Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Jamo hangfalszettet vettem.HSC 418-ast.Sztem elég jó első hallásra!
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Jamo hangsugárzók
Ez a tipus csak hasznaltan szerezheto be.
Hát ha sikerül fülelned egyet vagy venni akkor várom a tapasztalatokat!
Ha sikerül beszerezni egyet, mindenképpen beszámolok a tapasztalatokról.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Hát ha sikerül fülelned egyet vagy venni akkor várom a tapasztalatokat!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Szabo_pitty sikerült megtalálnom mégis a kis jbl subot itten ni, Jbl Sub140: http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... &AK=15&SE=
Köszi, meggondolom. Igazából egy Jamo SW600E-re vágyom.
Az melyik? Linked van hozzá? Ja meg anynit hozzá hogy azért ezt a jbl subot ne úgy képzeld el mint azt a kicsi jamot amit hallottál mert az szerintem csak papíron tudja a 70 W-ot mint az én korábbi S 40-em a 120-at. De ez tényleg tudja a ráírt 100 W-ot ha nem többet mert azért egy 220 W-os tápegységből többet is ki lehet szedni!
Hát, linket azt nem tudok vele kapcsolatban. A kilencvenes évekből származik. A Jamo által kitalált, ellenütemű csatolt üreg elvén működik, ami azt jelenti, hogy belül ketté van osztva egy zárt és egy bandpass részre és két 25 cm-es hangszóró, egymással szembefordítva, ellenütemben (az egyik fordíttott polaritással) dolgozik. Passzív dobozról van szó, melyhez külső erősítőtt mellékeltek anno.
Hát erről még nem hallottam soha! Nem tudom milyen de én úgy érzem hogy ezért a pénzért ennél a jbl-nél jobbat nem valószínű hogy lehet kapni mert ilyen teljesítményt szerintem egy azonos árú új sub se tud! De lehet tévedek (a hsznált persze más kategória)!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Szabo_pitty sikerült megtalálnom mégis a kis jbl subot itten ni, Jbl Sub140: http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... &AK=15&SE=
Az melyik? Linked van hozzá? Ja meg anynit hozzá hogy azért ezt a jbl subot ne úgy képzeld el mint azt a kicsi jamot amit hallottál mert az szerintem csak papíron tudja a 70 W-ot mint az én korábbi S 40-em a 120-at. De ez tényleg tudja a ráírt 100 W-ot ha nem többet mert azért egy 220 W-os tápegységből többet is ki lehet szedni!
Hát, linket azt nem tudok vele kapcsolatban. A kilencvenes évekből származik. A Jamo által kitalált, ellenütemű csatolt üreg elvén működik, ami azt jelenti, hogy belül ketté van osztva egy zárt és egy bandpass részre és két 25 cm-es hangszóró, egymással szembefordítva, ellenütemben (az egyik fordíttott polaritással) dolgozik. Passzív dobozról van szó, melyhez külső erősítőtt mellékeltek anno.
Hát erről még nem hallottam soha! Nem tudom milyen de én úgy érzem hogy ezért a pénzért ennél a jbl-nél jobbat nem valószínű hogy lehet kapni mert ilyen teljesítményt szerintem egy azonos árú új sub se tud! De lehet tévedek (a hsznált persze más kategória)!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Szabo_pitty ma kaptam kölcsönbe egy kis tesztelésre egy jbl subot, asszem az egyik legkisebb jbl sub, a balboa sub alatt van, fekete 20 cm-es membránnal, 220 W-os teljesítményfelvétellel, 100 W rms-el. Mivel későn van ezért nem nagyon tudom most tesztelgetni de dts koncert dvd alapján (Eagles - Hell freezes over) azt kell hogy mondjam hogy ez a kicsi sub egy rendkívül komoly és jó cucc! A sub potija kb fél felett valamennyivel, erősítőn a hangerő -33 (keresztfreki 60 hz) nagyon kellemes duruzsoló mélyek a szoba minden részében, érezhető kellemes mélyeket ad elő a 606-osok mellett is és hozzátéve hogy pl a reflexnyílásnál levegő áramlás tulajdonképpen nincs (ergo pl portzaj ilyen hangerő mellett zéró) és érzetre nagyon komoly tartalékok vannak ebben a kicsi subban amellett hogy egy ilyen subot 40 ezer Ft-ért lehet kapni! Egy negatívum hogy valamiért a subon nincs keresztváltó poti és fázis se így azt csak az erősítőn lehet állítani, de van LFE bemenete. Holnap majd kicsit komolyabban megküldöm és írok róla még bővebben de ez alapján nagyon jónak tűnik ez sub (a kicsi jamokat felejtsd el) ha ennyiért akarsz subot akkor a mai hallgatás alapján azt mondom hogy egy ilyennel nagyon jól járnál pláne ennyiért! De holnap majd írok róla bővebben de már a jblk topicba!
Érdekelne a pontos típusa, mert feltétlenül fel akarom venni a meghallgatandó készülékek listájára.
Húú sajnos megfogtál mert pár héttel ezelőttig fent volt a Netdepon a subok között de most már leszedték és így nem tudom hogy pontosan milyen típusú volt! Erről a mélynyomóról van szó a szettben: http://www.netdepo.hu/product_info.php? ... 15565e1563
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Szabo_pitty ma kaptam kölcsönbe egy kis tesztelésre egy jbl subot, asszem az egyik legkisebb jbl sub, a balboa sub alatt van, fekete 20 cm-es membránnal, 220 W-os teljesítményfelvétellel, 100 W rms-el. Mivel későn van ezért nem nagyon tudom most tesztelgetni de dts koncert dvd alapján (Eagles - Hell freezes over) azt kell hogy mondjam hogy ez a kicsi sub egy rendkívül komoly és jó cucc! A sub potija kb fél felett valamennyivel, erősítőn a hangerő -33 (keresztfreki 60 hz) nagyon kellemes duruzsoló mélyek a szoba minden részében, érezhető kellemes mélyeket ad elő a 606-osok mellett is és hozzátéve hogy pl a reflexnyílásnál levegő áramlás tulajdonképpen nincs (ergo pl portzaj ilyen hangerő mellett zéró) és érzetre nagyon komoly tartalékok vannak ebben a kicsi subban amellett hogy egy ilyen subot 40 ezer Ft-ért lehet kapni! Egy negatívum hogy valamiért a subon nincs keresztváltó poti és fázis se így azt csak az erősítőn lehet állítani, de van LFE bemenete. Holnap majd kicsit komolyabban megküldöm és írok róla még bővebben de ez alapján nagyon jónak tűnik ez sub (a kicsi jamokat felejtsd el) ha ennyiért akarsz subot akkor a mai hallgatás alapján azt mondom hogy egy ilyennel nagyon jól járnál pláne ennyiért! De holnap majd írok róla bővebben de már a jblk topicba!
Érdekelne a pontos típusa, mert feltétlenül fel akarom venni a meghallgatandó készülékek listájára.
Jamo hangsugárzók
A mostani hangszóróim 8 ohm-osak, akkor csak olyan szettet vehetek ami szintén 8 ohm-os??? Vagy nem kell figyelembe venni??
Rákötheted nem lesz vele gond de nem szabad tartósan nagy teljesítményen amennyiben az erősítő nem stabil 6 ohmon, de ez a hátulján talán rajta van hogy hány ohmig terhelhető! Szal rá lehet kötni csak óvatosan a hangerővel! Itt erről van szó olvasd el: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11156
Ó, köszi. Megnézem akkor mit írtak az erősítő hátuljára.
Jamo hangsugárzók
A mostani hangszóróim 8 ohm-osak, akkor csak olyan szettet vehetek ami szintén 8 ohm-os??? Vagy nem kell figyelembe venni??
Rákötheted nem lesz vele gond de nem szabad tartósan nagy teljesítményen amennyiben az erősítő nem stabil 6 ohmon, de ez a hátulján talán rajta van hogy hány ohmig terhelhető! Szal rá lehet kötni csak óvatosan a hangerővel! Itt erről van szó olvasd el: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11156
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
OFFTOPIC:
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
A Jamo S408 HCS -ről mi a véleményetek???http://www.ciao.de/Thomson_Bundel_DPL_5 ... E__1100364 egy ilyen szettre lenne rákötve. Le szeretném cserélni a gyári hangszórókat. Már egy magnat 300-as subwoofer van rá kötve, csak a hangszórók hiányoznak. Ezen az erősítőn nem lehet állítani a magas-mély hangokat, ez gond lehet??
Az S408 jó vételnek tűnik, legalábbis ár/érték arányát tekintve. Nem hallotam még, de ha jól emlékszem 40 egynéhány ezerért mérik a szettet, annyiért jó vételnek tűnik. A gyári Thomsonokat biztosan verni fogja. Ami a magas-mély szabályzást illeti, én például sosem szoktam állígatni a hangszínt, de ez én vagyok. Döntsd el, neked mennyire számít.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
A Jamo S408 HCS -ről mi a véleményetek???http://www.ciao.de/Thomson_Bundel_DPL_5 ... E__1100364 egy ilyen szettre lenne rákötve. Le szeretném cserélni a gyári hangszórókat. Már egy magnat 300-as subwoofer van rá kötve, csak a hangszórók hiányoznak. Ezen az erősítőn nem lehet állítani a magas-mély hangokat, ez gond lehet??
