tottyi írta: ↑2024.09.27., pén. 09:18
kaef2 írta: ↑2024.09.27., pén. 08:42
Az egyik, a szobánkban bemutatásra kerülő aktív hangsugárzó mérése, finomhangolása megkezdődött.
A csarnok közepén, távol minden faltól, felülettől egy állványon felhúzva a levegőbe, csinálják a tervezők.
19 Hz a -3 dB pont. A lábazatban elhelyezett 18 inches mélysugárzó teszi a dolgát.
Akkor ehez tenyleg nem kell sub, mindig is ilyen hangfalakat reszesitettem elonyben. :) Mondjuk nekem a kulalak nem annyira tetszik de gondolom az also hangszoro vegett ilyen a kialakitas. Meg nem hallotttam alul hangszoros hangfalat, kivancsi volnek egy szobaban hogyan oszlodik el a melyhang. Sajnos a kiallitasra nem tudok elmenni. :(
Parameterekrol lehet valamit tudni? Esetleg arrol? De a 19 Hz -3 dB-en az nagyon impozans, nekem az ATC csak 25Hz -6dB-en. :)
A végleges verzió két dobozos lesz, már csak a szállíthatóság miatt is, meg úgy jobban is szól majd, sokkal nagyobb élkerekítéssel. A 4 db 5 inches közép alatt el lesz vágva és 3 rövid tüskén csatlakozik majd a szub részhez.
Lesz róla a jövő héten részletesebb specifikáció, előzetesen az alábbiakat lehet tudni:
- 3 utas
- 1x 6,5 inches Air Motion hangszóró egy rövid, 3D nyomtatott tölcsérrel (a végleges tölcsér fából lesz valószínűleg, trükkös lakkozással)
- 4x 5 inches közép sugárzó (a diszperzió korlátozása miatt elsősorban)
- 1 db 18 inches mélysugárzó a lábazatban
- Hazai fejlesztésű DSP AKM csipekkel, 4 memóriával, egyelőre 96 kHz FIR szűréssel
- Hazai fejlesztésű D osztályú végfokok, passzív hűtéssel, nincs bennük ventillátor
- A 3 útra összesen 5000 W erősítő teljesítmény, a hangszórók érzékenysége 100 dB körüli
- Kb 100 kg a dobozok súlya
- a zárt dobozos konstrukción belül a hangszórók 4 különálló kamrában vannak elhelyezve
- Lesz belőle hibrid verzió is ( ha lesz belőle termék valaha is), ahol csak a szub aktív
- Frekvenciamenet: 19 Hz - 24 kHz (+/- 3 dB)
- Praktikusan nincs fázishiba 50 Hz és 14 kHz között
- Nagyon alacsony torzítás
- Erősítők jel-zaj viszonya 130 dB
- Állítható lábak a döntéshez
- A tervezett diszperzió 30 fok (függőlegesen), 80 fok vízszintesen (vagyis bizonyos szoba akusztikai anomáliákra az átlagnál kevésbé lesz érzékeny)
- Opcionáisan lehet kérni majd 15 fokos függőleges diszperzióval
- A hangszórókészlet tranziens - és impulzusválasz alapján lett összeválogatva, nagyon hasonló karakterisztikával bírnak ebben a tekintetben, mivel a fő célközönség az élő zenei élményt keresők tábora lesz
- Javasolt szoba méret: 30 m2 - csillagos ég
- Egyedi DSP programozás lehetséges természetesen
Dióhéjban.
A tervezők jelen lesznek a kiállításon, több évtizedes pro audios gyakorlattal bíró, nemzetközileg is ismert személyekről van szó, magyarok természetesen. :)