Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

23. Házimozi & Hifi Show

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1051

Re: 23. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Fody írta:
2024.10.20., vas. 15:46
Amúgy most több szobában is volt jó hang, a Jenőé különösen tetszett, most mély is jött a lowtherből. Tavaly a 7242 pse-ből kevés volt
Valóban, egy nagyon különleges hangot állított elő, amely valamelyest kilógott az egyen- feszesbasszus-gyorstranziensek-hangosság-nyomulós trendből.
A tisztán akusztikus zenének itt akkora előnye volt, hogy a rendkívül igényesen felvett Diana Krall lemez a komolyzene után egy halom műanyag-hangnak tűnt... és ez nem ízlés kérdése. Vagy éppen pont? Nem tudom így hirtelen.:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: chord_ »

juliush írta:
2024.10.20., vas. 13:21
revox írta:
2024.10.20., vas. 10:27
juliush írta:
2024.10.20., vas. 09:24

gondolkodik.gif gondolkodik.gif
mi nincs meg? :rolleyes:
Bach reneszánszot még nyomokban sem tartalmaz, lévén a barokk kiteljesedésének egyik, ha nem a leginkább prominens képviselője. Bár igaz, hogy napjainkban reneszánszát éli! ;)
Mi meg belezavarodunk a Led Zeppelin lemezeinek sorrendjébe...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2947

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Összegzés/Audio Hobby :smile53:

- az összesen 700 db szórólap ma du 14.30-kor fogyott el, mivel ezután is sokan jöttek, kb. 750-800 látógatóval számolhattam
- amit még tovább kell fejlesztenem, az újdonságnak számító QR kódos tájékoztató a bejárati ajtón, mivel azon simán átjöttek a látogatók betöltés nélkül. :rolleyes:
TJ.
Csatolmányok
2024 HiFi Show Audio Hobby QR kód.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2898
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Na ma lenyegesen többen, és igy már valóban voltak sokan.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 502

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

A nap csúcspontja:
Quadrofon (Harbeth) előadáson betettek egy Liszt művet, mire két kigyúrt, kopasz mackónadrágos kifordult az ajtóból hangosan röhögve: "Liszt a panírba való ba...meg!" ;peace;
Usher - Valhalla - Emotiva

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: violin »

Fody írta:
2024.10.20., vas. 15:46
Amúgy most több szobában is volt jó hang, a Jenőé különösen tetszett, most mély is jött a lowtherből. Tavaly a 7242 pse-ből kevés volt
Nekem meg pont hogy tavaly tetszett jobban.... de hát ilyen ez a popszakma... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4498
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

juliush írta:
2024.10.20., vas. 13:21
revox írta:
juliush írta:

Bach reneszánszot még nyomokban sem tartalmaz, lévén a barokk kiteljesedésének egyik, ha nem a leginkább prominens képviselője. Bár igaz, hogy napjainkban reneszánszát éli! ;)
Jaaa... Felénk az ilyet egyszerűen csak reneszánsz hangszerelésnek mondjuk (célozva a többszázéves hangszerhangokra), ahogy a joy division is "metál",... Mikor felsejlett, hogy lehet Bach volt, volt egy érzésem, hogy még ez a reneszánsz félremegy és visszanyal :kapdelm: (már a metál is volt, hogy visszanyalt), de csipásan lexartam :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Fody »

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Fody »

Én is kint voltam mindkét show-n és a véleményem, hogy a forgalmazók ha el is hozzák a legdrágább készüléküket amit árulnak, nem kötik be, akkor nem értem minek hozzák el. Én kíváncsi voltam az Audiophyle cég által forgalmazott audio research ref 750 sel hangjára, ki volt állítva szép volt mint egy szobor, de a lényeget nem hallottuk. Így egy plakát is megtette volna.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4164

