És hozzá ezt a kis Regát. Pár ezer még le is eshet az árból.kimber írta: ↑2021.09.22., szer. 11:59Szia!azteke írta: ↑2021.09.22., szer. 00:09Hello,
Ajánlást szeretnék kérni hangfalra, esetleg rendszerre erősítővel.
A hangfalra olyan 40.000 Ft-ig bezárólag szánnék most, erősítőre olyan 30.000, tehát összesen 70.000 körül, hogy milyen elosztásban az mindegy.
Használtan keresek természetesen, tehát konkrét ajánlásokat is örömmel veszek.
Köszönöm!![]()
Nagyon szűkös a kereted, így nehéz bármit is ajánlani. Első körben az javasolnám, hogy ha teheted, hallgasd meg ezt a hangfalat:
viewtopic.php?f=33&t=165833
Ezek a vintage dobozok nem olyan háklisak az elhelyezésre, és ez méretét tekintve is ideálisnak tűnik a szobádba.
Hozzá választhatsz valami szintén vintage erősítőt (Denon, Marantz, NAD, Rotel, stb.), vagy akár receivert is.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Hello,
Mikre figyeljen tehát az, aki hangsugárzót keres, milyen támpontokat adjon meg a segíteni szándékozóknak?
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót?
Első körben egyébként asztalon, netán állványon lenne, a szoba mérete 15-20 nm lehet maximum.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót?
Mondhatni mindenevő vagyok zene terén, így nem tudnék egy konkrét műfajt meghatározni, általában hangszeres zenét hallgatok inkább mintsem elektronikusat, klasszikus, rock stb.
3.: Mik a rendszer további elemei?
Egyelőre nincs hozzá semmi más, a forrás egy darabig számítógép lesz, majd később azért bővítem valamire, tudom nem túl ideális. Erősítőre is szükségem lesz majd, még nincs konkrét.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre?
A hangfalra olyan 40.000 Ft-ig bezárólag szánnék most, erősítőre olyan 30.000, tehát összesen 70.000 körül, hogy milyen elosztásban az mindegy.
Köszönöm!
Mikre figyeljen tehát az, aki hangsugárzót keres, milyen támpontokat adjon meg a segíteni szándékozóknak?
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót?
Első körben egyébként asztalon, netán állványon lenne, a szoba mérete 15-20 nm lehet maximum.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót?
Mondhatni mindenevő vagyok zene terén, így nem tudnék egy konkrét műfajt meghatározni, általában hangszeres zenét hallgatok inkább mintsem elektronikusat, klasszikus, rock stb.
3.: Mik a rendszer további elemei?
Egyelőre nincs hozzá semmi más, a forrás egy darabig számítógép lesz, majd később azért bővítem valamire, tudom nem túl ideális. Erősítőre is szükségem lesz majd, még nincs konkrét.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre?
Köszönöm!
- SWild
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 68
Hú, hogy lehet ezt a hozzászólást menteni?fülelek írta: ↑2021.09.13., hétf. 23:10Nagyon könnyű mellényúlni. Ha van egy kis kézügyességed, de legalább utánajárási szívósságod, elég jó cuccot lehet mozira összerakni DIY módon. A kivitel szépsége erősen módosítja a költségvetést, ön dönt, iszik, vagy vedel
Szélessávú hangszórót kell 5 darabot venni, ezekhez semmi illetve minimál váltó szükséges, az infót ingyen megkapod majdnem bármelyik szakitól (pl. tőlem)kell 5 doboz, lehetnek egyformák a készítés egyszerűsítése végett, nem szükséges álló doboz, mert úgyis szubot fogsz használni. A hangszórók 15,5cm átmérőjűek, Tangband gyártmányúak, európai kereskedőcégtől pár nap alatt biztonságosan beszerezhetőek ingyenes szállítással, elég érzékenyek és jó a magasátvitelük. az 5 hangszóró ára kb. 120e, 5 doboz 50-150e (15 liter elég nekik 60Hz-3dB), szubot meg csak lehet aktívat lelni apróba egy százasért. persze kell belső kábel5x0,8=4m 5e Ft, csatlakozók még 4e, csillapítóanyag, reflexnyílás stb.
