Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinkler-féle AVX Fonó találkozó csevegő.
Azért a tisztán látás kedvéért leírnám, hogy ez az ad-hoc összeállítás több sebből is vérzett. Először is az AN hangfal tulajdonosa otthon kettős kábelezéssel használja a hangfalát, és nem hozott magával jumper kábelt, mert egyszerűen nem is jutott eszébe, hogy ez probléma lehet. A Fonóban senkinek sem volt két szett egyforma hangfalkábele, és jumper kábelből sem készült senki, így Mylord kolléga oldotta meg a problémát azzal, hogy valahonnan előbányászott valami rézvezetéket amit egy kidobott műszerféleségben talált az udvaron, és ebből lett hirtelen leszabva valami kábeldarab. Ez csak arra volt jó, hogy a hangfal megszólaljon, de korrekt hangot nem lehetett elvárni ettől a megoldásól. Emellett ideális forráskészülék sem állt rendelkezésre, mert az először bekötött Revox cd pont most kezdte megadni magát, a Tüű Karcsi féle Marantz nem igazán passzolt bele ebbe a rendszerbe, így maradt a végére egy hálózati lejátszó, ezzel már értékelhetőt nyújtott ez a kis rendszer is, már amennyire a szükségmegoldások engedték...
Hát igen, a kábel alapból volt vagy 0,3-0,5 mm átmérőjű, blankoláskor ebből is elvesztett 5-10 %-ot.
Pár évet kinn állt a szabadban. Meg valószínűleg nem high-tech hifi kábelnek szánták, amikor lejött a gyártósorról.
Ősszel hozok 2*4 mm2 kábelt, legalább 1 métert.
Egyébkébt nekem bejött az AN hangja.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
kié a Dazibao CD?
TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)
-
Vendég
...Az AN dobozka zárt volt, viszont közelről hallgatva mégis ez volt az a hang, ami hozzám legközelebb állt...
"...a Heed+AN lánctól jóval többet vártam volna..."
"...a Heed láncba kötve az AN K-val rettenetesen szóltak..."
Sajnos nem tudtam ott lenni, de a fentieket olvasva (is) nagyon bánom. Nagyon szívesen meghallgattam volna ezt a párosítást. Tudom, hogy az AN Az-Two nem AN K, de nekem éppen az AZ-Two Obelisk-kel történő párosítása adott nagyon szép hangzásélményeket. Elvégre egy csöves erősítőhöz kitalált hangsugárzónak egy "tranzisztorokból épített csöves erősítőhöz" (http://www.roksan.hu/hu/term_old.html, http://zsoltaudio.blogspot.com/2009/02/ ... dalek.html) csak passzolnia kell...
Az is igaz, hogy az AZ-Two-ról mondják, hogy "az egyetlen AN hangsugárzó, amelyet tranzisztoros erősítő tulajdonosok is megvesznek".
Hm, ismételt meghallgatásra jelenleg nincs lehetőségem, így egyelőre marad az elméleti síkon történő további töprengés (meg a luxemburgi sörök... ).
Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem. Egy pár képet én is készítettem a találkozón. További képek itt: https://www.facebook.com/DIYroom
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
A tombola nyerteseit kérem hogy jelentkezzenek!
ITT láthatjátok, hogy ki nyert!
Szerda éjfélig, ha nem jelentkeznek a nyertesek, akkor a pórsorsolás lép életbe. Halkan megjegyzem, ők mindannyian megvannak!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9680
A tombola nyerteseit kérem hogy jelentkezzenek!
ITT láthatjátok, hogy ki nyert!
Szerda éjfélig, ha nem jelentkeznek a nyertesek, akkor a pórsorsolás lép életbe. Halkan megjegyzem, ők mindannyian megvannak!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Még pár kép:
- Vinkler
- Adminisztrátor

Még pár kép:
- deriandras
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 50
Üdv mindenkinek!
Jó hangulatú volt a tegnapi összejövetel, jó volt egy helyen meghallgatni ilyen sokféle rendszert,
köszönet érte Vinklernek, hogy megszervezte és tovább is viszi a hagyományt!
Sokban egyezik véleményem az előttem szólókkal, de kissé eltérő súlyozással. Tény, hogy a helyszín sokkal jobb, mint hasonló magyar "show"-kon, ebben teljesen egyetértek.
Ami számomra meglepő volt az a zenei felhozatal, ezt is már említették mások. Igazából ez volt számomra "a negatívum" az egész rendezvényen. Bizonyára sokan sokfajta zenét hallgatunk de én egy ismert számot sem hallottam (Megjegyzem a TrackID sem ismert csak párat..) kivéve a vége felé 1 db Queen számot.