Az S408 jó vételnek tűnik, legalábbis ár/érték arányát tekintve. Nem hallotam még, de ha jól emlékszem 40 egynéhány ezerért mérik a szettet, annyiért jó vételnek tűnik. A gyári Thomsonokat biztosan verni fogja. Ami a magas-mély szabályzást illeti, én például sosem szoktam állígatni a hangszínt, de ez én vagyok. Döntsd el, neked mennyire számít.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Jamo hangsugárzók
En meg azt mondom ha mar van egy ilyen jo csaladod hangfalakbol ami az alairasodban van, megerdemli azt a 60-at. Ha most ugy gondolod hogy 40-et akarsz kolteni, varj 2 honapot es vegyel 60-ert.Nagyon regen Somogyi hangfalaim voltak mert azt gondoltam olcson is lehet jot. Mikor volt mar jo erosito, lejatszom, nem voltam megelegedve az osszkeppel. Elkezdtem igazi hangfal utan kutatni. Eloszor JBL E90-E100 gondoltam, de az tenyleg tul draga volt.
Aztan Jamo 770, azt kellett volna megvennem, de a 680-at vettem, mert az osszehasonlitasnal tul messze voltak a faltol, a 770-esnek meg a hatso sub hangszoro miatt kell a fal kozelsege (legjobb a 40-50 cm de a boltban kb. 1-1.5 meter volt).
Mikor megvettem a 680-at es bejaratlanul megszolalt azt hittem bezuzom ott helyben a Somogyit.
Most hogy haveromnak a 770 van nekem meg a 680, biztos vagyok benne hogy az egesz rendszerben a hangfal a legerzekenyebb osszetevo, soha nem szabad sporolni!
A Jamo csaladod megerdemli a Jamo subot Szabopitty, 300-as az alap ami ezekhez kell.
En mikor Star Warst vagy Xment nezek, torz vigyor ul ki az arcomra mert szegeny anyam a konyhaban tologatja vissza a poharakat-tanyerokat a helyukre. Es ez nem azt jelenti hogy csak ugy bombol a lada, hanem mindezt szepen, nem tolakodoan de eroteljesen csinalja.
Hosszu volt de ez van
Hú ez tartalmas és igaz beszéd volt! Én is azért mondanám hogy inkább legyen subom pár hónappal később mert a kisebb lehet akármilyen jó, nem biztos hogy ilyen frontok mellett hozzá tud tenni annyit hogy tényleg élvezetes legyen az összkép. Szerintem minimum kéne egy sub 250 de Ricfiamnak igaza van a 300-as lenne az igazi!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Jamo hangsugárzók
En meg azt mondom ha mar van egy ilyen jo csaladod hangfalakbol ami az alairasodban van, megerdemli azt a 60-at. Ha most ugy gondolod hogy 40-et akarsz kolteni, varj 2 honapot es vegyel 60-ert.
Nagyon regen Somogyi hangfalaim voltak mert azt gondoltam olcson is lehet jot. Mikor volt mar jo erosito, lejatszom, nem voltam megelegedve az osszkeppel. Elkezdtem igazi hangfal utan kutatni. Eloszor JBL E90-E100 gondoltam, de az tenyleg tul draga volt.
Aztan Jamo 770, azt kellett volna megvennem, de a 680-at vettem, mert az osszehasonlitasnal tul messze voltak a faltol, a 770-esnek meg a hatso sub hangszoro miatt kell a fal kozelsege (legjobb a 40-50 cm de a boltban kb. 1-1.5 meter volt).
Mikor megvettem a 680-at es bejaratlanul megszolalt azt hittem bezuzom ott helyben a Somogyit.
Most hogy haveromnak a 770 van nekem meg a 680, biztos vagyok benne hogy az egesz rendszerben a hangfal a legerzekenyebb osszetevo, soha nem szabad sporolni!
A Jamo csaladod megerdemli a Jamo subot Szabopitty, 300-as az alap ami ezekhez kell.
En mikor Star Warst vagy Xment nezek, torz vigyor ul ki az arcomra mert szegeny anyam a konyhaban tologatja vissza a poharakat-tanyerokat a helyukre. Es ez nem azt jelenti hogy csak ugy bombol a lada, hanem mindezt szepen, nem tolakodoan de eroteljesen csinalja.
Hosszu volt de ez van
Jamo hangsugárzók
Hát, 60 egynéhányezret nem tudok rászánni. Wharfedale Powercube 10+-t néztem ki, de még nézelődöm a használtpiacon is. Jamo SW600E, vagy valami hasonló jó lenne, de nem tudom, mennyibe fáj manapság egy ilyen, használtan.
