Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Budapest Audio Expo vol1

Ki melyik kiállításra látogat el?

Budapest Audio Expora megyek
46
43%
HIFI Showra megyek
6
6%
Mindkettőre megyek
37
34%
Egyik sem érdekel
19
18%

Szavazatok száma: 108

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3542

Re: Budapest Audio Expo vol1

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Taarzan írta:
2024.10.06., vas. 08:19
Megosztom a benyomásom én is. Nem a hallottakat akarom lőzungos mondatokba szedni.
Az első a parkolási nehézség volt amivel találkoztam, pedig tudtam nem üres kézzel fogok eljönni. Sokat köröztem végül két saroknyira a Hernád utcában (talán) sikerült parkolnom. Szerencsére nem hangfalat vettem, de kétszer fordultam..
Nem nyomtak a kezembe térképet, sebaj telefonon megvan minden... Bár macera - lezár, ellapozom, elnavigál...
A kabátot végig cipelnem kellett, jó lett volna egy ruhatár..
Huhh, amíg rajöttem, hogy is vannak az emeletek egyik lépcsőház 2-4-6, a másikban 1-3-5 :) jó kis felfedezős - Maze Runner. A kis lányok a folyosón nem túl tájékozottak, lehetett volna naluk egy lista mi merre, mi van az emeleten....
Néha be sem fértem a szobába, alacson növésű lévén próbáltam kommunikáció útján rájönni mi is van bent..
Azonban volt ahova kétszer is visszamentem... és volt ami teljesen kimaradt. Most láttam a Huszti Zsolt hozzászólását, szívesen meghallgattam volna. Sajnálom nem volt több időm, így jó lett volna célzottan keresni, vagy kívárni a bejutást.
De ezeket építő kritikának szántam...

Alapvetően nagy élmény volt, lehet a két óra volt kevés amit rászántam. Érdekes volt hotel elrendezés.
A franco Serblin zseniálisan szólt. Az Audio Mekka Szabó Zoltánnal nagyon jót beszélgettünk a Naim-ról. Az Absolute Sound-nál nagyon barátságosak voltak.

20241005_162408.jpg20241005_164048.jpg
Volt ruhatár a 0-ás szinten. :smile53:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3445

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Egy kritikai észrevétel, vagy inkább koncepció hiba. A harmadik emeleti Dream Audio szobaban (601) 3-3 méretes nagy REL szub ládát is bepakoltak. Miért kell 3-3? Az érthető, szub sztereóban elhelyezve a térleképzést basszusban is segíti. Erre a feladatra a kb 25m2 szobára bőven elegendő 1-1szub, pláne abból a 1/2 m3-es REL-ekből. Tudva és készülve arra, hogy a szobákat nem lehet pár db ideiglenes akusztika panellel rendbe tenni, akkor majd szub DSP-vel sikerül? Ok, azzal kicsit lehet rásegíteni, de erre is bőven elegendő 1-1szub. Amikor ott jártam, szólt az a terpesztett háromlábon állványos sugárzó, a szubok szintje enyhe kiemeléssel hozzá volt igazítva. Ezzel együtt ez a szoba is döngött. /Szerintem akkor jó a szub level, ha nem halljuk külön a szubot, keresni kelljen ha mégis van valahol a helységben/

A 601 szoba alatt 401-es szobában Soundmánia/Coreaudio rendszer szólt. Nekem az egyik legjobb hangzást produkálta az elektronikus zenékkel is. Az egyik zene végén a bent ülőktől elnézést kérve indult egy dögös basszusú zene jól feltekert hangerővel. Miért, mert vissza akart válaszolni a felettük olykor felnyomott REL szubok hangnyomására.
Az egymás melletti szobák áthallása is durva zavaró tényező az ilyen szálloda szobáknak, de akkor legyen emeleten át is szándékosan? Neee már.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Én is csatlakozam azokhoz, akik szerint jó volt. a kiállítás, a tapasztalt hibák ellenére.
Én a második napon (ma), vasárnap jartam be a szobák nagy részét, amikoris sokkal kisebb volt a tömeg, ezért mindenhol kellemes körûlmények között, tömegnyomor nélkül tudtam élvezni a bemutatott hangot és zenét. Sokat gondolkodtam, hogy nekem melyik volt a legjobb, de - bar ebben még a helyszínen is megoszlott a vélemény - én a legtermészetesebbnek és ezáltal végül nálam győztesnek az Allegro Audio Flow One Mk2-re épülő rendszerét hallottam a Holbo+Koetsu forrással és Franco Serblin hangfalakkal. Valamivel halkabban szólt, mint a tipikus többi, és talán ezért volt, aki erőtlennek tartotta, nálam viszont az győzött, a fantasztikus terével és eszméletlen felbontásával, meg valahogy az egész olyan természetes volt. Talán az én szerencsém, hogy épp egy klasszikus, zenekari művet (is) hallhattam, LP-ről, és becsukva a szemem, simán előttem voltak a zenészek, és a hang is nagyon rendben volt.
De azt mar ott megtudtam, hogy nem mindenki hallotta így, szóval nem vagyunk egyformák…

