Mellé még jól el is van rejtve.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
Re: Jbl
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
Csak azért szóltam, mert az enyémben egyáltalán nem volt, szerintem az előző tulaj(ok) nem is tudták, hogy kell bele.
Az előlap kontakt ragasztóval van ráragasztva a magassugárzóra, alatta vannak a csavarok. Egy modellezésből megmaradt műanyag propellert toltam a két felület közé, azzal feszítettem fel óvatosan.JT87 írta: ↑2025.09.28., vas. 14:41Nekem is pont ilyen Jubilee van. Még február körül hoztam Németországból amikor céges úton voltam. Legalább a szállitás ingyen volt
A magassugárzót hogyan tudtad kivenni?
Az alkatrészekhez linket tudnál küldeni, ha publikus? Peremezés majd egyszer nekem is kell. Köszi!
A peremet innen rendeltem: https://www.ebay.com/itm/334189840720, a szivacsot a magassugárzóba pedig Roland vágta.
Itt foglalkoznak a 050Ti magassugárzó szétszerelésével: https://www.audioheritage.org/vbulletin ... 50-jubilee
Elemet el ne felejts tenni a keresztváltóba!!!
Nekem is pont ilyen Jubilee van. Még február körül hoztam Németországból amikor céges úton voltam. Legalább a szállitás ingyen volt 
Az alkatrészekhez linket tudnál küldeni, ha publikus? Peremezés majd egyszer nekem is kell. Köszi!
Üdv mindenkinek! Végre, mint JBL tulajdonos írhatok ide. Hosszas kacskaringók után sikerült Németországból vásárolnom egy JBL 250Ti Jubilee dobozpárt, igaz hibás állapotban (a mélysugárzó pereme elporlott), de legalább nem berhelték meg hozzá nem értő kezek. Az eladó szerintem azt se tudta, mit árul, egy félig magyar srác volt, aki Attila néven hirdette a Ebay Kleinanzeigen oldalon, nagyjából annyiért, amennyiért ezek szoktak menni. Aztán mikor közelebbi képeket láttam róla, mondtam neki, hogy ez így korántsem ér annyit, ő maga alkudta le egy nekem emészthető szintre az árát. Mivel München környékén volt a portéka, és én meg a román határ környékén élek, így adott volt a lehetőség, hogy egy romániai utas- és áruszállítással foglalkozó régi ismerősöm hozza haza a két, darabonként majd 60 kilós szörnyeteget. Kicsit nehézkesen ment az időpontok egyeztetése, mert az úriember sem sokat tartózkodott otthon, meg a haveroméknak is azért valamennyire kötött az ideje, de július elejére hazakerült. Kiderült, hogy a mélysugárzók peremén kívül semmi baja sincsen, a külső állapota is sokkal vállalhatóbb, mint amit a fényképeken lehetett látni, összesen 1 darab lepattanás van a zongoralakk borítású felületeken. Következett a megfelelő szakember kiválasztása. Jópár emberrel felvettem a kapcsolatot, a fórumon és privátban is kaptam tippeket, végül a hódmezővásárhelyi Harsányi Roland volt a legszimpatikusabb, jó referenciákat is mutatott, többek között olyasmi JBL-t is mint ami ebben a dobozban is van. A peremet is az ő tanácsai alapján szereztem be Lengyelországból, és tényleg nagyon jó minőséget kaptam. Aztán sok idő eltelt, a peremek is nehezen jöttek meg, nekem is volt másmivel foglalkozni, így augusztus közepére tudtam elvinni hozzá, és pár óra alatt meg is csinálta, bónuszként meg is mérte mindkét hangszórót, valamint netes olvasmányaim alapján a magassugárzókban is kicserélte a szivacs csillapítást (ezt mindenkinek ajánlom, elég rendesen meg volt már öregedve ott is, nem maradt sok csillapítása). Mire a 600 kilométer vezetés meg a 3 óra várakozás után estére hazaértem, muszáj volt még összerakni, és meghallgatni 1,5 hónap várakozás után, hogy mire is ment el az a nem kevés pénz, amit ráköltöttem, hogy legyen két ilyen dobozom. Már elsőre, a régi, nevenincs kínai TPA3255 erősítőmmel is nagyon szépen szólt elsőre is. Eddig bármilyen doboz volt a házban, túl hangosan nem hallgattam, mert zavarta a fülem a torzítás, na itt erről szó sincs. Kellemes szobai hangerőn a mélysugárzó membránja 1-2 mm-t mozdul, de akkor sem sokkal többet, mikor rendesen oda van tekerve a hangerő. Mindig is vágytam egy klasszikus kinézetű, deprez műszeres erősítőre, és egy jóbarátom egy régi tartozás fejében meglepett egy Proton AA-2120 végerősítővel. Na ezt miután bekötöttem, ért a meglepetés,hogy ez milyen hangerőt bír kelteni, pedig kb 60 wattnyi teljesítménytől tovább nem tekertem fel soha. A TPA3255 erősítőm kb 20 wattnyi teljesítménynél mindig lekapcsolt (a kezdetektől ilyen volt, valószínű gyári hibás benne valami), a fene se gondolta volna, hogy ez ilyen "alacsony" teljesítmény volt, a korábbi dobozomnál nem annyira zavart, mert ott már nagyon nehezen bírtam hallgatni, olyan volt, mintha túl nagy lenne a szobába az a doboz. A Jubilee viszont bírja a nagy hangerőt, és sokkal tisztábban is szól. Eddig bármilyen hangdobozhoz tartottam a fülem, közelről mindegyik hangszóró nagyon torzan szólt, itt még a magassugárzóhoz téve a fülemet sem zavaró.
