fapaci írta: ↑2022.11.13., vas. 08:54
zoli73 írta: ↑2022.11.13., vas. 08:38
Talán újra kellene gondolni, új alapokra helyezni a hazai show szervezést, és akkor nekünk is lehetne egy kevésbé sárga, kevésbé savanyú rendezvényünk.
Mik a konkrét javaslataid az új alapokra vonatkozón?
Erősen valószínű, hogy az eddigi formában az idei volt az utolsó HiFi Show, tehát beszélgetésünk egyre inkább teoretikussá válik. Jövőre majd megbeszélhetjük, hogy jobb-e nekünk, hogy nincs semmilyen hasonló rendezvény és fejvakarás közben majd ismét beláthatjuk, hogy rombolni könnyebb, mint építeni.
Nos, én mint az utolsó senki, a show szervezésével kapcsolatban nem hiszem, hogy kész javaslatokkal kellene előállnom, a szervezőcsapat tagja volnák, és ezt a feladatot kapnám, és idő is lenne rá adva(mert ugye azonnal nincs semmi) akkor valószínűleg elő tudnék rukkolni, használható ötletekkel.
Felteszem a jelenlegi szervezőcsapat sem tud kész tényekkel szolgálni a jövőt illetőleg, akkor felém mi is az elvárás? Azt meg tudom ígérni, ha lesz jövőre is, én ott leszek, látogatóként többet nem igen tehetek.
Az, hogy Te azon véleményemet, hogy a jelenlegi helyenszín, és a jelenlegi szervezés kifogásolható, ezt rombolásnak titulálod, bennem olyan feltételezéseket szül, hogy része vagy a Soltész féle szervező csapatnak, és most véded a mundért.
Annak nagyon örülök, hogy Ti mindennel elégedettek voltatok(veletek én is maximálisan), de az itt elhangzó kritikák, és az egyre kevesebb kiállító nem azt támasztja alá, hogy minden rendben lenne.
De konkretizálhatjuk is.
A helyszín. Azon kívül, hogy egy forgalmas csomópontban van, és tömegközlekedéssel jól megközelíthető, ezen kívűl minden mást sok kritika illet.
Tömegközlekedés? A kiállítókat nem érinti, de a látogatók nagyobb részét sem.
A parkolás annál inkább, ami itt a belvárosban problémás.
A szobák(emeleti) kicsik, rossz az akusztika, a gipszkarton falak miatt nagy az áthallás, a folyosók szűkek.
Tudom, ez hotel, és nem egy ilyen rendezvényre lebonyolítására épült hely, de inkább ezek a körülmények a rombolók, és ezek okozzák a kiállítók passzivitását, velük a látogatók számának csökkenését, és nem az itteni néhány kritikus megjegyzés.
Csak egy példa, amiről tudok. Pázsit Lászlótól hallottam egy ilyen kijelentést, hogy "azokban a gipszkarton bódékban még olyan hangot sem lehet prezentálni, ami felkeltené a latogatók érdeklődését, és az alapján kedvet kapjon, hogy ellátogasson hozzánk. Akkor meg mi értelme."
Ha jó emlékszem, Ők a kezdetek óta, több szobával képviseltették magukat a High-end Show-kon. Mikor Csontos halála után csak a Rezső show maradt, a legtöbben ide már csak 1-2 alkalommal, vagy egyáltalán nem jöttek. Miért is? Szerintem a fentiek mellett hiányzik az összetartás is, amit talán Csontos fenn tudott tartani, jobban tudott kezelni.
Akkor miért is van itt ez a rendezvény? Én erre már tudom a választ, egy itteni fórumtárstól(a kiléte nem publikus), aki igen jól informált, tőle megtudtam, hogy fogalmazzak úgy, Soltész erősen érdekelté van téve, hogy ez a helyszín adjon otthont a show-nak. Ennek viszont sajnos velejárója, hogy a kereskedők nagyobb része távol marad az eseménytől, és ez az igazán bomlasztó, nem az itt megjelenő vélemények. Magyarúl eszi, nem eszi, nem kap mást, és ahogy látom egyre kevesebben eszik. Személy szerint én sajnálnám, de hamarosan ez ígynel fog sorvadni.
Más helyszín? Ezek után nem tudom hogyan merűlhetne fel. Maximum akkor, ha valaki(mint annak idején Csontos) magához ragadná a "zászlót" és a szervezés élére állna, de tutom ez csak ábránd.
Én már többször bedobtam, mint szerintem ideálisabb helyszínt, a korrábban ilyen rendezvénynek már otthont adó, Margit-Szigeti Nagyszálót. Ezt a helyszínt érte olyan kritika(némileg jogosan), hogy hát a parkolás gáz, de ezen kívül más nem igazán.
De ezen kívül is biztosan lehetne találni olyan helyet a fővárosban, ami sokkal jobban megfelel a kritériumoknak, mint a jelenlegi. Ha ez Európa más kiállításainak sikerült, Budapesten is megoldható lehet.
De ezek csak ötletelések, az én szavam sokat nem számít.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech