Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
CAV DP288
Sok lesz neked a mélye (gyári állapotban).
Bocs, de ezzel most nem értek egyet.Szerintem ezek pont olyan stílusú zenék amiket nem a kis hangszórós, mély hangokban visszafogott dobozokhoz találtak ki.
Mindenképp hallgasd meg, de ennek a CAV-nak szerintem feküdni fognak ezek a zenék.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
-
Vendég
CAV DP288
Sok lesz neked a mélye (gyári állapotban).
Ezen kritériumoknak megfelőlen eddig ezt a hangfalat találtam alkalmasnak : CAV DP288 http://www.netdepo.hu/upload_files/cav_ ... angfal.jpg Az ára rendben van, nem polcsugárzó.. viszont nem tudom, hogy szól, ill. hogy ez jó e
hifizésre, vagy inkább házimozizásra találták ki. Vagy ha tudtok mondani más ilyesmi kategorájú, jó hangfalat, az is jó.
Hol laksz?
Ezt a dobozt Szegeden,Jászberényben és Pesten tudod meghallgatni.
Van már tuningolt változata is ami zenére is nagyon jó.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Subspinipes
- Újonc fórumos

- Értékelés: -1
Üdv!
Mivel még eléggé fiatal vagyok, és nem igazán volt még úgy rendszerem, ezért segítséget kérnék hangfal kiválasztásában. Keret az eléggé alacsonyan, és szűkösen helyezkedik el, 35 - 60 ezer forint között kéne valami, lehetőleg újonnan. Most kis polcsugárzóim vannak, Sony-k (minihifihez), és úgy érzem, ezeknél kb:. minden jobb lenne. Eléggé kicsik még polcnak is, szerintem. Alapjáraton black metal/death metal/grindcore zenéket hallgatok, néha becsúszik pár industrial, noise, vagy ambient. A hangzás vágyam.. hmm.. legyen benne mély, de ne vigye túlzásba. Legyen teres a hangzása (gondoltam újabb, jobb polcsugárzóra, de félnék, hogy az is evvel a "dobozhangzással" bírna, mint ez, a méretei miatt).. és hifizésre legyen inkább hajlamos, mert engem a házimozizás nem érdekel, és nincsen evvel kapcsolatban célom. Ezen kritériumoknak megfelőlen eddig ezt a hangfalat találtam alkalmasnak : CAV DP288 http://www.netdepo.hu/upload_files/cav_ ... angfal.jpg
Az ára rendben van, nem polcsugárzó.. viszont nem tudom, hogy szól, ill. hogy ez jó e
hifizésre, vagy inkább házimozizásra találták ki. Vagy ha tudtok mondani más ilyesmi kategorájú, jó hangfalat, az is jó.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Sziasztok, ebben az arkategoriaban egy Onkyo 507-hez melyik lenne megfelelobb valasztas? Illetve tudtok -e jobbat ajanlani. Zene alig lesz hallgatva rajta, csak mozi, mozi es mozi! :foto:
http://bit.ly/aLQhi3
http://bit.ly/d8ZuEj
Az Echotech gyartorol es hangfalairol sehol sem talalok infot, az utobbi hangfalaknak van hirneve -bar a vr-300-rol igy sincs tul sok info.. Ennyi penzert nem a 200-300 000-es hangfalak minoseget varom, de azert remelem szebb hangja lesz mint valamely hazimozi szett gyarto (pl. Samsung, LG, Philips) muanyag hangfalainak..
Mit gondoltok?
Meg kell őket hallgatni!
A Warfit nem hallottam, az Echo-t igen.
Mozis doboz! És arra jó is.
Még a Jamo-kat érdemes megnézni az Onkyo-hoz!
Én még a figyelmedbe ajánlanám a Clarus Io szettet is. A frontnak kifejezetten jó a sztereó hangja is.
A teszt róla:
Clarus IO
Naim-ZU
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sziasztok, ebben az arkategoriaban egy Onkyo 507-hez melyik lenne megfelelobb valasztas? Illetve tudtok -e jobbat ajanlani. Zene alig lesz hallgatva rajta, csak mozi, mozi es mozi! :foto:
Az Echotech gyartorol es hangfalairol sehol sem talalok infot, az utobbi hangfalaknak van hirneve -bar a vr-300-rol igy sincs tul sok info.. Ennyi penzert nem a 200-300 000-es hangfalak minoseget varom, de azert remelem szebb hangja lesz mint valamely hazimozi szett gyarto (pl. Samsung, LG, Philips) muanyag hangfalainak..
