Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Phonar
- opethman66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 20
Re: Phonar
Sziasztok
Én évekig hallgattam a Credo s100 phonart, mindenféle hiányérzet nélkül.Megkockáztatom,hogy megfelelő elektronikával,kábelekkel, még érzelmekre is lehet bírni.Nekem a elac-quadral vonal nem jött be,de ez a hangfal a szívemhez nőtt.Utólag belegondolva, az új hangfalammal nem kaptam annyival jobb hangot amennyivel többe került.Amikor eladtam,sokáig hiányzott a hangja.
Én évekig hallgattam a Credo s100 phonart, mindenféle hiányérzet nélkül.Megkockáztatom,hogy megfelelő elektronikával,kábelekkel, még érzelmekre is lehet bírni.Nekem a elac-quadral vonal nem jött be,de ez a hangfal a szívemhez nőtt.Utólag belegondolva, az új hangfalammal nem kaptam annyival jobb hangot amennyivel többe került.Amikor eladtam,sokáig hiányzott a hangja.
audia flight one,elipson legacy 3320,isoacoustics gaia ll,martin logan depth,primare cd32,,t23,audio analogue maestro,cambridge cxc,black rhodium polka s, overture,stream s,luxman xlr,nbs pro/lll power,ecosse,cardas,swisscables reference power+ic+power bar+handy,lessloss digi,ricable
Viszont a Phonar-okkal kapcsolatban egyetértek. Én hallottam a csúcs Credo-t is többször is, de sosem volt rám mély hatással sőt. Meg valami három utas nagy dobozt (nem tudom a jelzését) az is nagyon jellegtelenül, döglötten szólt. (Bocsánat, nem akarok nagyon negatívkodni, és biztos van akinek pont ez tetszik.)
A többi természetesen csak vicc volt ...
Nem akarom szétoffolni a topicot még csak annyit, hogy én több mint 20 éve hallgatok Bowerseket - és bár tudom hogy mind egy kupac sz@r - nekem nagyon bejön.-CB- írta: ↑2023.04.26., szer. 15:33Igaz, drágább Német dobozokat nem hallgattam.Snipi írta: ↑2023.04.26., szer. 15:19CB : azért ez a német hangfal-zeneiség dolog így nem teljesen igaz. (Bár sok esetben mégis az.)
Van kivétel. (Jó-jó ami erősíti a szabályt). Például az általam eddig hallott egyik legzeneibb hangfal egy német Audio Phisic Avanti volt.
Igaz az árban is nagyon más kategória. De az olcsóbb Audio Phisic-ek is (Tempo 3, Scorpio stb. már amiket hallottam, és elég sokat hallottam, mert nagyon tetszett mind) nagyon zeneien, természetesen életszerűen szólnak.
(És állítólag az Acapella Spharon Excalibur is nagyon jól szól)
Mondom mind ezt úgy, hogy van egy alaptörvényem : az autó és a hangfal az angol!
(Na jó az autó az lehet svéd is, ha Königsegg-nek hívják)
Az Angol kocsikhoz sok pénzt kívánok, mert elromlani nagyon szeretnek.
Az Angol dual concentric falakkal (Tannoy HPD 295-315-385, 3828, 3838) 2 évet húztam le. Zeneiek, parádés sztereo térrel, de erősen színeznek, és nincs felbontásuk. A Mély meg brunnyog. Persze ezt 2 évig én sem láttam be, és azt hittem a világ legjobb falai előtt ülök. Persze most is azt hiszem, de már sokkal könnyebben vagyok meggyőzhető az ellenkezőjéről mint pár éve:-)
Viszont a Phonar-okkal kapcsolatban egyetértek. Én hallottam a csúcs Credo-t is többször is, de sosem volt rám mély hatással sőt. Meg valami három utas nagy dobozt (nem tudom a jelzését) az is nagyon jellegtelenül, döglötten szólt. (Bocsánat, nem akarok nagyon negatívkodni, és biztos van akinek pont ez tetszik.)
A többi természetesen csak vicc volt ...

