Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3890

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

dixie-chicken írta:
2021.04.12., hétf. 19:19
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 18:58
dixie-chicken írta:
2021.04.12., hétf. 17:24

ha rákeresünk a gugliban hogy "transmission line" akad egy pár további versenyző is a kinálatban,nem csak a PMC,akár modern,akár vintage vonalon...a "single driver" opciókat itt most zárjuk ki,maradjunk a többutas rendszereknél...van egy pár érdekes fazon a társaságomban,többméteres "tölcséreket" használnak a rendszereikben,a nappaliban csak egy kanadallóra hasonlitó nyilás van,a padláson a tölcsér elején meg,NEM nagyméretű a "generáló egység".. ;)
Az is kérdés, hogy +-3, vagy 6dB mellett tudja ezt. De 1db 14cm-estől derék mindenhogy is.
Persze nyilván ezért is kerül ennyibe, nem csak a design miatt.
meg kéne hallgatnod egy olyat,ha mást nem a tisztánlátás végett,hogy az a féle mélyhangreprodukció esetleg megfelel-e..aztán kicsit körülnézni,pl vlmi ilyesmi:

https://www.soundonsound.com/reviews/pmc-fb1
Persze meghallgatok ott majd mindent, amire van lehetőség és érdemes, meg persze nagyjából a keretbe is belefér.

Na, ennél a linken írjak is, hogy +-3dB 22Hz. Az már nagyon durva.
Pl. ez a hangfal tudja ezt papíron:
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/FOCAL/U ... M_EVO?s1=1
Csak a Marantz! :-D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2776

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 18:58
dixie-chicken írta:
Block írta:
2021.04.12., hétf. 16:18
Ezek ott a PMC-nél tényleg tudhatnak valamit... 14 cm-es hangszóró 28 Hz-ig megy le. Ez akkor jó mély vagy hamis?
Egyébként hallottam HighEnd sóón,....és tényleg meglepő volt...
ha rákeresünk a gugliban hogy "transmission line" akad egy pár további versenyző is a kinálatban,nem csak a PMC,akár modern,akár vintage vonalon...a "single driver" opciókat itt most zárjuk ki,maradjunk a többutas rendszereknél...van egy pár érdekes fazon a társaságomban,többméteres "tölcséreket" használnak a rendszereikben,a nappaliban csak egy kanadallóra hasonlitó nyilás van,a padláson a tölcsér elején meg,NEM nagyméretű a "generáló egység".. ;)
Az is kérdés, hogy +-3, vagy 6dB mellett tudja ezt. De 1db 14cm-estől derék mindenhogy is.
meg kéne hallgatnod egy olyat,ha mást nem a tisztánlátás végett,hogy az a féle mélyhangreprodukció esetleg megfelel-e..aztán kicsit körülnézni,pl vlmi ilyesmi:

https://www.soundonsound.com/reviews/pmc-fb1
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2021.04.12., hétf. 18:49
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 15:19
SoundMania írta:
2021.04.12., hétf. 15:11

Nem. Hanem arra , hogy egy ilyen puha , színezett, mélyben túltolt fejhallgatóhoz hasonlítasz egy lefele sugárzó földön álló dobozt ? Ez még rendben is van , hasonlóan szólnak . De nem helyesen! Ne ezt várd másnál. Nem olyan a többiek rendszere ezek szerint amihez szokva vagy esélyesen fals módon. És kb azt hallod amit írtam, a falratolt, földrerakott hangdobozoknál.
Szóval ezt így egyben gondold át, sennheiser fejhallgatóstól, missionostól, mindenestől, mennyiségestől, minőségestől.... :)
Ha szemét lennék , mondanám, hogy egyik f..st a másik f..ssal még össze lehet hasonlítani, de attól még nem ők fogják megmutatni, mi az igazság. Mégha teccik is valakinek az úgy akkor sem. De ilyet én nem mondok! :)
Csak kis kiegészítés, hogy a Mission nem lefelé sugároz, csak az alsó részén van a mély, de oldalt van a hangszóró és a bass reflex nyílás is. ;)
És mint írtam, sok helyen "ugyanúgy" (hasonlóan) szólt a mély is, tegnap is a JBL-eken. Van ahol meg nem.

