Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Snipi »

alto írta:
2025.03.20., csüt. 14:36
Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.
Nekem egy DT-770 Pro 250 Ohm-os van. (Több Beyer között.) Egyetértek. Nekem sem tetszik a hangja, de rendkívül jutányos áron jutottam hozzá (szinte színes üveggyöngyökért) így nem bírtam ellenállni, hogy meg ne vegyem kéz alól. :D (Ráadásul kiváló állapotban is volt/van.)
Viszont "dolgozni" - értsd pl. felvenni magnóra, mondjuk rádióból - nagyon jól használható.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3538
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Öreghifis írta:
2025.03.20., csüt. 12:13
Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatókkal?

- Beyerdynamic DT 1990 Pro
- Beyerdynamic Amiron Home

A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként. :rolleyes:
Forrás: Sony cd játszó, S.M.S.L. DAC és S.M.S.L. fejhallgató erősítő.
Zene: klasszikus rockzene a Beatlestől a Dire Staritsen, Queenen, Eric Claptonon, és hasonlókon Pink Floydig bezárólag.

Tapasztalatokat, tanácsokat köszönettel veszem.
Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

Köszönöm szépen a gyors választ!

A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat,

Igazad van, irnom kellett volna: a DT 990 Pro 250 ohmos. Az évjáratát sajnos nem tudom; újonnan vettem pár hónapja, de nem üzletben, hanem egy "leesett a a kamionról" típusú eladótól.....

Ami az S.M.S.L DAC-ot illeti, klasszisokkal jobb, mint az ebből a szempontból tucatterméknek számító 50 lemezes Sony CD játszó saját DAC-ja .

Akkor ha jól étettem, te az Amiront ajánlanád?

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: fericske »

Öreghifis írta:
2025.03.20., csüt. 12:13

Szia,

Van.
Amiron Home
Nyugis hang, hosszan hallgatható, nincsenek bántó kiemelései.
Kellemes 3D teret tud érzékeltetni.
Zúzós zenéhez túl nyugis, minden máshoz oké.
Más hangzásvilág mint a 990 pro.

1990 Pro
Feszes, gyors, fényes hangzású fejes. A magasai túlzóak lehetnek, még jó párosítással is.
Közvetlenebb, kevésbé teres mint az Amiron, és szerintem nem is igazán jó a térábrázolása.
Könnyebben hajtható az Amironnál, bár az sem nehéz eset egyáltalán.
Stúdiómunkára szánt fejes, az Amiron otthoni hifire.
Van hasonlóság a 990 pro-hoz hangzásban.

Nincs személyes tapasztalatom az smsl cuccokal, de nem lepődnék meg ha a Sony dac-ja jobban hangozna az smsl erősítővel.

A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat, mert túlzással ugyan, de ahány, annyiféle hangzás.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként. :rolleyes:
Forrás: Sony cd játszó, S.M.S.L. DAC és S.M.S.L. fejhallgató erősítő.
Zene: klasszikus rockzene a Beatlestől a Dire Staritsen, Queenen, Eric Claptonon, és hasonlókon Pink Floydig bezárólag.

Tapasztalatokat, tanácsokat köszönettel veszem.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6661

Re: Fejhallgató választás tapasztalatok alapján

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

FlatLC írta:
2025.03.06., csüt. 09:45
Sziasztok!

Van valaki akinek van tapasztalata a következő fejhallgatókkal?
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Van aki tudja, hogy mi a különbség a Hifiman HE6SE és a HE6SE V2 között?

Paraméterei megegyeznek, a fejpánt más. Valahol azt írták, hogy az első HE6SE ugyanazt a sík mágnest használja, mint a legelső HE6, amiről annó eléggé áradoztak, ahogy az OG HE400-asról is.

Köszönöm!
Jay's Audio CDT2-Mk3 - ? - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature

FlatLC
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Fejhallgató választás tapasztalatok alapján

Hozzászólás Szerző: FlatLC »

Sziasztok!

Van valaki akinek van tapasztalata a következő fejhallgatókkal?
  • Marshall Monitor III
  • Sennheiser Momentum 4
  • Cambridge Audio Melomania P100
Főleg a következő pontok érdekelnének:
  • Mennyire kényelmes a hosszú távú viselése? Mennyire nyomja a fület, vagy mennyire nehezedik rá a fejtetőre vagy a fülre? (akár napi 8 órában)
  • Melyiknek milyen a hangzása? A Marshall-t volt szerencsém kipróbálni és az az én ízlésemnek mélyorientált volt. Ez utóbbit csak azért említettem meg, hogy a másik kettő hozzá miként viszonyul?
  • Mennyire tartósak normál használat mellett? Mindig beltérben lenne használva.
  • Ár-érték arányban hogy viszonyúlnak egymáshoz?
Szívesen olvasok személyes tapasztalatokat véleményeket olyan felhasználóktól, akik az említett fejhallgatók valamelyikével rendelkeznek, de a legjobb az lenne, ha valaki mind a hármat próbálta és össze tudja hasonlítani. Olvastam már jó pár beszámolót, és véleményt a kérdéses termékekről, de fej-fej melletti összehasonlítást nem találtam.