Több nagyon tetsző rendszer volt még, Az ADM-D legfelső emeleti szobája szerintem fantasztikus hallgatási élményt nyújtott, és nemkülönben Sütiék (Sabo Audio), akiknek külön gratulálnék.

Sajnos voltak problémás szobák, a Devialet-szoba nagyon búgott, ezért talán nem lett volna nagy hiba legalább egy-egy basszuscsapdát betenni.
A Moon-okra nagyon kíváncsi voltam, és nem is csalódtam, a rendszer maga szerintemnagyon jól szólt, de a folyamatosan itt-ott bezörgő-rezonáló valamilyen berendezési tárgyak nagyot rontottak az élményen.

Ja, és nagyszerű volt dumálni a korábban ismert vagy kevésbé ismert fórumtársakkal. Viktor, ha olvasod, megvan ám a fénykép a “FYW:)”-ról az új DAC-otok nyákján :D Vidám társaság vagytok, az szent :D

Én egyébként (már?) nem tapasztaltam az egymás túlharsogását, mindenhol, ahol jartam, tökéletesen sikerült a hallgatózás, de lehet, hogy ez is a vasárnapi kisebb iramnak tudható be. Fapaci lesújtó véleményét én nem osztom, és az én tapasztalatom ellentétes vele - egy kivétellel, az pont ahol mi voltunk, a -1-en, ahol a szomszéd úgy bömböltette a rendszerét, hogy sokan a megsüketüléstől való félelmükben nem mentek be - szerintem az teljesen kontraproduktív volt - ráadásul nem volt, akit túlharsognia, mert a szomszédban a nagy alagsori előadóterem volt, ott ha szólt is, nem volt hangos a zene. Ellenben az előadásoknak biztosan nem vált előnyére a szomszédban bömbölő Hotel California :)

Összességében nekem teszett, a helyszín elhelyezkedése is jó, a közeli mélygarázs minden igényt kielégítő, kulturált parkolási lehetőséget biztosít az autóval érkezőknek, és a beszélgetéseim alapján úgy érzékeltem, hogy ezúttal a Rezső-show is komoly kihívóra talált (elég sokan mondták, hogy oda már nem mennek el).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Bécó írta:
2024.09.23., hétf. 21:14
Várunk minden érdeklődőt! A rendszer elemei:
-Holbo Airbearing lemezjátszó
-Koetsu Azule Platinum mc hangszedő
-Flow by Allegro One integral erősítő
-Franco Serblin Ktema hangsugárzó
-Viard Audio Design kábelezés
-Rogoz Audio állványok
Nagyon köszönöm minden érdeklődőnek aki kilátogatott a kiállításra! Nélkületek ez nem jöhetett volna létre. Remélem jövőre megismételjük! :tutiok:

TRB
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: TRB »