A tehénbőgés nálam konkrétan kiverte a biztosítékot! Tényleg ez kell???
Nem tudom ki hogyan vélekedik a kérdésről, kényes téma, mert izlés dolga, de ennél sokkal sokszínűbb palettát is össze lehetne hozni legközelebbre, szerintem. Legyen rock, elektornikus zene stb. vagy extrém esetben lehetne akár óra szerinti beosztás stílusokra vagy ilyesmi, nem tudom... a lényeg, hogy legyen változatosság! Az nagyon hiányzott!
Ha már negatívum, még egy dolog. A találkozó után kb 1 órával már élő zenét hallgattam jó pár óráig, nagyon pihentető volt, mert sokkal halkabb volt. Én (is) hangosan szeretem a zenét hallgatni, de csak bizonyos határig. Sokszor túlzásba estek a kiállítók tegnap ebben a tekintetben, ami már megkeserítette az egész élményt, ki is mentem párszor kiszellőztetni a fejem.
Összehasonlításul az élő zene hangereje egy kicsivel volt annál hangosabb, mint amikor kimentem a Fonó terméből és a magam mögött becsukott ajtó előtt állva hallottam a benti zenét.
A fentiektől eltekintve mindegyik rendszer tudott szerethető zenei érzelmeket kelteni fizikai határukat figyelembe véve, kivétel ez alól az AN doboz HEED-del párosítva, az nekem sehogy nem állt össze.
Mindent összevetve várom a következő találkozót, még egyszer köszönet mindenkinek aki részt vett a megvalósításban, szervezőknek és bemutatót tartóknak egyaránt!
Néhány képet feltennék a találkozóról én is.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Néhány képet feltennék a találkozóról én is.
De jó látni, hogy ilyen sokan voltatok! Egyszer nekem is el kell mennem...
Gyere!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Gyere!
Sziasztok, röviden leírom én is a meglátásaim, véleményem:
1.) köszönet és hála a szervezőknek, sikerült egy jó helyszínen egy hifis tömegrendezvényt összehozni
2.) nagyon örültem, hogy sok fórumtárssal végre személyesen is találkoztunk és váltottunk pár szót
3.) Bodor Feriék előadása és bemutatója jó volt, hangzásban én kicsit többet vártam, de ezt okozhatta a friss doboz + a számomra nem preferált számítógépes forrás + a színpadi elhelyezés is
4.) a kiállított rendszerekről annyit, hogy ismét bebizonyosodott a múltkori találkozó után, hogy véletlenszerűen összeállított komponensekkel nehéz igazán jó és maradandó hangot elérni (főleg egy nagy térben)
5.) ami nekem érdekes volt a rövid beszélgetésekben, hogy mennyire mást hallunk és keresünk a hangzásban - erről is érdemes lehet a közeljövőben egy szemléltető bemutatót tartani. A hifis hallás véleményem szerint egy hosszú tanulási folyamat, mint pl. a bor élvezete.
OFF. Az nevezheti magát hozzáértőnek a borok terén (de az is élvezi igazán a minél nagyobb teljességet, amit az magában rejt), aki nemcsak fehér-vörös, édes-száraz kontextusban gondolkodik, hanem több fontos szempontot tud egyszerre értelmezni (évjárat, borvidék, pince, borász, talaj, készítés módja stb.), melyek összesítve, "vektorosan" mutatnak valahová. Ilyen összetett tud lenni a hifi is... (dinamika, tér, levegősség, sávszélek, hangszerhangok stb.). A fejlődéshez pedig sok megtapasztalás kell, mindkét téren (sztem).
6.) Pozitív volt számomra, hogy a múltkorihoz képest lényegesen többen nyitottsággal és érdeklődéssel fordultak Károlyhoz és rendszeréhez / dobozaihoz, aki elég sok időt töltött beszélgetéssel sztem. (( Azt ugye nem kell mondanom, hogy sztem az ő rendszere szólt nekem tetsző módon és hangzással :-))
(mentségemre legyen mondva, hogy ezt nemcsak az elfogultság, hanem a hallottak is megerősítik)
A modifikált ATL nagymonitora sztem árkategóriájában megállja helyét a gyári márkás hangzást tekintve (használt árban is), a barna kétutas álló doboza pedig évek óta, mióta megpillantottam műhelye sarkában, a kedvencem (kinézetre és hangra), sztem 25 m2 felett nagyon komolynak vélt dobozokkal partiban tud lenni... megfelelő elektronikával megtámogatva. Nekem sajnos nagy lenne a kisszobámba, ezért nem az enyém :-)
Összességében a találkozó üzenete (nekem):
- a minél több megtapasztalás a hifiben sem válik senki kárára (és olyanról nem mondunk véleményt, amit nem ismerünk :-)
- személyesen könnyebb és jobb kommunikálni, mint fórumon keresztül, sokszor félre értett és magyarázott mondatokkal
- a régi hifikészülékek és szakik azért tudnak valamit, ami ha tetszik, jó esetben otthonodban élvezhet nap mint nap...
