfaj korlátain belül. És a stílus hangfelvételei között is az élvonalba tartoznak. Ezzel a koncertszerű megjelenéssel amúgy szkeptikus vagyok, viszont a reklám-értéke valószínüleg elég magas.
Hidd el, nem divatból szidtam. Hanem a saját véleményemet írtam le.
De ne erőltesd már, hogy mekkora ez a zenei színvonal. Mert akkor ilyesmiket írnék,
hogy KF kérdezte, hogy akkor miféle kierősített zene kellett volna ide?, hát, lett volna mondjuk egy Pink Floyd, valamelyik jó elvontabb progresszívebb dolguk - szerettem őket nagyon - nyilván, ez irreális, de akkor egy PF kaliberű dolog legalább. Hogy ez a Djabe egy klubban lenne ezekkel a világklasszisokkal, akiknek ezeréves lemezei olykor a sókon felbukkannak?, hát ez nagyon elrugaszkodott állítás lenne. Genesis és a Djabe? Ne vicceljetek már.

Ment a múltkori són a 'Nummern', 1981-ből. Nem eszem ezt a fajta zenét sem, de az ütő megállt bennem, akkora ereje volt, nem az erősítőnek, nem az x árú cuccnak, hanem magának a zenének. A Djabe esetén ezt nem éreztem, hiába a 400M szett, meg hogy ott voltak élőben.

És folytassuk akkor a sort. Monteverdi / Bach / Vivaldi, mondanak ezek a nevek valamit? Esetleg közéjük betenni a Djabe-t, mint zenei színvonalat, az meg egyszerűen nevetséges. Hogy nem szerepelt a két nap alatt a három szerzőtől mű max 10 perc, akkor vonjuk le azt a következtetést, hogy a hifisek azt hallgatják, mint ami a kiállításokon? A Djabe-t? Meg kortárs rockzenét? Hogy erre van igény? Hogy arra való lenne a HighEnd hogy ezeket a kierősített elektromos zajokat hallgassa mindenki? Hogy egy zongoraszót a kierősített koncert-élményben keressük azután valamelyik 24 sávos remasterelt szörnyűségben lemezen?

Véleményem szerint nem, a hifiben sokkal-sokkal finomabb / érdekesebb területekre vezet el a tisztán akusztikus zene, amit az életben soha kierősíteni nem kellett.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 139

Hozzászólás Szerző: Block »

merida írta:
2025.11.18., kedd 13:22
"Ha valaki nem hallgat fúziós jazz/prog rock zenét, nem ismeri, szereti a műfajt, nem jár ilyen koncertekre, akkor ne szarozza le általánosságban a több évtizede a műfaj élvonalába tartozó zenészeket és a produkciót, szerintem ez nem elegáns. Csak a műfaj és a műfaj sajátosságainak ismeretében lehetne valamiféle általánosságban, a műfaj keretein belül értelmezhető véleményt adni a produkcióról. Más műfajokból áthozott elvárások keresése nem igazán játszik. Szerintem."

Nos én 30 éve hallgatok ilyen és még ilyenebb jellegű zenéket. Az említett banda mindössze erősen középszerű.
Az sajnos nem gyógyír a produkcióra, hogy hány éve és hogyan vannak együtt. Sajnos gyakori tapasztalatom az, hogy a részek összessége, gyakran kevesebb mint a végleges produkció, legyenek bármennyire remek zenészek egyénileg. Ha nincs meg a fúzió közöttük, a szó valós értelmében !

