Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok, mivel a mozi szoba lassan kész, a nappaliból költöznek a hangsugárzók is, cserébe viszont ide is kéne valami, 39m2es nappali konyha egyben,ezt kéne ellátni főként háttér zenével. Eddig klipsch rp 6000f volt, de most egy polc v állványos sugárzóval szeretnénk megoldani (mivel van dedikált szoba, itt az esztétika is fontos). Nem közvetlenül a falon lesznek. Én főleg rockot és jazzt hallgatók, párom klasszikust is. Most van lehetőségem használt elac bs 403-át megvenni(800eur). Szerintetek ez jó irány, vagy maradjak klipschnel( rp 600m). Gondolkoztam még hangprojektorban is, de azt hiszem ezekkel jobban járok?. Előre is köszönöm a tanácsokat.
Hali
Lehet nem pont ez a legjobb topic erre a kèrdèsre.
Ezèrt elnèzèst kèrek.
Esetleg tudtok valakit aki TAD CR1 hangfalat bírtokol kis hazànkban?
Lehet nem pont ez a legjobb topic erre a kèrdèsre.
Ezèrt elnèzèst kèrek.
Esetleg tudtok valakit aki TAD CR1 hangfalat bírtokol kis hazànkban?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3851
15 éves hangszóró már nem garismarconi írta: ↑2021.10.13., szer. 19:58
Hangszóró készlet csere?? A peremek miatt? Az gratulálok. Ha gépkocsiján elkopnak a gumik lecseréli az autót?
Amúgy ez egy típushiba annál, ha szerencséje volt gariba cserélték, amúgy a peremcsere még házilag is megoldható kis ügyességgel, de vannak erre szakemberek.
Csak a Marantz! :-D
Hangszóró készlet csere?? A peremek miatt? Az gratulálok. Ha gépkocsiján elkopnak a gumik lecseréli az autót?Alex_Aston írta: ↑2021.10.13., szer. 15:25Bizony, a közvetlen napfény (is) kicsinálja a hangszórókat. Sógor B&W 604 S3-asainak a gumiperemei szó szerint beton kemények lettek, mert pár évig sütötte a nap a nappaliban a dobozokat, úgy voltak elhelyezve. Komplett hangszóró készlet csere kellett...fererencz írta: ↑2021.10.13., szer. 14:58Nem tanácsot szeretnék kérni, inkább csak egy "random" gondolatot osztanék meg, nem találtam jobb helyet:
Tegnap eladtam a (szerintem) szép, bükk-furnéros dobozaimat. Utoljára megcsodáltam őket, néztem hosszasan, és eszembe jutott az a jelenség, hogy ha a doboz frontja a takarószövet alatt másabb árnyalatú, mint a doboz többi részén, azt "hibának" gondoljuk. Szerintem lépjünk túl az esztétikán, és örüljünk, ha ilyet látunk. Ez azt jelenti, hogy a hangszórók (főleg a peremezés) óvva voltak a naptól. Valószínűleg sokkal jobb állapotban vannak, mint egy egyenletesen fakult doboz esetén.
(Kivétel az az eset, ha sötétszobában voltak...)
Amúgy ez egy típushiba annál, ha szerencséje volt gariba cserélték, amúgy a peremcsere még házilag is megoldható kis ügyességgel, de vannak erre szakemberek.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3851
Bizony, a közvetlen napfény (is) kicsinálja a hangszórókat. Sógor B&W 604 S3-asainak a gumiperemei szó szerint beton kemények lettek, mert pár évig sütötte a nap a nappaliban a dobozokat, úgy voltak elhelyezve. Komplett hangszóró készlet csere kellett...fererencz írta: ↑2021.10.13., szer. 14:58Nem tanácsot szeretnék kérni, inkább csak egy "random" gondolatot osztanék meg, nem találtam jobb helyet:
Tegnap eladtam a (szerintem) szép, bükk-furnéros dobozaimat. Utoljára megcsodáltam őket, néztem hosszasan, és eszembe jutott az a jelenség, hogy ha a doboz frontja a takarószövet alatt másabb árnyalatú, mint a doboz többi részén, azt "hibának" gondoljuk. Szerintem lépjünk túl az esztétikán, és örüljünk, ha ilyet látunk. Ez azt jelenti, hogy a hangszórók (főleg a peremezés) óvva voltak a naptól. Valószínűleg sokkal jobb állapotban vannak, mint egy egyenletesen fakult doboz esetén.
