Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangszóró szervíz help!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Re: Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: -KP- »

De ha hozzá se lehet vinni, akkor kihez érdemes?

darthdick

Re:

Hozzászólás Szerző: darthdick »

Megyer írta:
2021.03.02., kedd 14:53
Sziasztok!
Sajnos nem voltam elég körültekintő és megbíztam Gál Leventét az elöregedett JBL hangszóróim javításával... Nem kellett volna, elhamarkodott döntést hoztam. Január 6.-n adtam át és egy hete hoztam el tőle a "javított" hangszórókat. Kettő közép és kettő mélysugárzó volt. A kettő mélyet sikerült rendesen megcsinálnia. A kettő középsugárzóból az egyiket elkeverte, szerencsére tudott helyette ugyanolyan típusút adni. A másiknak a közepét valószínűleg benyomhatta, mert apró lyuk keletkezett ott ahol addig sértetlen volt. A többi részlettel nem fárasztalak titeket. Lehet, hogy nagy szaktekintély, de nálam mint ember leszerepelt, egy megbízhatatlan link stb. A többi jelzőt nem írnám le.
és hozzá még valami fergeteges nagy képű,pökhendi senkiházi!Szája akkora,hogy az ember legszívesebben orrbaverné...
Borzasztó gyenge munkát és silány minőséget ad ki a kezei közül,egy olyan ótvaros "műhelyből",hogy csodálkoznék ha egerek vagy patkányok nem ellenének ott havi rendszerességgel...Szánalmas a pali.

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Sziasztok!
Sajnos nem voltam elég körültekintő és megbíztam Gál Leventét az elöregedett JBL hangszóróim javításával... Nem kellett volna, elhamarkodott döntést hoztam. Január 6.-n adtam át és egy hete hoztam el tőle a "javított" hangszórókat. Kettő közép és kettő mélysugárzó volt. A kettő mélyet sikerült rendesen megcsinálnia. A kettő középsugárzóból az egyiket elkeverte, szerencsére tudott helyette ugyanolyan típusút adni. A másiknak a közepét valószínűleg benyomhatta, mert apró lyuk keletkezett ott ahol addig sértetlen volt. A többi részlettel nem fárasztalak titeket. Lehet, hogy nagy szaktekintély, de nálam mint ember leszerepelt, egy megbízhatatlan link stb. A többi jelzőt nem írnám le.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Köszönöm!
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Ottokár írta:
2021.02.24., szer. 17:35
Celestion 700 javításra és beállításra keresek profi szakembert. A hangfalakhoz Németországból jutottam néhány hónappal korábban. Az egyik oldal mindkét hangszórója egyértelműen torzít, itt a csipogó durván be is nyomódott. Tekintettel e high-end hangfalak minőségére és presztízsére, csak maximálisan hozzáértő és elkőtelezett szakember jöhet szóba.
Nehéz dolog jó szakit ajánlani, mert mindenkinek más válik be...

Próbálj konzultálni a problémával kapcsolatban az alábbi szakértőkkel:

Marosi István, Bp., 06 20 943 8336‬

Bese Attila, Bp., http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

Tüű Károly, Érd, +36 70 281 3249‬

Pázmándi László, Mezőkövesd, http://pazmandi.hangszoro.net/audiofil

Remélem valamelyikük fog tudni elfogadható megoldást javasolni.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Celestion 700 javításra és beállításra keresek profi szakembert. A hangfalakhoz Németországból jutottam néhány hónappal korábban. Az egyik oldal mindkét hangszórója egyértelműen torzít, itt a csipogó durván be is nyomódott. Tekintettel e high-end hangfalak minőségére és presztízsére, csak maximálisan hozzáértő és elkőtelezett szakember jöhet szóba.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

vit
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: vit »

Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni ,kihez vigyem javítani mebrán cserére szoruló hangszórómat ?
Üdvözlettel István.

ktommy91
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: ktommy91 »

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy Isophon BS35/8 hangfalpárom. http://kaizerpowerelectronics.dk/wp-con ... bs35-8.jpg
Egy Pio A203 gond nélkül hajtotta, kristálytiszta volt,
csak egy kis mély hiányzott belőle. Az erősítő cserélve lett egy CA A500-ra, de előtte jött az ötlet hogy cseréljük le az 50 éves kondikat. Nem volt türelmem megvárni, hogy ideérjenek Kínából az 5 és 25 uF-es MKP kondik így egy ismerős csinált két elko-ból bipolárisat ideiglenes megoldásnak. Ezeket tegnap be is forrasztottuk, ma ideért az erősítő és sajnos történt valami a közép és magas hangszórókkal, mert lecsavart hangerővel, úgy hogy semmi sincs az erősítőre kötve ciripelés(pattogás) hallható.(a mély csendben van) Eddig ilyen nem volt. Igazából javult a hangkép(persze ez nagyban köszönhető az erősítőnek is), de elképzelésem sincs hogy mitől és milyen formában térdelt le az a két hangszóró és marhára idegesít. Ide töltöttem fel néhány képet a hangfalról: https://drive.google.com/open?id=13I82q ... qOpXcAu6Wb Egy philips mini hifire kötve nem pattog, hanem sistereg és amikor állítom a hangerőt akkor a mély pattog. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a jelenség oka, mi történhetett a hangszórókkal? Ha megjönnek a kondik, akkor megy Szegedre a Kecskeméti utcai szervizbe, de nem hagy nyugodni a dolog, hogy mi történhetett.

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

Jo reggelt! Tud valaki ajanlani jo szakit pesten aki melynyomo wooferek javit ? Koszi szepen
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Zsuzsika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Zsuzsika »

Sziasztok.Keresem a kedves hódmezővásárhelyi avx tagot aki hangszóró peremezés illetve tekercseléssel foglalkozik.

Popy83
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Popy83 »

Köszönöm a segítséget! Felvettem vele a kapcsolatot! Nagyon segítőkész úriember! Már nála vannak a dobozaim!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BLX »

Popy83 írta:
2019.09.27., pén. 21:12
Sziasztok! Debrecenbe vagy Nyíregyházán nem tud valaki megbízható és lelkiismeretes hangfal szervizest?
Írj PM-et Dragonweed nevű fórumtársnak, hátha tud javasolni valamit.

Popy83
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Re: Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Popy83 »

Sziasztok! Debrecenbe vagy Nyíregyházán nem tud valaki megbízható és lelkiismeretes hangfal szervizest?

gyeniko
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Leadtam a Sekon szervizben, kevesebb, mint 2 hét alatt megjavították, 24 e Ft-ért. Most rendben működik.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

gyeniko
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Sziasztok,

segítségeteket szeretném kérni: a hálószobában van egy Harman-Kardon HKTS-11 hangfal szettünk, mely ugyan több, mint 10 éves, de összesen nem működött 50 órát sem (itt nem mozizunk és nem is zenélünk). Egy Denon AVR-X1200-re van kötve. Valamelyik este egyszer csak robajt hallottam, mely egyre erősödött, egészen az elviselhetetlen mértékig. Olyan volt, mint egy hatalmas, erősödő mennydörgés. Kellett vagy 5 másodperc, mire rájöttem, hogy nem vihar közeleg, hanema sub adja ki a hangot. Az erősítő ki volt kapcsolva (standy-ban volt). Gyorsan kikapcsoltam a sub-ot a hátulján lévő kapcsolóval, a robaj megszűnt. Utána ki is húztam a fali ajlzatból, hadd pihenjen. Tegnap visszakapcsoltam, hátha "kitisztult a feje", de nem teljesen: a saját hangerő potméterével szabályozható hangerővel állandóan dübörög akkor is, amikor az erősítő ki van kapcsolva. Bekapcsoltam az erősítőt, az ebből érkező jelet viszont nem érzékeli (vagyis nem hallani belőle a zenében lévő mély hangokat), pont ugyanazt csinálja, mint amikor az erősítő ki van kapcsolva.
Lehet, hogy lényeges: a sub életében nem volt kikapcsolva hátulján lévő kapcsolóval, mindig standby-ban élt. Ugyanakkor azt az elosztót, amelybe a sub is csatlakozik (+TV, erősítő, stb), minden este kikapcsoljuk (távirányítóval vezérelhető) és csak akkor kapcsoljuk be, ha pl. a TV-t szeretnénk nézni. Lehet, hogy ezt a heti 3-4 ki/bekapcsolast nem szerette a sub?
Hol lehet javíttatni, illetve egyáltalán van-e értelme, vagy "gazdasági totálkár"-os?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

hangszóró peremezés

Hozzászólás Szerző: Leather »

Sziasztok!
Esetleg tud e valaki hangszóró peremezőt Budapest és környékén?
Megköszönném!

NandorHUN
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: NandorHUN »

Sziasztok!

Valaki tudna ajánlani DAC szervizet Budapesten? Egy Musiland monitor 01 US Mark 2 -t kéne javítani, elvileg tápellátásban van a hiba és könnyen javítható, de én nem értek hozzá sajnos.

Előre is kösz a választ.

sikitomi

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: sikitomi »

Köszönöm a válaszokat!

Igen a csillagra gondoltam, korábban tényleg utánajártam a dolognak, hogy mi is lehet és szererncsére találtam egy makulátlan állapotbant itt a fórumon...

Most azzal szembesültem hogy használat közben is előjöhet a probléma, mert 2 éve vettem hibátlan állapotban és vigyázva volt ár.

Szerintetek ilyen hangszorócserével foglalkozik valaki és lehet-e még kapni ilyen típust?

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

A képen látható fekete csillag alakú műanyag elem lenyomatát látod, a hangban nem lesz jelentősége, csak esztétikai hiba.

Nem mindegyik ilyen, ez csak a gyártón múlik hogy mennyire figyel oda a gyártáskor.

Ezt nem én írtam! Itt megtalálod!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: apacuka »

2 hours ago, béres jános said:

Üdv! Ha a csillag alakra gondolsz középen az gyárilag olyan ! Van amelyiken kevésbé látványos de ott van!

Ez nem így van, teljesen egyenletes, homorú a közepük, csillag nélkül!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Üdv! Ha a csillag alakra gondolsz középen az gyárilag olyan ! Van amelyiken kevésbé látványos de ott van!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

sikitomi

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: sikitomi »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következőkben: adott egy mordaunt short 904i, melynek a mélyhangszoró membrán közepe eldeformálódott. A hangfalakat szövettel használtam így a sérülés nem tudom mikor keletkezett és a napokban vettem csak észre. A párból csak az egyik sérült.

A kérdésem javítható-e vagy cserélni kell? Ha tudtok bárkit aki tud segíteni kérlek írjátok meg.

Kép

Üdv.

Tamás

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Tisztelt Uraim !

Szükségem lenne egy kedves ismerősöm Infinity hangszóróinak a megjavításához valakire, aki ebben profi. A hangszórók pereme elporladt, nem csoda, hab perem volt, a hangszórók hátoldalán virít a Made in France felirat, nagyon nagy valószínűséggel Audax gyártmányok. Pontos típust nem ismerem, a hangszórók korát szintén nem. Az illető teljesen kívülálló, egy segítő profira lenne szüksége.

Üdvözlettel,: TEAC

Az, hogy lehet, hogy francia? Infinity nem amerikai amit aztan at vett a HK? Es mi az a Audax gyartmany? Bocsi csak nekem is ilyen gyartmanyu hangfalaim vannak es erdekel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: teac »

Tisztelt Uraim !

Szükségem lenne egy kedves ismerősöm Infinity hangszóróinak a megjavításához valakire, aki ebben profi. A hangszórók pereme elporladt, nem csoda, hab perem volt, a hangszórók hátoldalán virít a Made in France felirat, nagyon nagy valószínűséggel Audax gyártmányok. Pontos típust nem ismerem, a hangszórók korát szintén nem. Az illető teljesen kívülálló, egy segítő profira lenne szüksége.

Üdvözlettel,: TEAC

atoka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangszóró szervíz help!

Hozzászólás Szerző: atoka »

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy nincs e valakinek kapcsolási rajza, infója Videoton DC2012A 8 Ohmos hangváltójáról. Itt van egy részletes leírás, viszont ez a 4 Ohmos változaté (https://robeston.ddns.net/DC2012Ahangvalto.html), én 8 Ohmost szeretnék építeni. 
Ezt a hangszóró készletet szeretném használni az építéshez (H2000 Kft):
Mély: HA 20/8 Ohm -484
Közép: HB 10/8 Ohm -586
Magas: HG2,5/8 Ohm -464

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”