Ez a cucc messze felülmúl egy Dali vagy hasonló megadott árfekvésű cuccost minden tekintetben. Nem kell két hangszóró a centernek, ez amúgy is egy totál hülyeség. Az effekt hangszórók lehetnek akár kisebbek is, kisebb dobozban.
Ha esetleg kedvet kaptál hozzá püben megtalálsz...
Budapest, XIX. kerület
+36309834442
KÉRLEK NÉZD MEG A HIRDETÉS STÁTUSZÁT! Csak akkor zárom le, ha már elkelt a hirdetett termék.
+36309834442
KÉRLEK NÉZD MEG A HIRDETÉS STÁTUSZÁT! Csak akkor zárom le, ha már elkelt a hirdetett termék.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Nagyon könnyű mellényúlni. Ha van egy kis kézügyességed, de legalább utánajárási szívósságod, elég jó cuccot lehet mozira összerakni DIY módon. A kivitel szépsége erősen módosítja a költségvetést, ön dönt, iszik, vagy vedel 
Szélessávú hangszórót kell 5 darabot venni, ezekhez semmi illetve minimál váltó szükséges, az infót ingyen megkapod majdnem bármelyik szakitól (pl. tőlem
)kell 5 doboz, lehetnek egyformák a készítés egyszerűsítése végett, nem szükséges álló doboz, mert úgyis szubot fogsz használni. A hangszórók 15,5cm átmérőjűek, Tangband gyártmányúak, európai kereskedőcégtől pár nap alatt biztonságosan beszerezhetőek ingyenes szállítással, elég érzékenyek és jó a magasátvitelük. az 5 hangszóró ára kb. 120e, 5 doboz 50-150e (15 liter elég nekik 60Hz-3dB), szubot meg csak lehet aktívat lelni apróba egy százasért. persze kell belső kábel5x0,8=4m 5e Ft, csatlakozók még 4e, csillapítóanyag, reflexnyílás stb.
Ez a cucc messze felülmúl egy Dali vagy hasonló megadott árfekvésű cuccost minden tekintetben. Nem kell két hangszóró a centernek, ez amúgy is egy totál hülyeség. Az effekt hangszórók lehetnek akár kisebbek is, kisebb dobozban.
Szélessávú hangszórót kell 5 darabot venni, ezekhez semmi illetve minimál váltó szükséges, az infót ingyen megkapod majdnem bármelyik szakitól (pl. tőlem
Üdv!
Elolvastam a nyitó hozzászólást.
Szóval a szoba kb. 16-18 m2.
A front oldalon van egy 106", 2,5 méter széles vászon. Kb 2.5 m és 4 méter között lehetnek majd az álló frontok távolságra. Preferálnám a 4 méter szélesség környékét, mert a vászon egy gardrób fal elé jön le és hát a mindennapokban útban lennének az álló frontok. Előrébb tudom hozni a gardróbtól valamennyire a hangfalakat azért, mert ez is kérdés volt az első hsz-ban.
Egy Cambridge Audio Azur351R lenne a meghajtó a rendszernek.
Árban 400 környékére gondoltam + kábelek ezen felül.
Szükségem lenne frontokra, centerre, surroundra és subra is. Tehát komplett 5.1 rendszert szeretnék összerakni.
Amolyan mindenes kellene. Házimozira lenne, film (csak szinkronosan - sorry mindenkitől, aki eredeti nyelven néz), sorozat(azok meg javarészt 2.0-k ugye), PS4 Pro lenne még rákötve, illetve zeneileg meg lenne etetve főleg elektronikus zenével. De nem ilyen EDM, hanem deep house és progressive house.
Használttól sem zárkózom el. És lehet több féle gyártó eleme terméke, ha úgy jobb/értelmesebbet lehet összerakni.
Merrefelé lenne érdemes elindulni? Tudom, hogy lesz jobb meg van jobb drágábban, de eddig se egy komoly onkyo 5.1 szett dörmögött itthon, azt meg nem lesz nehéz felülmúlni úgy hiszem.
Köszönöm.
Elolvastam a nyitó hozzászólást.
Szóval a szoba kb. 16-18 m2.
A front oldalon van egy 106", 2,5 méter széles vászon. Kb 2.5 m és 4 méter között lehetnek majd az álló frontok távolságra. Preferálnám a 4 méter szélesség környékét, mert a vászon egy gardrób fal elé jön le és hát a mindennapokban útban lennének az álló frontok. Előrébb tudom hozni a gardróbtól valamennyire a hangfalakat azért, mert ez is kérdés volt az első hsz-ban.
Egy Cambridge Audio Azur351R lenne a meghajtó a rendszernek.
Árban 400 környékére gondoltam + kábelek ezen felül.
Szükségem lenne frontokra, centerre, surroundra és subra is. Tehát komplett 5.1 rendszert szeretnék összerakni.
Amolyan mindenes kellene. Házimozira lenne, film (csak szinkronosan - sorry mindenkitől, aki eredeti nyelven néz), sorozat(azok meg javarészt 2.0-k ugye), PS4 Pro lenne még rákötve, illetve zeneileg meg lenne etetve főleg elektronikus zenével. De nem ilyen EDM, hanem deep house és progressive house.
Használttól sem zárkózom el. És lehet több féle gyártó eleme terméke, ha úgy jobb/értelmesebbet lehet összerakni.
Merrefelé lenne érdemes elindulni? Tudom, hogy lesz jobb meg van jobb drágábban, de eddig se egy komoly onkyo 5.1 szett dörmögött itthon, azt meg nem lesz nehéz felülmúlni úgy hiszem.
Köszönöm.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 557
Vazzeg, ha még egyszer meglátom leírva, h ezüst kell a részletekhez, törlöm magam az internetről 
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Szelepsityak
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Valakinek van, vagy hallott valahol buchardt hangfalat?
Kábelezéssel szerintem később is ráérsz bíbelődni. Az IC lehetőleg ezüst, ezüst alapú, a részletek miatt, de biztos vannak szuper réz alapú IC-k is (az inakustik premium az kerülendő, saját tapasztalás). Hangsugárzókábelnél is nekem bejött az ezüst alapú, de ezek drágák is. A tápkábel is fontos, azt sem érdemes elhanyagolni. Magyar fejlesztőknél érdeklődnék kábel ügyében. Ezen a fórumon is vannak jó páran. Érdemes az itteni hirdetéseket is figyelni, mert nagyon sok jó minőségű kábel cserél itt is gazdát.SWild írta: ↑2021.08.18., szer. 10:11Köszi mindenkinek! Az állvány egyértelmű, de amíg az se dőlt el hogy álló vagy polc, addig nem adnék ki rá pénzt.
Első reflexes kicsiből csak a Zensor 5 van a piacon de azt sem tudom otthon kipróbálni.
Polcsugárzóból BnW 606 van még képben, és ha lenne akkor a Sonus Faber Lumina 2. Színben pedig valóban csak a fehér vagy TALÁN a fekete jöhet szóba, natúr fa színek kizárva.
Kábelből konkrét javaslatotok van, ami nem aránytalanul drága?
Szerintem polchangfal jobban illene oda, de ez csak a megérzésem.SWild írta: ↑2021.08.18., szer. 10:11Köszi mindenkinek! Az állvány egyértelmű, de amíg az se dőlt el hogy álló vagy polc, addig nem adnék ki rá pénzt.
Első reflexes kicsiből csak a Zensor 5 van a piacon de azt sem tudom otthon kipróbálni.
Polcsugárzóból BnW 606 van még képben, és ha lenne akkor a Sonus Faber Lumina 2. Színben pedig valóban csak a fehér vagy TALÁN a fekete jöhet szóba, natúr fa színek kizárva.
Megvan a polcsugárzóknak is az előnye, pl. könnyebb mozgatni, van, akinek jobban bejön a tere stb.
Hirdetnek az apróban egy Martin Logan Motion 15-t, az csak 160 ezer. Nekem egy Quad 12l2 volt, és zenehallgatáskor pozícióba raktam, utána vissza a helyére. A mostani állódobozaimat megmozdítani sem bírom. Sok szerencsét a keresgéléshez!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Ahogy olvastam kb. 350e a büdzséd.SWild írta: ↑2021.08.18., szer. 10:11Köszi mindenkinek! Az állvány egyértelmű, de amíg az se dőlt el hogy álló vagy polc, addig nem adnék ki rá pénzt.
Itt van például egy elég jó állvány (fekete) 28e-ért (ami szerintem egy próbáért még bele is férhetne a kapásból hangsugárzó cseréhez képest
viewtopic.php?f=162&t=164682
Bp-en van ez is, tehát nem is kellene messze menned érte, ráadásul ekkora összegnél kisseb bukóval is gyorsan el lehet adni, ha mégsem válna be.Így még az is kisülhetne (akár), hogy maradnak a mostani dobozok...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- SWild
- Kezdő Fórumlakó

Köszi mindenkinek! Az állvány egyértelmű, de amíg az se dőlt el hogy álló vagy polc, addig nem adnék ki rá pénzt.
Budapest, XIX. kerület
+36309834442
+36309834442
Mielőtt bármibe is belefognál, a hangsugárzókat magasabbra emelném. A képen látható magasság finoman szólva sem ideális. Egy 50-70 cm közötti állvány megfelelne erre a célra. Nincs kizárva, hogy ezzel elérnéd azt a célt amire vágysz, és már meg is oldódott a dolog.
Egyébként nem ördögtől való ide egy kis álló hangsugárzó, csak figyelmesnek kell lenned a kiválasztásnál. Mindenképp első, vagy alsó reflex nyílású modellt válassz, esetleg kipróbálhatsz zárt dobozt is. A kiválasztásnál törekedj arra, hogy legyen lehetőséged otthon kipróbálni. Te fogod hallgatni, neked kell tetsszen bárki bármit is mond.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Szia!SWild írta: ↑2021.08.17., kedd 22:32Sziasztok fórumtársak!
Rengeteg keresgélés után most hozzátok fordulok tanácsért. AZ alábbi paraméterekkel/hez keresek sztereo hangsugárzókat.
1. A helyiség. Mellékeltem fotót is. A "nappali" igazából egyben van a konyhával, egy boltív választja el tőle. Egy panellakásról van szó (betonfalak), amelyből a nappali kb 2,5*3,5m, ehhez a konyha kb 6*3,5m. A képen "szemben" látható fal gipszkarton, isolittal tömítve, mögötte hálószoba van, 3*3,5m-es. Azért írom le mindezt, mert nem tudom, akusztika szempontjából melyik(ek) számít(anak).
2. az elektronika. Egy IOTAVX SA3, AB osztályos integrálttal hajtanám őket, 2*50W@8Ohm, 2*100W@4ohm. Egyelőre nagyon alap, Wilson hangfalkábeleim vannak (igen, a hobbi elején vagyok).
3. elhelyezés. Annyi helyem van, amit a képen láttok, azaz a hátsó faltól max 30cm-re tudom tenni őket, az oldalsótól is kb ennyi a max. Közöttük ilyenkor kb 180 centi lenne, én nagyjából ugyanilyen távol ülök. A kanapé mögött fal van, amit már bélelt vászonképekkel kidekoráltam.
4. büdzsé. nagyon maximum 350.000 Ft-ot tudok költeni e célra, de használt termékkel is kibékülök.
5. felhasználás. Zenehallgatás (gitárzenék, akusztikustól metálig) kb 40%, filmezés kb 60%. Szükségem van a részletsségre, a filmekben a háttérzörejekre stb.
6. egyéb. Próbáltam már sokimndent: MA Bronze 2, Silver 50, Silver 100, Fyne Audio F500, Focal Chora 806. Gondolkodtam kis állókban is (MA SIlver 200, Dali Zensor 5), de ezekt még nem próbáltam ki.
Kérdéseim: mennyire lenne ide gáz a kis álló szerintetek? Tudtok a fentieken kívül ajánlani bármi más, aminek élvezhető és részletes a magasa, de azért a mélye se nem sok, se nem kevés ide?
Köszönöm!
234370214_569705320731614_1438187369719595678_n.jpg
Mielőtt bármibe is belefognál, a hangsugárzókat magasabbra emelném. A képen látható magasság finoman szólva sem ideális. Egy 50-70 cm közötti állvány megfelelne erre a célra. Nincs kizárva, hogy ezzel elérnéd azt a célt amire vágysz, és már meg is oldódott a dolog.
Egyébként nem ördögtől való ide egy kis álló hangsugárzó, csak figyelmesnek kell lenned a kiválasztásnál. Mindenképp első, vagy alsó reflex nyílású modellt válassz, esetleg kipróbálhatsz zárt dobozt is. A kiválasztásnál törekedj arra, hogy legyen lehetőséged otthon kipróbálni. Te fogod hallgatni, neked kell tetsszen bárki bármit is mond.
Szerintem próbálkozhatsz a kisebb méretű állókkal is, pl. Castle Knight (3, 4, esetleg 5) sorozat (sajnos ezek nincsenek fehérben). (A Castel állóknak a padlózat felé néz a reflexnyílása, ezért érzéketlenebb az elhelyezés szempontjából.) A filmezéshez jól jön, ha határozottabbak a mélyek. A kis állványos megoldás borulékonyabb, ezért kisgyerekes háztartásba nem ajánlanám. A sztereó részletező hangjához a sugárzókon kívül a minőségi kábelezés is nagyban hozzájárul, ezért érdemes azokat is belekalkulálni a költségkeretbe, ha még nem rendelkezel ilyenekkel. (Nekem van Castle Knight 3-asom, meglepően praktikus és elég jó a hangja is.)SWild írta: ↑2021.08.17., kedd 22:32Sziasztok fórumtársak!
Rengeteg keresgélés után most hozzátok fordulok tanácsért. AZ alábbi paraméterekkel/hez keresek sztereo hangsugárzókat.
1. A helyiség. Mellékeltem fotót is. A "nappali" igazából egyben van a konyhával, egy boltív választja el tőle. Egy panellakásról van szó (betonfalak), amelyből a nappali kb 2,5*3,5m, ehhez a konyha kb 6*3,5m. A képen "szemben" látható fal gipszkarton, isolittal tömítve, mögötte hálószoba van, 3*3,5m-es. Azért írom le mindezt, mert nem tudom, akusztika szempontjából melyik(ek) számít(anak).
2. az elektronika. Egy IOTAVX SA3, AB osztályos integrálttal hajtanám őket, 2*50W@8Ohm, 2*100W@4ohm. Egyelőre nagyon alap, Wilson hangfalkábeleim vannak (igen, a hobbi elején vagyok).
3. elhelyezés. Annyi helyem van, amit a képen láttok, azaz a hátsó faltól max 30cm-re tudom tenni őket, az oldalsótól is kb ennyi a max. Közöttük ilyenkor kb 180 centi lenne, én nagyjából ugyanilyen távol ülök. A kanapé mögött fal van, amit már bélelt vászonképekkel kidekoráltam.
4. büdzsé. nagyon maximum 350.000 Ft-ot tudok költeni e célra, de használt termékkel is kibékülök.
5. felhasználás. Zenehallgatás (gitárzenék, akusztikustól metálig) kb 40%, filmezés kb 60%. Szükségem van a részletsségre, a filmekben a háttérzörejekre stb.
6. egyéb. Próbáltam már sokimndent: MA Bronze 2, Silver 50, Silver 100, Fyne Audio F500, Focal Chora 806. Gondolkodtam kis állókban is (MA SIlver 200, Dali Zensor 5), de ezekt még nem próbáltam ki.
Kérdéseim: mennyire lenne ide gáz a kis álló szerintetek? Tudtok a fentieken kívül ajánlani bármi más, aminek élvezhető és részletes a magasa, de azért a mélye se nem sok, se nem kevés ide?
Köszönöm!
234370214_569705320731614_1438187369719595678_n.jpg
- SWild
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok fórumtársak!
Köszönöm!
Köszönöm!
Budapest, XIX. kerület
+36309834442
+36309834442
- ClintEastwood
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Sziasztok!
JPW ML-910 hangfalakkal szemezek. Van egy konkrét darab, az a tervem, hogy 40 körül elhoznám, ha minden okés vele. Az erősítő hozzá lett választva, Yamaha AX-500, ez már megvan.
A kérdésem arra irányulna, hogy ha azt mondjátok ebben az árkategóriában jó ez a doboz (havernak épül a rendszer, aki messze nem audiofil, csak szeretne jó minőségben jó hangerőn zenét hallgatni), akkor milyen kábellel és kábelezéssel kellene összekötni a Yamahával.
Ha jól látom mindkét eszköz alkalmas bi-wire kötésre. A hangfal 6 ohmos, az erősítőre viszont nem 4-8 ohm van írva sajnos, hanem A or B 8ohm min / speaker, A+B 16ohm min / speaker. Az erősítő használati utasításában ott vannak a teljesítmény értékek 8-6-4-2 ohmhoz. Köszönöm ha segítettek, ilyen téren kezdő vagyok, az eddigi rendszereim 8/8 ohmban mentek és sima kábelezéssel, nem biwire-rel vagy jumperezéssel stb.
JPW ML-910 hangfalakkal szemezek. Van egy konkrét darab, az a tervem, hogy 40 körül elhoznám, ha minden okés vele. Az erősítő hozzá lett választva, Yamaha AX-500, ez már megvan.
A kérdésem arra irányulna, hogy ha azt mondjátok ebben az árkategóriában jó ez a doboz (havernak épül a rendszer, aki messze nem audiofil, csak szeretne jó minőségben jó hangerőn zenét hallgatni), akkor milyen kábellel és kábelezéssel kellene összekötni a Yamahával.
Ha jól látom mindkét eszköz alkalmas bi-wire kötésre. A hangfal 6 ohmos, az erősítőre viszont nem 4-8 ohm van írva sajnos, hanem A or B 8ohm min / speaker, A+B 16ohm min / speaker. Az erősítő használati utasításában ott vannak a teljesítmény értékek 8-6-4-2 ohmhoz. Köszönöm ha segítettek, ilyen téren kezdő vagyok, az eddigi rendszereim 8/8 ohmban mentek és sima kábelezéssel, nem biwire-rel vagy jumperezéssel stb.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Mert tombol a lifestyle, a waf és spórolásszabo_pitty írta: ↑2021.06.23., szer. 23:18Nem is értem, miért nem raknak a centerbe is, 16-ost?Dorian írta: ↑2021.06.23., szer. 12:23Határozottan nem szerencsés. Háttereknél talán még elmegy szódával, de a centernél nem.szabo_pitty írta: ↑2021.06.21., hétf. 09:38Másik kiszemelt: Q Acoustic 3050i. Ennél a típusnál, a centerben, csak 10cm-es hangszóró van, míg a fronté, 16-os. Mennyire probléma, ez, az egységes hangzás szempontjából?
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Nem is értem, miért nem raknak a centerbe is, 16-ost?Dorian írta: ↑2021.06.23., szer. 12:23Határozottan nem szerencsés. Háttereknél talán még elmegy szódával, de a centernél nem.szabo_pitty írta: ↑2021.06.21., hétf. 09:38Másik kiszemelt: Q Acoustic 3050i. Ennél a típusnál, a centerben, csak 10cm-es hangszóró van, míg a fronté, 16-os. Mennyire probléma, ez, az egységes hangzás szempontjából?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Határozottan nem szerencsés. Háttereknél talán még elmegy szódával, de a centernél nem.szabo_pitty írta: ↑2021.06.21., hétf. 09:38Másik kiszemelt: Q Acoustic 3050i. Ennél a típusnál, a centerben, csak 10cm-es hangszóró van, míg a fronté, 16-os. Mennyire probléma, ez, az egységes hangzás szempontjából?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- szabo_pitty
- V.I.P.

Másik kiszemelt: Q Acoustic 3050i. Ennél a típusnál, a centerben, csak 10cm-es hangszóró van, míg a fronté, 16-os. Mennyire probléma, ez, az egységes hangzás szempontjából?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- szabo_pitty
- V.I.P.

Eredetileg, Monitor Audio Bronze volt a terv, de gondoltam, mi lenne ha...?Alex_Aston írta: ↑2021.06.13., vas. 10:48Az nem megoldás, hogy leszervezed egy napra több helyen a meghallgatást, és kiveszel hozzá 1 nap szabit? 3-4 hely beleférhet.szabo_pitty írta: ↑2021.06.13., vas. 08:59
A közelben, nincs lehetőség. Sajnos, az van, hogy ha bármilyen hifit akár venni az ember, Békéscsabán, többszáz km-t kell kocsikázni. Az erősítőmért is, Székesfehérvárra mentem. Itt, a fórumon, érdemes körbeérdeklődni a dolgot, mert sokan vagyunk, vannak tapasztaltabb hifisták, akik legalább abban tudnak segíteni, melyik irányba érdemes indulni.