(Kivétel az az eset, ha sötétszobában voltak...)
Csak a Marantz! :-D
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 914
Nem tanácsot szeretnék kérni, inkább csak egy "random" gondolatot osztanék meg, nem találtam jobb helyet:
(Kivétel az az eset, ha sötétszobában voltak...
)
(Kivétel az az eset, ha sötétszobában voltak...
Nem szotkam hibázni.
Ha a rock nem kifejezetten mélyre hangolt, gyors metál, akkor megnézném az itt hirdetett T+A T110-et. Hallottam a T100-at, elvileg a T110 is nagyon hasonló. Minden nagyon tetszett vele, kivéve a mélyre hangolt metál.RudiSZT3 írta: ↑2021.10.06., szer. 12:30Sziasztok!
Egy kollégámnak segítenék hangfal (és rendszer) vásárlásban. De mivel az ő vásárlási szempontjai illetve használati körülményei mások, mint az enyémek, ezért kevés olyan saját tapasztalatom van, amit be tudnék vetni az ő érdekében. :)
Szóval amit szeretne:
1 pár hangsugárzó (nyugodtan lehet használt, sőt, az ár-érték arány miatt lehetőleg használt kellene)
Kifejezetten rock zenére
kb. 25 nm-es szobába
A rendszernek nincsenek még egyéb elemei.
büdzsé a hangsugárzókra: kb. 50-100e Ft, esetleg kicsivel több.
Lehetőleg olyan típusban gondolkodnánk, amit viszonylag könnyen be lehet szerezni belföldön.
Majd ehhez hasonló árban gondolkodik hozzá passzoló erősítőben is. Aztán jöhet a többi.
- arsenlupin
- Fórumlakó

- Értékelés: 89
A Cerwin Vega-k!
Talán ezek még beférnek a keretbe:
Dynaudio MSP 200
Dynaudio A62
Pioneer hpm 60
Talán ezek még beférnek a keretbe:
Dynaudio MSP 200
Dynaudio A62
Pioneer hpm 60
Üdv,
arsenlupin
Köszi!arsenlupin írta: ↑2021.10.06., szer. 17:23Szia használt Klipsch és JBL hangfalakat keresnék, meghallgatásal.....
A JBL nekem is eszembe jutott, a Klipsch is (bár tőlük még nem hallottam semmit). De nem akartam leírni, hogy ezzel befolyásoljak bárkit is. :)
Csak attól tartok egy kicsit, hogy nehogy túlságosan mozis hangja legyen. Bár ezen két gyártón kívül más nekem se jutott eszembe.
További tippek?
- arsenlupin
- Fórumlakó

- Értékelés: 89
Szia használt Klipsch és JBL hangfalakat keresnék, meghallgatásal.....
Üdv,
arsenlupin
Sziasztok!
Egy kollégámnak segítenék hangfal (és rendszer) vásárlásban. De mivel az ő vásárlási szempontjai illetve használati körülményei mások, mint az enyémek, ezért kevés olyan saját tapasztalatom van, amit be tudnék vetni az ő érdekében. :)
Szóval amit szeretne:
1 pár hangsugárzó (nyugodtan lehet használt, sőt, az ár-érték arány miatt lehetőleg használt kellene)
Kifejezetten rock zenére
kb. 25 nm-es szobába
Lehetőleg olyan típusban gondolkodnánk, amit viszonylag könnyen be lehet szerezni belföldön.