Mit gondoltok?
Meg kell őket hallgatni!
A Warfit nem hallottam, az Echo-t igen.
Mozis doboz! És arra jó is.
Még a Jamo-kat érdemes megnézni az Onkyo-hoz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Én ajánlottam neki, csak mozihoz kellene neki és azt mondtam ebben az árban ilyen kivitelű hangsugárzókat nem igazán kap.
Mit gondoltok?
Ezeket mi forgalmazzuk.
Mit szeretnél tudni róluk?
Webáruház:
- adriankoooo
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Sziasztok, ebben az arkategoriaban egy Onkyo 507-hez melyik lenne megfelelobb valasztas? Illetve tudtok -e jobbat ajanlani. Zene alig lesz hallgatva rajta, csak mozi, mozi es mozi!
Mit gondoltok?
-
Vendég
Akár jó is lehet, de arra figyelj, hogy kb egy szabályos (egyenlő oldalú) háromszöget alkoss a két hangfallal hallgatás közben.
Úgy már nagyon közel lesznek egymáshoz. Mondjuk ha tudod közelebbről hallgatni, akkor még jó is lehet.
Nos, tegnap megnéztem mit lehetne odébb tolni, átrendezni. Egyelőre még nem alakítottam semmit.
Annyi van, ha a két frontot a TV állvány mellé tenném, akkor csak kb. 1,5 méter lenne köztük a távolság. Ez kicsit karcsú, nem? Vagy egy hallgatást megér?
-
Vendég
Úgy már nagyon közel lesznek egymáshoz.
Mondjuk ha tudod közelebbről hallgatni, akkor még jó is lehet.
A keresztben elhelyezés szvsz itt a fő gond.Amennyire lehet én beforgatnám a dobozokat.
Igen a keresztben elhelyezés is probléma, nálam még az átrendezés után is keresztben vannak, de szerintem a keresztben elhelyezés inkább azért baj mert így a hallgatási hely rá van tolva a hátsó falra, ezért ott feldúsulnak a mélyek. Ennél sokkal többet számít az hogy legyen elegendő tér (köbméter) a szobában a hangfalaknak és egymástól legalább 2,5 méterre legyenek, nem rátolva a másik falra (még ha első reflexes akkor sem), és fél méteres környezetében mögötte és mellette ne legyen semmi. Nálam kicsit beforgatva azért jobb mert szebbek a magasak (ennyi loudness nekem kell )
Annyit megpróbálok, hogy a frontot megcserélem a sub-al, illetve a másik frontot megpróbálom berakni a TV és a PC közé és megnézem ezt a 2-3 mm-es keresztbeforgatást is.
Aztán meglátjuk mit hoz a jövő. :foto:
A keresztben elhelyezés szvsz itt a fő gond.Amennyire lehet én beforgatnám a dobozokat.
Igen a keresztben elhelyezés is probléma, nálam még az átrendezés után is keresztben vannak, de szerintem a keresztben elhelyezés inkább azért baj mert így a hallgatási hely rá van tolva a hátsó falra, ezért ott feldúsulnak a mélyek. Ennél sokkal többet számít az hogy legyen elegendő tér (köbméter) a szobában a hangfalaknak és egymástól legalább 2,5 méterre legyenek, nem rátolva a másik falra (még ha első reflexes akkor sem), és fél méteres környezetében mögötte és mellette ne legyen semmi. Nálam kicsit beforgatva azért jobb mert szebbek a magasak (ennyi loudness nekem kell )
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Egyébként Pityke78 helyében beraknék egy vázlatos rajzot a szobáról fülelek topicjába, vagy akár ide, és azon látszana sokminden.
igen erre én is gondoltam...
Íme a kért vázlat.
Vélemény?
Cambridge Audio 640r
Mordaunt Short 906i
Ha megcserélnéd a két ülőgarnitúrát és a PC-t átraknád másik helyre,valamint a subot megcsrélnéd a fronttal,akkor sokkal jobb lenne és még előrébb is tudnád húzni a fontokat.
Webáruház:
- puszedli67
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sorry, de az elöbb lefagyott a gépem.
- puszedli67

A szub front csere ebben a helyzetben kötelező!
A frontok előlapjának külső sarka kb. 2-3 centivel legyen előrébb a belsőnél.
Túlzott beforgatást ezek a dobozok sem szeretik, de egy kevés mindenképpen kell, ez saját tapasztalat.
- puszedli67

Túlzott beforgatást ezek a dobozok sem szeretik, de egy kevés mindenképpen kell, ez saját tapasztalat.