Amúgy érdekes, amit a fejhallgatóról írsz, mert pont azt szokták írni ezekről, hogy kevés, vagy legalább is nem domináns a mélye...
Lehet, hogy nem is domináns, de hogy amiket hallottam eddig az mind mosott, felpuhult hangú volt az biztos! 4száz valamennyi, 560,580,600,620,650.....
Nekem egy Stax sr5x volt. Biztos hogy soha nem cseréltem volna Sennheiserekre.
Nekem AKG, Sennheiser, stb. hasonló árban egy kutya. Persze lehet ezért nyilvánosan keresztre feszítenek :D
Meghallgattam, nekem jó volt, meg vettem anno a HD570-est, majd 11 éve ezt az 595-öst. Ekkor már nem is néztem körül, csak megvettem az utódját... :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Block írta:
Ezek ott a PMC-nél tényleg tudhatnak valamit... 14 cm-es hangszóró 28 Hz-ig megy le. Ez akkor jó mély vagy hamis?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 15:19
SoundMania írta:
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 14:39

Arra célzol, hogy meglincselnének a találkozón? :D
Nem. Hanem arra , hogy egy ilyen puha , színezett, mélyben túltolt fejhallgatóhoz hasonlítasz egy lefele sugárzó földön álló dobozt ? Ez még rendben is van , hasonlóan szólnak . De nem helyesen! Ne ezt várd másnál. Nem olyan a többiek rendszere ezek szerint amihez szokva vagy esélyesen fals módon. És kb azt hallod amit írtam, a falratolt, földrerakott hangdobozoknál.
Szóval ezt így egyben gondold át, sennheiser fejhallgatóstól, missionostól, mindenestől, mennyiségestől, minőségestől.... :)
Ha szemét lennék , mondanám, hogy egyik f..st a másik f..ssal még össze lehet hasonlítani, de attól még nem ők fogják megmutatni, mi az igazság. Mégha teccik is valakinek az úgy akkor sem. De ilyet én nem mondok! :)
Csak kis kiegészítés, hogy a Mission nem lefelé sugároz, csak az alsó részén van a mély, de oldalt van a hangszóró és a bass reflex nyílás is. ;)
És mint írtam, sok helyen "ugyanúgy" (hasonlóan) szólt a mély is, tegnap is a JBL-eken. Van ahol meg nem.

Amúgy érdekes, amit a fejhallgatóról írsz, mert pont azt szokták írni ezekről, hogy kevés, vagy legalább is nem domináns a mélye...
Lehet, hogy nem is domináns, de hogy amiket hallottam eddig az mind mosott, felpuhult hangú volt az biztos! 4száz valamennyi, 560,580,600,620,650.....
Nekem egy Stax sr5x volt. Biztos hogy soha nem cseréltem volna Sennheiserekre.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Block írta:
Mekkora a doboza? 70 dB érzéketlen? Vagy hogyan? Ha tényleg tl llabirint akkor meg van a jelentős saját hangja abban biztos vagyok.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: Block »

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 14:38
quote=dixie-chicken post_id=2602886 time=1618226747 user_id=9549]
még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér
@Alex,mi értelme van most hangszorót vásárolni ?...ezt a 3 hónapot kibirod valahogyan,nem ?...az új környezet meg esetleg,amit most jónak találsz a régiben,lehet mást követel majd meg.... gondolkodik.gif

esetleg megfülelnék egy olyan (komolyabb) rendszert is amely bemért szakember által,vagy egy Lyngdorf rendszert is,azoknak volt (vagy van is ?) vlmilyen 2.2 rendszerük,amely szobához viszonyitva,be tudja mérni magát,és illeszti ahoz viszonyitva a frekvenciákat.. :smile49: márcsak a tisztánlátás kedvéért...
Tulajdonképpen igen, nem sürgős. Csak elkezdtem kicsit körülnézni, évek óta nem csináltam ilyet, meg persze élvezem is közben. Megmondom őszintén azt gondoltam, hogy bőség zavara lesz, hogy mi mindenre tudnám azonnal cserélni. De úgy látszik, nekem mégsem annyira egyértelmű.
Most a héten utoljára (?) elmegyek még a Stream Audiohoz, meg talán a Denonhoz vissza, ha össze rakják újra a demó szobájukat, és lesz több választék (írni fognak nekem miatta), aztán tényleg maradok a seggemen, és megvárom a költözést. Vagy ha felbukkan közben valami a használt piacon, akkor megfülelem.
[/quote]

ha elmégy a Stream Audióhoz,és ha van bejáratott példány a készleten,ezeket füleld meg:

https://streamaudio.hu/pmc-twenty5-23i- ... lo-hangfal

https://streamaudio.hu/pmc-twenty5-24i- ... lo-hangfal

magas az árfekvés,de transmission line koncepció,ez az elv,általában nagyon jól kezeli az extrém mélyhangokat (lásd vintage IMF/TDL)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Alex_Aston írta:
SoundMania írta:
2021.04.12., hétf. 13:26