Előre is köszönöm a válaszokat!

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 554

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Öreghifis írta:
2025.02.26., szer. 14:52
Mr.Collectort megkövetve...... leborulok.gif

Kedves kollégák, tudtok olyan szaküzletet Budapesten, ahol meghallgathatok egy Beyerdynamic DT 900 Pro X fejhallgatót, és összehasonlíthatom a meglévő 990 Pro fejhallgatómmal? Nem szeretnék látatlanban (illetve "hallatlanban") kifizetni közel 100 ezer forintot, az esetleges visszaküldés/visszafizetés maceráját meg szereteném elkerülni.

Ha ilyen üzlet nincs, és/vagy esetleg Budapesten, vagy környékén akad valaki, aki Beyer 900 Pro x tulajdonos, és lehetőséget biztosítana egy összehasonlításra, azt néhány sörökkel kifejezve megköszönném. :smile29:
Nekem van, de nem Bp-en. De itt normálisan meghallgatható.
Ha kérdésed van: 20/3383456

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: pjm »

Egyik sem lesz teljesen nyugis, mert amellett megy még a hétköznapi eladás. A Hitspace online mutatja a készletet, de egy telefont érdemes megejteni, hogy ne legyen más demón.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pjm írta:
2025.03.04., kedd 10:15
Ha még érdekes, Hitspace, vagy Fejhallgatópláza.
Igen, érdekes, köszönöm!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: pjm »

Ha még érdekes, Hitspace, vagy Fejhallgatópláza.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mr.Collectort megkövetve...... leborulok.gif

Kedves kollégák, tudtok olyan szaküzletet Budapesten, ahol meghallgathatok egy Beyerdynamic DT 900 Pro X fejhallgatót, és összehasonlíthatom a meglévő 990 Pro fejhallgatómmal? Nem szeretnék látatlanban (illetve "hallatlanban") kifizetni közel 100 ezer forintot, az esetleges visszaküldés/visszafizetés maceráját meg szereteném elkerülni.

Ha ilyen üzlet nincs, és/vagy esetleg Budapesten, vagy környékén akad valaki, aki Beyer 900 Pro x tulajdonos, és lehetőséget biztosítana egy összehasonlításra, azt néhány sörökkel kifejezve megköszönném. :smile29:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5475

Re: Pótalkatrész AKG K 340 fejhallgatóhoz

Hozzászólás Szerző: pärt »

Aszpirin írta:
2025.02.18., kedd 12:40

K701-en is cseréltél esetleg? Mert azt én annyira macerásnak tartom, hogy nem mertem nekiállni. De ha segítenél...
Nem, csak a matuzsálemeknek: 280, 240, 340, 401. Sajnos az újabbakat nem ismerem, de valószínűleg nem változtattak sokat a technológián, mert még mindig ugyanez a gond ezekkel a mütyürökkel. A gumik egy műanyag elemmel voltak egybe fröccsöntve. Az elöregedett gumidarabokat vékony fúróval távolítottam el, a frisseket a lyukba behúzva minimális ragasztóval rögzítettem.

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: quad »

pärt írta:
2025.02.17., hétf. 23:30
Rövidáru szaküzletben lehet kapni méterre ilyen gumit. Míg voltak AKG fejhallgatóim, több példányon is cseréltem, viszonylag kis macera.
Köszi!
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6501

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

pärt írta:
2025.02.17., hétf. 23:30
Rövidáru szaküzletben lehet kapni méterre ilyen gumit. Míg voltak AKG fejhallgatóim, több példányon is cseréltem, viszonylag kis macera.
K701-en is cseréltél esetleg? Mert azt én annyira macerásnak tartom, hogy nem mertem nekiállni. De ha segítenél...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

quad írta:
2025.02.17., hétf. 16:41
Ki tudja hol lehet alkatrészt rendelni AKG fejhallgatóhoz?
Konkrétan K340-hez kellene a fejpántot megfeszítő gumi.
Esetleg ötletek ennek pótlására?
Hi! A Bertaudio-nál vannak általában régi eredeti AKG alkatrészek, pár éve kérdezetem tőlük én is a k340 gumit, de már nem volt. Esetleg rá lehet kérdezni hátha lett azóta raktáron.
Én valamilyen befőttes gumikkal pótoltam az előzőnél.
A mostaninál már lusta voltam szétszedni, kapott pár szivacsot felülre :napsut: :smile29:
IMG_0619.jpeg
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6661

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

quad írta:
2025.02.17., hétf. 16:41
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5475

Hozzászólás Szerző: pärt »

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Pótalkatrész AKG K 340 fejhallgatóhoz

Hozzászólás Szerző: quad »

LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

earforce írta:
2025.02.04., kedd 15:39
Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
….
Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.
….
Szerintem irreálisak azon elvárások, a prémium fejesekkel szemben, hogy szóljanak ugyanolyan jól, mint a 40 eurósok. Ki venné meg 3000 euróert, ha úgy szólna, mint a 40 eurós? Nyilván sokkal, nagyon sokkal jobban szólnak.