Ha ennyi a keret akkor mindenképp azt mondom hogy próbálj ki valahogy egy Polkaudio Psw110-et ennyiért az lehet hogy nagyon jó választás lenne! Rendeld meg Surányinál aztán ha nem tetszik akkor küld vissza a pénzvisszafizetési garanciában!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Hát, 60 egynéhányezret nem tudok rászánni. Wharfedale Powercube 10+-t néztem ki, de még nézelődöm a használtpiacon is. Jamo SW600E, vagy valami hasonló jó lenne, de nem tudom, mennyibe fáj manapság egy ilyen, használtan.
Jamo hangsugárzók
Hahh, ez erdekes. Amikor en megvettem a Sub300-at, meg a 250-es csak 1000 HUFal volt olcsobb. Meg rohogtem is rajta, milyen hulye arazas ez.Erre most mar 10 rongy a kulonbseg.
Most is azt mondom hogy kell a sub, zenehez persze nem, de filmhez elengedhetetlen.
Szia Ricfiam!
Én is azt mondom sőt én is fogok venni mindenképp, de abban igazat kell hogy adjak hogy ha nem vagy nagyon mélyőrült akkor bizony a 606-al nagyon kellemesen el lehet mozizni én csak sasolok mikor szebben szól a cucc mint korábban a subbal! Igen sajna a mostani áremelés a subokat is érintette bár talán így most egy kicsit reálisabb a dolog mert a 69 ezer a 250-es subért nagyon sok volt! Csak ezt szerintem úgy kellett volna megoldani hogy a 300-as marad az eredeti áron a 250-est meg lejjebb viszik ennyivel, bár a 300-as szerintem még mindig egész jó vétel ennyiért! Egyébként asszem egy 180 W körüli táp van a 300-asban! Szóval ha igaz a Bash erősítőjüknél a 85 %-os hatásfok akkor olyan 150 W-ot tudhat asszem folyamatos teljesítményként a 300 meg talán dinamikus! De a 150 az már szép!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Jamo hangsugárzók
Hahh, ez erdekes. Amikor en megvettem a Sub300-at, meg a 250-es csak 1000 HUFal volt olcsobb. Meg rohogtem is rajta, milyen hulye arazas ez.
Erre most mar 10 rongy a kulonbseg.
Most is azt mondom hogy kell a sub, zenehez persze nem, de filmhez elengedhetetlen.
Jamo hangsugárzók
Szia, Cobalt!
Járódik a cucc?
Helló!
Igen nagyon szépen járódik már nagyon tetszik a hangja csak kicsit kevésnek érzem hozzá a denont de egyébként maximálisan meg vagyok vele elégedve minden téren, most már értem miért mondod hogy nem feltétlen kell mellé sub!
Kipróbáltam egy 70wattos, 20-as hangszóróval rendelkező subbal (JAMO E3SUB). Igazából, nem tudott érdemben hozzátenni a mélyátvitelhez. Amit viszont még észrevettem, hogy ha mélynyomóval hallgattam és az erősítőt úgy állítottam be, hogy a mélyeket csak a subra irányítsa, akkor javult a térhatás.
Összegezve: úgy döntöttem, fogok subot venni, de csak olyat, amiben minimum 25 cm-es hangszóró dolgozik.
Miért érzed kevésnek a Denont?
Nem csodálom hogy nem tett hozzá én most ebben a felállásban (frontok 606 háttér 406) úgy érzem hogy simán vannak olyan mélyeim mint korábban a subbal sőt tovább megyek szerintem most sokkal minőségibbek a mélyek, egyrészt mivel ugye a sub fél hangerőn már kifulladás közelben dolgozott itt, marha nagy légmozgás, nagy portzaj, most meg úgy van ugyanannyi és szebb jobb mély hogy semmi légmozgás nincs a falakból. A gyengeséget én abból gondolom (lehet tévesen) hogy a fél hangerőn hajtásnál a membránok szinte meg se moccannak kilengés minimális az is csak a mélymembránnál figyelhető meg de szemmel nem mindig látható. Pedig az a mélyhangszóró szerintem olyan kilengéseket is bírna hogy a fal is kiesne tőle (azok után hogy láttam hogy a 406-os 0,5 mm-es peremű membránja mekkora kilengésre képes), meg valahogy érzetre nekem kicsit kevésnek tűnik, szól persze szépen meg jól de azért közel sem olyan kiugró dinamikával mint amekkora a falban valójában van! Legalábbis szerintem! Egy Cambridge Audio 540/640-es sztereó erősítővel már asszem nagyon korrekt lenne!
Sub kérdésben mennyi a felső árhatár? Mert szerintem a Jamo Sub 250-est (most asszem 62 ezer körül van) kipróbálhatnád igaz csak 20-as de szerintem annak azért már lenne értelme bár a legjobb jamoból a 300-as lenne csak az már drágább jóval.