Szerintem ezt még azért gondold végig mégegyszer! :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
SoundMania írta:

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Mindenféle bántó szándék nélkül, szerintem inkább Te nem érted amit sokan próbálnak neked mondani. Hosszú a hifis út, sokan előrébb vannak sokan hátrébb, sokakat meg nem is érdekli :D . Szinte kivétel nélkül mindenki azt mondta neked, hogy gyűjts saját tapasztalatokat, amibe bele is fogtál. Hajrá így tovább.
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 14:31
mert szerintem te is félreérted, amit mondani akarok

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

quote=dixie-chicken post_id=2602886 time=1618226747 user_id=9549]
@Alex,mi értelme van most hangszorót vásárolni ?...ezt a 3 hónapot kibirod valahogyan,nem ?...az új környezet meg esetleg,amit most jónak találsz a régiben,lehet mást követel majd meg.... gondolkodik.gif

esetleg megfülelnék egy olyan (komolyabb) rendszert is amely bemért szakember által,vagy egy Lyngdorf rendszert is,azoknak volt (vagy van is ?) vlmilyen 2.2 rendszerük,amely szobához viszonyitva,be tudja mérni magát,és illeszti ahoz viszonyitva a frekvenciákat.. :smile49: márcsak a tisztánlátás kedvéért...
[/quote]
Tulajdonképpen igen, nem sürgős. Csak elkezdtem kicsit körülnézni, évek óta nem csináltam ilyet, meg persze élvezem is közben. Megmondom őszintén azt gondoltam, hogy bőség zavara lesz, hogy mi mindenre tudnám azonnal cserélni. De úgy látszik, nekem mégsem annyira egyértelmű.
Most a héten utoljára (?) elmegyek még a Stream Audiohoz, meg talán a Denonhoz vissza, ha össze rakják újra a demó szobájukat, és lesz több választék (írni fognak nekem miatta), aztán tényleg maradok a seggemen, és megvárom a költözést. Vagy ha felbukkan közben valami a használt piacon, akkor megfülelem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.04.12., hétf. 12:59
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 12:32
Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
Még egy jutott eszembe: annak a pénznek töredékéért, amit itt el szándékozol költeni arra, hogy egy, a Mission-hoz méltó fehér hangfalpárt vásárolj, alighanem profi módon átfényeztethetnéd fehérre a Mission-jaidat, és mindenki heppi lenne: te is, az asszony is, és még mi is :D
Igen, ennek is utána jártam, meg lehetne szépen is csinálni elvileg. Szét kell kapni, ki kell pucolni a dobozt, és van szakember, aki profi módon lecsiszolja, és "gyári minőségben" fehérré varázsolja. Aztán meg újra össze kell rakni, akár jobb kábelekkel, jobb hangváltóval, ha van rá igény. De valahogy ezt kicsit "kendácsolásnak" látom, még ha a végeredmény szép és jobb is lehet. Ez így néz ki szépen, ahogy van, vagy csak nagyon megszoktam és/vagy elfogult vagyok.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.04.12., hétf. 12:47
Alex_Aston írta:
Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
Szerintem pedig tévúton jársz, ha már a fejhallgatókat is belekevered ebbe a "játékba"...
Hangfalakat keresel, azoknak pedig van közük a szoba-akusztikához. Az, hogy mit hallasz egy konkrét fejhallgatóban, ebben a kérdésben irreleváns.

A szubos megoldást pedig ne vesd el elméleti megfontolásokból, mert akár hibás is lehet az az elméleti megfontolás.

De azt hiszem, én itt feladom, egyrészt már azért is, mert most már oldalakon át a problémáidról szól ez a topik, másrészt valahogy mindig ott kötünk ki, hogy a mission-ökhöz szinte semmi sem méltó, harmadrészt pedig nem tudok mit kezdeni (és szerintem sokan vagyunk ezzel így) azzal a hangfal-minőségi definícióval, ami csak arról szól, hogy egy hangfal meddig tud basszusban lemenni. Márpedig nagyon az jön le, hogy nálad ez az egyetlen szempont - ezért ajánlottam a szubot, de ez már tényleg az utolsó ötletem.
Na, pont ezért jobb a személyes találkozás, és közös fülelés, mert szerintem te is félreérted, amit mondani akarok, mert tegnap (is) andarson fórumtársnál első zeneszámnál világos lett miről van szó, és nem is volt több kérdés.

