kaef2 írta: ↑2025.11.16., vas. 15:44
alto írta: ↑2025.11.16., vas. 13:21
….
Ja, a kevésbé tájékozottak kedvéért, Zana Zoltán szaxofonos nem összekeverendő a Döglégy Zolival (Ganxsta Zolee), aki eredeti nevén szintén Zana Zoltán.
Zana Zoli nagyon jó szaxofonos. Először a 2024 májusi Chielli Minucci/Djabe koncerten hallottam és abban a szokásosnál smooth jazzesebb felállásban jól illeszkedett a zenekarba. Aztán az áprilisi Djabe 40/Panta Rhei 50 koncerten láttam megint, akkor már megvolt a trombita is a szaxofon mellett (na és négy gitáros), és ismét nagyon jó volt.
Helyén kellene kezelni a dolgokat.
Az egyik, a zenészek tudása. Kint voltam ma is, meg tegnap is. Hamis hang nekem nem tűnt fel, szóval a laikus véleményem szerint jól játszottak.
Ahogy írtátok, már vagy 40 éve egy rakás felvételt kiadtak, amit a vásárlók megvesznek, szóval a lemezeladások szerint is jó zenészek, és jó zenéket játszanak, az más kérdés, hogy nem mindenkinek tetszik.
Biztos lehetne hívni ismertebb, nagyobb nevű zenészeket, szép nagy összegért, az sem biztos, hogy tetszene mindenkinek.
A másik a technika. Amíg a többségünk otthon (jó esetben) 2-3 milliós rendszeren hallgat zenét, addig nem biztos, hogy korrekt leszólni egy százszor annyiba kerülő rendszert.
Azt mondták nekem kb. 15 évvel ezelőtt egy konferencián, hogy a hosszú távú sikeresség titka, hogy az ember tudja, hogy hol a helye. Nos, ha van egy vállalkozó, aki kiállít nekem egy százmilliós/többszázmilliós cuccot, akkor annak én a magam részéről csak köszönetet tudok mondani, hogy meghallgathattam, és kész.
Mivel tegnap is, meg ma is meghallgattam, ma jobbnak hallottam a hangját- ezen a szinten szvsz már azt is meghallani, ha egy kábelt arrébb teszünk, itt meg a komplett rendszert tették arrébb a kiállításra, egy ilyen rendszernél feltételezem, hogy ahogy telik az idő, úgy találja meg a hangját egyre jobban.