Majd ehhez hasonló árban gondolkodik hozzá passzoló erősítőben is. Aztán jöhet a többi.
Szóval amit szeretne:
Kifejezetten rock zenére
kb. 25 nm-es szobába
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Az A5-ért nem sok egyébként az ötven? Külföldön általánosságban ilyen 20-30 körül mozog ahogy nézem, és itthon is ennyikért láttam egy két kivétellel, illetve régebbi hozzászólásokat olvasva még a 37.000 Ft-ot is sokallták egy topicban. Netán ennyire felment volna az értéke az elmúlt időben? Nem rosszból kérdezem, nem vagyok annyira képben így lehet, hogy valamiről lemaradtam, csak túlárazottan sem szeretnék vásárolni. Ha ennyiért elkel egy két év múlva is nekem rendben van.
Köszönöm, ez jó darabnak tűnik, fel is veszem az eladóval a kapcsolatot.
Amit még néztem az az Iotavx SA3
A vintage erősítő kínálatból érdemes nézelődni egyébként?
Gondolok itt az alábbiakra: Sony TA-FA30ES, az AKA AM-69, A Fisher 200-as, Rotel RA-413, H/K 330c
Köszönöm az ajánlást és a segítséget ismét!
Amit még néztem az az Iotavx SA3
A vintage erősítő kínálatból érdemes nézelődni egyébként?
Gondolok itt az alábbiakra: Sony TA-FA30ES, az AKA AM-69, A Fisher 200-as, Rotel RA-413, H/K 330c
Köszönöm az ajánlást és a segítséget ismét!
értem.azteke írta: ↑2021.09.28., kedd 14:20Egyelőre csak körül szeretnék nézni, hogy ha kicsit többet költenék hangsugárzóra, mondjuk olyan 70-80.000 körül, abból mit lehetne kihozni.
Nem változtak, de nem vetem el, mert lehet, hogy összességében sokkal jobb ajánlatot lehet kifogni egy kicsit több pénzért. ...
Egyelőre csak körül szeretnék nézni, hogy ha kicsit többet költenék hangsugárzóra, mondjuk olyan 70-80.000 körül, abból mit lehetne kihozni.
Nem változtak, de nem vetem el, mert lehet, hogy összességében sokkal jobb ajánlatot lehet kifogni egy kicsit több pénzért. Tehát lényegében igen, ebben az árkategóriában is szívesen veszek ajánlást, hiszen egy jobb állapotú, eredeti áron drágább, felsőbb kategóriás modell később is jó lehet, netán jobban eladható, többet nyújt, így akár megvenném a hangfalat a teljes összegből, aztán az erősítőt picit később, abból úgy sem találtam még olyat ami szimpatikus, elkapkodni sem akarom.
Mondjuk valamiért most nem nagyon látok itthon, de küföldről is meg lehet kockáztatni ha esetleg olyan modellt ajánlanátok ami épp nem elérhető itthon.
"de ennyiért már "sokkal" magasabb kategóriájú dobozokat is lehet venni használtan."
Van esetleg konkrétum?
Nem változtak, de nem vetem el, mert lehet, hogy összességében sokkal jobb ajánlatot lehet kifogni egy kicsit több pénzért. Tehát lényegében igen, ebben az árkategóriában is szívesen veszek ajánlást, hiszen egy jobb állapotú, eredeti áron drágább, felsőbb kategóriás modell később is jó lehet, netán jobban eladható, többet nyújt, így akár megvenném a hangfalat a teljes összegből, aztán az erősítőt picit később, abból úgy sem találtam még olyat ami szimpatikus, elkapkodni sem akarom.
Mondjuk valamiért most nem nagyon látok itthon, de küföldről is meg lehet kockáztatni ha esetleg olyan modellt ajánlanátok ami épp nem elérhető itthon.
