Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
Focal JMLab
mi érdekel vele kapcsolatban?
Rákerestem, és találtam pár infót. Az lehet, hogy kinnt 200$ az ára? Mert akkor 150ért eléggé lehúzás szaga van a dolognak.
Mondjuk nekem rossz szokásom, hogy keresem a BASS-TREBLE potikat, tehát sajna ez a korsó nem nekem való
u.i.: Tudom, a jó erősítőnek nincs szüksége ilyen potikra. A megszokás az megszokás.
Számold hozzá ahhoz a 200$-hoz a szállítást az USA-ból, a vámot, áfát, bankköltséget...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Focal JMLab
Rákerestem, és találtam pár infót. Az lehet, hogy kinnt 200$ az ára? Mert akkor 150ért eléggé lehúzás szaga van a dolognak.
Mondjuk nekem rossz szokásom, hogy keresem a BASS-TREBLE potikat, tehát sajna ez a korsó nem nekem való
u.i.: Tudom, a jó erősítőnek nincs szüksége ilyen potikra. A megszokás az megszokás.
Focal JMLab
IamMenyus,
Felkeltetted az érdeklődésemet a Korsun iránt Kiváncsi volnék, hogyan szólna a kis Cobaltjaimmal. Honnét lehetne infót szerezni erről a Korsunról (neked melyik van?)? Ha nem vagyok indiszkrét, mibe fáj itthon egy ilyen?
az enyém ks99, Ő a kiskorsó (korsó nemegyenlő köcsög) .
azt beszélik, ez a Mark Levinson féle RedRose Passion OEM változata.
red rose honlap
ha kijössz 23ker-be, akkor meghallgathatod.
egyet tudok eladót (nem az enyém), annak 150az irányára.
Focal JMLab
IamMenyus,
Felkeltetted az érdeklődésemet a Korsun iránt Kiváncsi volnék, hogyan szólna a kis Cobaltjaimmal. Honnét lehetne infót szerezni erről a Korsunról (neked melyik van?)? Ha nem vagyok indiszkrét, mibe fáj itthon egy ilyen?
OFFTOPIC:
ITT a kis Korsun topicja. Sajna már nem gyártják. Bővebben úgy is olvashatsz a topicjában erről is.
Focal JMLab
IamMenyus,
Focal JMLab
mindketto 2.5utas, de a 716osban egy melykozep es egy mely resz van. a 714esben ketto kisebb, de egyforma melykozep.
A 714-ben azok csak méretre és első ránézésre egyformák, a típusuk különböző.
kiváncsi vagyok egyformák-e, de azért, hogy megtudjam, nem szedném szét..
Focal JMLab
mindketto 2.5utas, de a 716osban egy melykozep es egy mely resz van. a 714esben ketto kisebb, de egyforma melykozep.
A 714-ben azok csak méretre és első ránézésre egyformák, a típusuk különböző.
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC
Focal JMLab
jah
Focal JMLab
tök jó, az enyém 715-ös.
két egyforma mélyhangszóró, -elvileg- egyik a sub, a másik mid-sub;
és egy inverz-titán-dóm a magasakért.
meglepően 'igazmondó' hangfal, és bár a részletezőképességét kicsit keveslem,
de cserébe órákig lehet hallgatni, anélkül, hogy fárasztana a hangja.
Focal JMLab
Focal JMLab
szvsz mar csak az ara miatt is erdemes a 714est is meghallgatni...
a 714 miben tér el a 715-től? (lusta vagyok rákeresni )
Focal JMLab
szvsz mar csak az ara miatt is erdemes a 714est is meghallgatni...
Focal JMLab
Eddig a marantz-korsun párossal ez a hangfal tetszett a legjobban,hosszú távon hallgatva. Ami érdekessé teszi, az az hogy halkan is
éppolyan jó, mint nagyobb hangerőn.
A korsun kisdyno-val 12órás hangerőnél adta vissza a legtöbbet,
ezzel már 8-9óránál hozza a formáját.
szóval dynonál a korsoval jobb a jmlab?
milyen kábelt (LS,IC) használsz?
Hogy jobb-e? más.
Nekem a dynoval 'kontrollálatlanok' voltak a mély-mélyközép hangok.
Olyan gyors&dinamikus&túlsok. Ez részben szoba-akusztika hiba.
A JMLab-bal visszafogott az egész hang, de amikor pl a Honfoglalás -ban egy csendes rész közben 'gyün a dob, akko' húzom befele a nyakamat.
olyan jön-megüt-eltűnik mélyhang.
A kábeleimért, lehet, meg fogtok kövezni, ha elmondom
Hangfalkábel: dunaudio (azóta hivox) DIY lapos 'ezüst' csoda (kábel)
IC: 1001éves Technics gyári monokristályos csoda
Xindak hangfalkábelt rendeltem csájnából, de mivel 3m kell, ami egyedi,
így még 'gyártják'. majd jön. remélem.
Focal JMLab
Eddig a marantz-korsun párossal ez a hangfal tetszett a legjobban,hosszú távon hallgatva. Ami érdekessé teszi, az az hogy halkan is
szóval dynonál a korsoval jobb a jmlab?
milyen kábelt (LS,IC) használsz?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
Focal JMLab
A korsun kisdyno-val 12órás hangerőnél adta vissza a legtöbbet,ezzel már 8-9óránál hozza a formáját.
Ez a hangfalak különböző érzékenységének tudható be. Szerintem.
szvsz ez így van.
amiért leírtam, az az, hogy a kiskorsóval érdemes meghallgatni.
Focal JMLab
A korsun kisdyno-val 12órás hangerőnél adta vissza a legtöbbet,ezzel már 8-9óránál hozza a formáját.
Ez a hangfalak különböző érzékenységének tudható be. Szerintem.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Focal JMLab
Az jó, mert én nem szeretem a hangoskodást.
Focal JMLab
Eddig a marantz-korsun párossal ez a hangfal tetszett a legjobban,
hosszú távon hallgatva. Ami érdekessé teszi, az az hogy halkan is
Focal JMLab
Hmmm... eredetileg én is gondolkodtam valami ilyesféle felálláson.
Focal JMLab
A véletlen, és SSS közbenjárásával meghallgattam egy chorus 715-öst a kiskorsóval..
azóta nem tudom kivenni a rendszeremből, annyira jól szólnak együtt.
amilyen gyengén kontrollált a kiskorsó basszusa, annyira jól megfogja a 715-ös.
ma sikerült a 12óra hangerő
az élmény a szokásos kellemes, hallgatható közép-és-magas hangok
mellett azaz ütős, de kiválóan megfogott mélyek,
és 2db dühös zomszéd
Focal JMLab
Csúcs ez a Cobalt Ma végre, hosszú várakozás után sikerült megvennem a Cobalt 806S hangfalakat. Egyszerűen hihetetlenül jól szól ez a két kis doboz. Maximálisan meg vagyok elégedve velük. Fél óra állítgatás után végre elnyerte végső helyét. A Quadralok után olyan részletek jönnek ki a CDből, ami eddig "ott sem volt" Anno a Dynaudio A52 hallgatása közben ért ilyen hatás, mint most a Cobaltoknál. A hangfalak még több teret, mélység és precizitást adnak mindenféle zenének. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hi, tényleg jó! De én olyat tapasztaltam, hogy, ha nem a hangdobozzal egy síkban hallgatod(pl.: állványon van, és te ülsz, és aztán felállsz), akkor eltünik a basszus.
Ilyesmi nálad nincs?
Na és persze azt is számítsd bele, hogy lehet hogy a Te szobád akusztikája ilyen, hogy álló magasságban kioltják egymást a mélyek.
Focal JMLab
Csúcs ez a Cobalt Ma végre, hosszú várakozás után sikerült megvennem a Cobalt 806S hangfalakat. Egyszerűen hihetetlenül jól szól ez a két kis doboz. Maximálisan meg vagyok elégedve velük. Fél óra állítgatás után végre elnyerte végső helyét. A Quadralok után olyan részletek jönnek ki a CDből, ami eddig "ott sem volt" Anno a Dynaudio A52 hallgatása közben ért ilyen hatás, mint most a Cobaltoknál. A hangfalak még több teret, mélység és precizitást adnak mindenféle zenének. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hi, tényleg jó! De én olyat tapasztaltam, hogy, ha nem a hangdobozzal egy síkban hallgatod(pl.: állványon van, és te ülsz, és aztán felállsz), akkor eltünik a basszus.
Ilyesmi nálad nincs?
Nem tapasztaltam ilyet, de most hogy mondtad kipróbáltam, és egy hangyaf*sznyit talán csökken a mély, de lehet hogy most bemesélem magamnak Miven én kanapéból hallgatom, így annak a vélt vagy valós veszélye nem áll fennt hogy a nagy mozgástól eltünnének a mélyek. Ami viszont tény, hogy kissé érzékeny az elhelyezésre. És itt nem az általad említett mélyek-magasak mennyiségét értem, hanem a létrehozott teret. Nekem az a felállás vállt be, hogy nem pont felém néz, hanem a fülem mellé (5-10cm-re) irányítom a hangszórókat. Igy most nagyon tiszta , preciz és nagyon jól pozicionált hangja van.
Mindehez hozzátartozik, hogy több mint 3éves Onkyo házimozi erősítőre van kötve, ami ugye messze nem hozza ki a maximumot belőle. Az előző gazdája a hangfalaknak egy csöves integrált erölködőre kötötte, és ott valami frenetikusan szépen szóltak. Ezért is hoztam el Persze a rizikó benne volt, hogy itthon sokkal rosszabb lesz, de szerencsére jobbat kaptam mint számítottam.
Focal JMLab
Ilyesmi nálad nincs?
Focal JMLab
Csúcs ez a Cobalt
Ma végre, hosszú várakozás után sikerült megvennem a Cobalt 806S hangfalakat. Egyszerűen hihetetlenül jól szól ez a két kis doboz. Maximálisan meg vagyok elégedve velük. Fél óra állítgatás után végre elnyerte végső helyét. A Quadralok után olyan részletek jönnek ki a CDből, ami eddig "ott sem volt" Anno a Dynaudio A52 hallgatása közben ért ilyen hatás, mint most a Cobaltoknál. A hangfalak még több teret, mélység és precizitást adnak mindenféle zenének. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Focal JMLab
Ja, PodMAN voltam.