Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

elsősorban újat szeretnék, de természetessen nem zárkózom el a használtól se amennyiben az állapota jó és nem szétgépelt!
mélyorientált elektronikus zenét hallgatok többnyire.
köszönöm a reagálást!

Igaz nem 100ezres, de "dárendbézre" kiválló.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

elsősorban újat szeretnék, de természetessen nem zárkózom el a használtól se amennyiben az állapota jó és nem szétgépelt!
köszönöm a reagálást!

Ez esetben valami állót kellene nézned inkább!
JBL...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

hienakutyak
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: hienakutyak »

Állványosat. Kivéve, ha "szélsőséges" céljaid vannak. Ezt mondjuk nem ártott volna leírnod. Meg azt sem, hogy használt szóba jöhet-e.

köszönöm a reagálást!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

sziasztok!
tanácsra lenne szügségem:
röviden:
milyen hangfalat válasszak a C325-ös nad erősítőmhez?
a szoba 15nm
árkategória:100.000-ig
köszönöm a segítséget!

Bizonyám! KMT Szakkolléga bemondta a tuttit, amit én is megerősítenék: ÁLLVÁNYOSAT, magyarul monitort.

Optimális esetben a szobád kvázi-téglalap és a hosszabb tengely mentén van installálva (hogy a magyar nyelv szerelmeseit is boldoggá tegyük) a rendszer. És nem kell nagy dög hangfal. Milyen zene a favorit? Vagy mindenfélét hallgatsz?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Állványosat. Kivéve, ha "szélsőséges" céljaid vannak. Ezt mondjuk nem ártott volna leírnod. Meg azt sem, hogy használt szóba jöhet-e.

hienakutyak
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: hienakutyak »

sziasztok!
tanácsra lenne szügségem:
röviden:
milyen hangfalat válasszak a C325-ös nad erősítőmhez?
a szoba 15nm
árkategória:100.000-ig
köszönöm a segítséget!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Ez egy 6+/-2 ohmos doboz. Igazából egyik hangfalnak sem fix 4, 6 vagy 8 ohm az impedanciája, hanem a jel frekvenciájától függően erősen változhat. Mivel a zene ált. közel teljes spektrumú, ezért a - és a + jól kiegyenlítik egymást a névleges középérték közelében.

Nem értem. Leírod ugyanazt amit én máshogyan. A standard egyértelmű a névleges impedancia megadásánál. Felvet frekvencia-impedancia jelgörbe legalacsonyabb pontja +25% adja a névleges impedanciát. Ezt illene ráírni egy hangsugárzóra viszonyítási alapként. Ha nem így tennénk, hanem a max-min értéket adnánk meg, ami 2 Ohmtól akár 60 Ohm-ig is mehet, semmit nem érnénk el vele.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Elég baj az ilyen típusú feliratozása a hangsugárzóknak.
Mivel impedanciáról van szó, (egyszerűsítve itt váltakozó áramú frekvenciafüggő ellenállásról) határok között változhat ez az érték, amit nem szabványosan határoznak meg, hanem hülye-mód megtévesztően írnak fel rá. Gyakorlatban Re= 3,x Ohm szokott lenni az ellenállásuk, tehát érdemesebb 4Ohm-osként tekinteni rájuk.
A Magnat, Heco stb, szívesen alkalmazza.

Ez egy 6+/-2 ohmos doboz. Igazából egyik hangfalnak sem fix 4, 6 vagy 8 ohm az impedanciája, hanem a jel frekvenciájától függően erősen változhat. Mivel a zene ált. közel teljes spektrumú, ezért a - és a + jól kiegyenlítik egymást a névleges középérték közelében.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

:bebebebebebe: egy elfelejtett márka HS-288

Ilyet adtam el igén januárban. Még 1988. nov. 8-án vettem.

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Hihetetlen jó hangfal a 2.2 és ezt hallottam is

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

ha már hangfal akkor legyen 2.6-os

szerintem a 2.3 sem rossz.
Egy ehhez hasonlót meg is tudsz nálunk hallgatni.
A mienknek más a frontja.
Ilyen

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

ha már hangfal akkor legyen 2.6-os

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

:bebebebebebe: egy elfelejtett márka HS-288

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok ! Egy kérdés a hozzáértőktől.
Egy régi hangsugárzón 4-8 ohm felirat van,de csak 2 aljzat/ + és -/ezt hogy oldották meg.
Azért lényeges mert a kis orion erősítőhöz szeretném,de az csak 8 ohmot szereti mert 4 ohmon lefüstöl.
Várom a válaszokat.
Köszi!

Elég baj az ilyen típusú feliratozása a hangsugárzóknak.
Mivel impedanciáról van szó, (egyszerűsítve itt váltakozó áramú frekvenciafüggő ellenállásról) határok között változhat ez az érték, amit nem szabványosan határoznak meg, hanem hülye-mód megtévesztően írnak fel rá. Gyakorlatban Re= 3,x Ohm szokott lenni az ellenállásuk, tehát érdemesebb 4Ohm-osként tekinteni rájuk.
A Magnat, Heco stb, szívesen alkalmazza.

Ne keverjük!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok,
Itthon ki forgalmazza a Rogers dobozokat? Van egyáltalán importőr, forgalmazó?

ha jól tudom,senki.
Én tárgyaltam velük.Az ár nagyon horror.

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Voice »

Sziasztok,
Itthon ki forgalmazza a Rogers dobozokat? Van egyáltalán importőr, forgalmazó?
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: yura »

Szerintem is sokkal többet nyerhetsz egy erősítő (+esetleg CD) cserével.
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A Technicsek hangja eleve zárt, felesleges DAC-kal meg kábelcserével kísérletezni. Először menjen az erősítő.

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: szmegma »

Sziasztok! Visszatertem.

A Monitor Audios topikban mar feltettem a kerdest, de senki nem reagalt ra igy megprobalom itt is.

Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Köszi a válaszokat, sok értékes gondolatot láttam. A rádióerősítő-cserét nemigen tudom felmérni, konkrét panaszom nincs rá (a hangképre sem, csak szeretném élénkíteni, "nyitni"). Akkor egy DAC és egy potenciálisan másik erősítő lehet a megoldás, ha jól értem, (nekem elég 10-20 watt is bőven) A kábelek meg majd utólagos hangolásra. (?) Olyan sok pénz sajnos nincs rá, sejtettétek, de ha eladok, akkor pl használtban már lehet gondolkodni...
Az erősítős topicban majd kérdezek még!

Hogy ne csak offoljak:

A Ruark Sabre: öreg angol ZÁRT doboz, közepes méretű monitor, 16,5-es mélyközepekkel és Vifa magasakkal. Egyelőre ezeket nem cserélném le.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

valóban az, de a tunerrel egybeépített vasak általában nem túl jók.

ezzel nem teljesen értek egyet, mert általánosságban ez sem mondható el...Hallottam én már igen jó hangú receivert...Egyébként ez is attól függ milyen kategóriában keresgél az ember... De szerintem vigyük a dolgot más topikba, mert a hangfalasok kivágnak innen minket... )

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

valóban az, de a tunerrel egybeépített vasak általában nem túl jók.

Azok a receiverek? Ezeknek a powerje nem túl világverő, noha a tuner benne lehet világvevő. Ez de jól jött ki megin'. :-)))

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

a kábelmizériába meg (sokak véleményével ellentétben) nem mennék bele, arra ráérsz a végén, úgyis csak "meghülyülsz" tőle.

Pont ezt irtam le otherside,és milyen igaz is ez.
Bár nekem is kellett idő és nem kevés dudva mig erre rájöttem.

Natessék, tisztelt Szakkollégák! Csak kiosonok a családdal az Állatkertbe, hogy egy, az ingerszegény környezetet nem toleráló háromévessel skorpiót meg ráját simogassunk, és, mire visszaérek, máris áll a kábelbál, mégpedig a "milyen hangfalakat?"-topikban? ŐRÜLET!!!

Ebbe a témába télleg csak a jógik belső békéjének birtokában érdemes belemenni, egyébként az eredmény minden tekintetben negatív lesz (mind a közös "Chi"-nk és természetesen az auránk sínyli majd meg, de lehet, hogy előbb-utóbb a rendszerünk is). Amúgy meg minden rendszert simán lehet "hangolgatni" ide-oda, ízlés szerint a derótokkal.

Először legyen pöpec rendszer, a kábelekkel úgyis csak nekünk tetszőt tudunk még hallgathatóbbá tenni, ha van egy kiállhatatlan-hangú rendszer, semmilyen kábellel nem fog nagyon tetszeni. Szerintem. Kivéve, ha Dyno van benne. Szerintem.

(Ne tessék kimoderálni, plíz! Csak viccoltam .)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”