Köszönöm a meglátást, jó kérdés, körülnézek az árakat illetően. A DM602 is opció lehet igazából, de láttam Matrix 2 modellt is ha jól rémlik, vagy talán ajánlották is itt.avl2 írta: ↑2021.09.28., kedd 14:09vs.azteke írta: ↑2021.09.28., kedd 09:28Erről mi a véleményetek?
https://www.jofogas.hu/budapest/Bowers_ ... 524011.htm
változtak a feltételek ?
"de ennyiért már "sokkal" magasabb kategóriájú dobozokat is lehet venni használtan."
Van esetleg konkrétum?
fererencz írta: ↑2021.09.28., kedd 13:46Népszerű típus, ahogy látom, jól tartja az árát (vagy túlárazták???????), de ennyiért már "sokkal" magasabb kategóriájú dobozokat is lehet venni használtan. Viszont konkrétan ilyen dobozom még nem volt, így nem kell készpénznek venni, amit írok.azteke írta: ↑2021.09.28., kedd 09:28Erről mi a véleményetek?
https://www.jofogas.hu/budapest/Bowers_ ... 524011.htm![]()
vs.azteke írta: ↑2021.09.28., kedd 09:28Erről mi a véleményetek?
változtak a feltételek ?
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 914
Népszerű típus, ahogy látom, jól tartja az árát (vagy túlárazták???????), de ennyiért már "sokkal" magasabb kategóriájú dobozokat is lehet venni használtan. Viszont konkrétan ilyen dobozom még nem volt, így nem kell készpénznek venni, amit írok.azteke írta: ↑2021.09.28., kedd 09:28Erről mi a véleményetek?
Nem szotkam hibázni.
Köszönöm az információt.
Körbenézek még, igazából biztos van még opció erősítő terén 30-40.000 körül, csak én nem tudom pontosan merre lenne érdemes nézelődni.
Körbenézek még, igazából biztos van még opció erősítő terén 30-40.000 körül, csak én nem tudom pontosan merre lenne érdemes nézelődni.
Rotox írta: ↑2021.09.22., szer. 20:59A clamshell Brio várhatóan jövő hét közepe táján nálam lesz. Volt már ilyenem (meg - márkán belül maradva - Mira 3 háromszor, Cursa 3 - Maia 3 páros is, hangsugárzóból Ela mk1.5, mk2, 2000, meg most RS3, lemezjátszóból meg Planar 3. Ja, tudom, kicsit beteges...
Igazából azért vettem meg a Brio-t, mert az aláírásomban látható Creek erősítő mellett meg szeretném hallgatni ezzel is a Royd Sorcerer-t (amit meg pusztán kíváncsiságból, azért vettem meg, hogy összevessem a Sintra II-ről és a Sapphire I-ről őrzött emlékeimmel).
Egy szó, mint száz, ha pár hetet tudsz várni, nem biztos, hogy le kell mondanod a Rega-ról (vagy akár a Creek-ről).
Ui.: véleményem (és tapasztalatom) szerint a clamshell széria szerethetőbb hangú az őket követő második, de talán a 3 sorozatnál is.![]()
, Cursa 3 - Maia 3 páros is, hangsugárzóból Ela mk1.5, mk2, 2000, meg most RS3, lemezjátszóból meg Planar 3. Ja, tudom, kicsit beteges... 
Igazából azért vettem meg a Brio-t, mert az aláírásomban látható Creek erősítő mellett meg szeretném hallgatni ezzel is a Royd Sorcerer-t (amit meg pusztán kíváncsiságból, azért vettem meg, hogy összevessem a Sintra II-ről és a Sapphire I-ről őrzött emlékeimmel).
Egy szó, mint száz, ha pár hetet tudsz várni, nem biztos, hogy le kell mondanod a Rega-ról (vagy akár a Creek-ről).