Igen, a szálloda alaprajza „labirintusos”, bár 4-5 eltévedés után kiismerhető volt, jövőre már könnyebben megy… :D
A kiismerésben viszont nem segített az Expo újságjának térképe, de ha van jelen építész/térképész szakember, dorongoljon le nyugodtan. A régi épületrész nagy belmagasságú szobáinak kiállítói kedvezőbb helyzetben voltak mind megszólalási lehetőség, mind légszomj tekintetében. Örömteli volt a kiállítók nagy száma, ami viszont sok látogatót vonzott, emiatt én pl. a Popori-szobába nem jutottam be, hiába fentem rá a fogam, és vártam is eleget a folyosón.
Popori hangsugárzó azonban volt máshol is, mint Violin és Zoli73 fotói mutatják. Fórumtársaimmal ellentétben könnyen, gyorsan bejutottam a Darsana-szobába (érdemes volt), biztos kedvező pillanatban jártam arra.
A magam részéről hallottam jó és kevésbé jó hangokat is a kiállításon. Ide már majdnem leírtam, hogy meglepően jó zenét hallottam egy hétköznapinak mondható rendszerről, de azután megnéztem az árakat…
Sajnos számomra negatív meglepetést eredményezett viszont egy igen-igen híres, és az előzőnél jóval drágább rendszer.
Emlékeim szerint pár éve, egy „rezsősó” után tette szóvá valaki, hogy szétszakadt a mezőny, és a kiállításon már szinte csak az élmezőny látható (az árlisták élmezőnye), könnyebb 5 milliós erősítőt hallani, mint 500 ezreset. Kereskedői oldalról persze ez érthető, vevői oldalról pedig úgy tűnik, komplett új rendszer építéséhez egy autó ára kellene.
Mindent egybevetve: kb. 6 órát tölthettem a kiállításon, és megérte.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Néhány kép még lemaradt...
Csatolmányok
20241006_120630.jpg
20241006_122851.jpg
20241006_125318.jpg
20241006_131033.jpg
20241006_132140.jpg
20241006_153251.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép napot mindenkinek!
Nos, ma én is kilátogattam az Expora, és ez nagyon jó döntés volt!
Az előzetesen "beígért"/ jelzett negatívumokkal szerencsére nem szembesültem. Kb. 200 méterre tudtam leparkolni, ruhatár volt, ellenben "motozás" nem. Nem egyszerű az épület elrendezése, de viszonylag hamar átláható volt, minden szobát megtaláltam, kivéve az AVX-ét nem. gondolkodik.gif
Nyitásra mentem, és azt a "trükköt" vetettem be, hogy fentről lefelé kezdtem, így semmiféle tömeggel nem szembesültem, néha egyedül voltam hallgatóság 1-1 szobában.
Később azért benépesítettük a hotelt, de nagy tömeggel, amire tegnap többen panaszkodtak, nem nagyon találkoztam. Talán 1-2 szoba volt, ahová elsőre inkább nem nyomakodtam be, másodjára viszont simán bejutottam.
A legnagyobb negatívumot sajnos a látogatók szolgaltatták. Úgy látom, hogy a show-k sajnálatos velejárói már az ápolatlan büdös, izzadtság és fokhagymaszagú emberek. Itt is jutott belőlük szinte minden szobába. Tisztelet a kivételnek, de sokan az öltözködésüket is átgondolhatnák, ha már egy ilyen helyre, a hifizés/zenehallgatás ünnepére jönnek, akkor nem úgy illene felöltözni, mintha csak leugrana a sarki kisboltba egy liter tejért, vagy levinné a kutyát wc-zni. Kicsit több tiszteletet értemelne a rendezvény, a kiállítók, szervezők.
Az akusztikát nyilván lehet kritizalni, mert hát ezek a szobák azért nem high-end kiállítótermek, de szerintem a legtöbb kimondottan jó volt, különösen a nagyobb szobák.
A zenei választék elég vélelmes volt. Sajnos sok helyen a jól bevált(elcsépelt, hatásvadász) zenéket tolták, de szerencsére több olyan szoba is volt, ahol választékos, élvezetes zene szólt.
Talán a streamingnek köszönhető(de lp-ről is működött), de a demózókban nagy volt a hajlandóság, a kívánságok teljesítésére. Ebből kifolyólag meghallgathattam néhány rendszeren több, jól ismert kedvencemet.
Végúl a rendszerekrő néhány szót.
Ellentétben az elmúlt évek show-ival, ahol alig egy maroknyi szobában hallottam számomra tetsző hangot, itt sok ilyen volt, ami tetszett azt lefotóztam(lásd lentebb).
Persze azért itt is volt több olyan rendszer is, ami nagyon nem az én világom, volt ahol nagyon tolták a hangerőt, máshol kicsit kevésnek éreztem, de ezek csak egyéni preferenciák.
Mind a hely, mind a kiállítók elnyerték a tetszésemet, így pozitív érzésekkel távoztam.
Bízom a folytatásban!
Köszönöm a figyelmet!
Csatolmányok
20241006_111749.jpg
20241006_112319.jpg
20241006_113416.jpg
20241006_114146.jpg
20241006_114927.jpg
20241006_120100.jpg
20241006_120630.jpg
20241006_122851.jpg
20241006_125318.jpg
20241006_131033.jpg
20241006_132140.jpg
20241006_153251.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3445

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Pár dolgot akkor én is.
5év után ismét elmentem, a kereskedő-gyártók hogyan küzdenek meg a szálloda szobák szinte mindig lehetetlen akusztikájával, villamos hálózatával. A kicsi szoba a lehetetlen eset, pláne ha nagy dögös hangot is akarnak ott mutatni. Döngött szinte minden szoba. Akkor ezt próbáljuk nem figyelni, de nehéz. Ezt tetézte nekem a nehezen akceptálható akusztikus és klasszikus zenék hiánya, amikkel reálisabb hangzást lehetne mutatni. A szobák 90%-t bejártam de 10percnél tovább alig maradtam egy-egy helyen. Persze, ha kértem volna valami nekem is tetsző zenét ... de ez mégsem egy kívánság kiállítás.

A szobák eredő hangzását 70-80%-ban a hangsugárzók határozták meg SZ.V.SZ , persze egy neki megfelelő kiszolgálással.

Én két szobát emelnék ki tetszőnek. CoreAudió MBL sugárzó, MBL erősítő, és Tara-labs kábelezésűt. Meglepően jó hangzás volt. Sajnos itt sem halottam klasszikus és akusztikus zenét.
Másik a Limar szoba, Lumin forrás, ML hangsugárzó, Crystal-cable-val.
Kevésbé tetszőket nem sorolom. Pedig szobánként jegyzeteltem egy-két gyors benyomást.

Egy szobát viszont azért említek, mert az Audio Mekka Focal-Naim kisszobás hangzásban egyértelműen azonosítani tudtam a Focal Supra2-ben a berrylium dóm hangzását, amit már itthon is hallgatok Bliesma T25B típusban. A felső 3kHz feletti hangzásban szerintem a kiállítás legjobb hangja volt nekem.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Az ott töltött, tegnapi 5 óra alapján, szerintem teljesen rendben volt a kiállítás. Mert hogy ez egy kiállítás. Naív, aki azt hiszi, hogy ott bármelyik rendszer a képességei legjavát nyújtja, de ha ennek ellenére valamelyik mégis tetszik, az irányadó lehet.
Örülök, hogy volt, és annak is, hogy lesz egy másik is. Tekintve hogy a legtöbb kiállító nem éppen pénztárca barát összeállításokkal jelent meg.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1237

Hozzászólás Szerző: Rotox »

tonya írta:
2024.10.06., vas. 09:21
tunerman írta:
2024.10.06., vas. 08:49
... Értem én, hogy vannak különleges emberek, különleges minőségű berendezések - de ennyire azért nem fontosak számomra.
TJ.
Csak nem a Darsana Audiora gondolsz....? ;) Én is nagyon szerettem volna megfülelni, főleg a facebookon lévő nagy marketing és hype miatt, kétszer futottam neki, de nem sikerült.... ;)
Ne sajnáld...

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Vinkler írta:
2024.10.06., vas. 13:00
Aszpirinnel álljuk a sarat! ;peace;
Jöhettek bandázni, van limonádé is! :tutiok:

.
73437AC8-8E45-4F19-9C6E-23AFDE21C39E.jpeg
Azta ezt sem láttam...
:smile51:
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tctronic írta:
2024.10.06., vas. 10:52
remélem az apróbb hibákon a szervezők elgondolkodnak és lesz folytatása is. :smile32:
Egyetértek.... igy címezve korábbi gondolataim
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Vinkler írta:
2024.10.06., vas. 13:00
----------------------------------------------------------
Jó volt beszélgetni! ;peace;
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

bj13 írta:
2024.10.06., vas. 10:10
Taarzan írta:
Nem nyomtak a kezembe térképet, sebaj telefonon megvan minden... Bár macera - lezár, ellapozom, elnavigál...
A kabátot végig cipelnem kellett, jó lett volna egy ruhatár..
A karszalagos emberrel szemben lévő asztalon voltak füzetek, benne térkép.
Ruhatár pedig mellette
Áá... ezesetben az információ átadás maradt el... a kislányok mentségére 15 óra (után) értem oda, talán már elfaradtak...