Bízom benne, hogy a találkozó jelentős mértékben hozzájárul egymás rendszereinek személyes megtapasztalásához. Én továbbra is szívesen látok bárkit, de megyek is.
Működjenek azok az AVX baráti körök rendesen :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Végül is Norbi elmondott mindent arról, amit én is gondolok... annyit azért hozzétennék, hogy a Heed+AN lánctól jóval többet vártam volna.
Gyenge volt a jumper.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
Üdvözlet minden szervezőnek és gratulálok a tegnapi eseményhez. Nem hittem pár napja, hogy ilyen létszámban fogunk megjelenni, úgyhogy abszolút pozitív meglepetésként ért a sok ember és a többféle rendszer felállítása.
A hely tetszett, zenehallgatásra sokkal jobb volt, mint a "hifisók" hotelszobái, igaz azonban az is, hogy a kisebb hangsugárzók ekkora térben nem azt tudják nyújtani, mint amire kevesebb légtérben képesek.
Viszonylag hamar érkeztünk Zoli barátommal (zozoweb), a Bodor rendszer már zenélgetett, aztán szép lassan szállingózott mindenki, a hangsúly a lassan szón volt .
Számomra a Bodor rendszer Bege alkotásával nagyon tetszett. Részletgazdag, kifinomult hangot produkált (még be sem járatott hangsugázóval!), szerintem egy kis plusz hangerő (és egy előfok) még dobott volna a hangon, mindemellett ezt a rendszer sokáig tudnám otthon is hallgatni.
Nálam második helyen Tüű Úr állódobozos kompozíciója végzett, amire nagyon kíváncsi voltam, hiszen ő aztán tényleg kapott hideget-meleget itt a fórumon. Gratulálok neki, nagyon jó munkát végzett, plusz a változatos zeneválasztása is szimpatikus volt. Hozzátenném még, hogy a délelőtti produkcióhoz képest délután lényegesen jobban szólt a rendszere.
A Revox pörgető nagyon fura volt számomra, mivel a Crown erősítővel és a veterán Infinitykkel szépen muzsikált, de a Heed láncba kötve az AN K- val rettenetesen szóltak. Az utólag bekötött Tüű féle cd játszó javított a hangon, de számomra a várttól még így is elmaradt. A Sonata a teljes Heed láncban szintén szimpatikus volt, viszont neki a nagy tér volt az ellensége.
Remélem, hogy ennek a találkozónak még sok folytatása lesz, még több rendszerrel.
Végül is Norbi elmondott mindent arról, amit én is gondolok... annyit azért hozzétennék, hogy a Heed+AN lánctól jóval többet vártam volna.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
Szintúgy!
De ígérem, jövőre viszem magammal!
Gratula a szervezőknek, remek napot tölthettünk el!
Most ősszel
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szintúgy!
Most ősszel
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
Én is eltettem a következőre....
Szintúgy!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6540
Köszi mindenkinek a beszámolót és a képeket.A szervező(k)nek pedig gratula a találkozó sikeréhez!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok!
Nagyon jó hangulatban telt a találkozó,köszönet érte a rendezőknek!
Minden renszer jól teljesített, figyelembe véve a hatalmas helyiséget.
Összel még színesebb programmal és még több látogatóval fog folytatodni ez a remek kezdeményezés.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Nagyon jó hangulatban telt a találkozó,köszönet érte a rendezőknek!
Minden renszer jól teljesített, figyelembe véve a hatalmas helyiséget.
Összel még színesebb programmal és még több látogatóval fog folytatodni ez a remek kezdeményezés.
én eltettem a következőre...
Én is eltettem a következőre....és nagy valószínűséggel vinném a rendszert is hallgatózni
Én is eltettem a következőre....és nagy valószínűséggel vinném a rendszert is hallgatózni
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1155
30 kitűző nem került vissza kb.
Remélem azt a következő találkozóra mindenki magával hozza majd!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1155
Ez így nem igaz!
Volt még kitűző, max kimber nem adta oda.
Nem mindenki kaphatott,ki kell érdemelni.
Rendszer:
Off, de talán érdekes valakinek
Nagy hangfal, kis hangfal, nagy tér kis tér téma. Impressziók.
Sallai (Etalon) Hűvösvölgyben magyarázza, hogy a kis hangfalát másfél méterről kell hallgatni, tényleg jó szól, de...