A te hangfalad egyébként szerintem szebben szól, ha picit mélyebbre menne, már nálam zenélne ;)

A fejhallgatót csak azért hoztam fel, mert ha azon hallani, akkor annak a hangnak csak ott kell lennie, nem? gondolkodik.gif

Egyébként pedig nem, nem csak a basszusról szól a téma. De ha ha lépek előre, azt úgy szeretném, hogy közben valamiben (jelenleg basszusban) ne legyen visszalépés, semmi több. Nem kell, hogy mindenben előrelépés legyen, viszont semmiben se legyen kevesebb az új doboz. Csak ennyi lenne a célom. Gondolom te is úgy szoktál (meg sokan mások is) váltnai, hogy ha nem is mindenben, de előrébb lépsz, viszont közben nem lépsz semmiben esetleg akár csak picit is visszább. De persze lehet tévedek, viszont én így szeretném.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Lassan "Alex füle" névre kellene átnevezni ezt a topikot.
Más.
Hallotta már valaki azt a magyar hagsugárzót, amit süti árul?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
SoundMania írta:
2021.04.12., hétf. 12:22

Ezeket a mély hangokat nem csak a 30 meg 20 hertzre lemenő hangdobozokból lehet hallani. És persze az sem mindegy milyen annak a hangnak a minősége. Ha azért hallani, mert olyanok a visszaverődések/erősítések a határoló falak miatt, az általába jelentős hangelmosódást fog okozni. Ha egy viszonylag magasabb állványon is le tudja sugározni ezt a hangsugárzó, akkor jelentősen javulhat a hangminőség és néha nem is csökken jelentősen a mélyhang. Szóval a mennyiség elvesztése nélkül is minőségi javulás lesz/lehet a hangképben.
Akit érdekel a téma, kellene tartani egy rövid összeülést, hogy közös nevezőre kerüljön, miről is beszélünk mert én úgy látom egymás mellett beszélünk sok esetben. :cheers1:
Megmutatnám azt a pár számot, amivel ezt jól lehet tesztelni, és hallani.
Aztán jöhet a diskurzus.
Tényleg szívesen látok bárkit.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
Még egy jutott eszembe: annak a pénznek töredékéért, amit itt el szándékozol költeni arra, hogy egy, a Mission-hoz méltó fehér hangfalpárt vásárolj, alighanem profi módon átfényeztethetnéd fehérre a Mission-jaidat, és mindenki heppi lenne: te is, az asszony is, és még mi is :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 10:58
Aszpirin írta:
2021.04.12., hétf. 10:42
...2.1 felállásban (tehát subwooferrel ügyesen "megtámogatva")....
Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
Vagy ide hozni a hangfalakat hozzám, és ugyanoda állítva összehasonlítani.

Az erősítő amúgy milyen a 2.1-es felállásnál? Vagy sima passzív SUB, és "elbírja" a vas a 4db hangfalat? Mert nekem ugye aktív SUB kimenetem nincs, de 4db hangfal kimenet igen.
aktiv REL SUB-ot használ (én is, csak Ö "kicsit" komolyabb/dragabb dolgokat), REL a "high level" összekötest szorgalmazza, azaz az erösitö hangfalkimenetere kötest:
"The HIGH LEVEL, dual channel (stereo) input is via a Neutrik Speakon connectorwhich is connected to the power amplifier's left and right channel speaker terminals.This has the advantage of ensuring that the REL receives exactly the same signal asthe main speakers. This means that the character of the bass from the main system iscarried forward into the Sub-Bass System. This is a very important point and togetherwith the REL's Active Bass Controller (ABC), ensures superior system integration ofthe Sub-Bass System with the main system."
"The HIGH LEVEL input is designed to accept the stereo (two channel) signals from thespeaker terminals of your receiver, integrated amplifier, and basic amplifiers. This hasthe advantage of ensuring that your Sub-Bass System receives exactly the same signalas the main speakers, which means that the character of the bass from the mainsystem is carried forward into the Sub-Bass System. This is a very important pointand together with the REL's ABC circuitry, ensures superior system integration of theSub-Bass System with the main system."

(en apro hangfalak mellett is 30-34Hz-es "crossover" beallitast hasznalok, ugy jo nekem - a crossover nem baromi elesen vag, a beallitott freki felett "komótosan csökken a szint, lasd pl. https://rel.net/wp-content/uploads/2016 ... i-News.pdf ...szintböl is en a 40 racsnyis potin az also 8-11-et hasznalom csak; persze kizarolag zenere)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
Szerintem pedig tévúton jársz, ha már a fejhallgatókat is belekevered ebbe a "játékba"...
Hangfalakat keresel, azoknak pedig van közük a szoba-akusztikához. Az, hogy mit hallasz egy konkrét fejhallgatóban, ebben a kérdésben irreleváns.

A szubos megoldást pedig ne vesd el elméleti megfontolásokból, mert akár hibás is lehet az az elméleti megfontolás.

De azt hiszem, én itt feladom, egyrészt már azért is, mert most már oldalakon át a problémáidról szól ez a topik, másrészt valahogy mindig ott kötünk ki, hogy a mission-ökhöz szinte semmi sem méltó, harmadrészt pedig nem tudok mit kezdeni (és szerintem sokan vagyunk ezzel így) azzal a hangfal-minőségi definícióval, ami csak arról szól, hogy egy hangfal meddig tud basszusban lemenni. Márpedig nagyon az jön le, hogy nálad ez az egyetlen szempont - ezért ajánlottam a szubot, de ez már tényleg az utolsó ötletem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2021.04.12., hétf. 12:22

Ezeket a mély hangokat nem csak a 30 meg 20 hertzre lemenő hangdobozokból lehet hallani. És persze az sem mindegy milyen annak a hangnak a minősége. Ha azért hallani, mert olyanok a visszaverődések/erősítések a határoló falak miatt, az általába jelentős hangelmosódást fog okozni. Ha egy viszonylag magasabb állványon is le tudja sugározni ezt a hangsugárzó, akkor jelentősen javulhat a hangminőség és néha nem is csökken jelentősen a mélyhang. Szóval a mennyiség elvesztése nélkül is minőségi javulás lesz/lehet a hangképben.
Akit érdekel a téma, kellene tartani egy rövid összeülést, hogy közös nevezőre kerüljön, miről is beszélünk mert én úgy látom egymás mellett beszélünk sok esetben. :cheers1:
Megmutatnám azt a pár számot, amivel ezt jól lehet tesztelni, és hallani.
Aztán jöhet a diskurzus.
Tényleg szívesen látok bárkit.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 11:29
Aszpirin írta:
2021.04.12., hétf. 11:13
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 10:58
Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
Vagy ide hozni a hangfalakat hozzám, és ugyanoda állítva összehasonlítani.

Az erősítő amúgy milyen a 2.1-es felállásnál? Vagy sima passzív SUB, és "elbírja" a vas a 4db hangfalat? Mert nekem ugye aktív SUB kimenetem nincs, de 4db hangfal kimenet igen.
Nem arra gondoltam, hogy a mostani szobádba mi jó, hanem hogy esetleg ez az általad nagyon gyakran tapasztalt "hiuányzó mély" valódi-e vagy az otthon megszokott, a szobád által produkált basszus-anomália hiánya-e. Ha utóbbi, akkor jó eséllyel az új helyen azonnal észreveszed, hogy a Mission-ök is másként szólnak...

A kérdésed a sub bekötésével kapcsolatban teljesen jogos!
Nem értek az aktív subokhoz, nekem egy, a gyártótól közvetlenül rendelt B.K. Electronics Double Gem aktív szubom van, és azon van egy olyan, hogy "High Level Input", spéci csatlakozóval, ami szerintem tuti, hogy nem teljesen passzív bemenet, viszont hangfalkimemetre lehet csatlakoztatni. Juliush azt javasolta használni, igen, az erősítő hangfalkimenetére kötve (mintha biwire lenne, csak a második párat a szubba víve).
Sokan mondták, hogy én csak "hallani vélem" ezeket a mélyeket a szoba, vagy a sz@r Mission miatt, pedig fejhallgató (Sennheiser HD595) esetén is hallani, meg tegnap a nagy JBL 4333-as hallgatásakor is ott voltak, meg Cannonball Tannoyain is, illetve Monitor Audio 500-as teszt alatt is hallható volt mind (és akkor még egyéb helyeket nem is említettem, mint Sógoromnál a 35nm-es nappali, stb.). Erre mondtam, hogy akkor vagy minden említett hangfal loudnesses, és/vagy sz@r az akusztika náluk is, vagy bizony tényleg az általam említett hangfalak ott, ahol hallgattam őket (vagy amúgy sem), nem mennek elegendően mélyre.

SUB-tól kicsit ódzkodom egyébként, mert azt beállítani tényleg nagyon nehéz, hogy ne legyen tolakodó, vagy túl halk (anno autó hifinél is mennyit játszottam ezzel). Ezért lenne jobb egy olyasmi, mint a mostani hangfalam is, amiben gyakorlatilag a 120Hz-nél vágott, alulra beépített 20-as mély olyan, mint egy jól illesztett mélyláda.

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Kérdésben a válasz? :rolleyes:
Alex_Aston írta:
2021.04.12., hétf. 09:38

De létezik, hogy egy közel másfél millás, neves gyártó hangfala ilyen lenne, mint amit írsz? gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”