Hangilag ez a doboz nagyon szerethető, sohasem fárasztó a hangja és nagyon szép hangok jönnek belőle, mindenféle zenei stílust tudok vele hallgatni, jól áll neki az akusztikus blues-tól a jazz-en át a heavy metalig minden. A mélyek mélyre mennek, a középhangok jó vastagok, a magasak pedig egyáltalán nem fémes hangúak. A térhatás mélységben talán nem annyira tagolt, mint egy kicsi, 2 utas monitornál, nyilván lehetne sokkal nagyobb helyiségbe is helyezni, de nekem ez az 5x4 m jutott. Egy szó mint 100, egy percig sem bántam meg, hogy beleinvesztáltam kb egy drágább 5000 Ti árát, mert ez azért csak egy magasabb kategóriás doboz.
Hangilag ez a doboz nagyon szerethető, sohasem fárasztó a hangja és nagyon szép hangok jönnek belőle, mindenféle zenei stílust tudok vele hallgatni, jól áll neki az akusztikus blues-tól a jazz-en át a heavy metalig minden. A mélyek mélyre mennek, a középhangok jó vastagok, a magasak pedig egyáltalán nem fémes hangúak. A térhatás mélységben talán nem annyira tagolt, mint egy kicsi, 2 utas monitornál, nyilván lehetne sokkal nagyobb helyiségbe is helyezni, de nekem ez az 5x4 m jutott. Egy szó mint 100, egy percig sem bántam meg, hogy beleinvesztáltam kb egy drágább 5000 Ti árát, mert ez azért csak egy magasabb kategóriás doboz.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
https://yaltonaudio.com/feket663 írta: ↑2025.06.21., szomb. 18:35Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy JBL 250 Ti Jubilee mély és mélyközép sugárzóinak peremezését melyik hangszórójavító tudná megcsinálni gyári minőségben és esztétikával? Egyáltalán várható-e egy ilyen beavatkozás után, hogy jó lesz? Sosem csináltattam még ilyet, és amilyen szerencsém van, nem is fog sikerülni. (Láttam már németországi hirdetéseket, ahol a perem széle a hangszórómembrán külső, látható részére van ragasztva, olyat nem szeretnék...)
A kérdésem oka, találtam egy ilyen dobozkát, de szinte minden perem sérült állapotban van.
Köszönöm a segítséget!
Én ugyan még nem dolgoztattam velük, de csak jót hallottam róluk. Egy próbát megér, ha felhívod őket.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy egy JBL 250 Ti Jubilee mély és mélyközép sugárzóinak peremezését melyik hangszórójavító tudná megcsinálni gyári minőségben és esztétikával? Egyáltalán várható-e egy ilyen beavatkozás után, hogy jó lesz? Sosem csináltattam még ilyet, és amilyen szerencsém van, nem is fog sikerülni. (Láttam már németországi hirdetéseket, ahol a perem széle a hangszórómembrán külső, látható részére van ragasztva, olyat nem szeretnék...)
A kérdésem oka, találtam egy ilyen dobozkát, de szinte minden perem sérült állapotban van.
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a segítséget!
- CruisHeR
- Nincs visszaút

- Értékelés: 25
Szia!
Marketplaccon hirdetnek JBL Ti5000-et, 500e Forintért. Amennyire elszálltak a kicsik ára is, szerintem egész reális érte.
Marketplaccon hirdetnek JBL Ti5000-et, 500e Forintért. Amennyire elszálltak a kicsik ára is, szerintem egész reális érte.
venndi írta: ↑2024.12.23., hétf. 23:03Sziasztok!
Szeretném a JBL E100-as hangfalaimat lecserélni valami komolyabbra. A 250 Ti egy régi álmom, régen nagyon megfogott az alakja és a 320 mm-es mélyek. Azonban nem vagyok benne biztos, hogy meg-e éri az árát (2000 euró), nincs-e túl hypolva. Ezen kívül nézegetem a JBL L100-ast https://www.hifi-wiki.de/index.php/JBL_L_100_INT és az L90-est, 800 - 1000 euróért. Legfőképp metált hallgatok, de szeretem az elektronikus zenét is. Van valakinek ezekkel a hangfalakkal tapasztalata? Szívesen fogadok javaslatok ha vannak :)
Szia!
Nekem 11 éve van l250ti-m és hallottam jó pár régi L sorozatú valamint 43... modellt.Ha szereted a JBL hangját mindegyik jó,de az L112 nekem jobb az L100-nál.Sajnos ezeknek is nagyon fel ment az áruk.Mivel az L250ti-ből sokat gyártottak és még sok megmaradt ezért viszonylag elérhető az áruk.Annyit azért megjegyeznék,hogy 250ti más kategória mint az előbb említettek.A maga idejében a JBL otthoni hangsugárzóinak zászlós hajója volt.Már egy HK680-al is kellemesen szól,de persze a tudása itt még nem jön ki.Volt JBL 6260 is párban hidba kötve nekem,na az már igen jó volt.Hallottam még Crown DC-300-alis nagyon tetszett,Ezek régi vasak,de kedvező áron beszerezhetőek,ha van eladó.Aztán az lett ami azaláírásomban is van.Könnyen hajthatóak,de meghálálják a nagyobb minőségi wattokat.2000 euro nagyon kedvező ár inkább 2500 eurótól felefelé mozog az áruk.Sok pénz kell,hogy tovább lépjen az ember.Én legalább egy JBL S4700ra lépnék tovább,de vérzene a szivem ha el kell adnom.Végállomás is simán lehet egy 250ti.Én mikor megvettem a mélysugárzó peremei porladtak,de nem érdekelt tudtam,hogy sokáig megmarad,ezért rendeltem gyári felújító készletet hozzá,csak akosár és a mágnes maradt a régi hangsugárzóból,minden mást küldött agyár.Gondolom most is vannak hozzá felújító készletek.Egy szóval nagyon ajánlom.Annyi még hogy valahol olvastam egy eladó JBL Dorian-t is ,na az még kuriózum is.
Nekem 11 éve van l250ti-m és hallottam jó pár régi L sorozatú valamint 43... modellt.Ha szereted a JBL hangját mindegyik jó,de az L112 nekem jobb az L100-nál.Sajnos ezeknek is nagyon fel ment az áruk.Mivel az L250ti-ből sokat gyártottak és még sok megmaradt ezért viszonylag elérhető az áruk.Annyit azért megjegyeznék,hogy 250ti más kategória mint az előbb említettek.A maga idejében a JBL otthoni hangsugárzóinak zászlós hajója volt.Már egy HK680-al is kellemesen szól,de persze a tudása itt még nem jön ki.Volt JBL 6260 is párban hidba kötve nekem,na az már igen jó volt.Hallottam még Crown DC-300-alis nagyon tetszett,Ezek régi vasak,de kedvező áron beszerezhetőek,ha van eladó.Aztán az lett ami azaláírásomban is van.Könnyen hajthatóak,de meghálálják a nagyobb minőségi wattokat.2000 euro nagyon kedvező ár inkább 2500 eurótól felefelé mozog az áruk.Sok pénz kell,hogy tovább lépjen az ember.Én legalább egy JBL S4700ra lépnék tovább,de vérzene a szivem ha el kell adnom.Végállomás is simán lehet egy 250ti.Én mikor megvettem a mélysugárzó peremei porladtak,de nem érdekelt tudtam,hogy sokáig megmarad,ezért rendeltem gyári felújító készletet hozzá,csak akosár és a mágnes maradt a régi hangsugárzóból,minden mást küldött agyár.Gondolom most is vannak hozzá felújító készletek.Egy szóval nagyon ajánlom.Annyi még hogy valahol olvastam egy eladó JBL Dorian-t is ,na az még kuriózum is.
Lumin T1 - Siltech SPX-800 G7
Van den Hul The Mountain
Mark Levinson No.390S - Siltech Ruby Hill II
Van den Hul The Second
Mark Levinson No.380S -Acrolink 7N-P4030 II
Van den Hul The Mountain
Mark Levinson 27.5 -Acrolink 7N-PC4030 Leggenda
Siltech FT-12 G2
JBL 250Ti
Beyerdynamic A2+ Amiron Home
Van den Hul The Mountain
Mark Levinson No.390S - Siltech Ruby Hill II
Van den Hul The Second
Mark Levinson No.380S -Acrolink 7N-P4030 II
Van den Hul The Mountain
Mark Levinson 27.5 -Acrolink 7N-PC4030 Leggenda
Siltech FT-12 G2
JBL 250Ti
Beyerdynamic A2+ Amiron Home
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Szia!venndi írta: ↑2024.12.23., hétf. 23:03Sziasztok!
Szeretném a JBL E100-as hangfalaimat lecserélni valami komolyabbra. A 250 Ti egy régi álmom, régen nagyon megfogott az alakja és a 320 mm-es mélyek. Azonban nem vagyok benne biztos, hogy meg-e éri az árát (2000 euró), nincs-e túl hypolva. Ezen kívül nézegetem a JBL L100-ast https://www.hifi-wiki.de/index.php/JBL_L_100_INT és az L90-est, 800 - 1000 euróért. Legfőképp metált hallgatok, de szeretem az elektronikus zenét is. Van valakinek ezekkel a hangfalakkal tapasztalata? Szívesen fogadok javaslatok ha vannak :)
A vintage JBL vonallal csak felületes tapasztalataim vannak, és azok is nagyon vegyesek. Annyit szűrtem le, hogy nagyon erősítő függő volt az adott modell produkciója számomra. Pl. a 4333 volt olyan rendszer ahol egyáltalán nem, máshol pedig nagyon tetszett. A 4311/4312 is tud nagyon harsány, csattogó lenni, nem szinergikus erősítéssel.
A Ti típusokkal már sokkal behatóbb a tapasztalatom, 250 Ti-t többször, több rendszerben is hallottam(legutóbb kb. 2 hónapja), és mindig nagyon tetszett. Nem csoda, mert én meg lassan 5 éve Ti5000-et hallgatok, nagy elégedettséggel.
Azt kell mondjam, hogy a kimondottan bonyolult hangváltója ellenére(vagy éppen azért?), könnyen hajtható. A 91dB-es gyári adat biztosan igaz. Mérve is volt, és kifejezetten egyenletes frekvenciamenetet produkált. 250 Ti tulajdonosokkal beszélve, Ők is azt mondták, hogy ennek sem problémás a meghajtása.
Hogy megéri-e az árát? Sajnos mindkét modellről azt kell mondjam, hogy igen! Nyilván ez állapotfüggő is, és az utóbbi 1-2 évben ezeknek is emelkedett az ára(mint mindennek), de nyújtanak is olyan hangminőséget, hogy érdemes számításba venni, azon az áron is.
Az elmúlt egy évben volt szerencsém nagyon sok rendszerben, igen komoly hangsugárzókat meghallgatni, és azt kell mondjam, hogy a Ti5000-t ha le akarnám cserélni, akkor rendesen zsebbe kellene nyúljak. Vagy inkább fogalmazzak úgy, hogy amelyik hangsugárzó nyújt annyival többet, hogy arra érdemes volna váltani, azt nem igazán tudnám megfizetni.
Bármelyik mellett döntesz is, mindenképpen meg kell hallgatni, de gondolom ez evidens.
Ui.: A 250 Ti mélysugárzója nem 320, hanem 360mm-es.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
nem ismerem az L7-est...én a régebbi L sorozat környékén keresném a megoldást...az eredeti L100,L110,L112,esetleg vlmelyik 4312/4310 ha kompaktabb méretekben gondolkodsz...de azoknál is már úgy elszaladtak az árak,hogy na...annak ellenére hogy könyebben hajthatóak,ezek is azért meghálálják a minőségibb amplifikációtvenndi írta: ↑2024.12.24., kedd 14:53Szia,dixie-chicken írta: ↑2024.12.24., kedd 11:02
szia
világok harca a régi 250-es az L-90,esetleg L-100a 250-es még a "régivágasú" (old school) JBL hangzást képviseli,az L90/100 meg egy picit már a modernebb hangzásvilág felé kacsingat...volt L-90-sem,nehezebben hajtható mint a 250-es,és csak akkor kezd jól szólni ha jól meg van hajtva,amit a családtágok vagy szomszédok lehet már nem fognak tolerálni...a 250 kezes bárány hozzá képest...a használtpiaci áraik sem véletlenül olyanok,amilyenek...picit több pénzt kell bedobálni a malackába a 250-ért,de megéri...sztem..
...van az a mondás: az L-90-est,mindenki dicséri,de gyorsan eladják,az L250-est megveszed,és meghagyod...
![]()
Köszi a választ. Na akkor az l100 ki is van lőve, mivel nem állandóan fullon akarom hallgatni. Amire még ráakadtam az egy jbl l7, erről tudsz valamit mondani? Könnyen hajtható? Pár helyen olvastam, hogy elég közel van az élmény amit nyújtani tud a 250 ti-hez. Az én e100 asaimat egy marantz pm6006 hajtsa, és semmi hiányt nem érzékelek, nyilván ez a 250 ti hez és az L7 eshez nagyon kevés lesz, de lehet nem kell ezeknek se valami 500w hangfalanként.
Boldog karàcsonyt mindenkinek!![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Szia,dixie-chicken írta: ↑2024.12.24., kedd 11:02
szia
világok harca a régi 250-es az L-90,esetleg L-100a 250-es még a "régivágasú" (old school) JBL hangzást képviseli,az L90/100 meg egy picit már a modernebb hangzásvilág felé kacsingat...volt L-90-sem,nehezebben hajtható mint a 250-es,és csak akkor kezd jól szólni ha jól meg van hajtva,amit a családtágok vagy szomszédok lehet már nem fognak tolerálni...a 250 kezes bárány hozzá képest...a használtpiaci áraik sem véletlenül olyanok,amilyenek...picit több pénzt kell bedobálni a malackába a 250-ért,de megéri...sztem..
...van az a mondás: az L-90-est,mindenki dicséri,de gyorsan eladják,az L250-est megveszed,és meghagyod...
![]()
Köszi a választ
Boldog karàcsonyt mindenkinek!
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2732
sziavenndi írta: ↑2024.12.23., hétf. 23:03Sziasztok!
világok harca a régi 250-es az L-90,esetleg L-100
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Sziasztok!
JBL 4312 valóban sűrűbben előjön a neten, viszont a 4312A nekem jóval ritkábbnak tűnik. Más benne a magas, és változott a hangváltó is.
Ha a felújítás lenne a vége, szerintetek milyen gyártótól és milyen minőségű 0.01uF, 3.3uF, 10uF kondenzátort, és milyen l-pad -okat lenne értelmes bele tenni?
Ha a felújítás lenne a vége, szerintetek milyen gyártótól és milyen minőségű 0.01uF, 3.3uF, 10uF kondenzátort, és milyen l-pad -okat lenne értelmes bele tenni?
Sziasztok !
Az interneten rengeteg írás található a 4312 monitor hangváltójáról, és a különböző módosításokról:
https://www.google.com/search?q=jbl+431 ... e&ie=UTF-8
Az interneten rengeteg írás található a 4312 monitor hangváltójáról, és a különböző módosításokról:
https://www.google.com/search?q=jbl+431 ... e&ie=UTF-8
Re: Jbl 4312A hangváltó mod/upgrade/restaurálás?
Köszi a felajánlást. Bevallom a hangváltó fejlesztéstől kicsit borsódzik a hátam. Annyira szubjektív és én nem vagyok jó abban, hogy a nagyon jó és az annál valamivel jobb között tudjak különbséget találni. Ha lenne valami, ami sokak számára jó és szép volt, bevált, az szuper lenne.
Egyébként hogyan kell elképzelni ezt a mérést/tervezést? Milyen gondot látsz a kapcsolásban? Hátha más számára is érdekes a dolog.
A hangváltó eredeti állapotba állítása lenne számomra is a preferált, ez függően a minőségtől 100-500€ közötti pénz.
Az lenne blama, ha ez a pénz rontana a dolgokon
.
Egyébként hogyan kell elképzelni ezt a mérést/tervezést? Milyen gondot látsz a kapcsolásban? Hátha más számára is érdekes a dolog.
[/quote]uniquesound írta: ↑2024.12.13., pén. 12:03Ha ez a séma igaz, úgy több sebből is vérzik.
Ha gondolod át tudom nézni, mérni és akár egy tisztességes hangváltót is tudok tervezni.
[quote=gabocseri post_id=2918077 time=<a href="tel:1734084433">1734084433</a> user_id=46828]
Sziasztok!
Talán 2 évvel ezelőtt történt, hogy ráakadtam egy pár JBL 4312A -ra itt a fórumon, meg is vettem, tudatában azzal, hogy a hangváltó tuningolva lett valamilyen Magyarországon ismert személy által, akinek a neve nem csengett ismerősen, és már nem is emlékszem rá. A lényeg, hogy szépek és szépen szólnak, de mindig ott motoszkált bennem, hogy vajon milyen lehet az eredeti hangja, illetve hogyan szól egy komolyabb erősítővel (nekem csak egy Yamaha R-N303D -m van).
Átvittük haverhoz, akinek ennél jóval komolyabb rendszere van, és mivel ő többet várt tőlük, belenéztünk hátulról. Mellékeltet találtuk benne, aminek meg is rajzoltam a kapcsolását. Neten kutatok már egy hete, hogy a kapcsolást vajon honnan merítették, de nem találok semmit.
Abban remélek segítséget a fórumon az abban jártasaktól, hogy vajon ismerős-e vkinek a kapcsolás, van-e valakinek tapasztalata JBL 4312A crossover módosítással/felújítással.
Előre is köszönök minden segítséget!
A hangszórók elvileg eredetiek és elvileg jól működnek. A magas és a mély legalábbis annak tűnik. A közepet nem szedrem ki, hátulról pedig elhatárolás miatt nem látszik.BLX írta: ↑2024.12.13., pén. 16:12Ha gyáriak a hangszórók és azok megfelelően működnek, én lehet elsőnek megpróbálnám a gyári állapotot helyreállítani.gabocseri írta: ↑2024.12.13., pén. 11:07Sziasztok!
Talán 2 évvel ezelőtt történt, hogy ráakadtam egy pár JBL 4312A -ra itt a fórumon, meg is vettem, tudatában azzal, hogy a hangváltó tuningolva lett valamilyen Magyarországon ismert személy által, akinek a neve nem csengett ismerősen, és már nem is emlékszem rá. A lényeg, hogy szépek és szépen szólnak, de mindig ott motoszkált bennem, hogy vajon milyen lehet az eredeti hangja, illetve hogyan szól egy komolyabb erősítővel (nekem csak egy Yamaha R-N303D -m van).
Átvittük haverhoz, akinek ennél jóval komolyabb rendszere van, és mivel ő többet várt tőlük, belenéztünk hátulról. Mellékeltet találtuk benne, aminek meg is rajzoltam a kapcsolását. Neten kutatok már egy hete, hogy a kapcsolást vajon honnan merítették, de nem találok semmit.
Abban remélek segítséget a fórumon az abban jártasaktól, hogy vajon ismerős-e vkinek a kapcsolás, van-e valakinek tapasztalata JBL 4312A crossover módosítással/felújítással.
A hangváltó eredeti állapotba állítása lenne számomra is a preferált, ez függően a minőségtől 100-500€ közötti pénz.
Az lenne blama, ha ez a pénz rontana a dolgokon
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1041
Ha gyáriak a hangszórók és azok megfelelően működnek, én lehet elsőnek megpróbálnám a gyári állapotot helyreállítani.gabocseri írta: ↑2024.12.13., pén. 11:07Sziasztok!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6379
A kérdésed átkerült a helyére a Jbl topikba.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- uniquesound
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
- Kapcsolat:
Re: JBL 4312A hangváltó mod/upgrade/restaurálás?
Ha ez a séma igaz, úgy több sebből is vérzik.
Ha gondolod át tudom nézni, mérni és akár egy tisztességes hangváltót is tudok tervezni.
gabocseri írta: ↑2024.12.13., pén. 11:07Sziasztok!
Jbl 4312A hangváltó mod/upgrade/restaurálás?
Sziasztok!
- Csatolmányok
-
- JBL - 3112D Network (4312A) crossover schematic.pdf
- Eredeti kapcsolás így kell kinézzen
- (708.26 KiB) Letöltve 57 alkalommal.