Az Angol dual concentric falakkal (Tannoy HPD 295-315-385, 3828, 3838) 2 évet húztam le. Zeneiek, parádés sztereo térrel, de erősen színeznek, és nincs felbontásuk. A Mély meg brunnyog. Persze ezt 2 évig én sem láttam be, és azt hittem a világ legjobb falai előtt ülök. Persze most is azt hiszem, de már sokkal könnyebben vagyok meggyőzhető az ellenkezőjéről mint pár éve:-)
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1214
Igaz, drágább Német dobozokat nem hallgattam.Snipi írta: ↑2023.04.26., szer. 15:19CB : azért ez a német hangfal-zeneiség dolog így nem teljesen igaz. (Bár sok esetben mégis az.)
Van kivétel. (Jó-jó ami erősíti a szabályt). Például az általam eddig hallott egyik legzeneibb hangfal egy német Audio Phisic Avanti volt.
Igaz az árban is nagyon más kategória. De az olcsóbb Audio Phisic-ek is (Tempo 3, Scorpio stb. már amiket hallottam, és elég sokat hallottam, mert nagyon tetszett mind) nagyon zeneien, természetesen életszerűen szólnak.
(És állítólag az Acapella Spharon Excalibur is nagyon jól szól)
Mondom mind ezt úgy, hogy van egy alaptörvényem : az autó és a hangfal az angol!
(Na jó az autó az lehet svéd is, ha Königsegg-nek hívják)
CB : azért ez a német hangfal-zeneiség dolog így nem teljesen igaz. (Bár sok esetben mégis az.)
Van kivétel. (Jó-jó ami erősíti a szabályt
). Például az általam eddig hallott egyik legzeneibb hangfal egy német Audio Phisic Avanti volt.
(És állítólag az Acapella Spharon Excalibur is nagyon jól szól
)
(Na jó az autó az lehet svéd is, ha Königsegg-nek hívják
)
Van kivétel. (Jó-jó ami erősíti a szabályt

(És állítólag az Acapella Spharon Excalibur is nagyon jól szól

(Na jó az autó az lehet svéd is, ha Königsegg-nek hívják

- -CB-
- Beköltözött
Nem mentem tovább a Német vonalon. Rövid Japán kanyar után jöttek az Angolok, aztán most Francia-Amerikai dobozaim vannak. Utóbb igazat kell adnom azoknak, akik azt mondták, nem sok zeneiség szorul a német falakba.Belashx írta: ↑2023.04.26., szer. 13:24Valószínűleg már hozzászokott a fülem a közepekhez - leszámítva az előző hsz-ban írtakat -, ill. alig van beforgatva pár fokot, így egész jó. Viszont szinte minden egyébben elég jól teljesít, írom ezt úgy, hogy nem volt szerencsém tisztességes rendszerhez.-CB- írta: ↑2023.04.26., szer. 13:06
Volt nekem is egy fél évig. A közép általában sok volt nekem is (mondhatni néha ordított mint egy szamár), köszönhető a középfrekvencián 2 ohmra beeső impedanciájának. Nem is volt könnyű hajtani emiatt. Marantzokkal hajtottam, a pm 15s2 már egész jól bírta, nem oldott le fele teljesítménynél. Később P40-esekkel próbálkoztam, de valahogy nem volt igazán koherens a hangja annak sem.
Egy 40 éves Vintage Onkyo váltotta a Német brigádot:-) nem ok nélkül árazza a piac ezeket a "prémium" Phonarokat a korabeli középkategóriájú T/A, MB Quart, Quadralok szintjére. Pedig megépítettségükben, hangszórókészletükben igen korrekten összerakott darabok.
Írtam a Phonar vezetőjének doksi ügyben tegnap, és ma válaszolt is, de nem vitte túlzásba.Kaptam egy 2 oldalas pdf-et kb semmi tartalommal, mivel mást nem talált. Azért jó fej volt.
Újabb szériákat nem hallottál? Egy Monitor Audio Silver akárhány jó irány lehet, vagy csöbörből vödörbe? Persze most a DAC csere következik, mert a bogár azt mondja kéne egy jobb.
+ akusztikai kezelés is lesz, ha már kaptam páromtól ajándékba egy Fapaci-féle mérést.
Egyébként egész jó eredmények születtek, pedig elég pici a szoba, amiben most zenélnek.
- Belashx
- Újonc fórumos
- Értékelés: 6
Jó, "kissé" túloztam, mert különben minek írogatnék ide, de nem vagyok telhetetlen, és nem is szándékozom mostanság vagyonokat önteni a hifibe, különben örökre albérletben ragadunk, és mivel már nem egyedül élek, kevesebb a lehetőségem is az elmélyült zenehallgatásra.denesdr írta: ↑2023.04.26., szer. 13:20Ez aztán a nagy megelégedés, már elnézést!A túlzó közép valószínűleg a hangfal sara lesz, mert 600-900 Hz között van egy jókora 4-5 dB-es kiemelés az átvitelében. A puhaság valószínűleg szintén a sajátja, jártam én is hasonló cipőben, igaz nem Phonar hangfallal, de még egy bika PA erősítő sem tudta keményebbé/ütősebbé tenni annak a hangját, úgyhogy hangfalcsere lett belőle. Persze azért meg lehet próbálni a Phonar-t valami bivalyabb erölködővel, hátha...
A hangfal elhelyezésével kísérleteztél? Ez utóbbi gyakran nagy változást tud előidézni.
Ha az utat nézem, amin lassan, de biztosan haladok, akkor nincs okom panaszra. Még 1996-ban vásároltam egy Metro-s csodát (igen, Jamo Studio 170