Hozzászólás Szerző: juliush »

revox írta:
juliush írta:
revox írta:
2024.10.20., vas. 09:13

Hangszerelés
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2327

Hozzászólás Szerző: cables »

teddysnow írta:
2024.10.20., vas. 10:00
cables írta:
2024.10.19., szomb. 21:39
teddysnow írta:
2024.10.19., szomb. 16:29
KáCsáék délután még ott voltak? Nem zavarta haza őket a Rezső?
Miért kellett volna elzavarni a KáCsáékat?
Meg volt hirdetve 12:00 KÁCSA AUDIO: előadás a kábelekről, csatlakozókról. Én ebből azt gondoltam, hogy szó lesz a kábelekről, csatlakozókról. Típusok, fajták, anyagok. Árnyékolás, csavarás, fonás, digitális, analóg, vastag, vékony, különbségek, előnyök, hátrányok. Ezzel szemben annyi volt, hogy árulnak sokféle kábelt és sokféle csatlakozót. Sokféle kábelre szerelnek sokféle csatlakozót. Haza lehet vinni kipróbálni vagy náluk meghallgatni. Nahát! Egy-egy szóban hangzott el, hogy réz, ezüst, ródium valamint pár mondat, hogy mi a Furutech NCF. És ennyi.
...
Így már értem! Köszi, hogy elmondtad!

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Hozzászólás Szerző: csövi »

Luxor Audio írta:
2024.10.20., vas. 08:46
akvapark írta:
2024.10.20., vas. 08:04
Ezek szerint - a lenti véleményeket összefoglalva - elbír egy ország két HiFi kiállítást két hét különbséggel. leborulok.gif
Úgy tűnik, az AVX szavazás nem volt igazán reprezentatív. Én 13 órakor mentem ki a Showra, akkor a bejáratnál egy méretes sor kígyózott. A tegnapi előadásomon akkora tömeg volt, amilyet ott még soha nem láttam, pedig abban a teremben volt már néhány rendezvény(ünk) és a szomszédban is zajlottak éppen a programok. A délután második részét a L'auditeur Green szobájában töltöttem, ott is rendkívül jó volt a hangulat, sokan hosszasan maradtak, még beszélgetni is tudtunk. (Zoli73, a Cabasse gömbre óránként 10-15 percre álltunk át, amúgy a matuzsálem Manger szólt, szerintem igencsak vállalhatóan.)

A magam részéről örülök, hogy nem sikerült meghekkelni a HiFi Showt és a folytatás a békés egymás mellett élésről fog szólni mindannyiunk érdekében.
Jó előadás volt... Ha megtudna èlni a két kiállítás és mi csak nyerünk vele. És jó lenne valami zenei hangzás otthonra😂.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
revox írta:
akvapark írta:
2024.10.20., vas. 08:40

gondolkodik.gif
Hangszerelés
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

cables írta:
2024.10.19., szomb. 21:39
teddysnow írta:
2024.10.19., szomb. 16:29
KáCsáék délután még ott voltak? Nem zavarta haza őket a Rezső?
Miért kellett volna elzavarni a KáCsáékat?
Meg volt hirdetve 12:00 KÁCSA AUDIO: előadás a kábelekről, csatlakozókról. Én ebből azt gondoltam, hogy szó lesz a kábelekről, csatlakozókról. Típusok, fajták, anyagok. Árnyékolás, csavarás, fonás, digitális, analóg, vastag, vékony, különbségek, előnyök, hátrányok. Ezzel szemben annyi volt, hogy árulnak sokféle kábelt és sokféle csatlakozót. Sokféle kábelre szerelnek sokféle csatlakozót. Haza lehet vinni kipróbálni vagy náluk meghallgatni. Nahát! Egy-egy szóban hangzott el, hogy réz, ezüst, ródium valamint pár mondat, hogy mi a Furutech NCF. És ennyi.
Rendben, ők nem gyártók, ellenben van saját márkás kábelük. Úgy gondolom, hogy valamilyen paraméterek alapján kiválasztották, úgy gondolom birtokában vannak valamilyen technikai adatoknak, amik segítettek eldönteni, hogy miért, melyik kábelre, csatlakozóra esett a választásuk. Melyiket, milyen felhasználásra ajánlják.
Azt gondoltam, hogy majd úgy állok fel, hogy hű ezt nem is tudtam, hű ennek utánanézek, hű nekem is kell egy ilyen.
Azért bosszantottam fel magam, mert míg az utcán álltam a sorban, várva a bejutásra, komolyabb beszélgetéseket hallottam magam körül. Szó szerint ketten vekengtek a kábelekről és csatlakozókról, nem volt méltó a rendezvényhez, nem volt méltó egy jövőre 30 éves, komoly céghez.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4164

Hozzászólás Szerző: juliush »

revox írta:
akvapark írta:
revox írta:
2024.10.20., vas. 08:20
Van TJ-nél valami reneszánsz muzsika, talàn Bach, kérjétek :tutiok:
gondolkodik.gif
Hangszerelés
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

akvapark írta:
revox írta:
Minket ki is zavart. Arzachellel pusmogtunk (aki azért van ott, hogy TJ-nek segítsen) :kapdelm:
Aztán elsajátítva az íratlan showtikettet, még kérhettünk is :smile32:
gondolkodik.gif
Hangszerelés
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2947

Hozzászólás Szerző: tunerman »

akvapark írta:
revox írta:
Minket ki is zavart. Arzachellel pusmogtunk (aki azért van ott, hogy TJ-nek segítsen) :kapdelm:
gondolkodik.gif
Lorenzo Ghielmi Bach life - art - works CD
Csatolmányok
Lorenzo Ghielmi Bach life - art - works .jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 393

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Luxor Audio írta:
2024.10.20., vas. 08:46
akvapark írta:
Ezek szerint - a lenti véleményeket összefoglalva - elbír egy ország két HiFi kiállítást két hét különbséggel. leborulok.gif
Úgy tűnik, az AVX szavazás nem volt igazán reprezentatív. Én 13 órakor mentem ki a Showra, akkor a bejáratnál egy méretes sor kígyózott. A tegnapi előadásomon akkora tömeg volt, amilyet ott még soha nem láttam, pedig abban a teremben volt már néhány rendezvény(ünk) és a szomszédban is zajlottak éppen a programok. A délután második részét a L'auditeur Green szobájában töltöttem, ott is rendkívül jó volt a hangulat, sokan hosszasan maradtak, még beszélgetni is tudtunk. (Zoli73, a Cabasse gömbre óránként 10-15 percre álltunk át, amúgy a matuzsálem Manger szólt, szerintem igencsak vállalhatóan.)

A magam részéről örülök, hogy nem sikerült meghekkelni a HiFi Showt és a folytatás a békés egymás mellett élésről fog szólni mindannyiunk érdekében.
Szerintem nem a meghekkelés volt a cél az Audio Expo rendezőitől! :napsut:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

akvapark írta:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1398

Hozzászólás Szerző: akvapark »

revox írta:
gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2024.10.20., vas. 08:01
Pár kép a tegnapi kvadrofon demókról:

érdemes, de a szélessávot is.

Bár mindig megfogadom, hogy nem mondok véleményt konkrét dolgokról, aztán kevésbé sikerül. A quadro felvételek elég jók, de a Harbethek is más arcukat mutatjàk most. Bár készülékeket kevésbé hallgatok ilyenkor, inkább találkozónak élem meg. Ferinél elég laza és kötetlen az esemény, nincs befeszülés :smile32:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

jozeph
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: jozeph »

tunerman írta:
2024.10.16., szer. 15:10
Audio Hobby tracklist :D
Ez egy nagyom komoly lista. Szuper! :rolleyes:
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1398

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3798

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Pár kép a tegnapi kvadrofon demókról:

Kép

Kép

Kép

Válasz küldése