Ui.: véleményem (és tapasztalatom) szerint a clamshell széria szerethetőbb hangú az őket követő második, de talán a 3 sorozatnál is.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1376
A clamshell Brio várhatóan jövő hét közepe táján nálam lesz. Volt már ilyenem (meg - márkán belül maradva - Mira 3 háromszor
Ui.: véleményem (és tapasztalatom) szerint a clamshell széria szerethetőbb hangú az őket követő második, de talán a 3 sorozatnál is.
Köszönöm. Az általam linkelt Tannoy nem annyira jól sikerült modell? A neten keveset találtam róla.kimber írta: ↑2021.09.22., szer. 15:43Ha már Tannoy, akkor inkább ez, még úgy is, hogy el kell érte menni (vagy elhozatni):
https://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zem ... 707698.htm
Illetve erősítő kapcsán sajnos a Rega már elkelt, arról lecsúsztam, de azért köszönöm az ajánlást, remélem lesz valami helyette.
Köszönöm a válaszaitokat,
Ha netán még van lehetséges opció mind hangfalpár mind erősítő terén azt örömmel veszem, ha netán nem lenne elérhető.
Helyileg Budapesten lenne a legjobb, mert azt meg tudom hallgatni fixen, de ekkora keretből nem nagyon válogathatok,
helyszín terén, azt hiszem.
Ettől függetlenül ha van még olyan erősítő, hangfalpár ami szóbajöhet, megköszönöm ha elkülditek, nagy segítség.
Amit még néztem:
viewtopic.php?f=33&t=165942
https://www.jofogas.hu/budapest/Tannoy_ ... 661276.htm
Róluk mi a véleményetek?
Az ajánlott Riga erősítő egyébként melyik széria? Ha jól rémlik ebből volt több fajta is, és a második generációs jobbnak számított, nem? Talán nekem rémlik rosszul.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget és az ajánlásokat, nagyon hasznos.
Ha netán még van lehetséges opció mind hangfalpár mind erősítő terén azt örömmel veszem, ha netán nem lenne elérhető.
Helyileg Budapesten lenne a legjobb, mert azt meg tudom hallgatni fixen, de ekkora keretből nem nagyon válogathatok,
helyszín terén, azt hiszem.
Ettől függetlenül ha van még olyan erősítő, hangfalpár ami szóbajöhet, megköszönöm ha elkülditek, nagy segítség.
Amit még néztem:
viewtopic.php?f=33&t=165942
https://www.jofogas.hu/budapest/Tannoy_ ... 661276.htm
Róluk mi a véleményetek?
Az ajánlott Riga erősítő egyébként melyik széria? Ha jól rémlik ebből volt több fajta is, és a második generációs jobbnak számított, nem? Talán nekem rémlik rosszul.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget és az ajánlásokat, nagyon hasznos.
bitrograde írta: ↑2021.09.22., szer. 12:08És hozzá ezt a kis Regát. Pár ezer még le is eshet az árból.kimber írta: ↑2021.09.22., szer. 11:59Szia!azteke írta: ↑2021.09.22., szer. 00:09Hello,
Ajánlást szeretnék kérni hangfalra, esetleg rendszerre erősítővel.
A hangfalra olyan 40.000 Ft-ig bezárólag szánnék most, erősítőre olyan 30.000, tehát összesen 70.000 körül, hogy milyen elosztásban az mindegy.
Használtan keresek természetesen, tehát konkrét ajánlásokat is örömmel veszek.
Köszönöm!![]()
Nagyon szűkös a kereted, így nehéz bármit is ajánlani. Első körben az javasolnám, hogy ha teheted, hallgasd meg ezt a hangfalat:
viewtopic.php?f=33&t=165833
Ezek a vintage dobozok nem olyan háklisak az elhelyezésre, és ez méretét tekintve is ideálisnak tűnik a szobádba.
Hozzá választhatsz valami szintén vintage erősítőt (Denon, Marantz, NAD, Rotel, stb.), vagy akár receivert is.
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 615