A véleményem egyetlen gondolatát sem bántólag szántam...

Én magamra nézve minden esetben csak a kritikát hallom meg abból tanulok, a pozitívat max megtartom.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8876

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

.
73437AC8-8E45-4F19-9C6E-23AFDE21C39E.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

Elég sokan csináltak videót, én rövid időig videóztam az általam preferált rendszereket. Annyit csinálhatok majd meg később, hogy egy összehasonlító videót kreálok :D Addig viszont biztosan találkozni fogsz például a Facebook csoportokban olyan videókkal, melyek ezen kiállításon készültek.
DIYAUDIO.HU

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4310
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

TotoDIY írta:
2024.10.06., vas. 11:56
Nehéz úgy videókat csinálni, ha közben belemásznak a képbe, meg tovább maradtam volna, ha nem lettek volna ennyien. Visszaemlékezés miatt csináltam 1-2 videót magáról a rendszerekről. De az elképzeléseim nem változtak meg arról, hogy miket érdemes építeni, viszont ha bútordarabként tekintünk a kiállított eszközökre, akkor azt kell, hogy mondjam, lenne még hova fejlődni diyerkedések területén...

Parkolás: teljesen jó volt az a korszerű mélygarázs, meg maga a környék is.
ha felteszed valahova, küld el légyszi pm a linket. így jut a kényszerszabisnak is valami :rolleyes:
a hes után nem voltam nagy kiállításlátogató. nem feltétlenül a rendezvények, miatt, csak szerintem addigra telítődtem a hifivel és valójában a hes-en is, mint István Csontos pincsikutyája, már a szervezés és demó részbe folytam inkább bele.
Ez csak egy megérzés, de most, mintha történne valami és a fiatalok lelkesedése nekem tetszik. Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

Nehéz úgy videókat csinálni, ha közben belemásznak a képbe, meg tovább maradtam volna, ha nem lettek volna ennyien. Visszaemlékezés miatt csináltam 1-2 videót magáról a rendszerekről. De az elképzeléseim nem változtak meg arról, hogy miket érdemes építeni, viszont ha bútordarabként tekintünk a kiállított eszközökre, akkor azt kell, hogy mondjam, lenne még hova fejlődni diyerkedések területén...

Parkolás: teljesen jó volt az a korszerű mélygarázs, meg maga a környék is.
DIYAUDIO.HU

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4310
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

videókat nem csinált valaki?
megy a nyafi, de a másik aspektus a szervezői, akik vakon repültek rá, szerintem nem számolva ekkora érdeklődésel. Ahogy más is írta, eredőben a tömeg pozitív jelenség :rolleyes:

de vissza a videóra. ha valakinek van, esetleg valamit összevág, ossza már meg, vagy link pm. sajna engem sikerült a kollégáknak lefertőzni, így még ma is nehezemre esett volna elindulni és 3 órát utazni (csak oda. Valaki panaszolta, hogy kintebb esik... De sajnálom, hogy egész a Ligetig ki kell zarándokolni a rendezvényért... :rolleyes: nekem is. csak közben át kell verekedni magamat a felújítás alatt álló M3-ason, Debrecentől :rolleyes: )

kellemes időtöltést mindenkinek :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: tollact »

