Írás és helyesírás...tanulmányozd!avl2 írta: ↑2020.05.17., vas. 16:45itt egyreszt OFF, masreszt mivel ilyenek kepe volt itt:
volt es van is nehany kisebb hangsugim, jelenleg Jungson LS3/5A es Kolibri (REL T2 van mellejük)
korabban volt Ditton 15-öm
szobameret 2.9 x 3.9, hangsugarzok most is elegge tavol a falaktol (oldaltol kb. 80, hatulrol kb. 105 cm-re a "melyhangszorojuk" közepe), hallgato pozicio mögött is böven van hely (biztos több mint 1.4m)
kivancsisagbol piszkálnak ilyesmi nagyobb hangszoroju regi dobozok. felejtsem el, vagy erdemes meghallgatni ilyesmiket ?
"ha már", akkor csak legalabb 25cm-es melyhangszorojut probalnek ki.
pl. Canton Quinto 530, LE 600, .. (540, 900 talan tul nagyok mar)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
Re: Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
itt egyreszt OFF, masreszt mivel ilyenek kepe volt itt:
volt es van is nehany kisebb hangsugim, jelenleg Jungson LS3/5A es Kolibri (REL T2 van mellejük)
korabban volt Ditton 15-öm
szobameret 2.9 x 3.9, hangsugarzok most is elegge tavol a falaktol (oldaltol kb. 80, hatulrol kb. 105 cm-re a "melyhangszorojuk" közepe), hallgato pozicio mögött is böven van hely (biztos több mint 1.4m)
kivancsisagbol piszkálnak ilyesmi nagyobb hangszoroju regi dobozok. felejtsem el, vagy erdemes meghallgatni ilyesmiket ?
"ha már", akkor csak legalabb 25cm-es melyhangszorojut probalnek ki.
pl. Canton Quinto 530, LE 600, .. (540, 900 talan tul nagyok mar)
Akkor már legyen a nagytesóról is pár kép:firka0511 írta: ↑2020.04.12., vas. 18:00Canton LE-600 1977
(Az első kép a csillapítóanyagról nem saját.)
26355645-66B9-4109-B609-AB293F2ACB5B.jpeg8404DD81-0FF4-46B2-9AA0-6CB939C4A4DF.jpegB12CBB95-5290-4662-8884-834F59D9D6E8.jpeg0036F219-CC07-4A71-8DD3-9C4C24903784.jpegE6E68544-4D1D-4472-AD20-8998DF69A85F.jpeg
Canton LE900
RPI4B-Allo BOSS V1.2, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 903
JVC SP-UX7000
Mint egy faék. De tényleg fából van.
Mint egy faék. De tényleg fából van.
Nem szotkam hibázni.
Canton LE-600 1977
Csatlakozókat az ebay-ről szoktam vásárolni: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... +&_sacat=0
Amatőr61 írta: ↑2020.04.11., szomb. 17:06Köszönöm!Palm írta: ↑2020.04.11., szomb. 10:29Tannoy Saturn S8 hangfal hangváltója:
Ha nem akarod eladni a Tannoy hangfalakat, akkor a kerámia ellenállásokat (a dómsugárzó előtt lévőt mindenképpen) érdemes lenne kicserélni azonos értékű MOX típusúra, elég, ha mindkettő 10 Wattos : https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... ASC&page=1
Vagy erre: https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... ASC&page=1
A dómsugárzó előtt lévő 2,4 µF kondenzátort sem ártana jobbfélére cserélni, például 2 db 1,2 µF párhuzamosan bekötve ebből: https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... d-dia-1030
Továbbá kicserélni a teljes gyári belső kábelezést.
Például erre: https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... -ptfe-5482
és: https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... -ptfe-5481
(Nem, nem vagyok részvényes a Hangtechnika Kft-ben...:)
Tuning lesz: teljes átkábelezés, új hangváltó (közvetlenül lesznek összeforrasztva a jobb minőségű alkatrészek), homokszórt és porfestett alumínium lapra szerelt aranyozott banán aljzatok.
A gyári bélés ki lesz cserélve lehet gyapjúra és bitumenes lapozva is lesz a belseje.
Hangfal tüskét/lábat vagy veszek vagy csinálok. Ötlet van, csak kérdés mennyi lesz a nyersanyag. Bronz és alumínium rúdanyagot kell vennem és 8db kerámia csapágygolyót.
Eddig a banán aljzatok vannak még csak meg. Ilyenek:
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
[quote=Palm post_id=2488961 time=1586593780 user_id=41811]
Tannoy Saturn S8 hangfal hangváltója:
Ha nem akarod eladni a Tannoy hangfalakat, akkor a kerámia ellenállásokat (a dómsugárzó előtt lévőt mindenképpen) érdemes lenne kicserélni azonos értékű MOX típusúra, elég, ha mindkettő 10 Wattos :https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... ASC&page=1
A dómsugárzó előtt lévő 2,4 µF kondenzátort sem ártana jobbfélére cserélni, például 2 db 1,2 µF párhuzamosan bekötve ebből: https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... d-dia-1030
Ha nem akarod eladni a Tannoy hangfalakat, akkor a kerámia ellenállásokat (a dómsugárzó előtt lévőt mindenképpen) érdemes lenne kicserélni azonos értékű MOX típusúra, elég, ha mindkettő 10 Wattos :https://hangtechnikakft.hu/speaker-driv ... ASC&page=1
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Amatőr61 2020.04.11., szomb. 17:17-kor.