Sonyányál a három részes BEAG monitorokon Truffaz trombitájának a hangja lélekbe markoló élmény
Én is kis lakásban lakok, szeretek ott élni, de igazán megrázó hang élményt nagy házakban nagy hangfalakon, nagy rendszerekkel hallottam:
Sonyánál, Farkas Istvánnál, meggyinél, ajkamicinél, Székesfehérváron H GY.-nél..
Azt hiszem a fül mellett a testet érő rezgés is becsatolódik a hangzás élménybe...
A Fonó szerintem túl nagy ilyen élményhez, nemigen lehet torzítatlanul megmozgatni azt a hatalmas légteret.
Off, de talán érdekes valakinek
Nagy hangfal, kis hangfal, nagy tér kis tér téma. Impressziók.
Sallai (Etalon) Hűvösvölgyben magyarázza, hogy a kis hangfalát másfél méterről kell hallgatni, tényleg jó szól, de...
Sonyányál a három részes BEAG monitorokon Truffaz trombitájának a hangja lélekbe markoló élmény
Én is kis lakásban lakok, szeretek ott élni, de igazán megrázó hang élményt nagy házakban nagy hangfalakon, nagy rendszerekkel hallottam:
Sonyánál, Farkas Istvánnál, meggyinél, ajkamicinél, Székesfehérváron H GY.-nél..
Azt hiszem a fül mellett a testet érő rezgés is becsatolódik a hangzás élménybe...
A Fonó szerintem túl nagy ilyen élményhez, nemigen lehet torzítatlanul megmozgatni azt a hatalmas légteret.
Kik voltak a nyertesek?
Másik topicban írtam.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kik voltak a nyertesek?
Másik topicban írtam.
Ezt én pontosan így éreztem. A levegő tömeget meg kell mozgatni és ekkora teremben ilyen kis membránok erre nem képesek. Viszont a Presser suttogó hangjánál nekem közel ülve nagyon tetszett a hangzás, talán ez a hang tetszett a legjobban az egész nap folyamán.
Különben többet elárulna a rendszerekről, ha jó minőségű zenéket hallgatnánk, sajnos ebből kevés volt a találkozón. Teljesen érthető, hogy mindenki döbbenetes hangokat akar bemutatni egy ilyen alkalommal, azonban a hétköznapokban általában zenét hallgatunk a rendszerekkel nem demo felvételeket.
Sajnálom, hogy sokan nem tették fel a nick nevüket!
Kicsit off: nekem van egy kis Heed- JPW láncom és remekül muzsikálnak együtt!!!
Heed Luna 1-> Heed Canopus -> JPW ML-810
On
Üdvözlet minden szervezőnek és gratulálok a tegnapi eseményhez. Nem hittem pár napja, hogy ilyen létszámban fogunk megjelenni, úgyhogy abszolút pozitív meglepetésként ért a sok ember és a többféle rendszer felállítása.
A hely tetszett, zenehallgatásra sokkal jobb volt, mint a "hifisók" hotelszobái, igaz azonban az is, hogy a kisebb hangsugárzók ekkora térben nem azt tudják nyújtani, mint amire kevesebb légtérben képesek.
Viszonylag hamar érkeztünk Zoli barátommal (zozoweb), a Bodor rendszer már zenélgetett, aztán szép lassan szállingózott mindenki, a hangsúly a lassan szón volt .
Számomra a Bodor rendszer Bege alkotásával nagyon tetszett. Részletgazdag, kifinomult hangot produkált (még be sem járatott hangsugázóval!), szerintem egy kis plusz hangerő (és egy előfok) még dobott volna a hangon, mindemellett ezt a rendszer sokáig tudnám otthon is hallgatni.
Nálam második helyen Tüű Úr állódobozos kompozíciója végzett, amire nagyon kíváncsi voltam, hiszen ő aztán tényleg kapott hideget-meleget itt a fórumon. Gratulálok neki, nagyon jó munkát végzett, plusz a változatos zeneválasztása is szimpatikus volt. Hozzátenném még, hogy a délelőtti produkcióhoz képest délután lényegesen jobban szólt a rendszere.
A Revox pörgető nagyon fura volt számomra, mivel a Crown erősítővel és a veterán Infinitykkel szépen muzsikált, de a Heed láncba kötve az AN K- val rettenetesen szóltak. Az utólag bekötött Tüű féle cd játszó javított a hangon, de számomra a várttól még így is elmaradt. A Sonata a teljes Heed láncban szintén szimpatikus volt, viszont neki a nagy tér volt az ellensége.
Remélem, hogy ennek a találkozónak még sok folytatása lesz, még több rendszerrel.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel