Sokan mondták, hogy én csak "hallani vélem" ezeket a mélyeket a szoba, vagy a sz@r Mission miatt, pedig fejhallgató (Sennheiser HD595) esetén is hallani, meg tegnap a nagy JBL 4333-as hallgatásakor is ott voltak, meg Cannonball Tannoyain is, illetve Monitor Audio 500-as teszt alatt is hallható volt mind (és akkor még egyéb helyeket nem is említettem, mint Sógoromnál a 35nm-es nappali, stb.). Erre mondtam, hogy akkor vagy minden említett hangfal loudnesses, és/vagy sz@r az akusztika náluk is, vagy bizony tényleg az általam említett hangfalak ott, ahol hallgattam őket (vagy amúgy sem), nem mennek elegendően mélyre.Aszpirin írta: ↑2021.04.12., hétf. 11:13Nem arra gondoltam, hogy a mostani szobádba mi jó, hanem hogy esetleg ez az általad nagyon gyakran tapasztalt "hiuányzó mély" valódi-e vagy az otthon megszokott, a szobád által produkált basszus-anomália hiánya-e. Ha utóbbi, akkor jó eséllyel az új helyen azonnal észreveszed, hogy a Mission-ök is másként szólnak...Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 10:58Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
Vagy ide hozni a hangfalakat hozzám, és ugyanoda állítva összehasonlítani.
Az erősítő amúgy milyen a 2.1-es felállásnál? Vagy sima passzív SUB, és "elbírja" a vas a 4db hangfalat? Mert nekem ugye aktív SUB kimenetem nincs, de 4db hangfal kimenet igen.
A kérdésed a sub bekötésével kapcsolatban teljesen jogos!
Nem értek az aktív subokhoz, nekem egy, a gyártótól közvetlenül rendelt B.K. Electronics Double Gem aktív szubom van, és azon van egy olyan, hogy "High Level Input", spéci csatlakozóval, ami szerintem tuti, hogy nem teljesen passzív bemenet, viszont hangfalkimemetre lehet csatlakoztatni. Juliush azt javasolta használni, igen, az erősítő hangfalkimenetére kötve (mintha biwire lenne, csak a második párat a szubba víve).
SUB-tól kicsit ódzkodom egyébként, mert azt beállítani tényleg nagyon nehéz, hogy ne legyen tolakodó, vagy túl halk (anno autó hifinél is mennyit játszottam ezzel). Ezért lenne jobb egy olyasmi, mint a mostani hangfalam is, amiben gyakorlatilag a 120Hz-nél vágott, alulra beépített 20-as mély olyan, mint egy jól illesztett mélyláda.