Alkatrészek:
Kondenzátorok:
1db 30uF 100V
1db 2,4uF 250V
Ellenállások:
1db 10W 2.2 Ohm JB
1db 20W 5.6 Ohm JB
Tekercsek:
1db 1.0 mH
1db 4 mH

Alkatrészek:
Kondenzátorok:
1db 30uF 100V
1db 2,4uF 250V
Ellenállások:
1db 10W 2.2 Ohm JB
1db 20W 5.6 Ohm JB
Tekercsek:
1db 1.0 mH
1db 4 mH
- fererencz
- Törzsvendég

Mission 780SE.
Kedvenc kisdobozaim. Nem túl közismert/közkedvelt, pedig szerintem lenne ok rá. A hangszórókészlete nem éppen csúcskategória, de véleményem szerint igényesen építették meg. 20mm-es MDF lapok, furnér, a csillapító szivacsok alatt még bitumenlapok is vannak. A belső madzagok is már néznek ki valahogy.
Kedvenc kisdobozaim. Nem túl közismert/közkedvelt, pedig szerintem lenne ok rá. A hangszórókészlete nem éppen csúcskategória, de véleményem szerint igényesen építették meg. 20mm-es MDF lapok, furnér, a csillapító szivacsok alatt még bitumenlapok is vannak. A belső madzagok is már néznek ki valahogy.
Nem szotkam hibázni.
- fererencz
- Törzsvendég

Monitor Audio Silver 5i.
A mély-közepek ragasztva is lehetnek a helyükre, így nem szedtem ki, de belenéztem amennyire lehetett:
A mély-közepek ragasztva is lehetnek a helyükre, így nem szedtem ki, de belenéztem amennyire lehetett:
Nem szotkam hibázni.
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Nekem egy baromi egyszerű alsó ketegóriás Jamonál - studio 120 limited, van is épp ilyen eladó a fórumon - fém kosarat adtak. De valóban nem jelent semmit, MA silver 100-nak lényegesen jobb hangja van, térben, basszusban, magas hangok részleteiben (annak nincs köze igaz a mélyközéphez). És sokkal jobb hangja van - legalábbis az én nappalimban - egy Jamo C607-nél aminek úgy emlékszem szintén fém kosara van. Pedig az már talán hasonló kategória mint a Silver 100. Amíg nem fárad el nem oszt nem szoroz, láttam már itt a fórumon jó 8 évvel ezelőtt olyat, hogy a mágnes leesett a kosárról mert a fém kosár elfáradt és mindegyik ága eltörött. A srác állítólag nem ejtette le, nem dobálta stb. Érdekes.zoli73 írta: ↑2020.03.30., hétf. 19:15Ez a műanyag kosár, sok más gyártónál jelen van/volt, már jó idelye. Úgy bő 20 éve, volt két Magnat hangsugárzóm, előbb egy Vector 55, majd egy Vintage 350. Mindkét típusban műanyag kosaras mélyközép hangszórók voltak, sőt a Vector magassugárzója is műanyag előlappal készült. De emlékszem egy akkori kollégám, ugyanezt mondta az Ő Jamo(nem emlékszem a típusára) hangsugárzójáról, abban is műanyag kosaras mélyközép sugárzók voltak. Szerintem, ez a megoldás jóidelye, már elég általános(sajnos), és már nem is csak a belépő kategóriában.fererencz írta: ↑2020.03.30., hétf. 18:47Szia!
Szerintem a műanyag kosár az egy MA sajátosság lehet, ugyanis volt MA 201-esem ('90-es évek közepéről), és jelenleg Silver 5i-m (2000 körüli) van, amikben szintén valami spéci műanyagot használtak, ha jól látom. Nem biztos, hogy ez levon az értékéből. :)
Ha van rá igény, készítek fotókat a pár generációval régebbi Silver-emről.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Ez a műanyag kosár, sok más gyártónál jelen van/volt, már jó idelye. Úgy bő 20 éve, volt két Magnat hangsugárzóm, előbb egy Vector 55, majd egy Vintage 350. Mindkét típusban műanyag kosaras mélyközép hangszórók voltak, sőt a Vector magassugárzója is műanyag előlappal készült. De emlékszem egy akkori kollégám, ugyanezt mondta az Ő Jamo(nem emlékszem a típusára) hangsugárzójáról, abban is műanyag kosaras mélyközép sugárzók voltak. Szerintem, ez a megoldás jóidelye, már elég általános(sajnos), és már nem is csak a belépő kategóriában.fererencz írta: ↑2020.03.30., hétf. 18:47Szia!
Szerintem a műanyag kosár az egy MA sajátosság lehet, ugyanis volt MA 201-esem ('90-es évek közepéről), és jelenleg Silver 5i-m (2000 körüli) van, amikben szintén valami spéci műanyagot használtak, ha jól látom. Nem biztos, hogy ez levon az értékéből. :)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- fererencz
- Törzsvendég