Akkor írjál 5 szerinted jobb előadót,...és akkor majd azokat tollact "középszerűzi" le,...és ez így mehetne a végtelenségig.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3311
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Bhator írta:
2025.11.17., hétf. 22:18
....
Apropó a Bartimex audio megjegyzésére reflektálva,
Igencsak rosszmájú kifejezéseket használt amikor a pénzről vagy az előadásáról mondott véleményt.
Egy világszinten elismert zenészt és szakembert degradált.
Több zenei és szakmai díjjal rendekezik és bekerült a Rock legendák körébe ami talán a legnagyobb elismerés a szakmán belül.
....
Szerintem egy művész vagy egy művészeti produkció/alkotás kritikája teljesen legitim dolog, függetlenül attól, hogy egyébként milyen elismerésekkel rendelkezik az illető. Én szeretem és ismerem a műfajt, amibe a Mándoki Soulmates pozícionálja magát, de nagyon nem tetszik a produktum. Szerintem ők pont ugyanazt képviselik a jazz/world music műfajában, mint Mága Zoltán a komolyzene műfajában, a kamukultúrát. Az sem lehet véletlen, hogy a Mándokival együtt zenélő világsztárok - pl. Al Di Meola - szemérmesen hallgatnak a a saját csatornáikon a Mándoki Soulmates-ről. Felmarkolják az extra gázsit, és lenyomják a haknit.

Másrészről adófizetőként szintén teljesen legitim dolog az állam kultúra támogatási gyakorlatának bírálata, hiszen az államnak nincs saját pénze, a mi pénzünkből osztogatja a támogatásokat. Nem tetszik, hogy a támogatások odaítélésénél egyetlen ember személyes ízlése és baráti kapcsolatai sokkal többet nyomnak a latba, mint a valós művészeti teljesítmény. Míg a Mándoki projektre több 2 milliárd forint közpénz ment el eddig, addig például Pintér Béla és Társulatának egyetlen fillér sem jutott. Vagy hogy maradjunk a zenénél, tudomásom szerint az itt említett Djabe zenekar sem kap állami pénzeket, vagy ha kapott is valaha, az aprópénz lehetett a Mándoki project támogatásához képest.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 199

Hozzászólás Szerző: merida »

"Ha valaki nem hallgat fúziós jazz/prog rock zenét, nem ismeri, szereti a műfajt, nem jár ilyen koncertekre, akkor ne szarozza le általánosságban a több évtizede a műfaj élvonalába tartozó zenészeket és a produkciót, szerintem ez nem elegáns. Csak a műfaj és a műfaj sajátosságainak ismeretében lehetne valamiféle általánosságban, a műfaj keretein belül értelmezhető véleményt adni a produkcióról. Más műfajokból áthozott elvárások keresése nem igazán játszik. Szerintem."

Nos én 30 éve hallgatok ilyen és még ilyenebb jellegű zenéket. Az említett banda mindössze erősen középszerű.
Az sajnos nem gyógyír a produkcióra, hogy hány éve és hogyan vannak együtt. Sajnos gyakori tapasztalatom az, hogy a részek összessége, gyakran kevesebb mint a végleges produkció, legyenek bármennyire remek zenészek egyénileg. Ha nincs meg a fúzió közöttük, a szó valós értelmében !
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 723

Hozzászólás Szerző: tollact »

ANDS írta:
2025.11.17., hétf. 01:45
chord_ írta:
2025.11.16., vas. 09:20

Nekem teljesen más véleményem alakult.
Valami olyasmi, hogy itt, konkrétan, egy módfelett gyenge hang volt, hiába a 400M….

Ez a produkció teljesen nélkülözte azt az irányt, azt a szellemiséget, az audiokultúrát, amiért otthon építünk rendszereket és kilátogatunk egy ilyen rendezvényre. Semmi, de az égvilágon semmi sem volt itt kapcsolatban az elmélyült, odafigyelős, emberléptékű zenehallgatással….
Vasárnap délután már jó volt a hangja. Kértem Tidal- ről egy Gloryhammer számot, “The Land of Unicorns”.
Lejátszották, feltekert hangerővel. (Jó, nem sokkal zárás előtt). Probléma, erőlködés nélkül letolta a rendszer. Páran, akik az egyhangszeres demozenéken ellazultak, hirtelen felébredtek, néhányan kisiettek a teremből.
Óriási élmêny volt ezt a zenét ilyen cuccon hallgatni. Köszönöm az êlményt Jancsa Attilának.
Akkor ez hasonló lehetett, mint mikor jó sok évvel ezelőtt az egyik Csontos-féle high-end show-n az Ongakura épülő Audio Note rendszeren betette Ear a Prodigy- Woodoo People számát :) Volt ám döbbenet...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”