Luxor Audio írta:
2024.10.06., vas. 10:26
Robici írta:
2024.10.06., vas. 09:13
A helyszín jó, szerintem összességében jobb mint a Westend (talán az akusztika is de csak árnyalatnyival).
A legnagyobb negatívum az hogy a szobák többségében számomra már az elviselhetetlenség határát súrolta a hangerő (ráadásul icipici szobákban). Egyik kiállítót megkérdeztük mi szükség van erre, azt mondta azért kell, hogy túlordítsák a szomszédot...
Valaki írta itt pár hete, hogy ez a helyszín azért is lesz jobb, mert itt nem papírból (gipszkartonból) vannak a falak. Pénteken a pakolós napon két cég szobájában segédkeztem a rendszerek telepítésében, beállításában. Mindkét szoba falai gipszkartonból épültek, ami önmagában nem lenne probléma, de egészen vicces, 24-26 dB-es áthallást mértem, ráadásul nem a szomszédos, hanem a kettővel odébb elhelyezkedő szoba felé. (Nem irigylem a szálloda vendégeit.) Az apró helyiségben gyorsan elfogy a levegő, a szellőzést nem 8-10 emberre méretezték, ezért ablakot kell nyitni, miáltal már nem csak a szomszéd, hanem a szemben lévő kiállító magánéletébe is betekintést kaphatunk, vagy az utca zaját élvezhetjük. Zenehallgatás ilyen körülmények között reménytelen, de még a beszélgetés is necces, ezért a kiállítókkal egyetértve töröltük a korábban kitalált programokat. Egyiküknél még az is felmerült, hogy inkább ki sem nyitja a szobát.

A nagyobb, vagy különálló, szomszéd nélküli helyiségek nyilván szerencsésebbek, de olyan ugye nem jut mindenkinek. Akik méltatlan méretű és elhelyezkedésű szobát kaptak, két dolgot tehetnek. Háttérzenét szolgáltatnak és inkább az ügyfélkapcsolataikat próbálják ápolni, vagy feltekerik a hangerőt és próbálják túlharsogni a szomszédot (aki persze szintén megküldi a cuccot). Ilyen szobákat kiadni az én szememben hasonlóan inkorrekt lépés, mint a koncerteken jegyet eladni a színpad mellé, vagy a kakasülőre. No de a pénz beszél.

Taarzan írta:
Az első a parkolási nehézség volt amivel találkoztam, pedig tudtam nem üres kézzel fogok eljönni. Sokat köröztem végül két saroknyira a Hernád utcában (talán) sikerült parkolnom.
A hoteltől 150 méterre van a város egyik legnagyobb parkolója, a Múzeum mélygarázs nyolcszáz hellyel.
Én is a Múzeum mélygarázst választottam. Szerintem teljesen korrekt parkolóház, és volt is hely bőven.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 270

Hozzászólás Szerző: pjm »

Igen, én is azzal a véleménnyel jöttem el, hogy tényleg ott vagyunk hangban mint a nemzetköziek. Semmi széngyellnivalónk nincs, remélem beindul az export is, sok sikert a gyártóknak!

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2698

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Tegnap sikerült kijutnom, sajnos csak 11 és 14.30 között tudtam maradni, éreztem hogy ez nem biztos hogy elég lesz....
Ennek ellenére számomra a hely (szálloda + lokáció) szimpatikusabb volt mint a Rezsőéké. (kb 25 éve laktam itt a Damjanich utcában, kicsit nosztalgikus emlékek is fűznek a helyhez :D )

Parkolás: Damjanich u végén 56-osok terén Múzeum fizetős mélygarázs (kb 200-300 m-re a rendezvénytől) hely dögivel, kulturált körülmények között lehet parkolni.

A szálloda szimpatikus volt, kicsit labirintus jelleggel de nem veszélyes mindent meg lehet találni csak akarni kell.

A szobák olyanok amilyenek, de bizonyos szobákban nagyon durván meleg volt, kevés levegővel. Ellenben bizonyos folyosókon nyitott ablak külső hőmérséklet. Szerintem meg is fáztam...

Igen sokan voltak, szinte mindenhol várni kellett sok esetben nem volt időm kivárni amíg a legjobb pozícióból meg tudom hallgatni az adott rendszert, de ez máshol is gyakori dolog.

pl. Koscsó Feri + Bese Attila előadásába csak az ajtóból tudtam belehallgatni (bent nem volt hely) de mivel Attila annyira halkan beszélt, hogy kb semmit nem értettem ezért feladtam....

Igen volt olyan szoba ahová nem lehetett "csak úgy" bemenni, ezt nem nagyon értettem.... gondolkodik.gif

Nagyon örültem, hogy nagyon sok hazai gyártó és forgalmazó ki tudott jutni, meg kell hogy állapítsam abszolút versenyképes termékekkel és nagyon "jó hangokkal". Tényleg csak az ízlés ami dönt. Nagyon-nagy respect nekik! leborulok.gif

Számomra most Popori + Heed rendszer tetszett a legjobban, második Sabo audio ami unikum számomra, a Core audio Mbl köré épült rendszere (Végre hallottam jól szólni Mbl-t)... De a többiek is nagyon jók voltak még egyszer hangsúlyozom, csak nem teljesen az én világom.

Örülök, hogy van ilyen rendezvény remélem az apróbb hibákon a szervezők elgondolkodnak és lesz folytatása is. :smile32:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2024.10.06., vas. 11:02-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Az esetleg ma érkezőknek, a parkolási forgalmat csökkentendő jótanács:
Utcán parkolással nagyjából kár időt tölteni, tele van minden. A Múzeum Mélygarázsban viszont rengeteg hely van, nagyon közel van a helyszínhez, és megfizethető.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Én kb. 4 órát voltam a kiállításon és az első budapesti High End Show-re emlékeztetett a zegzugos helyszínnel, illetve a kicsi szobákkal. A parkolási problémát nem értem, ott volt a Múzeum mélygarázs pár percre. A Gauss-t érdemes volt megvárni, számomra egy élmény volt, hosszú évek óta nem találkoztam ilyen transzparens félvezetős erősítővel.Ja, végre hallottam Harbeth-et jól szólni. Ami még nagyon tetszett a Malfox/Dreamaudio szoba Malfox hangszedőivel és az Otari magnóval. Ezen a kiállításon a stúdiómagnók is jól szóltak, valahogy sikerült megtalálni a szinergiát. A Popori sztatikusok pedig vidáman lezenélték a világhírű versenytársaikat, ez világszínvonal volt. Sajnos mint mindig, az akusztika volt a fő ellenség, de én mindig úgy tekintem, hogy itt csak ízelítőt kapok, ezért ezzel különösebben nem foglalkoztam, kár is ezen rágódni.Végre voltak fiatalok is és sok Apukát láttam a gyerkőcével is, ez szerintem nagyon pozitív volt. A hobbink jövőjéről van szó. Nekem nagyon tetszett az egész, főleg a profi szervezés.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: tollact »

lacy írta:
2024.10.03., csüt. 21:42
KisMarci írta:
2024.10.03., csüt. 21:30
lacy írta:
2024.10.03., csüt. 21:15

Persze a verseny szabad, de azt gondolom, hogy sokkal több ember fogja a Soltész féle műsort magához közelebb érezni a viszonylag kommerszebb és ezzel paralel elérhetőbb áru termékek bemutatásával.
A kiállításoknak nem a kommersz hifi bemutatása a célja, hanem az elérhető legjobb "High-end" termékeké.

Az ősz pedig üzleti/anyagi szempontból azért ideális, mert az emberek már nem a nyaralást tervezik, és még nem a karácsonyt.
látom nem ment át..
A Soltész féle a kommerszebb, ez a HighEndebb de szerinted mennyi ember tudna a HighEnd termékekből vásárolni menyiséget?
Ha már expo.. persz lesz itt is ott is temérdek (jó értelemben vett) nyálcsorgató ember mondhatnám én is, mert magam nem költenék erre ily mértékben. De ha a vásárlóerőt nézzük, akkor -sajnos - a "másik" a nyerő(bb)
Igazából ez a nyaralást tervezik magyarázat nagyon lózungos.
Egy jegy ide 2750 elővételben na jó 3000 mert van kezelési költség is (most nem kezdek bele ennek a lehúzó vonatkozásába, és ez már minden online jegy esetén jelen van sajnos)
Tehát ha valakit a nyaralásától ez a 3-6max9ezer ft kiadás fog eltántorítani, az meg is érdemli :)
ellenben lehet, hogy 2 héten belül 2 rendezvény látogatása egy havi fizetésből és esetleg a fővárosba utazással kombinálva nem fog kiférni.
Szerintem akit érdekel és el akar menni, az ki tudja szorítani a költségvetésből a kiállítások belépőinek és pluszköltségeinek az árát. Itt inkább arragondoltak, hogy terméket megrendelni/ vásárolni szerencsésebb talán ez az őszi időszak. De lehet hogy félreértettem. Mindenesetre, akinek a bemutatók pár ezres belépője gondot okoz, annak lehet hogy nem a hifi a legszerencsésebb hobbi...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”