Szerintem egy belépő kategóriás fejesnek nem a mélye jobb (nekem is van 3000 forintos Panasonic fejhallgatóm), hanem hiányzik belőle a középtartomány nagy része, a magasak nagy része, és a mélyek alja. Van egy kellemes basszuskiemelésük.

Aztán ma voltam egy opera előadáson, gála volt, több darabból áriák és duettek. Egy ilyet a Focal utopia 2020- as, amit hallottam, nyilván akármilyen jó elektronikát raknak elé, még megközelíteni is nehezen tud csak, de törekszik rá, tetszik a hangja, örömmel lehet hallgatni. A prémium fejesek szerintem a minél többféle zene minél valósághűbb reprodukciójára törekednek (több- kevesebb sikerrel).

A belépő kategóriások meg egy ennél sokkal szűkebb hangzás tartományban adnak vissza valamit a zenéből, a zene egy részéből. De ha valakinek a 40 eurós hangja tetszik, az nem baj, csak akkor nem kell egy 3000 eurósat hallgatni, mert az rögtön az ember arcába tolja a rendszer hibáit. Meg igényelnek egy normális tápellátást is, ami sajnos szintén nem olcsó.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3009

Hozzászólás Szerző: earforce »

Próbálom megérteni tottyi szakkollegát hogy lehet jobb a mélye egy kZ-nek, mint egy normális fejhallgatónak.
Nekem is van egy ilyen kZ:
https://kz-audio.com/kz-zs10-pro.html

Az a helyzet hogy ennyi pénzért ez valóban egy kiváló in-ear. De! ahogy felveszem utána a megfelelően erősített hifiman sundara closed-t, rájövök hogy ez sokkal közelebb áll az igazsághoz. Majd utána jön a DC AEON flow closed amiben sokkal kevesebb a mély mégis hamar egyértelművé válik hogy na ez az ami talán a legközelebb van a valósághoz.

Az említett Audeze-en kívül csak 1 fejhallgatót hallottam aminek brutálisan sok és túlzó a mélye (=basszusfürdő) számomra szinte egészen leírhatatlanul szörnyű az pedig a Denon d7200. Persze valakinek ez sem elég.

Szóval a kZ mélye hifis szlenggel élve egyhangjegyes, unalmas színtelen vmi, de legalább jó sok van belőle. Természetesen ez is helyen kezelendő az 50$-os kategóriához képest parádés! Futáshoz jó meg teamsezni ha a kollégák zajterhelése kezd bántó szintet megütni, de sosem fog tudni szvsz belépni az audiofil szférába.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2025.01.22., szer. 14:07
ANDS írta:
2025.01.22., szer. 13:56

Igen, több, sokkal több a mélye! De ez még mindig csak az Én véleményem! Gondban vagyok, nem tudom, Neked mi tetszene....
Ha megjon akkor leirom, hogy igen ezt kerestem egy fejhallgatoban. Ha nem akkor csend lesz. :rolleyes:
Na, jobb az Utópia mint a bt- s fülhallgatód?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!
Egy barátom keres kocogáshoz, sétáláshoz ( geotraking? )fejhallgatót. Eddig olyat használt, amit a fejére tett, és egy sd kártyát kellett beletenni, azon voltak a zenék, a fejhallgatóban volt a hangerő állító és léptető gomb. Most tönkrement. Tudtok valami hasonló szerkezetet ajánlani?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 958

Hozzászólás Szerző: tottyi »

ANDS írta:
2025.01.27., hétf. 11:04
tottyi írta:
2025.01.27., hétf. 09:22
….

Az ATC-be beleraktam tobb mint 1000 ora zenehallgatast es mivel nem allandoan hangosan szolt es mozgatta meg a 37 centis hangszorot, ezert tartott nalam kb masfel evig a bejaratas mire kijott belle a szubbasszus. Olvasd vissza az ATC topikot ott is irtam errol.

A dacoknal a MrCollector-nak valaszoltam es o mondta, hogy a Dave egy ligaban lehet 1000 euros dac-okkal eloerosito mellett.
És azon mondatait, amelyek a komfortzónádon kívül esnek, azokat nem olvasod el?

Ő azt írta, hogy:
“Ezt ugye nem mondod komolyan?”

És ezt írta még:
“….ha a Dave mellé vennél akár egy 300-400e forintos pl. Erzetich vagy egy meg drágább SPL erősítőt, akkor sokkal jobban szólna, mint önmagában…”.

Vagyis szerinte a Dave lenne a dac, és az SPL a dedikált fejes erősítő, úgy kellene kipróbálnod.

De azt még mindig nem tudom, hogyan lehet kevés mélyhangja egy Audeze LCD2 fejhallgatónak? :quetionmark:
Igazad van, felreertettem, elnezest erte. Majd osszehallgatom az Utopiat a LCD2-vel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”