Sziasztok, egy nagy kérdéssel fordulokk hozzátok.
Harmadik éve élek együtt két Epos M12.2-vel. Elégedett vagyok velük,
tetszik a hangjuk. Anno hosszú
keresgélés után döntöttem mellettük. De úgy érzem elérkezett
a válság a kapcsolatunkban, es valami másra vágyom.
A változatosság gyönyörködtett... :-)
Keret: 150ezer Ft. (nem fix, de nem nagyon szeretném növelni.)
Jó állapotú használt, és akár új hangfalak is szóba jöhetnek.
Elvárások:
Lágy, nagyon lágy, meleg hangzás. Nem a tökéletes
hangzást keresem, hanem egy hosszan hallgatható, kellemes
hangot. Legtöbbször esténként, fáradtan, munka útan
zenézgetek, ezért kerülöm a fémes, agresszív hangzást.
Néha még az Epos is sok.
Erősítő: NAD C355 (de egy esetleges cserétől sem zárkózom el)
Zene: Klasszikus, Jazz (swing), akusztikus
Tudom, legjobb lenne ha végig ballagnám a kereskedőket,
es végig fülelném az árban számomra elérhető darabokat,
de elfoglaltságomból kifolyólag, szinte lehetetlen, hogy
mindent végig hallgassak, ezért szükítenem kell a kört.
Egy ismerősöm a következő tippet adta: BW 685
Bár még sosem hallottam, így erről nem tudok most véleményt
mondani.
Szerintetek mit érdemés még meghallgatni?
A múlt héten volt szerencsém hallani Epost , nekem pedig BW685 van . A BW tényleg melegebb, lágyabb az Eposhoz képest. A két hangfal totálisan különböző, én szívesen beraknék egy Epost a BW-k mellé, hogyha éppen olyan a hangulat, az szólna. A BW-nek nagyon megy az akusztikus, a jazz, a blues. Szóval csak azt javaslom, hogy mielőtt eladod az Epost, mindenképpen hallgass meg egy BW-t, nehogy bánkódj az Epos után.
Dyno nem játszik? 42est tudnál 100 alatt találni, de meleg hangja csak meleg hangú erősítő esetén lesz, csövessel viszont azonnal szerelem lesz, úgyhogy nagyon vigyázz, nehogy megégesd magad :foto: .
- puszedli67

Íme a kért vázlat. :foto: Vélemény?
Cambridge Audio 640r
Mordaunt Short 906i
Nem lehetne pár dolgot kirakni a szobából? Vagy ez reménytelen dolog?
Engem a szekrények azért is idegesítettek, mert nem voltak túl merev anyagokból és a farostlemez hátlap idegesítően rezonált amikor feljebbtekertem a hangerőt. Pedig nekem nem volt subom, csak 2 front.
A kipakolás csak asszonnyal együtt menne, de akkor inkább én mennék a háztól.
ezzel még kicsit várnék.
Valahol olvastam hogy nem igazán jó beforgatni a dobozokat, jobb ha párhuzamosan állnak. Vagy ez butaság?
A keresztben elhelyezés szvsz itt a fő gond.
Amennyire lehet én beforgatnám a dobozokat.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Íme a kért vázlat. Vélemény?
Cambridge Audio 640r
Mordaunt Short 906i
Nem lehetne pár dolgot kirakni a szobából? Vagy ez reménytelen dolog?
Engem a szekrények azért is idegesítettek, mert nem voltak túl merev anyagokból és a farostlemez hátlap idegesítően rezonált amikor feljebbtekertem a hangerőt. Pedig nekem nem volt subom, csak 2 front.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Egyébként Pityke78 helyében beraknék egy vázlatos rajzot a szobáról fülelek topicjába, vagy akár ide, és azon látszana sokminden.
igen erre én is gondoltam...
Íme a kért vázlat.
Vélemény?
Cambridge Audio 640r
Mordaunt Short 906i
Ó te szegény.
A Fromtokat én biztosan elmozgatnám egy kicsit előrébb és egymáshoz picit közelebb,mert a kanapé is belenyúl a hangképbe.
A PC-t nem tudod eltenni más helyre?
A Subot megcserélném a frontsugárzóval.
Én is gondoltam rá, hogy a két frontot közvetlenül a TV állvány mellé teszem, de úgy max. 2 m lenne köztük a távolság.
Sajnos előrébb nagyon nem tudom húzni őket, mivel akkor rajtuk keresztül kellene ugrálni. :foto: