Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Quad hangsugárzók
Quad hangsugárzók
Szerintem a jó DAC legalább annyira fontos, mint a jó erősítő. Illetve nem lehet tipizálni a dolgok árát, pl. 70 ezer Ft körül lehet venni Quad 11L2-t, ami szerintem borzasztóan alul van árazva a tudásához képest (szerencsére), meg ennél sokkal gyengébb dobozt is. Mindjárt nem lesznek fixek az arányok Meg nem mindegy, hogy mennyire érzékeny az adott doboz. Nálam az arány jelenleg kb. úgy fest, hogy a doboz 3, az erősítő 1,5 ( nagyon olcsó volt), a DAC 5 a kábel pedig 0,5 (mondjuk ezt negyed áron vettem kb.), meg van az állvány amit kihagytam a képletből. Igaz ez árazását tekintve egy szolid budget rendszer, de valami fantasztikus szinergiával képes zenélni, nyugodtan mellé lehetne tenni több, jóval drágább láncot is szerintem és nem kellene szégyenkeznie, sőt. Ettől függetlenül tuti az erősítő a leggyengébb része a láncomnak, viszont annyira jól szól így is a kis NAD, hogy nehezen tudom rávenni magam arra, hogy ennek a többszöröséért vegyek egy másikat, veszélyeztetve a mostani szinergiát. Meg így is alig tudom feltekerni a potit, 9 óráig is ritkán jutok el vele, hol van még a délután 5 De ha van tippetek Quad 11L2-höz erősítőre, azért ne tartsátok magatokban, ha valamit cserélek akkor az az lesz (a doboz pedig marad az idők végezetéig, egyszerűen imádom őket).
elővettem az audio note árlistát. a K sorozat zongoralkozzása 487.000HUF. a Quad 11L kisebb,mint a K doboz, de gondolom azt se zongoralakkoznák le a quad új árában,ami zongoralakkos alapból. tehát ha az árát nézzük,agyrém,mibe (se) kerül rablás nem elvinni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Quad hangsugárzók
Gondolom azért van, mert az Essence One mint DAC előerősítőként is funkcionál (és maxon van a potméter mert azt hallottam, hogy a lánc közbülső elemeinél úgy kell), míg a NAD erősítetlen jelre számítana. Lehet egy sima végfokot kellene néznem helyette, ezen még majd agyalok.
Érdemes lenne kipróbálond egy Quad 77,Elite integrált vagy esetleg egy 909/99.Az hogy alig tudod feltekerni 9h-ig nem feltétlenül pozitívum.Sőt.
Nekem volt Rega Osiris.9h állásnál már ordított.Lehetetlen volt normálisan hangerőt állítani.Mindenzt only £6125...
"If 7 o/clock is amplifier volume off, and CD is loud at 8 o/clock or 9 o/clock rotation of the amp volume control, there is something very wrong with your system"
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... t=overload
Ha félreértettem akkor sorry,de talán érdemes beleolvasni.
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- rx8
- V.I.P.

- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Nálam HTA-30-al zenél és nekem sincs ingerenciám cserélni.Egyszerűen olyan jól együtt van a rendszer, hogy nem látom értelmét a cserének.Esetleg egyszer még építünk egy másik HTA-30-at bi-ampra, ha már valamit akarok tenni.Egyébként pont ennél a szintnél érdemes megállni szerintem, vagyis akkor, amikor nincs ingerenciád bármit is lecserélni.A legfontosabb jel, amikor egy lánc szinergikus és élvezetes az, hogy elkezdesz zenékre vadászni és a zenehallgatás már fontosabb mint a kütyüzés.Én évtizedekig csak hifiztem és a mostanai láncommal hallgatok zenét.Sokkal izgalmasabb egy ritka albumot,CD-t levadászni mint állandóan tesztelgetni , cserélgetni stb.Mármint szerintem.Persze ez a saját szubjektív véleményem.Természetesen azért van az a készülék, amiért szívesen elcsábulnék....
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Quad hangsugárzók
Szerintem a jó DAC legalább annyira fontos, mint a jó erősítő. Illetve nem lehet tipizálni a dolgok árát, pl. 70 ezer Ft körül lehet venni Quad 11L2-t, ami szerintem borzasztóan alul van árazva a tudásához képest (szerencsére), meg ennél sokkal gyengébb dobozt is. Mindjárt nem lesznek fixek az arányok Meg nem mindegy, hogy mennyire érzékeny az adott doboz. Nálam az arány jelenleg kb. úgy fest, hogy a doboz 3, az erősítő 1,5 ( nagyon olcsó volt), a DAC 5 a kábel pedig 0,5 (mondjuk ezt negyed áron vettem kb.), meg van az állvány amit kihagytam a képletből. Igaz ez árazását tekintve egy szolid budget rendszer, de valami fantasztikus szinergiával képes zenélni, nyugodtan mellé lehetne tenni több, jóval drágább láncot is szerintem és nem kellene szégyenkeznie, sőt. Ettől függetlenül tuti az erősítő a leggyengébb része a láncomnak, viszont annyira jól szól így is a kis NAD, hogy nehezen tudom rávenni magam arra, hogy ennek a többszöröséért vegyek egy másikat, veszélyeztetve a mostani szinergiát. Meg így is alig tudom feltekerni a potit, 9 óráig is ritkán jutok el vele, hol van még a délután 5 De ha van tippetek Quad 11L2-höz erősítőre, azért ne tartsátok magatokban, ha valamit cserélek akkor az az lesz (a doboz pedig marad az idők végezetéig, egyszerűen imádom őket).
Érdemes lenne kipróbálond egy Quad 77,Elite integrált vagy esetleg egy 909/99.Az hogy alig tudod feltekerni 9h-ig nem feltétlenül pozitívum.Sőt.
Nekem volt Rega Osiris.9h állásnál már ordított.Lehetetlen volt normálisan hangerőt állítani.Mindenzt only £6125...
"If 7 o/clock is amplifier volume off, and CD is loud at 8 o/clock or 9 o/clock rotation of the amp volume control, there is something very wrong with your system"
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... t=overload
Ha félreértettem akkor sorry,de talán érdemes beleolvasni.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Quad hangsugárzók
Egy másik topikban szó volt róla, hogy érdemes a készülékeknek egy szinten lenniük, csak az nagyon hibás elképzelés, ha ezt ár alapján teszi valaki. Ez a Quad jó példa rá, mert a családon belül hozzá illő erősítő, a doboz árának a sokszorosába kerül. Én hajlok a Linn féle megközelítéshez, a forrás készülék nagyon fontos, de a tapasztalataim alapján, ennyiben eltér a a véleményem a Linn ideológiától, az erősítő még fontosabb. Ha tíz egységnek veszem az elkölthető pénz nagyságrendjét, akkor kettőt költenék hangsugárzóra, hatot az erősítőre, hármat a forráskészülékre, és egyet a kábelekre.
Quad hangsugárzók
Na ez az írás indított arra, hogy meghallgassam és később megvásároljam ezt kis dobozkát.Tényleg nagyon jó!
Egy másik topikban szó volt róla, hogy érdemes a készülékeknek egy szinten lenniük, csak az nagyon hibás elképzelés, ha ezt ár alapján teszi valaki. Ez a Quad jó példa rá, mert a családon belül hozzá illő erősítő, a doboz árának a sokszorosába kerül. Én hajlok a Linn féle megközelítéshez, a forrás készülék nagyon fontos, de a tapasztalataim alapján, ennyiben eltér a a véleményem a Linn ideológiától, az erősítő még fontosabb. Ha tíz egységnek veszem az elkölthető pénz nagyságrendjét, akkor kettőt költenék hangsugárzóra, hatot az erősítőre, hármat a forráskészülékre, és egyet a kábelekre.
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Na ez az írás indított arra, hogy meghallgassam és később megvásároljam ezt kis dobozkát.Tényleg nagyon jó!
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Quad hangsugárzók
Érdemes.Normális társaság van a Hifi Barlangban és értenek hozzá(de csak a Barlangban!)
Sok sikert!
a csöves Quadokkal köttesétek be és a Quad cdp99 pörgetővel. lesz meglepetés. mikor ott jártam, mi a legkisebb 11L-t kötöttük be és bődületesen jól szólt. de annak idején,mikor AndyGrove áttervezte a Quad II monoblokkokat, a forgalmazás átkerült a Merlin Audioba. ott ültem,amikor megjött az első pár 11L és 12L. meg kellett hallgatnunk,akarjuk e vagy sem. a 47Lab Shigaraki rendszert kötöttük rá kondo ksl kábelezéssel és vigyorgtunk,hogy kell de igazán jól a saját csöves erősítőjével szól. nekem legalább is eddig azzal tetszett a legjobban.
most látom,írod,hogy nem elég részletező kérdés,mit jeltn ez. szeritnem nagyon is részletező
"...Tehát a rendszer össze lett állítva. QC-Twentyfour és jelen pillantban a II-classic van készleten a Barlangban, de ez nem is probléma, hisz 15 jófajta csöves Watt nagyon sok tranyóssal felér, főleg ha azt KT66-osok virítják. Kérdésre, hogy mit kössünk elé és mögé elég hamar megtaláltam a választ. A polcon ott dekolt egy Quad CDP-99, amit itthon is használok(CD-t keresők!!!), illetve ráböktem az éppen akciósan 95ezerbe fájó Quad 11L Classic dobozkára, ami valami baromi jó színben kapható most. Kábelezés nem tudom, de nem KSL, installálás afféle tegyük le valahova, izoláció a sima asztal. Szoba egy lakószobához képest talán túl van csillapítva, de sokat nem tudott elvenni az élményből.
CD betesz, vigyor megjelenik Megszólalt a Hobo koncert és csak vigyorogni tudtam. Iszonyatos vehemenciával csaptak a húrok közé, mindezt a torzítás vagy punnyadás legkisebb jele nélkül. Minden tiszta, átlátható, részletes, de a dolgok nem válnak szét külön résztvevőkre. A zenekar együtt zenél, a színpad hatalmas és a volumene megdöbbentő ettől az apró doboztól. Az eddig se volt kérdéses, hogy a 11L jó kis doboz, de amikor a HighEndShown toltuk a legkisebb Moth erősítővel, a fene gondolta, milyen tartalékok vannak még benne. Bár gondolhattam volna, hisz amikor megérkeztek az első darabok a Merlinben még az (h)őskorban, a Shigaraki rendszert kötöttük elé és nagyon szépen együtt tudtak működni. Tehát hatalmas színpad és igazi koncertélményt kaptam.
Aztán vendéglátóim vettek elő lemezeket, hogy zenélünk. A rendszer iszonyatos magabiztossággal játszott le mindent és azonnal teljes képet adott a felvételről is. Válogatás lemezen belül három zogorát három módon prezentált, megmutatva melyik él és melyik van szétkeverve. Előkerült néhány afféle demolemez is, de azokat egyből az arcunkba vágta, hogy "hé, minket nem kell eladni, mi zenélni akarunk és fogunk", így elég hamar visszakerült a Hobo koncertem, ami hihetetlen atmoszférával és diamikával tolta ránk a valóságot oly módon, hogy egy pillantra se borult meg a történet. Persze megnéztük halkan és hangosan is a rendszer hangját és szerencsére azt tapasztaltam, ugyanúgy hangerőfüggetlenül zenél, akár az itthoni, illetve minden értelmes rendszer. Keresem még a szavakat, keresem, mit mondjak el róla, de nehéz. Nehéz, mert egyszerűen csak szólt, tette a dolgát és ha megkopott, ha nem 2001. óta István mondása, ez valóban a szegény ember Ongakuja." (2013. január)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Á ez csak egy vicces beszólás volt, mert már közel 10 éve birtoklom őket és nagyon kellemesen szólnak.Semmi bajom a Dalival.
Más:a szub a Quad-okhoz sajnos az akusztika miatt kell, ezért kellett erőből megoldanom.
Légyszi ne mondj ilyet, mert lassan lecserélem a Dali házimozit.....
mi a baj a dalival? inkább vidd el tuningra fülelekhez, ha nem vagy elégedett.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Quad hangsugárzók
mi a baj a dalival? inkább vidd el tuningra fülelekhez, ha nem vagy elégedett.
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Quad hangsugárzók
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem bőségesen van mélye alapból is. Igaz nálam nincs messze a faltól (20-25cm), meg mellette is van egy kisebb polcos szekrény, de semmi hiányérzetem nincs alul. Lineárisabb és érzetre mélyebbre megy, mint a sokkal nagyobb DM602 S3, az hamarabb elfogyott alul, pedig elöl volt a reflex port. Elvileg 40Hz-ig elég lineáris: http://www.hi-fiworld.co.uk/loudspeaker ... -11l2.html
A nagyobb modelleknél 11,12L2 biztosan elegendő a mély,de itt elég kicsi a membránfelület és mozin azért jól jön a támogatás a Quad L-ite dobozoknak.
Szerintem sokan meglepődnének,hogy milyen produkcióra képesek ezek a kis dobozok.
Zene:
Mozi:
Mozi:
Quad hangsugárzók
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem bőségesen van mélye alapból is. Igaz nálam nincs messze a faltól (20-25cm), meg mellette is van egy kisebb polcos szekrény, de semmi hiányérzetem nincs alul. Lineárisabb és érzetre mélyebbre megy, mint a sokkal nagyobb DM602 S3, az hamarabb elfogyott alul, pedig elöl volt a reflex port. Elvileg 40Hz-ig elég lineáris: http://www.hi-fiworld.co.uk/loudspeaker ... -11l2.html
Nálam is szubbal megy, de a hifin. A mélyátvitel okos beállítása miatt(nincs kb.60-70 Hz kiemelés és egyéb probléma) könnyen és simán összehangolható vele, úgy, hogy gyakorlatilag nem kiabál ki a rendszerből a szub.Ráadásul hely és anyagi okokból egy házimozi szub van rá bekötve, de még így is élmény a hangja.(persze dög lassú meg egyéb bajok, de így is élvezetes)
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Nálam is szubbal megy, de a hifin. A mélyátvitel okos beállítása miatt(nincs kb.60-70 Hz kiemelés és egyéb probléma) könnyen és simán összehangolható vele, úgy, hogy gyakorlatilag nem kiabál ki a rendszerből a szub.Ráadásul hely és anyagi okokból egy házimozi szub van rá bekötve, de még így is élmény a hangja.(persze dög lassú meg egyéb bajok, de így is élvezetes)
Quad hangsugárzók
Nálam egy 11L Classic muzsikál évek óta.A kidolgozás ebben a kategóriában elképesztően jó, ahogy a hangja is.Szerelem első látásra..... A klasszikus angol hang modern formában és nem jön zavarba egy kis AC/DC-től sem.Azóta csak zenét hallgatok és nem hifit.Tudom a korlátait, de igazából már nem érdekel, mert olyan hangok jönnek ki ebből a kis dobozkából ami hihetetlen.Kb. 20 nm-es panelban hallgatom fogcsikorgató akusztikában.(Szerencsére talán már nem sokáig)Azért nincs túl sok írás itt, mert mindenki boldogan hallgatja és nem akaródzik írogatni róla.
Sok kellemes zenehallgató órát kívánok!
Üdv:
rx8
Nálam mozin teljesítenek szolgálatot a kis Quad-ok.Egészen elképesztő produkcióra képesek ezek az apró dobozok a subwooferrel kiegészítve.