Egyéb kvialitásait tekintve viszont jól teljesít, hisz a színpad bőven túllóg a hansugárzók síkján, nincs híján a részleteknek, még a "gagyi" DAC ellenére sem, és nagyon mélyre megy - igaz puhán.
A mérés szerint nincs nagy hupli az általad jelzett tartományban, de nem vitázom, hisz egyetértek veled.
Jobban beforgatva szexuálná a fülem, az biztos.
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)
- Belashx
- Újonc fórumos
Valószínűleg már hozzászokott a fülem a közepekhez - leszámítva az előző hsz-ban írtakat -, ill. alig van beforgatva pár fokot, így egész jó. Viszont szinte minden egyébben elég jól teljesít, írom ezt úgy, hogy nem volt szerencsém tisztességes rendszerhez.-CB- írta: ↑2023.04.26., szer. 13:06
Volt nekem is egy fél évig. A közép általában sok volt nekem is (mondhatni néha ordított mint egy szamár), köszönhető a középfrekvencián 2 ohmra beeső impedanciájának. Nem is volt könnyű hajtani emiatt. Marantzokkal hajtottam, a pm 15s2 már egész jól bírta, nem oldott le fele teljesítménynél. Később P40-esekkel próbálkoztam, de valahogy nem volt igazán koherens a hangja annak sem.
Egy 40 éves Vintage Onkyo váltotta a Német brigádot:-) nem ok nélkül árazza a piac ezeket a "prémium" Phonarokat a korabeli középkategóriájú T/A, MB Quart, Quadralok szintjére. Pedig megépítettségükben, hangszórókészletükben igen korrekten összerakott darabok.
Írtam a Phonar vezetőjének doksi ügyben tegnap, és ma válaszolt is, de nem vitte túlzásba.

Újabb szériákat nem hallottál? Egy Monitor Audio Silver akárhány jó irány lehet, vagy csöbörből vödörbe? Persze most a DAC csere következik, mert a bogár azt mondja kéne egy jobb.

+ akusztikai kezelés is lesz, ha már kaptam páromtól ajándékba egy Fapaci-féle mérést.
Egyébként egész jó eredmények születtek, pedig elég pici a szoba, amiben most zenélnek.
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)
Ez aztán a nagy megelégedés, már elnézést!Belashx írta: ↑2023.04.26., szer. 08:24Egyébként nagy megelégedéssel hallgatom immár 7 éve. Persze nem tökéletes, mert azz én ízlésemnek kissé puha a hangzása, ill. bizonyos hangszereknél/hangszíneknél sok a közép - búgásszerű hangja van, mintha gerjedne. Talán az erősítőt is cserélhetném, mivel a kis Primare állítólag nem tudja rendesen meghajtani. Mivel kéne párosítani, hogy ütősebb legyen a hangja?