Szia!
Nem szotkam hibázni.
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Sziasztok!
Szétkaptam egy Monitor Audio Silver 100-at mert az egyik magasa hol szól, hol nem szól. Most legutóbb két napig ment aztán megint elcsendesedett.
Megérte szétszedni mert legalább tudtam pár képet lőni, bár nem a legjobbak.
Ami meglepett pozitívan: egész normálisnak tűnő kábel került bele. Illetve merevítve van a doboz minden irányba, valamint mindenhova bélés került.
Ami negatívan ért: műanyag az öntvénykosara a mélyközépnek!!!
Anno rendeltem Bélától egy Hivi mélyközepet egyik hangfalamba, basszus az ehhez képest hatszor komolyabbnak tűnt, mint súlyra, mint minőségre. Továbbá mágnesesen árnyékolt is volt. Pedig össz-vissz ha jól emlékszem 20eFt volt a pár, valami ilyesmi, már a típusra nem emlékszem. Az is fura, hogy semmilyen Monitor Audio logo nincs a mágnesen, az öntvényen, a magasnak a belső műanyag öntvényén legalább van.
Ami idegörlő, az az összerakása! Aki ismeri a Monitor Audiot tudja hogy mostanság egy hosszú csavarral rögzítik a hangfal hátlapjáról a hangszórókat. Na ezt a csavart visszatekerni - pontosabban beletalálni - a hangszóró hátuljába nem kis türelmet igényel. Főleg a mélyközép esetében mivel a mágnes magára rantja mikor megközelíti a csavar. Azt hinné az ember könnyű lesz, de nem. Ha még a csavar furata a hátlapon közel azonos átmérőjű lenne a csavarral, akkor gyorsabba megoldható lenne. De nem. Így kb. olyan mozgásteret ad a hosszú csavarnak, hogy mire eljut a hangszóróig a betekerendő része, kb egy 5cm-es átmérőjű kört lehet vele rajzolni. És akkor - amint írtam - nehezíti a mágnes vonzó tulajdonsága. Jó játék.
(Egyébként tuti forrasztási hiba lesz a hangváltón mert megmozgattam a kábeleket, összeraktam és egyáltalán nem szól a magas. Eddig legalább szólt-nem szólt felállás volt)
Szétkaptam egy Monitor Audio Silver 100-at mert az egyik magasa hol szól, hol nem szól. Most legutóbb két napig ment aztán megint elcsendesedett.
Megérte szétszedni mert legalább tudtam pár képet lőni, bár nem a legjobbak.
Ami meglepett pozitívan: egész normálisnak tűnő kábel került bele. Illetve merevítve van a doboz minden irányba, valamint mindenhova bélés került.
Ami negatívan ért: műanyag az öntvénykosara a mélyközépnek!!!
Anno rendeltem Bélától egy Hivi mélyközepet egyik hangfalamba, basszus az ehhez képest hatszor komolyabbnak tűnt, mint súlyra, mint minőségre. Továbbá mágnesesen árnyékolt is volt. Pedig össz-vissz ha jól emlékszem 20eFt volt a pár, valami ilyesmi, már a típusra nem emlékszem. Az is fura, hogy semmilyen Monitor Audio logo nincs a mágnesen, az öntvényen, a magasnak a belső műanyag öntvényén legalább van. Ami idegörlő, az az összerakása! Aki ismeri a Monitor Audiot tudja hogy mostanság egy hosszú csavarral rögzítik a hangfal hátlapjáról a hangszórókat. Na ezt a csavart visszatekerni - pontosabban beletalálni - a hangszóró hátuljába nem kis türelmet igényel. Főleg a mélyközép esetében mivel a mágnes magára rantja mikor megközelíti a csavar. Azt hinné az ember könnyű lesz, de nem. Ha még a csavar furata a hátlapon közel azonos átmérőjű lenne a csavarral, akkor gyorsabba megoldható lenne. De nem. Így kb. olyan mozgásteret ad a hosszú csavarnak, hogy mire eljut a hangszóróig a betekerendő része, kb egy 5cm-es átmérőjű kört lehet vele rajzolni. És akkor - amint írtam - nehezíti a mágnes vonzó tulajdonsága. Jó játék.
(Egyébként tuti forrasztási hiba lesz a hangváltón mert megmozgattam a kábeleket, összeraktam és egyáltalán nem szól a magas. Eddig legalább szólt-nem szólt felállás volt)
- Csatolmányok
-
- 20200328_204843.jpg (1.88 MiB) Megtekintve 4630 alkalommal
-
- 20200328_204353.jpg (2.51 MiB) Megtekintve 4630 alkalommal
-
- 20200328_204319.jpg (3.77 MiB) Megtekintve 4630 alkalommal
Magnat Vector Needle
A magas és közép gyári hangváltója:

A mélyek hangváltója:

Mély hangszóró (W110 CP 1270 S):

Közép hangszóró (W110 CP 470 S):

Magas hangszóró (T25 KE 475 D):

A doboz belseje, kiszedve a "bélés":

A magas és közép gyári hangváltója:

A mélyek hangváltója:

Mély hangszóró (W110 CP 1270 S):

Közép hangszóró (W110 CP 470 S):

Magas hangszóró (T25 KE 475 D):

A doboz belseje, kiszedve a "bélés":

-
T.lavina
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Üdvözletem Mindenkinek!
Canton GLE 70 vagy 100 -hoz keresek magassugárzókat (1 párat). Nem egyszerű feladat... Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönet.

Canton GLE 70 vagy 100 -hoz keresek magassugárzókat (1 párat). Nem egyszerű feladat... Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönet.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Mivel nem találtam a neten gondoltam felrakom Phonar Compact 2 belső képek.
- Csatolmányok
-
- panel.jpg (249.84 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
-
- magas.jpg (194.57 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
-
- luk.jpg (347.21 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
-
- Kondik2.jpg (231.1 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
-
- Kondik1.jpg (232.11 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
-
- Fonar.jpg (878.94 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
-
- csatlakozó.jpg (257.86 KiB) Megtekintve 5089 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Pioneer CS 99 A
- Lancer-2015
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Köszönöm szépen a gyors reakciót!mgus írta: ↑2019.10.21., hétf. 21:28És ahogy látom ugyan az a váltója mint a JBL L100 Reissue:Lancer-2015 írta: ↑2019.10.21., hétf. 20:19Üdv Mindenkinek!
Tudna valaki képet közölni a mostani Jbl L100 Classic-ról?
Sehol nem találtam róla belső fotókat.
Szívesen megnézném mit alkottak.
Hátha közzé tett a gyártó készítés közbeni képeket csak én nem találom...
Remélem egyszer szert tudok tenni egy ilyenre....
- mgus
- Törzsvendég

És ahogy látom ugyan az a váltója mint a JBL L100 Reissue:Lancer-2015 írta: ↑2019.10.21., hétf. 20:19Üdv Mindenkinek!
- Csatolmányok
-
- dz0xMDg2Jmg9Nzgz_src_56376-jbl-l100-classic-audiocompl-fot10.jpg (181.47 KiB) Megtekintve 5254 alkalommal
- mgus
- Törzsvendég

Íme:Lancer-2015 írta: ↑2019.10.21., hétf. 20:19Üdv Mindenkinek!
- Csatolmányok
-
- l100.jpg (123 KiB) Megtekintve 5153 alkalommal
-
- jbl-l100-classic-innen.jpg (25.69 KiB) Megtekintve 5153 alkalommal
-
- IMG_0905.JPG (104.83 KiB) Megtekintve 5153 alkalommal
- Lancer-2015
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Üdv Mindenkinek!
Az inkáb a LE-900 következő generációja. Az az ár elég borsosnak tűnik. A LE-600 pl. 100 euro környékén szokott megállni. Az enyém 32 ezer volt és nagyon szép, szinte hibátlan.
- Csatolmányok
-
- C0B59487-AD1C-4F96-A4A6-C6802A469261.jpeg (2.57 MiB) Megtekintve 5463 alkalommal
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 883
En egy GLE 100-ast szeretnek majd valamikor mikor ugy lesz penzem. :) Most is van egy a szomszedban elado de 360 euroert azt sokallom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R