Mozira tökéletes választás volt.Talán egy cseresznye színre becserélném,de egyébként nagyon meg vagyok velük elégedve.
Zene:
Mozi:
Mozi:
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Nálam egy 11L Classic muzsikál évek óta.A kidolgozás ebben a kategóriában elképesztően jó, ahogy a hangja is.Szerelem első látásra..... A klasszikus angol hang modern formában és nem jön zavarba egy kis AC/DC-től sem.Azóta csak zenét hallgatok és nem hifit.Tudom a korlátait, de igazából már nem érdekel, mert olyan hangok jönnek ki ebből a kis dobozkából ami hihetetlen.Kb. 20 nm-es panelban hallgatom fogcsikorgató akusztikában.(Szerencsére talán már nem sokáig)Azért nincs túl sok írás itt, mert mindenki boldogan hallgatja és nem akaródzik írogatni róla.
Sok kellemes zenehallgató órát kívánok!
Üdv:
rx8
Quad hangsugárzók
Sziasztok!
Bejelentkezem egy Quad 11L2 párossal
Jó választás
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Quad hangsugárzók
Sziasztok!
Bejelentkezem egy Quad 11L2 párossal, rózsafa színűek, innen vettem egy kedves fórumtárstól nem olyan régen. B&W DM602 S3-akat váltottak, és számomra itt le is zárult a dobozok cserélgetése, legalábbis amíg ebben a lakásban élek. Egy 20nm-es nappaliban szolgálnak, kb. 2m-re vannak tőlem, illetve egymástól, és számomra hihetetlenül szépen, lenyűgözően szólnak. Teljesen betöltik a teret, és ami a legmeglepőbb, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb a mélye (és a teljes hangkép), mint a Bowerseknek volt. Érzetre mélyebbre is megy, hiába sokkal kisebb, a magasa pedig úgy részletes és légies, hogy nem fárasztó, mint a 602 S3 érces magasai. Az aláírásomban szereplő lánc hajtja, és hiába egyszerűbb budget komponensek, végre érzem a teljes rendszerben a szinergiát. Azt hiszem Quad rajongó lettem
Üdv.
Dávid
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2147
Quad hangsugárzók
Köszönöm. Írtam egy privát üzenetet.
Válaszoltam.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Quad hangsugárzók
Nekem a 21L-nél volt problémám ez egyik oldallal. Végül az volt, hogy a hangfalcsati belső oldalán (bent a dobozban) nem volt jó a kontakt a belső kábelezéssel.
Köszönöm az ötletet. Nem szeretném szétszedni....
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Nekem a 21L-nél volt problémám ez egyik oldallal. Végül az volt, hogy a hangfalcsati belső oldalán (bent a dobozban) nem volt jó a kontakt a belső kábelezéssel.
Akadt egy kis problémám a Quad 11L2 hangdobozommal. Jobb oldala elkezdett kicsit köhögni...
Azt vettem észre, hogy egyre jobban halkabb lesz az egyik oldal. A bal oldalival minden rendben van.
Minden kábelt vagy ötször átnéztem. Sajnos nem jöttem rá.... (Esetleg kondival lehet a gond?)
Tudna valaki ajánlani egy jó szervizt?
http://carbon4copy.blogspot.com/
-
Vendég
Quad hangsugárzók
A hangváltóval lesz valami, de mindegy is mert szakértő kell hozzá. Sajnos a környékeden nem ismerek senkit, viszont Budapesten vagy Székesfehérváron tudnék segíteni.
Köszönöm. Írtam egy privát üzenetet.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2147
Quad hangsugárzók
Igen természetesen.
A hangváltóval lesz valami, de mindegy is mert szakértő kell hozzá. Sajnos a környékeden nem ismerek senkit, viszont Budapesten vagy Székesfehérváron tudnék segíteni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
-
Vendég
Quad hangsugárzók
Gondolom próbáltad a hangsugárzók felcserélését? Csakhogy kizárjuk az erősítőt.
Igen természetesen.