A hangfal elhelyezésével kísérleteztél? Ez utóbbi gyakran nagy változást tud előidézni.
- -CB-
- Beköltözött
Belashx írta: ↑2023.04.26., szer. 08:24Sziasztok!
Ha már lett ilyen topik, kérdeznék.
Van valakinek bármilyen dokumentációja P30 Premiumról?
Egyébként nagy megelégedéssel hallgatom immár 7 éve. Persze nem tökéletes, mert azz én ízlésemnek kissé puha a hangzása, ill. bizonyos hangszereknél/hangszíneknél sok a közép - búgásszerű hangja van, mintha gerjedne. Talán az erősítőt is cserélhetném, mivel a kis Primare állítólag nem tudja rendesen meghajtani. Mivel kéne párosítani, hogy ütősebb legyen a hangja?
[/qu
- Belashx
- Újonc fórumos
Sziasztok!
Egyébként nagy megelégedéssel hallgatom immár 7 éve. Persze nem tökéletes, mert azz én ízlésemnek kissé puha a hangzása, ill. bizonyos hangszereknél/hangszíneknél sok a közép - búgásszerű hangja van, mintha gerjedne. Talán az erősítőt is cserélhetném, mivel a kis Primare állítólag nem tudja rendesen meghajtani. Mivel kéne párosítani, hogy ütősebb legyen a hangja?
Az érdekel nagyon, hogy a Centric center hangfal és a P20 között mi a különbség azon kívül, hogy az egyik center hangfal, míg a másik álló hangfal és a doboz méreten és a szemmel látható reflexcső méreten kívül? Hangváltó? Mert a hangszórók nagyon egyformának tűnnek.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Próbálj meg ebay kleinanzeigenről levádaszni egyet. De az se ritka, hogy ebayről be lehet szerezni csak egy hangszórót, vagy csak egy váltót. Keresni kell. De őszintén, ha építkezni kell, ettől sokkal jobb konstrukciókat is meg lehet építeni.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Szerintem kb. igen, mivel többen is írtak már, ezért nem törlöm, de inkább megtenném, szívem szerint.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Nem feltétlen értem a topic nyitásának okát és az azóta keletkezett hozzászólások mindegyikét, de ez legyen az én problémám :) Veritas P4 Next álló dobozaim vannak már öt éve, és mondhatni rajongó vagyok az első perctől fogva. A hifi cuccaim közül ezek azok, amiknek lecserélése fel sem merült soha... Ha ezzel a típussal kapcsolatos kérdés jön, szívesen válaszolok.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Palm! Csak ezért a kérdésért nyitattad a témát?
ui: ettől azért kicsivel többet érdemel a márka, még akkor is, ha leginkább amúgy utánépítések stb...
Néhány hete összeraktam egy méretileg kis rendszert ami egy 12nm-es szobában ideiglenesen kell helytálljon. A végén egy pár Monitor IIs fityeg, Royd állványokon. viszonylag sok tologatást és forgatást követően lett meg az ideális beállítás de az eredmény nem maradt el.
Nagyvonalú, erőteljes a megszólalás, valódiak a hangszerek, mélyben sincs hiány de velőrázás azért nincs. Szuper részletek, semmi kenés, összemosás. Van színpad, egy embernek aki a fókuszban ül, remek mulatság. Fontos azért, hogy az előttük álló elektronikák jóval nagyobb ligából jöttek, a kábelek, a tápellátás is oké.
Ezek a dobozkák nagyon megérték anno a 35eFf-ot a jófogáson:)
Nagyvonalú, erőteljes a megszólalás, valódiak a hangszerek, mélyben sincs hiány de velőrázás azért nincs. Szuper részletek, semmi kenés, összemosás. Van színpad, egy embernek aki a fókuszban ül, remek mulatság. Fontos azért, hogy az előttük álló elektronikák jóval nagyobb ligából jöttek, a kábelek, a tápellátás is oké.
Ezek a dobozkák nagyon megérték anno a 35eFf-ot a jófogáson:)
- Csatolmányok
-
- IMG_20230316_201238.jpg (2.28 MiB) Megtekintve 2469 alkalommal
- -CB-
- Beköltözött
A monitor IIs volt a sorozat legjobbja. Az összes ennek e bővítése volt, és sajnos nem lett koherens a hangjuk. Volt p30 premiumom is, aztán p40.
Phonar P20 hangfalnak a reflexcsövei milyen hosszúak és belső átmérőjűek? Ha le vannak kerekítve, akkor a lekerekítés sugara?
Kapcsolási rajz a gyári hangváltóról?
Előre is köszönöm!
Kapcsolási rajz a gyári hangváltóról?
Előre is köszönöm!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- -CB-
- Beköltözött
A 2000-es Generation sorozatból minden megvolt, újabbakkal nincs tapasztalatom.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Phonar

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII