Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Jamo hangsugárzók
szabo pitty.
Sajna nem megy el a mail de itt pár kép.
4/1
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Jamo hangsugárzók
Ennyire bejött neked is a hallgatások során? Képed nincs róla esetleg? És egyébként még mindig szépen szól?
Bejött. Majd teszek fel képeket. Jól szól, de sajnos az elhelyezés szempontjából nem egy szerencsés konstrukció, gondolog itt arra, hogy a reflex nyílás hátul van, a mélynyomó meg oldalt. A régi szobámban rettentő zsufin volt és tök jól szólt, most, hogy átköltöztem az új lakásba a tágas helyen nem jó. Valszeg a szoba akusztikája pocsék. A mélytartomány bizonyos része feldúsúlt és hazavágta a hangképet. Kénytelen voltam levenni a mélyet, így viszont már korántsem olyan dögös.
Persze a hangfal továbbra is jó, de elhelyezni művészet.
Hát nekem elég zsúfolt a szobám de szerintem ezt a terhet szivesen viselem! Erre én azt mondom hogy inkább több mélye legyen mert azt esetleg vissaz tudod fogni de ha nincs benne kraft akkor már baj van! Persze lehet ez hülyeség, bár itt nálam azért van bútor rendesen ami elnyelje a mélyeket de majd max én is játszok az elhelyezéssel! Csak lehet hogy kitolódik a beszerzése.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Jamo hangsugárzók
Én is pont emiatt váltam meg az s606tol. Nállam már a hallgathatatlan kategoriát surolta.
Amugy biza arra a rézlapra gondoltam.
Szabo Pityunak: Tök mindegy melyik csatira kötöd alulra vagy felülre amig ott van. Ki kell venni és eldobni a francba.(Mondjuk azért tartsd meg mert ha eladod akkor hiányozni fog).Probálgass több féle kábelt is a csatik közé mert lehet hogy neked más kábellel fog tetszeni.
Bi-wire kötésnek nincs sok értelme.És különben is arrol szolna hogy az erösitö A kimenetére kötöd a hangfalat a magast és a mélyt is csak külön kábellel.
Azaz:nem ugy hogy a magasat/közepet az A-ra a mélyet a B-re.De ez különben is a s606nál ugy van hogy a felsö banán csak magas az also banán a közép és a mély.
De azért probáljátok ki azt hogy megméritek az ellenállását a hangfalnak rézlappal(gyári adat 4ohm), és rézlap nélkül külön-külön(also szekcio, felsö szekcio)
Ha a rézlap nélküli megoldásnál is 4ohm jönne ki külön-külön(az alsora és a felsöre is) akkor elvettném hogy az erösitöre igy kösd be bi-wire(A magas B mély/közép).Ha 8ohmra jön ki külön-külön akkor proba szerencse.Legfeljebb nem fog tetszeni a hangja de legalább az erösitöd épségbe marad.De arra ügyeljetek hogy egyforma tipusu kábellal probáljátok.De azon is érdemes elgondolkodni hogy a bikábelezés helyett azon az áron egy jobb kábelt lehet kapni amivel jobb lesz a hang.Pont.
Szerintem, ha a rézlap befolyásolja a magasátvitelt, akkor nem tök mindegy, hogy hova kötöd a kábelt, mert, ha felülre kötöd, akkor az erősítőről jövö jel közvetlenül a magas sugázóra megy és a lemezen keresztül a mélyre. Abban az esetben, ha alulra kötöd, a jel közvetlenül megy a mély -és középsugárzókra és a rézlemezen keresztül a magassugárzóra. Az egyik esetben a mélyeket, a másik esetben a magasakat befolyásolja valamilyen irányba.
A kettős kábelezést még nem próbáltam, csak a szaksajtóból értesültem annak jótékony hatásáról, bár ott is hozzátették, hogy a kettős erősítés nagyobb javulást eredményez. Nyilván, jóval magasabb költséggel.
Eredő impedancia szempontjából teljesen mindegy, hogy szimpla, -vagy kettős kábelezéssel hajtod a hangfalat. Éppen ezért, kizártnak tartom, hogy külön-külön 4 ohm legyen az impedancia. Amúgy, az S606-osnak a gyári adat szerint 6 ohm az impedanciája.
Az otthoni, műszeres mérés nem pontos, mert ugyebár a multiméter egyenárammal mér, az impedanciát pedig 1 kHz-en (vagy valamilyen hangfrekvencián) szokták megadni. Az így kapott adat erősen tájékoztató jellegű.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ha külön-külön 4 ohm lenne, (amit kizártnak tartok) akkor se lenne probléma, mert Yamaha erősítőm 2 ohmon is satbil, de ez már egy másik történet.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Én is pont emiatt váltam meg az s606tol. Nállam már a hallgathatatlan kategoriát surolta.
Amugy biza arra a rézlapra gondoltam.
Szabo Pityunak: Tök mindegy melyik csatira kötöd alulra vagy felülre amig ott van. Ki kell venni és eldobni a francba.(Mondjuk azért tartsd meg mert ha eladod akkor hiányozni fog).Probálgass több féle kábelt is a csatik közé mert lehet hogy neked más kábellel fog tetszeni.
Bi-wire kötésnek nincs sok értelme.És különben is arrol szolna hogy az erösitö A kimenetére kötöd a hangfalat a magast és a mélyt is csak külön kábellel.
Azaz:nem ugy hogy a magasat/közepet az A-ra a mélyet a B-re.De ez különben is a s606nál ugy van hogy a felsö banán csak magas az also banán a közép és a mély.
De azért probáljátok ki azt hogy megméritek az ellenállását a hangfalnak rézlappal(gyári adat 4ohm), és rézlap nélkül külön-külön(also szekcio, felsö szekcio)
Ha a rézlap nélküli megoldásnál is 4ohm jönne ki külön-külön(az alsora és a felsöre is) akkor elvettném hogy az erösitöre igy kösd be bi-wire(A magas B mély/közép).Ha 8ohmra jön ki külön-külön akkor proba szerencse.Legfeljebb nem fog tetszeni a hangja de legalább az erösitöd épségbe marad.De arra ügyeljetek hogy egyforma tipusu kábellal probáljátok.De azon is érdemes elgondolkodni hogy a bikábelezés helyett azon az áron egy jobb kábelt lehet kapni amivel jobb lesz a hang.Pont.
Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)
Jamo hangsugárzók
Ennyire bejött neked is a hallgatások során? Képed nincs róla esetleg? És egyébként még mindig szépen szól?
Bejött. Majd teszek fel képeket. Jól szól, de sajnos az elhelyezés szempontjából nem egy szerencsés konstrukció, gondolog itt arra, hogy a reflex nyílás hátul van, a mélynyomó meg oldalt. A régi szobámban rettentő zsufin volt és tök jól szólt, most, hogy átköltöztem az új lakásba a tágas helyen nem jó. Valszeg a szoba akusztikája pocsék. A mélytartomány bizonyos része feldúsúlt és hazavágta a hangképet. Kénytelen voltam levenni a mélyet, így viszont már korántsem olyan dögös.
Persze a hangfal továbbra is jó, de elhelyezni művészet.
Jamo hangsugárzók
'TurboNeked mióta van S 606-osod? Mert nem emlékszem hogy láttam volna eddig az aláírásodban!'
Itt válaszolok, mert mégiscsak itt a helye. Szóval pár hónapja, csak lusta voltam frissíteni az aláírást.
Üdv
Turbo
Jamo hangsugárzók
'Turbo
Neked mióta van S 606-osod? Mert nem emlékszem hogy láttam volna eddig az aláírásodban!'
Itt válaszolok, mert mégiscsak itt a helye. Szóval pár hónapja, csak lusta voltam frissíteni az aláírást.
Üdv
Turbo
Jamo hangsugárzók
Ha valakit érdekel, két külföldi teszt a Jamo S60 szettről. Itt.
Magyar tesztet nem lehet találni róla? Kiváncsiságból elolvasnám!
Sajnos, az nincs sehol. A Sztereó magazinban sem szoktak Jamokat tesztelni, ha mégis, akkor high-end kategóriájút, olyanom meg sosem lesz. Utoljára talán a Concert 8-at, vagy 11-et tesztelték, amikor újdonságok voltak. Emlékezetem szerint, azóta semmi Jamo, de még a Házimozi -és Hifishown sem szoktam látni a márkát.
Valahogy számítottam rá de hát annyira nem is zavar már hallottam sokszor és nagyon tetszett! Könnyen lehet hogy Sub 300 helyett egy pár S 606-ra fogok beruházni!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Sajnos, az nincs sehol. A Sztereó magazinban sem szoktak Jamokat tesztelni, ha mégis, akkor high-end kategóriájút, olyanom meg sosem lesz. Utoljára talán a Concert 8-at, vagy 11-et tesztelték, amikor újdonságok voltak. Emlékezetem szerint, azóta semmi Jamo, de még a Házimozi -és Hifishown sem szoktam látni a márkát.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Bemutatkoznak a jamo új sorozatai! A C 4-es sorozat egész barátságosnak látszik remélem az ára is barátibb lesz mint a C 6-os! Akkor még talán be is ruházok egyre az S 606 helyett feltéve ha nem lesz sokkal drágább!
http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=6341
A legelső IFA cuccot nyissa meg aki kiváncsi rá!
Jamo hangsugárzók
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Ha egy erősítővel hajtjuk meg a hangfalat, két kábel segítségével, akkor kettős kábelezésről beszélünk, ha pedig van két, különálló erősítőnk a mély -és a magas hangszórókhoz, akkor kettős erősítésről.
Jómagam még nem próbáltam ki, mekkora a különbség a szimpla és a kettős kábelezés között, de, ha egyszer lesz egy kis időm, mindenképpen kipróbálom.
Olvastam néhány tesztet a Sztereó Magazinban ezzel kapcsolatban és ott az volt a vélemény, hogy már kettős kábelezés esetén is hallható a javulás.
Hát nem tudom én azt hallottam hogy alap-közép kategóriás erősítőknél annyira minimális a különbség hogy nem nagyon van értelme de ha kipróbáltad akkor várom a tapasztalatokat hogy akkor mégis milyen!
Mindenképp kipróbálom, csak előtte kell vegyek valami normális kábelt a 4*2,5-es villanykábel helyett. Már ki is néztem, Monitor Atmos Air 309 Cu lesz helyette a közeljövőben. Persze, mivel egyelőre nem akarok dupla szett kábelt venni, kipróbálom valami kommersszel.
Várom a beszámolót!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Ha egy erősítővel hajtjuk meg a hangfalat, két kábel segítségével, akkor kettős kábelezésről beszélünk, ha pedig van két, különálló erősítőnk a mély -és a magas hangszórókhoz, akkor kettős erősítésről.
Jómagam még nem próbáltam ki, mekkora a különbség a szimpla és a kettős kábelezés között, de, ha egyszer lesz egy kis időm, mindenképpen kipróbálom.
Olvastam néhány tesztet a Sztereó Magazinban ezzel kapcsolatban és ott az volt a vélemény, hogy már kettős kábelezés esetén is hallható a javulás.
Hát nem tudom én azt hallottam hogy alap-közép kategóriás erősítőknél annyira minimális a különbség hogy nem nagyon van értelme de ha kipróbáltad akkor várom a tapasztalatokat hogy akkor mégis milyen!
Mindenképp kipróbálom, csak előtte kell vegyek valami normális kábelt a 4*2,5-es villanykábel helyett. Már ki is néztem, Monitor Atmos Air 309 Cu lesz helyette a közeljövőben. Persze, mivel egyelőre nem akarok dupla szett kábelt venni, kipróbálom valami kommersszel.
Jamo hangsugárzók
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
606-ban állítólag valami kábelcserével vagy mivel nagyon sokat lehet pl a magasakon javítani még!
A 606on lehet javitani jocskán!Azt a gagyi rézlapot a hátulján kikell venni és jo messzire el kell dobni a pi...ba.A helyett kábeleket kell probálni.Mondjuk CAT5böl készült kis darab kábelt a réz lap helyére, vagy ezüst kábelt.A siker nem marad el!!!Sokkal jobb magasok és közepek lesznek.Mondjuk a közepein is lehetne javitani mert szerintem kontrolálatlanok a közepei ennek az okai szerintem a dobozban keresendö egy kis plusz hangcsillapitással.Pár ezer forintbol lehet rajta segiteni és még jobb is lesz.
Ha a réz összekötő lapok rontják a magasátvitelt, szerintem az a legegyszerűbb, ha a hangfalkábelt a felső csatlakozókhoz kötjük. Ezzel közvetlenül, a lemezkék kikerülésével hajtjuk meg a közepeket és a magasakat. Kérdés, ez mennyire befojásolja a mélyeket. Szerintem, azok kevésbé érzékenyek erre. A legjobb megoldás persze, a kettős kábelezés/erősítés, amire az S606-os lehetőséget is nyújt.
Csak állítólag a kettős kábelezésnek is akkor van értelme ha vagy külön erősítőről hajtod vagy pedig valami nagyon komoly hm-el mert állítólag az olcsóbb erősítőkben nincs külön végfok az A és B csatira ezért tulajdonképpen nincs értelme bikábelezni mert szinte alig érezhető különbség! (remélem nem írtam nagy hülyeségeket ha keverek valamit akkor javítsatok ki!) Egyébként Andru erre a kis lapra gondolsz? Ennek a helyére egy kábelt bekötni és annyi?
Jamo hangsugárzók
606-ban állítólag valami kábelcserével vagy mivel nagyon sokat lehet pl a magasakon javítani még!
A 606on lehet javitani jocskán!Azt a gagyi rézlapot a hátulján kikell venni és jo messzire el kell dobni a pi...ba.A helyett kábeleket kell probálni.Mondjuk CAT5böl készült kis darab kábelt a réz lap helyére, vagy ezüst kábelt.A siker nem marad el!!!Sokkal jobb magasok és közepek lesznek.Mondjuk a közepein is lehetne javitani mert szerintem kontrolálatlanok a közepei ennek az okai szerintem a dobozban keresendö egy kis plusz hangcsillapitással.Pár ezer forintbol lehet rajta segiteni és még jobb is lesz.
Ha a réz összekötő lapok rontják a magasátvitelt, szerintem az a legegyszerűbb, ha a hangfalkábelt a felső csatlakozókhoz kötjük. Ezzel közvetlenül, a lemezkék kikerülésével hajtjuk meg a közepeket és a magasakat. Kérdés, ez mennyire befojásolja a mélyeket. Szerintem, azok kevésbé érzékenyek erre. A legjobb megoldás persze, a kettős kábelezés/erősítés, amire az S606-os lehetőséget is nyújt.
Csak állítólag a kettős kábelezésnek is akkor van értelme ha vagy külön erősítőről hajtod vagy pedig valami nagyon komoly hm-el mert állítólag az olcsóbb erősítőkben nincs külön végfok az A és B csatira ezért tulajdonképpen nincs értelme bikábelezni mert szinte alig érezhető különbség! (remélem nem írtam nagy hülyeségeket ha keverek valamit akkor javítsatok ki!) Egyébként Andru erre a kis lapra gondolsz? Ennek a helyére egy kábelt bekötni és annyi?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)
Jamo hangsugárzók
Persze hogy hallgatható, semmiképpen sem rossz, csak az E680 jobb. Összképet nézve.Mélyei jobbak a 606nak.
Legjobb választás továbbra is a E7 széria
Hát itt jön ki az egyéni hallás meg tetszés mert mikor én hasonlítottam nekem valamiért jobban tetszett a 606-os hangképe de iagzség szerint mindegyik tetszett csak a 606-os valahogy jobban bejött! Az lenne a jó igen csak hát ha tényleg kifutó széria akkor olyanom már nem valószínű hogy lesz! 606-ban állítólag valami kábelcserével vagy mivel nagyon sokat lehet pl a magasakon javítani még!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Az S606 közepeivel és magasaival egészen addig van baj, amíg bejáródnak. Utána sokkal szebben szól, ezt tapasztalatból mondom.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Jamo hangsugárzók
Persze hogy hallgatható, semmiképpen sem rossz, csak az E680 jobb. Összképet nézve.
Mélyei jobbak a 606nak.
Legjobb választás továbbra is a E7 széria
Jamo hangsugárzók
Na, szóval...Voltam az Annexnél, vettem még 2 E600-at hogy teljes legyen a 7.1 rendszer.
Ott volt a demo-szobában az S606, így gondoltam meghallgatom mi a különbség az E680-hoz képest.
Hát meg kell mondjam dinamikusabb az S606, jobban dübörögnek a mélyek, és nemcsak dübörögnek hanem azt szépen is csinálja. Viszont a közép ill. magas hangoknál már van baj. Érezhető, hallható hogy az E680 sokkal szebben szól középen, magasan. Ez a DTT eredménye lehet, a külön aluminium ház a közép és a magassugárzónak.
Összességében nem rossz az S606, nem csodálkozom hogy valakinek nem is kell mellé mélyláda (én azért mindenképp vennék minden mellé), de végül mégis az E680-ra szavazok a teljes hangzáskép miatt. Mélyet lehet ráadni az erőlködőn
Aki most gondolkodik vásárláson siessen, az E6 E7 szériák kifutók lettek és nem jön belőle új szállítmány. Ami van az van. Én is a kiállított E600-akat vettem meg.
Szept. 5 asszem az IFA kiállítás, ott fog új dobozokat bemutatni a Jamo.
Üdv
De egyébként ha nem E 680-al hasonlítjuk hanem csak úgy magában akkor szerinted milyen? Azért még hallgatható?
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Jamo hangsugárzók
Csekkolni kell a jamospeakers.com-ot. Csak felrakják az újakat.
Jamo hangsugárzók
Nem lesz E 7-es széria? Na most valami csúnyát mondtam! Pedig az lett volna az álom de ha jön új széria remélem hogy legalább olyan jó lesz és nem lesz nagy difi az árban! Pontosan mikor lehet tudni infókat róla?