Szerintem érdemes lenne. Akár nap végén dönthetsz is. A kérdéses Jamonál persze bármelyik jobb, ez nem kérdés. De ha már cserélsz, akkor a számodra legjobb megoldást válaszd.
Szerintem érdemes lenne. Akár nap végén dönthetsz is. A kérdéses Jamonál persze bármelyik jobb, ez nem kérdés. De ha már cserélsz, akkor a számodra legjobb megoldást válaszd.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3860
Az nem megoldás, hogy leszervezed egy napra több helyen a meghallgatást, és kiveszel hozzá 1 nap szabit? 3-4 hely beleférhet.szabo_pitty írta: ↑2021.06.13., vas. 08:59
A közelben, nincs lehetőség. Sajnos, az van, hogy ha bármilyen hifit akár venni az ember, Békéscsabán, többszáz km-t kell kocsikázni. Az erősítőmért is, Székesfehérvárra mentem. Itt, a fórumon, érdemes körbeérdeklődni a dolgot, mert sokan vagyunk, vannak tapasztaltabb hifisták, akik legalább abban tudnak segíteni, melyik irányba érdemes indulni.
Csak a Marantz! :-D
-
darthdick
Ha az áraikat nézzük akkor majd duplájába kerül a Monitor Audio Silver 200-as,párja...szabo_pitty írta: ↑2021.06.12., szomb. 22:18Sziasztok!
Monitor Audio Silver 200, vagy Q Acoustic 3050i? Melyik a jobb, Marantz SR7005 mögé, 24nm-re, vegyes zenére. Kiegyenlített hangzás, előnyben.
ergo biztosra veszem,nem véletlen.A megépítettsége,minősége jobb ,mint az említett Q acoustic...
Meghallgatás nélkül ha választani kell,akkor MA...Persze lehetnek csodák,meg meglepetések,de az hogy dupla ár,az jelent valamit;-D
Egy biztos,az általad írt Jamonál mindkettő finomabb darab.
- szabo_pitty
- V.I.P.

A közelben, nincs lehetőség. Sajnos, az van, hogy ha bármilyen hifit akár venni az ember, Békéscsabán, többszáz km-t kell kocsikázni. Az erősítőmért is, Székesfehérvárra mentem. Itt, a fórumon, érdemes körbeérdeklődni a dolgot, mert sokan vagyunk, vannak tapasztaltabb hifisták, akik legalább abban tudnak segíteni, melyik irányba érdemes indulni.Alex_Aston írta: ↑2021.06.13., vas. 08:51Hogyhogy nincs? Ahol árulják, ott meg tudod hallgatni, ha más nem. Vagy miként akarsz vásárolni? Csak azert, mert valaki mondja, hogy ez, vagy az a jó, meg nem jelenti azt, hogy neked is tetszeni fog. Rá kell szánni időt, és menni hallgatózni, hisz ez nem 1kg kenyér kategória.szabo_pitty írta: ↑2021.06.13., vas. 08:29
Sajnos, nincs lehetőségem, meghallhatni. Nincs hol. Gondolom, a jelenlegihez képest, (Jamo S606) mindkettő, óriási előrelépés lenne.
Vagy esetleg itt ez a modell.
https://streamaudio.hu/quadral-chromium ... angsugarzo
Én ebből a style 8-ast hallgattam, az már egy kifejezetten jó doboz. Ide el is lehet menni meghallgatni mindent, ami csak neked tetszik, elég nagy készletet tartanak, és értenek hozzá.
Én ebből a style 8-ast hallgattam, az már egy kifejezetten jó doboz. Ide el is lehet menni meghallgatni mindent, ami csak neked tetszik, elég nagy készletet tartanak, és értenek hozzá.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3860
Hogyhogy nincs? Ahol árulják, ott meg tudod hallgatni, ha más nem. Vagy miként akarsz vásárolni? Csak azert, mert valaki mondja, hogy ez, vagy az a jó, meg nem jelenti azt, hogy neked is tetszeni fog. Rá kell szánni időt, és menni hallgatózni, hisz ez nem 1kg kenyér kategória.szabo_pitty írta: ↑2021.06.13., vas. 08:29
Sajnos, nincs lehetőségem, meghallhatni. Nincs hol. Gondolom, a jelenlegihez képest, (Jamo S606) mindkettő, óriási előrelépés lenne.
Csak a Marantz! :-D